Buiten is het 3 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.345 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

plastic inzamelen Helmond

De meeste Helmonders doen mee aan het inzamelen van kunststofafval en zijn daarover tevreden. Slechts een klein deel van de Helmonders geeft aan helemaal geen zin te hebben om plastic in te zamelen. 
Van de Helmonders die op dit moment niet mee doen (17%) geeft de helft aan te weinig of geen ruimte te hebben om de afvalzakken 2 weken te bewaren. Dit zijn deels mensen in appartementen. Plaatsing van containers in appartementengebouwen zal deelname aan het inzamelsysteem van het plastic afval vergroten. De helft van de appartementsbewoners doet nu al mee, de meerderheid van de andere helft zegt dat na plaatsing van die containers ook te gaan doen.
Dat alles blijkt uit de digitale enquêtering van de leden van het Stadspanel door de gemeente Helmond. Net als de weblog in oktober 2009 vroeg de gemeente nu de mening over het inzamelingsysteem van het kunststofafval in Helmond. Met de uitkomsten kan het huidige systeem indien nodig verder worden aangepast.
Tot nu toe zijn de volgende aanpassingen al doorgevoerd:
  • ophalen van de plastic inzamelzakken eens per 2 (ipv eens per 4) weken,
  • inzamelcontainers in appartementengebouwen sinds dit jaar.
Het blijkt dat van de geënquêteerde groep de meesten op de hoogte zijn van deze wijzigingen en daarover tevreden zijn.

1 reactie:

Helemaal niet tevreden!!

Leg mij nu eens uit dat de gemeente een berg geld verdient aan al dat plastic, en dat ik ook nog meer afvalstoffenheffing ben gaan betalen…

MELKKOE!!!!

de afvalstoffenheffing zou door de inkomsten van het kunststof per huishouden zo rond de 10 euro goedkoper moeten zijn !!

kunststof levert de gemeente 575 euro per ton op!!

600 ton ingezameld per jaar = 345000 Euro

37.658 woningen dus betalers van de afvalstoffenheffing= 9,16 euro per huishouden zou het goedkoper moeten zijn….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *