Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
26reacties

De volgende Helmondse voorjaarskermis zal 10 dagen duren, zo liet wethouder Frans Stienen alvast weten. Net als in 2016 spreidde Helmond de kermis ook dit voorjaar over 2 weekeinden. Dat vermindert het risico op alleen maar slecht weer en het zou de exploitanten en de bezoekers goed zijn bevallen aldus de wethouder. Dit jaar kwamen er meer dan honderdduizend mensen naar die kermis zo wist Arie Willems, de evenementencoördinator van de gemeente, te melden.
Dit tot verdriet en chagrijn van diverse ondernemers in de binnenstad. 120 Van hen ondertekenden na de voorjaarskermis een petitie om de voorjaarskermis weer in te korten. De langere kermis kost hen namelijk geld. Het centrum is slechter bereikbaar en dat merkten zij in hun omzet. Wat ook geldt voor de marktkooplieden.
Wethouder Frans Stienen van o.a. cultuur en stadsmarketing liet echter weten dat hij na ‘een goed gesprek en constructief overleg’ toch blijft bij een voorjaarskermis die meer dan 7 dagen duurt. Volgens hem hadden slechts ‘sommige winkeliers’ bezwaren. Stienen sprak wederom de hoop en verwachting uit dat de bezoekers van de kermis ook elders in de stad hun euro’s uitgeven.
Dat gesprek voerde Stienen met Wim Bogaart, voormalig bloemist en voorzitter van de ondernemersvereniging, die namens de winkeliers en marktlieden het woord deed. Hij constateert dat het gesprek geholpen heeft: “Bij de zomerkermis was de opstelling al veel beter.” Hij hoopt dan ook dat daaruit lering getrokken is. Wel vraagt hij aandacht voor de bereikbaarheid van de parkeergarage onder de Elzaspassage en voor de marktkooplui. “Concentreer de markt maar weer langs het kanaal of op een andere plek. Want de kramen over de halve binnenstad verspreiden werkt niet.”

26 reacties:

Het zal vast goed nieuws zijn voor de exploitanten en kermisliefhebbers. Maar niet voor de ondernemers en de meeste inwoners van de stad. Dat wordt dus weer 10 dagen uitwijken naar elders voor de inkopen.

Beantwoorden

Stienen doet toch meestal zijn eigen zin, die is zo van zijn eigen overtuigd.

Beantwoorden

veel te lang. .

Beantwoorden

Dom
Veel te lang
Zo gaat t leuke en bijzondere gevoel van een kermis eraan, totaal zo’n 17 dagen kermis per jaar
Belachelijk

En niet te spreken over steeds langere overlast voor omwonenden

Beantwoorden

Niet te groot voor Helmond?

Beantwoorden

Oh dat wel maar food stock niet rare (denkers?) die van de gemeente 10 dgn is geen overlast.

Beantwoorden

Wellicht kermis in warande plaatsen, kan foodstock gewoon op de markt.

Beantwoorden

Belachelijk

Beantwoorden

Ja echt belachelijk

Beantwoorden

@Ingrid Bakker op zaterdag 5 augustus 2017 om 13:54:

Overlast heb je altijd……ook als er mensen voorbij lopen en/of schreeuwen.
Auto’s die voorbij rijden etc etc, op een weiland niet????.
En 10 dagen is prima exploitanten vinden het prima, is te erg voor woorden dat het voorjaar beter is dan de zomerkermis

Beantwoorden

@Patrick van Hout op zaterdag 5 augustus 2017 om 16:40:

Auto’s kan je niet vergelijken met een kermis
En zo best liep t niet 10 dagen lang

Beantwoorden

Das een goed idee

Beantwoorden

@Anita van Hout op zaterdag 5 augustus 2017 om 15:39:

Goed idee

Beantwoorden

Belachelijk kost de ondernemers weer een hoop geld zeker de ondernemers (winkels )op de markt. 1 zomer Kermis is toch voldoende

Beantwoorden

niet normaal en de graute kermis 6 daag pffffff

Beantwoorden

Gemeente Helmond heeft sowieso maar weinig op met de Helmondse ondernemers. Zolang ze hun eigen zakken kunnen blijven vullen over de rug van anderen zal het ze een worst wezen wie er hoeveel verlies lijdt. En Stienen al helemaal. Flapdrol

Beantwoorden

Niks mis mee

Beantwoorden

Belachelijk
1week is al genoeg

Beantwoorden

Tsjonge jonge en wat Da nie kost. Schei toch uit mih hul da kermis gedoe. Deh is vur een gezin toch nie mir te betale. 1 keer kermis per jaar en dan 5 dage is genoeg hier in Helmond, want het is te gek voor woorden wat je voor een rit moet betale. En deh ligt nie aan de kermislui mar aan de GEMEENTE HELMOND omdat ze de staanplaatsen veel te duur make,

Beantwoorden

Ok. Maakt mij niet uit. Zo kom je ook nog eens in andere steden en dorpen om daar dan je inkopen te doen.

Beantwoorden

Gewoon 10 dagen voorjaarskermis en zomer kermis laten vervallen! We kunnen toch niet tippen aan Tilburg en da’s te dicht er voor. Dus geen zomer kermis meer en dan genieten van de voorjaarskermis…

Beantwoorden
Helene van der Sterren

Ik woon zelf aan de Markt en heb totaal geen last van de kermis. Geluidsoverlast ervaar ik amper. Ik vind het wel opvallend dat de gemeente hierover beslist zonder overleg met de bewoners in het centrum. Ons is nooit iets gevraagd hierover, en ik vraag me ook af of de ondernemers in de binnenstad actief zijn benaderd over de kermis.

Beantwoorden

Alleen een lange voorjaarskermis of zomerkermis zou misschien een beter idee zijn voor de winkeliers die het toch al niet gemakkelijk hebben. Ik weet niet wat het de gemeente aan staangeld oplevert om een kermis te organiseren, want dat telt zeker mee. Dat verlies aan inkomsten zal immers elders weer gecompenseerd moeten worden door bezuinigingen.

Ik ben het helemaal eens met Marleen, als je nooit overlast wilt hebben van wat er wordt georganiseerd in het centrum, dan moet je daar niet gaan wonen.

Beantwoorden

@Tineke T op dinsdag 8 augustus 2017 om 07:35:

“als je nooit overlast wilt hebben van wat er wordt georganiseerd in het centrum, dan moet je daar niet gaan wonen.”

Er wordt steeds meer georganiseerd (zoals de Kasteeltuinconcerten, waardoor hier de glazen letterlijk staan te rinkelen in de kast ondanks hemelsbreed 200 meter afstand en twee blokken bebouwing ertussen), maar de omwonenden worden niet geïnformeerd over het voornemen of de mogelijkheden van bezwaar, en op mijn klachten over geluidsoverlast en de plassen zeik en kots in mijn portiek wordt helemaal niet gereageerd door de gemeente, zelfs een ontvangstbevestiging kan er niet af.

Beantwoorden

lange voorjaars kermis en een najaars kermis en zomer kermis laten vervallen

Beantwoorden

Gewoon een GROTE voorjaarskermis houden met de opstelling van de afgelopen zomerkermis. De meeste bezoekers die graag nazr de kermis gaan hebben dan nog geen vakantie daardoor trekt de kermis beter aan. Tevens mogen de zaken op de kermis wel spectaculairder want het is elk jaar seed veel van hetzelfde.
Het doortrekken van de kermis richting havenbrug is een zet die al jaren geleden genomen had moeten worden alleen mazr positieve berichten vanuit de horeca en bezoekers. Dus Helmond kermis op de kaart enkel een spectaculaire voorjaarskermis met nog meer en exclusievere attracties desnoods uit Duitsland halen!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *