Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.284 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

– PRIMEUR –
Zondag 14 juni reed de jaarlijkse Truckers Day voor het laatst door Helmond en omgeving. Na 26 jaar houdt de organiserende Stichting Truckers Day Stiphout er namelijk mee op door een gebrek aan vrijwilligers/bestuursleden.
Het stichtingsbestuur zocht al geruime tijd nieuwe vrijwilligers die wilden helpen bij de tijdrovende organisatie vooraf. Dat wilde maar niet lukken. Uiteindelijk werd er gewikt en gewogen of er op 1 of andere manier toch door kon worden gegaan met 1 of meer activiteiten. Naar de inschatting van het bestuur was dat niet meer mogelijk. De kogel is nu door de kerk: zaterdag 23 januari vindt het laatste evenement plaats: het jaarlijkse Playback Festival.
De Stichting Truckers Day Stiphout werd uitgeroepen tot Helmonder van het jaar 2007. Deze stichting organiseert voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking jaarlijks 3 sympathieke evenementen: het Playback Festival (filmpje), de Modeshow (foto’s) en de Truckers Day.
Dit derde evenement is qua opzet de grootste. Een stoet van een paar honderd toeterende vrachtwagens rijdt 1 zondag per jaar zo’n 60 km door de regio. In elke wagen 1 of meer gasten die het overduidelijk naar hun zin hebben. Genietend van zowel de mooie hoge plek naast de chauffeur, de claxon en de vele enthousiast zwaaiende en juichende mensen langs de route. Eenmaal terug in Stiphout volgt dan een mooie middag op het evenemententerrein aan de Kloosterstraat.
“De mooiste dag van mijn leven” vertelde een stralende Marco een paar jaar geleden ’s avonds op een feestje. Iedere aanwezige die het (wel of niet) horen wilde, kreeg dat in een 1-op-1 gesprek duidelijk uitgelegd en toegelicht.
De eerste Truckrun was in 1990, vorig jaar was de feestelijke 25ste editie van de Truckers Day (foto’s) en werd voorzitter Jan Martens geridderd. Deze drijvende kracht die sinds 1996 in het stichtingsbestuur zat, stopte later dat jaar en werd opgevolgd door Conrad Willemsen.

19 reacties:

Weer een evenement minder in Helmond…

TDS 2004: http://members.chello.nl/m.vanriet3/foto.htm

Beantwoorden

Wat jammer

Beantwoorden
Monique Van der Heijden

Dat is echt jammer

Beantwoorden
Anita Van de Kerkhof

ach wat jammer 🙁

Beantwoorden

Wat ontzettend triest, wat zullen ze dat gaan missen. En ik ook, want ik kreeg er altijd zo’n goed gevoel bij als ik ze zag genieten of hoorden toeteren door de stad.

Beantwoorden

Groot verlies!

Beantwoorden

Wat is dat jammer.

Beantwoorden
Twan En Marie-Therese van Erp

Jammer voor de “bijrijders”. Wat zullen ze balen!! Ik zie de beteuterde gezichten al voor me…….
Het maakt maar weer eens overduidelijk dat de gemeenschapszin tegenwoordig ver te zoeken is. Er zullen nog wel meer van dergelijke evenementen volgen, want er zijn steeds minder mensen die wat voor een ander over hebben. Met mijn leeftijd voel ik me niet meer geroepen. Jammer, héél jammer!

Beantwoorden

Niet leuk voor al die blije gezichtjes die 25 jaar lang uitkeken naar deze dag

Beantwoorden

Wat jammer,vele mensen worden hier door getroffen,vooral degene waar we het voor deden,dat zal voor hen moeilijk uit te leggen zijn.
Maar ook voor de vele vrijwilligers die dit al jaren met veel plezier hebben gedaan
nu de overheid zich steeds meer terug trekt,zal het gemis nog groter zijn.

Beantwoorden

Niet leuk

Beantwoorden
Lisette van den Broek

Echt heel jammer, vond het altijd leuk.

Beantwoorden

Eindelijk…weg met die herrie. Ben blij dat ik nu rustig kan genieten van mijn welverdiende middagen…

Beantwoorden

Toet toet!

Beantwoorden
Vrachtwagenchauffeur

@Trees van Schaijk op zaterdag 31 oktober 2015 om 16:37:

Wat een gezeur. Dat is toch maar voor even. Het duurt toch niet een hele dag en nacht!

Beantwoorden

Het is toch ook niet meer van deze tijd om met een colonne vervuilende vrachtauto’s luid toeterend het verkeer een hele dag te ontregelen.

Beantwoorden

@Trees van Schaijk op zaterdag 31 oktober 2015 om 16:37:

Egoïstisch….hutje op de hei was wel wat voor jou…hop weg ermee zeurpiet.

Beantwoorden

Doek valt voor Truckersday Stiphout

Beantwoorden

Ik vind het heel jammer dat deze dag voor de bijrijders ook al verdwenen is,het was de dag van hun leven. Is al het zoveelste evenement dat stiphout verliest wie weet volgen er nog meer.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *