Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.319 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

Om bezoekers te prikkelen langer in winkelcentrum Brandevoort te blijven, wil B&W de uitstraling en sfeer ervan verbeteren. Een werkgroep bekeek daarom of De Plaetse (zoals dat winkelcentrum officieel heet) kan worden vergroend, betaalbaar en passend bij wensen van de gebruikers. “We hebben gekozen voor de toevoeging van 2 groene plekken met bomen en beplanting. We gaan nu het plan uitwerken. De aanleg is in het tweede kwartaal van 2020 voorzien. De kosten bedragen circa 50.000 euro.” Dat meldde B&W gisteren in een brief (pdf) aan de gemeenteraad.
Maximaal 25.000 euro van dat bedrag betaalt de gemeente, de rest zal door externe partners betaald worden. “De vitalisering van dit winkelcentrum is een doorlopend proces. We blijven met de wijk nadenken over verbeteringen van het verblijfsklimaat, die bijdragen aan het lokale ondernemerschap.” 
In de genoemde werkgroep zitten behalve de gemeente ook winkeliersvereniging Brandevoort, ondernemers Brandevoort, wijkwinkelmanager, vastgoedbeheerder, wijkraad en de werkgroep spelen en groen. Het doel van deze in 2015 begonnen werkgroep is om De Plaetse te laten groeien als vitaal winkel- en ontmoetingscentrum. “Samen hebben we al kleine verbeteringen gerealiseerd, zoals het aanbrengen van feestverlichting, plantenbakken en zitelementen, bijvoorbeeld bij Openbare Basisschool De Veste. Toch ervaren sommigen het plein, dat is gedimensioneerd op een afgebouwde wijk, nog als kaal. Bij het ontwerp is gekozen voor een stedelijk plein: met stenig karakter en beperkte groenvoorzieningen, zodat De Plaetse geschikt is voor wijkevenementen” aldus B&W.
Al in 2012 schreef Edwin van Hoof een prikkelend gastblog over het winkelhart van deze wijk. 

17 reacties:

50.000 euries?
Voor een paar boompjes?
Schiet mij maar weer lek!!!

Beantwoorden

Dan kan je het beter platgooien.

Beantwoorden

Fijn dat er iets aan gedaan wordt, maar een paar boompjes en wat groen gaat het probleem daar echt niet oplossen.
Als ik een tip mag geven (ook niet dé oplossing hoor): verander de naam van dat winkelcentrum heel snel in Winkelcentrum Brandevoort. Behalve de wijkbewoners weet geen Helmonder waar Winkelcentrum De Plaatse is.

Beantwoorden

Dooie bedoeling daar

Beantwoorden

Moette is eerst kijken wat voor dooie boel het centrum voortaan is, doe daar maar wat aan.

Beantwoorden

Creatieve armoede. Wie denkt dat levendigheid gelijk staat aan groen en groenvoorziening? Diezelfde fout wordt ook in het centrum gemaakt.

Druk die belachelijk dure huren omlaag.

Zorg ervoor dat het aantrekkelijk wordt voor een ondernemer/onafhankelijke lokale brouwer om een flink terras te maken, zodat men een reden heeft om te plakken. Daar is ruimte zat voor, je moet alleen wat minder luisteren naar de klagende medemens over geluid.

Bij Onsz is namelijk met mooi weer echt wel gezellig, daar wil ik meer van zien als je het mij vraagt. (Ja, er is ook terras bij Villa Vesper en bij Cafetaria Brandevoort.)

Beantwoorden

Want voor een paar extra boompjes komen mensen naar Brandevoort? ????

Beantwoorden

50.000…..wat een geld weer. Uiteraard begrip dat er verbetering moet komen maar groen gaat het niet doen. Misschien huurprijs omlaag met 50.000 per jaar voor alle panden? Dan hebben ondernemers ook meer kans van slagen.

Beantwoorden

Groen aanplanten in het 2e kwartaal van 2020…hartje zomer???geen goeie timing!!
Als de zomers zo blijven is dat weggegooid geld.
..hier zijn 2 bomen geplaatst…net voor de hittegolf….niet genoeg water gehad…ben benieuwd of ze t overleven

Beantwoorden

Simpel….meer horeca..meer terrassen. Huursubsidie voor winkeliers.
Meer aanloop en meer winkeliers die zich durven te vestigen.

Beantwoorden

Eens jan Loots! Live bandjes erbij. Leven in de brouwerij!

Beantwoorden

Horeca is niet echt een goed idee daar, het zal galmen als de pest.
Een paar mooie platanen is wel mooi. Groeien snel en zijn sterk. Gewoon een flinke boomspiegel maken, of een een kleine boomspiegel die je in fases groter kunt maken (nieuw idee?).

Beantwoorden

Probeer ideeën te verzamelen bij bewoners rondom het winkelcentrum die hebben er elke dag mee te maken, niet de mensen die van buiten af komen en losse flodders afschieten in het voordeel van hun zelf zoals terrassen met live muziek wat ongetwijfeld tot weerstand zal leiden bij omwonenden.

Beantwoorden

Bedrag is wel erg veel voor wat groen, en is het onderhoud en de aanplant net zo “geweldig” als de overige aanplant in de wijk. Ook daar is veel geld in gestopt maar bij het onderhoud is het knudde.

De sfeer zou door wat terrasjes of meer aanbod aan winkels zeker verbeteren, misschien verlagen van de huur een optie. De leegstand is niet positief voor de uitstraling.

Beantwoorden

How about: lage huren en dus meer winkel(tje)s… Er valt namelijk niets te winkelen.

Beantwoorden

En ja hoor, de eerste reacties tegen horeca zijn er al, maar juist dit zorgt ervoor dat mensen zullen blijven plakken op mooie dagen.

Er wordt steeds gerichter boodschappen gedaan door komst van het internet, dus een diversiteit in het aanbod van winkels gaat je ook niet helpen.

Hoe je het went of keert, terras en horecagelegenheid is het enige middel om levendigheid te creëeren, daar komt geluid aan te pas. Wil je dit als gemeentelijk bestuur niet inzien, dan ga je dit probleem nooit en te nimmer oplossen.

Ik begrijp nog steeds niet dat wanneer je kiest om in een centrum of wijkcentrum te gaan wonen, dat je tegelijkertijd ook eist dat er geen enkele vorm van geluidoverlast zou mogen zijn en dat daar óók nog eens naar geluisterd wordt. (Om het heel even zwart-wit te stellen.)

Beantwoorden

Het ‘Project Brandevoort’ zal en moet slagen en dat er nauwelijks geld is om de verpaupering in andere wijken een halt toe te roepen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *