Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.147 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Om bezoekers te prikkelen langer in winkelcentrum Brandevoort te blijven, wil B&W de uitstraling en sfeer ervan verbeteren. Een werkgroep bekeek daarom of De Plaetse (zoals dat winkelcentrum officieel heet) kan worden vergroend, betaalbaar en passend bij wensen van de gebruikers. “We hebben gekozen voor de toevoeging van 2 groene plekken met bomen en beplanting. We gaan nu het plan uitwerken. De aanleg is in het tweede kwartaal van 2020 voorzien. De kosten bedragen circa 50.000 euro.” Dat meldde B&W gisteren in een brief (pdf) aan de gemeenteraad.
Maximaal 25.000 euro van dat bedrag betaalt de gemeente, de rest zal door externe partners betaald worden. “De vitalisering van dit winkelcentrum is een doorlopend proces. We blijven met de wijk nadenken over verbeteringen van het verblijfsklimaat, die bijdragen aan het lokale ondernemerschap.” 
In de genoemde werkgroep zitten behalve de gemeente ook winkeliersvereniging Brandevoort, ondernemers Brandevoort, wijkwinkelmanager, vastgoedbeheerder, wijkraad en de werkgroep spelen en groen. Het doel van deze in 2015 begonnen werkgroep is om De Plaetse te laten groeien als vitaal winkel- en ontmoetingscentrum. “Samen hebben we al kleine verbeteringen gerealiseerd, zoals het aanbrengen van feestverlichting, plantenbakken en zitelementen, bijvoorbeeld bij Openbare Basisschool De Veste. Toch ervaren sommigen het plein, dat is gedimensioneerd op een afgebouwde wijk, nog als kaal. Bij het ontwerp is gekozen voor een stedelijk plein: met stenig karakter en beperkte groenvoorzieningen, zodat De Plaetse geschikt is voor wijkevenementen” aldus B&W.
Al in 2012 schreef Edwin van Hoof een prikkelend gastblog over het winkelhart van deze wijk. 

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *