Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.658 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Woningbrouwvereniging Volksbelang wil een huurwoning aan de Govert Flinckstraat in Helmond Noord ontruimen. Junks, prostitutie, bedelen en geluidsoverlast zorgen voor veel overlast op dat adres in de buurt die Bloem- en Paardenvelden heet. Dat liet een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. Daarom werd het al enkele keren bezocht door het Helmond Interventie Team (HIT) en diens opvolger het Peelland Interventie Team (PIT).
Op basis van alle vergaarde info vroeg de woningbouwvereniging vanochtend de rechter om de ontruiming en huisuitzetting. Volgende week dinsdag doet die waarschijnlijk uitspraak in dat kort geding. De huidige hoofdhuurder van de woning was zelf niet aanwezig in de Eindhovense rechtbank. Om de zaak van Volksbelang kracht bij te zetten, waren de politie, gemeente en buurtbewoners er wel bij. Wijkagent Patricia van Dijk maakte daar deze foto.
Vanaf juli krijgt burgemeester Elly Blanksma waarschijnlijk meer bevoegdheden en mogelijkheden dergelijke excessen te kunnen aanpakken. Het wachten is op het inwerking treden van de nieuwe landelijke Wet Aanpak Woonoverlast. “Niemand heeft immers het recht het woon- en leefgenot van een ander te verpesten “aldus B&W in februari.

In de reacties hieronder staat een update.

14 reacties:

Eindelijk!!

Beantwoorden

Nooit wat van meegekregen woon er pal achter maarja dat heb je als je de hele dag moet werken

Beantwoorden
Jantina Hooijenga

Word het eens hoog tijd dat ze in de 3e fase gaan gaan kijke met die drugs dealers en gehoer en gesnoer daar word echt alles gedaan wat god verboden heeft.
Maar daar word niks gedaan

Beantwoorden

Wie weet kan t nu op meer variante zaken bij diverse woningbouw verenigingen worden uitgevoerd

Beantwoorden
Emmanuel Vini Vidi Vici

Wanneer gaat die dan in werking? Hier ook veel last van honden geblaf vooral in de zomer en niet zo’n beetje ook

Beantwoorden

ik vraag me keer op keer af hoelang het moet duren voordat de overlast de kop in word gedrukt , zoveeeeeeeeel meldingen,, waargenomen wantoestanden,, signalen en het gaat gewoon door ,stop toch eens met die slappe was ,die misselijkmakende papierwinkel en regeltjes en manuren wat dat kost, keihard optreden is de oplossing, als je na al die waarschuwingen toch maar door blijft gaan moet je ook de gevolgen aanvaarden ,de omgeving is en blijft de pineut ,de buurtbewoners gaan eerder verhuizen dan dat die overlast veroorzakers worden aangepakt , klopt toch niet , en voorkomen is beter als genezen.

Beantwoorden

Tja, overlast aanpakken schijnt een erg lastig iets te zijn. Als ik in de buurt zie hoeveel tokkies tegenwoordig een radio/tv in de tuin hebben staan waar iedereen naar moet luisteren… echt niet normaal. Dat is maar een voorbeeld.

En de gemiddelde wijkagent doet natuurlijk helemaal niets. Als ik zie hoe ver hun de kop in het zand steken; ongelooflijk. De hele buurt weet hoe de vork in de steel zit maar bij de politie kan men niet helder krijgen hoe het zit. Sterker nog ze zijn vaak de beste vrienden met de overlastgevers en gaan dan zelf wat lopen treiteren. Misschien is dat een verklaring waarom er niets gedaan wordt.

Beantwoorden

@martens op woensdag 19 april 2017 om 09:09:
Wanneer Blanksma jou kan helpen weet ik ook niet, maar er staat waarschijnlijk vanaf juli.

@slappe zooi op woensdag 19 april 2017 om 10:41:
Als het voor de rechter komt zal er toch genoeg bewijs moeten zijn, anders staan ze daar voor Jan 😉 met de korte achternaam.

@Dan op woensdag 19 april 2017 om 14:45:
Mijn zus heeft een jaar geleden hele goede ervaringen gehad met de wijkagent van Dierdonk. Die ging er echt achteraan. Op de Govert Flinkstraat heeft het uiteindelijk ook gewerkt als de rechter meewerkt. Maar de ene wijkagent is de andere niet. In welke wijk woon jij?

Beantwoorden

Rijpelberg.

Van 1 van de wijkagenten zijn dingen te vertellen waar de spreekwoordelijke honden geen brood van lusten. Dat die nog in functie is…

Beantwoorden

Update:
Huurder moet woning Govert Flinckstraat binnen 3 dagen ontruimen
De huurwoning van woningbouwvereniging Volksbelang aan de Govert Flinckstraat moet binnen 3 dagen ontruimd worden door de huurder. Hij moet de sleutels van het huurpand inleveren. Dat besliste de kantonrechter vandaag in het hierboven genoemde kort geding.
In de volledige uitspraak kun je lezen waarom de rechter tot die uitspraak kwam. Daarin staat onder meer dat tegen de huurder (die de woning sinds juni 1985 huurt) ook in 2012 en 2016 door Volksbelang al gerechtelijke procedures werden gevoerd.
Sinds juli 2016 zijn er problemen met betrekking tot mensenhandel in de vorm van gedwongen prostitutie. In de woning zijn vrouwen aangetroffen die zich aanbieden als prostituee op het internet, die worden opgepikt door de huurder bij een opvanglocatie. Omwonenden ondervinden overlast van geschreeuw en gescheld en de aanloop van bezoekers naar de woning. Daarnaast bellen de prostituees bij hen aan om hen om brood, geld of sigaretten te vragen. In de straat vinden de omwonenden met regelmaat verpakkingen voor poederdrugs.
Vanwege de meldingen is de wijkagent nauw betrokken geraakt bij deze overlast. Zij heeft het verblijf van een prostituee in de woning vastgesteld. In december 2016 zagen de buren daklozen in en bij de woning. De huurder zelf wordt door de buren niet of nauwelijks bij de woning gezien. Er lopen ongure types door de straat en bij de woning. Op 9 januari hebben zowel Volksbelang als de politie vastgesteld dat een prostituee vanuit de woning van gedaagde adverteert op internet.
De woningbouwcorporatie vindt dat de leefbaarheid ernstig geschaad wordt door de huidige praktijken in en vanuit de woning zoals door criminele activiteiten en het veroorzaken of laten veroorzaken van overlast. De huurder gebruikt de woning niet als woonruimte maar gebruikt deze bedrijfsmatig voor prostitutie. De rechter is het met hen eens.

Beantwoorden

Dit is nou gerechtigheid!!

Beantwoorden

De aanhouder wint, fijn voor de buurt!

Beantwoorden

HAHAHA zoveelste keer uithuiszetting voor shylon. Je krijgt wat je verdient

Beantwoorden

Opgeruimd staat netjes.

Beantwoorden
Pieter d’n Hellemonder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *