Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.107 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

Foto: John van LieropHet lijkt erop dat er volgend jaar geen vierde Helmondse editie van SamenLoop voor Hoop (SLVH) wordt georganiseerd. De huidige organisatoren, KSH Phileutonia (Royal Proms) en SLVH-Helmond, treden terug omdat zij het oneens zijn met de nieuwe richtlijnen van het KWF Kankerbestrijding. Dat laten de 2 voorzitters (Wim Hillenbrink en Jan van den Heuvel) namens die 2 organisaties weten.
Samen organiseerden zij dit 2-jaarlijkse 24-uurs wandelevenement in de Warande ten bate van KWF Kankerbestrijding. Tijdens de eerste 3 edities (in 2011, 2013 en 2015) werd dankzij de vele wandelaars, vrijwilligers, sponsoren en bezoekers ruim 2 ton opgehaald voor dit goede doel. Een deel van dat bedrag ging naar het Helmondse inloophuis De Cirkel voor mensen met kanker en hun naasten.
“KWF Kankerbestrijding heeft onze lokale SLVH-organisatie laten weten dat zij voorstander is van “gescheiden” SLVH-evenementen, waarbij landelijke KWF-richtlijnen door de SLVH-organisaties strikt gevolgd worden. Feitelijk zegt KWF Kankerbestrijding dat de manier waarop wij de afgelopen 3 edities in Helmond georganiseerd hebben niet meer mogelijk is” aldus de gezamenlijke verklaring van de 2 voorzitters.
In onderling overleg besloten de besturen van KSH Phileutonia en SVLH-Helmond daarop dit evenement in 2017 en ook de jaren daarna niet meer gezamenlijk te organiseren. Daarbij hebben de bestuursleden van SLVH-Helmond het KWF laten weten hun functies ter beschikking te stellen. Zodoende willen zij ruimte bieden aan nieuwe initiatiefnemers voor een mogelijke volgende editie van SamenLoop voor Hoop in Helmond. De huidige organisatie:

In de reacties hieronder een update.

19 reacties:

In en in triest. De KWF moet blij zijn met euro die binnenkomt.

Beantwoorden

Zonde van het vele geld dat er werd opgehaald en zonde dat er nu weer een leuk druk Helmonds evenement weg is. De spoeling wordt schaars.

Beantwoorden

Jammer dat de KWF zich inhoudelijk gaat bemoeien met de organisatie en dat terwijl elke euro broodnodig is voor onderzoek om deze verraderlijke ziekte de wereld uit te helpen. Ik ben zelf overigens voor de tweede maal geconfronteerd met deze “ziekte” en weet hoe belangrijk het is

Beantwoorden

KWF is te machtig

Beantwoorden

jammer dat dit evenement niet meer door gaat om dat de KWF niet eens is met onze opzet van dit evenement zij vragen altijd om geld maar nu lopen ze 2 ton mis.
kunnen we dit evenement niet door zetten voor een ander goed doel.

Beantwoorden

Alsof een goed doel kanker oplost? Ben blij dat het evenement verdwijnt, zielig gedoe allemaal van mensen die denken dat het leven alleen maar uit leuke dingen bestaat.

Beantwoorden

De meeste mensen weten niet dat het KWF bestuur “zakkenvullers” zijn , ’n directeur die ’n gigantisch salaris heeft , meer als 2 x modaal , verder dat de overhaedkosten de pan uitrijzen .
De KWF verzamelt geld voor de onderzoeken naar kanker maar zijn dictators wat betreft organisatie , wat betreft de Helmondse SLVH hebben ze gewoon ’n stok gezocht om de samenwerking tussen de Proms & SLVH , te doorbreken en ook de enige % afgifte die bedongen waren voor het inloophuis “de Cirkel” Helmond , iets wat ze niet konden accepteren. Er stond ’n Helmondse organisatie , die klonk als ’n klok en jammer dat nu alle vrijwilligers eigenlijk voor joker worden weg gezet door het landelijk bestuur van KWF.
Mensen , geen geld meer naar de landelijke KWF maar naar het INLOOPHUIS de CIRKEL – Helmond.

Beantwoorden

@Will op maandag 31 oktober 2016 om 09:00:

Mee eens, landelijke “goede doelen” zijn reusachtige bedrijven die vooral voor “de top” goed zorgen.
Men kan veel beter schenken aan plaatselijke kleine initiatieven….

Beantwoorden

Vindt het heel jammer heb vanaf nr 1 foto’s gemaakt van dit evenement zou er nog wel vele keren aan toe hebben willen voegen

Beantwoorden

@Mark wat een walgelijke opmerkingen. Schijnbaar ben je niet goed op de hoogte van dit schitterende evenement waar aandacht is voor die gevaarlijke levensbedreigende ziekte! Tot het moment dat je zelf wordt geconfronteerd met die “ziekte”. Van een survivor.

Beantwoorden

@Mark op maandag 31 oktober 2016 om 03:34:

Wat een kl..tz.k ben jij mag lijën dat je zelf de kanker krijgt en dat er voor jou
geen geld beschikbaar is voor onderzoek of behandeling !!!!!!!

Beantwoorden

Wat een raar verhaal, KWF stelde aan het Helmondse bestuur vragen over de geldstromen na een steekproefcontrole van de boekhouding en dan krijg je dit? Ik begrijp wel dat het Fonds iedere euro moet kunnen verantwoorden.

Waarom het evenement niet gewoon blijven organiseren en de opbrengst rechtstreeks aan het NKI overhandigen met eventueel de pers erbij? Ik denk dat Rene Bernards je met open armen ontvangt.

Of nog beter: als het je echt wat doet ga je gewoon aan de richtlijnen voldoen. Doe je het voor de mensen die ziek zijn en onderzoek en hulp nodig hebben of voor je ego/beurs? Door de handdoek in de ring te gooien heb je er iedereen mee.

Lees meer: http://www.info-over-kanker.nl/news/samenloop-voor-hoop-helmond-stopt-poll/

Beantwoorden

@Wilco op dinsdag 1 november 2016 om 08:59:

Tja…. Ik vond het zondag al een beetje gek dat er daarom ineens gestopt werd. Maar ik dacht Samenloop voor Hoop Helmond en Phileutonia houden zich aan het principe Samen Uit Samen Thuis.
Maar het is niet niks als KWF twijfels heeft over de geldstromen in Helmond. Zoiets zeggen ze niet zomaar natuurlijk. Waar rook is, is vuur nietwaar? Ben toch wel benieuwd. Hopelijk is het koud vuur.

Beantwoorden

Update:
Er komt in 2017 of 2018 toch een vierde Helmondse editie van de SamenLoop voor Hoop. Een afvaardiging van het bestuur werkt samen met KWF Kankerbestrijding aan een doorstart van het evenement. Dat meldt het ED vandaag.
Het bezwaar van het KWF blijkt vooral ‘de dubbele pet’ van Paul van Thiel te betreffen. Hij is de uitbater van het ernaast gelegen Paviljoen de Warande. Van Thiel zit zowel in de organisatie van dit evenement in de Warande, is sponsor van het evenement en is ook commissaris bij KSH Phileutonia, dat op zijn beurt ook geld verdient aan de SamenLoop.
“We moeten elke euro kunnen verantwoorden en dat kon nu niet. We wilden wel een SamenLoop maar niet op deze manier. Daarom komt er nu geen derde partij bij” aldus het KWF.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 3 november 2016 om 12:25:

Zojuist laat Jan van den Heuvel echter via Twitter weten dat de inhoud van het ED-artikel niet correct is. “Het bestuur is afgetreden en neemt geen verdere initiatieven voor een doorstart” aldus de afgetreden voorzitter van SamenLoop voor Hoop Helmond.
Het blijkt te gaan om directeur Sylvain Liebau van Clercx Liebau Assurantiën die samenwerkt met KWF Kankerbestrijding aan een doorstart van het evenement. En dus inderdaad niet een afvaardiging van het afgetreden bestuur.

Beantwoorden

Of de doorstarters nou Sjaan, Pietje of Mohammed heten, dat maakt niet uit. Het is gewoon geweldig dat iemand het heeft opgepakt zodat de Samenloop weer doorgaat! Klasse!

Beantwoorden

Gelukkig

Beantwoorden

maar goed ook ,

Beantwoorden

ik hoop wel in de waranda

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *