Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.415 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Vannacht kort voor 2 uur was er in de straat Karpaten in Mierlo-Hout een autobrand. Ook een tweede auto die vlakbij stond, werd geprobeerd aan te steken maar dat is niet echt gelukt. De bewoners van de bijgelegen woning konden die tijdig via de achterkant verlaten. En nadat de brandweer de brand had geblust, konden zij hun volledig omheinde achtertuin verlaten.
De kat werd door de brandweer van de zolder gehaald. Het beestje had zich daar verstopt. De auto kan als verloren worden beschouwd. De woning liep rook- en waterschade op. Onder meer de voordeur, garagedeur en het dak van de garage werden door de brand beschadigd. Er wordt uitgegaan van brandstichting. Of er een relatie is met de brandstichting aan 3 woningen gisternacht is niet zeker, maar ligt wel voor de hand. De politie blijft bij de woning voor bewaking.
Harrie Grijseels maakte de onderstaande foto’s.

6 reacties:

Rob van Kaathoven maakte vanochtend de onderstaande foto van de schade aan de auto en het huis.

Beantwoorden

Beantwoorden

Onderzoek van de politie naar deze brandstichting
De politie in Helmond doet onderzoek naar een brandstichting op woensdagmorgen bij deze woning aan de Karpaten.
Rond 2.00 uur kreeg de politie een melding dat op de oprit een bestelbus en een personenauto in brand stonden. Het vuur sloeg later ook over op een garagebox en de voordeur van de woning. Door de brandweer konden de vlammen snel gedoofd worden, waardoor verdere schade voorkomen werd. Bij de brand raakte niemand gewond. Verder onderzoek van de politie wees uit dat er sprake is van brandstichting. De politie zoekt de aanleiding daarvoor in de relationele sfeer. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Er is voor de politie geen reden om aan te nemen dat deze brandstichting in verband staat met een tweetal brandstichtingen en een vernieling in de nacht van maandag op dinsdag.

Beantwoorden

De aanleiding wordt inmiddels gezocht in de relationele sfeer.

Laf en achterbaks om een auto van 20 jaar oud in de fik te laten gaan.

Bestelauto ook maar meteen erbij pakken , tjonge jonge.

Overigens kan ik ook niets vinden over dat bedrijf , misschien dat daar de oorzaak dan ook te vinden is.

Beantwoorden

HELMOND – De politie heeft woensdagavond een verdachte aangehouden voor de brand bij een huis aan de Karpaten in Helmond. Bij die brand raakten dinsdagnacht de voordeur en de garage flink beschadigd.
Agenten kwamen de man per toeval tegen, toen hij bij de Leliestraat in Helmond met zijn auto door een rood verkeerslicht reed. Toen ze de automobilist lieten stoppen zagen ze dat het om de verdachte ging. Ze waren al naar hem op zoek.

Het gaat om een 29-jarige man uit Eindhoven. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Zaak staat los van eerdere branden
Volgens de politie heeft de brand bij het huis aan de Karpaten niets te maken met de vernielingen en brandstichtingen die in de nacht van maandag op dinsdag in Helmond plaatsvonden.

Het huis aan de Karpaten liep bij de brand flinke rook- en waterschade op, maar de brandweer kon erger voorkomen. De bewoners wisten hun huis via de achterkant op tijd te verlaten.

Beantwoorden

Eindhovenaar aangehouden voor brandstichting
De politie heeft woensdagavond rond 21.30 uur op de Leliestraat een 29-jarige man uit Eindhoven aangehouden op verdenking van brandstichting.
De politie startte eerder woensdag een onderzoek naar een brand bij een woning aan de Karpaten. Uit technisch onderzoek bleek dat er sprake was van brandstichting. Verder onderzoek leidde uiteindelijk naar een verdachte.
Terwijl de politie op zoek was naar de man zagen agenten op de Leliestraat dat een personenauto met twee inzittenden een rood verkeerslicht negeerde. Daarop kreeg de bestuurder een stopteken. Toen bleek dat de hij de gezochte verdachte was werd de man aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *