Buiten is het -2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.595 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
38reacties

Afgelopen vrijdagmiddag in de Helmondse Al Fadjr-moskee preekte Sheik Abdelhamid Aynelhayat. Kijk en oordeel zelf:

De Al Fadjr-moskee is gevestigd aan de Zuid Koninginnewal, tussen het politiebureau en ’t Cour (waar de kantoren van de burgemeester en wethouders zijn). In januari kwam deze moskee in opspraak omdat de radicale Imam Alami abu Hamza er had gepreekt.
De volledige lezing werd eerder gepost door de moskee zelf. Omdat wij zijn taal niet spreken, deze vertaling in het Engels.
De bovenstaande video werd gepost en vertaald door het Middle East Media Research Institute (MEMRI). Dat is een non-profitorganisatie in Washington D.C. met kantoren in Berlijn, Jeruzalem en Londen. MEMRI maakt vertalingen vanuit het Arabisch, Farsi en Hebreeuws van teksten en mediafragmenten en het publiceert ook haar eigen analyses en commentaar op de politieke, ideologische, intellectuele, sociale, culturele en religieuze evoluties in het Midden-Oosten.

38 reacties:

Een rare preek? Ik schaam me dood!
Hopelijk wordt aan die moskee heel snel een eind gemaakt.

Beantwoorden

Wat een ellende….als het ooit goed fout loopt kan toch echt niemand meer zeggen “we hebben het niet aan zien komen”

Wat een idioot middeleeuws gedoe!!!!

Sluiten die tenten tju nog!

Zo ga nu weer ff half bloot in mn mini-mini rok over de straat slenteren met mijn vieze hond !,,,
Is toch normaal bloot hier buiten volgens deze ‘geestelijke’

Beantwoorden

Tja, dat moet dan vallen onder de vrijheid van meningsuiting… Dat moet dan maar.

Ik ben van mening dat ik heb gekeken naar een man die in een gedachtegoed hangt zoals dat hier honderden jaren geleden ook gepropageerd werd. Echter de westerse cultuur is ondertussen verder ontwikkeld.

Hopelijk gaat de ontwikkeling aan hun kant ook ooit in een stroomversnelling komen en realiseren ze zich dat jezelf laten leiden door een geloof weinig zal brengen.

Vooralsnog lopen ze enkele eeuwen op ons achter. Alleen is het wel vervelend dat ze wel alle moderne middelen en technieken ter beschikking hebben.

Beantwoorden

Deze imam is niet een gevaar, maar de eventuele kwetsbare toehoorders wel. Dat deze moskee zo’n flapdrol uitnodigt zegt genoeg over hun eigen insteek en ideeën over onze samenleving.
Wel opvallend dat dit allemaal ongestraft kan en mag, en dat dhr. Wilders voor een vraag “meer of minder” vervolgd wordt; sterker, lagen de formulieren voorgedrukt voor klaar (???)
Dit is allemaal dus erg dubieus..ben ook benieuwd of er moslimgroepen afstand van nemen, of dat politieke misbaksels als D66 dat ook eens doen..gewoon om eens onderscheid te maken…dat er ook goede moslims zijn namelijk…

Ik ben trots dat er veel mensen in Helmond PVV stemmen. Die hebben deze “toekomst” niet zo gewild, en durven hun normen en warden WEL te verdedigen.

Beantwoorden

Hij is tegen een “mini-mini-mini-skirt.”

Mijn oplossing:

Beantwoorden

Vrijheid van meningsuiting toch? Of geld dat niet voor hem?!

Omdat hij iets zegt wat je niet aanstaat pfff

Beantwoorden

Het is verbijsterend dat in Nederland hierover met geen woord wordt gesproken in de traditionele media. Men is als de dood om Wilders & co in de kaart te spelen, dus houdt men het stil. Na alles wat wij hebben meegemaakt de laatste tijd is het eigenlijk bijna niet meer te bevatten. Als menig iemand anders dit soort uitspraken zou doen zou hij gearresteerd worden wegens haat zaaien, opruiing, discriminatie en oproepen tot staatsondermijnend gedrag. Maar onder het mom van religie mag men de meest verschrikkelijke dingen zeggen in het openbaar.

Beantwoorden

@DeKadt op woensdag 29 april 2015 om 14:58:

Op GeenStijl hebben ze het ook opgepakt, hoewel die website natuurlijk niet behoort tot de traditionele media. Verder zagen wij het ook nergens.

Beantwoorden

@DeKadt op woensdag 29 april 2015 om 14:58:

Dan had de krant nog geen tijd om hier te kijken, komt wel.

Beantwoorden

Ik ben nu wel benieuwd naar de inhoudelijke mening hierover van mensen in de politiek die vanwege hun geloof (en dat respecteer ik) regelmatig in de moskee komen. Zoals een Chahim van de PvdA en een Zarroy van de D’66. Wat vinden zij van zo’n oproep tegen de democratie? Hoe oordelen zij hier vanuit hun persoonlijke én politieke overtuiging over? Wat vinden zij van dit soort preken die feitelijk oproepen tot een radicalisme?

Beantwoorden

Een vaardig spreker die, zij het vanuit een Islamitisch perspectief, op voortreffelijke wijze de pijnpunten van democratie als politiek systeem onder woorden brengt.

Beantwoorden

Achterlijke, achterhaalde flauwekul die die mijnheer met de baard staat uit te braken daar… ik neem tenminste aan dat de vertaling correct is… , maar de plompverloren opmerking van de geestelijk allicht tenminste even minder valide medemens, dat ie trots is dat er in Helmond zoveel mensen op de PVV stemmen is minstens zo ‘verontrustend’.
Het is overigens allemaal relatief. Iedereen heeft het recht gekke dingen te roepen, dan valt er ook nog wat te lachen…

Beantwoorden

debiliteit,een product van inteelt in zijn zuiverste vorm. ga lekker preken in die zandbak van je en val ons niet lastig met je,door mensen geschreven heilige boekje.

Beantwoorden

Simplist. Dit soort is ergens aan het begin van de evolutie blijven hangen. Mijn huisvarken heeft meer intelligentie en spreekt beter dan hij.

Compleet gestoord en hersenloos wezen.

Beantwoorden

Net zoals al het geloof achterhaald door de wetenschap.
Alleen de mens geloofd omdat het fantasie heeft, een paard of kip geloofd daarom ook niet.
Geloof zet mensen die anders denken tegen elkaar op, is al duizenden jaren bewijs voor te vinden in de geschiedenis boeken.
Geloof….. je zal er maar in geloven.

Beantwoorden

@DeKadt op woensdag 29 april 2015 om 14:58:

Inmiddels heeft Telegraaf TV iets meer dan de helft van bovenstaande video in het Nederlands vertaald en die op haar website geplaatst.
Zie http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/23984453/__Preker_moskee_hekelt_democratie__.html

Beantwoorden

Wat een achterlijk volk. Flikker op naar je eigen land en laat ons met rust. Scheelt onze gemeente weer een hoop bezuinigingen met al die uitkering trekkers

Beantwoorden

Hilarisch! De achterlijkheid straalt ervanaf. Maar dat is logisch met die hersenloze inteeltcultuur uit de woestijn. Vooral nog meer van die geitenliefhebbers binnenhalen uit Afrika! Ik geloof dat er in Rotterdam nog wel een oud lijnschip ligt die daarvoor geschikt is. Hoeven ze tenminste niet meer in zelfgebouwde bootjes over te varen. Gratis bed,bad,brood voor heel Afrika! Met dank aan de PvdA en alle andere linkse graaiende salonsocialisten.

Beantwoorden

De man is buitenlander en komt een preek houden en zegt wat hij vind van de situatie hier onder moslims. Niets mis mee. Moslims moeten vasthouden aan hun leefregels, hoe streng die ook mogen zijn. Zuiverheid is een geschenk van god almachtig.

Beantwoorden
Streng gereformeerd

Ik ben onderhand helemaal klaar met dat soort volk! Als je als moskeebestuur op zn Helmonds gezegd zonne koekwous uitnodigd, die zulke ideeën er op nahoudt dit ook nog in het openbaar mag verkondigen onder het mom van geloof dan moet men zich eens afvragen of men wel wil intregeren, lees aanpassen aan de hier geldende normen en waarden ! Is het antwoord nee dan Lazer aub op naar een land waar dit wel de normale gang van zaken is. Ik ben stellig van mening dat als het bestuur niet openbaar afstand doet van de uitspraken van deze persoon de gemeente deze moskee moet laten sluiten !

Ik verwacht nu onderhand eens een sterke actie van onze gemeente om eens en voor altijd een lijn te trekken dat dit soort opruiende preken niet getolereerd worden !

Beantwoorden

@Joep op donderdag 30 april 2015 om 01:09:

Beste Joep, heb je een lijst voor mij met de geldende normen en waarden waar je het over hebt?

Beantwoorden

In Eindhoven kon men nog net een buitenlandse haatimam weren, maar in Helmond blijkt afgelopen vrijdag een imam al een tirade te hebben gehouden tegen de democratie, homo’s en vrouwenrechten.

Wat een zegen voor de integratie ….

Hoe kan dat? En waarom ziet niemand in Nederland dit, zodat wij hier achter moesten komen via de Amerikaanse organisatie Memri?

Korte uiteenzetting van de preek van afgelopen vrijdag 24 april 2015 van sjeik Abdelhamid Aynelhayat in Helmond, gepubliceerd op internet:

“De belangrijkste reden voor de verspreiding van conflicten zijn de wetten die mensen hebben gemaakt, waardoor de sharia niet wordt ingesteld – zowel de Koran als de Soenna.

Conflicten ontstaan wanneer de Koran en de Soenna niet worden gevolgd.

In plaats van de wet van Allah te volgen, stellen mensen zelf wetten in en daar komt geweld uit voort.
Wat betekent democratie? Het betekent dat mensen zichzelf laten regeren door zichzelf.

Mijn broeders, democratie is de bron van geweld.

Europeanen houden van democratie omdat zij de ellende ervan nog niet hebben ervaren, maar dit wordt steeds duidelijker.

In een democratie – neem bijvoorbeeld een dorp of stad als voorbeeld waar ze democratie willen. Democratie houdt in dat er verkiezingen moeten worden gehouden, om te bepalen wie de leider in dat dorp of stad wordt. In een democratie mogen de mensen stemmen en wie de meeste stemmen krijgt, wordt vertegenwoordiger.
De winnaar van de verkiezingen kan een rellende dronkaard of een criminele piraat zijn, alleen omdat hij bij een grote club hoorde die voor hem gestemd heeft.

In een democratie moeten wij die criminele, rellende dronken dief accepteren als onze premier.

Dat moet van de democratie!

Soms zie je een man die een bepaald dorp vertegenwoordigt in het parlement – dat gebeurt in ons land Marokko en nog vele andere – die niet kan lezen of schrijven, die niets begrijpt van politiek en zelfs niet weet waar de grenzen van zijn land liggen. Marokko grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan, maar als je hem vraagt naar de grens in het oosten, zegt hij: Amerika! Hij is een onwetende stommeling, en toch vertegenwoordigt hij het volk. Wat kan zo iemand voor ons doen?

Maar dit is wat moet van de democratie!

Democratie dwingt ons om haar regels en morele waarden te volgen: dochters die kunnen trouwen zonder toestemming van hun ouders, mannen die met mannen trouwen, vrouwen die met vrouwen trouwen.

Mensen mogen zeggen wat zij willen, en vloeken.

Dat mag van de democratie!

Wij zeggen tegen onze zusters, onze vrouwen …. Bij Allah, wanneer ik Helmond bezoek, blijf ik in de moskee en durf bijna niet naar buiten te gaan, omdat ik bang ben van de verleidingen. Wanneer je naar buiten gaat, zie je moslim-vrouwen in een mini-mini-mini rok. De straten zijn vol bloot.

Het is het beste voor een moslim om deze verleidingen te ontwijken.
Vandaag zag ik op de markt een van onze vrouwen kleding dragen waarvoor misschien de duivel zelf zich zou schamen.

Broeders, adviseer uw dochters. Ik hoorde dat in een stad vlakbij tien of twaalf van onze meisjes een reis plannen. Waarheen? Zij gaan op vakantie naar Spanje. Zonder hun vaders of broers of wie dan ook!
Gaan zij op pelgrimstocht? Allah verhoede.
Uw dochters mogen niet een dag en een nacht reizen zonder mannelijk toezicht.

Mensen zullen mij een extremist of een IS terrorist noemen. Wat dan ook.

Vrees Allah!
Dat is het advies van de geleerden en de profeten.
Wij kunnen niet toestaan dat ons volk verdorven mensen laat ontstaan.

Ik ben geen radicaal of extremist. Ik ben voor het goede en tegen het slechte.
Ik weet dat als ik veel advies geef, seculiere mensen naar de politie zullen stappen en zullen zeggen dat er een radicale imam is. Iemand deed dit al eerder.

Broeders, wij willen dat ons islamitische volk puur blijft! Puur!”

Beantwoorden

Likoed Nederland,
Kus m’n kont, ga naar de woestijn terug om je onzin daar te verkondigen.
Wij echte Nederlanders zullen ons met onze moderne technieken verdedigen tegen jullie woestijnideologie. Wij zullen overwinnen!!! En niet jij met je besneden leutertje.

Beantwoorden

Shukran Likoed Nederland, maar jij bent in ieder geval NIET mijn broeder.

Beantwoorden

@Stef op donderdag 30 april 2015 om 12:06:

@brombeer op donderdag 30 ap. l 2015 om 12:39:

Volgens mij citeert Likoed Nederland alleen de toespraak, maar ik kan ner gens opmaken, dat hij dezelfde mening is toe gedaan. Hij heeft het overeen korte uiteenzetting ofbegrijp ik geen nederlands meer.

Beantwoorden

Javier je hebt gelijk, ik heb inderdaad het stukje niet goed gelezen. Ik had de indruk dat de inzender het zelfde van mening was dan de betreffende imam. Dus mijn reactie is gericht aan de imam en zijn volgelingen.

Beantwoorden

Likoed Nederland (als het dezelfde persoon is) is behoorlijk pro-Israel. Hij citeert inderdaad.

Overigens is heel duidelijk dat de Imam in kwestie vooral vanuit zijn eigen ervaringen met democratie spreekt. Niet dat wij hier niet net zo goed mensen in de politiek hebben zitten waarvan iedereen zich afvraagt hoe die persoon ooit op die plek terecht gekomen is, maar de beste man vertelt er niet bij dat het aantal idioten dat macht heeft in niet democratische landen nog veel groter is.

Hij is geen haar beter dan de gemiddelde aartsconservatieve zwarte kous die vooral aan anderen op wil leggen hoe zij moeten leven. Volgens dit soort mensen is fatsoen onderhevig aan inflatie en is de mens dus eigenlijk van nature een verdorven wezen dat zich alleen maar gedraagt omdat de samenleving hem dat oplegt. Dat vind ik een nogal negatief mensbeeld.

Beantwoorden

Welkom, en maar roepen meer meer?
Ik vind alles prima,maar kunnen ze dit niet preken in hun eigen land.
nmw lopen ze alleen in die bergen en zandhopen helemaal ingepakt de dames.
Daar zijn ze moderner nog als hier in de grote steden, geen vrouwen met snorren en helemaal ingepakt.
Volgen mij preekt hij hier niet de Islam/Koran, maar zijn eigen mening.
Toen mijn oudste de eerste keer een burka zag op school, schrok die zich kapot!
En de jongste zei, is dat een pinguin?

Beantwoorden

We kregen nog geen reactie van de Al Fadjr-moskee. Maar zojuist werd het onderstaande bericht geplaatst op Facebook:

Waar ga je straks het vrijdaggebed bijwonen? Kom langs als je in de buurt bent! http://goo.gl/maps/AsbfG Mocht je niet in staat zijn langs te komen, volg dan het vrijdaggebed live via onze website!

Posted by I.G. Al Fadjr on vrijdag 1 mei 2015

Beantwoorden

Het volgen van een imanpreek is eenvoudiger als het volgen van een raadsvergadering.

Beantwoorden

Iedereen lult maar, enkel die verdomde Nederlandse regering verrekt het, te luisteren naar het volk.
Nederland staat zowat ip de rand van een burgeroorlog, en in het torentje wordt mooi weer gespeeld.
Wegwezen met die …….

Beantwoorden

@Adrie op vrijdag 1 mei 2015 om 12:49:

Dus als we de democratisch gekozen bestuurders hun gang laten gaan, komt er onheil? Je lijkt de imam wel.

Beantwoorden

Sjeik of sjiek
Draai een ei om en het wordt werkelijk IE

Beantwoorden

@Sander Lam op vrijdag 1 mei 2015 om 17:21:

Scherp…Maar toch liever een democratie dan een doctrine.
Als we toch tussen twee slechtste kunnen kiezen.

Beantwoorden

@Erik op vrijdag 1 mei 2015 om 23:36:

Dat ben ik wel met je eens, alleen wat is de handigste manier om de boel niet te laten escaleren? Niets doen is geen optie, maar met heetgebakerde reacties roep je alleen maar extra spanningen op. En het probleem verplaatsen naar een ander deel van de planeet is egoïstisch.

Deze imam roept niet op tot geweld (hij wil zijn volgelingen alleen maar behoeden voor dwalingen zoals mini-mini-mini-rokjes), maar moslimjongeren met romantische ideeën over de IS kunnen zich wel door hem gesteund voelen. Zoals Anders Breivik zich gesteund voelde door de PVV, ondanks dat Wilders elke vorm van geweld onomwonden afwijst.

Het beste lijkt mij toch echt om met het moskeebestuur in gesprek te gaan/blijven over de ook voor veel andere religieuze stromingen blijkbaar moeilijke grenzen aan godsdienstvrijheid. Als dat niets oplevert, hebben we binnen de democratische rechtsstaat nog voldoende beschaafde alternatieven om die grenzen te handhaven. Maar dat is pas de volgende stap.

Rotte appels heb je altijd, maar de meeste mensen zijn heel goed aanspreekbaar op voet van gelijkwaardigheid. Ik heb ooit een heel interessant gesprek gevoerd met een Jehovagetuige. Niet dat we elkaar konden overtuigen, maar juist omdat onze standpunten zover uiteen liggen en zowel zij als ik bereid was de diepte in te gaan, gaf de discussie ons allebei veel voldoening.

Ongeveer een kwart van de wereldbevolking is moslim. Zoveel mensen kun je niet over één kam scheren. Ja, onevenredig veel terroristen zijn (althans noemen zich) moslim. Maar het omgekeerde geldt niet. Slechts een mini-mini-mini-percentage van alle moslims is terrorist.

Beantwoorden

Blijkbaar zijn islamieten vreselijk tegen bloot, maar ik lig lekker op het naaktstrand in Scheveningen met mijn vrouw.
En jawel: geheel in kostuum gehulde baarddragende moslims, met eentje voorop met groene band om zijn mouw, die de rest van de club op sightseeing tour over het naaktstrand leidt.
De kwijlende baard-agamen, herstel moslims, werden door de politie van het strand weggestuurd, wat ook nog een hoop commentaar opleverde.

Beantwoorden

@Badman op vrijdag 5 juni 2015 om 07:28:

Moslims op een nudistenstrand vergelijken met kwijlende baard-agamen. Je moet er maar opkomen. Leuk voor de doelgroep. Echter. De suggestie dat alleen deze mensen (een met hagedissen overeenkomende diersoort!) opgewonden raakt van jouw blote leuter is nogal kortzichtig. Veel van je religieuze soortgenoten gingen hen in dit opzicht immers voor, zij het met dit verschil dat het hier de geslachtsdelen van weerloze kinderen betrof en het niet tot kijken beperkt bleef. Zou daar als opvallend preutse nudist ook eens aan denken. Tot slot rest de vraag of de aanblik van jou in adamskostuum voor die gasten wel zo appetijtelijk was als jij wilt doen voorkomen. Een kiekje om dat te kunnen beoordelen zou uitkomst bieden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *