Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.997 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Gisteravond tijdens Nederland – Costa Rica was het feest op het grote plein in Roosendaal. Tenminste, als je de beelden van Omroep Brabant gelooft.

Zo’n 3500 mensen zagen daar Oranje winnen. In die Brabantse gemeente met ruim 10 duizend inwoners minder dan Helmond, kon het. Maar niet alleen daar staan grote WK-schermen op pleinen, in veel gemeenten staan die er woensdag tegen Argentinië en zaterdag of zondag in de (troost)finale.
Bij het WK 2010 gaf de gemeente pas 3 dagen voor de finale (na veel gedoe) de vergunning. Blijft Helmond dit keer achter? Of gaan we (zoals onze bondscoach) JUICHEN op hett Havenplein? Of voldoen de kleinere schermen bij veel kroegen?

Havenplein 2010: WK-finale tegen Spanje

12 reacties:

Voor mij is het Havenplein al een tijdje uit beeld omdat ik het gewoon een ongezellig plein vind … al die serres maken het straatbeeld er niet mooier/gezelliger van.
Ik geloof best dat er een mooi sfeertje kan ontstaan met zo’n groot scherm … aan de andere kant zie ik me al met een zuinig getapt (veul schuim, weinig bier) plastic beker festivalbier staan, waar ik even daarvoor bij nors kijkend barpersoneel, de hoofdprijs heb betaald.
Ik neem genoegen met het kleinere scherm in de kroeg … gezellige intieme sfeer. Veul plezier woensdag!!

Beantwoorden

Kroeg is inderdaad gezelliger. Lekker relaxed op een stoel of kruk zitten, en drankjes bestellen bij de obers ipv de hele wedstrijd staan en moeilijk gaan doen om door de mensenmassa te lopen met je handen vol met drank.

Beantwoorden

Ik zeg doen, dat was vier jaar geleden ook erg gezellig (ondanks het verlies).

Beantwoorden

Grappig vervolgartikel van het ED vandaag met de alles zeggende titel WK-scherm in Helmond moest in december worden aangevraagd, http://www.ed.nl/regio/helmond/wk-scherm-in-helmond-moest-in-december-worden-aangevraagd-1.4440247

Ik hoorde trouwens van een uitbater op het havenplein dat er geen droog brood te verdienen is met zo’n groot scherm in die paar uur. Heel veel kosten en drankomzet valt best tegen. Hij zei dat ze in Breda 10.000 euro van de gemeente kregen om zo’n WK-scherm op te hangen. Met die subsidie had hij het ook wel willen proberen.

Beantwoorden

@Frank op dinsdag 8 juli 2014 om 15:04:

ja dat is wel een goeie. Blijkbaar werkt t voort anders bij de gemeente. Vroeger kon je zo een vergunning voor je evenement scoren bij AW. Paar potten bier voor zijn maat CS en voor hem een paar baco’s. Dan werd zelfs de vergunning ooit pas gepubliceerd in De Trompetter als het al geweest was haha.
Leuker kunnen we t niet maken, wel lolliger! 🙂

Beantwoorden
wit bij wit en groen bij groen glas

Zo zat de hr AW als verantwoordelijke ambtenaar wat betreft de vergunning ook in het bestuur van de stichting Winterstad.

Beantwoorden

In veel steden zie je een groot scherm verschijnen, ook daar zullen ze er geen rekening mee gehouden hebben dat Nederland zo ver zou komen. In Helmond kan dat dit jaar blijkbaar niet, wij zijn de stad die zich altijd netjes aan de regels houdt. Hulde aan de gemeente, en ook aan de uitbaters van het havenplein. Geld op de knip houden.
Vanaf vrijdag is het Helmonds publiek weer welkom, mogen we (door de gemeente) gesubsidieerde muziek gaan kijken in de kasteeltuin, en dan pakken we een afzakkertje op het havenplein, waar je voor een biertje de hoofdprijs betaald.

Beantwoorden

Toch niet zo erg dat het op het Havenplein niet doorgaat met dit weer.
Ga vanavond ook naar de Cacaofabriek. In de overdekte grote popzaal, de grootste zaal waar in Helmond gekeken kan worden met honderden mannen en vrouwen en met een groot scherm van 6 m2. Bar in de zaak en een rookruimte met zicht op het scherm zodat je tijdens het roken niets van de wedstrijd hoeft te missen.

Beantwoorden

Groot WK-scherm op Havenplein mag als Oranje in de WK-finale staat
Het Nederlands Elftal speelt zondagavond mogelijk de finale van het Wereldkampioenschap Voetbal 2014 in Brazilië. Gemeente Helmond maakt dan het gebruik van een groot scherm op het Havenplein graag mogelijk. Komt er een verzoek voor een WK-scherm? Dan werkt de gemeente daar positief aan mee.
Burgemeester Elly Blanksma: “Het is een unieke situatie. Wie had dit gedacht voor het begin van dit WK? Ik wens het Nederlands elftal heel veel succes vanavond.”
Tot nu toe hebben de horecabelangenvereniging of private partijen geen belangstelling getoond om een groot scherm te plaatsen. Komt die interesse alsnog? Dan kan de horecaondernemer of private partij contact opnemen met de Coördinator Evenementen van de gemeente Helmond. Om het evenement voor iedereen een feestje te laten zijn, is er aan aantal voorwaarden (pdf) waaraan de organisator moet voldoen.

Beantwoorden

Wij hebben nog een 32m2 P6 ledscherm beschikbaar voor aankomende zondag!
Contact via [email protected]

Beantwoorden

Er staat anders nu ook al een groot scherm. 😛

Beantwoorden

Einde discussie!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *