Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Allemaal maken we een wooncarrière door. Althans er zijn weinig mensen die hun hele leven in hetzelfde huis wonen. Zelf woonde ik eerst met mijn ouders in een sociale huurwoning, later verhuisden we naar een koopwoning in Dierdonk en vervolgens ging ik met mijn vriend huren op Suytkade. Nu wonen we alweer enige tijd samen in een koopwoning in Brandevoort. In mijn wooncarrière heb ik het zelf kunnen ervaren, de wijken van Helmond zijn erg verschillend en dat is goed. Voor ieder wat wils!

Juist wat dat laatste betreft was ik erg blij om afgelopen vrijdag blok 25 in de Veste in Brandevoort te mogen openen. Blok 25 biedt onder andere woonruimte aan ouderen met een lichte vorm van dementie en jongeren die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Ook zijn er sociale huurwoningen in Blok 25. Fijn dat voor deze personen ook een goede, betaalbare en veilige plek is gerealiseerd. Dit is voor elke Helmonder een basisbehoefte.

Als we een inclusieve stad willen zijn, waar ruimte is voor iedereen, moeten we ook plek maken voor mensen die wat meer zorg en aandacht nodig hebben. Met de realisatie van blok 25, breiden we de Veste van Brandevoort langzaam uit richting de zuidoost-kant. Waarmee we een start maken met het sluiten van de Veste van Brandevoort. Dat deze fysieke uitbreiding samengaat met een inclusieve uitbreiding, maakt het extra mooi.

Wat we fysiek toevoegen aan de stad, moet ook sociaal iets toevoegen. Denk dan aan reconstructies van bestaande wijken (zoals de Binnenstad en de Annawijk), slimme huizen in Brainport Smart District of de getransformeerde kantoorpanden in het stationsgebied. Allen voegen ze zowel sociaal als fysiek iets toe aan de stad.

Woningen bouwen is geen doel op zich. Het gaat er vooral om dat iedereen ongeacht zijn/haar portemonnee of achtergrond prettig kan wonen in Helmond. Blok 25 maakt dat waar en dat gaan we de komende jaren op nog meer plekken doen.

Wethouder Gaby van den Waardenburg

Gaby is wethouder Stedelijke ontwikkeling en Wonen. Vanaf vandaag schrijft zij een aantal keer per jaar over de laatste woningbouwontwikkelingen in de stad.

7 reacties:

dat is mooi ..maar ik heb geen Woning voor bij zien komen op
wooniezie.nl ..ik zoek ook een sociale huurwoning wat betaalbaar is
jammer ..!

Beantwoorden

Je komt uit Aarle-Rixtel Gaby, volgens mij noemden ze dat geen sociale huurwoningen toentertijd.
Het was sowieso een superbuurt waar je bent opgegroeid.
We moeten geen onderscheid maken voor mensen die een steuntje in de rug moeten hebben want iedereen heeft wel wat. Een tijd geleden vroeg een collega op facebook steun in geld voor het behouden van een gemeenschappelijke ruimte voor autisten in Brandevoort waar hij woont. Deze collega heeft een Iphone van 1300 euro en een Apple Watch! Mensen kunnen zelf meer dan de politiek denkt alleen het wordt de mensen te makkelijk gemaakt en daar wordt van geprofiteerd.

Beantwoorden

@edwin op zondag 6 oktober 2019 om 18:39:

Jouw kans komt heus wel. Een kennis van mij zit ook op zo’n woning te wachten. Zijn goede vriend had dit keer wel geluk. Gewoon een beetje geduld hebben, komt allemaal goed zei hij op een feestje vanmiddag.
Prachtig project, trots op Helmond!!

Beantwoorden

@Mark op zondag 6 oktober 2019 om 19:09:

Reken je even mee?

Als je nog ergens 240.000 euro hebt liggen en wat vriendjes hebt in de bouwwereld, kun je voor dat geld makkelijk een mooi nieuwbouwhuis laten neerzetten. Als je vervolgens voldoende tijd van leven hebt, kun je dat huis makkelijk 50 jaar lang verhuren, zo lang gaat die stapel stenen echt wel mee. Als je al die tijd 400 euro per maand vraagt, heb je het geld er weer uit.

En met een beetje geluk kun je het huis vervolgens verkopen voor een tweedehandsprijs die boven het aanschafbedrag ligt.

Natuurlijk scheelt het als mensen geen 1300 euro uitgeven aan een iPhone. Maar het zou ook schelen als de huurprijzen niet kunstmatig hoog waren.

Beantwoorden

Super Gaby, we gaan het volgen!

Beantwoorden

Zorgt U ook voor Toegankelijke huizen en appartementen voor gezinslid met beperking. Worden nu vooral 2 slaapkamer appartementen gebouwd. Trappen bij voordeuren. Onlogische douche en toilet inrichtingen. Beetje inclusief denken en veel kan al snel op voorhand opgelost worden. Succes Gaby !

Beantwoorden
Helmond Toegankelijker

Wocom liet weten dat er vrijdagmiddag ruim honderd aanwezigen (waaronder de trotse bewoners) aanwezig waren toen Blok 25 officieel werd geopend. Het blok bestaat uit 60 wooneenheden, gelegen aan de Laan door de Veste, de Vaartsestraat, de Landonkstraat en de Huiskensstraat in Brandevoort. Cofoto – Mario Coolen maakte die middag de 6 onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *