Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.099 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De rechtbank Oost-Brabant heeft Stichting Zorggroep Helmond aan de Azalealaan gisteren failliet verklaard. Het faillissement wordt afgehandeld door curator mr. drs. Floris Dix uit Best.
Meer details over het faillissement zijn ons op dit moment nog niet bekend. Zorggroep Helmond, sinds een jaar ook bekend als ONZ (Onderweg Naar Zelfredzaamheid), is niet bereikbaar voor commentaar en de net aangestelde curator is begonnen met een onderzoek naar de situatie bij de zorgaanbieder. Hij laat weten dat hij weliswaar berichtgeving heeft gevonden over fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb’s), maar dat hij “blanco” begint aan de zaak. Hij gaat binnenkort met het bestuurĀ praten.
Zorggroep Helmond kwam onder meer veelvuldig in het nieuws omdat deze zorgaanbieder veel meer uren declareerde dan er aan zorg en begeleiding werd besteed. Zorgverzekeraar CZ deed vervolgens onderzoek en constateerde dat er sprake was van fraude. CZ wil het onjuist bestede geld terugvorderen. In april van dit jaar riep de zorgverzekeraar voormalige cliƫnten op om aangifte te doen tegen Zorggroep Helmond.

2 reacties:

Niet heel verrassend met al die problemen de laatste jaren natuurlijk. Ik denk dat het einde van die stichting het beste is voor iedereen.

Beantwoorden

Logisch

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *