50reacties

Zwembad De Braak bereikt hoogste punt

Vanmiddag wordt met wethouder Harrie van Dijk gevierd dat het hoogste punt is bereikt van het nieuwe zwembad. Want, zo liet de gemeente vorige maand weten, er is afgelopen maanden hard gewerkt op deze bouwlocatie op sport- en beleefcampus De Braak. 
Maar er is ook een probleem(pje) zo hoorden we vanochtend. De gemeente heeft nog geen uitbater en die zal nu snel gezocht moeten worden. Om dat mogelijk te maken zijn de mogelijk oplopende elektriciteitskosten niet meer het risico van de nog te vinden exploitant. De financiële consequenties daarvan worden in de loop van dit jaar met gemeenteraad besproken en eventueel door hen goedgekeurd.

B&W: “De aanbesteding voor de exploitatie van het nieuwe zwembad dient op korte termijn te worden voortgezet om tijdig een exploitant te kunnen selecteren zodat het zwembad ook in gebruik genomen kan worden wanneer het gereed is.” Dat probleem of (zoals sommigen het noemen) die uitdaging meldt B&W via deze brief (pdf) aan de gemeenteraadleden. “Omstreeks maart ontstond er door invloeden van buitenaf een zeer onstuimige energiemarkt. Hierdoor hebben mogelijke inschrijvers/exploitanten schriftelijk aangegeven momenteel niet te kunnen inschrijven vanwege de hoge maar voornamelijk de onzekere energieprijzen. Dit heeft ons doen besluiten om de aanbesteding tijdelijk op te schorten en te onderzoeken hoe om te gaan met deze huidige energiemarkt.”

Juli vorig jaar werd al duidelijk dat het nieuwe zwembad op De Braak fors duurder zou gaan worden dan de ‘fixed price’ van 13,5 miljoen euro die eerder begroot was. Nadat alle Helmonders mee mochten denken over de naam, kreeg het in oktober Zwembad De Braak als naam. Via update 3 van dit weblogartikel lees je daar meer over. Wie nog even wil mijmeren over vruuger bij De Wissen kan hier een kijkje nemen.
Voor de kerst werd de eerste verdiepingsvloer gelegd en het staal van de eerste verdieping opgetrokken. Sindsdien werden de installaties in de technische kelder geassembleerd en de baden alvast op proef gevuld. Fotograaf Dave van Hout volgt de voortgang op de voet en maakte in december foto’s in het winterzonnetje. Via het filmpje onderaan krijg je een indruk hoe het gloednieuwe zwembad eruit komt te zien. De planning is (was?) dat Helmonders daarin deze zomer een frisse duik kunnen nemen.In de reacties hieronder staan updates.