Buiten is het 21 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.786 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Rechtsonder hebben we een goudgele balk geplaatst over een aantal woorden zonder hoofdletters. Schrijf je daarvan het laatste woord als eerste hieronder op, dan scoor jij het punt.


Tussenstand:
1 punt:en Sjef Boudewijns én wilma
-2 punten: dartjan (winnaar vorige ronde start automatisch met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.

8 reacties:

populieren

Beantwoorden

@Mark op vrijdag 15 januari 2016 om 18:55:

Da’s snel, Mark.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Mark. Het goede antwoord is populieren.
De goudgele balk verbergt de woorden de groene lijn bij de populieren. Tijdens Burendag 2014 werden op initiatief van de kunstenaars Joke Smeulders en Corry Smolders (van het Vliegertapijt) de tuinhekjes in de straat Bij de Populieren weer helemaal groen en opgeknapt. Op 27 november 2014 opende wijkwethouder Erik de Vries die ‘groene lijn’ waarvan de onderstaande foto het jaarprogramma Binnenstad 2016 (pdf) siert.

@Mark op vrijdag 15 januari 2016 om 18:55:
Het goede antwoord had je inderdaad erg snel. Geen record (dat stamt nog altijd uit 2005) maar toch: wij deden er in ieder geval ‘iets’ langer over om deze vraag voor te bereiden.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Mark.

Beantwoorden

Gefeliciteerd, Mark.

@De Weblog van Helmond
Kennelijk is er iets mis gegaan bij het installeren van de nieuwe software want nu lijkt het dat de vraag uit 2005 is gesteld om 14:40, en ik het antwoord gaf om 16:41. De vraag werd echter indertijd gesteld om 16:40.

Beantwoorden

Mooie foto waar ik geboren werd in 1960!

Beantwoorden

@Noud op zondag 17 januari 2016 om 11:31:

Je hebt helemaal gelijk dat die vraag in 2005 om 16.40 uur werd gesteld. Wetende dat jij dat record nog altijd in virtuele handen hebt, controleerden we die tijdsaanduiding niet toen we dat zaterdag opschreven. Dat je gelijk hebt is gelukkig ook via de onvolprezen Wayback Machine bewijsbaar, zie daarvoor de in juli 2011 bewaarde pagina van het allereerste kwartaal van onze kennisquiz. Die fout in de tijdsaanduiding is daarom zojuist rechtgezet bij vraag 29 van Het WWWWW-spel.
Hoe die fout is ontstaan, weten we niet en daar komen we waarschijnlijk ook niet meer achter. Feit is dat die fout niet is ontstaan door de software-update eerder deze maand. Via de in oktober 2014 bewaarde pagina zie je dat die tijd ook toen al verkeerd stond. We vermoeden dat de pijnlijke teloorgang van onze voormalige weblogdienst web-log.nl eind 2011 en de daarna deels slecht teruggekregen content, de oorzaak is.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Mark.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *