Buiten is het 24 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.044 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties


Tussenstand:
1 punt: Sjef Boudewijns én wilma én Mark én H de Ruyter én Mien én case
-1 punt: én Buurman
-1 punt: dartjan (winnaar vorige ronde start automatisch met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.


Zaterdagavond 19 maart is editie 1 van de Helmond pubQuiz in de Cacaofabriek. “Als er een team van de Weblog deelneemt, zet ik mijn geld op hen!” schreef Thomas Tuerlings van GroenLinks afgelopen maandag.

De teamleden van de weblog doen zelf niet mee, we blijven waar we horen: achter de schermen. Maar deelnemers aan onze quiz én zeker de winnaars van een tegel op onze Catwalk of Fame (zie links) kunnen zich verenigen, meedoen en onze jongste columnist geld laten winnen… Eddie gaf zich daar al op.
Thomas Pieters (‘onsterfelijk’ door 1 van de mooiste nummers ooit over onze stad) speelt die avond.

13 reacties:

Naoufel

Beantwoorden

Netjes gedaan Mien ,

Beantwoorden

Dave

Beantwoorden

Ik weet niet wat de Weblog zal doen Mien, maar ik reken ‘m goed!
Proficiat

Beantwoorden

@Sjef Boudewijns op maandag 29 februari 2016 om 21:56:

We houden het nog even spannend. 😉 Maar nieuwe antwoorden geven heeft inderdaad geen zin meer. 🙂

Beantwoorden

Gefeliciteerd Mien. Het goede antwoord is Naoufel.
In een kleuterdocumentaire van het NPO3-programma Kindertijd gaat Naoufel steppen in De Warande. Die Helmondse jongen vindt steppen erg leuk. In dat park is de veelbesproken skatebaan waar Naoufel heuveltjes op en af kan steppen.
“De 23e om 9.30 ist op tv!!!” liet Geertje Algera (die de documentaire maakte) ons vrijdag 19 februari weten. Na maanden was het dinsdagochtend dan toch zover. Om ons onbekende reden was de uitzending van januari gecancelled.
Helaas, de quizvraag kon toen niet tijdig gesteld worden en erger: we konden niet kijken. Er was iets mis met onze elektriciteit.
Er keken 60.000 Nederlanders en maar 200 (?) Helmonders. Jammer! Soms zit het mee en soms zit het tegen. Helaas staat het ook niet op YouTube. Maar via deze promo kun je nog even (?) genieten. Want haast je snel: die promo blijft (zo is onze ervaring van de afgelopen maanden) ook daar waarschijnlijk niet heel lang staan.

Beantwoorden

Dank voor de felicitaties! Ik herkende de Jan van Brabantlaan. En ja, welk kind houdt er niet van skaten? Vandaar de snelle score.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 1 maart 2016 om 09:40:

Is niet de enige keer dat Helmond een rol speelt in gecancelde afleveringen. Gelukkig is bovenstaand programma later alsnog uitgezonden. Volgens mij hebben we de beelden van de Helmondse horeca bij de smaakpolitie nooit meer gezien.

Gefeliciteerd Mien.

Beantwoorden

@Ad op dinsdag 1 maart 2016 om 23:04:

Voor zover ons én ook Restaurant Ons Loes bekend, is die aflevering van de Smaakpolitie inderdaad tot gisteren niet uitgezonden. Zou het nog komen? 😉
Pogingen destijds (alweer 3 jaar geleden) om op 1 of andere manier toch aan het beeldmateriaal te komen, faalden hopeloos. Zou er iemand zijn die over die opmerkelijke kwestie meer weet??? Wellicht directeur Frans van Duijnhoven van het Helmondse bedrijf TalentStage…
De dag nadat Rob ‘Hier word ik niet vrolijk van’ Geus het keurmerk had uitgereikt, had Omroep Helmond een radio-interview met een gelukkige Loes:

Beantwoorden

Thomas Pieters heeft met de hand op zijn hart beloofd Ik Wil Helmond’s vergaan volgende week zaterdag te spelen.
Dat nummer kun je hierboven alvast beluisteren. Maar geloof ons: live klinkt het beter. Dat weten wij want hij speelde dat ook al tijdens de Live-ronde van WilHelmonds in mei 2009. Die ronde bereikte hij omdat zijn nummer maar liefst 14% van de 3583 stemmen kreeg.
Toen Thomas vorig jaar met zijn band op het Drakenbootfestival speelde, was er geen plaats voor dat nummer. Dat vonden we jammer en een gemis. Maar op maandag 6 juni krijgt de geboren Helmonder in het Speelhuis de kans dat helemaal goed te maken want Thomas speelt thuis.

Beantwoorden

De avondvullende voorstelling Thomas speelt thuis van singer-songwriter Thomas Pieters is sinds gisteravond uitverkocht. Die avond in Theater Speelhuis speelt hij onder meer het hierboven te beluisteren Ik Wil Helmond’s vergaan.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 30 mei 2016 om 07:00:

Iedereen uit Helmond ontzettend bedankt voor de geweldige support! we gaan er een mooi feestje van maken volgende week!
Groet,
Thomas

Beantwoorden

Ben benieuwd of hij ook zijn skateboard meeneemt. 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *