12reacties

Huurappartementen voor starters in centrum


Hendriks Coppelmans Bouwgroep en Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van 44 sociale huurappartementen in het centrum vlakbij het kasteel. Die komen op de hoek van de Kerkstraat Zuid en het Beugelsplein. Het gaat om sociale huurappartementen voor 1 of 2 personen. Naar verwachting start de bouw begin volgend jaar en loopt alles volgens planning dan zijn de woningen begin 2022 klaar. De huurprijs (zonder servicekosten inclusief parkeerplaats) is minder dan 619 euro per maand, dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk.
Vanwege de ligging in het centrum zitten de toekomstige bewoners dichtbij winkels, restaurants en cafés, station en het Speelhuis. Het woongebouw telt straks 4 woonlagen met elk 11 appartementen in 3 verschillende typen. Er is een lift aanwezig. Alle appartementen hebben 1 slaapkamer, een compacte keuken, woonkamer, badkamer en installatieruimte. Ze hebben gasloze installaties en energielabel A+. De appartementen op begane grond hebben een klein terras dat uitkomt op het binnenterrein. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een zogenaamd Frans balkon.
Op het binnenterrein komt voor elk appartement 1 parkeerplaats, de fietsenberging en een containerruimte. Het binnenterrein is via een onderdoorgang met slagboom aan de Zuid-Koninginnewal  bereikbaar. Aan de oostkant van het binnenterrein realiseert Hendriks Coppelmans 4 stadsvilla’s (koop).
Voordat de bouw van de woningen start, moet er nog heel wat gebeuren. Op de bouwlocatie staan nu nog de voormalige garage van Van der Meulen en bijbehorende showroom. Die worden de komende weken leeggehaald en het asbest wordt verwijderd. Vervolgens wordt het gebouw gesloopt en de bodem gereinigd. Daarna wordt het terrein klaar gemaakt voor de bouw van de nieuwe appartementen en stadsvilla’s. René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans: “Ik ben trots dat het is gelukt om onze grondpositie in te zetten voor de sociale woningbouw. We zijn blij dat Woonbedrijf wil investeren op deze centrumlocatie en dat de schop nu eindelijk in de grond kan.”
Ook wethouder Gaby van den Waardenburg is verheugd te zien dat de bouw binnen afzienbare tijd gaat starten. “Al lange tijd zijn er plannen om aan het Beugelsplein appartementen te realiseren. Gelukkig is er nu groen licht, gaat de schop in de grond en krijgt deze centrumplek een mooie invulling. Het beloven duurzame en betaalbare woningen te worden en zijn daarmee een aanwinst voor Helmond.”
In onze stad heeft Woonbedrijf vorig jaar 52 huurwoningen opgeleverd in de Heistraat (Hei Wonen) en 31 huurwoningen aan het Judith Leysterplein in april van dit jaar. Ondertussen is Woonbedrijf ook 76 appartementen op Suytkade aan het bouwen; Spinnerswal en Weversdok. Verder zijn zij met de toekomstige bewoners de plannen voor circa 85 huurappartementen aan Oostende aan het uitwerken (OnsOostende).

In de reacties hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
12 reacties
Reageer

Dat wordt daar geweldig mooi en betaalbaar wonen.

Piet de Wilde

Je kunt beter op die sociale huurwoningen inschrijven op Suytkade van Woonbedrijf Eindhoven (die komen ook sneller beschikbaar). Het merendeel van deze nieuwe woningen die kijken straks uit op die lelijke muur van de Vlisco-fabriek.

Caroline Frankfort

Al met al wordt iedereen blij gemaakt met een dooie mus. Er zijn gewoon te veel starters en laagste prijs is meestal voor een appartementje 3 hoog achter. Als je daadwerkelijk wordt uitgeloot bij dit soort bedrijven betaal je incl. service kosten, parkeerplaats meer als 1000 euro.

@bert op dinsdag 16 juni 2020 om 14:14:

Heb je de tekst van de weblog wel gelezen?

Das heel hartje op 50m afstand

Dennis Driessens

Hoe kan je reageren voor te wonen?

gwendolyn breemen

@gwendolyn breemen op dinsdag 16 juni 2020 om 17:18:

Je moet je zo snel mogelijk inschrijven als woningzoekende bij Woonbedrijf op https://www.woonbedrijf.com/woning-zoeken/inschrijven, dan maak je het meeste kans. Woonbedrijf zit namelijk niet bij Wooniezie. Veel Helmonders weten dat niet, dus doe er je voordeel mee. :-)

Piet de Wilde

Wat worden die (sociale) huurders toch weer verwend, voor een grijpstuiver een luxe ruime woning op een prachtige locatie. Voor het luttele bedrag van slechts 619 euro per maand gebruik mogen maken van 1 slaapkamer, een compacte keuken, woonkamer, badkamer en installatieruimte en dan ook nog een Frans balkon (hekje voor de deur dat je niet naar beneden flikkert). Ik snap niet dat er nog mensen zijn die niet gaan huren. Dat is toch de hemel op aarde. Of niet kopers ?

Update 1:
Op de plek waar de 44 sociale huurappartementen komen, zie je nu tijdelijk de achterzijde van de flats aan de Kasteel-Traverse. Wim van den Broek maakte de eerste 4 foto's van de bouwplaats vanaf de Kerkstraat Zuid, op de achtergrond van zijn eerste 2 foto's zie je het politiebureau.
De laatste foto werd in 1973 of 1974 gemaakt. Links zie je daarop het garagebedrijf Van der Meulen-Ansems en woninginrichting Roelofs, rechts de bouwplaats voor nieuwbouw van de Vlisco.

Ook fijn voor die mensen..niet tegen die slooppande kijken..
Toch zonden dat gesloopt is .een van de eerste auto garage van Helmond en die mooie geveltjes. Wat oud is moet weg in Helmond . Blijft zonden

@JH op zaterdag 19 september 2020 om 09:19:

Goede zaak!

Piet de Wilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: