22reacties

Huurappartementen voor starters in centrum

Hendriks Coppelmans Bouwgroep en Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van 44 sociale huurappartementen in het centrum vlakbij het kasteel. Die komen op de hoek van de Kerkstraat Zuid en het Beugelsplein. Het gaat om sociale huurappartementen voor 1 of 2 personen. Naar verwachting start de bouw begin volgend jaar en loopt alles volgens planning dan zijn de woningen begin 2022 klaar. De huurprijs (zonder servicekosten inclusief parkeerplaats) is minder dan 619 euro per maand, dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk.

Vanwege de ligging in het centrum zitten de toekomstige bewoners dichtbij winkels, restaurants en cafés, station en het Speelhuis. Het woongebouw telt straks 4 woonlagen met elk 11 appartementen in 3 verschillende typen. Er is een lift aanwezig. Alle appartementen hebben 1 slaapkamer, een compacte keuken, woonkamer, badkamer en installatieruimte. Ze hebben gasloze installaties en energielabel A+. De appartementen op begane grond hebben een klein terras dat uitkomt op het binnenterrein. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een zogenaamd Frans balkon.
Op het binnenterrein komt voor elk appartement 1 parkeerplaats, de fietsenberging en een containerruimte. Het binnenterrein is via een onderdoorgang met slagboom aan de Zuid-Koninginnewal  bereikbaar. Aan de oostkant van het binnenterrein realiseert Hendriks Coppelmans 4 stadsvilla’s (koop).
Voordat de bouw van de woningen start, moet er nog heel wat gebeuren. Op de bouwlocatie staan nu nog de voormalige garage van Van der Meulen en bijbehorende showroom. Die worden de komende weken leeggehaald en het asbest wordt verwijderd. Vervolgens wordt het gebouw gesloopt en de bodem gereinigd. Daarna wordt het terrein klaar gemaakt voor de bouw van de nieuwe appartementen en stadsvilla’s. René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans: “Ik ben trots dat het is gelukt om onze grondpositie in te zetten voor de sociale woningbouw. We zijn blij dat Woonbedrijf wil investeren op deze centrumlocatie en dat de schop nu eindelijk in de grond kan.”
Ook wethouder Gaby van den Waardenburg is verheugd te zien dat de bouw binnen afzienbare tijd gaat starten. “Al lange tijd zijn er plannen om aan het Beugelsplein appartementen te realiseren. Gelukkig is er nu groen licht, gaat de schop in de grond en krijgt deze centrumplek een mooie invulling. Het beloven duurzame en betaalbare woningen te worden en zijn daarmee een aanwinst voor Helmond.”
In onze stad heeft Woonbedrijf vorig jaar 52 huurwoningen opgeleverd in de Heistraat (Hei Wonen) en 31 huurwoningen aan het Judith Leysterplein in april van dit jaar. Ondertussen is Woonbedrijf ook 76 appartementen op Suytkade aan het bouwen; Spinnerswal en Weversdok. Verder zijn zij met de toekomstige bewoners de plannen voor circa 85 huurappartementen aan Oostende aan het uitwerken (OnsOostende).

In de reacties hieronder staan updates.