Buiten is het 22 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 83.267 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

De bouw van 52 huurwoningen aan het begin van de Heistraat is gestart en vandaag gevierd. Woningcorporatie Woonbedrijf realiseert daar een buurt met appartementen voor starters, woningen voor gezinnen en seniorenwoningen. Als de woningen volgend jaar maart zijn opgeleverd is ook de vernieuwing van dit deel van de binnenstad bijna klaar.
Een groot deel van deze woningen komt in het Arie Willemshof. Dat is de locatie waar vroeger de muziekwinkel van Arie Willems was, een begrip in Helmond. Mevrouw Willems was ook aanwezig en kreeg uit handen van wethouder Frans Stienen het straatnaambordje uitgereikt. Daarna hebben Ingrid de Boer, directeur-bestuurder van Woonbedrijf, wethouder Stienen en mevrouw Willems het bouwhekdoek onthuld met de naam van het project: Hei Wonen (foto).
Ingrid de Boer is trots op dit eerste bouwproject van Woonbedrijf in Helmond. Wethouder Frans Stienen: “Woonbedrijf verdient een dik compliment voor dit project. We komen zo eindelijk toe aan de afronding van het woonplein in de Heistraat. En ik vind het mooi dat de naam van Arie Willems ook in de toekomst zichtbaar blijft in dit deel van onze stad!”
De woningen van Hei Wonen zijn verdeeld over 4 delen (Arie Willemshof, Heistraat, Blinkertsestraat en op de hoek van de Toon van de Laarstraat en de Heistraat). Daar komen
• 6 appartementen voor starters (huurprijs ongeveer 410 euro)
• 3 bovenwoningen (huurprijs ongeveer 590 euro)
• 3 seniorenwoningen (huurprijs ongeveer 540 euro)
• 40 huurwoningen voor gezinnen (huurprijs ongeveer 590 euro)
Woonbedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Volksbelang waarbij 3 projecten van Volksbelang in Helmond zijn overgedragen aan Woonbedrijf: dit Heistraat-project, Ons Oostende en Paulus Potterlaan. Verder gaat Woonbedrijf op Suytkade 108 huurappartementen realiseren en hebben zij in december 76 appartementen van de waterburcht Amerlingen van Laurentius overgenomen.

11 reacties:

Ziet er heel mooi uit, lekker in het centrum en zeker niet te duur. Maar ik zou voor geen geld in de Heistraat willen wonen. Daar hoor ik te veel enge verhalen over.

Beantwoorden

word zeker mooi ..
maar ik kijk van uit mijn balkon in de Heistraat …ik heb het er al lang gehad
een herrie is het altijd .zeker in de Zomer ..als de scooters weer gaan rijden
en dat getoeter van de trouwfeestjes .dan kun je de deur sluiten
ik ben op zoek na een anderen woning maar dan buiten de stad ..

Beantwoorden

ben het met jou eens Lieke (y)

Beantwoorden

Ik wil mijn graag melden voor deze huizen hoe kan ik dat doenn ?

Beantwoorden

Ik zou me graag op inschrijven of in ieder geval op reageren..maar hoe en waar?

Beantwoorden

Voor deze woningen kun je huurtoeslag aanvragen. De woningen zijn goed geïsoleerd, de energiekosten zijn bepekt. Als de woningen aangeboden worden, kunnen geïnteresseerden reageren via http://www.wooniezie.nl en via http://www.woonbedrijf.com. Om in aanmerking te komen voor een woning in het project Hei Wonen in Helmond moet u inschrijven als woningzoekende bij Woonbedrijf. Dat is gratis en vrijblijvend.

Beantwoorden

In de afgelopen 10 jaar is er ontzettend veel geld, energie en aandacht in deze wijk gestoken d.m.v. allerlei renovatieprojecten, ontwikkelingsprojecten, wijkontwikkelingsprogramma’s, structuur- en masterplannen en andere beleid- en ontwikkelingsprogramma’s. “De vernieuwing van de Heistraat”…
Ik kwam er vroeger (van 1970 tot 1995) heel veel vanwege familie. Toen een leuk en gezellig deel van Helmond. Dat kan ik nu helaas niet meer zeggen.
Op internet staat “Een straat die anders is dan andere”. Dat klopt inderdaad. Je kunt er nauwelijks doorheen komen vanwege nagenoeg altijd midden op straat geparkeerde auto’s. Er iets van zeggen durf je niet, want dan heb je direct een groep boze mannen of hangjongeren bij je auto staan.
In alle plannen wordt gesproken over een diversiteit aan winkelaanbod. Voor mijn gevoel zitten er voornamelijk Turkse en Poolse foodstores en supermarkten, dus zo divers is dat niet. Het eerste gedeelte van de Heistraat (gezien vanaf het centrum) is in mijn ogen het minste deel wat dat betreft.
Men probeert er evenementen te organiseren, zoals Iftar viering en Heistraatbraderie. Maar het komt niet van de grond.
Ik ben geen racist en dit is zeker niet discriminerend bedoeld; maar zou het wellicht beter zijn als de samenstelling qua nationaliteiten van de bewoners en winkeliers van de wijk meer divers zou zijn? (voor mijn gevoel is deze nu voornamelijk Turks-Nederlands en Marokkaans-Nederlands in en rondom de Heistraat). De samenstelling is wellicht te eenzijdig waardoor mensen met een andere nationaliteit zich er niet thuis of welkom voelen.

Beantwoorden

De Heistraat, de enige straat waar de gemeente Helmond geen parkeermeters heeft staan omdat ze te bang zijn om daar het parkeerbeleid te handhaven.

Je kunt daar na zonsondergang niet meer veilig doorheen lopen. Ik wens de nieuwe bewoners suc6 daar. o… wacht er zijn natuurlijk voldoende asielzoekers die voorrang op deze woningen gaan krijgen.

Beantwoorden

iedereen mag het zijne van de heistraat vinden! maar ik vind het een heerlijke straat, en geweldige mensen! onbekend maakt onbemind, en vreemd is eng. maar leer de mensen kennen, en je wilt er nooit meer weg!

Beantwoorden

in de Heistraat wonen of er tegen aan..

waarom worden er Appartementen gebouwd mooi maar overal hekken om heen..
om de buitenstaanders buiten de deur te houden..
vroeger had je Kastelen met een brug voor de deur ..op halen zo dat anderen niet binnen kunnen komen.nu is dat ook zo .over al hekken omheen
het word er niet beter op..kijk bij de lithoyenseweg ..het lijkt wel huis van bewaring een gevangenis ..en die flat er langs ..punten op de hekken .
ik vind best dat er veel Auto.s van de straat zijn Prive Parkeerplaatsen .af gesloten.vroeger stond je auto op straat ..
vroeger kon je een trouwtje door de brievenbus doen ..
of de achterdeur open laten ..nee die tijd heb je gehad .
de zomer komt er aan..de rust is weer voor bij ..
je kunt best veilig door de heistraat lopen .ook Avond ..
alleen met een hond niet echt ..merk ik vaak..

maar het word mooi met de nieuwe huizen ..alleen wat word er weer in geduwd

Beantwoorden

Het wordt thuis dat ze iets aan die rotzooi op straat doen van doe Turkse groenteboeren. van de week zag ik al een oud vrouwtje die over weg met haar rollator moest lopen omdat het op de stoep te smal werd. De Heistraat is top ja!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *