Buiten is het 17 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.801 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
22reacties

Hendriks Coppelmans Bouwgroep en Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van 44 sociale huurappartementen in het centrum vlakbij het kasteel. Die komen op de hoek van de Kerkstraat Zuid en het Beugelsplein. Het gaat om sociale huurappartementen voor 1 of 2 personen. Naar verwachting start de bouw begin volgend jaar en loopt alles volgens planning dan zijn de woningen begin 2022 klaar. De huurprijs (zonder servicekosten inclusief parkeerplaats) is minder dan 619 euro per maand, dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk.
Vanwege de ligging in het centrum zitten de toekomstige bewoners dichtbij winkels, restaurants en cafés, station en het Speelhuis. Het woongebouw telt straks 4 woonlagen met elk 11 appartementen in 3 verschillende typen. Er is een lift aanwezig. Alle appartementen hebben 1 slaapkamer, een compacte keuken, woonkamer, badkamer en installatieruimte. Ze hebben gasloze installaties en energielabel A+. De appartementen op begane grond hebben een klein terras dat uitkomt op het binnenterrein. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een zogenaamd Frans balkon.
Op het binnenterrein komt voor elk appartement 1 parkeerplaats, de fietsenberging en een containerruimte. Het binnenterrein is via een onderdoorgang met slagboom aan de Zuid-Koninginnewal  bereikbaar. Aan de oostkant van het binnenterrein realiseert Hendriks Coppelmans 4 stadsvilla’s (koop).
Voordat de bouw van de woningen start, moet er nog heel wat gebeuren. Op de bouwlocatie staan nu nog de voormalige garage van Van der Meulen en bijbehorende showroom. Die worden de komende weken leeggehaald en het asbest wordt verwijderd. Vervolgens wordt het gebouw gesloopt en de bodem gereinigd. Daarna wordt het terrein klaar gemaakt voor de bouw van de nieuwe appartementen en stadsvilla’s. René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans: “Ik ben trots dat het is gelukt om onze grondpositie in te zetten voor de sociale woningbouw. We zijn blij dat Woonbedrijf wil investeren op deze centrumlocatie en dat de schop nu eindelijk in de grond kan.”
Ook wethouder Gaby van den Waardenburg is verheugd te zien dat de bouw binnen afzienbare tijd gaat starten. “Al lange tijd zijn er plannen om aan het Beugelsplein appartementen te realiseren. Gelukkig is er nu groen licht, gaat de schop in de grond en krijgt deze centrumplek een mooie invulling. Het beloven duurzame en betaalbare woningen te worden en zijn daarmee een aanwinst voor Helmond.”
In onze stad heeft Woonbedrijf vorig jaar 52 huurwoningen opgeleverd in de Heistraat (Hei Wonen) en 31 huurwoningen aan het Judith Leysterplein in april van dit jaar. Ondertussen is Woonbedrijf ook 76 appartementen op Suytkade aan het bouwen; Spinnerswal en Weversdok. Verder zijn zij met de toekomstige bewoners de plannen voor circa 85 huurappartementen aan Oostende aan het uitwerken (OnsOostende).

In de reacties hieronder staan updates.

22 reacties:

Dat wordt daar geweldig mooi en betaalbaar wonen.

Beantwoorden

Je kunt beter op die sociale huurwoningen inschrijven op Suytkade van Woonbedrijf Eindhoven (die komen ook sneller beschikbaar). Het merendeel van deze nieuwe woningen die kijken straks uit op die lelijke muur van de Vlisco-fabriek.

Beantwoorden
Caroline Frankfort

Al met al wordt iedereen blij gemaakt met een dooie mus. Er zijn gewoon te veel starters en laagste prijs is meestal voor een appartementje 3 hoog achter. Als je daadwerkelijk wordt uitgeloot bij dit soort bedrijven betaal je incl. service kosten, parkeerplaats meer als 1000 euro.

Beantwoorden

@bert op dinsdag 16 juni 2020 om 14:14:

Heb je de tekst van de weblog wel gelezen?

Beantwoorden

Das heel hartje op 50m afstand

Beantwoorden

Hoe kan je reageren voor te wonen?

Beantwoorden
gwendolyn breemen

@gwendolyn breemen op dinsdag 16 juni 2020 om 17:18:

Je moet je zo snel mogelijk inschrijven als woningzoekende bij Woonbedrijf op https://www.woonbedrijf.com/woning-zoeken/inschrijven, dan maak je het meeste kans. Woonbedrijf zit namelijk niet bij Wooniezie. Veel Helmonders weten dat niet, dus doe er je voordeel mee. 🙂

Beantwoorden

Wat worden die (sociale) huurders toch weer verwend, voor een grijpstuiver een luxe ruime woning op een prachtige locatie. Voor het luttele bedrag van slechts 619 euro per maand gebruik mogen maken van 1 slaapkamer, een compacte keuken, woonkamer, badkamer en installatieruimte en dan ook nog een Frans balkon (hekje voor de deur dat je niet naar beneden flikkert). Ik snap niet dat er nog mensen zijn die niet gaan huren. Dat is toch de hemel op aarde. Of niet kopers ?

Beantwoorden

Update 1:
Op de plek waar de 44 sociale huurappartementen komen, zie je nu tijdelijk de achterzijde van de flats aan de Kasteel-Traverse. Wim van den Broek maakte de eerste 4 foto’s van de bouwplaats vanaf de Kerkstraat Zuid, op de achtergrond van zijn eerste 2 foto’s zie je het politiebureau.
De laatste foto werd in 1973 of 1974 gemaakt. Links zie je daarop het garagebedrijf Van der Meulen-Ansems en woninginrichting Roelofs, rechts de bouwplaats voor nieuwbouw van de Vlisco.

Beantwoorden

Ook fijn voor die mensen..niet tegen die slooppande kijken..
Toch zonden dat gesloopt is .een van de eerste auto garage van Helmond en die mooie geveltjes. Wat oud is moet weg in Helmond . Blijft zonden

Beantwoorden

@JH op zaterdag 19 september 2020 om 09:19:

Goede zaak!

Beantwoorden

Update 2:
Bouw gestart van de 44 huurappartementen
De bouw van de 44 sociale huurappartementen van woningcorporatie Woonbedrijf aan de Kerkstraat Zuid is gestart. Ze zijn bestemd voor jonge starters op de woningmarkt. Als alles volgens planning verloopt zijn de woningen in het voorjaar van 2022 klaar.
De appartementen worden verhuurd aan jongeren die starten op de woningmarkt, in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar. Alle bewoners krijgen een tijdelijk ‘jongerencontract’, dat betekent dat je daar maximaal 5 jaar kunt wonen. Je behoudt je inschrijfduur, zodat je makkelijk kunt doorstromen naar een andere huurwoning van een woningcorporatie. Woonbedrijf biedt eind september 2021 de appartementen aan via http://www.wooniezie.nl. De huurprijs (zonder servicekosten inclusief parkeerplaats) is minder dan 633,00 euro per maand, dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk.
Het woongebouw telt straks 4 etages met elk 11 appartementen in 3 verschillende typen. Er is een lift aanwezig. Alle appartementen hebben 1 slaapkamer, een woonkamer met open keuken, badkamer en installatieruimte. Ze hebben gasloze installaties en energielabel A++. De appartementen op begane grond hebben een klein terras dat uitkomt op het binnenterrein. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een zogenaamd Frans balkon. Dat wil zeggen dat er naar binnen draaiende deuren zijn, die je open kunt zetten. Maar er is geen balkon waar je op kan zitten.
Op het binnenterrein komen parkeerplaatsen, voor elk appartement 1, de fietsenberging en de
containerruimte. Het binnenterrein is via een onderdoorgang met slagboom aan de Zuid Koninginnewal te bereiken. Aan de oostkant van het binnenterrein realiseert Hendriks Coppelmans 4 stadsvilla’s (koop).

Beantwoorden

Maximaal 5 jaar kunt wonen???
Het duurt al bijna 7 – 8 jaar tot je in aanmerking komt voor een andere woning.

Beantwoorden

Update 3:
De 44 nieuwe sociale huurappartementen voor jongeren op de hoek van de Kerkstraat Zuid en het Beugelsplein zijn opgeleverd. Beheerder Appie van Haaren overhandigde Corine Moesker symbolisch de sleutel die nu haar appartement in het centrum kan gaan inrichten.

Beantwoorden

Damm, helemaal gemist dit nieuws destijds. Nu allemaal verhuurd. Was ideaal voor mij geweest.

Beantwoorden

Sjees en ik maar w8 en w8 opeen nieuwe woning buiten helmond tegaan wonen terwijl ik al 5 jaar ingeschreven sta en ik ben al 3 jaar bezig om weg te wille en die lui krijgen weer het snelste sjonge jonge zeg..🙈🙈🙈

Beantwoorden
Ashley van Lieshout

Je moet wel zelf reageren, als je alleen maar w8 en w8 heb je over 30 jaar nog geen woning.

Beantwoorden

@I.K. op woensdag 26 mei 2021 om 17:19:

7 tot 8 jaar? Was het maar zo’n feest. Reken in Helmond op minstens 15 jaar…

Beantwoorden

Ben ik blij dat ik in de Wilma woon. En dat al 35 jaar, hoop tot m’n dood hier te kunnen blijven. Huur, netto 560 euro….Zo’n huis krijgen we nooit meer….

Beantwoorden

@Piet Visser op dinsdag 28 juni 2022 om 22:18:

35 jaar lang 560 euro per maand, dat is in totaal nog geen kwart miljoen. Inderdaad spotgoedkoop.

Beantwoorden

@ Sander Lam,,

Nee, we zijn hier ooit begonnen met 125 gulden….In de laatste 15 jaar is dat verhoogd tot wat het nu is. Er komt elk jaar zo tussen de 8 tot 10 euro erbij. Maar niets ter vergelijking van huren die op veel plaatsen de 1000 euro overschrijden. Gezien de groote van ons huis met voor en achtertuin is dat nog steeds aanvaardbaar. Dus heerlijk onze oude dag slijten hier, natuurlijk in leven en welzijn…..

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *