36reacties

Bedreigde eigenaresse verkoopt friettent

Cafetaria New Boemerang Helmond– PRIMEUR –
De eigenaresse van Cafetaria New Boemerang aan de 3e Haagstraat in Helmond-West heeft haar zaak in de verkoop gedaan. Hoewel de eigenaresse dat liever niet zelf zegt, erkent ze dat de reden van vroegtijdige verkoop van haar zaak ligt in wat haar overkwam in de afgelopen 2 jaar. “De huidige onderneemster, die het bedrijf in 2009 heeft overgenomen, is door privéredenen gedwongen de zaak nu weer te koop aan te bieden” zo liet zij het beschrijven in de advertentie.
Sinds kort na de start van haar cafetaria in 2009 werd ze getreiterd door een groep van voornamelijk Marokkaanse jongeren bij haar cafetaria. Op haar verzoek tot steun, antwoordde burgemeester Fons Jacobs destijds dat het wangedrag van de jongeren ‘niet acceptabel’ was, maar dat hij ook vond dat de eigenaresse moest laten zien dat ze de baas is in haar zaak. Toen die opstelling tot flinke commotie leidde, volgde enige steun. Maar op tweede kerstdag 2010 volgde het steekincident. Gevolg een veroordeling van haar man door de rechtbank tot 53 dagen gevangenisstraf. Het uitgebreider relaas van wat er gebeurde staat hier.
Nu probeert de eigenaresse haar zaak te verkopen. Want als gevolg van het bovenstaande kan/wil haar man niet meer in het cafetaria en alleen kan de eigenaresse het cafetaria niet runnen. Hoewel de overlast de laatste tijd gelukkig veel minder is geworden, is de drive van de onderneemster om er nog voor te gaan na al het gedoe niet meer.
Haar 5-jarig huurcontract betekent dat zij zelf een andere ondernemer moet zien te vinden voor haar pand. Die moet de resterende 3 jaar overnemen en de inventaris en goodwill betalen. Enkele gegadigden zijn er al wel geweest, maar zodra die in de buurt navraag doen, is de interesse als sneeuw voor de zon verdwenen.
Plannen voor wat ze wil doen als ze het verkocht heeft, heeft ze nog niet. “Eerst hier maar eens weg zien te komen.”