11reacties

‘Rasoplichter Ruben Coenraad slaat wéér toe’

De voor oplichting veroordeelde Helmonder Ruben Coenraad heeft vorige week zaterdag opnieuw toegeslagen bij een Belgische horecazaak. Dit keer werd een café in Leuven voor zo’n 900 euro opgelicht. Dat liet Peter Van Eyndhoven van limoservice Party Ride vanmiddag aan de weblog weten.
“Uiteraard heeft hij zijn truc met het valse betalingsbewijs weer boven gehaald, deze keer zogezegd afkomstig van een Amsterdamse studentenclub” aldus Van Eyndhoven die dat hoorde van de bedrogen café-eigenaar die anoniem wenst te blijven. Dit keer gebruikt de oplichter een nieuwe valse naam: Pieter Jacobs Koen. 

Het is onduidelijk hoe de Helmonder nu op vrije voeten kan zijn. De Belgische rechter veroordeelde hem 2 maanden geleden namelijk tot een gevangenisstraf van 2 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Ruben Coenraad werd in april in België uiteindelijk aangehouden nadat Peter Van Eyndhoven aan de bel had getrokken. Hij werd als 1 van de gedupeerden voor 2250 euro opgelicht. Ondanks de opdracht van de rechter is die openstaande rekening (voor de huur van de limousine met de nodige exclusieve dranken, zie foto) nog niet betaald.
Sinds Ruben Coenraad (24 of 25 jaar) begin april de Hilversumse nachtclub Rex oplichtte, kwam hij uitgebreid in de Nederlandse pers. Niet alleen vanwege die oplichting, maar er bleken meerdere personen door hem te zijn opgelicht. Daarna begonnen zijn Belgische oplichtingen. Zie het artikel ‘Helmonder Ruben C. is notoire rasoplichter’ en de bijbehorende updates.