42reacties

“Stop de verloedering van Helmond”


Helder Helmond werd in 2005 opgericht om dicht bij de Helmonder te staan. Zo houden zij onder andere bijeenkomsten met als titel Buurtcafé Helder Helmond. Alexandra Koolen en Martijn Rieter zijn namens deze partij gemeenteraadsleden geworden om nieuwe politiek te bedrijven. “Wij willen weten wat er onder de Helmonders leeft en gaan hiervoor de wijken in”, roepen beiden in koor.

De verloedering in de volkswijken ligt hen na aan het hart. Zo spreken we op initiatief van Alexandra af bij de vijver in Brouwhuis. Het prachtige kunstwerk ‘’Shair’’ dat er staat sinds 2011, is helemaal besmeurd met graffiti. Verder heeft het er gewemeld van het onkruid. Beide staan symboliek voor de verloedering van Helmond. “Er vindt wat de groenvoorziening betreft in Helmond een ontzettende verwildering plaats. Dat geldt op meerdere plekken. Dit leidt tot nog meer verloedering. Niemand voelt zich er verantwoordelijk voor”, aldus de politica. “De inwoner schuift het af op de gemeente, de gemeente op de woningbouwvereniging en de woningbouwvereniging weer op de gemeente. Er moet volgens Helder Helmond een mentaliteitsverandering komen zodat zowel de inwoner als de gemeente zich wel geroepen voelen om er iets aan te doen. Het gemeenteraadslid maakt gebruik van de BuitenBeter-app. Deze stuurt de gemeente een app´je van de plekken waar verwildering plaatsvindt. Begin december komt er een nieuw meldingssysteem zo laat zij weten.

Vorig jaar was er in De Fonkel een buurtcafé van Helder Helmond over veiligheid. Daar kwam de verloedering van de binnenstad ook ter sprake. De wijkbewoners gaven aan dat de gemeente niet goed optrekt met buurtpreventiegroepen. “De mensen willen namelijk best wel wat doen voor de wijk. De inwoners krijgen echter het idee dat de gemeente niets doet met hun meldingen. Ze voelen zich niet gehoord. De gemeente moet meer terugkoppelen wat ze met de melding gedaan hebben”, aldus Martijn.

Zo is er ook een vuurwerk-app. Normaal gesproken mag er dit jaar geen vuurwerk worden afgestoken. Toch wordt er iedere dag flink wat vuurwerk afgeknald en dat veroorzaakt behoorlijk wat schade. Volgens Helder Helmond wordt er ondermaats gehandhaafd. “Het lijkt net alsof bepaalde jongeren zich niet meer aan de regels kunnen houden. Jongeren worden hierdoor over 1 kam geschoren terwijl er genoeg zijn die zich wel aan de regels houden”, zegt de Helmondse. Volgens haar komt dit onder andere doordat voortaan beide ouders gaan werken. Dat doet Alexandra zelf ook. Om in deze tijd financieel rond te komen, kan dat ook niet anders volgens haar. Heel begrijpelijk dus. Het zicht echter op wat hun kinderen overdag uitvoeren is dan weg.
“De vuurwerk-app kan goed werken om zo de politie een berichtje te sturen als het plaatsvindt. Ook hier geldt dat het goed zou zijn als de politie daarna terug zou koppelen wat er met de melding gedaan is. Ook dit gebeurt nog te weinig. De jeugd gaat er gewoon mee door want de pakkans is klein en de straffen te laag”, aldus het gemeenteraadslid .

“Er is te weinig blauw op straat door de flinke bezuinigingen en er is teveel bureaucratie”, zegt Martijn. “Veel bewoners weten niet dat er een wijkagent is, laat staan dat ze hem bij naam kennen.” Pas geleden heeft de politie in de wijken Brouwhuis, Rijpelberg en Dierdonk een operatie uitgevoerd waarbij ze 36 bekeuringen uitdeelden. Zulke operaties juicht Helder Helmond toe. “Ook hebben de Helmonders het idee dat de Buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) slechts van 9.00 uur tot 18.00 uur werken en daarna niet meer de orde op straat bewaken. Dat geeft niet zo’n veilig gevoel. Er komen echter ook in de avond voortaan Buitengewone Opsporingsambtenaren die surveilleren”, volgens de politicus. “Ze mogen best meer bevoegdheden krijgen”, aldus Alexandra. “Vooral om hulpverleners te beschermen.”

Het aantal steekwapens onder de jeugd baart beide gemeenteraadsleden ernstige zorgen. Er gebeuren nu al overvallen door 16-jarigen. “Dat heeft niet alleen met de corona te maken”, volgens Martijn. “Het wordt mede gevoed door drillraps. Dat is de muziek waar hedendaagse jongeren naar luisteren. Hierin wordt het dragen van wapens verheerlijkt en volgens deze muziekstijl geeft ze dat status. Het lijkt net alsof de jeugd dit letterlijk neemt en steekwapens gaat dragen.” Er moet volgens zijn partij een ontmoedigingsbeleid komen. Zo is er pas geleden een wapendepot georganiseerd waarbij jongeren hun wapens in konden leveren zonder beboet te worden. Beide politici juichen dit toe.

De criminaliteit tiert welig in Helmond. “Er is slechts 1 coffeeshop en dat moeten er meer worden”, reageert de politicus. “Deze ene coffeeshop heeft een monopolie in de stad en hoeft dus geen goeie kwaliteit softdrugs te verkopen. Hij heeft namelijk geen concurrentie. Wat krijg je nu? Daardoor is er veel drugsoverlast in de wijken. Koeriers op scooters gaan de mensen de kwaliteit drugs leveren die ze wel willen hebben. In de avond voelt de Helmonder zich dan ook niet meer veilig en velen durven de straat niet meer zo goed de straat”, aldus Martijn. Volgens Helder Helmond zouden extra coffeeshops een deel van dat probleem op kunnen lossen.

“Door de overlast van criminaliteit zijn we bang dat de gewone inwoner in de nabije toekomst nog eens eigen rechter gaat spelen. Dan gaan er ongelukken gebeuren.”, waarschuwt de politica. “Natuurlijk keuren wij dit ten zeerste af!” Er is in de Heistraat nu een pand waar mensen binnen kunnen lopen als ze iets signaleren. “Dat is laagdrempelig en hier stemmen wij mee in.”
Beiden verkondigen: “Er moet naast meer sociale woningbouw ook meer woningen komen voor middeninkomens. Verder moet de diversiteit in wijken wat betreft bevolkingsgroepen groter worden. Naast het centrum mogen ook de wijken niet vergeten worden. In de wijken wonen ook Helmonders.”

Helder Helmond heeft 3 belangrijke speerpunten namelijk veiligheid, leefbaarheid en participatie. Die zijn wat betreft de verloedering van de wijk alle 3 aan de orde. Hierin huldigen beide gemeenteraadsleden het standpunt: “De verloedering moet een halt worden toegeroepen!”

Kees Gruyters maakte de bijgaande foto’s.

Afgevoerd van de voorpagina
42 reacties
Reageer

Ik woon in de regio van winkelcentrum de bus. En dan aan de ‘goede kant’. Mortieren met afgeknipte stokken zodat ze lekker knallen op de grond, dealers van 14 in de gangen achter de huizen. Auto’s die de verkeerde richting van de straat in rijden met knal harde muziek en hoge snelheid (piepend door de bochten). Scooters die je van de sokken rijden op voetpaden. Nee, Helmond doet zijn naam eer aan en ga je melden zie je niks gebeuren maar er gebeurd ook echt niks. Maar hoe pak je de jeugd aan? De straffen zijn te laag en de omzetbederving die ze creëren door een avond niet op straat te zijn moet terug verdiend worden.

Ik heb weinig vertrouwen in onze gemeente, politie, boa, woningcorporatie

Naar het lezen van het bericht. Moet ik zeggen dat de gemeente en woningbouw ook niks doen dan geld innnen. Heb je problemen. Met buren jeugd of wat dan. Je meld het. De politie komt niet eens geen agente of auto. De woningbouw. Die kan niks zeggen ze dan. En dan snap ik ook wel. Ik ben ook
Voortaan zo van ik los het zelf wel op ze doen toch niks. Maar zo als jullie schrijven komen daar nog eens ongelukken van en dan is de gene die het bloed onder de nagels is gehaalt de dubben en de veroorzaker is de zielige persoon. Heb dat al een keer mee gemaakt. En de woningbouw wist alles van die persoon maar wij moesten verhuizen. De woningbouw. Gemeente doen niks. En ik laat dat niet nog eens gebeuren. Hoop dat jullie. Iets bereiken. Ik blijf het volgen. Bedankt. Dit is maar een klein deel van de ellende die hier in Helmond speelt.

Wat ik kwijt wil het gedeal in de stad. Wijk. En in de wijk bij de bus. Is het ook erg. Ga wel
Eens daar op bezoek. En ben eens een keer een straat ingereden die een richting was. En komt er een gewoon inrijden. En dat is niet de eerste keer. Ook zegt de gene. /vriendin. Van me dat er s nachts een hoop geschreeuw gedeelte word. Maar politie. Komt niet eens. Daar moet toch wel wat aan gedaan worden. Het vertrouwen in de politie gemeente. Woningbouw boa s is heel ver te zoeken.

Ik ben bang dat het veel erger gaat worden, dat er mensen zijn die massaal afval gaan dumpen.
Dit door de veranderde ophaal schema's, en die ordinaire milieuheffing er boven op.
Goed bezig Helmond.

Mathie van Schijndel

Mooi stuk waarin Helder Helmond op basis van geconstateerde problemen de bezorgdheid uitspreekt over de sfeer in Helmond. Het is goed dat dit eens gezegd wordt. Heb ik een oplossing? Nee! Die oplossing moeten we samen als Helmondse gemeenschap bieden. Communicatie/meldingen naar de desbetreffende overheidsinstelling is een goed begin. Vervolgens moet er iets mee gebeuren en liefst heel snel. En daar zit hem vaak het probleem: de wil is er wel (onze burgemeester maakt zich heel sterk om overlast en criminaliteit aan te pakken) maar de capaciteit ontbreekt. Dat is al jaren zo! Waarom doen we daar niets aan? Van mij mag hiervoor een extra potje worden gevormd.

Als burgers kunnen we samen zorgen voor een verandering in mentaliteit. Voorkomen is immers beter dan oplossen. Dat vraagt wel om een lange adem en bovendien is het niet stoer of chique. Een beetje soft misschien. Nou en?

Ik zie graag vanuit het Helmondse politieke bestel een gezamenlijke aanpak, een totaalplan dat samen met de Helmondse gemeenschap wordt uitgevoerd. Het is immers ons aller belang waarvoor we samen de verantwoordelijkheid moeten dragen.

Alexandra en Martijn hebben een duidelijk signaal afgegeven! Dank daarvoor. Wat mij betreft is het de start van een discussie die we als stad gaan voeren en die leidt tot structurele oplossingen.

Hanneke Hegeman

Begin bij de gemeente en politie meer blauw op straat maar ze laten alles maar op z n beloop !! En hoe hoger de gemeente belastingen hoe meer er gedumpt wordt ze dragen water naar de zee ! Typisch ambtenaren 🙄

Brouwhuis ons mooie dorpje. Jammer dat dit er dan zo bij staat. Over het algemeen wordt het hier allemaal netjes bij gehouden door de jongens van senzer. Maar hier en daar mag de gemeente wel iets doen. Nu ook weer ze zijn begonnen achter de stroom. Ze hebben een paar dgn wat gedaan en nu zie je niemand meer. Kunnen we maanden tegen hekken aan kijken. 😞

Patricia Jaspers

Er word alleen maar gewaarschuwd maar er tegen op treden ho maar

Jullie denken natuurlijk die Helmonders zijn gek.
Die werken hard en worden van alle kanten leeg gezogen.
Grijze kliko word per ledigging bij de Helmonder neer gelegd.
Of we voor die bak nog niet genoeg betalen.
Je wilt Helmond netjes houden.
Wat denk je in 2021 van illegaal vuil dumpen.
Vuurwerk word verboden, je mag het welk kopen in België Duitsland of welk land dan ook met alle gevolgen van dien.
Elk jaar word het vuurwerk harder en zwaarder en veel meer spullen worden vernield waar de Helmonder weer aan mee moet betalen.
Hoe meer het vuurwerk word verboden hoe meer de mensen de er tegen ingaan.
Er word minder op kinderen gepast, omdat ouders samen gaan werken.
Natuurlijk de zwarte kliko gaan ze verhalen op de werkende. een nieuw gemeentehuis terwijl de bevolking in de schulden zit:
Laat me niet lachen over de boa's automobilisten beboeten omdat ze geen parkeerkaart hebben of vergeten zijn om de stadsparken aan te zetten.
Dat is waar ze voor staan geld binnen halen.
Weer geld genereren van de werkende Helmonder.
Steekwapens: Die wil je bij de Kids verbieden.
nee Nederland is dom bezig. Er zijn al zoveel incidenten geweest op het nieuws.
Je moet niet beginnen met die kinderen, maar met het verbieden en niet meer op tv tonen van die drillraps, maar dat gaat niet want van die wauzen komen er steeds meer in Nederland.
(wilders heeft gelijk uitbannen die zooi)
Drugsoverlast in de wijken je zult bedoelen in de Heistraat.
Daar worden zelfs winkels gesloten die onder de toonbank verkopen.
Door de Heistraat rijden. een lachertje. ik rijd er nooit doorheen.
Staan gewoon met 2 auto's langs elkaar te kletsen.
Lopen gewoon voor je auto door en als ze dan voor je moeten stoppen krijg je een grote bek.
Zeg je iets terug dan staan er dertig van die drillrappers om je heen of volgen je met scooter.
Het centrum is ook al verloederd. Leegstand winkelpanden discussies over een stads wc.
Ja mevrouw blanksma allemaal welk leuk wat u allemaal wil, maar praatjes vullen geen gaatjes.
Belofte maakt schuld.
Maar wij als bevolking van Helmond zien daar niks van.
Alleen maar betalen betalen.

Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Als ik in mijn wijk kijk (vogelbuurt) dan is het daar ook flink aan het verloederen, vuurwerk is al genoemd en de bundertjes (natuurtuin?) is vaak het slachtoffer, onkruid en zwerfafval (hele inboedels staan in de brandgangen) containers die na 6 dagen pas binnen gehaald worden (of van je buren meegenomen worden) auto's met verlopen APK waar wel de hele dag aan geknutseld moet worden (stoppen ze die vol met drugs, want ik zie er niets aan veranderen). Dealers van 16 (denk ik) tot laat in de 20 die ook niet dealen vanaf de straat maar het een komen en gaan is, in een woonhuis waar kinderen wonen, waar kinderen naast wonen, waar oudere mensen wonen. En om het te gooien op 'de jeugd van tegenwoordig'? Nee, de burger in dit verhaal is wat te verwijten maar als een kind op school ongein uithoudt moet er een meerdere zijn die de persoon een nablijfuurtje geeft. En die persoon? Die is er niet meer. De politie lachen ze uit of zijn te meelevend. De woningcorporatie (in deze wijk is dat Woonpartners volgens mij) doet niks als pappen en nat houden. Mijn koopwoning is misschien meer waard en er zullen kopers zijn als ik vertrek maar ik wens niemand zo'n leefomgeving toe. En de gemeente kan alleen als tegenreactie geven 'de boel op slot gooien'. Waar zijn wij mee bezig als wij een park of huis op slot gooien, dat is het probleem verschuiven naar andere gebieden. Misschien is die avond-klok die nu gaande is in Europa nog niet eens zo'n gek idee. Dan kan je tenminste de jeugd een schop onder de kont naar huis geven en de ouders even aanspreken op hun gemiste opvoeding.

Als onze burgemeester zo'n lik-op-stuk beleid heeft in Helmond t.b.v. drugs-criminaliteit. Hoe kan dit dan zo'n schrijnend probleem nog zijn? Aanpakken en hard, desnoods de ouders straffen! De Heistraat is zo mooi opgeknapt maar loop er 's avonds eens doorheen, ik voel mij denk ik veiliger in de Bijlmer met een PSV t-shirt aan dan daar. Zo'n gemiste kans Helmond! En spreek je iemand aan op raar gedrag staan er opeens 20 jongeren om je heen. Ik vermijd de Heistraat als het donker begint te worden en laat mijn hond wel ergens anders uit.

Ineke van der Kaa

Probeer het maar!!!! Maar poetsen is water naar de zee dragen, ze halen de bladeren uit de plantsoenen vegen ze op de weg, dan laten ze ze liggen, een paar dagen, dan komen ze om ze op te doen, zijn ze weggewaaid !! Waar in de plantsoenen!! Kan niet mooier

Annemarie Flori-Croon

Hele wijken zijn net Libanon of Syrie. Alle strijdende fracties zijn vertegenwoordigd. en de EU doet niets.

Goed stuk.
Eén oplossing is er niet. Wat wel bij alle problemen zou helpen - in Helmond én in heel het land - is dat er een vuist gemaakt wordt tegen de 'ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikken-cultuur', waarin alles altijd de schuld is van de ander (en De Buitenlanders natuurlijk... pfff). Egoïsme viert hoogtij en alles wat je niet kent of begrijpt is de schuldige.
Nu rechtse partijen jarenlang bezuinigd hebben op politie, zorg en onderwijs (de cruciale beroepen), is het niet vreemd dat je nu wel kunt roepen om handhaving, maar het in de praktijk niet georganiseerd krijgt.

Zoals ik al zovaak heb gezegd hier, het is al 5 over 12, te laat, wen er maar aan. Zolang de import van kanslozen niet stopt en er niet veel harder wordt opgetreden wordt het alleen erger.
En de politie is ook machteloos, kunnen een mogen niets.

@Twanneman, inderdaad benoem ook de ultieme oorzaken, Nederland is Nederland niet meer, zeker niet inde grotere steden.
@Job; welke rechtse partijen kan jij benoemen? en wanneer hebben die geregeerd en bezuinigd op politie?

Ik ben al 3 jaar aan het vechten met de Helmondse instanties over een dealer in de straat, de (wijk-)politie gaat er vrolijk op de koffie om de gossip van de klagende buurtbewoners te verkondigen. De boa's 'wij hebben geen rechten om iets te doen'. Woonpartners, 'wij zijn op gesprek geweest en er is verbetering beloofd'. De Gemeente Helmond, 'wij zijn niet op de hoogte en gaan de juiste instantie berichten'. Naar wie moet ik dan nog? Het dealen, geluidsoverlast iedere nacht en dreigementen/doodsbedreigingen gaan gewoon door.

Het enige wat ik mag doen is melden en met de huidige zwijgcultuur is er geen bewijs en sta ik er alleen voor. De politie wordt bij iedere melding getipt en alles is verdwenen en stil op het moment dat ze voor de deur staan. Verhuizen is onmogelijk omdat ik inmiddels door hard werken te veel verdien voor een (nieuwe) sociale huurwoning, te weinig voor particulier en de banken huilen met mij mee als ik een huis zoek van €230.000,-.
De reactie van Woonpartners? 'Dan doe je aan woningruil'. Dan mag ik verhuizen naar de Heistraat, nou dat zal een nachtrust en een veilig gevoel geven.

Hoe kan je met zo'n instanties nu een fijne samenleving opbouwen? Gelukkig verdienen zij de centjes en wonen zij in buitengebieden zonder tuig in de straat en vrezen zij voor hun baan/leven als ze een fout iemand aanspreken op het gedrag.

De criminaliteit heerst in Helmond (en Nederland), zij zwaaien de scepter, niet justitie.

Doortje Tiessens

Onderhoud groenvoorziening is bv in de Rijpelberg echt aan het verloederen, door achterstallig onderhoud.? Goed voorbeeld doet goed volgen.

Als je dan Danny op straat kijkt bij NPO en ziet hoe de jeugd praat over wapenbezit en de straffen hier en hun gedachte gang daar zakt je box van af
en met de die soort mensen het gesprek aan willen gaan gewoon optreden respect tonen,afdwingen en anders maar de harde hand en van de straat afhalen en heropvoeden anders wordt t nooit niks meer. want ik hoor zoveel mensen over dat de binnenstad en omgeving niet meer veilig is en ze laten alles maar op zijn beloop laten als hun eigen hachje maar veilig gesteld is
en de gewone mens bekeuren op allerlei onzin.

@Andre op zaterdag 28 november 2020 om 13:17:

Wat dacht je van alle kabinetten Balkenende en Rutte, waarin met name de VVD en het CDA vrijwel hun hele partijprogramma hebben kunnen uitvoeren, wat neerkwam op stelselmatige bezuiniging op politie, zorg en onderwijs. Het sleutelwoord was niet 'bezuiniging', maar 'efficiënt leren werken'. Jouw Grote Blonde Vriend heeft maar een klein stukje mee mogen doen, maar 'Rechts Nederland zou gaan smullen...'
Vreemd hè, dat door jarenlange nadruk op schaalvergroting, marktwerking, bedrog, graaien uit pensioenfondsen en bonussen voor degenen die van gekkigheid dadelijk niet meer weten waar ze hun geld aan moeten uitgeven grote groepen Nederlanders steeds meer problemen hebben?

@Job Woe, Job for president!

Frans Zanden van der

Heerst er binnen het college van B & W een angstcultuur om in het algemeen iets aan de drugsoverlast te doen en om concreter te zijn, zijn ze gezien het verleden bang om een vergunning voor een tweede coffeeshop af te geven?

Fons Jacobs, oud-burgemeester van Helmond, moest een aantal jaren geleden op last van het OM zijn huis ontvluchten. Er was alom politiebewaking. Tot op de dag van vandaag weet hij en anderen niet waarover het ging.

Was er wel sprake van een bedreigende situatie?

@Marco op maandag 30 november 2020 om 01:41:

Die bedreiging was er zeker....als was dit wel de eigen schuld van Jacobs.
Een ondernemer een toezegging doen ( steekpenningen ???) voor het exploiteren van een coffeeshop, die daarop een flink geldbedrag investeerde (100 k+) om het pand startklaar te krijgen.
Dan doodleuk de benodigde vergunning niet verlenen/intrekken.....ik kan wel begrijpen dat de ondernemer zich flink genaaid voelde....
Geweld is meestal niet de oplossing maar soms wel begrijpelijk....

Is denk ik een interssant onderwerp voor een podiumbijeenkomst vanuit de gemeenteraad. We kunnen vanuit diverse invalshoeken mensen uitnodigen om ons te informeren en kijken of we tot een lokale denktank, een actieprogramma of wat dan ook kunnen komen. Dit is bij uitstek een onderwerp wat we als stad en stadsbestuur samen moet oppakken. Is dat een plan, Martijn en Alexandra?

Nathalie Peijs

@Jan op maandag 30 november 2020 om 09:44:

In mijn herinnering ontstond er geweld (explosie/brandstichting?) dat was gericht tegen de bedrijfslocatie van de ondernemer. Als het geweld zich zou herhalen/uitbreiden zouden er problemen/risico's kunnen ontstaan voor meerdere omwonenden (inwoners van Helmond). Jacobs moest wel optreden. De ondernemer werd gedwarsboomd door een of meerdere collega's -concurrenten.

@Job...beetje makkelijk hoor grote blonde leider.....

@Andre op maandag 30 november 2020 om 15:27:

...En wederom niets inhoudelijks...

@Marco op maandag 30 november 2020 om 15:11:

Klopt wat je zegt, Jacobs had dus beveiliging nodig nadat hij zwichtte voor terreur van concurrerende partijen, niks meer en niks minder !

Fijn dat softdrugs gelegaliseerd zijn; wat betalen Coffeeshops aan belastingen ?
Is er enige controle over de omzet?

Volgens mij zou het een paar miljard moeten opleveren maar hoor er nooit iets over. Vermoed dat dit ook allemaal maar oogluikend wordt losgelaten.

@jan @marco
Er is nooit ENIG bewijs gevonden aangaande bedreiging van Jacobs. De ex eigenaar van Carpe Diem was GEVRAAGD door B&W de coffeeshop uit te baten. Is alles kwijt, kwam terecht in hutje in Spanje.
Later heeft Jacobs publiekelijk toegegeven zaken te hebben gedaan met criminelen.
Zijn beloning was een kadotje in de vorm vh ereburgerschap geschonken door de Gemeenteraad.

Dit soort praktijken (witwassen en inmenging criminaliteit) vinden nog steeds plaats.

Met medeweten van schrijven van dit stuk dhr Rieter van Helder Helmond

@E Betgem op zondag 6 december 2020 om 08:56:

Jacobs deed geen zaken met criminelen. Jacobs/Gemeente Helmond was/is van mening dat er in Helmond ruimte is voor een 2e coffeeshop. Het criminele circuit heeft alles gedwarsboomd .
Jacobs heeft zich niet verrijkt in deze materie.
Bij de ontwikkeling van Brandevoort zou Jacobs zich flink hebben kunnen verrijken. Toen kwam hij op voor de belangen van Helmond. Brandevoort is de mooiste wijk van Helmond.
Ere aan Jacobs.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/criminele-bedreigingen-hebben-invloed-op-bestuur/

@marco..Geeft zelf toe dat hij zich heeft laten beinvloeden door criminelen als het gaat om het vergeven van vergunningen..
Is jammer genoeg niet zo dapper concreet te worden, niemand heeft daar ook naar gevraagd.

@E Betgem op maandag 7 december 2020 om 08:52:

Who the hell is EenVandaag/avrotros? Stelletje stemmingmakers. Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt. Tot dusver heeft niemand concreet duidelijk gemaakt dat Jacobs heeft gemalverseerd. Geruchtencircuit......

Eric. Jouw stemming wordt bepaald door een zakelijk geschil dat je hebt met de gemeente Helmond. Ambtelijke molens werken traag. Het aloude gezegde is bijna altijd van toepassing. "Boompje groot, plantertje dood".

Dit is toch geen sprookje, of wel?
Zijn geen van de betrokken partijen ervan doordrongen wat hier aan de hand is? Dat geloof ik niet!

Welnu, dan maar een paar kleine hints...ik kan ze later nog uitbreiden.
Eindhoven heeft 12 coffeeshops
Tilburg heeft er 13
Breda 8.

En dan vraagt niemand zich af in Helmond waarom het nou zo moeilijk is om daar meer coffeeshops te krijgen? Wanneer komen jullie nou eens onder die steen vandaan? De maffia regeert in Helmond...en die verdient meer aan de straathandel dan aan gereguleerde koffieshops. En neem maar van mij aan dat mevr. Blanksma hier helemaal haart best niet voor doet om dat te veranderen.
Ze vind het prima zo!

@ Marco en @ Jan
Tja...die affaire Jacobs heeft een flinke stempel op Helmond gedrukt en doet dat nog steeds. Dan is inmiddels een plaatselijk trauma geworden. Op het moment van de zgn bedreigingen van Jacobs liep er namelijk al een strafrechtelijk onderzoek naar hem van de rijksoverheid wegens ambtelijke corruptie. Die bedreigingen kwamen hem dus helemaal niet slecht uit en wellicht heeft hij hierbij zijn hand overspeeld. Uiteindelijk resultaat...Jacobs vervroegd weg...en Blanksma als zetbaas /plaatsvervanger.

Dit zou niet zo in en in triest zijn als ik iets nieuws vertelde, maar neem maar van mij aan dat alle, maar dan ook alle politieke partijen in de raad hier destijds van op de hoogte waren.

De politieke spelletjes worden gewoon verder gespeeld, alleen wordt nu duidelijk dat het echt zijn weerslag heeft op de bevolking en dat is in en in triest.

@Yasmine op maandag 7 december 2020 om 15:01:

Like 👍

@Yasmine op maandag 7 december 2020 om 15:01:

Volgens mij generaliseer jij en plaatst opmerkingen die je niet kunt onderbouwen.

@marco, heeft niets met mijn stemming te maken, is interview dat hij zelf gegeven heeft
Ook in Brunssum volgen hem de granaten om de oren
Laten we dan concluderen dat deze integere man heel veel pech heeft gehad in zijn glanzende carriere.

@ Marco

oei oei oei...sorry...wat bedoel je met jouw reactie?
Wat moet ik onderbouwen en wat generaliseer ik?
Volgens mij heb ik alle artikelen betreffende dit onderwerp hier voor me liggen.
Wat is je niet duidelijk????
Ik geef je graag antwoord!

@Yasmine op maandag 7 december 2020 om 20:39:

Jacobs heeft de reden van zijn voortijdige vertrek als burgemeester toegelicht.

Als er naar iemand een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld zegt dat niets over een schuld. Je bent pas schuldig als een rechter een veroordeling uitspreekt. Tot dusver is Jacobs onschuldig.

@ Marco,

Oh hou toch op met je hypocriete gelul....bijna niemand wist dat er in 2011/ 2012 een strafrechtelijk onderzoek liep naar Jacobs c.s. Dat kwam namelijk pas veel later aan het licht. En toen is meneer wegens "gezondheidsreden" eerder vertrokken.

Ik snap werkelijk niet wat je hier probeert te verdedigen...was het dan zo n geweldige burgemeester, was hij zo betrokken bij de stad zoals Wim van Elck bijvoorbeeld.???? Nee dus....dit was gewoon een graaier die op alle plaatsen waar hij een bestuurlijke functie uitoefende een puinhoop achterliet.

Maar wat probeer je me nou echt duidelijk te maken? Dat deze man geen prominente rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van Helmond?

Ik begrijp jouw beweegreden niet....iemand is onschuldig tot...dat zegt de verdediging van Jos Brecht ook nog steeds....

Wat zijn jouw belangen in deze stad en wat wil je bereiken??? Het ontgaat me helemaal wat je bedoelingen zijn, maar ik krijg hier geen fijn gevoel over.

Gr. Yasmine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: