Zet je evenement op de agenda


Een aantal keer per maand krijgen we een mailtje met het verzoek aandacht te besteden aan een evenement in Helmond. Op zich zouden we dat graag doen. Want mensen die iets organiseren in onze stad, hebben (vinden wij) een streepje voor.
De moeilijkheid is echter dat dat onderwerpen zouden worden waarop weinig te reageren valt. En dat is over het algemeen wel de bedoeling bij onderwerpen die we op De weblog van Helmond aansnijden.
Daarom openen we dit log. In deze agenda kan iedereen het zelf aankondigen. Als je een evenement, een festival, een concert, een voorlichtingsbijeenkomst, een open dag, een spelletjesmiddag, een lezing, een expositie of een bijeenkomst op welk gebied in Helmond wilt aankondigen, kun je in een reactie hieronder je wervende tekst plaatsen. Andere Helmonders kunnen daar dan hun voordeel mee opdoen, als zij op zoek zijn waar ze naar toe kunnen gaan.

Helemaal onderaan staat het reactieveld waar ook jij je evenement kunt aankondigen.

Afgevoerd van de voorpagina
1.068 reacties
Reageer

HTV Helmond start met OldStars tennis

HELMOND – De Helmondse Tennis Vereniging (HTV), gelegen op Sportpark de Braak, start met OldStars tennis. De kick-off is vrijdag 17 juni om 10:00 uur. Hiermee biedt de club ouderen, wekelijks begeleid op vrijdagen van 10:00 uur tot 11:00 uur, de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars tennis biedt HTV een aangepaste spelvorm voor tennis op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten.

Wat is OldStars tennis?
Met OldStars tennis biedt HTV in samenwerking met Jibb+ en de KNLTB een aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. De belangrijkste aanpassingsmogelijkheden zijn: dubbelspel op enkelveld, onderhands serveren, de bal mag twee keer stuiteren. Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+.

OldStars tennis is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals o.a. OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars walking handball e.a. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod neemt het Ouderenfonds samen met Menzis en VWS een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Na elke training sluit men af met koffie/thee of ander drankje.

Heeft u interesse in deelname en/ of wilt u op de hoogte worden gehouden?
Bel of stuur dan een e-mail naar Theo Stockx, 06-54394679, e-mail: Th.Stockx@hccnet.nl
U hoeft alleen zelf te zorgen voor makkelijk zittende kleding en sportschoenen (zonder doppen). Een tennisracket wordt, indien nodig, tijdelijk ter beschikking gesteld.

Johan Steenbakkers

Voorbeschouwing SV de Braak (zat) – W.S.V. Well

Datum wedstrijd: 15-03-2022
Locatie: Sportpark de Braak
Aanvang wedstrijd: 20.00 uur

De wedstrijd tegen Well is de laatste wedstrijd in de 1e periode. Omdat het aantal teams in de klasse een oneven aantal is, zijn er dit seizoen maar twee periodes. Winst van een periode houdt in dat de nacompetitie gegarandeerd is, voor promotie naar de 3e klasse. Bovendien is het behalen van de periode de eerste prijs die SV de Braak kan behalen sinds de fusie twee seizoenen geleden. Een mijlpaal kan behaald worden, dus.

Tegenstander Well is zoals alle clubs in deze competitie een geheel onbekende tegenstander voor de Braak. De club heeft de ambitie om ook in ieder geval de nacompetitie te halen. Onlangs stond in de media dat de spelers de lat hoger wilden leggen, door de ambitie uit te spreken om dit seizoen kampioen te worden. Hiervoor zal ook voor Well de noodzaak er zijn om as dinsdag te winnen. Voor winst van de 1e periode is het puntenverschil te groot (vijf verliespunten).

De wedstrijd tegen Well is een afsluiting van een turbulente eerste seizoenshelft, wat gedomineerd werd door allerlei Corona-perikelen. Veel afgelaste wedstrijden, rare uitslagen, en inmiddels een overvolle agenda. Ook deze wedstrijd moet helaas weer doordeweeks gespeeld worden, wat toch een andere beleving met zich meebrengt. De wedstrijd staat onder leiding van H. den Hertog.

Bij deze de oproep naar allen die de Braak een warm hart toedraagt. Alle steun langs de lijn is welkom, met z’n allen de schouders eronder en die eerste prijs binnen halen!!!!!

VERKIEZINGSKOORTS, IN GESPREK MET POLITICI?

Merkt u ook zo weinig van de komende verkiezingen voor de gemeenteraad? Over twee weken zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad al weer geweest en is de basis gelegd voor een nieuw College van B&W. Een nieuw College dat de toekomst van Helmond zal gaan bepalen.
Veel informatie, buiten een beetje via de digitale media bereikt ons echter niet, dus is het lastig om je keuze te bepalen.

Het Tienerhuis, Rivierensingel 752 wil alle Helmonders daarbij helpen.
Op zondag 6 maart 2022 begint om 14.00 uur een debatmiddag waarvoor alle partijen die mee gaan doen aan de verkiezingen zijn uitgenodigd. Het thema van deze middag is jeugd & jongeren, immers meer dan 20% van de Helmonders is twintig jaar of jonger. Voorwaar een groep waar de politiek rekening mee dient te houden.

In een zevental debatrondes kunnen de kandidaten hun visie geven over o.a. gezond gewicht, sporten, onderwijs en toekomstverwachting, discriminatie en er niet bij horen. Ook krijgt elke partij de gelegenheid haar eigen plan rond jeugd en jongeren naar voren te brengen. Er is eigenlijk maar één voorwaarde: het verhaal dient helder en duidelijk te zijn ofwel SMART.

Kom jij ook?

@In Beweging Tegen Kanker op donderdag 3 februari 2022 om 17:11:

Houd het weekend van 25 en 26 juni vrij en neem deel aan dit unieke evenement ten behoeve van het onderzoek naar kanker. Dit jaar worden 3 regionale goede doelen gesteund met de opbrengst van dit mooie weekend, dus houd het vrij, doe mee of bezoek het op 25 of 26 juni in de kasteeltuin in het centrum van Helmond.

Houd het weekend van 25 en 26 juni 2022 vrij!

Op donderdag 10 februari om 20.00u wordt de allereerste (online) informatieavond van de stichting ‘In Beweging Tegen Kanker’ gehouden. Als opvolger van de Samenloop voor Hoop wordt er in het weekend van 25 en 26 juni bij het historische kasteel van Helmond een uniek evenement georganiseerd in de vorm van een 26 uur durende wandeltocht rondom het kasteel. Het doel van deze wandeltocht is verbinden, het creëren van saamhorigheid en natuurlijk samen bewegen tegen kanker! Tijdens het evenement wordt er stilgestaan bij de eregasten, mensen die kanker hebben of kanker gehad hebben. Wij hopend deze eregasten een onvergetelijk weekend te bezorgen en het leven te vieren. 
Tijdens het evenement proberen wij zoveel mogelijk geld op te halen dat zal worden verdeeld onder drie lokale/regionale goede doelen die een positieve bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. 
In het weekend zal de kasteeltuin aangekleed worden met een mooie markt waar de teams met kraampjes acties organiseren om geld in te zamelen voor de geselecteerde goede doelen. 
Uiteraard zal tijdens het weekend ook een uitgebreid amusemensprogramma worden aangeboden met o.a. diverse artiesten. 
 
Meld je nu aan voor de informatieavond op onze website: http://www.inbewegingtegenkanker.com
Deelnemen aan deze informatieavond kan zowel digitaal als fysiek bij Inloophuis De Cirkel, Evertsenstraat 19, Helmond. Geef bij je aanmelding aan of je de avond fysiek of digitaal wilt bijwonen. Je ontvangt dan een MS-teams link.  
 
Graag tot 10 februari. Wil je meer informatie bezoek dan onze website, hier staan ook de goede doelen vermeld. 

Helaas heeft het bestuur van de st. Beheer Caratpaviljoen het besluit moeten nemen om alle geplande concerten voor 2020 te annuleren.

Als eind september evenementen wel weer doorgang mogen vinden, zal er een eenmalig concert plaatsvinden; De Rimboband, HMC, Seniorenharmonie Helmond, Harmonie Amicitia en KSH Phileutonia zullen die dag een groots concert geven. Houd hiervoor onze website en Facebookpagina in de gaten.www.caratconcerten.nl.

Beginnerscursussen Taoist Tai ChiTM kunsten in Helmond

Fung Loy Kok Taoist Tai Chi start in Helmond met nieuwe beginnerscursussen Taoist Tai ChiTM kunsten. Kom langs tijdens ons Open Huis met gratis introductie op dinsdag 10 maart om 20.00 uur woensdag 11 maart om 9:30 uur en zaterdag 14 maart om 10.00 uur in het Fung Loy Kok Taoist Tai Chi Centrum Nederland, Mierloseweg 140. De lessen worden wekelijks gegeven op dezelfde dagen en tijden, aanmelden is niet nodig. Iedereen is altijd welkom voor een gratis proefles.

Ontdek, omdat het werkt
Tijdens de cursus wordt kennis gemaakt met de vorm en wordt de basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van de tai chi. De rustig uitgevoerde, zachte bewegingen zijn voor iedereen geschikt. Doe mee met een proefles en ontdek op wat voor manier deze eeuwenoude Chinese bewegingskunst de gezondheid kan helpen.

Positief effect op de gezondheid
Beoefening van Taoist Tai ChiTM kunsten geeft rust en maakt het lichaam sterk en flexibel. Het begint heel simpel met het volgen van het voorbeeld van de instructeur, en al snel zijn de interne effecten merkbaar op spieren, pezen, botten en organen. Het is een manier van bewegen, die stilte en balans brengt en het lichaam aanzet tot natuurlijk herstel.

Wereldwijd
Fung Loy Kok Taoist Tai Chi geeft les op 30 locaties in Nederland en is wereldwijd actief in 26 landen. Elke deelnemer is welkom op al deze leslocaties. Dit geeft de mogelijkheid om meermaals per week te oefenen.

Kijk op http://www.taoist.nl voor de lestijden en –dagen van locaties in Nederland.

Opening yogastudio Yoga Lotus Flow in Helmond
Op zondag 1 maart aanstaande van 12:00 tot 15:00 opent Yoga Lotus Flow de deuren van haar nieuwe yogastudio aan de Europaweg 99 (Ouder Kind Centrum, ruimte 16).
Gedurende deze open dag is er een divers programma met een gratis open Vinyasa Yoga les, live muziek van Sing en songwriter Kelsey- WaanZennig, dit alles onder het genot van een gezond hapje en drankje.

Studio Yoga Lotus Flow
Yoga Lotus Flow is in 2019 opgericht door Jackie Honings die haar Yoga opleiding onder andere genoot in Indonesië.
Na wat omzwervingen langs diverse locaties in Helmond heeft de yogalerares uit Helmond nu een prachtige eigen sfeervolle yogastudio waar meerdere ochtenden en avonden per week Vinyasa en Yin Yoga wordt gegeven.
Yoga Lotus Flow is een yogastudio in Helmond waar aandacht, liefde en compassie voor ieder individu centraal staat. Yoga Lotus Flow biedt een sfeervolle en warme yogastudio.
Jackie wil haar liefde voor Yoga delen, en hoopt dat het haar leerlingen net zoveel kan brengen als het haar heeft gebracht.
De manier van lesgeven is rustig met aandacht, compassie en liefde voor ieder individu.
De yogalessen vinden plaats in kleine groepjes zodat alle deelnemers ook echt gezien worden.
Yoga Lotus Flow geeft Vinyasa en Yin Yoga, twee totaal verschillende yogastijlen. Waar de ene stijl zich richt op ontspanning, richt de ander zich juist op kracht en uithoudingsvermogen.
Op de website van Yoga Lotus Flow worden beide yogastijlen uitvoerig toegelicht.
De yogalessen duren 60 minuten. Alle benodigdheden voor een yogales zijn aanwezig in de yogastudio.

Regulier lesrooster Yoga Lotus Flow

Lesrooster Vinyasa Flow Yoga:
Maandag 19:00-20:00 Vinyasa Flow Yoga
Donderdag 19:00-20:00 Vinyasa Flow Yoga
Vrijdag 09:00-10:00 Vinyasa Flow Yoga

Lesrooster Yin Yoga:
Maandag 20:15-21:15 Yin Yoga
Donderdag 20:15-21:15 Yin Yoga
Vrijdag 10:15-11:15 Yin Yoga

Programma open dag zondag 1 maart 2020, 12:00-15:00
12:00-12:30
Ontvangst open dag met een gezonde smoothie, koffie of thee en live muziek van Sing en songwriter Kelsey- WaanZennig
12:30-13:30
Open dag voor bezichtiging yogastudio en ruimte voor vraag en antwoord
13:30-14:30
Open Vinyasa les. Gratis deelname en ruimte voor maximaal 10 personen
14:30-15:00 Afsluiting met Sing en songwriter Kelsey- WaanZennig
15:00 Einde open dag
Bezoekers kunnen op ieder gewenst tijdstip tussen 12:00 en 15:00 de open dag bezoeken.

Openingsactie 2020
Voor nieuwe leden is de proefles gratis. Mocht je lid worden van Yoga Lotus Flow middels een abonnement of 10 strippenkaart dan ontvang je een gratis unieke Yoga Lotus Flow waterfles met infuser.

Workshop Yin-Yang, verdieping en inspiratie | zondag 29 maart
Om de opening te vieren organiseert Yoga Lotus Flow een extra workshop Yin-Yang, verdieping en inspiratie op zondag 29 maart van 10:00 tot 15:30.
In deze luchtige en laagdrempelige workshop wordt je meegenomen naar onder andere Yin-Yang, de achtergrond van Yoga, de filosofie, de diverse yogastijlen en zo nog veel meer.
‘’Yin-Yang heeft alles te maken met balans. Alles in het leven draait om de juiste balans’’ benadrukt Jackie.
Deze workshop is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in Yoga, of je nu wel of geen ervaring met Yoga hebt.
Laat je onderdompelen in de yogastudio Yoga Lotus Flow en geniet van een inspirerende, leerzame en zeker ook ontspannende workshop-dag!
En dit allemaal onder het genot van een heerlijk gezonde vegetarische lunch en koffie/ thee gedurende de dag.
Aanmelden voor deze workshop kan via jackie@yogalotusflow.nl

Darran Wooller Cup ::

Dames en Heren!
Het nieuwe jaar is weer begonnen en we zitten al in het einde van Januari, waar wij normaal gesproken rond deze tijd de Darran Wooller Cup zouden hebben.
Een nieuw jaar betekend niet alleen een nieuw begin maar ook een nieuwe speciale editie van onze Darran Wooller Cup!
Na drie succesvolle jaren organiseren wij ook dit jaar weer een gezellig supporters toernooi ter nagedachtenis aan de man die ons Helmond Sport en onze gebroeders van Burnley FC samen bracht.
Dit toernooi vind dit jaar tegelijkertijd plaats als het Helmond / Burnley weekend wat gepland staat in het weekend ‪van Vrijdag 17 april t/m Zondag 19 april‬
Wij hebben hiervoor gekozen zodat ook de nabestaande van Darran Wooller en zijn trouwe vrienden van Burnley FC zich deze x ook kunnen inschrijven, en mee kunnen strijden om de Darran Wooller Cup.

De wedstrijd zal plaatsvinden op Zaterdag 18 April in het eigen stadion van ONS Helmond Sport!
Inschrijven gaat alleen online via de site !
Het inschrijfbedrag bedraagt maar liefst €20,- per deelnemend team !
Het geld word deels besteed aan een goed doel en deels om de dag tot een waarnemende avond te brengen !
Elk team heeft 7 spelers in zijn team zitten !
Elke wedstrijd heeft de lengte van 15 minuten !

Het avondprogramma gaat via de boys van We Are Helmond.
Het HLMD supporterscafe zou tijdens het gehele toernooi open zijn.

DUS ??
Zie jij jezelf en je vrienden alweer strijden om de 4e Darran Wooller Cup ?
Zorg dan dat jij ook hier dit jaar weer bij bent en schrijf jou en je eigen team snel in via:
https://www.northsidevako.nl/darran-wooller-cup

————————————————————————

Darran Wooller Cup ::

Ladies and gentlemen!
The new year has started again and we are now already in January, where we would normally have the Darran Wooller Cup around this time.
A new year not only means a new beginning but also a new special edition of our Darran Wooller Cup!
After three successful years, we are once again organizing a fun supporters tournament in memory of the man who brought us Helmond Sport and our brothers from Burnley FC together.
This tournament takes place at the same time this year as the Helmond / Burnley weekend which is planned for the weekend of ‪Friday April 17th through Sunday April 19th‬
We have chosen this so that the surviving relative of Darran Wooller and his loyal friends of Burnley FC can also register this time and compete for the Darran Wooller Cup.

The competition will take place on Saturday April 18th in the own stadium of OUR Helmond Sport!
Registration is only able to do it online via the site!
The registration fee is € 20,- per participating team!
The money is partly spent on charity and partly to turn the day into an observing evening!
Each team has 7 players in its team!
Every match has the length of 15 minutes!

The evening program goes through the boys from We are Helmond
The HLMD supporterscafe will be open during the entire tournament.

SO ??
Do you see yourself and your friends competing again for the 4th Darran Wooller Cup?
Then make sure you are here again this year and register you and your own team quickly via:
https://www.northsidevako.nl/darran-wooller-cup

Muziek in Beeld in de Ameide

Aanstaande donderdag avond 23 januari 2020 presenteren we weer een uitvoering van Muziek in Beeld in de Ameide. We beginnen om 19.00 uur en eindigen tussen 21.15 en 21.30 uur met rond 20.00 uur een kleine pauze. Zoals altijd een breed gevarieerd programma. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. U komt toch ook.

ACCORDEANA PRESENTEERT ‘EEN WONDERLIJKE KERST’

Accordeonorkest Accordeana uit Helmond komt vlak voor deze kerst met een zeer bijzondere productie: een muzikale kerstvertelling voor jong en oud met vertelster Marlies van den Bijgaart, zangeres Myrthe Boot, diverse gastmuzikanten en prachtige muziek van Accordeana. Samen nemen zij u – met sfeervolle beelden en sprookjesachtige belichting – mee naar een betoverende kerstwereld.
Beleef het mee op zaterdag 14 en zondag 15 december in de kapel van het Elkerliek Ziekenhuis.

Accordeana, opgericht in 1951 door de bekende Helmonder Arie Willems en nu onder leiding van Ronald van Overbruggen, verrast haar bezoekers graag met een variëteit aan muziekstijlen in combinatie met bijzondere presentaties. Na haar medewerking aan de Mattheus Passie in 2014 en de eigen succesvolle theaterproductie Um dè’k er zo van Haaw in 2016, heeft Accordeana nu de mooiste tijd van het jaar uitgekozen om opnieuw een mooie productie neer te zetten. Een kerstvertelling met prachtige muziek, die door de feeërieke beelden en belichting van de kapel nog meer tot de verbeelding gaat spreken.

De decembermaand is een periode van samenzijn, warmte en gezelligheid. De sfeervolle kerstvertelling van Accordeana neemt u hierin mee.
Laat u in de koude decembermaand verwarmen door: EEN WONDERLIJKE KERST

Zaterdag 14 december 2019, aanvang 20.15 uur
Zondag 15 december 2019, aanvang 15.00 uur

Kapel van het Elkerliek Ziekenhuis, Wesselmanlaan 25 te Helmond.
Entree volwassenen: € 12,50 kinderen t/m 12 jaar € 7,50. Inclusief een glaasje glühwein of warme chocolademelk.
Kaarten zijn verkrijgbaar via http://www.lambertusconcerten.nl of voor aanvang van de voorstelling bij de Kapel van het Elkerliek Ziekenhuis.

Accordeonorkest Accordeana

Zondagse soep - Helmondse talkshow (met zondagse soep)

Jawel, er is nog 1 editie van Zondagse Soep in 2019, de succesvolle coproductie van Arnold Otten en de Cacaofabriek. Voor de kosten hoef je het niet te laten: de entree is gratis en de soep na afloop ook.
Ook deze keer ontvangt presentator Arnold Otten (je weet wel: die Helmonder bij Miljoenenjacht) weer enkele zeer interessante gesprekspartners. Wat te denken van ene Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. Hoe gaat het nu met PSV en kan men nog aanhaken bij Ajax, ook zonder de inkomsten van de Champions League?
Verder zal Peter Adriaans aan tafel plaatsnemen; Peter is voorzitter van de Stichting Keiebijters. En Arnold gaat ook nog in gesprek met Hajar Yagkoubi, VN-jongerenvertegenwoordiger. De muzikale omlijsting wordt zoals te doen gebruikelijk verzorgd door Le Jazz en Wouter De Vree neemt weer een column voor zijn rekening.
We beginnen (in tegenstelling tot de vorige keren) deze ochtend om 10.30 uur! Want PSV moet 's middags in Tilburg voetballen.

Gé Reinders & Metropole Orkest - Bloasmuziek (ook met zondagse soep):

Zondagse soep

Kom de gezellige en knusse Brabantse gastvrijheid proeven op zondagmiddag 8 december in het culinaire Helmond. Vijf lekkere hotspots staan te trappelen om jou te ontvangen en te verwennen met goed eten, fijne wijnen en vlotte bediening. Waar mag jij je alvast op verheugen?

- Vijf verrassende gerechten
- Vijf bijpassende wijnen
- Een fijne wandeling door de stad

Verzamel je favoriete vrienden en familieleden en loop langs vijf fijne restaurants in de stad. Deze editie wordt gegarandeerd gezellig! Je ontdekt namelijk niet alleen zaken in het centrum, maar ook toffe zaken daarbuiten, zoals bijvoorbeeld in het mooie en groene Helmondse stadspark.

Let op: Deze wandeling is redelijk lang, dus laat je stiletto’s maar thuis ;) Ben je niet zo een fan van wandelen? Neem dan je fiets mee!

Zondag 27 oktober, 15.00u, Helmonds Muziek Corps en Zanggroep Pabo, kapel Elkerliek Ziekenhuis.
Twee Helmondse gezelschappen staan garant voor een muzikale middag. HMC voor het eerst onder leiding van nieuwe dirigent Willem van Zee.
Dat wil je niet missen, toch!? Toegang = gratis

Zondag 29 september 2019 is er een open dag op basisschool Dierdonk. Iedereen is welkom van 10.00 uur tot 12.30 uur en in elk lokaal is wel iets te beleven. Ook is er een markt waar oude schoolmaterialen worden verkocht.

Basisschool Dierdonk
Nijendaldreef 1
5709 RK Helmond

Food from Food congres in Helmond

Op maandag 23 september vindt het eerste Food from Food Congres plaats in Helmond. Tijdens dit congres presenteert Food from Food voedingsmiddelen die verkregen zijn uit plantaardige nevenstromen en presenteren verschillende bedrijven hun ontwikkelde producten. U kunt ideeën opdoen naar de inzet van plantaardige nevenstromen naar nieuwe voedingsmiddelen, marketing, processing mogelijkheden en producten proeven.

Deze dag heeft een ochtend- en middagprogramma. Het ochtendprogramma vindt plaats bij vanRijsingeningredients waar u een rondleiding krijgt door de nieuwe productielocatie waarin groenten worden verwerkt tot sappen en vezels. Het middagprogramma vindt plaats bij Food Tech Brainport waar de verschillende projecten rondom vervaarding van plantaardige nevenstromen gepresenteerd worden.

Ochtendprogramma:
10.30 - 12.00 uur: Rondleiding door nieuwe productielocatie vanRijsingeningredients
12.00 - 13.00 uur: Lunch bij Food Tech Brainport

Middagprogramma:
12.30 - 13.00 uur: Inloop bezoekers met koffie en thee
13.00 - 13.10 uur: Welkom door Marie Demarcke (Flanders Food) en Toine Hultermans (Food Tech Brainport)
13.10 - 13.45 uur: Presentatie door Toine Timmermans, directeur van stichting 'Samen tegen voedselverspilling'
13.45 - 16.45 uur: Rondgang langs een tiental bedrijven die hun project presenteren rondom het tegengaan van voedselverspilling en het opbouwen van nieuwe businesscases. De rondgang is opgesplitst in drie thema's. Elk thema zal gestart worden met een korte introductie.

Fruitnevenstromen: een zee van mogelijkheden aan verse producten en toepassingen: verschillende organisaties laten hun toepassingen zien van pruimen, appels, bramen, banaan etc. Van ingrediënten tot kant en klare toepassingen voor in de schoolkantine.
Fermenteren: verrot lekker? Is dit enkel een hype onder foodies of schuilen er ook echt kansen in fermentatie als verwerkingsstap? Verschillende producten van uien, rode kool en prei worden hier gepresenteerd.
Nieuwe vezelrijke en/of eiwitrijke ingrediënten uit nevenstromen: ingrediënten die dan toepassing kunnen vinden in een brede waaier aan voedingstoepassingen. Van pastatoepassingen uit haverzemel, vegetarische snacks op basis van tomaat en oesterzwam, vezels uit sinaasappelschil, nieuwe toepassing van witlof en heerlijke mogelijkheden met noten.
Ook zal een aantal nieuwe projecten rondom het tegengaan van voedselverspilling zich presenteren. Wanneer u interesse heeft in deze projecten dan kunt u met de vertegenwoordigers contact opnemen voor deelname.

16.45 - 18.00 uur: Afsluiting en nagenieten van verschillende verrassende producten uit nevenstromen.

Er zijn geen inschrijfkosten verbonden aan dit congres.

Locaties
vanRijsingeningredients
Gerstdijk 18
5704 RG Helmond

Food Tech Brainport
Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond

SCHRIJF U HIER IN: https://www.foodfromfood.eu/food-food-congres-helmond

no waste network

Vandaag wandelen we door Natuurgebied "de Bundertjes".

We lopen langs de voormalige abdij van Binderen en het kapelletje. Vervolgens lopen we langs de Gulden Aa en het stiltegebied om via het koeienpad weer richting de woonwijk te lopen. Ondertussen vertelt de gids uitgebreid over Binderen en haar abdij, over de Gulden Aa en het toekomstige landschapspark Gulden Land.
We verzamelen om 10.00 u. op het parkeerterrein voor het Jan Vissermuseum, Keizerin Marialaan 5 in Helmond. Iedereen kan deelnemen, ook als je nog gaan 55 bent, je hoeft ook geen lid te zijn van IVN. De wandeling is gratis, de route is ongeveer 4 kilometer lang en duurt tot ongeveer 12.00 u. Niet geschikt voor rolstoelen. De gids is Setty Vos.

Info: Setty Vos, tel. 0492-545649 of setty_vos@hotmail.com

Boekpresentatie IK BEN NIKS

Op de vraag of millennials geloven is het antwoord vaak Ik ben niks, waarmee ze aangeven, dat ze van huis uit geen geloofsopvoeding hebben meegekregen.
Voor al die mensen die van niets weten en niks zijn probeert dominee Corine Beeuwkes-van Ede uit te leggen wat het christelijk geloof voor haar inhoudt en hoe het christelijk geloof misschien ook voor hen van waarde kan zijn in haar nieuwe boek met de titel: IK BEN NIKS – Bijbelse ingrediënten voor een tapasbar van spiritualiteit.
Het boek wordt op zondag 1 september a.s. gepresenteerd in de boekhandel De Ganzenveer in Helmond om 14.00u en is daarna voor 19,90 euro te bestellen in de boekhandel.

Corine Beeuwkes-van Ede

Het tropenrooster van de engel.. Wo gesloten.. Do en vrijdag.. Om 18.30 geopend.. En vrijdag onze Griekse DJ

Beleef de Nacht van Cultuur
Save the date voor een nachtelijk avontuur. Want op zaterdag 12 oktober slaan De Cacaofabriek, Het Speelhuis, Kunstkwartier, Bibliotheek Helmond-Peel en Museum Helmond de handen ineen voor een gezamenlijke Nacht van Cultuur! Optredens van de beste muzikanten, de leukste workshops, lekker eten en nog veel meer culturele verrassingen. Samen met jou beleven we voor het vierde jaar een nachtelijk avontuur.
Dit keer is Museum Helmond met zijn beide locaties Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond het spectaculaire decor voor theater, muziek, dans, food, film, literatuur en de Helmondse eigenzinnigheid. Want de Nacht van Cultuur biedt een programma vol synergie tussen professionele en amateurkunsten.
Houd onze website in de gaten voor de actuele line-up. Iedereen is welkom op de Nacht van Cultuur, vier deze nacht gratis met ons mee!

Op 25 augustus 2019 wordt er in de gehele Muziekwijk een garagesale georganiseerd can 10.00 tot 16.00 uur.

Vanaf 15 mei kunnen bewoners van de Muziekwijk zich aanmelden voor dit evenement. Vorig jaar hadden we ongeveer 90 adressen die mee doen. We hopen dit jaar hetzelfde aantal te bereiken.

Info:
Voordeurverkoop@gmail.con

Organisatie Garagesale Helmond Noor

Zondag 23 juni 2019: Garagesale Prontowijk Helmond Oost

Zondag 23 juni organiseert de Prontowijk in Helmond Oost voor de 3e keer een garagesale/voordeurverkoop. Bewoners uit de wijk halen spullen die overbodig zijn geworden van de zolder en verkopen dit vanuit hun eigen voordeur, oprit of garage.

Eerdere edities van de garagesale waren een groot succes. Ook dit jaar wordt er weer een gezellige rommelmarkt georganiseerd. De teller van het aantal aanmeldingen staat op ruim 50. Verspreid door de wijk vanaf de Bakelsedijk tot aan de Montgolfierstraat verkopen bewoners hun spullen vanuit de voortuin of garage.

Bezoekers zijn van harte welkom in de Prontowijk in Helmond op zondag 23 juni van 10:00 tot 16:00 uur. Op verschillende punten in de wijk kunnen bezoekers een deelnemerslijst en plattegrond krijgen.

Entree is gratis.

Femke Hermans

LIVE: Muse, tribute by Musest
Zaterdag 30 november 2019 van 22:00 - 00:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

World's No.1 Tribute to Muse: Musest

Goede Muse-tribute bands zijn een zeldzaamheid. Dit omdat het bijna onmogelijk is om muzikaal dezelfde synergie en energie van dit wereldberoemde rocktrio te evenaren. Musest is de enige Muse-tribute die dit kan.

Sinds 2007 speelt deze Nederlandse tribute-band bijna het gehele live-repertoire van Muse. Elk nummer, met passie en technische perfectie uitgevoerd, in combinatie met een overweldigende live performance maakt Musest de tribute die je moet zien.

Talloze nationale en internationale optredens, indrukwekkende recensies, radio airplay en meer dan 1.000.000 YouTube hits zijn dan ook het ultieme bewijs dat Musest zich ‘The World’s No.1 Muse Tribute’ mag noemen.

Tickets € 8,- (bar + 1 consumptie bij aankoop / universe.com / door)

Koop je ticket vooraf (tenminste 1 dag) in Muziekcafé en ontvang per ticket 1 gratis consumptiemunt (Bavaria / fris / koffie / thee) direct bij aankoop.

Meer info:
http://www.musest.nl/
https://www.facebook.com/musestofficial/


LIVE: Dos Amigos Tour featuring Mike Tramp and Marcus Nand
Zaterdag 7 september 2019 van 21:00 - 23:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Mike Tramp Official (White Lion & Freak of Nature) & Marcus Nand zullen dit najaar een korte tour door Nederland maken in drie intieme en exclusieve locaties. Muziekcafé is trots om 1 van die locaties te mogen zijn.

Na 20 jaar solocarrière is er de kans om hem dichterbij dan ooit te zien, met zijn meest intieme akoestische project ooit. Last minute is de tour-naam gewijzigd naar "Dos Amigos Tour" en wordt hij vergezeld door Marcus Nand, die zijn muzikale partner was in Freak of Nature.

WHITE LION en FREAK OF NATURE, twee merken in de Rock ’n Roll-business waar MIKE TRAMP geschiedenis mee schreef, als leadzanger en belangrijkste songwriter. Tramp ontmoette Vito Bratta en vormde toen White Lion in 1983; de band werd zeer succesvol in het midden van de jaren 80 tot begin jaren 90.

Tickets
Presale: €10,- aan de bar of via Universe.com
Doorsale: €15,-
TIP: Koop je tickets vooraf (minimaal 1 dag) aan de bar en ontvang meteen 1 drankmuntje per ticket

Meer info:
https://miketramp.dk/
https://www.facebook.com/MikeTrampOfficial/
https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Tramp

http://marcusnand.com/
https://www.facebook.com/MarcusNandMusic/
https://en.wikipedia.org/wiki/Marcus_NandClub Cacao

Zaterdag 29 juni zal er een nieuw concept van start gaan in De Cacaofabriek. Bands die in het verleden furore maakte en hun roots in Helmond hebben liggen, komen tijdens ‘Club Cacao’ weer eens samen op het Helmondse podium.
Eén van deze acts zal Cor van de Sande zijn. De voormalig frontman van The Fashions, die er eind 2016 na vijftig jaar aan optredens mee ophielden, komt voor een soloconcert. The Fashions kondigden in 2016 eveneens in Helmond hun stoppen aan, bij Zestigerjarenpop.
Funtain is de tweede act die deze avond haar opwachting zal maken. Als vier jonge Helmonders groeiden ze uit tot band met ruim vijftien jaar ervaring. De liefde voor muziek is na concerten op grote podia als De Effenaar en 013 alleen maar groter geworden, net als hun passie om te spelen. De band hoopt dat nu ook te uiten tijdens deze speciale Helmondse clubavond. Verder zal ook Michiel Malschaert het podium betreden, met zijn karakteristieke show die zich kenmerkt door een mengelmoes van unieke muziek en live entertainment.
Club Cacao zal zaterdag 29 juni vanaf 20.00 uur plaatsvinden in de popzaal van De Cacaofabriek. Een ticket kost 12,50 euro.

TWEE CONCERTEN deze week:
Op Hemelvaart:
12.00 uur: Binderin uit Helmond..
13.00 uur: Love4music uit Veghel
14.00 uur: Het Bernhezer Senioren Orkest

en op zondag 2 juni:
12.00 uur: Amicitia uit Helmond
13.00 uur: Stadskoor Grave
14.00 uur: Lambardi uit Helmond

De concerten zijn gratis, er is koffie, fris en bier enz.

Bijzondere theatervoorstelling bij Museum Helmond
De geschiedenis komt tot leven tijdens Heksenhysterie! Dit event dat plaatsvindt op 1e Pinksterdag (zondag 9 juni) in Kasteel Helmond van 11.00-16.00 uur, is een doorlopende theatrale voorstelling gebaseerd op de waargebeurde heksenjacht in Peelland in 1595.
Het event Heksenhysterie! wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘Heksenjacht in Peelland’, te zien t/m 3 november in Kasteel Helmond.
Je waant je in 1595, het jaar van de heksenvervolging. De hoofdrolspelers van de heksenvervolging zijn letterlijk aanwezig. Ze tonen wat er gebeurt als een vrouw wordt beschuldigd van hekserij. De waterproef van Marie Baten, valse beschuldigingen van roddelaars, de overdenkingen van de Pastoor Verrijt, de veroordeling, de gedwongen bekentenissen en natuurlijk….de brandstapel.
Kom luisteren, kijken en beleef het verleden.
Een toegangskaartje kost voor volwassenen €10,00 en voor kinderen €4,50. Elke 2e persoon ontvangt 50% korting. Museumkaarthouders hebben gratis entree.

Kasteel Helmond

STUDENTEN ROC TER AA ON STAGE VOOR GOED DOEL

Op woensdag 29 mei vindt Festival Kabaal alweer voor de tiende keer plaats. Ruim 30 studenten en docenten van ROC Ter AA gaan ‘on stage’ bij De Cacaofabriek. Voor de sfeer én voor het goede doel!
Festival Kabaal begint om 19.00 uur met ‘n avondvullende line-up met onder meer pop, hiphop, rap, moderne dans, lieve liedjes, pencak silat, ‘n act van een dragqueen, en nog veel meer.
DJ Spinn’m en DJ KSSLS sluiten de avond af met dansbare grooves.

Lustrumeditie
‘Het is zó bijzonder om te zien hoeveel talent we in huis hebben’, meldt Kabaal – organisator en muziekdocent Harold Meulendijks. ‘Trots zijn we zeker. Op alle studenten en medewerkers die belangeloos optreden, maar ook op iedereen in de organisatie.’
En terecht. Kabaal is een uniek fenomeen. Voor het goede doel, publiek toegankelijk én gerund door studenten én docenten. Op vrijwilligersbasis, uit enthousiasme. Wat tien jaar geleden begon in het muzieklokaal, is inmiddels uitgegroeid tot een heus festival in de popzaal van De Cacaofabriek. ‘Bijzonder, en inspirerend’, zegt Meulendijks.

Kabaal-bbq
Het festival biedt naast een goedgevuld muziekprogramma ook een Kabaal-bbq met keuze uit een uitgebreide bbq-buffet. Van 17.30 tot 19.00 uur is het mogelijk om hiervan te genieten op het terras bij de Cacaofabriek. Gezellig, lekker, én een mooi begin van de avond. Bovendien steun je hiermee ook meteen het goede doel Inloophuis De Cirkel.

Goed doel
De opbrengst van Festival Kabaal gaat naar Inloophuis De Cirkel: een plek voor mensen die zelf, óf in hun gezin te maken hebben met kanker. Om een kop koffie te drinken en met elkaar te praten, of om aan een activiteit of workshop mee te doen. Het Inloophuis heeft nu vooral oudere bezoekers, maar wil ook een ruimte voor jeugd gaan inrichten. En daar willen we graag ‘Kabaal’ voor maken.

Festival Kabaal start op woensdag 29 mei om 19.00 uur in de Cacaofabriek Helmond. Voor € 3,50 koop je je toegangsbandje bij alle locaties van ROC Ter AA in de voorverkoop, of op woensdag 29 mei bij De Cacaofabriek voor € 4,-. De bbq-toegangsbandjes zijn € 20,00 (is ínclusief toegang popzaal)

Meer info? Kijk op kabaal.roc-teraa.nl of op facebook.com/kabaalrocteraa

26 mei is het volgende Carat-concert met deze groepen:
12.00 uur: Seniorenharmonie Helmond
Seniorenharmonie Helmond is een heel bijzonder harmonieorkest. Het doel is om met veel plezier, zo mooi mogelijke muziek te maken. Ze gaan niet op concours maar geven wel bijzondere concerten. Het repertoir is zeer uitgebreid en wordt regelmatig vernieuwd. Het bestaat uit zowel klassieke als populaire muziek. Op dit moment bestaat het orkest uit ruim 50 muzikanten. Ze hebben een ruime bezetting. Zelf bespelers van de fagot, contrabas en pauken maken deel uit van de harmonie..
13.00 uur: Popkoor Brand New Voices uit Brandevoort, Helmond
Met dertig enthousiaste, swingende zangliefhebbers zingen we popnummers: de mooiste, sterkste, leukste en meest ontroerende uit de pophistorie vanaf de jaren zestig tot de meest actuele..
14.00 uur: De Salty Dogs uit Mierlo
Dit shantykoor werd opgericht in 1999. Shanty's zijn sinds de 14e eeuw op zee en door zeelui gezongen liederen, werkliedjes. Een goede shantyman was zijn gewicht in goud waard, dan verliep zware werk vlotter omdat iedereen gelijkmatig, op maat van de muziek werkte..

De concertmiddag is zoals altijd gratis toegankelijk en start om 12:00 uur. In het park zijn horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig.

Morgen weer oordoppen in. Feestje voetbalclub Blauw Wit Mierlo-Hout zet de bassen weer open. Boem, boem, boem. Met Gerard Jolink die denkt dat ie in Kutjesbroek moet optreden. Hij kan gemist worden. Hopelijk zingt Duncan hem helemaal los. Zal blij zijn als de party over is. Die van Blauw Wit welteverstaan.

Ook op 19 mei zijn er CARAT-concerten in de Warande!
Programma 19 mei 2019:
12.00 uur: Zanggroep Cascade uit Eindhoven
Zanggroep Cascade is een gezellige groep met ongeveer 35 leden in de leeftijd van 30 tot 55 jaar . Cascade is ruim 30 jaar geleden opgestart als jongerenkoor, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen zanggroep. Het gevarieerde repertoire wordt vaak 4- of 6-stemmig gezongen. We hebben een breed repertoire wat tijdens concerten uit het hoofd wordt gezongen. Ook aan choreografie wordt aandacht besteed. Enige titels: Rood, Rolling in the deep, Ik kan het niet alleen, Living on a prayer, This is what it feels like, Iedereen is van de wereld.
Cascade wordt begeleid door een combo, bestaande uit piano, gitaar, basgitaar en drums. Wij treden gemiddeld een keer in de maand op bij korenfestivals, concerten, feestavonden, instellingen etc… We repeteren iedere woensdagavond van 20.00-22.00 in het Frits Philipshuis aan de Fakkellaan in Eindhoven.
13.00 uur: Met smartelijke groet uit Nuenen
Dit Smartlappenkoor, onder muzikale leiding van Marjan Olivier en accordeonist Hans Bloos, won in Son de 1ste prijs op het festival van het levenslied ‘Laat Son in je hart’. Op zondag 10 juni 2018 namen 12 koren uit heel Nederland deel.
14.00 uur: De Parkblaozers uit Nuenen
De Parkblaozers willen entertainment brengen dat niet alleen het samen muziek maken bevordert, maar ook het publiek aanspreekt. De Parkblaozers treden dan ook geregeld op in binnen- en buitenland. Muziekgezelschap de Parkblaozers uit Nuenen (Noord-Brabant) is opgericht in 1982 en zijn muzikanten met ambitie. Het is een gemotiveerde groep muziekbeoefenaars die een aantal jaren geleden een nieuwe weg zijn ingeslagen op het gebied van muziek en muziek maken. Het resultaat is een gevarieerd en verrassend repertoire, uitdagend en aantrekkelijk voor zowel uitvoerenden als toehoorders. De huidige sterkte van het orkest bestaat uit 30 personen

Welkom bij de CARAT concerten op 26 mei.
Programma:
12.00 uur: Seniorenharmonie Helmond
Seniorenharmonie Helmond is een heel bijzonder harmonieorkest. Het doel is om met veel plezier, zo mooi mogelijke muziek te maken. Ze gaan niet op concours maar geven wel bijzondere concerten. Het repertoir is zeer uitgebreid en wordt regelmatig vernieuwd. Het bestaat uit zowel klassieke als populaire muziek. Op dit moment bestaat het orkest uit ruim 50 muzikanten. Ze hebben een ruime bezetting. Zelf bespelers van de fagot, contrabas en pauken maken deel uit van de harmonie..
13.00 uur: Popkoor Brand New Voices uit Brandevoort, Helmond
Met dertig enthousiaste, swingende zangliefhebbers zingen we popnummers: de mooiste, sterkste, leukste en meest ontroerende uit de pophistorie vanaf de jaren zestig tot de meest actuele..
14.00 uur: De Salty Dogs uit Mierlo
Dit shantykoor werd opgericht in 1999. Shanty's zijn sinds de 14e eeuw op zee en door zeelui gezongen liederen, werkliedjes. Een goede shantyman was zijn gewicht in goud waard, dan verliep zware werk vlotter omdat iedereen gelijkmatig, op maat van de muziek werkte..
De concertmiddag is zoals altijd gratis toegankelijk en start om 12:00 uur. In het park zijn horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig.

Hallo inwoners van Helmond,
wij organiseren dit jaar voor het eerst in Helmond noord de
(3eFase) een rommelmarkt.
de datum is Zondag 19 mei van 10 tot 16 er staan ongv 45 kramen.
kom een kijkje nemen en allicht zit er iets tussen wat u zoekt of gewoon een lekker dagje uit

mvg de organisatie van de rommelmarkt in helmond noord

LIVE: Kings and Jokers
Zaterdag 25 januari 2020 van 22:00 - 01:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Deze nieuwe Nederlandse band uit regio Eindhoven prikkelt het publiek met een mix van blues en rock covers op eigen wijze gespeeld door ervaren muzikanten.

Met een strakke groovy ritmesectie, warme Hammond, romige gitaar en soulvolle stem van Marcel Knigge.

Uitstekende kwaliteit die je zal raken.

Bezetting:
Marcel Knigge - Zang
Marc Machiels - Bas
Paul Caviet - Gitaar
Harrie Knapen - Hammond
Nick van den Hurk - Drums

Showtime: 22:00
Toegang is gratis

Meer info:
http://kingsandjokers.nl/
https://www.facebook.com/kingsandjokers/

Powered by Chaos Metal Meeting, stg - #Concerts #ChaosMetalMeeting #HelmondLive #MuziekcafeHelmond #MCHelmond #ClubShow #Blues #Rock #Metal #KingsAndJokers

LIVE: Splinterbomb + The Cursed Crew
Zaterdag 7 december 2019 van 23:30 - 02:30
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Cacaofabriek heeft deze avond Sacred Reich staan en om deze avond voor de fans nog vetter te maken, organiseert Muziekcafé een afterparty hiervan met Splinterbomb en The Cursed Crew.

Thrashmetal is de muzikale basis van Splinterbomb, en het sleutelwoord is Groove. Elementen uit de muziek van bands als Testament, Pantera, Kreator, Machine Head, Sepultura, Hatebreed en Orange Goblin inspireren Splinterbomb tot het neerzetten van hun explosieve sound!

Wat begon als een wild idee is in het najaar van 2014 werkelijkheid geworden. Vier gasten die metal als de ultieme muziek ervaren besloten songs te schrijven zonder bullshit, die goed in elkaar zitten, en barsten van de energie! Als live-gitarist bij Legion of the Damned heeft Hein Willekens de laatste jaren internationaal de podia bestormd. Gecombineerd met de spelervaring die drummer Jordy van der Sluijs door de jaren heen in verschillende bands heeft opgedaan en de energieke boost die bassist Michel Dappers meebracht uit jarenlang actief muzikantschap, werd een solide fundering gelegd. Met Michel van Bijnen heeft de band een charismatische frontman met een ruige strot en een heldere visie.

The Cursed Crew uit Eindhoven is female-fronted en ze zijn opgericht in 1602, maar bepaalde bronnen melden dat het wel eens 415 jaar later geweest zou kunnen zijn. Na enige zoektocht naar de juiste stuurlui is de bemanning genaamd ‘The Cursed Crew‘ nu op volle sterkte. Recht uit de Gouden Eeuw en met de wind goed in de zeilen vaart het schip over de ruige golven van de death metal ondersteund met 'galopping' ritmes. Ze kijken nog een keer naar hun kompas om hun route te verifiëren en inderdaad, deze staat op rampenkoers.

Showtime: circa 23:30u (na Sacred Reich, https://www.facebook.com/events/385048528973058/

Toegang is gratis

Meer info:
http://www.splinterbomb.com/
https://www.facebook.com/splinterbomb/


https://www.facebook.com/Thecursedcrew/

LIVE: Sonny Ragg Band
Zaterdag 23 november 2019 van 22:00 - 00:15
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Sonny Ragg is een strakke funk-soul-rock band.

De leden van de groep zijn een mix van ervaren muzikanten uit de Nederlandse muziekscene. De sound doet je denken aan de 70's met een “Pop” attitude. Inspiratiebronnen zijn o.a. James Brown, Lenny Kravitz, Kool and the Gang en Wild Cherry.

Sonny Ragg maakt muziek die aanstekelijk werkt voor dansend publiek.

Ze hebben reeds gespeeld in de aftershow van de Wolff en staan deze zomer op o.a. Bevrijdingsfestival Brabant, Landjuweel Amsterdam en Theater Festival Boulevard. En het aantal interessante optreden stijgt hard. Uiteraard dat ook Muziekcafé perfect in dat lijstje past.

Verwacht bij Sonny Ragg veel energie en dansbaarheid!

Showtime: 22:00u
Toegang is gratis

Meer info:
https://www.muldersmusicevents.nl/sonny-ragg-band
https://www.facebook.com/sonnyragg/

LIVE: Batenburg Hellbillie + vette surprise act!
Zaterdag 16 november 2019 van 22:00 - 00:30
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Muziekcafé wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot een boerenschuur met o.a. hooi- en hooibalen en kippengaas voor het podium. Het personeel trekt hun beste overal of tuinbroek aan want deze avond gaan we lekker op z'n "plattelands".

Batenburg Hellbillie:
Vergeet de verschrikkingen van pop country en line Dance, want “Batenburg Hellbillie” speelt een eigen unieke stijl van traditionele country, bluegrass en outlaw country. Heftig geïnspireerd door bovengenoemde stijlen besloten ze daar een eigen muzikale draai aan te geven.
Of de nummers nu in het Nederlands, of in het Engels zijn, ze zijn altijd tegendraads. Naast de eigen nummers wordt bij geen enkel optreden vergeten om de nummers ten gehore te brengen die anderen beroemd maakten. Denk hierbij aan de king of country himself: Hank Williams maar ook Johnny Cash, Hank3 e.a.
Inmiddels heeft menig concert bezoeker kennisgemaakt met het anti-linedance lied van de heren genaamd “Arizona linedancers” of naar volle tevredenheid meegebruld met het “Kutnummer”. Gewapend met gitaren, accordeon, mandoline, slapbass en banjo speelden ze in Nederland, België en Duitsland.
De band vind zijn oorsprong in de krochten van het Brabantse Geldrop, oorspronkelijk een klein gehucht gelegen in het diepe zuiden der Nederlanden (nabij Eindhoven). Na enkele wisseling van de wacht komt de huidige bezetting van Batenburg Hellbillie “van heinde en verre” namelijk Brabant, Gelderland en Nordrein-Westfalen.

"As we speak" wordt ook nog een dikke support-act geformeerd door Dani.

Showtime 22:00u
Toegang is gratis

Meer info:
http://batenburghellbillie.nl/
https://www.facebook.com/BatenburghellbillieNL/


LIVE: SQY / Sequoyah
Zaterdag 9 november 2019 van 22:00 - 00:15
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

SQY voorheen bekend als Sequoyah, is een vierkoppige rockband uit Noord-Brabant. SQY speelt op jaren ‘70 en ‘80 georiënteerde metal & rock (‘n’ roll).

De band heeft een lange en imposante carrière van bijna 20 jaar achter de rug waarin het 800 optredens, in zowel binnen als buitenland, deed en 8 studio albums opnam. De energieke rockers deelden het podium met grote (inter-) nationale acts en speelden op enkele roemrijke festivals. Zo zijn ze de officiële support geweest van Deep Purple, Europe, Status Quo, Saxon, Mötorhead, Whitesnake, Prodigal Sons en vele andere.

Meer info:
https://paulrijkers.wixsite.com/sqy1
https://www.facebook.com/SQYRT/

LIVE: Holocaust (SCO) + Burning + Remain Untaimed
Vrijdag 1 november 2019 van 22:00 - 01:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Deze avond staan twee bijzonder interessante bands op het podium, waarvan 1 de grondlegger is van de hedendaagse metal.
Beide bands staan een dag laten op het festival Holland Heavy Metal, met nog meer bands.

Headliner is Holocaust the Band (Official) uit Schotland en is in 1977 opgericht door John Mortimer. Deze band is 1 van de NWOBHM-bands. Holocaust is de grondlegger, basis en inspiratie voor alle metalbands die daarna opgericht zijn. Metallica en Six Feet Under hebben zelfs nummers van Holocaust gecoverd.
Zelf vond de band hun inspiratie in bands als Black Sabbath, Judas Priest, Motörhead, ACDC, Led Zeppelin en Rush. Daardoor ontstond een heavy metal-sound met invloeden van progressive metal, thrash metal and post-punk.

Burning uit het Hoge Noorden van Nederland doet goede zaken. De NWOBHM-muziek die de formatie maakt, wordt keer op keer positief ontvangen. Zonder een label achter de groep wisten de heren alle duizend persingen van debuutplaat Nightmares (2016) eigenhandig te verkopen en daarbij ontvingen ze ook nog tal van positieve reacties. Inmiddels heeft de band met The P.I.D. Files een opvolgende ep uitgebracht. Invloeden van Black Sabbath en Iron Maiden hoor je duidelijk in hun repertoire.

Remain Untamed deze 5 Haarlemmers vermaken je met oldskool hardcore punk thrash metal, geïnspireerd door o.a. Suicidal Tendencies, S.O.D. Exodus en zelfs Slayer.

Entree: € 6,- (Universe.com / Bar / Deur)
https://www.universe.com/events/live-holocaust-burning-tickets-helmond-Q71T6F

Meer info:
https://www.facebook.com/Holometal/

De Metallica-cover: https://youtu.be/UeAaLaL29A8

https://www.facebook.com/burningmetalband/

LIVE: Matt Woods & the Natural Disasters (USA)
Zondag 20 oktober 2019 van 19:00 - 21:05
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Matt Woods is een americana, country en southern roots songwriter uit Knoxville, Tennessee die heel wat tijd op de weg doorbrengt, en zijn liedjes speelt aan iedereen die graag wil luisteren.

Woods high-energy live-uitvoeringen worden gecombineerd met doordachte teksten en onvergetelijke melodieën die het publiek een live muziekervaring bieden om nooit te vergeten. Samen met The Natural Disasters krijgt het geheel ook nog een muzikaal Outlaw-randje

"Sommige mensen noemen Americana wat ik doe, maar ik vind het moeilijk om een label op dat soort dingen te zetten. Veel van mijn liedjes zijn voornamelijk gebaseerd op klassieke countrymuziek, terwijl andere gebaseerd zijn op ongecompliceerde en vette rock'n'roll, ", legt Woods uit.

Toegang is gratis

Meer info:
https://www.therealmattwoods.com/
https://www.facebook.com/mattwoodsmusic

LIVE: Rough Silk (DE) + Dani & Friends
Zaterdag 19 oktober 2019 van 22:00 - 01:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

ROUGH SILK is al vele jaren succesvol in Duitsland met hun progressieve pop-metal-rock en ze hebben inmiddels 10 albums op hun naam staan. Dit jaar (2019) bestaan ze 30 jaar, Muziekcafé Helmond mag uiteraard niet ontbreken op het affiche.

Hun sound is vrij lastig te bestempelen, vandaar ook de noemer 'progressieve'. Tevens bevat hun muziek elementen Engelse 70's rock, Keltisch folk, maar ook een beetje reggae en ska dit allemaal verpakt in een jasje van metal. Rough (hard) en Silk (zacht) ontmoeten elkaar in deze band. In het begin van de carrière van Rough Silk werd vaak verwezen naar invloeden van Bon Jovi en REO Speedwagon, echter in latere albums was daar niet meer sprake van en ontwikkelde de band echt een geheel eigen stijl.

Bekenste lid van Rough Silk, gitarist Ferdy Doernberg, is inmiddels al meer dan al 20 jaar toetsenist van Axel Rudi Pell.

Support wordt gevormd door Dani & Friends.
Dani Rogosic vormt speciaal voor Rough Silk een passende supporting act en Dani-kennende is dat in goede handen bij hem.

Meer info:
http://www.rough-silk.com/index.php?id=3
https://www.facebook.com/ROUGH-SILK-113895261969844/

LIVE: Skarlett Riot (UK)
Zondag 13 oktober 2019 van 19:00 - 21:30
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Skarlett Riot is een Brits hardrock / metal-kwartet dat inmiddels zo'n 7 jaar aan de weg timmert.

Centraal staat Skarlett die met een bijzonder fraaie en heldere stem moeiteloos de vocalen voor haar rekening neemt. Samen met de machinale riffs en drums en met regelmatig wat venijnige solo's wordt voor een sublieme balans gezorgd.

LIVE is deze band minstens zo fantastisch als op hun albums en wordt er niet ondergedaan aan wat ze destijds in de studio presteerde. 'On stage' komt er ook nog het zichtbare plezier en een onvoorstelbare energie bij kijken.

Met andere woorden, Muziekcafé presenteert weer een topper in het Female Metal Genre met miljoenen views op Youtube.

Showtime 19:00
Entree: € 6,- (bar/universe.com)
Deur: € 7,50

Meer info:
https://www.skarlettriot.co.uk/
https://www.facebook.com/skarlettriotuk/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Skarlett_Riot


LIVE: Airforce (UK) + support
Vrijdag 4 oktober 2019 van 22:00 - 01:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Het Britse Airforce is doordrenkt met Iron Maiden-invloeden. Heel logisch want niet alleen Doug Sampson (ex Iron Maiden) is de drummer, ook Steve Harris en Paul Di 'Anno en Paul Mario Day hebben diverse bijdrages geleverd aan Airforce.

Het repertoire van Airforce vertoont daarom vele gelijkenissen met het werk van Iron Maiden echter zonder hun eigen originaliteit te verliezen. Het is wel herkenbaar, maar toch anders.

Airforce werd medio jaren 80 opgericht door Chop Pitman (gitaar) en Tony Hatton (bas) en Steve Harris tipte Doug Sampson waarna deze 4 de studio in doken om de levensvatbaarheid te testen. Gevolg was de oprichting van Airforce.

Aanvang 22:00u

Tickets: € 5,- (bar/Universe.com/deur)

Meer info:
https://www.airforceuk.co.uk/
https://www.facebook.com/chop.airforce/
https://en.wikipedia.org/wiki/Doug_Sampson


Powered by Chaos Metal Meeting, stg - #Concerts #ChaosMetalMeeting #HelmondLive #MuziekcafeHelmond #MCHelmond #ClubShow #Rock #Metal #AirforceUK

LIVE: Maycown Reichembach (AR)
Zaterdag 28 september 2019 van 22:00 - 00:15
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

In Zuid-Amerika behoort Maycown bij de allergrootste. Hij deelde al het podium met Simon Phillips (drummer Toto, Jeff Beck, The Who), Greg Howe (Michael Jackson, Justin Timberlake) Alain Caron (Mike Stern Group), Guinga, Kiko Loureiro (Megadeth), Arthur Maia (Gilberto Gil), Symphony Orchestra of the Río de la Plata, en vele anderen.

Maycown Reichembach is een Argentijnse guitarist, multi-instrumentalist, composer, arranger, orchestrator en artistic producer. Reichembach is afgestudeerd musicus van de Souza Lima University van São Paulo - Brazilië.

Zijn albums, uitgebracht bij Neword Records, worden door de internationale media overladen met geweldige beoordelingen. Een must have voor de liefhebbers van bijvoorbeeld Steve Vai en Joe Satriani.

VVK € 4,- (via bar / Universe.com)
Deurverkoop: € 6,-

Showtime 22:00u

Meer info:
https://www.reichembach.com/
https://www.facebook.com/maycownreichembachofficial/
https://en.wikipedia.org/wiki/Maycown_ReichembachMC Oktoberfest
Zondag 22 september 2019 van 12:00 - 18:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Muziekcafé presenteert:
MC Oktoberfest

Je hoeft geen 700 km af te leggen om naar München te gaan, want voor een goed Oktoberfest kan je ook naar Muziekcafé.

Neem plaats aan de biertafels, met een pul in je handen en zing mee met de leukst Schlagers. Accordeonist Ruud Appelhof zorgt voor de muzikale omlijsting van dit evenement.

Voor een all-in-tarief mag je het volgende verwachten:
- onbeperkt pullen vullen
- o.a. worst, zuurkool
- biertafels
- deco
- optreden Ruud Appelhof

Kom je zo traditioneel mogelijk gekleed? Dan wordt dat zeer gewaardeerd, dus Lederhosen / Dirndl (al dan niet ge-crossdressed). Heb je er nog geen thuis? Schaf er dan gewoon 1 aan. Komt nl altijd van pas ;)

Zorg dat je er bij bent en reserveer op tijd aan de bar.

Het all-in-tarief is € 27,50 (reserveren aan de bar)
Aanvang is 12:00u (MC opent om 11:30u)

Meer info:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Oktoberfest
https://www.beieren.nu/belevenissen/stad-land-cultuur/gebruiken-en-feesten/volksfeesten/oktoberfeest-muenchen/

http://www.ruud-appelhof.nl/
https://www.facebook.com/fanclubruudappelhof/

LIVE: Black Bone Nation & Outside Revelation & Water Melancholic
Zaterdag 14 september 2019 van 22:00 - 01:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Een avondje vol met hardrock met Black Bone Nation, Outside Revelation en Water Melancholic.

BLACK BONE NATION is een Zuid-Afrikaanse 'Classic" hardrock-groep die in juni 2015 werd gevormd in de kustplaats Kaapstad - Zuid-Afrika door zanger en frontman Zakk Styles.

De invloeden van rocklegendes uit de 70's, 80's en 90's (Led Zeppelin, AC / DC en Guns n Roses, Rival Sons en meer) waren goed te horen op hun eerste titelloze EP-album (Black Bone Nation), uitgebracht op 17 maart 2018 en inmiddels zal hun 2e studio-album klaar zijn.

De band richt zich op het terugbrengen van dat klassieke rock old school rockgeluid met een moderne twist.

De band maakt gebruik van hun eigen pyrotechnische en podium-effecten tijdens hun liveoptredens, waarbij ze hun rauwe rockenergie omzetten in zware entertainment en hun stempel drukken op elke show die ze neerzetten.

Outside Revelation is een Nederlandse rockband. Het viertal verstaat de kunst om pakkende songs te schrijven, die worden gedreven door een pompende ritmesectie. Gevoelig gitaarwerk gaat vaak over in ruige riffs waarbij de zang een hoofdrol opeist.

Water Melancholic zijn vier eigenzinnige dromers die elkaar hebben gevonden in de Eindhovense muziekscene. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het creëren van weemoedige soundscapes en knallende riffs, geïnspireerd door de grote namen uit de alternatieve muziek van de jaren ’90. Op het moment zijn ze bezig met het afronden van hun debuut EP, dat begin zomer van 2019 zal verschijnen.

Showtime 22:00
Toegang is gratis

Meer info:
https://blackbonenation.com/
https://www.facebook.com/Blackbonenation/

https://www.facebook.com/outsiderevelation/
https://outsiderevelation.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/watermelancholic/

LIVE: Nine Inch Nails, tribute by Kid Harlequin
Zaterdag 31 augustus 2019 van 22:00 - 00:15
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Luide gitaren, harde drums, scherpe toetsten maar vooral heel veel energie zijn de hoofdingrediënten van deze dark rock band uit Rotterdam.

Kid Harlequin is geïnspireerd door bands als Nine Inch Nails, Deftones, Korn and A Perfect Circle en wisten met hun eigen werk al de nodige grote podia te bereiken, denk aan Ziggo Dome, HMH, Tivoli, Melkweg, Paradiso.

Speciaal voor deze avond spelen ze een hele avond nummers van hun helden Nine Inch Nails. NIN is een industrial rock-band uit Cleveland, voornamelijk geformeerd rondom frontman Trent Reznor.

Meer info:
https://www.kidharlequin.com/.
https://www.facebook.com/KidHarlequin/

LIVE: Queen, tribute by Hardball
Zaterdag 24 augustus 2019 van 22:00 - 00:05
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Hardball bestaat uit 5 doorgewinterde muzikanten en vrienden en was in 2002 opgericht.

Deze avond is hun hun setlist uitsluitend met Queen-nummers gevuld, of te wel Harball plays Queen!

Oorspronkelijk bestond hun repertoire uit algemen rockcovers van onder andere Thin Lizzy, Gary Moore, DeepPurple, Black Sabbath, DIO, AC/DC, ZZ Top, Van Halen enz. In de loop der tijd zijn er van sommige artiesten flink wat nummers in hun set verschenen, zoveel, dat ze in staat waren om een avond te vullen met tributes aan die artiesten. Denk hierbij aan Iron Maiden en aan Queen.

Deze avond lekker mee blèren op één van de meest legendarische bands van de 20e eeuw: Queen!

Toegang is gratis

Meer info:
http://hardballbeukt.simpsite.nl/
https://www.facebook.com/hardballrockt/


MC Olympics 2019
Zondag 14 juli 2019 van 12:00 - 18:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

MC Olympics 2019!

De derde editie van de Mc Olympics alweer, de nieuwe jaarlijkse traditie.

Vanaf 12:00u opent Muziekcafé de deuren, waarna om 13:00u het toernooi begint.
De basis van dit toernooi wordt gevormd door diverse kroegspellen. Tevens zal het drank-aspect ook wel een rol spelen.

Durf jij deze wedstrijd aan te gaan met je mede-kroeggenoten? Inschrijven dus!

Schrijf je in voor € 2,- met je team (max 5 personen per team).
Inschrijven kan aan de bar gedaan worden.
Heb je geen team? Toch gewoon inschrijven, dan wordt die dag er wel een team voor opgericht.

Naast eeuwige roem, ontvangt het winnende team een oorkonde en een vette beker.

Afkoop drank is € 25,- (bier/wijn/fris/hapjes/deelname)
of € 35,- (idem als hierboven maar incl spatjes)
De afkoop geldt tot ongeveer 18:00u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: