Zet je evenement op de agenda


Een aantal keer per maand krijgen we een mailtje met het verzoek aandacht te besteden aan een evenement in Helmond. Op zich zouden we dat graag doen. Want mensen die iets organiseren in onze stad, hebben (vinden wij) een streepje voor.
De moeilijkheid is echter dat dat onderwerpen zouden worden waarop weinig te reageren valt. En dat is over het algemeen wel de bedoeling bij onderwerpen die we op De weblog van Helmond aansnijden.
Daarom openen we dit log. In deze agenda kan iedereen het zelf aankondigen. Als je een evenement, een festival, een concert, een voorlichtingsbijeenkomst, een open dag, een spelletjesmiddag, een lezing, een expositie of een bijeenkomst op welk gebied in Helmond wilt aankondigen, kun je in een reactie hieronder je wervende tekst plaatsen. Andere Helmonders kunnen daar dan hun voordeel mee opdoen, als zij op zoek zijn waar ze naar toe kunnen gaan.

Helemaal onderaan staat het reactieveld waar ook jij je evenement kunt aankondigen.

Afgevoerd van de voorpagina
1.049 reacties
Reageer

Dan wil ik hier graag vertellen dat Sinterklaas al de hele week en tot en met 4 december in het kasteel van Helmond verblijft!! :D Hebben jullie vannacht ook een Piet bij je schoen betrapt? ;)
Groetjes van Weblogpiet. :D

@Weblogpiet
Wat ik tot nu toe van iedereen gehoord heb , krijgen jullie enorm veel bezoekers en is het geweldig !
Hebben jullie al ooit eerde zo'n fijn logeeradres gehad ?

Angelique, Ja, het is enorm druk! en nee, volgens mij hebben wij nog nooit zo'n fijn logeeradres gehad.. :D We hopen dan ook zeker dat we er volgend jaar weer mogen logeren! ;)
Heb je trouwens al pepernoten gegeten vandaag? ;)
Groeten van Weblogpiet. :D

Op zondag 27 november 2005 wordt er door Wijkhuis-Brede School "De Fonkel" een open dag georganiseerd. Deze feestelijke gebeurtenis duurt van 11.00 tot 16.00 uur
Wijkhuis-Brede School "De Fonkel" ligt in de Helmondse Binnenstad en is een prachtige nieuwe ontmoetingsplek voor jong en oud. Het Wijkhuis-Brede School fungeert als belangrijk symbool voor een wijk met een veelbelovende toekomst. Qua ligging, architectuur en functionaliteit is er sprake van een fantastische voorziening.

DE FONKEL
Prins Karelstraat 131
5701 VL Helmond

@Angie:
Ben jij PR voorlichtster bij de gemeente? :?

@Ad nee hoor maar kreeg dus een mail van iemand hierover en dacht och tis wel een evenement he ... en aangezien het algemeen is moet ik die hier wel plaatsen anders had ik het bij die hangouderen kunnen plaatsen ... zal ook wel weer een ouderenmiddag gaan worden daar ...
:)

Vooruit dan zal ik je ook nog ff helpen. Hier een uitgebreider programma. Fonkel

P.s. duurt het bij jullie ook zo lang voordat deze site binnen is?

Ad: Verkeerde provider? Hier in een paar tellen binnen.

@Ad: In zowel Firefox als IE opent die site hier binnen 1 seconde.

Bij mij gaat het met vlagen goed en dus ook bij vlagen zeer langszaam. Het zal wel aan mijn computer liggen dan. Zal hem wel weer moeten opdraaien.
Nu is het lastig, maar niet zo heel erg. Morgen als de nieuwe vraag komt, wil ik toch wel weer een computer die wat sneller werkt.

Tsssssss, ik weet nog niet zo goed wat ik moet vinden van dat brede school/wijkhuis gebeuren... Ik weet wel dat er veel veranderd is in de regels naar de verenigingen toe en dat het niet altijd ten goede is... MAAR het moet ook wel een kans krijgen, dus dat krijgt het van mij ook. We gaan het zien!

hoi allemaal 13 maart komt jan smit optreden bij ons eigen helmond sport er zijn nog kaarten verkrijgbaar bij de kassa van helmond sport. dus kom op helmonders zorg dat het een keer uit verkocht raakt he is alleen maar goed voor ons eigen cluppie helmond sport.
groetjes van een helmondse

ria.. ik hou niet van jan smit, en ik hou niet van voetbal.. en 13 maart ben ik ook nog jarig... met andere woorden.. ik ben er dan niet.. ;) :D

Hey toevallig, ons mam is 13 maart ook jarig!

@Natasja en Sjaan
Dan weten we waar we op 13 maart moeten zijn. :D

noud.. ja hoor, kom hier maar een neut en een gebakje halen.. :D

IMpACT presents: vrijdag 23 december vanaf 21:00 uur, big x-mas rock n rol party!!!,hapjes,flugelaktie,superaankleding,dj liken van altstad einhoven!!!,and many more!!!entree gratis!!b-there!!cafe dadas steenweg 39 helmond 0641598633

stichting impact

Vanavond zondag 8 januari speelt vanaf 19:00 uur feestband Dinges in cafe de Wekkerrr aan de Steenweg in Helmond. Kom ook even meezingen met een van hun liedjes.

Zondagavond 15 januari kan je tijdens de Carnavals Party in cafe de Wekkerr, alvast een beetje oefenen voor het komende carnaval. Het feest aan de Steenweg begint om 19:00 uur, en het wordt op prijs gesteld dat je alvast in carnavals tenue komt. De beloning voor best verklede persoon is een drankenkaart t.w.v. 25 Euro.

@Porcupine (a.k.a. Noud): Zit jij in de feestcommissie van café de Wekkerrr?

Nee, ik zit niet in de feestcommissie. Maar af en toe een beetje reclame maken voor de zaak kan geen kwaad.

@Porcupine (a.k.a. Noud): Gelijk heb je.

En het leverd weer een paar gratis pilsjes op. :D

@Porcupine (a.k.a. Noud): Voor wie?

Voor ondergetekende, uiteraard. :D :D :D

@Porcupine (a.k.a.Noud): Ik lees net jouw reactie van 13.59 uur en dan zeg je dat die pilsjes voor ondergetekende zijn. Maar de eerste naam die staat onder jouw antwoord is die van Peter W maar ik heb nog niets gezien?

@Peter W
Ze stonden bijna lauw te worden, dus heb ik ze maar opgedronken. :D

@Porcupine (a.k.a.Noud): Ik dacht dat jij wel verkleed bij de Wekkerrr zou zitten met een gewonnen drankenkaart. ;)

Nee, ik was wat laat gisteravond. Maar de drankenkaart is aan mijn neus voorbij gegaan. :?

Misschien iets voor Peter W (en alle anderen met een of meerdere honden in hun bezit).
Op zondag 29 januari wordt er een Recordpoging: grootste verlichte hondenwandeling gedaan. Zie voor meer info stadspromotie Helmond

ZATERDAG 18 MAART. INTO THE PIT (impact edition)
TERUG VAN WEGGEWEEST |
entree 7 euro | deur open 16.00 uur |
Na 6 jaar weer terug in Plato! Met bands uit Nederland en Duitsland:

Born From Pain (grootste Nederlandse Metalcore band uit Heerlen)

Enemy Ground (talentvolle Gemertse metalcore/beatdown band)
In Blood We Trust (Duitse beatdown/mosh band)
Human Demise (een veel belovende hardcore band uit Eindhoven/Helmond)
Embraced By Hatred (Duitse hardcore/beatdown band)
Strike First (grootste Nederlandse NY-style hardcore band)
Strenght Above All (Metallic hardcore band)
Dawn of Mankind ( Metalcore band)

meer informatie op http://www.poppodiumplato.nl

laten we Plato weer leven inblazen deze dag!

Stichting Impact

Aanstaande zondag 19 maart vanaf 19:00 uur, wordt er in cafe de Wekkerrr... een Disco Party gehouden. Kun je lvast oefenen met dansen, voor het geval je naar het optreden van Koel in de Gang tijdens Helmond in Concert gaat.
Als gekleed in stijl komt, maak je ook nog kans op een drankkaart t.w.v. 25 Euro.

GEZOCHT
Tien creatieve individuen uit Helmond die ieder een korte film maken van minimaal vijf minuten en maximaal tien minuten. Iedereen kan zich aanmelden, ongeacht leeftijd, afkomst of opleiding. Er mogen geen opnames tijdens daglicht plaatsvinden en niet buiten Helmond. Alles moet na zonsondergang gebeuren. Dus in de late avond of 's nachts. Wat je verder filmt, daar ben je geheel vrij in. Je mag een documentaire of korte speelfilm maken, iets experimenteels of een gedicht verfilmen. Wij kunnen je voorzien van een digitale camcorder als je deze niet bezit. Je hoeft een film niet alleen te maken. Vrienden, familie en kennissen kunnen van dienst zijn. De persoon die zich aanmeldt voert echter de regie en is voor ons het aanspreekpunt.

Tevens zoeken wij mensen die beschikken over de apparatuur om te kunnen monteren en vrijblijvend willen assisteren bij de montage van de korte films. Dit in directe samenwerking met de maker van de korte film.

HOE
Om geselecteerd te worden dien je je in te schrijven door een e-mail te sturen naar helmondfilm@hotmail.com met daarin je naam, adres, leeftijd en motivatie. Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 15 mei 2006. Een week later zal een e-mail verstuurd met daarin de namen van de personen die geselecteerd zijn.

RESULTAAT
Het uiteindelijke resultaat zal na voltooing in Filmhuis Helmond op het grote doek vertoond worden.

lijkt me wel gaaf om een filmpje te maken.. maar ik zou niet weten wat ik zou moeten filmen... :? ;)

@natasjalex: Wat dacht je van Nicky. Een unieke kans toch?

Aan alle helmonders die eens lekker gezellig willen feesten en los gaan!!
Ziehier een korte(voorlopige) agenda van aankomende feesten van Stichting Impact, meer info volgt, maar zet deze datums nu allemaal alvast in je de agenda, want dit worden stuk voor stuk weer TOPFEESTEN!!!Allemaal komen dus, iedereen uiteraard welkom!!

Agenda Stichting Impact:

-27 mei: impact edition@dadas(maandelijkse editions)
Start: 20:00uur tot 24:00uur
line-up: -The crooks(levendige rock band+winnaar grote prijs van Helmond 2006)
-Hemaroids(punk-rock band)
entree: gratis
lokatie: Cafe dadas, steenweg 35 te Helmond.

-17 juni Impact punk/skate edition@popodium plato
Start 21:00uur tot 2:00uur
Line-up: nog in de maak, maar ongetwijfeld, goede,intressante, en vette programering, aantal punkbands, ramp,skaters,graffitiekunstenaars en meer!!!
entree: rond 5 euro
lokatie: popodium plato, molenstraat 123, te Helmond.

-30 september Impact Drum&Bass edition@muziekcafe
start:20:00 tot 3:00uur
Line-up: o.a.nymfo, red zone dj's,vj's,en meer!!!
Entree: onder 5 euro
lokatie: muziekcafe, zuidkoninginnewal, te Helmond.

-17 september IMPACT FESTIVAL@de markt Helmond
Start 14:00uur tot 24:00uur
line-up: Heeeel veel!!!, 3 muziekpodia,21 livebands(o.a.van dik hout),dans,film,kunst&cultuur,sport,markt,en veel meer!!!
Entree: gratis
lokatie: markt in Helmond

-medio oktober Impact film edition@filmhuis helmond
Start: ong 19:00uur tot 24:00uur
Linpe-up: kill bil 1+ kill bil 2 vertoning, vechtsportdemo's, capoeërademo, livemuziek, kortom een topavond vol vermaak en gezzeligheid!!!
Entree: onbekend
Lokatie: filmhuis helmond, piet.v.thielplein, te helmond

-Medio oktober: Booty drop 2, Impact edition@popopodium plato
Start: 21:00uur tot 03:00uur
Line-up: urban/hiphop/reggeaton dj's+nationale topdj, breakdanceshow, cocktailbar, vette aankleding, danseressen, en veel meer!!!
Entree: rond 6 euro
Lokatie: popodium plato, molenstraat 123, te Helmond.

-9 december Impact Dance festival@Bavariahouse,
Start 22:00uur tot 07:00uur
Line-up: 7 nationale topdj's in area 1+ 8 regionale dj's in area 2,vette lichtshow, mooie decoratie, chillroom, Topfestival dus!!!!
Entree: info volgt
lokatie: Bavariahouse event centre, steenweg, te Helmond.

Meer datums en info volgen zeer snel!!!!!!!
Feest mee en maak Helmond bruisend, gezellig, leuk, en
sfeervol!!!!!iedereen is welkom en dus bij deze aan iedereen gericht: TOT ZIENS OP ONZE FEESTEN!!!!!

Stichting Impact is een Helmondse jongerenorganisatie, Voor en door jongeren!!!!,
wil je meedenken?, meehelpen?, meeorganiseren?, laat iets weten!!!,of kom langs op onze open middag in popodium plato, iedere zateragmiddag(m.u.z.v.koninginnedag) van 12:00uur tot 15:00uur, kom langs voor een praatje,info,en een bak koffie!!

tot ziens,
vriendelijke groet
Geert blenckers

Morgen en overmorgen (14 en 15-6) van 10.00 tot 15.00 uur is er een gezellige markt bij de Ruilwinkel in de Molenstraat (Clarisse klooster)

Morgen is er weer de jaarlijkse summerparty in cafe de Wekkerrr... . Voor een, gratis, spraakmakende verfrissing wordt gezorgd.
Iedereen is welkom vanaf 16:00 uur.

Angelique heeft hier weer heel wat neergezet, van alles wat makkelijk is om te weten, of wat we eigenlijk wel moeten weten.

Morgen word er rondom wijkcentrum"De Boerderij" van alles georganiseerd voor jong en oud. Het begint om 14.00 uur en het wijkcentrum ligt in Helmond-Noord achter winkelcentrum De Bus bij de Harmoniestraat.

Open dag door Humanitas, Buitenlands Vrouwencentrum en GRIP/ Vriendendienst

 

Op zaterdag 16 september a.s. zal er van 11 tot 16u een open dag zijn op Azalealaan 2 in Helmond. In dit pand, (voorheen de Inloop: dagactiviteiten  van de GGZ) zijn sinds eind juni GRIP/Vriendendienst en Humanitas (de Ruilwinkel en Home-Start) gehuisvest.  Vanwege de verbouwing van het Claraklooster in de Molenstraat moest tijdelijk een ander onderkomen betrokken worden. Beide organisaties werken in toenemende mate samen met het Buitenlands Vrouwen Centrum in de van de Dungenstraat, vandaar dat ook dit centrum zich zal presenteren op de Azalealaan.

 

Humanitas heeft een aantal positieve ontwikkelingen gehad de laatste tijd:

  • De Ruilwinkel heeft inmiddels al 600 leden en heeft met veel inspanning financiering voor 2 jaar kunnen regelen. De ruimte op de Azalealaan ziet er uit als een echte winkel waar voor punten zowel diensten als goederen geruild kunnen worden. Er is een ruime collectie o.a. kleding in alle maten, boeken, serviesgoed, maar u kunt ook iemand vinden die uw tuin eens opknapt of een ander klusje kan doen. Coördinator: Mien Paridaans, Tel.0492-599449.
  • Home-Start Helmond, dat zorgt voor vrijwillige ondersteuning van jonge gezinnen,  gaat op verzoek van de gemeente uitbreiden. Er is daarvoor een 2e coördinator ingezet. Zij zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers om wekelijks een gezin te bezoeken en bieden op korte termijn een gratis voorbereidingscursus aan. Coördinatoren: Liesbeth van Merrienboer en Joland Widdershoven, tel. 0492-537323
  • Het Buitenlands Vrouwen Centrum werkt in toenemende mate samen met Humanitas en GRIP. 1 Medewerkster daar is in dienst van Humanitas. Er is financiering voor een aantal projecten door het Oranjefonds. Voorbeelden van samenwerking zijn naailessen en het gezamenlijk vieren van de jaarfeesten door leden van de Ruilwinkel en van het BVC. GRIP gaat binnenkort spreekuur houden in het BVC. Coördinator: Sadiye Üstüner, tel. 0492-528682.
  • GRIP is het informatiecentrum voor Geestelijke gezondheid. Hier kunt u alle informatie vinden of opvragen over psychische problemen en/of stoornissen. Ook kunt u hier te weten komen welke organisaties hulp kunnen bieden. Naast de Azalealaan is het infocentrum ook te vinden in het nieuwe RGC bij het Elkerliek Ziekenhuis. Coördinator: Mieke Rezaei, tel. 0492-564471
  • De Vriendendienst organiseert een maatjescontact voor mensen met een psychische beperking. Zo kan iemand die bijv. moeite heeft om alleen de straat op te gaan samen met een maatje toch af en toe iets gezelligs ondernemen. Ook de Vriendendienst kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken! Coördinator: Gert-Jan Altink, tel. 0492-564471

Al deze organisaties willen zich graag eens van hun beste kant laten zien tijdens hun open dag. Hier kunt u al uw vragen kwijt, u kunt informatie vinden (zowel schriftelijk als rechtstreeks van de medewerkers) en u kunt lid worden van Humanitas, de Ruilwinkel of u aanmelden als vrijwilliger voor Home-Start of de Vriendendienst. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken als u meer wil weten of gebruik wil maken van de aangeboden diensten.
Het belooft een gezellige dag te worden, waar u natuurlijk een drankje en een (hollands of buitenlands) hapje kunt vinden, er zal af en toe muziek gemaakt worden en enkele vrijwilligers zullen vertellen over hoe zij hun bijdrage leveren aan het welzijn van andere mensen.

Iedereen is van harte welkom op deze open dag, zaterdag 16 september van 11 tot 4 uur op Azalealaan 2 in Helmond!

 

@Solveg
Interessant, ik wist niet dat dat zo groot was in Helmond. Helaas kan ik zaterdag niet, anders zou ik zeker een kijkje zijn komen nemen.

Solveg, bedankt voor de bijdrage, ik probeer te komen !

ik wil alles weten over de koffrebakmarkt die afgelopen weekend werd gehouden in Brouwhuis (CV brouwhazen-cafe Bruheze)

Impact Editions 2006/2007

Zat. 30 september - Drum 'n Bass night
@ Muziekcafe Helmond
Met o.a.: DJ Nymfo(Redzone) en DJ woger.
Aanvang: 22:00 uur
Entree: 3 euro

Wo. 18 oktober - Kill Bill night
@ Filmhuis Helmond
Kill Bill 1 en 2. Compleet verzorgde avond in oosterse sfeer, met hapjes en vechtsportdemonstraties in de pauzes.
Aanvang: 19:00 uur
Entree: 7 euro

Zat. 21 oktober - Bootydrop (R 'n B, bubbling) @ Poppodium Plato
Vervolg op de succesvolle avond die in het vorige seizoen plaatsvond.
Binnenkort meer info op http://www.festivalimpact.nl

Zat. 4 november - Drum 'n Bass Night
@ Muziekcafe Helmond
Aanvang: 22:00 uur
Binnenkort meer info op http://www.festivalimpact.nl & http://www.Muziekcafe-helmond.com

Zat. 16 december - FruitCake
@ Plato
Wij brengen Fruitcake terug! Een groot dansfeest dat in de beginjaren al in Plato werd georganiseerd.
Binnenkort meer info op http://www.festivalimpact.nl

Zat. 30 december - Dance-night
@ BavariaHouse
Houd ons in de gaten want dit wordt een knaller tot diep in de nacht!
Binnenkort meer info op http://www.festivalimpact.nl

Zat. 20 januari - Bootydrop (R 'n B, bubbling)
@ Plato
Vervolg op de succesvolle avond die in het vorige seizoen plaatsvond.
Binnenkort meer info op http://www.festivalimpact.nl

Zat. 17 maart - Into the Pit
@ Plato
Vorig jaar bracht Impact Into the Pitt al terug in Plato.
Binnenkort meer info op http://www.festivalimpact.nl

Meer data volgt!
Tot ziens op 1 van onze editions!

Groeten
Impact Crew

Helmondsemarkt voor Helmond en omstreken
Het is leuk om je eigen spullen in Helmond of omstreken te kunnen verkopen.
Dit bespaart lange reisafstanden en mogelijk voorkomt het "miskopen". Je kunt immers direct in contact komen met de verkoper. Niets hoeft opgestuurd te worden.
De afstand binnen Helmond en omstreken is nauwelijks een probleem.
Het adverteren is gratis voor particulieren. Uw advertentie blijft ongeveer 60 dagen op de site staan.
Probeer het eens!

Helmondsemarkt klik hier is een nieuwe site, maar om het te laten werken moeten er natuurlijk wel advertentie's geplaatst worden, dus kijk even op de zolder of u nog iets te verkopen hebt en plaats het bij ons.
En........... zegt het voort, zegt het voort..............

Leuk het begint al te lopen, verschillende mensen hebben er al hun spulletjes neergezet.

Ik zie dat een van de medewerkers van de weblog van Helmond is uitgeslapen, want hij verkoopt zijn bed op Helmondsemarkt.nl ;)

Nou, dan weet jij meer dan wij !! Ha, ha...

Er staat maar 1 bed op die site. Effe klikken en je weet wiens bed het is.

Leuke site, die Helmondsemarkt, als het gaat lopen is het toch wel erg makkelijk, kun je tenminste er eerst naar gaan kijken.

@Porcupine, ik heb geklikt, ik heb goed gekeken en ik weet wiens bed het is, ha ha

Nog even off-topic, want ik denk dat die site nu wel voldoende reclame heeft gehad. Dit is volgens mij namelijk een log waarin je een evenement op de agenda kunt zetten:

@Angelique
Gisteren stond de hele naam van de verkoper nog op die site. Dus met voor- én achternaam.

Reunie dr. Knippenbergcollege en Henricus mavo vanavond 7 oktober 20.00 uur. Kijk even op de site van het knippenbergcollege.

Vanavond en morgen de voorstelling "Opdat ik niet Vergeet" van Marc-Marie Huijbregts in Theater 't Speelhuis! Bekijk mijn site voor meer informatie over deze geweldige Brabander!

http://www.marcmarie.web-log.nl

Groeten, Pauline

STICHTING IMPACT PRESENTS:
BASS IMPACT
30 DECEMBER BAVARAIHOUSE HELMOND
HARSTYLE/EARLY/HARDHOUSE
check voor info:
stichting-impact.nl of powercore.nl
vr gr geert

Vrijdag a.s. 1 december moet ook jij mee komen denken/praten en discusieren over de toekomst van poppodium plato!!!

een debat georganiseerd door de Gemeente Helmond met als doel een duidelijke structuur in dit mooie podium te creëren!!

iedereen is welkom vanaf 20:00 op 1 december te poppodium plato te molenstraat 123 in helmond!

denk mee, doe mee, en laat je horen!!!!

vr gr Geert

PARTYPEOPLE!!! Watch out, fasten your seatbelts...! :) iedereen die wil feesten...let op! Come to Maska..don't look further.. and go with the flow.... met andere woorden, zoek niet naarstig naar in discotheek in Helmond, wil je helemaal uit je bol, feesten en plezier hebben..dan is Maska the place to be! Inderdaad komen er polen, maar niet alleen zij, ook Nederlanders en alle medelanders, gezellig is en blijft het altijd, ik heb er altijddd naar mij zin..alleen als je er naar gaat, en je laat meeslepen door de DJ KOSMO, die alle stijlen draait, weet je dat ik NIET overdrijf...Reggeton, RB, URBAN, hij kan er wat van, draait van alles ook 80's 90¨s en techno...zie ook website van MASKA, http://www.maska.nl voor evenementen...Maska, de discotheek...kom ook, and let your hair downhoe meer zielen hoe meer vreugd...alle positieve reacties zijn welkom:) tot vrijdag aanstaande :);)

Zonnestraaltje

Zondag 17 december (morgen dus!) om 17.00 uur treedt het Stedelijk Helmonds Slavisch Koor op in de St. Lambertuskerk. Gratis toegang voor dit concert van ongeveer een uur.

Op 1 januari 2007 wordt in Helmond de eerste Nieuwjaarsduik georganiseerd. Het gebeuren vindt plaats in recreatieplas Berkendonk. Inschrijven kan vanaf 12.00 uur. Om 13.00 uur is het startschot door middel van een carbid-schot. Sedert juli jl. zijn wij, Cindy van Lieshout en Jan Schalks, hier al mee bezig. Het moet een evenement worden dat gebaseerd is op gezelligheid en durf. Je gaat tenslotte niet voor de afkoeling een frisse duik nemen, het is eerder om het nieuwe jaar in te luiden. De eerste uitdaging van het nieuwe jaar heb je dan al voor elkaar.

Diverse sponsoren hebben zich bereid verklaard om ons te ondersteunen in ons initiatief. De sponsors van het eerste uur zijn de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Helmond. In principe is het een batenloze actie, maar indien er geld overblijft, gaat dit naar een goed doel. Voor ons is dit de Reddingsbrigade, omdat deze mensen voor een appel en een ei hun werk doen. Zij verdienen die pluim.

Partytentenservice Rooijakkers zorgt voor een tent, waarin de deelnemers zich om kunnen kleden. Aannemersbedrijf Adriaans zorgt voor de kosten van de vergunning. Bo-Rent zorgt voor een sterk gereduceerde prijs voor 2 toiletten.

Een ding kan het plezier nog verstoren, als het doorzicht van het water op 31 december minder dan 1 meter is, wordt de vergunning ingetrokken. Het water is nu kraakhelder, en omdat het zuigen stopt tot 2 januari zien wij dit probleem niet voorkomen.

Indien er nog mensen zijn die ons willen sponseren, zijn die van harte welkom en kunnen ze zich aanmelden via nieuwjaarsduik@live.nl.

Kijk voor meer informatie op:

http://www.nieuwjaarsduik.com

GRATIS GSM MINICURSUS

GSM Service Helmond pakt flink uit in het nieuwe jaar! Bent u 55+ en heeft u moeite met het bedienen en instellen van uw GSM telefoon? Schrijf u dan nu in voor een GRATIS minicursus mobiele telefonie van GSM Service Helmond. Kijk voor meer informatie op onze website.

Natuurlijk staat GSM Service Helmond ook in het nieuwe jaar graag voor u klaar met gratis hulp bij AL uw GSM problemen.

Wij wensen u fijne feestdagen!

Team GSM Service Helmond

PS: Ook TIJDENS de feestdagen zijn wij bereikbaar voor gratis hulp.

@Cindy van Lieshout:
Leuk idee, hopelijk wordt het lekker druk. Maar het is te koud en op die dag te vroeg voor mij. Ik ben een koukleum en ga kort ervoor graag een potje bier pakken. Wellicht is Unox nog een bedrijf om het te laten sponsoren.

Wat hebben Helmond en wereldsteden als Londen, Hamburg, Berlijn,  Warschau, Milaan, Parijs, Athene, New York en San Francisco gemeen?
In al deze steden treedt de band Blackfield op. De primeur om de muziek van hun tweede CD op het Europese vaste land live te beluisteren heeft Helmond.
Op zaterdag 17 februari staat de band in Plato . Het enige nadeel is wel dat het op carnavals zaterdag is, maar voor de niet carnaval vierders  een prima alternatief om deze band, onder leiding van Steve Wilson van Porcupine Tree,  te zien rocken.
In het voorprogramma staat de al even talentvolle band Pure Reason Revolution.
Op deze en deze webspace (en ook op mijn weblog )kun je alvast wat muziek van beide bands beluisteren.

Morgen (donderdag 18 januari) weer Helmond Chat (talkshow) bij café Zeezicht met Leon van der Zanden, Maarten Toll en Annemarie Moons.
Aanvang 21.00 uur, de toegang is gratis.

Beste lezers,

Graag wil ik jullie allemaal attent maken op de rapbattle helmond 2007

(klik op de URL voor meer info!)

Via deze weg proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken, misschien spreekt het je persoonlijk niet aan maar je weet niet of het iemand in je omgeving wel aanspreekt !

dus mijn vraag aan jullie allemaal PROMOOT ons evenement ! er zijn voorrondes, workshops en natuurlijk een GROTE FINALE met TV opnames en presentatie, en een bekende nederlander.... later maken we nog bekend welke artiest het is !

voor meer informatie email ons !

Met Vriendelijke groet,

Alex van Meelis
&
Karen van Outersterp

(kunstkwartier)

Sympathieke actie om op donderdag 1 februari van 19.55 tot 20.00
alle lichten uit te doen voor de bewustwording rondom de klimaatverandering.
Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19u55 tot 20.00u !
DRINGEND : Actie tegen de klimaatsverandering.
Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van burgers tegen de klimaatsverandering ! Laat ons alle lichten doven, zodat de (politieke) besluitvormers beseffen dat er iets mis is.
Klik hier voor het hele bericht

Nieuwe opdracht Helmond Film:

De opdracht is om een korte (narratieve) speelfilm te maken met als thema 'verborgen'. De korte film moet tussen de (minimaal) tien en (maximaal) dertig minuten duren en de spelers dienen hoofdzakelijk Nederlands (dialecten zijn toegestaan) te spreken. Men is niet gebonden aan locaties in Helmond en ieder genre is toegestaan. De muziek die eventueel gebruikt wordt in de film moet rechtenvrij zijn. De inschrijvende deelnemer is zowel aanspreekpunt als regisseur van de opdracht. Hij/zij moet een inwoner van Helmond zijn. Personen die meehelpen aan de opdracht hoeven niet uit Helmond te komen.

Meer informatie op de vernieuwde website: http://www.helmondfilm.nl

Morgen, zaterdag 3 februari, Boogaloo's Swingcafé in het café van 't Cabaret.
Aanvang: 22.30 uur
Entree: gratis
De flyer van deze Soul & Funk Party staat hier.

Cafe Dadas presenteert:

Dadas Live!!
Starring:

30 Seconds Remaining
(Old School Hardcore)
http://www.myspace.com/30secondsremaining

The Unpredictable
(Punkrock)
http://www.myspace.com/theunpredictable.nl

Act Forward
(oldschool Hardcore)
http://www.actforward.nl

Start: 20:30 uur, deur 20:00uur

Dit word weer een niet te missen vette concertreeks!
Vertel het voort!!
Ben op tijd, vol = vol.
Wanneer: Zaterdag 24 Februari 2007
Entree: Gratis!!
Waar: Café Dadas, steenweg 39, Helmond

Tot dan!!!

*PREMIÄ–RE*

Graag nodigen we u uit op zaterdag 28 april a.s. 10.30 uur om
de première bij te wonen van het nieuwe radioprogramma AMBIENTE
Dit zal gebeuren bij Chéz René, Dierdonkpark 4, Helmond.
***
AMBIENTE is het maandelijkse lifestyle programma van
Stadsradio Helmond.
Samenstelling en presentatie is in handen van Lesley Kunstt.
***
Dit programma bevat vaste rubrieken, te weten;
Life & Garden met Conroy, de ideale wijnspijs combinatie wordt samengesteld door vinoloog Bart van Lierop en chefkok Morris
van Chéz René, de rubriek kunst en cultuur met Cathy
en live muziek van The Lady's Quartet.
***
Elke aflevering zijn er twee ondernemers te gast, van lokale ondernemers tot landelijk bekende ondernemingen. Deze gasten vertellen over hun eigen product en/of dienstverlening.
***
Ambiente wordt 'Live' opgenomen bij restaurant Chéz René te Dierdonk van 11.00 uur tot 12.00 uur.
Ambiente wordt uitgezonden van 13.00 uur tot 14.00 uur met op woensdag een herhaling van 21.00 uur tot 22.00 uur.
***

Lesley Kunstt

Hallo,
Stichting Impact zal Helmond op Koninginnenacht (a.s. zondag)op zijn kop zetten. Op het Havenplein zal een enorm bandpodium staan en op de Steenweg herrijst een extra grote dance-area. Het spektakel begint om 21:00u en zal tot 1:30u doorknallen, de toegang is gratis.
Vertel het dus voort!!!

Algemeen

Stichting Impact kan met gepaste trots bekendmaken dat zondag 29 april aanstaande het eerste Impact Koninginnenachtfeest plaats zal vinden. Dit gratis toegankelijke evenement is opgezet in samenwerking met Horeca Kanaalzone en mede mogelijk gemaakt door Bavaria, projectorganisatie Seiber, ZuidEvents, en de interieurbouwbedrijven Bestra, Gielissen Neos en SRI.

Locatie en programma

Impact Koninginnenacht zal zich vanaf 21:00u concentreren op twee locaties.

Op het Havenplein zal op het Bavariastage een gevarieerde mix van nationaal bekende bands en regionaal talent geprogrammeerd staan. Als eerste bijt het 9-koppige Helmondse Soundation het spits af met een repertoire vol meezingers, meespringers en verassingen. Vervolgens zal Halfvol, eveneens afkomstig uit Helmond, hun aanstekelijke Nederpop ten gehore brengen. Halfvol zal zowel covers als eigen werk de revue laten passeren. Daarna is het de beurt aan Relax, onder meer bekend van de MTV Roadrally. Relax speelt een funky melange van hip-hop en soul. De band heeft meerdere nationale popprijzen gewonnen, enkele top-40 hits en album top-100 noteringen op haar naam staan en geniet inmiddels internationale bekendheid. Tot slot zal BZB (Band Zonder Banaan) afsluiten op het Havenplein. Deze zevenkoppige dwaze feestband uit Volkel zal met behulp van allerlei muziekstijlen en door middel van theater, absurditeiten en capriolen het Havenplein volledig plat spelen.

De Steenweg zal omgevormd worden tot het Seiber dance-area. Ten eerste is het de beurt aan DJ Basta, die vorige jaar Festival Impact heeft afgesloten. Hierna zal DJ Lucaz (onder meer bekend van Filthy funk, Stiekem en Beach House) zijn kunsten vertonen. Beide DJ's zullen gevarieerde set vol House, Tech-house, Club en Electro ten gehore brengen. Voor alle jumpstyle-freaks is er vervolgens DJ D-Flect. Deze uit Helmond afkomstige dj is een voorstander van de wat meer stevigere en hardere jump wat altijd garant staat voor succes.
Door de bekende jumpstyle te combineren met stevige beats en opzwepende melodieën is stilstaan geen optie meer. Speciaal voor Impact Koninginnenacht zal D-Flect een energieke maar toegankelijke set draaien zodat zowel de beginnende jumpers als de die-hard jumpers aan hun trekken zullen komen.
Tot slot zal een van Nederlands beste DJ's de Steenweg in vuur en vlam draaien. Met meerdere tophits op zijn naam en elk weekend een volgeboekte agenda is de bekende DJ G-Spott niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Tot 2 maal toe werd G-Spott genomineerd voor een veelbelovende TMF Award: Beste Dance Act Nationaal. Zijn meest bekende hit releases zijn: 'Sadness', 'NRG' en 'Louder'.

Stichting Impact hoopt dat iedereen feest zal komen vieren in Helmond op dit bruisende Koninginnennachtfeest. Na het bovengenoemde programma zullen de kroegen geopend zijn tot 05:00u. Mocht het kampioensfeest van PSV doorgang vinden roepen wij iedereen op verder feest te vieren in Helmond.
Voor meer informatie: http://www.stichting-impact.nl
info@festivalimpact.nl

'Impact, vóór en dóór jongeren!'

De kasteeltuinconcerten komen er weer aan. Dit jaar zelfs met gratis toiletvoorziening.
Ben benieuwd of het weer zo druk wordt als vorig vorig jaar. Hopelijk hebben ze nu wel voldoende flessen bier/frisdrank.
Programma
Vrijdag 6 juli Out of the Basement
Vrijdag 13 juli Orquesta Pegasaya
Met optredens en workshops van Salsa Sensation Dance Company.
Vrijdag 20 juli Luie Hond en Jah Storm
Vrijdag 27 juli Mark Foggo's Skasters
Vrijdag 3 augustus Benny Sings
Vrijdag 10 augustus Doble Impacto
Met optredens en workshops van Salsa Sensation Dance Company.
Vrijdag 17 augustus The Blues Brothers en Band

Zondag 1 juli wordt er (na een jaartje afwezigheid) weer een countrydag gehouden op de Markt. De diverse horeca zorgt voor terrassen. Er is een dansvloer aanwezig en "Black Hills Country Band" zorgt voor de muzikale omlijsting.
Van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Festival Impact 2007!!
Kijk nu op de site!
http://www.festivalimpact.nl
Tot 16 September!
Stichting Impact

Morgenavond om 20:30 spelen, bij wijze van toegift op het Jazzfestival, The Rhumba Kings op het podium bij Café de Wekkerr.
Dus als je nog niet moe bent van al die jazz...

Tjonge lees ik in het ED dat Helmond uitgefeest is!

Dan heeft het E.D. het toch mis, Ad.
Op 16 september is er nog het Impact Festival, en op 30 september Helmond Zingt.
En tussendoor kun je nog altijd zelf een feestje bouwen, natuurlijk.

Overigens was het optreden van The Rhumba Kings afgelopen zondag georganiseerd door het bekende cafeetje én Bavariahouse.
Zo zie je maar dat kasteleins in Helmond wel degelijk kunnen samenwerken.
Dit in tegenstelling tot 2 (oud)kasteleins die afgelopen vrijdag kennelijk nog wat oud zeer met de vuisten hebben "opgelost".

idd Festival Impact gaat knallen!!!!!
Check de site!

Stichting Impact proudly presents:

Festival Impact 2007!!!

Op 16 September a.s. van 13:00 tot 23:00 zal Helmond weer helemaal los gaan, met 7 (!!) podia, en oneindig veel artiesten, en activiteiten!!!!!
Ook na 23:00 kan je op verschillende after party's weer tot diep in de nacht doorgaan!!

ZONDAG 16 SEPTEMBER IS HET ZOVER
DE TWEEDE EDITIE VAN HET GRATIS JONGERENFESTIVAL IMPACT!!
OVERAL GRATIS TOEGANG!!!!!!
check http://www.festivalimpact.nl voor meer info

Complete programmering

Bavaria Mainstage (Havenplein):
13:00 - 13:45 Spchlss
14:15 - 15:15 Seven
16:00 - 17:00 Ellen ten Damme
17:45 - 18:45 Brainpower
19:30 - 20:30 Soulvation
21:45 - 23:00 Di-Rect

Plus Hans van Aerle Rock Podium (Steenweg):
14:00 - 14:30 O.H.D.
15:00 - 15:30 Dreamcatcher
16:00 - 16:30 Discourse Avenue
17:00 - 17:45 Noyalty
18:15 - 19:00 Day Six
19:30 - 20:15 Human Demise
20:45 - 21:45 The Goods

Plus Hans van Aerle Pop Podium (Kasteellaan):
13:00 - 13:30 Hangover Sunday
14:00 - 14:30 Je Weet Toch Cru
15:00 - 15:30 Plenty Panther
16:00 - 16:30 Thunder Brothers
17:00 - 17:45 Che
18:15 - 19:00 Funquisition
19:30 - 20:15 Macronizm (Live Band)
20:45 - 21:45 Let's Quit

DA&A Dance Podium (Markt):
13:00 - 14:30 CJ Noah
14:30 - 15:30 Nymfo
15:30 - 17:00 Solemn Beats
17:00 - 18:30 Marcel Woods
18:30 - 20:00 Eugenio Ricci
20:00 - 21:30 Munami
21:30 - 23:00 Marco V

Demopodium (Smalle Haven):
14:00 - 14:15 Opening
14:15 - 14:30 Jumpstyle
15:00 - 15:15 WingTiun kungfu en Escrima door Vechtkunstcentrum Helmond
15:45 - 16:00 Dance Studio Geleijns Streetdance
16:30 - 16:45 Didgeridoo
17:15 - 17:30 Event-X-perience festival dans
18:00 - 18:15 K-kwadraat acrobatiek
18:45 - 19:00 Dance Studio Geleijns Streetdance

Zeezicht Cultuurpodium
13:00 - 13:20 Start Breakdance Battle
13:20 - 13:45 Eerste ronde: Battle I
13:45 - 14:20 Eerste ronde: Battle II
14:20 - 14:30 Uitslag eerste Battle ronde
14:30 - 15:30 Theater door Dikke Duim
15:45 - 16:15 Tonproater Naadje Pet
16:30 - 16:45 Tweede ronde Battle
17:00 - 17:30 Jessica stand-up comedy
17:30 - 18:00 Cabaret duo Niks en un bietje
18:00 - 18:30 Bekendmaking winaar Battle met optreden winnaar

Theater (Scalazaal BavariaHouse, Steenweg 19)In samenwerking met het Kunstkwartier worden een drietal voorstellingen verzorgd in de Scalazaal:
14.00 - 15.00 Seizoenen van liefde door de musical verdiepingsgroep
16.30 - 17.30 Kinders door de theater productiegroep
Ca. 18.30 Mannen? door dansgroep (Let op! Duurt ongeveer 5 minuten)
De entree is gratis!

Cultuurmarkt
De Kanaaldijk Noord-West wordt versierd met allerlei stands en kraampjes. Op deze cultuurmarkt zullen verschillende bedrijven zich presenteren. Ook staat hier een Impact infostand (zie onder). Komt dat zien!

Cultuurstraat
Met een graffitiwall van ruim 12 meter, tal van straatmuzikanten en straatartiesten wordt de Veestraat omgetoverd tot de Impact Cultuurstraat. Verder zijn hier ideële stands te vinden waar je in contact kan komen met charitatieve instellingen.

STUUR DIT BERICHT AAN IEDEREEN DOOR, WANT DIT FESTIVAL KàN EN MàG NIEMAND MISSEN!!!

Stichting Impact is ook nog hard op zoek naar vrijwilligers die een uurtje (of langer) mee kunnen helpen, kijk op de site voor meer info!

Stichting Impact wenst iedereen alvast heel veel plezier, en...mail, stuur, sms, vertel, bel, schreeuw dit unieke festival voort!!

Vorig jaar 22:000 tevreden bezoekers, dat worden er dit jaar nog veel meer!

Greets van het team van Stichting Impact!

http://www.festivalimpact.nl
http://www.festivalimpact.hyves.nl

Velvet Jazzy Sounds!!

- Donderdag a.s. Vanaf 19:30uur: Live: Zero Torrent!!Smoothy Funk met een vleugje Jazz!!

- Vrijdag a.s. Vanaf 19:30uur: Live: Singer en songwriters; Clint van lieshout en Nick Schapendonk, Afterparty Met DJ Roland Aka The Frogg!!

- Zaterdag a.s. Vanaf 21:00 DJ Roland Aka the Frogg!!

-Zondag a.s. Live!! T&T Van 17:00 tot 19:00, Sax en guitar Impressions!!

Alle dagen Gratis Entree!
Dagmenu vanaf 12,50!

Tot dan!!

Velvet Lounge, Steenweg 21 Helmond, 11:00-02:00, 0492-523175

velvet lounge

Hij komt er weer aan "De nieuwjaarsduik in Helmond"

Op 1 januari 2008 is het weer zover de tweede nieuwjaarsduik in Helmond op recreatieplas Berkendonk.
Om 13.00 uur precies zal het startschot klinken

nieuwjaarsduikhelmond.hyves.nl

Velvet Lounge presents:

live sounds @ Velvet!

23 November; Casual Ken!! Jazzy, Groovy en Soul sounds Live @ Velvet, aanvang 19:00uur

25 November; Ghandiman!! Rhythm & Poetry; 'In the Chill Zone' + Live sax!! aanvang 16:00uur

29 November; Zero Torrent!! Live groovy funk met soulinvloeden!!, aanvang 21:00uur

Alle dagen gratis entree!

Iedere Zondag bij de Velvet Lounge uitgebreid lunch/brunch buffet voor maar €7,- !! iedere zondag met live muziek!! aanschuiven tussen 13:00uur en 15:00uur.

Iedere dag een wisselend dagmenu!, 2-gangen € 12,50, 3-gangen € 15,-

Iedere Vrijdag en Zaterdag master Dj Froggson, the coolist frogg in town

Velvet Lounge; Chill, Lounge, Pool, Cocktails, Food, Live Muziek, Massage, Workshops & Wij!

Open; Ma: 17:00-01:00, Di t/m Do: 11:00-01:00, Vr & Za: 11:00-02:00, Zo: 11:00-01:00

Steenweg 21, Helmond, tel: 0492-523175

(Onze chille website zal op 13 december worden gelanceerd op http://www.develvet.nl)

Kom snel chillen!

Het Velvet team

velvet lounge

Niet echt een evenement en al eens genoemd maar ik wil jullie er toch nog even op wijzen. Bij het ED willen ze een recordpoging rijmen verbeteren. Het zal niet makkelijk zijn, vooral niet omdat het niet echt storm loopt. Misschien kunnen de bezoekers van dit weblog toch ook enkele zinnen toevoegen. Dan komt het doel (meer dan 5100 zinnen) wat sneller in zicht.

Dansvereniging X-perience presents Dance-X-plosion!!

Dansvereniging X-perience organiseert op zaterdagavond 23 februari en zondagmiddag 24 februari een spectaculair showfestival genaamd Dance-X-plosion. Wij nodigen u van harte uit om een ware showvoorstelling met ons te beleven. Onze gardedansen, showdansen en enig entertainment zullen een goede mix zijn om u te vermaken tijdens een geweldige voorstelling. Dit alles zal plaatsvinden in Ontmoetingscentrum De Geseldonk, Cederhoutstraat 44 te Mierlo-Hout.

Zaterdagavond gaat de voorstelling om 19.30 uur van start en zondag om 13.30 uur. De entreeprijs bedraagt slechts 3 euro per persoon. Entreekaartjes zijn vanaf zaterdag 9 februari te verkrijgen via Slagerij Biermans en C-1000 Brouns, beiden gelegen aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout. Onze danseressen hopen u graag te verwelkomen! Voor een impressie van onze vereniging bezoek onze website http://www.dvxperience.nl

22 Maart: WILD PORN Vol. I @ M.F.C. 't Aambeeld

Reserveer alvast zaterdag 22 maart in je agenda want, Helmond Party gaat die dag echt helemaal los met de aller eerste echte WILD PORN PARTY;

WILD PORN Vol. I:

Datum: zaterdag 22 maart 2008
Tijdstip: 21:00 uur tot 03:00 uur
Locatie: Cafe-zaal 't Aambeeld (Stiphout)
Min. leeftijd: 16 jaar
Entree: 12,50

Line-up:
NERD
David Presco ft. Joe Morero
NouveauBeats
BassJackers
Quintino
RawEndz
Dj Fox
and many many more... Hosted by: MC Djo

Kaarten zijn alleen in de voorverkoop te koop tot zondag 9 maart 2008

Voorverkoopadressen zijn:

Stadsherberg de Kei (Kasteellaan, Helmond)
Cafetaria La Venezia (Steenweg, Helmond)
Cafe-zaal 't Aambeeld (Dorpsstraat, Stiphout)
Cafe d'n Brouwer (Dorpsstraat, Stiphout)

Kosten: Slechts 12,50 p.stuk

Kom je niet uit Helmond? GEEN PROBLEEM!

Reserveren kan tot 9 maart via het E-mailadres:

Helmondparty@gmail.com

Onder vermelding van je persoonlijke gegevens:

Naam:
Adres:
Tel:
E-mail:
Aantal kaarten:

BEN ER SNEL BIJ WANT OP=OP & WIJ HOUDEN GEEN DEURVERKOOP!!!

Pub. hyves >>> Helmond Party

WIN VRIJKAARTEN:
Natuurlijk geven wij een aantal vrijkaarten weg voor dit te gekke, hippe porn feest...

Wat je moet doen om kans te maken op deze vrijkaarten:

Ga naar de volgende link

* Tip dit event (links onder het event)
* En klik op Ich bin Dabei (uiterst rechts)

Let op: Via de volgende partners geven wij ook vrijkaarten weg:

* Weekblad Traverse (5 kaarten, week 8)
* Radio Decibel (10 kaarten, week 9 t/m 12)
* Helmond Party (35 kaarten, tot week 12)

(wij geven in totaal 50 kaarten weg)

Groot debat over de uitverkoop van de thuiszorg

Honderden thuiszorgmedewerkers worden in Helmond ontslagen. Ouderen krijgen minder zorg en verliezen hun vertrouwde hulp. De invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) pakt funest uit. Wat betekent dit voor de verdere toekomst? Kan het anders? Kan het roer nog om? Over deze en andere vragen organiseert de SP een groot debat. Voor thuiszorgmedewerkers, cliënten en iedereen die de zorg een warm hart toedraagt.

Als aftrap voor het debat wordt de film De Naakte Waarheid vertoond.

Deelnemers
Marja van Heel(thuiszorginstelling Savant)
Henk van Gerven(huisarts en Tweede Kamerlid)
Hans-Martin Don (wethouder in Eindhoven)
Karin van Leeuwen(vakbond De Unie)
Renske Mol(Zorgbelang Brabant)

Locatie wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 123
Datum zondagmiddag 17 februari
Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur

Wilt u ook uw verhaal kwijt? Dat kan.
•op zondagmiddag bij de discussie
•bij het meldpunt Thuiszorg: http://www.wmomeldpunt.nl of ww.sp.nl
•bij de SP Helmond, Molenstraat 95, 5701 KB Helmond(0492-541481 / 0492 547784, tevens wekelijks spreekuur)

En niet te vergeten…
"Theater Op Maat" dat voor, tijdens en na het debat zorgt voor de vrolijke noot.

SP, Molenstraat 95
5701 KB Helmond
tel.: (0492) 541481 / 547784

f.vanderzanden

Op 29 maart a.s. organiseert Stichting Rock Around Helmond in zaal de Geseldonk het muziek-evenement Sound Of the Sixties.
Diverse Helmondse bands zullen die avond het podium met elkaar gaan delen.
Aanvang is om 20.00 uur
Entree 5 euro p.p.
Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij Ted Willems(Heistraat) en aan zaal de Geseldonk(Mierlo-Hout)

Stichting Rock Around Helmond

A.s Zondag 16 Maart: Live!
Camino Blanco
De beste jazz, bleus & funk
Entree: Gratis
Tijd: 16:00

Zaterdag 22 Maart: Live!
Nordgarden
Supergoede sing & songwriter uit Noorwegen
Entree: Gratis
Tijd: 20:30

Zondag 23 Maart: Live!
Casual Ken
Smooth jazz
Entree: gratis
Tijd: 17:00

Velvet Lounge

Live Sounds @ Velvet Lounge

29 April Live!!
Les Moustaches!
Funky, jazzy, cool, bossa, k-nacht…FEEST!!
Aanvang 22:00uur

11 Mei Licence 2 chill @ Velvet!
Live!! Funkyness Ken!!
Jazzy, groovy, easy listening, relax!
Aanvang: 16:30uur!

18 Mei Live!! Annique & Band!!
Geweldige zangeres met ballads in het funky/jazzy genre!
Aanvang 16:00uur

24 mei
-Wereldse spectaculaire lancering Stichting SEM!Houd de media in de gaten! (kan en mag je echt niet missen!)

-Jong Artimond @ Velvet, vele artiesten, kunst, activiteiten! check nu! http://www.jongartimond.nl

-19:00uur! The coolest funky Live tunes @ velvet! Check http://www.develvet.nl

25 Mei
-Jong Artimond @ Velvet,modeshow, live muziek! http://www.jongartimond.nl

-19:00! De Beste jazz live bij de Velvet Lounge!

30 Mei
Live! Yellow Dogs
Deze wereldmuziekanten zetten met hun grooverock een supershow neer! Niet te missen!
Aanvang: 21:00uur

Iedere Zaterdag grandmaster Dj Froggson!!!

Zoals altijd zijn ook deze optredens gratis toegangkelijk.

Tot ziens!

Het Velvet team

Velvet Lounge

JAN SMIT zingt weer, op 5 juni 2008 in het Bavaria House Helmond

Het is niemand ontgaan, begin oktober 2007 heeft Jan Smit te kampen met ernstige stem problemen. Waardoor hij alle optredens moest annuleren. Ruim 7 maanden heeft Jan Smit niet kunnen optreden. Maar zijn stem problemen zijn overwonnen en hij is weer helemaal terug! Zijn come back maakte Jan Smit op 30 april tijdens het Radio 538 koninginnendagfeest op het Museumplein in Amsterdam. En iets meer dan een maand later, staat Jan Smit in Helmond!

Op 5 juni 2008 zal Jan Smit optreden in het Bavaria House te helmond, samen met zijn zusje Monique Smit, Mick Harren en Anny Schilder. De organisatie is in handen van Fast Forward Evenementen die al vele malen met o.a. Jan Smit mocht werken. Aanvang van het evenement: 19:30 uur. Kaarten voor het evenement op 5 juni in het Bavaria house; met Jan Smit, Monique Smit, Mick Harren en Anny Schilder kosten € 29,95 en zijn verkrijgbaar bij het Bavaria House Helmond en alle PLUS Supermarkten van Hans van Aerle (Mierlo, Helmond de Bus, Helmond Centrum en Nuenen). Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.gevoelvan.nl

Fats Forward Evenementen

Stichting Sem trapt op 24 mei af met een grootse, spectaculaire en muzikale recordpoging en roept ALLE muzikanten uit Nederland op!

SEM gaat groots muziek maken samen met jou, waarmee SEM, met jou het record verbreekt van grootste band ooit in Helmond, misschien wel Brabant of Nederland.

Op 24 mei, voor de Velvet Lounge op de Steenweg in Helmond, om 17:30 uur is het zover en zal SEM alle muzikanten uit Nederland bijeen brengen, ook jij bent van harte uitgenodigd om mee te spelen.

Iedereen mag meedoen!!

Heb je een (akoestisch) instrument? Neem deze dan mee en kom het nummer 'Celebration' van Kool and the Gang meespelen. Maar ook als je geen muzikant bent, ben je van harte welkom om dit nummer mee te pingelen.

Er zijn genoeg instrumenten voor handen en experts en muziekdocenten zullen dit spectaculaire evenement in goede banen leiden.
Ook zal een geweldige soulzanger meezingen!

DUS:
-Wil je meedoen met een ultieme recordpoging?

- Wil je extra naamsbekendheid?

- Wil je groots optreden?

- Wil je stichting SEM mee lanceren en bijdragen aan een goed doel?

- Wil je SEM steunen die zich inzet voor muziekcultuur in Helmond en daarbuiten?

- Wil je meer optreden? SEM programmeert ook bands /acts op diverse podia, dus schrijf je vanaf 24 mei in op onze website.

- Wil je andere muzikanten leren kennen?

- Wil je een hoop lol beleven en lekker muziek maken?

Kom op 24 mei 17:15 uur naar de Velvet Lounge en zeg, mail, Hyve, bel, zing, schreeuw en speel het voort, want niemand mag dit missen!!!

Voor meer informatie bel SEM op 06 - 348 790 59
Of mail stichtingsem@hotmail.com
Of bezoek http://www.stichtingsem.nl (
vanaf 20 mei)

Stichting SEM

Op zondag 1 juni presentern De Muziek Makkers
Toon van Biene - Marije - Jolanda van den Heuvel - orkest PePe - Jolanda Claassen

in zaal de Weijer aan de Scherpenzeel 24 te Mierlo. De muiddag start om 13:30 uur en de zaal is open om 13:00 uur. De ENTREE is GRATIS dus kom op tijd want VOL=VOL

info 06-18421011

Stichting Sem trapt op 24 mei af met een grootse, spectaculaire en muzikale recordpoging en roept ALLE muzikanten uit Nederland op!

SEM gaat groots muziek maken samen met jou, waarmee SEM het record verbreekt van grootste band ooit in Helmond, misschien wel Brabant of Nederland.

Op 24 mei, voor de Velvet Lounge op de Steenweg in Helmond, om 17:30 uur is het zover en zal SEM alle muzikanten uit Nederland bijeen brengen, ook jij bent van harte uitgenodigd om mee te spelen.

Iedereen mag meedoen!!

Heb je een (akoestisch) instrument? Neem deze dan mee en kom het nummer 'Celebration' van Kool and the Gang meespelen.

Maar ook als je geen muzikant bent, ben je van harte welkom om dit nummer mee te pingelen. Er zijn genoeg instrumenten voor handen en experts en muziekdocenten zullen dit spectaculaire evenement in goede banen leiden. Ook zal een geweldige soulzanger meezingen!

DUS:
- Wil je meedoen met een ultieme recordpoging?
- Wil je extra naamsbekendheid?
- Wil je groots optreden?
- Wil je stichting SEM mee lanceren en bijdragen aan een goed doel?
- Wil je SEM steunen die zich inzet voor muziekcultuur in Helmond en daarbuiten?
- Wil je meer optreden? SEM programmeert ook bands /acts op diverse podia, dus schrijf je vanaf 24 mei in op onze website.
- Wil je andere muzikanten leren kennen?
- Wil je een hoop lol beleven en lekker muziek maken?

Kom op 24 mei 17:15 uur naar de Velvet Lounge en zeg, mail, Hyve, bel, zing, schreeuw en speel het voort, want niemand mag dit missen!!!

Voor meer informatie bel SEM op 06 - 348 790 59
Of mail stichtingsem@hotmail.com
Of bezoek http://www.stichtingsem.nl

OPROEP ACTIE THUISZORG!!!

Woensdag 11 juni organiseert de SP een landelijke actiedag thuiszorg. Op die dag debatteert de Tweede Kamer met staatssecretaris Bussemaker over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

De thuiszorg in Helmond verslechtert:

- thuishulpen worden ontslagen
- de kwaliteit van de zorg gaat achteruit
- ouderen krijgen steeds wisselende hulpen
- ouderen krijgen zelfs tijdenlang geen hulp

Alle reden dus om ook in Helmond woensdag actie te voeren voor goede thuiszorg.

Wij roepen iedereen die de zorg een warm hart toedraagt op om mee te doen.

Bent u medewerker in de zorg, maakt u gebruik van de zorg, of vindt u simpelweg dat u niet aan de kant mag blijven staan, kom dan woensdag 11 juni om 11.30 uur naar ons kantoor aan de
Molenstraat 95

SP-gemeenteraadsfractie Helmond,

Erik de Vries
Hans Verbakel
Nathalie van der Zanden
Danny Leppink
Ad Spruijt

P.s. Laat ons van te voren even weten of u komt en met wie. Bel ons op: (0492) 541481 / 547784 of mail ons via helmond@sp.nl (Ook als u meer informatie wilt hebben.)

Help de Helmondse band SPCHLSS naar de internationale finale

Kom SPCHLSS 14 juni aanmoedigen als nooit te voren:
Er zullen die avond meerdere bands spelen, en daarvan mogen de 6 met de meeste aanhang sowieso door. Het helpt dus als we meer mensen mee nemen!!
Die 6 worden daarna besproken door een jury en daaruit zal blijken wie er de BENELUX finale mag vertegenwoordigen!

Net zoals de vorige keer zal SPCHLSS voor alle lieve en trouwe fans GRATIS vervoer regelen. (Dus wees een echte Hollander en grijp deze kans!) Dit gaat per bus vanaf de MacDonalds in Helmond (19.00) en vanaf station Eindhoven (19:20)

Feiten even op een rijtje:
Waar: Tilburg 013 (grote zaal!)
Aanvang: 20.30uur (wil je met de bus mee dan wel op die tijden daar zijn)
Wanneer: 14 juni 2008
Kosten: €12 (inclusief GRATIS busreis en entree) Helaas heeft SPCHLSS niet voor de entree gekozen maar wordt dit van de organisatie gevraagd!

Geef je op: info@spchlss.com (geef hierbij ook aan of je met de bus mee wilt en vanuit waar je wilt vertrekken)

Groeten Bas, Patricia, Dani, Vince en Jeroen
SPCHLSS

Live bij de Velvet!
Een kleine greep uit ons programma

Woensdag 2 Juli
Jamsessie
Iedere eerste woensdag van de maand vanaf 20:30 spelen en luisteren naar de beste improvisatietunes uit de regio!

Vrijdag 4 Juli
Cd Presentatie ' ??' Van Zero Torrent!
Aanvang: 21:30  De beste Funktunes!

Zaterdag 5 Juli
Buffalo Skinners
Aanvang 22:00  Supergitaar trio met o.a. Marc Roosen!

Zondag 20 Juli
- 15:00 Boekenpresentatie 'De mens moet van ons leren deel 1' Door Alireza Ghorbani  prachtig en inspirerend jongerenboek 'De liefde in al zijn aspecten'

- 16:00 Boekenpresentatie 'Liefde is de basis van ons geluk' Door Alireza Ghorbani  Mooi en leerzaam boek over de liefde.

- Deze middag zal met live muziek sfeervol worden ingelijst.

Zoals altijd zijn deze activiteiten gratis toegankelijk!
Velvet Lounge, Steenweg 21, Helmond, tel:0492-523175

Velvet Lounge

Geachte redactie,

Tijdens Helmond kermis 13 juli 2008 presenteert zaal TOFF de 'Muziekmakkers'.
De muziekmakkers is een groep met artiesten uit Helmond en omgeving.
Bestaande uit…Jolanda van den Heuvel, Marije, Toon van Biene, Orkest Pepe en
Jolanda Claassen.
De presentatie is in handen van Jan Claassen.
Ze brengen hits van nu en toen.
Wilt U een gezellig middagje dansen of genieten van live muziek kom dan naar
Zaal Toff…….markt 22 Helmond.

Aanvang 15.30 uur zaal open 15.00 uur.
DE TOEGANG IS GRATIS!!!!!

Kom op tijd want VOL is VOL!!!!
Info: 0618421011

Zou U dit kunnen publiceren?

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Jolanda Claassen

Zondag 6 juli is er weer een Country Festival op de Markt. Van 14.00 tot 20.00 uur. Met optredens van Blackhills Country Band en Audrey Smits.

Live bij de Velvet!
Een kleine greep uit ons programma

!!! TIP!!! Jazzy dagen @ Velvet!
15 augustus  Jamformatie, jazzy tunes!Rob, Mark, Tim en Frans! aanvang 22:00uur

16 augustus  Paul Batto, Speciaal uit Slovenië, Singer/songwriter, mixt Jazz met Blues en Gospel en is een bijzonder vocalist.
Niet missen! aanvang 23:00uur

17 augustus  Gastmuzikanten Herbi, Bart, Peter en Tony zetten vette jazz en funk op de planken!Aanvang 20:30uur

Woensdag 3 September
Jamsessie
Iedere eerste woensdag van de maand vanaf 20:30 spelen en luisteren naar de beste improvisatietunes uit de regio!

Zaterdag 6 September
Licence to chill!
Vet Festival door heel de Velvet Lounge!
Met o.a. Momenteel (vette Funk) en de Hele NERD Crew (jazzy, funky beats) Aanvang: 21:00uur

Vrijdag 12 September
Frogfest!
Hangover Sunday (accoustisch), SPCHLLS (accoustisch) en Sidewalk (sing and songwriters)
Kom op tijd! Vol is Vol! Gratis toegang! Aanvang 20:00

Zondag 14 September
Vanaf 23:00 Live tunes bij de Velvet Lounge!Impact is afgelopen, bij ons nog even nachillen!

Donderdag 18 September
Lachen = relaxed!
Vanaf September iedere derde donderdag van de maand 'Lachen = relaxed', met als gastheren Marlon Kicken en Rob Scheepers, met wisselende gast cabaretiers en muzikale begeleiding van momenteel
Aanvang 20:30uur

Zondag 21 september
Sidewalk
Geweldige sing and songwriters! Chillen, luisteren en genieten!!
Aanvang 17:00

Zondag 28 September
Opening expositie Maria Rejaan, Feestelijke opening van de foto-expositie van Maria
Deze middag zal met live muziek sfeervol worden ingelijst door Rob Deelen van Funtain

Zoals altijd zijn deze activiteiten gratis toegankelijk!

Velvet Lounge, Steenweg 21, Helmond, Voor meer info/vragen/optreden/reserveren? bel:0492-523175 of 06-41598633 of kom langs bij de Velvet!
http://www.develvet.nl.

Velvet Lounge

Hallo,

In navolging van de eerste zeer gezellige en geslaagde Groene picknick organiseert GroenLinks er ook op zaterdag 16 augustus een.

Een hapje, een drankje, muziek, groene omgeving, interessante mensen, ruimte voor gesprek en discussie en veel meer…kortom voor ieder wat wils en iedereen is van harte welkom om eens aan te schuiven!

GroenLinks Helmond organiseert in de maanden augustus en September iedere zaterdagmiddag van 13:00 tot 15:00 een openbare picknick in de kasteeltuin in Helmond.

Deze picknick is voor iedereen toegankelijk en is o.a. bedoeld om de Helmondse politiek iets dichter bij de burger te brengen, verder is het natuurlijk gezellig en komen er iedere week interessante gasten langs!

Op 16 augustus zal een vertegenwoordiger aanschuiven van de Helmondse jeugdbeweging Helmond Jong 2 gether.

In het kader van een muzikale omlijsting zal Jaap van Ekkart aanschuiven.
Jaap, een Helmondse gitaarleraar, komt mooie stukken gitaar spelen met zang.

Sommige picknicks zullen er surprise gasten langskomen! Zo ook morgen!
Uiteraard zeggen we nooit wie maar geven we wel steeds een hint, voor morgen is die hint: 'Intermezzo'

Bij Regen zal de Picknick uitwijken naar De Velvet Lounge op Steenweg 21 te Helmond.

We nodigen iedereen dus van harte uit voor deze geweldige Groene Picknick en zouden het leuk vinden als ook jij aanschuift!

uitnodiging picknick GroenLinks Helmond

Openbare picknick GroenLinks Helmond

In navolging van de eerste twee zeer succesvolle, leerzame, gezellige, leuke, sfeervolle, interessante, spetterende, en niet te missen picknicks organiseert GroenLinks Helmond ook a.s. zaterdag 23 augustus een groene picknick!

Op de zaterdagmiddagen in augustus en september organiseert GroenLinks Helmond een supergezellige picknick in de kasteeltuin van Helmond. Tijdens deze picknicks is er tijdens het nuttigen van een hapje en een drankje ruimte voor lezingen, discussies en muziek. Bij iedere picknick zal een prominente en interessante persoon te gast zijn!

Iedere week zal er dus een interessante gast aanschuiven en komen vertellen over zijn / haar werk, bezigheden, visie en gevoel bij Helmond!

GroenLinks Helmond vind het belangrijk om mensen samen te brengen en de politiek op een laagdrempelige manier toegankelijk voor iedereen te maken.

Iedere Picknick zal er buiten de bovenstaande gasten ook een deel van de steunfractie van GroenLinks Helmond, Rudi van de Made (raadslid namens GroenLinks Helmond) en vaak ook live muziek aanwezig zijn.

Uiteraard nodigen wij heel Helmond uit om gezellig aan te schuiven en mee te kletsen, luisteren en lachen tijdens deze openbare en groene middagen!

A.s. Zaterdag 23 augustus zullen er wederom twee interessante gasten aanschuiven:

- Huib van den Boogaard, medeoprichter Helmond Jong 2 Gether, een Helmondse Jongerenorganisatie welke zich beleidsmatig inzet voor het jeugd en jongerenbeleid in Helmond.

- Rob van de weblog Helmond, op http://www.deweblog.nl kun je over Helmond praten, huilen en lachen! Rob is medeoprichter van deze weblog.

Doel van de picknicks is om de Helmondse burger op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de politiek, en andersom.

De picknicks zijn toegankelijk voor alle geïnteresseerden en de deelname is uiteraard gratis, u vind ons aan de rechterzijde van het Helmondse kasteel, tussen het kasteel en kanaal.

De picknicks beginnen om 13:00 en duren tot 15:00. Bij slecht weer vinden de picknicks plaats in de Velvet Lounge op de Steenweg 21 te Helmond.

Wij verheugen ons enorm om ook jou te mogen verwelkomen!

Tot picknicks en een groene en vriendelijke groet van GroenLinks Helmond.

http://www.groenlinkshelmond.nl
info of vragen? Bel gerust 06-41598633

Op 14 September is het weer zover!

Helmond gaat los, beleefd muziek en cultuur!

Festival Impact 2008!!

Kan en mage je niet missen!

voor meer info kijk je op:
http://www.festivalimpact.nl

Groetjes van het Impact team!

5e picknick GroenLinks Helmond!

Openbare picknick GroenLinks Helmond

In navolging van de eerste vier goedbezochte, succesvolle en supergezellige picknicks organiseert GroenLinks Helmond ook a.s. zaterdag 6 september een groene picknick in de Helmondse kasteeltuin. Doel van deze achtdelige picknickreeks is om de Helmondse burger op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de politiek, en andersom. Tijdens deze picknicks is er tijdens het nuttigen van een hapje en een drankje ruimte voor lezingen, discussies en muziek.

Naast leden van GroenLinks in Helmond (waaronder raadslid Rudi van de Made) zijn bij iedere picknick een of meerdere personen te gast. Deze zaterdag schuift Jürgen Feuerriegel aan. Feuerriegel is als voorzitter van de raad van bestuur van de Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond (SMO) en als voorzitter van de Stichting Super Sociaal ontzettend betrokken bij de sociale voorzieningen in Helmond.

De picknick is toegankelijk voor alle geïnteresseerden en de deelname is gratis. De picknick vindt plaats aan de rechterzijde van het Helmondse kasteel, tussen het kasteel en kanaal. De picknicks beginnen om 13:00 en duren tot 15:00. Bij slecht weer vinden de picknicks plaats onder de Traverse, op de voormalige locatie van het Meijhuis.

Wij hopen ook jou te mogen verwelkomen!

Vriendelijke groeten van GroenLinks Helmond

Morgen, vrijdag 12 sept, bij de Velvet Lounge!
Frogfestival!
Superchill, relaxed, goed, kwaliteit, mooi, coo, en niet te missen!!

Live met:

- SIDEWALK (SING & SONGWRITERS) http://www.sidewalkmusic.nl)

- HANGOVER SUNDAY (ACCOUSTISCH) http://www.hangoversunday.nl

SPCHLSS (ACCOUSTICH)
http://www.spchlss.nl

Vanaf 21:00uur!

Gratis toegang!!dus kom op tijd!!vol = vol!!

Vertel het voort en tot morgen!!

Greets van het Velvet Team!

Velvet Lounge

Uitnodiging 7e picknick GroenLinks Helmond

Picknick GroenLinks over jongeren en politiek

In navolging van de eerste zes goedbezochte picknicks organiseert GroenLinks Helmond ook a.s. zaterdag 20 september een groene picknick in de Helmondse kasteeltuin. Doel van deze achtdelige picknickreeks is om de Helmondse burger op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de politiek, en andersom. Tijdens deze picknicks is er tijdens het nuttigen van een hapje en een drankje ruimte voor lezingen, discussies en muziek.

Naast leden van GroenLinks in Helmond (waaronder raadslid Rudi van de Made) zijn bij iedere picknick een of meerdere personen te gast. Deze zaterdag is het thema 'Jongeren en politiek'. Landelijk voorzitter Jesse Klaver komt vertellen over GroenLinks' jongerenorganisatie DWARS en over de rol van jongeren in de politiek. Hij zal worden bijgestaan door Paul Smeulders, die namens GroenLinks lid is van de gemeenteraadsfractie in Helmond en de Provinciale Statenfractie in Noord-Brabant.

De picknick is toegankelijk voor alle geïnteresseerden en de deelname is gratis. De picknick vindt plaats aan de rechterzijde van het Helmondse kasteel, tussen het kasteel en het kanaal. De picknick begint om 13:00 en duurt tot 15:00. Bij slecht weer vindt de picknick plaats onder de Traverse, op de voormalige locatie van het Meijhuis.

Voor vragen of opmerkingen kun je uiteraard contact opnemen met Paul Smeulders (06-432053531)

Uitnodiging voor een avond schuddebuiken en dijenkletsen!

Lachen = relaxed.... en zeker op 18 September

Vanaf 18 September is het lachen geblazen in de Velvet Lounge in Helmond!
Vanaf nu iedere derde donderdag van de maand zullen Rob Scheepers en Marlon Kicken de gastheer uithangen tijdens de superleuke stand up comedy nights: Lachen = relaxed!

Van stand up comedy tot try outs, ervaren en onervaren, alles zal de revue passeren.
De avonden, die overigens gratis toegankelijk zijn, zullen telkens rond de klok van 21:00 beginnen, zorg dat je er op tijd bij bent want iedereen houd van lachen, gappen en grollen!

De aftrap dus op 18 September met maar liefst 4 stand up comidians, zij zullen nieuwe shows, improvisatie en de beste jokes uit de kast halen.
Om deze geweldige avond compleet te maken zal de topband ' Momenteel' het geheel muzikaal omlijsten.
Speciaal voor deze avond hebben deze rasmuzikaten hun programma in cabareteske vorm gegoten!

Kortom; dit kan en mag je niet missen!

Als korte introductie een voorstelronde van de stand up comidians die het podium (en zaal) deze avond onveilig gaan maken:

Willem van Hout

Afkomstig uit Helmond, Student Godsdienst wetenschappen, professioneel grappenmaker die zijn eerste schreden naar het podium gaat maken. Deze avond zal hij het publiek verrassen met zijn scherpe humor en woordspelingen. Deze vuurdoop mag je zeker niet missen!

Marlon Kicken (gastheer)

Deze tonprater gaat zijn weg vinden in de stand up wereld. Deze keer laat hij zijn tenue van Brother John thuis en gaat hij de mensen weer te lijf met zijn humor. Laat je meenemen in wereld van deze tropische Aarlese jongen. Je zult merken hoe mooi en leuk het leven is als je er op andere manier naar kijkt.
Chill !

Rob Scheepers (Gastheer)

Na alle podia in de regio te hebben gezien als o.a. hooligan, acteur en clown gaat hij de stap wagen als stand up komediant. Met zijn dubbelzinnige monologen, botte scherpzinnigheden en twistzieke schakelingen weet Rob een snel en scherp verhaal neer te zetten. Zijn
programma zit vol punten, hier en daar afgewisseld met een welkome komma.

Cristian Pielich
De talentvolle Cristian Pielich, schrijver, dichter, comedian, cabaretier, presentator, fantast, kunstenaar, dromer, recensent, criticus en groot liefhebber van koffie en coca cola. Vele podia, optredens, ervaringen en en roem zijn reeds aan hem toebedeeld!
Een uitzinnig komisch figuur met inhoud.

Zorg dus dat je erbij bent!

We hopen dus ook jou te mogen verwelkomen bij deze relaxte comedy/lach avond!

Velvet Lounge

Hallo,

Aanstaande zaterdag 13 september organiseert GroenLinks Helmond de zesde picknick in de kasteeltuin, van 13:00 tot 15:00 tussen het kasteel en het kanaal.

Een hapje, een drankje, muziek, groene omgeving, interessante mensen, ruimte voor gesprek en discussie en veel meer … kortom voor ieder wat wils en iedereen is van harte welkom om eens aan te schuiven!

Deze picknick is voor iedereen toegankelijk en is o.a. bedoeld om de Helmondse politiek iets dichter bij de inwoners van onze stad te brengen, verder is het natuurlijk gezellig en komen er iedere week interessante gasten langs!

De gast van deze week is Jan van den Heuvel. Deze voormalig directeur van de Wilhelminaschool en ex-wethouder, is tegenwoordig voorzitter van Jazz in Catstown en sinds kort Businessmanager van de gloednieuwe Groene Campus. Voldoende stof voor gesprek, lijkt ons.

We nodigen iedereen dus van harte uit voor deze geweldige Groene Picknick en zouden het leuk vinden als ook jij aanschuift!

In geval van regen verplaatsen wij onszelf 150 meter naar het noorden, en vervolgen de picknick onder de Traverse.

Hopelijk tot zaterdag dus.

Groeten van GroenLinks Helmond.

Wat me opvalt dat er best vaak iets te doen is bij Velvet Lounge. vanavond ben ik er! SPCHLSS is goed!

Ik ben Nelleke Schippers, kunstenares uit de binnenstad van Helmond. Vanaf vrijdagmiddag 26 september heb ik 6 weken lang een expositie in Wijkhuis de Fonkel. Ik nodig daar iedere Helmonder graag voor uit.

Tijdens de expositie zullen in de wandelgangen geheel nieuwe werken te bezichtigen zijn. Met lijsten ,die door mij zelf ontworpen en gemaakt zijn, waardoor mijn werken een compleet geheel vormen.
Tijdens de opening zijn beneden voor die dag, mijn laatste nieuwe werken, (voor een volgende expositie bestemt) en ook enkele oudere werken te bezichtigen. In een geheel andere stijl dan in de wandelgangen die daar 6 weken blijven hangen.
Op mijn site http://www.nellekeschippers.nl kun je zien wat voor werk ik zoal maakte.

Wellicht vind je het leuk om naar de officiële opening door wethouder Boetzkes bij wonen. Die opening is op vrijdag 26 september van 16.00 uur tot 19.00 uur. Naar idee van iemand van de weblog (met een beetje dwang hahaha) stel ik graag 5 uitnodigingen (per uitnodiging kunnen 2 personen komen) ter beschikking voor de bezoekers van De weblog van Helmond. Mail me op info@nellekeschippers.nl en ik mail je een uitnodiging.

Live Bij de Velvet!

Zondag 21 september Aanvang 17:00

Sidewalk

Geweldige sing and songwriters! Chillen, luisteren en genieten!!

Biografie
"Maakt het uit waar we vandaan komen? Hoe oud we zijn of waarom we met z'n tweeën zijn? Het gaat toch om de muziek?" Zanger Coen van der Horst begint een grote glimlach op te zetten. "Heb je ooit de biografie van een band gelezen en gedacht: 'Ik ken de muziek niet, maar ik word er fan van!' Nee toch? Het gaat toch om de liedjes die ze spelen?"

Daar heeft hij een goed punt. Het liefst geven zanger Coen en gitarist Jeroen dan ook helemaal geen informatie weg. En niet om vervelend te zijn, nee, maar omdat het inderdaad om de liedjes draait. Of, zoals Jeroen het zegt, "Ik vond Oasis leuker voordat ik alles van die broers wist. Het ging me om de liedjes, het gevoel wat er bij kwam kijken."

Maar beiden weten ze ook dat vandaag de dag mensen echt alles willen weten. Dus, Sidewalk: begonnen als solo project van Coen, nu twee jongens uit Eindhoven die in het najaar van 2007 zijn begonnen samen liedjes te maken en uit te werken. Nu, ruim een half jaar later, ligt het eerste demo klaar. Met de rare titel (love). Coen: "Het komt uit een zin die ik ooit schreef en nooit in een liedje terecht is gekomen. Dat je niet durft te vertellen dat je iets voor een ander voelt, maar het toch wilt. 'I don't want to say it out loud so I'll put it in between brackets.' We vonden het een mooie zin, en kwamen toen op (love)."

Met oudere liedjes zoals For The Better en fan-favoriet She's A Maze (met de tekst 'I'd like to sit her down, just… something new / in a room full of candles and say "this song's about you" / sing and make her cry, looking like the perfect guy / but that's a TV moment and this is real life') hebben ze fans gerust gesteld dat sommige nummers zeker niet verdwenen zijn in de nieuwe bezetting. Maar ook met nieuwe nummers zoals The Day I Got Over You en Shut Up Already is (love) een cd die perfect weergeeft waar het de jongens van Sidewalk om te doen is: liedjes maken en spelen die een impact hebben op mensen. En tegelijkertijd ook laten zien dat ze alleen maar verder willen. Coen: "Natuurlijk willen we veel bereiken: een platencontract binnenslepen, een fantastisch album opnemen en dan over de hele wereld toeren. De jongensdroom, dus. Misschien een beetje hoog gegrepen, maar zoals een oude vriend van me altijd al zei: 'Als je niet hoog mikt, kom je nergens.'"

Zodra je de cd beluistert valt het meteen op: diepzinnige, intensieve teksten die samengaan met mooie, melodische liedjes. Hoog gemikt? Misschien. Maar die jongensdroom ligt zeker niet buiten bereik…

http://www.myspace.com/sidewalkmusic
http://www.sidewalkmusic.nl

"Maakt het uit waar we vandaan komen? Hoe oud we zijn of waarom we met z'n tweeën zijn? Het gaat toch om de muziek?" Zanger Coen van der Horst begint een grote glimlach op te zetten. "Heb je ooit de biografie van een band gelezen en gedacht: 'Ik ken de muziek niet, maar ik word er fan van!' Nee toch? Het gaat toch om de liedjes die ze spelen?"

Daar heeft hij een goed punt. Het liefst geven zanger Coen en gitarist Jeroen dan ook helemaal geen informatie weg. En niet om vervelend te zijn,...

"Two guys, a sensitive voice and a guitar; the comparison with Racoon is quickly made. Sidewalk, however, are no copy. Shut Up Already and For The Better are powerful songs and with She's A Maze, it's the strong lyric that persuades. What a good angle! With a little tweaking, they'll get far."
- Live XS magazine

http://www.sidewalkmusic.nl

Greetings van het Velvet Team

p.s. Vanavond, donderdag 18 September vanaf 21uur de beste comedy @ Velvet! 4 cabaretiers, 1 band 'Momenteel'

Zoals altijd zijn deze activiteiten gratis toegankelijk!

Velvet Lounge, Steenweg 21, Helmond, Voor meer info/vragen/optreden/reserveren? bel:0492-523175 of 06-41598633 of kom langs bij de Velvet! http://www.develvet.nl.

Velvet Lounge

Feestelijke opening Foto expositie Maria Rejaan.

Zondag 28 September aanvang 14:30uur.

Opening expositie Maria Rejaan

Feestelijke opening van de foto-expositie van Maria. Maria is al lange tijd bezig met fotografie en geeft de Velvet Lounge de eer om als eerste haar werken te exposeren!

Deze middag zal met live muziek sfeervol worden ingelijst door Rob Deelen van Funtain.

Maria stelt zich voor:

Maria Rejaan is mijn naam woon in het hartje Helmond heb veel vrienden en kennissen opgebouwd op de Basisschool Dierdonk waar ik als Tussenschoolse opvangleidster werk. En velen weten dat ik fotografeer en van mijn hobby is nu mijn beroep geworden. Omdat vele studenten en jongelui graag model/acteur willen zijn maar niet weten hoe verder te komen, help ik hen door middel van foto's en advies verder en heb ik de deur voor mijn modellen open gezet. Ook fotografeer ik jongelui met allemaal een eigen stijl en karakter en tussendoor bewerk ik de foto's met allerlei kleuren en ook in het zwart-wit wordt veel naar gevraagd door mijn klanten daarom hou ik Zondagmiddag de 28 september vanaf 14.30 uur een Foto-expositie in de Velvet Lounge op de Steenweg waar iedereen mag genieten van mijn Foto-kunsten....

Rob Deelen:

Na als mannetje van 13 jaren jong een optreden gezien te hebben van een vaag bandje in een rokerige kroeg, begon het van binnen aardig te kriebelen. Deze jongen wilde ook op het podium staan en rocken met een aantal andere ruige muzikanten. Al snel leende ik een gitaar en begon ik fanatiek met het verslijten van verschillende snaren. Hoewel ik pas 4 akkoorden zuiver kon spelen richtte ik samen met wat vrienden een bandje op.Vanaf dat moment ben ik steeds dieper doorgedrongen in het muziekwereldje in en rondom Helmond. Na mijn veertiende levensjaar ben ik altijd actief geweest in verschillende bands.

kortom; een inspirerende en kunstzinnige zondagmiddag!

Zoals altijd is ook deze activiteit gratis toegankelijk!

Velvet Lounge, Steenweg 21, Helmond, Voor meer info/vragen/optreden/reserveren? bel:0492-523175 of 06-41598633 of kom langs bij de Velvet! http://www.develvet.nl.

Velvet Lounge

Helmond-Noord verrijkt met een bijzonder project, de LETS-Ruilwinkel!
Vrijdag 19 september opening 14.00uur voor genodigden en op zaterdag 20 september Burendag iedereen welkom van 11.00-16.00uur.

Een nieuwe start aan de Vondellaan 48 is voor de LETS-Ruilwinkel aanleiding om veel mensen te nodigen voor de feestelijke opening. Wie zijn de genodigden? Vooral de medewerkers van vele organisaties in Helmond, zodat zij zelf kennis kunnen gaan maken met het LETSysteem, de vrijwilligers en enkele leden leggen hen uit hoe het systeem werkt
Geen champagne en wijn, maar koffie en thee met zelf gemaakt gebak van diverse leden van de Ruilwinkel. Zo zullen de gasten worden verwelkomd. Het doel is vooral om zoveel mogelijk gasten op de hoogte te brengen van het laagdrempelige systeem waarin iedereen al snel kan meedraaien en actief is of wordt om eigen problemen op te lossen. In de Ruilwinkel worden spullen te ruil aangeboden.
Er wordt niet betaald met euro's maar met ruilpunten die mensen kunnen verdienen door spullen die ze overhebben naar de winkel te brengen of door diensten of klusjes voor anderen te verrichten.
Het contact verbeteren, nieuwe mensen uit Helmond en omgeving leren kennen, je netwerk vergroten. Want in een moeilijke periode in je leven, heb je de neiging om onder te duiken.
Het voormalige pand van de apotheek, heeft een grote overzichtelijke winkelruimte met prachtige etalages en achterin aparte ruimtes om werkzaamheden uit te voeren door leden en vrijwilligers.
Een ruime kantoorruimte, een multifunctionele ruimte waar was wordt gestreken en aan de computers gewerkt kan worden. Maar in de toekomst wordt er ook computer - en naailes gegeven en de schilderlessen worden met een dagdeel uitgebreid. In het magazijn worden goederen geselecteerd en elektrische apparaten en andere kleine goederen gecontroleerd en gerepareerd.
Iedere maand worden er voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd, de leden worden laagdrempelig geïnformeerd over werkzaamheden van: St. Leergeld, Home-Start, GRIP, Mantelzorg, GGD en SWOH.

Op zaterdag 20 september is het Nationale Burendag, daarom houden we Open Huis in onze nieuwe buurt van 11.00-16.00uur. Ook u kunt een kijkje nemen in het nieuwe pand.
De Ruilwinkel is interessant voor vele inwoners van Helmond, zeker ook voor de jongeren. Ga je als jongeren binnenkort op jezelf wonen? En heb je niet veel om te spenderen? Houd je van vintage kleding, boeken, keukenspullen, glaswerk en nog veel meer…? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Verdere uitleg over lidmaatschap en de Ruilwinkel wordt allemaal op de dag zelf gegeven. Kijk ook op http://www.ruilwinkelhelmond.nl.

Tevens foto-expositie van Fren Nabuurs
Tijdens de Opening en de Burendag is er een prachtige expositie van foto's gemaakt door Fren Nabuurs. Hij verklaart:
"In december 2007 kreeg ik een opdracht van de Kunst academie St.Joost in Den Bosch waaraan ik studeer voor de opleiding 'documentairefotografie'. Via mijn vader, die in Helmond woont, kwam ik in de Heistraat terecht waar ik mijn ogen uit keek.
Op een late regenachtige december middag hoorde ik een Sinterklaasliedje uit een trompet. Het geluid kwam uit een achteraf steegje. Een grote grijze stalen deur van een nooduitgang ging open en een vriendelijke mevrouw zei 'welkom, kom binnen'. Mijn eerste ontmoeting met De Ruilwinkel in een tijdelijk pand aan de Heistraat.
Binnen was het chaotisch knus en gezellig. Op mijn vraag wanneer de Sint zou arriveren kreeg ik het antwoord 'we hebben alleen maar Pieten, met een Sinterklaas erbij zou te veel gaan kosten' .
De Ruilwinkel werd hiermee een van de hoofdonderwerpen uit mijn opdracht."

Kom kijken en kennismaken, een bezoek aan de Ruilwinkel, de moeite waard!
Medewerkers, stagiaire en vrijwilligers LETS-ruilwinkel Humanitas, Vondellaan 48, 5702 AL Helmond.
Tel.0492-599449 e-mail info@ruilwinkelhelmond.nl website: http://www.ruilwinkelhelmond.

Vrijdag 3 oktober Live bij de Velvet Lounge

Live de 7-koppige topband Groovelation, Feesten, chillen en genieten dus! Aanvang 22:00uur!

Live!!

GroovElation: Latin-Jazz-Funk (en nog meer) van Eindhovense bodem

Met een ongebruikelijke bezetting van flamenco-gitaar, mondharmonica, kurzweil synthesizer,
alt- en baritonsax, bas en drums brengt GroovElation een aanstekelijke mix van stijlen: van
Jazzdance tot Latin, van Funk tot R&B. Op het repertoire - beurtelings poëtisch, groovy en
funky - staan klassiekers van Dizzy Gillespie en Miles Davis, maar ook eigen nummers.
Kenmerken: hecht en strak gearrangeerd, transparant, vurig en meeslepend.

GroovElation bestaat uit: Ruud studeerde flamencogitaar in Sevilla, Dirk toerde met het
mondharmonica kwartet Fata Morgana over de hele wereld, master van de vintage sounds
Roel op toetsen, Paul onder meer altsaxofonist in een Tsjechische Big band, Hans Dulfer fan
Gert op bariton, animator met spilfunctie Roland op bas, slagwerker al een leven lang Theo.

De band ontleent zijn naam aan het gelijknamige nummer van Jazzfusion-gitarist John Scofield.

in de groove - in de stemming
elated - opgetogen

Zie ook http://www.groovelation.nl.

Moet je dus bij zijn!

Greetings van het Velvet Team

Zoals altijd is ook deze activiteit gratis toegankelijk!

Velvet Lounge, Steenweg 21, Helmond, Voor meer info/vragen/optreden/reserveren? bel:0492-523175 of 06-41598633 of kom langs bij de Velvet! http://www.develvet.nl.

Velvet Lounge

De volledige bemanning van de weblog was vanmiddag aanwezig bij de opening van het nieuwe pand van de LETS-Ruilwinkel aan de Vondellaan.
Een gezellige drukke opening van mooi pand dat prachtig werd ingericht. Proficiat. De Ruilwinkel kan nu nog meer dromen gaan realiseren.

Hallo allemaal,

Nadat het pand in de ameidestraat 24 lange tijd heeft leeg gestaan wil ik even melden dat wij per 15 november een hele mooie Trendshop gaan openen de zaak heet STYLE @ 24.

Ik denk dat het voor Helmond n mooie aanwinst is en ik hoop dat we veel mensen blij kunnen maken met onze mooie horloges en sieraden en natuurlijk de service die we gaan leveren.

Ik hoop jullie snel te mogen begroeten in mijn mooie nieuwe zaak.

Linda beckers.

Linda Beckers

Iedere eerste woensdag van de maand is het jamsessie bij de Velvet Lounge!

Vanaf 20:30 lekker muziek maken en luisteren!

Iedereen is welkom!!ook vanavond dus!!

Gratis toegang!

Zeg en speelt het voort!

Velvet Lounge

Helmondse singles hoeven voortaan de stad niet meer uit om met andere vrijgezellen in contact te komen.

Aluvea, ofwel de Allerleukste Uitgaansgroep van Eindhoven voor Alleengaanden, houdt morgen om 20.00 uur een introductieavond in Lounge Café Velvet aan de Steenweg in Helmond. Singles kunnen hier gratis aspirant- lid worden en deelnemen aan de vele activiteiten die worden georganiseerd.

Aluvea werd in 1995 opgericht door Theo Donkers en is uitgegroeid tot een stichting met ruim 400 leden, opgesplitst in een jongerengroep (25 tot en met 35 jaar) en een niet-jongerengroep (35 tot en met 50 jaar). Donkers: "Aluvea is géén datingclub, maar een activiteitenclub voor singles die iets willen ondernemen en nieuwe vrienden willen maken. Het gebeurt wel dat er relaties ontstaan tussen leden, maar dat is niet waar het om gaat."

Aluvea heeft een vrijblijvend karakter, de enige verplichting die de leden hebben is dat ze minstens een keer in het jaar een activiteit organiseren. Hierdoor is er elke maand een breed aanbod van activiteiten. Helmondse Aluvea-leden Hans Oosterbosch en Franà§ois Dieleman zijn de initiatiefnemers van de introductieavonden in de Velvet Lounge. Oosterbosch: "Voor de activiteiten moet je toch steeds naar Eindhoven. Het zou leuk zijn als ik op mijn fiets kan stappen om een bakje koffie te drinken op een terras dichtbij huis."

Voor veel alleengaanden ligt de drempel om lid te worden van een singlesclub hoog, weet Oosterbosch. Vooral bij jongeren, zegt hij, en dat is volgens hem nergens voor nodig. "Aluvea is geen grijs wereldje of zielig clubje. De sfeer is gemoedelijk en iedereen is vriendelijk. Je kan helemaal jezelf zijn. Het is een 'welkom thuis- gevoel'." http://www.aluvea.nl

Velvet Lounge

4 oktober
Nordgarden 22:00, Wegens groot succes een prolongatie!
speciaal uit Noorwegen naar de Velvet!! Een nieuwe cd! Die hij speciaal voor het over enthousiaste Velvet publiek komt presenteren!
NORDGARDEN
New acoustic pop (Noorwegen)

Terje Nordgarden is gezegend met een imposante stem, dito verschijning en een fantastisch gevoel voor melodie. De tijdloze liedjes van zijn CD 'A Brighter Kind of Blue' - nu krachtig, dan weer breekbaar - hebben al menige recensent in complimenten doen uitbarsten. Vergelijkingen met groten als Ryan Adams en Elliot Smith zijn niet van de lucht, maar zelfs de grootste scepticus moet erkennen, dat Nordgarden een geheel eigen stijl heeft. Na eindeloos toeren door Italië, Engeland, Ierland, Polen en zijn thuisland Noorwegen is nu ook Nederland weer aan de beurt. En gelukkig komt Terje dan nog een tweede keer naar het Oranje Koffiehuis!

Nordgarden schrijft prachtige liederen. Hij rockt, maar hij schrijft geen rockmuziek, zijn muziek groeit in populariteit, maar is nog steeds geen popmuziek. Het is tijdloos, de muziek van de mensen zonder letterlijk 'folk' te zijn. Het begon 6 jaar geleden toen Nordgarden door de straten en de pleinen van Italië speelde, opzoek naar pubs die bereid waren zijn ziel te betalen in dit vreemde universum. In 2003 werd hij gevangen genomen in het bekende net van de maffia van Florence en hij mocht niet weggaan, dus was hij beter af door enkele liederen te gaan schrijven en het contract te ondertekenen dat ze hem voor zijn neus schoven. Net zoals Frankie ol' blue eyes speelde hij alle plaatsen plat, voor zowel teenagers en volwassenen, om zo het land van de spaghetti een betere plaats te maken voor iedereen. Aan het eind van zijn laatste tour kondigde hij de val van Berlusconi aan, een ander berucht hopeloos geval van uiterste waanzin - en uiteindelijk moest ' La Berlusca ' aftreden. Zo hadden de woorden en de muziek van Nordgarden nog eenmaal de capaciteit om enigszins invloed op de politiek van vandaag te hebben
Op 4 oktober komt hij zijn nieuwe cd presenteren, zorg dus dat je erbij bent!
Meer info: http://www.nordgarden.info
Luisteren: http://www.myspace.com/nordgarden

velvet lounge

Beste Jij,

Velvet Lounge presenteert voor tweede maal Velvet Laughs

Na het overweldigende succes van de eerste Velvet Laughs presenteert de Velvet Lounge in Helmond op donderdag 16 oktober voor de tweede maal de maandelijks terugkerende comedy-night. Met een uitgebreider programma dan de eerste keer - vier stand-up comedians en één cabaretier - zal ook deze keer de zaal ongetwijfeld onder de stoelen van het lachen liggen.

De bekende Helmondse comedian Luc de Graaf zal de avond aan elkaar praten, waar vervolgens Pieter Reitsma (Enschede), Raymon Hofkens (Raamsdonk), Rob Scheepers (Sterksel) en Marlon Kicken (Aarle-Rixtel) hun stand-up kunsten aan het publiek zullen vertonen. Als klap op de vuurpijl zal up-and-coming cabaretier Arie Vuyk uit Rotterdam 20 minuten van zijn nieuwe show try-outen.

Om deze geweldige avond compleet te maken zal Erik van Tilburg het geheel muzikaal omlijsten.

Het voorlopige programma van deze superavond:

MC: Luc de Graaf
DJ: Erik van Tilburg

20.30 Zaal open
21.00 Pieter Reitsma
21.20 Arie Vuyk
21.45 Pauze
22.00 Stand upper 2
22.15 Stand upper 3
22.30 Stand upper 4

De Velvet Laughs avonden vinden iedere derde donderdag van de maand in de Velvet Lounge plaats.

Van stand up comedy tot try outs, ervaren en onervaren, alles zal de revue passeren. De avonden, die overigens gratis toegankelijk zijn, zullen telkens rond de klok van 21:00 beginnen, zorg dat je er op tijd bij bent want iedereen houd van lachen, grappen en grollen!

Kortom; dit kan en mag je niet missen!

Zaal open om 20.30u. Meer informatie over Velvet Laughs is te vinden op http://www.develvet.nl.

Velvet Lounge, Steenweg 21, 5707 CD, Helmond, info? tel: 06-41598633 of 0492-523175

http://www.develvet.nl

Stuur, mail, hyve, sms dit door want iedereen houd van lachen! en niemand wil dit missen

Velvet Lounge

SEM presenteert: "Mr. Borats bigscreen night".

Beste SEM Vrienden!

Bij deze nodigt Stichting SEM ook jou van harte uit om naar de Mr. Borats Bigscreen night te komen.

Stichting SEM organiseert op donderdag 23 oktober een Mr. Borats Big screen Night: De dolkomische film Borat op groot scherm, Live performance van Mr. Borat himself, een goede sfeer, hoop gezelligheid en dat voor maar €2,- entree.

Mag je dus ook weer niet missen!

Wij vroegen het Borat zelf, zijn kort doch krachtige antwoord was: 'You like to see my moviefilm?, you come into my tent, come to the Velvet Lounge'

Ben jij in voor een dolle en dwaze avond? Met een speciale gast uit Kazachstan, die niet alleen de film verzorgd maar ook de drank!

Dit geweldige gebeuren is te bezichtigen voor slechts €2,- vanaf 20:30 @ the Velvet lounge, steenweg 21 in Helmond.

Deze avond word mede mogelijk gemaakt door de Velvet Lounge en Bio Bello.

Meer info: http://www.stichtingsem.nl

Vertel het door! Hier móet je bij zijn!

NIEUW GELUID SYMFONIEORKEST HELMOND-VENRAY

Op zondagmiddag 2 november geeft het symfonieorkest Helmond-Venray een concert in wijkhuis De Fonkel in Helmond. Het concert is met name bijzonder daar dit het eerste concert is onder leiding van de nieuwe dirigent, Jacco Nefs. Met Jacco als dirigent waait er merkbaar een frisse wind door het symfonieorkest. Met zijn aanpak van hard werken en veel plezier maken weet hij de muzikanten duidelijk te inspireren, waardoor het orkest erin is geslaagd een nieuw geluid neer te zetten. Dit nieuwe geluid is te horen op 2 november om 15:30 uur in De Fonkel, Prins Karelstraat 131. Op het programma staan de ouverture in g klein van Bruckner, de 1e symfonie van Beethoven en het prachtige Kol Nidrei, adagio voor cello en orkest van Max Bruch. De solo in Kol Nidrei zal worden uitgevoerd door (de slechts14-jarige!) Anton Spronk.
Kaarten à  7,50 zijn verkrijgbaar aan de kassa, reserveren kan via e-mail: shvpost@live.com

Symfonieorkest Helmond-Venray

Huiskamer Kunstroute in Rijpelberg

Op zondag 2 november vindt er voor de eerste keer in de geschiedenis een Huiskamer Kunstroute plaats in Helmond, en wel in de wijk Rijpelberg. Vanaf het middaguur openen Rijpelbergers de deuren van tien verschillende huiskamers om bezoekers deelgenoot te maken van hun beleving van kunst. Muziek, poëzie, toneel, dans, fotografie en beeldende kunst worden gepresenteerd in een huiselijke omgeving. Wat een gastvrijheid en wat een rijkdom in Rijpelberg.

Kort samengevat is de Huiskamer Kunstroute Rijpelberg een wandeling langs huiskamers in de wijk. De wandeling wordt in groepjes gelopen langs twee verschillende routes. Op de routes vindt de bezoeker huiskamers waarin wordt gemusiceerd, waarin een schilderij ontstaat terwijl zelfgeschreven gedichten worden voorgedragen, waarin een theatrale vertolking wordt gegeven van Het vervolg op Hans en Grietje, enz… Bekende wijkbewoners treden voor de gelegenheid op als begeleider van de groepjes. Terwijl ze rustig naar de volgende huiskamer wandelen, kunnen deelnemers met elkaar in gesprek gaan en ervaringen delen. Zo wordt de Huiskamer Kunstroute ook een belevenis van uitwisseling en ontmoeting.

Vanaf 12.00 uur vertrekt er vanaf De Brem ieder uur een groep langs route A en een groep langs route B. Het lopen van een hele route, met bezoek aan vijf verschillende huiskamers, duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten. Wie om 12.00 uur vertrekt kan twee hele routes lopen. Het is ook mogelijk om afzonderlijke huiskamers naar eigen keus te bezoeken. Dit kan door op de vaste speeltijden bij de betreffende huiskamer aan te sluiten bij de groep. Informatie over speeltijden per huiskamer vindt u gedurende de hele middag bij De Brem.

De Huiskamer Kunstroute Rijpelberg is een gezamenlijk initiatief van actieve wijkbewoners verzameld in de ABCD-groep en Kunstkwartier, het regionale centrum voor Beeldende Kunst, Dans, Muziek en Theater. De wijkbewoners die op 2 november hun kunsten laten zien, zijn in enkele maanden bij elkaar gebracht door Wanda Hendrickx vanuit Kunstkwartier. Een extra bijzonderheid is dat wijkbewoners die een presentatie verzorgen, coaching hebben kunnen krijgen van kunstvakdocenten van Kunstkwartier. Met dit soort projecten in de wijk streeft Kunstkwartier ernaar zoveel mogelijk mensen te laten delen in de beweging, verbinding en verwondering die kunst met zich meebrengt.

Wat Huiskamer Kunstroute Wanneer zondag 2 november 2008 Hoe laat 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 uur Waar Rijpelberg, vertrek vanaf wijkcentrum De Brem. Deelname gratis
Info:
http://www.rijpelberg.info
http://www.kunst-kwartier.nl

Live bij de Velvet!

Zondag 26 oktober Aanvang 18:30

Barbara breedijk, the finest jazz, Een der nederlands beste jazzzangeressen! Chillen, genieten, luisteren, en tot rust komen bij haar zachte rustgevende stemgeluid.

Barbara Breedijk

Ze is een kleine, ranke verschijning met springerige, blonde krullen waar ze veelvuldig met haar hand doorheen woelt. Haar jazzy stem klinkt groots, volwassen en doorleefd. Haar repertoire is afwisselend en varieert van swingende up-temponummers tot heerlijk relaxte songs. Barbara's jazzy sound ligt goed in het oor en doet soms denken aan Madeleine Peyroux.
Vol energie en zelfvertrouwen staat ze op het podium, helemaal opgaand in haar muziek. Inspiratie voor het schrijven van teksten haalt ze uit het dagelijkse leven, zoals het tv-programma Boer Zoekt Vrouw en uiteraard, de liefde. Ook de woorden van acteur en kok Pierre Wind waren voor Barbara aanleiding om het nummer 'Screaming For A Skirt' te schrijven. "Volgens hem moest ik eens een jurkje aantrekken op het podium, zodat ik meer zou schitteren''
Barbara Breedijk stond eerder al in de finale van de Grote Prijs van Nederland. En terecht, bewijst ze met haar liedjes vol jazz-, blues- en folkinvloeden. Sterke punten zijn haar energieke podiumpresentatie en haar totaal eigen sound.

3voor12 - Linda Slagter

Barbara speelde o.a in Paradiso & Melkweg. Ze was te horen op BNN for Live, TROS radio 2, KRO radio 1, Desmet Live radio 5, VPRO radio 6. Deed ze mee met het rondreizende festival de Popronde in 2006. Verder organiseerde ze in dat jaar een aantal muzikale evenementen o.a het benefiet Singing For Grannies (voor oma's in Moldavië) in het KHL Koffiehuis, Girls n Strings in Café Sappho en Ladies Live Night in de Winston Kingdom in Amsterdam

check: http://www.myspace.com/barbarabreedijk

Moet je bij zijn!

De toegang is gratis!

Zegt het voort!

Groetjes van het Velvet Team

info: 0492-523175

Velvet Lounge

De Wereldwinkel viert feest

In november is het 5 jaar geleden dat de Wereldwinkel zich vestigde in de Ameidestraat op nummer 5. Het is een fantastische plek om vanuit een prachtige winkel producten uit de derde wereld te verkopen. Dat is de reden dat de Wereldwinkel feest gaat vieren, een maand lang. Zo'n 29 jaar geleden startten een aantal mensen met verkoop van eerlijke koffie in een kraam op de markt. Op een gegeven moment kwam er een winkel in het Ketsegengske. Daar werd de basis gelegd voor wat de winkel nu is, de (H)eerlijkste cadeauwinkel van Helmond.
De winkel wordt volledig gerund door vrijwilligers. Zij verkopen de mooiste wereldcadeaus, originele producten met een hedendaags tintje. Alles is fairtrade, dat wil zeggen "eerlijke handel", gemaakt in ontwikkelingslanden met respect voor mens en milieu. Iedereen die spullen in de Wereldwinkel koopt, werkt dus mee aan een menswaardiger bestaan van de producenten. Juist dat maakt het cadeau tot het wereldcadeau.
Mede door dit alles hebben de Wereldwinkels tijdens de verkiezing, georganiseerd door Elsevier Retail, van Beste Winkelketen van 2008 de eerste prijs gewonnen in de categorie Hobby, cadeau & overig

Uniek en ludiek startschot
Op zaterdag 1 november geven loco burgemeester Kees Bethlehem en Peter Tielemans samen het startschot, in de Ameidestraat, voor de Wereldwinkel. De manier waarop is even ludiek als uniek. Om 12.00 uur nemen ze plaats achter een schildersezel. Tegenover elkaar gaan ze een portret van elkaar schilderen, met penseel en verf. (Noot: de symboliek van deze actie staat apart verwoord in een apart kader aan het eind van dit persbericht). De unieke portretten hangen daarna de hele maand in de etalage. Tijdens koopzondag 30 november worden de schilderijen publiekelijk bij opbod verkocht. (Noot: nadere berichtgeving volgt).
Elke zaterdag in november vinden er van 11.00 tot 15.00 uur feestelijke activiteiten plaats voor de winkel in de Ameidestraat. Op 8 november is er muziek met djembé. Op 15 november worden de kinderen vermaakt. Op 22 november wordt er in koor gezongen en op de 29e worden de snaren geraakt door gastmuzikanten. Op zondag 30 november vindt de veiling van de unieke schilderijen plaats.

Een wereldcadeau kopen is leuk
Vanwege het jubileum zijn er gedurende de hele maand november in de winkel ook allerlei leuke attracties. Kinderen van klanten die iets kopen, mogen een verrassing uit de grabbelton halen. De klant zelf mag met een dobbelsteen gooien. Valt deze op 5, dan gaat er 5% van het aankoopbedrag af. En er is een afdeling waar de spullen 25% (5x5) zijn afgeprijsd. En speciaal voor de feestdagen in december zijn er mooie producten ingekocht, voor ieder wat wils, in de (h)eerlijkste cadeauwinkel van Helmond.

De openingsactie door loco burgemeester en centrummanager
Loco Burgemeester Kees Bethlehem met o.a.. Kunst & Cultuur in zijn wethouders portefeuille is vandaag aanwezig als betrokken bestuurder . Peter Tielemans is als Centrummanager steeds bezig is de kwaliteit van het Centrum op hoger niveau te brengen en draagt de Wereldwinkel een warm hart toe. Beide slaan zodoende ook een mooie symbolische brug.
De Wereldwinkel is een organisatie "van en voor wereldburgers". Hoe kijken wij met zijn allen vanuit het rijke westen tegen de arme werelddelen aan en andersom. De mens staat centraal, de rijken zijn solidair met de armen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.
De vrijwilligers van de Wereldwinkel dragen door hun verkoopactiviteiten bij aan een menswaardiger bestaan van velen. Zij kijken positief naar de arme medemensen op deze aardbol. Portretteren is bij uitstek het positief naar de medemens kijken en iets doen.
De producten uit de winkel zijn origineel, gemaakt met respect voor mens en milieu. Kleurrijk en volstrekt uniek worden ook deze twee portretten. Ze zijn gemaakt met respect voor elkaar.
En de eindresultaten hebben ook een waarde. De opbrengst besteden we voor het grootste deel aan een goed doel, namelijk Stichting Helmond - San Marcos.

ook jij bent dus van harte uitgenodigd om op 1 november bij de aftrap van deze geweldige feestmaand te zijn!

Graag tot ziens!!

Groetjes van het team van de Wereldwinkel!

Wereldwinkel Helmond

Guten Tag. Sagen Sie bitte vor, wo man die Kontaktdaten des Besitzers dieser Webseite finden kann? Danke. (ich piongulikaza)

@ piongulikaza, hier kann dass.

http://www.deweblogvanhelmond.nl/mail.php

15 November wederom een swingende Rock & Roll dansavond in D'Herbergh, Molenstraat 96/98 Helmond

M.M.V. o.a. The Marvin Players, duo TWO OFF US, en special guest Alex Starr

aanvang 20.00
a/d kasse 10,- reserveringen 7,50
0621232047/0614278162

HM Music-Events

22 November Indorock dansavond!!
M.M.V. The Black Wings Revival Band &
special guest "Tante Leen" (Wieteke v.Dort look a like)

Locatie: D'Herbergh, Molenstraat 96/98 Helmond

aanvang 20.00
entree 10,-

HM Music-Events

29 November Rock & Roll dansavond M.M.V.
The Marvin Players, zangeres Trijnie & special guest Alex Starr!

Tijdens deze avond ook een showdemo "Burns Guitars)

Locatie: Buurthuis St.Anna, Hoogeindsestr.24, Helmond

Aanvang 20.00 - entree 5,-

HM Music Events

Spec soul band! The Revival!

Het was 1998, nu 10 jaar geleden dat de Spec soul Band er mee ophield.

A.s. zondag 9 november staan zij na 10 jaar weer op de planken in de Velvet Lounge, noem het een ultiem afscheid optreden, een revival, een reünie, een samenkomst van soulliefhebbers, hoe dan ook; een hoop gezelligheid en voor de aller, aller laatste keer!

10 jaar bestaan, grote regionale successen en optredens, een van de meest populaire regionale soulbands van die tijd!, 9 topmuzikanten, ...slechts enkele feiten over dé soulband van toen!

De Spec soul band, opgericht in 1988, bestaat uit 9 rasmuzikanten uit Helmond en omgeving.

Met o.a. 4 blazers en een zangeres zetten zij een supersfeer en een hoop gezellige en kwaliteit Soul op de planken!
De complete band zal aanwezig zijn m.u.v. Leon vd Laar, hij zal worden vervangen door Martin van Schijndel, een bekende en zeer ervaren gitarist.

In 1997, de hoogtijdagen van de Spec Soul band, word een professionele en unieke live cd opgenomen, deze unieke live cd is op 9 november in beperkte oplage nog te verkrijgen!

In 1998 besluit de band ermee te stoppen nadat zij 10 jaar hoogtepunt na hoogtepunt hebben beleefd, ook word dan beloofd dat er nog een ultiem laatste optreden zal gaan plaatsvinden, die belofte word aanstaande zondag ingelost, en hoe!

Zondag 9 november vanaf 15:00 in de middag zal het feest losbarsten in de Velvet Lounge aan de steenweg 21, zorg dat je er op tijd bij bent want er zal zich een schare fans opdringen om een glimp van deze cult en soulhelden op te vangen!
De toegang is geheel gratis!

Heb je kinderen? Een tip!
Stichting SEM organiseert iedere zondagmiddag een kinder crea middag in de Velvet Lounge, met professionele begeleiding en iedere week een ander thema, deze week is het thema kijkdozen maken! Vanaf 14:00uur tot15:30uur kunnen alle kinderen dus knutselen, leren en plezier maken! Dit alles voor slechts €2,50 p.p.
Meer info: http://www.stichtingsem.nl

Velvet Lounge
Steenweg 21
5707 CD Helmond
Tel: 0492-523175
Tel: 06-41598633
http://www.develvet.nl

velvet lounge

Hallo,
Ok dit weekend weer een vol programma bij de Velvet Lounge!

Vrijdag 28 nov.
Hangover Sunday promoot videoclip in Loungecafé Velvet
Vrijdag 28 november presenteert de Helmondse band Hangover Sunday in Loungecafé Velvet de nieuwe videoclip van haar single "Sometimes".
De opnames van de videoclip vonden plaats in Velvet en daarom zal de videoclip aanstaande vrijdagavond voor het eerst in dit café worden vertoond. Naast de videoclip zullen er ook andere beelden van de band te zien zijn, waaronder making of beelden van de video.
Vanaf zaterdag 29 november is de clip ook op http://www.hangoversunday.nl te zien. Loungecafé Velvet is te vinden aan Steenweg 21 in Helmond.

Zaterdag 29 nov.
Live; Juicy flavour!
Juicy Flavour is een viermansformatie bestaande uit Geert Hagelaar, Levien van Kooten, Jorrit van Kooten en Jorrit de Vries. In 2006 vielen de bands van Geert en Jorrit V uit elkaar. Omdat ze allebei volop door wilden gaan met het maken van muziek besloten ze samen wat dingen te proberen. In het begin waren dit simpele dingen als sunday bloody sunday van U2, maar ze merkten al gauw dat er meer in zat. De eerste grondslag voor de band die nu als Juicy Flavour bekendstaat was gezet.
Niet alleen de muzikale band van Geert en Jorrit V groeide, ook leerden ze elkaar beter kennen. In deze periode waren ze volop op zoek naar aanvulling voor hun bandje, wat leidde tot benadering van Jorrit K en Levien, twee broers. Geert kende hen al langer, ze woonden bij hun in de buurt.
In het begin was het nog wat zoeken naar elkaar en was het hard werken om het niveau van iedereen gelijk te trekken. Maar na wat optredens en banduitjes werd duidelijk dat er iets speciaals uit kon groeien. We sloegen een andere weg in en begonnen met eigen nummers. Vanaf dat moment roken we de mogelijkheden en begonnen we elkaar uit te dagen om beter te worden.
Juicy Flavour is vanaf moment een begonnen met rock, maar begon later uit te breiden naar meerdere stromingen. Zo hebben we eigen nummers die een vleugje raggae en drum&bass in zich hebben, maar kunnen we er ook van genieten om een flink hard rocknummer ten gehore te brengen. Het ene moment word je bij ons omringd door gillende gitaren en pompende drums, het andere moment denk je ''ey wat een rustige lounge! Dit omdat we denken en proberen 'alle' muzieksoorten op een of andere artistieke manier met elkaar te kunnen combineren.
We zijn de afgelopen tijd door een zware periode gegaan, met een bandlid in het ziekenhuis, maar we zijn met z'n vieren dankbaar dat het allemaal goed is afgelopen en het heeft onze muziek, en onze band alleen maar sterker gemaakt. Kortom: kom kijken als Juicy Flavour moet optreden want we hebben heel wat voor je in petto!
a.s. zaterdag dus vanaf 22:00!

Zondag 30 nov.
Live! een der beste singer / songwriters uit nederland!
Niet te missen!
zie en luister: http://www.peterhabets.nl
aanvang: 20:30

Al deze activiteiten zijn net als altijd weer gratis toegankelijk!
Vertel, mail en hyve het door!
Greetings van het Velvet team

Velvet Lounge

Een muziekspektakel in de Velvet Lounge!

Zaterdag 13 december zal het dak eraf gaan in de velvet lounge, er spelen namelijk 2 geweldige bands.

De avond zal om 21:30uur beginnen met;

Cassettebandje

Wie zijn het cassettebandje? 4 muzikale Helmondse jongemannen, al heel hun leven bezig met muziek en sinds een jaar verenigd in een band; cassettebandje

Doch dit cassettebandje neemt `geluid` niet alleen op. Het wordt ook weer uitgestoten, in een mix van reggae tot rock&roll en van pop tot singer-songwriter, over het algemeen eigen muziek. Achter de microfoon/gitaar Thomas Pieters, gitaar/mondharmonica Rob Hermans, achter de bas Teun Blenckers, en achter de drums Sabesan van Vijfeijken. Voor deze laatst-genoemde zal dit het eerste en laatste optreden zijn, samen met Cassettebandje. Bij deze dan ook een oproep, want cassettebandje is dus op zoek naar een nieuwe drummer!

Na dit ongewtijfeld superoptreden zal de avond worden voortgezet door;

Quramitry

In 1998 begon Mark Courage (Quram) liedjes te schrijven in een ander genre dan de toenmalige sax-rock-formatie 'Black Wish' waar hij deel van uitmaakte. Sindsdien heeft Quramitry al een aantal bezettingen gekend. De filosofie van Mark is dat verschillende uitvoerende het verschil kunnen maken. Zo blijft de muziek van Quramitry zich ontwikkelen. De liedjes van Quramitry worden door de verschillende bezettingen telkens opnieuw ontdekt en gearrangeerd.

De stijl van Quramitry is te omschrijven als een mix tussen americana en popmuziek met raakvlakken aan bluegrass, blues, jazz, latin en folk.
De huidige bezetting van Quramitry bestaat uit 'Quram' (zang en gitaar), Laila Lu (bas), Buckweat Tom (drums), Brahms (accordeon) en Olyvia (viool, zang).

zie:

2 geweldige bands die je niet kan en mag missen!

De toegang is zoals altijd gratis en de avond zal om 21:30uur starten.

Velvet Lounge

Steenweg 21

Helmond

Info: 06-41598633

Velvet Lounge

Vereniging Wijkbeheer Binnenstad

Persbericht en uitnodiging

Op vrijdagmiddag 19 december a.s. rond 16.15 uur zullen bewoners van de Vossenburcht, Binnenstad de lichtjes ontsteken van de kerstbomen bij de voormalige Uilenburcht aan de Hamsterstraat. Dit zal dan tevens het officiële startsein zijn voor een groot kunstproject op dit voormalige schoolgebouw. Buurtbewoners, betrokkenen en geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Het eerste kunstproject "Vos" en "Uil" uitgevoerd door studio Blooos zal dan ook al te zien zijn op de dichtgetimmerde ramen.
Bewoners van de Vossenburcht hebben de handen uit de mouwen gestoken en zijn met medewerking van stadshobbycentrum het Baken en woningbouwcorporatie Woonpartners creatief aan de slag gegaan om de overige panelen aan deze zijde van het gebouw te beschilderen.
Met name door de inzet van Woonpartners is de uitvoering van de eerste fase van dit project op korte termijn gerealiseerd.

Het monumentale pand De Uilenburcht (voorheen een basisschool) gelegen aan het Prins Karelstraat / Hamsterstraat, staat sinds geruime tijd leeg. Tot nu toe is er nog geen herbestemming voor het pand gevonden en naar verwachting zal het pand nog ruim driekwart jaar leeg staan.

Het pand is de omwonenden van wijk een doorn in het oog. Het onkruid in de bijbehorende tuin stond metershoog en de ramen zijn bedekt met houten panelen. Al met al ziet het er troosteloos en verwaarloosd uit. Aangezien het pand niet geschikt is om open te stellen voor deze korte termijn, is op verzoek van wethouder Stienen, besloten om puur de buitenkant van het pand aan te pakken. De gemeente, De Fonkel, directe omwonenden, jongerenwerkers en lokale kunstenaars zijn hierover met elkaar in gesprek gegaan en hebben besloten om de buitenkant van het pand in fases te verfraaien. De omvang van het pand vereist een fasering; verschillende deelprojecten zullen de Uilenburcht de komende maanden een ander en beter aanzicht geven. Het idee is om de buurtbewoners, lokale kunstenaars en jongeren uit de buurt intensief te betrekken bij dit project.

Er wordt naar gestreefd de deelprojecten alle in 2008 reeds uitgewerkt te hebben en hiervoor ook de financiële middelen voor te regelen. Maar het wordt niet noodzakelijk geacht. Creatieve ideeën kunnen altijd nog worden besproken en worden toegevoegd. Tevens kan het bijbehorende plein incidenteel en spontaan worden ingezet als evenemententerrein.

Voor het eerste deelproject is besloten (een deel van )de houten panelen die de ramen bedekken aan zijde van de Hamsterstraat, te vervangen door panelen die bedrukt zijn met foto's. Deze foto's werden eerst gedrukt op water- en weerbestendige folie die vervolgens aan de houten panelen bevestigd is. De overige panelen werden door bewoners geverfd in effen kleuren

Bijkomend werden een drietal kerstbomen met verlichting geplaatst m.m.v. de Vereniging Wijkbeheer Binnenstad en werd het omliggende puin en onkruid geruimd door de gemeente. Ook de dakgoten werden schoongemaakt.

In 2009 staan diverse andere projecten op stapel aan de speelplaatszijde van het gebouw. Zo is er aanvraag voor een graffitiproject, een kunstzinnig nestkastenproject, een schoolproject met kunstenaar, een project met leerlingen van het ROC , enz.
Voor alle projecten wordt afzonderlijk subsidie gezocht bij verschillende instanties.
De organisatie is in handen van Gemeente Helmond, Economische Zaken i.s.m. Woonpartners, Vereniging Van Eigenaren de Vossenburcht, stadshobbycentrum 't Baken, Vereniging Wijkbeheer Binnenstad en lokale kunstenaars. coördinatie grafische vormgeving: Sandra v.d. Berg, algehele coördinatie: bedrijfsleider van de Fonkel, Otto Spierings.

De aanpak van de buitenkant van De Uilenburcht zal de onvrede in de wijk doen verminderen en zo de leefbaarheid vergroten. Verder zal de samenwerking met verschillende partners de sociale cohesie binnen de wijk bevorderen door samenwerking in zelfwerkzaamheid.

De kunstwerken zullen bij een nieuwe bestemming van het gebouw niet verloren gaan. Zij worden geplaatst in o.a. de parkeergarages van de Vossenburcht en De Fonkel.

Voor vragen over deze uitnodiging / persbericht kunt u contact opnemen met:
Otto Spierings
De Fonkel: 0492 597444
Mobiel: 06 23 595 096

PERSBERICHT

Chaos in Helmond centrum
Rabbits verbijsteren winkelgangers

Helmond, 20 december 2008 - Aankomende zondag maken alle losgeslagen rabbits zichzelf bekend! In het centrum van Helmond laten ze dan zien wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze zichzelf met de publiciteitsstunt van afgelopen zaterdag op de kaart wilden zetten.

Zaterdagmidddag zijn in de middag losgeslagen rabbits gesignaleerd. Ruim dertig groen, roze geklede rabbits
met onherkenbaar gezicht en grote rabbit-oren renden zaterdagmiddag door het centrum van Helmond.
Zij gaven de jongeren onder de Helmondse bevolking een hand en riepen het woord: MORGEN!!!

Tot verbazing van enkele voorbijgangers waren dit niet paashazen die te vroeg waren gekomen.

Bent u nieuwsgierig wie dit zijn en wat ze onder de aandacht willen brengen? Kom dan morgenmiddag naar het centrum van Helmond.

Helmond Rabbit

3 Januari 2009: Rock-a-Billy & Rock'n'Roll Nieuwjaarsparty m.m.v.
The HI-TOMBS!!
Buurthuis St.Anna, Hoogeindsestraat 24, Helmond
0492 549216
aanvang 20.00 Entree 5,-

Helmond Sport organiseert in samenwerking met PSV naast de talentendag ook weer de KEEPERSDAG op sportpark de Braak.
Op zondag 8 maart 2009 vindt de jaarlijkse keepersdag weer plaats.
Deze dag is bestemd voor jonge keepers die uitkomen in een E, D of C jeugdelftal.
Schrijf je in via de website van Helmond Sport. Na het invullen van het inschrijfformulier ontvang je van Helmond Sport een bevestiging.

Tentoonstelling fotoclub Brandevoort

Op 13 maart a.s. opent Wethouder Frans Stienen de 4de tentoonstelling van de nog jonge FotoClub Brandevoort. Uit de sterk gegroeide club zullen 30 leden hun werk van het afgelopen seizoen tonen. Net als vorig jaar zullen de bezoekers weer kunnen stemmen, welke foto voor hen de beste van 2008 is geweest. De openingstijden: vrijdag 13 maart van 20.00-22.00, zaterdag 14 maart van 10.00-17.00 en zondag 15 maart van 11.00-17.00 uur. Gratis toegankelijk.
't BrandPunt, Biezenlaan 27 in Brandevoort

Lustrumreis naar Bratislava, Slowakije
Pointwood Big Band bestaat 20 jaar!

De nieuwste lustrumreis van de Pointwood Big Band (opgericht in 1989) staat voor de deur. Ditmaal gaat de Band naar Bratislava, op speciale uitnodiging van de heer G. H. Meulensteen, zakenman en kunstverzamelaar. In en rond de hoofdstad van Slowakije verzorgt de Pointwood Big Band meerdere optredens. Waaronder twee uitvoeringen in het toonaangevende Danubiana (Meulensteen Art Museum), een concert met het combo in de Nederlandse ambassade op koninginnedag en een optreden op het plein Hlavné Námestie in het historisch centrum van de stad. De Band vertrekt op 28 april en is op 3 mei weer thuis.

Programma
Naast de optredens, staan onder meer een rondleiding door Wenen, een stadswandeling door Bratislava en een bezichtiging van de werken van de Franse kunstenaar Robert Combat (in het Danubiana) op het programma. De muzikanten overnachten in het sfeervolle Botel Gracia met uitzicht op de Donau.

Point-wood
De Pointwood Big Band bestaat uit ruim twintig muzikanten, waaronder jazz-zangeres Lidy Allan, die al vele jaren succesvol in de regio optreedt. Hoewel de band in Stiphout (letterlijk vertaald: Point-wood) is opgericht, komen de meeste leden uit de wijde omtrek van Stiphout. De afgelopen jaren heeft de Band veel podiumervaring opgedaan, in zowel binnen- als buitenland. Zo traden de muzikanten in 2004 en 2007 meerdere malen op in respectievelijk Spanje en Duitsland.

Repertoire
De swingband speelt muziek uit de hoogtijdagen van de Big Bands. Denk aan de orkesten van Glenn Miller, Duke Ellington en Count Basie. Met nummers als In the Mood, Sweet Georgia Brown, American Patrol, Splanky en Cute, staat de Pointwood Big Band garant voor nostalgische momenten.

Een nieuw geluid!
Sinds kort staat arrangeur en componist Ray Drossaert voor de Pointwood Big Band. Onder zijn deskundige leiding blijft de Band schaven aan haar unieke stijl en sound. Zodat luisteraars steeds op een gevarieerd en swingend concert kunnen rekenen.

SEM is jarig, VIER MEE!!

Hiep Hoera een Feestje. SEM werd vorig jaar mei spectaculair gelanceerd met een recordpoging grootste band van Helmond. Is dit gelukt? Jazeker! Dit jaar zijn we terug met nog meer kabaal want we vieren op zaterdag 23 mei 2009 ons 1-jarig bestaan! Vier dit feest met ons mee!

Dit 1 jarig bestaan van Sem gaan we vieren met wederom een recordpoging op de Steenweg. Waar het om gaat is om met zoveel mogelijk mensen, muzikanten, zangers, hobbyisten en geïnterreseerden één nummer te spelen onder (semi) professionele begeleiding. Lekker improviseren, meepingelen, alles is goed! Dus haal je gitaar uit de kast, de triangel uit het stof, de pannen uit de kast en kom zaterdag 23 mei om 17.30 uur naar de Steenweg voor de grootste kakofonie van Helmond! Het nummer dat gespeeld gaat worden is hoki poki en 1 kleine Semmer. Hou de site in de gaten de tabs komen eraan!!!!

Schoolband - " In Your Face"

Speciaal voor dit 1 jarig bestaan zal er voor de record poging de Schoolband van de Berkenschutse "In Your Face" komen optreden. Met Jesse de Louw - piano, John van den Hurk - Basgitaar, Maarten arts - Electrische gitaar, Reinier - Drum en Charlotte, Loes & Nastasja zijn de zangeressen.

Ze zullen verschillende nummers van nirvana, greenday amy Mcdonald en survivor spelen.

Zie jullie allen 23 Mei op de steenweg!!!! Doe Mee doe Sem!

Vrijdag 29 mei vanaf 20.00 uur: de Live-ronde van WilHelmonds in Zeezicht.
De 9 beste inzenders gaan dan strijden voor 1 van de 3 Finale-plekken.
De entree is natuurlijk gratis.
Wil je meer weten over WilHelmonds, kijk dan hier.

Vrijdag 12 juni vanaf 20.00 uur: de Finale van WilHelmonds in Brabant House.
Helmonds Hoop,'t Akkoordje, Monald Aben en de Gebroeders Tel strijden voor de felbegeerde WilHelmonds titel.
De entree is natuurlijk gratis!!

Wil je meer weten over WilHelmonds, kijk dan hier.

FEESTELIJK WEEKEND BIJ DE DIERENAMBULANCE

Op zaterdag 8 en zondag 9 augustus 2009 is er heel wat te doen bij de dierenambulance aan de Grasbeemd 17 in Helmond.
Vooral voor de kinderen is het feest met o.a. een

 Kindermarkt met mooie spulletjes van € 0,25 tot € 3,00.
 Grabbelton lekker grabbelen voor € 0,25 altijd prijs.
 Ballen happen in water € 0,25 altijd prijs.
 Kleur wedstrijd met als hoofdprijs een dag mee met de Dierenambulance.

Maar dat is nog lang niet alles
De kinderen mogen onder begeleiding kennis maken met onze
kittens in de speciale kittenkamer, waar de kittens zitten die gechipt en geënt zijn, en voor € 65 mee mogen.

Zie ook onze Website http://www.dierenambulancehelmond.nl.

Voor Mamma en Pappa is er een terrasje, waar men tegen een kleine vergoeding
een lekker hapje en drankje kan nuttigen. En voor de kinderen is er limonade.
Ook is er een marktkraam waar van alles te koop is te veel om op te noemen.
Om 10.00 uur gaat de deur open en om 17.00 uur weer dicht.

DE OPBRENGST VAN DEZE DAGEN KOMT GEHEEL TEN GOEDE AAN ONZE DIEREN.

Natuurlijk kan iedereen elke werkdag tussen 9.00 en 18.00 uur bij de Dierenambulance binnenlopen om een kat uit te zoeken. In het weekend kan men alleen op afspraak komen.

Gratis workshops tijdens zomeracademie


In de laatste week van de zomervakantie, van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 september, is er weer de zomeracademie.

In wijkcentrum De Fonkel en jongerenhuis Het Badhuis worden speciaal voor de huidige leerlingen van groep acht van de basisschool en de leerlingen van de eerste klas van de middelbare school allerlei gratis workshops gegeven; van kickboksen en breakdance, tot sieraden maken en schilderen.

Workshops van professionals

Vier dagen lang draait alles om leren, meedoen en genieten. De jongeren kunnen uit diverse workshops kiezen zoals breakdance, streetdance, rappen, henna, graffiti, sieraden maken en kickboksen. En ze krijgen deze workshops van echte professionals. Zo geeft de Helmondse profkickbokser Nieky Holzken de workshop kickboksen.

Meedoen

Om zich op te geven hoeven ze alleen een e-mail te sturen naar zomeracademie@swhhelmond.nl, met daarin het volgende:

  • Naam, adres en telefoonnummer
  • De drie favoriete workshops
  • Leerlingen van groep 8 geven de e-mail als onderwerp "zomeracademie 1e jaars" mee. Leerlingen van de 1e klas voortgezet onderwijs geven de e-mail als onderwerp "zomeracademie 2e jaars" mee.
  • Op welke dag ze komen. Leerlingen van groep acht kunnen kiezen voor 1 en 2 september, leerlingen van de eerste klas middelbare school kunnen kiezen voor 3 en 4 september.

Wie zich snel inschrijft krijgt op de dag van de workshop(s) twee consumptiebonnen. Na de inschrijving wordt per e-mail alle informatie toegestuurd. Wie nog vragen heeft kan contact opnemen met Swh, tel. 0492-540215.

Bron:helmond.nl

Hallo,

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar? Wil jij meepraten over zaken welke (Helmondse) jongeren aangaan, wat je echt interesseert? Wil je weten wat de Socialistische Partij (SP) hier van vindt en hoe haar jongerenafdeling ROOD hier op in gaat?

Kom dan op donderdag 10 september aanstaande naar onze jongerenavond in The Velvet Lounge aan de Mierloseweg 21 te Helmond en doe mee!

Als gasten ontvangen we Ronald van Raak, 2e kamerlid van de SP fractie en/of Eva Gerrebrands, voorzitter van ROOD landelijk.

We beginnen om 20.00 uur en eindigen zo rond de klok van 22.00 uur.

Wil jij meedenken en -doen met de meest aktieve partij van Helmond en je inzetten voor jongeren, blijf dan niet thuis maar kom.

Oh ja, en neem gerust je vriend of vriendin mee!

Voor meer info mail helmond@sp.nl of bel 06-47982616

De wedstrijd Helmond Sport - De Graafschap van vrijdag 9 oktober begint om 19.30 uur. Dit in verband met de live uitzending bij RTL 7.

Persbericht

Helmond, 29 september 2009

Forumavond wijkontwikkelingsplannen Helmond-West

Op donderdag 8 oktober 2009 vindt er een forumavond plaats in wijkcentrum 't Patronaat voor bewoners en belanghebbenden van Helmond (West). De forumavond heeft als onderwerp de wijkontwikkelingsplannen Helmond-West, zoals die gelanceerd zijn door de gemeente Helmond en woningbouwvereniging woCom op de inloopavonden 14 en 21 juli en 23 september 2009.

Op 10 september zijn alle gemeenteraadsleden van Helmond per telefoon en/of per mail uitgenodigd de forumavond te bezoeken en als voorbereiding een enquête in te vullen met stellingen over de wijkontwikkelingsplannen Helmond-West. De uitkomst van de enquête dient als input voor de stellingen die aan de forumleden op de forumavond zullen worden voorgelegd.
Het forum bestaat uit fractievoorzitters van de politieke partijen in Helmond of een aangewezen plaatsvervanger. Aan de hand van stellingen wordt gedebatteerd.

Na de pauze krijgt het publiek de gelegenheid om open vragen te stellen aan de forumleden.

Na afloop van de forumavond vindt een persconferentie plaats.

Gespreksleider tijdens deze forumavond is Bernke van Kreij.

Programma forumavond:
20:00 : Welkomstwoord door voorzitter Belangenvereniging BUITEN(ONS)OM
20:00 - 21:00 : Debatronde onder leiding van Bernke van Kreij
21:00 - 21:15 : Pauze
21:15 - 22:00 : Vragenronde onder leiding van Bernke van Kreij
22:00 : Slotwoord door voorzitter Belangenvereniging BUITEN(ONS)OM
22:00 - 22:30 : Naborrel
22.10 : Persconferentie met de forumleden

De forumavond wordt georganiseerd door de Belangenvereniging BUITEN(ONS)OM.

De forumavond vindt plaats in wijkhuis 't Patronaat (2e Haagstraat 40) van 20:00 - 22:30.
De zaal is open vanaf 19:30 uur.

Pers en media worden uitgenodigd verslag te doen van de forumavond.

Einde persbericht

Huiskamer Kunstroute Rijpelberg op zondag 4 oktober

Dit jaar openen Rijpelbergse artiesten en kunstenaars, na een succesvolle editie in 2008, voor de tweede keer hun huiskamer voor geïnteresseerd publiek. Op zondagmiddag 4 oktober vanaf 12.00 uur vertrekt er ieder uur een groep bezoekers vanuit Wijkhuis de Brem aan Rijpelplein 1. De bezoekers wandelen onder begeleiding van een Rijpelberger door de groene Helmondse wijk langs verschillende huiskamers. De laatste groep vertrekt om 15.00 uur. Er kan gekozen worden uit drie verschillende routes waarin wijkbewoners hun muziek, beeldende kunst, poëzie, toneel en dans presenteren. Het aantal locaties is dit jaar uitgebreid van tien naar twaalf en omvat ook basisschool de Straap waar leerlingen zich van hun beste kant laten zien.
Elke presentatie duurt 15 minuten en het wandelen van een totale route duurt ongeveer twee uur. De toegang is overal gratis. In Wijkhuis de Brem liggen boekjes klaar met informatie over de artiesten en kunstenaars en de uitgezette routes.
Kijk ook op http://www.rijpelberg.info

Hierbij het affiche van de forumavond met fractievoorzitters uit Helmond van donderdag 8 oktober met als onderwerp: wijkontwikkelingsplannen in Helmond West, samen meedenken, samen meedoen!

Rob Mientjes

U2 Acrobat speelt morgen, zondag 18 oktober, vanaf 15.00 uur in Café 't Vat aan de 2e Haagstraat (tegenover de Em-Té).
De band speelt zowel oude als nieuwe U2 songs en zal, net als vorig jaar, weer een super show neerzetten! Zorg dat je erbij bent.
De entree is gratis, sinds de vorige keer weten we: vol = vol! DJ Frogson verzorgt de muziek voor en na het optreden.

U2 Acrobat speelt morgen, zondag 18 oktober, vanaf 15.00 uur in Café 't Vat aan de 2e Haagstraat (tegenover de Em-Té).
De band speelt zowel oude als nieuwe U2 songs en zal, net als vorig jaar, weer een super show neerzetten! Zorg dat je erbij bent.
De entree is gratis, sinds de vorige keer weten we: vol = vol! DJ Frogson verzorgt de muziek voor en na het optreden.

U2 Acrobat speelt morgen, zondag 18 oktober, vanaf 15.00 uur in Café 't Vat aan de 2e Haagstraat (tegenover de Em-Té).
De band speelt zowel oude als nieuwe U2 songs en zal, net als vorig jaar, weer een super show neerzetten! Zorg dat je erbij bent.
De entree is gratis, sinds de vorige keer weten we: vol = vol! DJ Frogson verzorgt de muziek voor en na het optreden.

U2 Acrobat speelt morgen, zondag 18 oktober, vanaf 15.00 uur in Café 't Vat aan de 2e Haagstraat (tegenover de Em-Té).
De band speelt zowel oude als nieuwe U2 songs en zal, net als vorig jaar, weer een super show neerzetten! Zorg dat je erbij bent.
De entree is gratis, sinds de vorige keer weten we: vol = vol! DJ Frogson verzorgt de muziek voor en na het optreden.

U2 Acrobat speelt morgen, zondag 18 oktober, vanaf 15.00 uur in Café 't Vat aan de 2e Haagstraat (tegenover de Em-Té).
De band speelt zowel oude als nieuwe U2 songs en zal, net als vorig jaar, weer een super show neerzetten! Zorg dat je erbij bent.
De entree is gratis, sinds de vorige keer weten we: vol = vol! DJ Frogson verzorgt de muziek voor en na het optreden.

OPROEP OM TE STEMMEN op de St. Trudoschool Helmond/Stiphout.
Het Eindhovens Dagblad gaat voor 4 goede doelen een inzamelingsactie houden. Er hebben zich 50 goede doelen aangemeld, waaronder de school van mijn dochters. Op de
site van het Eindhovens Dagblad kun je per emailadres stemmen voor een nieuw speeltoestel op ons schoolplein. De site =
http://www.edinactie.nl STEM OP ST. Trudoschool Helmond. Hoe meer stemmen hoe groter onze kansen. Ik reken op jullie.
Groetjes
Helga

@Helga: Ik heb gestemd, succes met de actie!

Ha Helga, Hoe is ie?

Uiteraard stem ik voor een nieuw speeltoestel op jullie schoolplein. Leuk dat jij het op deze manier opneemt voor jullie school.

Helmondse Liedertafel "t Akkoordje 0rganiseert
Ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan een
3e LIEDERTAFELFESTIVAL 2009
op zondagmiddag 13 december
in T.O.V. aan Azalealaan 40 in Helmond

m.m.v.
Showband de Notenknaawers Gemert
Smartlappenkoor Tot tranen toe beroerd Zaltbommel
Zing maar lekker mee 's Hertogenbosch
Liedertafel 't Akkoordje Helmond
Dansorkest Calypso Deurne

Zaal open 13:00
aanvang 13:15
toegang gratis
iedereen is van harte welkom.
Na 18:00 uur is er een gezellig samenzijn, en kan er gedanst worden op de klanken van dansorkest Calypso.

30 Januari Mega Dansavond met "live" Jukebox Classics/Rock&Roll in de Kamenij, Jeroen Boschstraat 19,5702XP te Helmond
m.m.v. Shakin'Stars (Rock&Roll)en N-JOY 60,70 ties.
Aanvang 20:00 entree 5,-pp. cons.1,50 pst.

Stichting De Nederlandsche Cacaofabriek (DNCF)

ONVERMIJDELIJK STUK

Sieberen-Henk de Jong

Zaal
opening: zondag 17 januari om 15:00 uur
expositie is te zien t/m zondag 28 februari 2010

In het werk van Sieberen-Henk de Jong worden figuratieve beeldelementen gebruikt zoals het vliegtuig.
De voorstellingen zijn ontstaan uit onderzoek naar mythologische archetypen.
De schilderijen gaan over de verbeelding van het noodlot en bevinden zich tussen gekte en gelatenheid.
Geïnspireerd door de vertelling van de val van Icarus, is de getoonde serie werken het resultaat van dit onderzoek.

Jongensdroommuseum

Ad Wijgergangs

Projectruimte
opening: zondag 17 januari om 14:00 uur
expositie is te zien t/m zondag 28 februari 2010

Ad Wijgergangs (Veghel 1960) woont en werkt in 's-Hertogenbosch.
Hij studeerde in 1988 af aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving aldaar. Nadien heeft hij jarenlang achter de schermen van de kunstwereld gewerkt aan een oeuvre dat bestaat uit tekeningen, werken met gemengde technieken, collages, (mono-)prentjes en kijkdoosjes.
Sinds begin vorig jaar laat hij af en toe het veelomvattende werk zien in de vorm van een terugblik naar meer dan twintig jaar solitair kunstenaarschap.

A PENCILLED TEXT IN THE SPACE

Ineke van der Wal

Ontmoetingsruimte
vanaf: zaterdag 6 februari
expositie is te zien t/m zondag 28 februari 2010

Een tekst muur van geschreven woorden; een dialoog tussen mijzelf als kijker, toeschouwer, de muur en de aanwezige kunst in de ruimte.

'A pencilled text in the space'. Myself as viewer in a dialogue between the art present and the space .

De Nederlandsche Cacaofabriek

Dag van de gemeente Helmond

Optredens van Helmondse zangeressen. Uitleg over de nieuwste projecten in de stad. De politieke partijen die zich presenteren aan het publiek. Spetterende demonstraties van de Helmondse brandweer. Dat is in het kort het programma van de Dag van de Gemeente Helmond op zondag 31 januari.

Van 13.00 uur tot 17.00 uur zijn de inwoners van Helmond en alle andere geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te komen nemen 'in de keuken' van de gemeente Helmond. De activiteiten vinden plaats in de Stadswinkel, de Raadzaal en op het Boscotondoplein. De toegang is gratis.

Bijzondere projecten
In de Stadswinkel wordt uitleg gegeven over enkele bijzondere Helmondse projecten, zoals Brandevoort, Suytkade en de nieuwe spooronderdoorgang bij het NS-station. Maar ook over Helmond Jong 2Gether, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Helmond heeft Antwoord. Ook de mensen die willen weten wat er op de High Tech Automotive Campus gebeurt en hoe de wijk Helmond West verbeterd wordt, kunnen op de Dag van de Gemeente in de Stadswinkel terecht.

Optredens
Op het Boscotondoplein voor de Stadswinkel komt een grote tent te staan. In deze tent presenteren de Helmondse politieke partijen zich met hun eigen stand aan het publiek. Ook is er een podium, waarop de zangeressen Algo Ellensburg en Annique van den Heuvel - die beide bij de gemeente Helmond werken - optreden met band.

De Helmondse politiek
In de raadzaal op de tweede verdieping van Boscotondo krijgt elke politieke partij die op 3 maart meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond 15 minuten de tijd om zijn belangrijkste standpunten naar voren te brengen. Tijdens de dag lanceren de partijen samen de StemWijzer. Op deze website kunnen kiezers een stemadvies krijgen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Vliegen over Helmond
In de commissiekamer, ook op de tweede verdieping, staan demonstraties van Virtueel Helmond op het programma. Ook kunnen bezoekers hier zelf met een avatar (virtueel karakter) over de stad vliegen en de plannen van de toekomst in 3D bekijken.

Brandweer
Buiten de tent zijn er spectaculaire demonstraties van de Helmondse brandweer. De brandweer laat onder meer zien hoe in een mum van tijd een dak van een auto wordt geknipt.

Gemeentemuseum open
Tijdens de Dag van de Gemeente is ook het Gemeentemuseum Helmond gratis te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Dat geldt voor beide locaties: zowel het Kasteel als de Boscotondohal.

Meer info
Meer informatie en het precieze programma van de Dag van de Gemeente staat op http://www.helmond.nl.

Op zaterdag 20 maart 2010 vindt in Wijkgebouw "De Zonnesteen" weer de zomereditie van de kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. De beurs is te bezoeken op 20 maart van 09.30 - 11.30 uur.

De Zonnesteen is te vinden aan de Rijnlaan 91 te Helmond (Brouwhuis).

Ook inschrijven voor het zelf verkopen van speelgoed en/of kleding (baby t/m maat 176) is mogelijk. Kom dan op dinsdag 16 of donderdag 18 maart naar de Zonnesteen tussen 20.00 en 21.00 uur.

Kinderkledingbeurs Brouwhuis

Groots benefietfestival voor Haïti op zondag 24 januari in het Muziekcafé Helmond! Vele topbands en veiling! Zorg dat je deze legendarische avond niet mist!

LINE-UP: YELLOWDOGS / JAN VRIENDS / HANGOVER SUNDAY / BEEZ / HUMMINGBIRDS / BARBABOB / DEFAMERICANS / DEE DEE YORK / LOCK NINE / VENDERS BREAKFAST / BAD BACKBONES / DJ AFTERPARY

Luc de Graaf presenteert de avond en zal tevens veilingmeester zijn van een hoop leuke attributen geschonken door veelal Helmondse winkeliers!
Heb je nog leuke veilingitems meld je dan op: 0641598633

Deze niet te missen avond start om 20:00 uur. De entree is slecht €5,- (meer mag natuurlijk) en deze zal rechtstreeks in de pot voor Haïti gaan, net als de baropbrengst (dus drinken voor Haïti!) en veilingopbrengst.

Dus zorg dat je ruim op tijd bent, de deuren zijn tijdig open!
Zegt het voort en we reken ook op jou!

Zojuist nog toegevoegd aan de programering van het benefietfestival:
Momenteel en Dreamcatcher!

Zegt het voort!

Stichting Artevent Helmond presenteert: Zondag 7 maart expositie van het project de Werkwinkel @ Cacaofabriek! Dit jaar hebben 20 jongeren zich, in 10 weken tijd dmv workshops, ingezet om binnen het thema 'ontmoeting' bijzondere kunstwerken te maken. 'Ontmoet'tussen 13.30 en 17.00 de (jonge 16-26) talentvolle Helmonders van de toekomst! Toegang is uiteraard gratis en overweldigende indrukken zijn niet uitgesloten.

EERSTE OPENCOFFEE BIJEENKOMST IN HELMOND.

Open Coffee's zijn netwerk bijeenkomsten waar ondernemende mensen met elkaar kunnen connecten.

Aanstaande dinsdag 23 februari is DE EERSTE OPENCOFFEE BIJEENKOMST IN HELMOND. Deze zal gehouden worden van 20:00 uur tot 22:00 uur bij Restaurant Ons Loes.

Aanmelden is gewenst maar niet verplicht. Je kunt via deze link aangeven of je wel of niet aanwezig zult zijn en zien wie er nog meer komen. (hiervoor is wel een LinkedIn account nodig)
http://bit.ly/EersteOpenCoffeeHelmond

Of meld je zonder linkedIn account aan via http://www.opennetwerk.net/inschrijven.html

De kosteloze entree maakt de OpenCoffee toegankelijk voor iedereen
maar let wel: geconsumeerde koffie of andere drankjes zèlf even afrekenen!

Deze eerste OPENCOFFEE zal geopend worden door een SPECIAL GUEST.
En we hebben twee korte succes verhalen over LinkedIn.

NA DE EERSTE OPEN COFFEE ZAL DIT EVENT HERHAALD WORDEN OP IEDERE LAATSTE DINSDAG VAN DE MAAND ZELFDE TIJD ZELFDE PLAATS.

Andere informatie omtrent de Open Coffee zal bekend worden gemaakt via LinkedIn en http://www.opennetwerk.net / http://www.opencoffeehelmond.nl

Graag tot ziens op dinsdag 23 februari,
Frank van Lieshout
&
Patricia van den Eertwegh

Seizoensopening Johan Cruijff Court

Op zaterdag 13 maart wordt om 13.00 uur een clinic gegeven door de voetballers van Helmond Sport op het Cruijff Court Helmond Sport veld. Deze clinic is het startsein van een nieuw seizoen vol sportplezier.
Van 13.00 uur tot 16.00 uur staan er diverse (sport) activiteiten gepland. De clinic door de Helmond Sport voetballers begint om 13.00 uur. Wees er snel bij, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Om 14.00 uur opent burgemeester Jacobs officieel het nieuwe Activiteitenbord en Spelregelbord. Daarna vindt er een voetbaltoernooi plaats. Burgemeester Jacobs treedt tijdens de eerste wedstrijd als scheidsrechter aan. Deze wedstrijd is tussen het ambtenarenteam van de Gemeente Helmond en jongeren uit de binnenstad. Na deze spectaculaire wedstrijd komen alle andere teams aan bod om de strijd met elkaar aan te gaan. Opgeven voor dit toernooi is mogelijk op de dag zelf vanaf 13.00 uur. Daarnaast is ook de Pannakooi aanwezig en worden er ook spellen voor de jonge jeugd georganiseerd.
Iedereen is welkom om te komen kijken, te supporten en natuurlijk mee te voetballen! Het Cruijff Court Helmond Sport veld ligt aan de Hermelijnstraat in de Binnenstad. Het is een openbaar voetbalveld van kunstgras, te gebruiken door jong en oud.
Een absolute aanrader!!

In 2010 worden er heel wat activiteiten op het Court georganiseerd door o.a. Helmond Sport, SWH, BJ Brabant, buurtbewoners, jongeren, R.K.S.V. Mulo en de gemeente.

Johan Cruijff Court

Helmondse Voorjaarskermis: en drááien maar weer!

Van 26 maart tot en met 1 april kun je weer je zenuwen (en je maag) testen, want dan staat de Helmondse binnenstad in het teken van de Voorjaarskermis. Tientallen prachtige attracties zorgen ervoor dat jong en oud zich op een betaalbare manier amuseren. De kermis wordt opgesteld op de Markt, het Ameideplein en de Noord Koninginnewal tot aan de kruising met de Molenstraat.

Betaalbaar
De Helmondse kermis is volksvermaak voor gezinnen, opa's en oma's met kinderen of om lekker in je eentje te bezoeken. De Voorjaarskermis zou de Voorjaarskermis niet zijn zonder een aantal verrassende attracties. En betaalbaar. Eén euro voor alle kinderzaken, 2 euro voor de andere attracties, met uitzondering van de Booster Max en spookhuis Spuk.
Naast supersnelle high tech attracties kunnen bezoekers hun nostalgische kermisgevoelens ophalen. Wie wil er geen fraaie knuffel winnen in de schiettent of halsbrekende toeren uithalen voor zijn vrienden in de botsautootjes. De carrousel ontbreekt natuurlijk niet. Ook voor kleinere kinderen is er weer volop topvermaak te vinden.

Opening
De kermis is weer in de stad vanaf vrijdag 26 maart 17.00 uur. Vanaf 17.00 uur is de 'KB de Kermisbeer' aanwezig. Deze Mascotte van de Nederlandse kermis loopt vrijdag de hele avond rond en kinderen kunnen met hem op de foto.
Om 18.00 uur wordt de kermis officieel geopend door wethouder Kees Bethlehem in de Kiosk op de Markt. Na de opening kan er 20 minuten lang gratis gebruik worden gemaakt van de kinder- en vermaakzaken.

Fototentoonstelling kermisattracties
Tijdens de kermisperiode is er op het Speelhuisplein een fototentoonstelling over de rijke Helmondse kermisgeschiedenis. Deze expositie wordt vrijdag 26 maart om 18.15 officieel geopend door wethouder Bethlehem.

Helmondse Voorjaarskermis

Extra sportuitzending op 2e paasdag

Sportradio Helmond volgt as maandag 2e paasdag de extra inhaalronde in het amateurvoetbal.
In diverse klasses strijden Helmondse voetbalclubs om het kampioenschap.
Sportradio volgt alle tussenstanden en zendt de volgende 2 wedstrijden live uit:
Rood Wit '62 - Festilent
MULO - Stiphout Vooruit

U kunt as maandag 5 april live luisteren vanaf 14:00 op 107.2 FM en 94.4FM kabel.
Of via Deze link

Vijfde Regionale Veteranendag in Helmond
Veteranen uit de regio Brabant Zuid Oost komen op zaterdag 19 juni bijeen in de City Sporthal in Helmond voor de vijfde Regionale Veteranendag. Iedereen is welkom om deze dag samen met hen te vieren.
Het algemene doel van de Regionale Veteranendag is om aandacht te geven en respect te tonen aan (voormalige) militairen die voor vrede en veiligheid gestreden hebben in oorlogsgebieden en deelgenomen hebben aan vredesmissies, wanneer én waar ook ter wereld. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de gewezen en de nog actief dienende militairen.
De Regionale Veteranendag wordt georganiseerd door de Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost en Stichting Veteranendag Helmond e.o. in samenwerking met de gemeenten Eindhoven en Helmond.
De viering in de City Sporthal aan de Watermolenwal 14 in Helmond begint rond 10.00 uur met registratie en ontvangst, waarna van 11.00 tot 16.00 uur een afwisselend programma wordt geboden. In de komende periode wordt met enige regelmaat meer over dit evenement bekend gemaakt.
Meer informatie en het volledige programma vindt u op de website van de Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost.

Zaterdag 8 en zondag 9 mei word op Berkendonk het allereerste leuk- festival ge organiseerd. Kijk voor meer info op:
http://www.leuk-festival.nl

Woensdag 2 juni t/m zaterdag 5 juni wordt de 51e Helmondse Wandelavondvierdaagse gehouden.
De kosten bedragen bij voorinschrijving € 3,= per persoon. Inschrijving op de 1e marsdag (woensdag) kost € 3,50 per persoon.
Iedere betalende wandelaar krijgt na het uitlopen van de Wandelavondvierdaagse een medaille. Voor groepen van minimaal 20 personen wordt er ook een groepsherinnering uitgereikt.
Ter afsluiting van de 51e Helmondse Wandelavondvierdaagse wordt er op zaterdag 5 juni de traditionele bloemenintocht gehouden. Door een delegatie van het College van Burgemeester en wethouders zal het bloemen-defilé afgenomen worden.

Bezoek ook onze site voor alle overige informatie: http://www.wandelvierdaagsehelmond.nl

Informatiebijeenkomst over werk en uitkeringen op donderdag 20 mei aanstaande om 20.00 uur in wijkgebouw De Fonkel.
Op deze informatiebijeenkomst willen we met u graag bespreken hoe het verder moet met Nederland. En dan in het bijzonder over hoe we ervoor moeten zorgen dat er voor iedereen fatsoenlijk betaald werk beschikbaar komt. En zeker zo belangrijk, wat te doen als men onverhoopt toch werkloos hetzij arbeidsongeschikt wordt.
Duidelijk is dat het huidige systeem van werk en uitkeringen uiterst onrechtvaardig is.
En het de echte slachtoffers van de crisis tot schuldigen bestempelt en daarom straft!
Dat kan anders en dat moet anders, althans volgens FNV Bondgenoten.

Maar wat vindt u daarvan?
Kom daarom naar de onderstaande bijeenkomst en praat en discussieer mee!

De inleiding op deze bijeenkomst wordt verzorgd door W. Banning, bestuurder FNV Bondgenoten.

De bijeenkomst wordt gehouden op
donderdag 20 mei, aanvang 20.00 uur
in: Wijkgebouw de Fonkel, ………………………

wil raaijmakers

Femke Halsema schuift vandaag aan bij de speciale verkiezingspicknick van GroenLinks in de Helmondse kasteeltuin. Ze komt niet alleen, want ook Jolande Sap, de nummer twee op de verkiezingslijst, zal aanwezig zijn. Daarnaast zal Floor Hofman voor muzikaal vermaak zorgen. Deze jonge singer-songwriter wordt door kenners als opkomend muzikaal talent beschouwd. Hoewel ze pas 14 is, heeft ze al heel wat nummers geschreven. Vanmiddag zal ze enkele van haar schitterende liedjes ten gehore brengen, zichzelf begeleidend op de gitaar. Een heuse chefkok zal voor een heerlijk hapje zorgen! Ook is er een springkussen. De picknick begint om 11.30u en is afgelopen om 13.00. GroenLinks nodigt iedereen van harte uit om tijdens de picknicks aan te schuiven! Deelname is gratis.

Verkiezingspicknick GroenLinks met Femke Halsema en Paul Smeulders
Zojuist vond de verkiezingspicknick van GroenLinks (lees hierboven) plaats in de kasteeltuin onder een stralende zon. Paul Smeulders, onze voormalige columnist en de nummer 22 van de GroenLinks-lijst bij de Tweede Kamerverkiezingen in juni, was de gastheer. De vele prominente GroenLinks-ers uit het land die met de onderstaande bus de kasteeltuin in waren gereden, konden zo de Helmondse verkiezingspicknick meemaken. Vol trots twitterde Smeulders daarna "De verkiezingspicknick in Helmond was geweldig! Trots op mijn stad en de afdeling!"
De speech en het beantwoorden van vragen liet Paul over aan Femke Halsema.

Bovenstaande GroenLinks Verkiezingspicknick en daarmee de Helmondse kasteeltuin fungeerde in een zojuist uitgezonden Groenlinks-spotje in een uitzending voor politieke partijen op Nederland 1.

Vanavond 20:30 Nederland-Kamaroen! Open: 19:00!
Alle oranje fans verzamelen!

Muziekcafé Helmond

Donderdag 2 September!!! Guy Forsyth in het muziekcafé! Deze geweldige wereld bluesmuzikant komt in zijn tour door europa langs bij ons muziekcafé! Toegang gratis, open 20:00, aanvang 21:00

Geen jazz maar Yes op 24 september in de Lakei in Helmond.
Toetsenist Tony Kaye en multi-instrumentalist Billy Sherwood van de wereldberoemde band Yes, spelen samen met de zanger Bobby Kimball van de al even beroemde band Toto in De Lakei aan de Molenstraat. Onder de naam YOSO spelen ze nieuwe eigen composities, maar ook nummers van zowel YES als Toto.
De zaal van Lakei gaat op vrijdag de 24e open om 20:00 uur.

Vlooienmarkt 26 september te Beek en Donk, aan de Baron van Leefdaelstraat.
Nog enkele kramen te huur voor € 15.
Aan inwendige mens wordt gedacht.
Entree € 1,00 pp.

Opbrengst van deze markt is voor ons project in Uganda, waar wij Gerda Jansen en ik Joke Graat imn oktober voor 4 weken als vrijwilligster gaan werken.

Timetable programmering Festival Impact 2010, komende zondag!!!

Impact Main Stage - Markt
13:00 - 13:15 Opening
13:15 - 14:00 Grey
14:30 - 15:30 Boef en de gelogeerde Aap
16.15 - 17:15 All Missing Pieces
18:00 - 19:00 The Partysquad
20:00 - 21:00 Gotcha! Allstars
21:45 - 23:00 BZB

Bavaria Feestpodium - Havenplein
15:00 - 15:45 Out of the Basement
16:30 - 17:15 Halfvol
18:00 - 19:00 Big Shampoo & the Hairstylers
19:45 - 20:45 Plork en de Aannemers
21:30 - 23:00 Loco Loco Discoshow

SLG Dance Area -Kasteelplein
14:00 - 15:30 Lapendo
15:30 - 17:00 D'Horsé & MC Mac
17:00 - 18:30 Vato Gonzalez & MC Tjen
18:30 - 20:00 Bassjackers
20:00 - 21:00 Jackin'PumpKidz
21:00 - 22:00 Rocka Bump
22:00 - 23:00 Ricky Rivaro

Muziekcafe Regionaal Podium - Kerkstraat
13:00 - 13:45 Smacked Apples
14:15 - 15:15 The Bad Backbones
15:45 - 16:45 F.O.O.B.
17:15 - 18:00 Winnaar 0492 Poppodium: The Sofu Sessions
18:30 - 19:30 The Mississippi Angelus
20:00 - 21:00 The Beat Conspiracy
21:30 - 22:30 Sungrazer

Impact/Carat Urban Stage - Markt
14.15 - 14.30 Openingswoord Urban Podium
14.30 - 14.45 4XM B-Boys Show
15.00 - 15.30 Ronde 1 Dance battle
15.45 - 16.15 Ober er zit een Rap in mijn soep (Rap workshop door Sir Sore, Napster, Macro en Dj Native)
16.30 - 17.00 Ronde 2 Dance battle
17.15 - 17.45 Workshop Beatboxing Sir Sore
18.00 - 18.45 Ronde 3 Dance battle
19.00 - 19.30 Workshop Turntablism Sir Sore en Dj Native demo
20.00 - 20.45 Halve Finale Dance battle

Festival Impact 2010

aanvulling, gisteren vergeten:

20.45 - 21.00 Sensation Cheerleaders
21.00 - 21.30 Finale Dance Battle

Impact/ArtEvent I-Candy Podium - Kop van de Markt
14:30 - 15:00 Sing & songwriter
15:15 - 15:45 Demoteam Streetdance
16:00 - 16:30 Klassiek optreden
16:45 - 17:15 Drumact
17:30 - 18:00 Sing & songwriter
18:15 - 18:45 Food Fight!!
19:15 - 19:30 Sensation Cheerleaders
19:45 - 20:15 Paalsport Helmond
20:30 - 21:00 K-Kwadraat

Festival Impact 2010

Pensioengerechtigd en toch springlevend

Scouting Leonardus viert dit jaar haar 65-jarig bestaan met een aantal activiteiten. Eén van die activiteiten vindt plaats op zaterdag 2 oktober. Dan wordt namelijk officieel stil gestaan bij het feit dat net na de oorlog (1945) in de Leonardusparochie gestart werd met twee groepen: de 'St. Jorisgroep' voor jongens en de 'Genoveva van Brabantgroep' voor meisjes. Later werden deze twee groepen samengevoegd tot Scouting Leonardus, genoemd naar de wijk waarin het allemaal ontstaan is. Die wijkgebondenheid gaat nu niet meer op. Scouting Leonardus heeft haar blokhut op Binderen en het grootste deel van de leden komt uit heel Helmond-Noord (en een aantal zelfs daarbuiten).

Expositie en Opendag
Zoals gezegd wordt op zaterdag 2 oktober officieel stil gestaan bij het jubileum. Dat gebeurt 's middags met een expositie over de geschiedenis van de groep, waarin met name aandacht besteed zal worden aan de beginjaren van de St. Joris- en Genoveva van Brabantgroep.

Tevens is er dan gelegenheid voor belangstellenden om de "Open dag" te bezoeken, waarbij op het veld rondom de blokhut allerlei activiteiten ontplooit worden door de diverse speltakken.
De Expositie en opendag wordt gehouden van 10.00 uur tot 16.00 uur op het terrein van Binderen en is voor iedereen toegankelijk.

Feestavond
's Avonds wordt er een receptie en feest gehouden voor genodigden, ouders en oud-leiding. Mensen die tot deze doelgroep behoren en nog geen uitnodiging hebben ontvangen kunnen zich wenden tot de Secretaris van Scouting Leonardus

ZONDAG 10 OKTOBER 2010 OPEN DAG ST. ANIMAL HOPE GRASBEEMD 17 IN HELMOND.

Wat iedereen vorige maand heeft kunnen lezen in de krant en de huis aan huisbladen is dat Helmond sinds 1 augustus 2010 een eigen dierenasiel heeft. De naam van het dierenasiel is Stichting Animal Hope. Het is een onderdeel van de St. Dierenambulance Helmond e.o. En het wordt volledig gerund door uitsluitend vrijwilligers. Wat men nog niet weet is dat St. Animal Hope op zondag 10 oktober een open dag heeft. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op die dag. Omdat dit jaar werelddierendag op maandag valt en er vorig jaar veel commentaar kwam dat de dierenambulance een open dag had op 4 oktober en veel mensen naar het Hortensiapark gingen vanwege demonstraties met hondentrainingen, hebben we besloten onze open dag een week later te houden en dus op 10 oktober. Het dierenasiel zit in het gebouw van de dierenambulance aan de Grasbeemd 17 in Helmond.
Wilt u meer weten over het werk van de dierenambulance of het dierenasiel dan zijn er genoeg mensen die u hierover uitgebreid kunnen vertellen. Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een huisdier, dan kunt u ook bij ons terecht er zitten genoeg honden en katten op en baasje te wachten. Ook aan de kinderen is gedacht op deze dag, er zijn verschillende activiteiten voor de kinderen, zoals het maken van ballondieren door een clown, schminken, eigenlijk teveel om op te noemen. Ook is er gedacht aan de inwendige mens. De open dag is van 11.00 uur tot 16.00 uur toegang is natuurlijk gratis, alhoewel wij natuurlijk geen bezwaar hebben tegen een kleine bijdrage in de collectebus, maar dat is beslist niet verplicht.

10 december dag rechten van de mens. Vanaf 20.00 inloopavond anti pvv borrel in het filmhuis. Dit is geen bericht van het filmhuis. Maar van verontruste anti pvv helmonders

bruggenbouwer

Op 02 november organiseert FNV Bondgenoten Helmond een thema-avond met als onderwerp Pensioenen.
Deze avond wordt gehouden in Wijkhuis de Fonkel en begint om 20.00 uur. Deze avond is ook voor niet FNV-leden en er zullen consulenten van pensioenfondsen aanwezig zijn.
Voor wie 2 november verhindert is wordt deze avond ook gehouden in Gemert in café de sport op 28 oktober ook om 20.00 uur

wil raaijmakers

Kasteel van Sinterklaas ontvangt mensen met een beperking

Speciale dag op zaterdag 4 december
Een bezoek aan Sinterklaas die in het kasteel van Helmond logeert, is voor ieder kind een belevenis. Voor mensen met een beperking werpt het middeleeuwse kasteel met zijn smalle gangen en vele trappen echter wat drempels op. Daarom wordt zaterdag 4 december speciaal gereserveerd voor bezoek van mensen met een beperking en kinderen die rolstoelgebonden zijn, autisme hebben of chronisch ziek zijn. Alleen op uitnodiging van de organisatie kan deze doelgroep Sinterklaas bezoeken.

Extra tijd en begeleiding
Vorig jaar was er voor het eerst zo'n speciale dag. Een groot succes volgens Jan van der Velden van de PR-commissie van Stichting Sinterklaasstad Helmond. "Natuurlijk wil Sinterklaas ook mensen met een beperking ontvangen, maar tijdens de reguliere bezoekersdagen is dat lastig. Om het bezoek soepel te laten verlopen, hanteren we een strakke planning. Iedere 7 minuten komen de bezoekersgroepen in een ander vertrek. Ook is het kasteel niet rolstoelvriendelijk. Op 4 december nemen we meer tijd en worden extra begeleiders ingezet om het bezoek in goede banen te leiden."

Alleen op uitnodiging
De belangstelling is overweldigend. Dit noopt de organisatie tot keuzes maken. Helaas kan niet iedereen die tot de doelgroep behoort zomaar in de rij aansluiten. Daarom is besloten op volgorde van aanmelding de toegangsbewijzen toe te wijzen. Van der Velden: "We schrijven zorginstellingen aan die hun bewoners, maar ook thuiswonende kinderen, voor deze dag kunnen aanmelden.
Voor diegene die niet via een zorginstelling wordt benaderd bestaat de mogelijkheid om een inschrijfformulier aan te vragen.
Per Mail: info@sinterklaasstadhelmond.nl
Of per mobiel: 06 18013545.
Liefst zouden we natuurlijk iedereen verwelkomen, maar dat is organisatorisch niet mogelijk binnen de beschikbare tijd. Sinterklaas is nu eenmaal niet langer dan drie weken in het land."

Regulier bezoek t/m 3 december
Zaterdag 4 december is de laatste dag dat Sinterklaas in het kasteel van Helmond bezoek ontvangt. Daarna is het pakjesavond en hebben Sint en zijn Pieten hun handen meer dan vol.
Het reguliere bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas is van dinsdag 16 november tot en met vrijdag 3 december. Op maandag rust Sinterklaas uit. Toegangsmunten zijn vanaf 09.00 uur
verkrijgbaar aan de kassa op het voorterrein van het kasteel. Op tijd in de rij aansluiten voorkomt teleurstelling. In de loop van de middag bestaat het risico dat het Kasteel van Sinterklaas is uitverkocht. Raadpleeg de website http://www.kasteelvansinterklaas.nl

Kasteel van Sinterklaas

Opening sportpark Espendonk met wedstrijd Bruheze - All-Stars
Op zaterdag 23 oktober om 14.45 uur wordt het nieuwe sportpark in Brouwhuis, sportpark Espendonk, officieel in gebruik genomen. Ter ere van de feestelijke opening speelt voetbalvereniging Bruheze een wedstrijd tegen een All-Star team met ex-profvoetballers, waarvan velen met een Helmondse achtergrond, zoals de gebroeders Van der Kerkhof en Berry van Aerle. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze feestelijke wedstrijd bij te wonen.
De wedstrijd tussen v.v. Bruheze 1 en het All-Star team wordt voorafgegaan door een 'Champions League' opkomst, waarbij de spelers worden begeleid door 22 ballenjongens en -meisjes. Wethouders Stienen en van den Heuvel verzorgen de officiële aftrap. Het All-Star team bestaat uit oud-profvoetballers en staat onder leiding van Willy van der Kuijlen. De stadionspeaker van PSV, Arie Willems, verzorgt de presentatie deze middag.
De voorlopige selectie van het All-Star team: Willy en René van der Kerkhof, Berry van Aerle, Gerry Mühren, Peter Houtman, Glen Helder, Stan Valckx, Arnold Scholten, Hans Vincent, Hans Meeusen, Rob Lansbergen, Martin Vreysen, Mart van Duren, André van Gerwen en Hans Werdekker.

Het nieuwe sportpark in de wijk Brouwhuis biedt onderdak aan twee clubs: tennisvereniging 't Trambaantje en voetbalvereniging Bruheze. Beide verenigingen waren eerste actief op sportpark Heiakker. Het oude sportpark heeft een nieuwe bestemming gekregen. Op deze plek zal het nieuwbouwplan Heiakker gerealiseerd worden. Het nieuwe sportpark ligt tussen Branshoef en de Stipdonkseweg. Het sportpark is te bereiken via de nieuw aangelegde toegangsweg Sportpark Espendonk. Voor fietsers is speciaal een vrijliggend fietspad aangelegd. In totaal heeft het nieuwe sportpark 108 parkeerplaatsen.
Met het nieuwe sportpark Espendonk, zijn de twee clubs helemaal gereed voor de toekomst. Voetbalvereniging Bruheze heeft nu de beschikking over 3 natuurgrasvelden en 1 kunstgrasveld. Het is de bedoeling dat de velden door scholen en jongerenwerk gebruikt gaan worden. Voor Tennisvereniging 't Trambaantje zijn er zes verlichte tennisbanen en één minibaan beschikbaar.

Bron: gemeente Helmond

Informatiebijeenkomst Wijkontwikkelingsplannen Helmond West

Op maandag 18 oktober is er een informatieavond in het wijkcentrum 't Patronaat aan de 2eHaagstraat 40 (het gebouw naast de Emté supermarkt).

Bent u benieuwd hoe de plannen voor de vernieuwing van Helmond West ervoor staan? Wilt u meer weten over het Wijkhuis Brede School, de Goorloop, de nieuwe weg BuitenOm of over uw eigen woning? Kom dan langs.

De avond begint om 19.00 uur. Eerst wordt er een presentatie gegeven van hoe de plannen er op dit moment voor staan. Deze presentatie duurt 30 tot 45 minuten en wordt gegeven door de projectleiders van de gemeente en woCom. Ook coördinerend wethouder Frans Stienen is aanwezig.

Na de presentatie volgt er een korte pauze, waarin de zaal wordt omgebouwd. Er komen tafels te staan, waar u informatie kunt krijgen over de diverse plannen. Bij deze tafels kunt u terecht met al uw vragen over deze plannen. Ook kunt u hier uw mening en uw eigen ideeën achterlaten.

U hoeft zich voor de informatieavond niet aan te melden. U kunt gewoon binnen lopen.

Zaterdagavond 20 november 2010
Concert "Parels uit Spanje", Symfonieorkest Helmond-Venray, o.lv. Jacco Nefs.
TOV-gebouw, Azalealaan 40, Helmond.
Hoogtepunt: "Concerto de Aranjuez" met gitarist Aart Strootman, verder mooie Spaanse werken met gloedvolle Spaanse melodieën (o.a. "Suite Espanola", "La Leyenda del Beso").
Aanvang: 20.15 uur; Kaarten: 7,50 (volw.); 5,00 (kinderen,studenten); reserveren: info@sohv.nl. Info: http://www.sohv.nl

Nevelpop 2010
Hét popfestival in de nevel van november!
zaterdag 20/11/2010 // vanaf 20:00 uur in Poppodium Lakei

Vet ik kom!!

Op Impact was Halfvol super, dus ik ben er ook met mijn meisje.

Helmond Winterstad
Van 10 december t/m 6 januari vindt Helmond Winterstad plaats; een nieuw winters evenement met een kunstijsbaan bij het kasteel.
Helmond Winterstad concentreert zich rondom een grote kunstijsbaan voor het kasteel. Die op zich al bijzondere locatie krijgt een aankleding in kerstsfeer. Het evenement biedt winters vertier voor jong en oud in een heel bijzondere ambiance. In het verwarmde horecagedeelte zullen diverse culinaire arrangementen, winterse kost en drankjes verkrijgbaar zijn.
De ijsbaan is dagelijks geopend van 10 uur in de ochtend tot 22 uur in de avond.
Jong en oud kan voor € 3,- de hele dag op de ijsbaan komen schaatsen (kinderen tot 6 jaar € 1,50). Schaatshuur kost eveneens € 3,-.
Het is de bedoeling Helmond Winterstad de komende jaren uit te breiden met nog meer winterse activiteiten.
Voor meer informatie en wie als vrijwilliger deel wil uitmaken van dit sfeervolle evenement in Helmond: http://www.helmondwinterstad.nl

Omdat ik de rubriek "Helmond op TV" niet meer kan vinden zet ik het maar even hier neer.

Vanavond worden in het programma Tussen Kunst en Kitsch opnamen uitgezonden die zijn gemaakt in het Helmonds Gemeentemuseum.
Het programma begint om 20:30 op Nederland 1.

Op zaterdag 18 december 2010 signeert de Helmondse schrijver en illustrator Jan Vriends zijn nieuwste boek "Hoe verzin je het?" vanaf 12 uur in boekhandel De Ganzenveer, Oude Aa Helmond.

Lees meer over het boek op http://www.janvriends.nl/

HET TESTAMENT VAN DE HOND IN HET ANNATHEATER

Toneelgroep Vreemd Beest, het huisgezelschap van het Annatheater, is momenteel volop bezig met repetities voor de voorstelling 'Het Testament van de Hond',
die op 28 januari 2011 in première gaat.

Plaats van handeling: een klein dorpje in de binnenlanden van Noordoost Brazilië.
De bakkersvrouw wil haar stervende hond door de pastoor laten zegenen. Maar de pastoor is bang voor het oordeel van de bisschop. Iedereen bemoeit zich ermee en er ontstaat een intrige waar ze in soapland nog wat van kunnen leren.
De bakkersknecht John Grilo geniet van de chaos en ziet zijn kans schoon om zowel de kerk als het bakkersechtpaar een loer te draaien. Dat lijkt hem goed af te gaan totdat de bandiet Severino ten tonele verschijnt…
Vriendschap en vertrouwen, geloof en twijfel, list en bedrog, hemel en hel, de macht van geld, zonde en barmhartigheid: alle ingrediënten voor een boeiend toneelstuk.

Deze komedie van de Braziliaan Ariano Suassuna werd geschreven in 1959 en is verrassend actueel. Onder regie van Lavínia Germano, zelf een Braziliaanse, is het een zinderende voorstelling vol temperament geworden.

Spel: Michel Coumans, Dick Eleveld, Cleo Ganzeman, Adrian Grootenboer, Rudy Janssen, Ruud Hakvoort, Sylvia Hermsen, Marlies Magermans, Annette van Soest, Carmen Masella-Vreeling, Sladjana Spasojevic, Eveline Vlems, Jacinto Zimmerman.

De kaartverkoop is gestart. Kaartjes voor deze voorstelling, die van donderdag 27 januari (try-out) tot en met 12 februari in het Annatheater speelt, kunnen gereserveerd worden via:
- http://www.uitinhelmondpeel.nl € 13,00
- reserveren@annatheater.nl, via tel. 0492-475255 en aan de kassa € 15,00
- CJP en try out € 10,00 uitsluitend via het Annatheater te reserveren

Aanvang: alle avonden om 20.30 uur, op zondagmiddag 6 februari 15.00 uur.

Voor iedereen vanaf 12 jaar

Deze theaterproductie is tot stand gekomen mede met financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant en Nederlandse Antillen en Aruba.

Het Annatheater is gelegen aan de Engelseweg ter hoogte van het NS-station. Het adres is Floreffestraat 21a, Helmond. Voor meer informatie kijk op de vernieuwde website van het Annatheater: http://www.annatheater.nl

ruud hakvoort

Een avond vol interactiviteit, animatie, muziek en cabaret rondom een veiling zoals die nog niet eerder getoond is in het Helmondse! Dat alles voor het prachtige doel Look Good….Feel Better waarbij mensen met kanker op een positieve manier praktische tips en workshops krijgen om er fantastisch uit te zien! Junior Kamer Peelland trekt daar alles voor uit de kast en zal u versteld doen staan op 15 januari in het Kasteel van Helmond.

Een Kunstzinnige avond, waarbij gerenommeerde kunstenaars zoals Jacqueline Bozon, Mart Seijkens en Jurjen de Haan hun kunst ter veiling aanbieden. Breng uw bod uit in de E-bay vertrekken van het kasteel middels een goed getimede sms, om nét voor de deadline, eigenaar te worden van een topstuk. Of verzamel in de grote zaal om per Amerikaans opbod de prijs voor het goede doel op te schroeven. Wie weet scoort u in de dienstenveiling een metamorfose met fotoshoot, een gezellige culturele avond of zelfs een botox-behandeling…

Geniet ondertussen van afwisselend; cabaret, poëtische woorden, kleinkunst en swingende muziek. Al uw zintuigen zullen op scherp gezet worden. Uw smaakpapillen worden daarbij niet vergeten. Onze trendy-kok verbaast u met gerechtjes die niets met eten te maken lijken te hebben.

Al met al is de toon voor alle evenementen hierna gezet met de Winter Art Auction van Junior Kamer Peelland!

Bestel uw kaarten via de website: http://www.jkpeelland.nl en volg het laatste nieuws op Twitter: http://www.twitter.com/winterartauction of via Facebook: WinterArtAuction Helmond

We zien u graag op 15 januari 2011.

Samen kerst vieren in Helmond West

Gepubliceerd op http://www.helmondwest.nl op 15-12-2010

Op woensdag 22 en donderdag 23 december gaan we samen kerst vieren in Helmond West. Dat doen we bij de Mariaschool en De Troubadour.

Op woensdag 22 december staat de gemeente met een tentje op het schoolplein bij de Mariaschool, tussen 12.00 en 13.00 uur.

Op donderdag 23 december staat er een tentje op het schoolplein bij De Troubadour, tussen 15.00 en 16.00 uur.

Kom naar het tentje voor gratis chocomel, koffie, thee, limonade en iets lekkers. Er is een leuke winterse verrassing voor de kinderen.

Wethouder Frans Stienen en de projectleiders van de gemeente zijn aanwezig om uitleg te geven over de wijkvernieuwing. Ook kunt u bij hen terecht voor al uw vragen over Helmond West.

Alle wijkbewoners van Helmond West zijn van harte welkom.

Jacky Ottenheijm, zaterdag 29 januari markt Helmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: