Zet je evenement op de agenda


Een aantal keer per maand krijgen we een mailtje met het verzoek aandacht te besteden aan een evenement in Helmond. Op zich zouden we dat graag doen. Want mensen die iets organiseren in onze stad, hebben (vinden wij) een streepje voor.
De moeilijkheid is echter dat dat onderwerpen zouden worden waarop weinig te reageren valt. En dat is over het algemeen wel de bedoeling bij onderwerpen die we op De weblog van Helmond aansnijden.
Daarom openen we dit log. In deze agenda kan iedereen het zelf aankondigen. Als je een evenement, een festival, een concert, een voorlichtingsbijeenkomst, een open dag, een spelletjesmiddag, een lezing, een expositie of een bijeenkomst op welk gebied in Helmond wilt aankondigen, kun je in een reactie hieronder je wervende tekst plaatsen. Andere Helmonders kunnen daar dan hun voordeel mee opdoen, als zij op zoek zijn waar ze naar toe kunnen gaan.

Helemaal onderaan staat het reactieveld waar ook jij je evenement kunt aankondigen.

Afgevoerd van de voorpagina
1.058 reacties
Reageer

Dan wil ik hier graag vertellen dat Sinterklaas al de hele week en tot en met 4 december in het kasteel van Helmond verblijft!! :D Hebben jullie vannacht ook een Piet bij je schoen betrapt? ;)
Groetjes van Weblogpiet. :D

@Weblogpiet
Wat ik tot nu toe van iedereen gehoord heb , krijgen jullie enorm veel bezoekers en is het geweldig !
Hebben jullie al ooit eerde zo'n fijn logeeradres gehad ?

Angelique, Ja, het is enorm druk! en nee, volgens mij hebben wij nog nooit zo'n fijn logeeradres gehad.. :D We hopen dan ook zeker dat we er volgend jaar weer mogen logeren! ;)
Heb je trouwens al pepernoten gegeten vandaag? ;)
Groeten van Weblogpiet. :D

Op zondag 27 november 2005 wordt er door Wijkhuis-Brede School "De Fonkel" een open dag georganiseerd. Deze feestelijke gebeurtenis duurt van 11.00 tot 16.00 uur
Wijkhuis-Brede School "De Fonkel" ligt in de Helmondse Binnenstad en is een prachtige nieuwe ontmoetingsplek voor jong en oud. Het Wijkhuis-Brede School fungeert als belangrijk symbool voor een wijk met een veelbelovende toekomst. Qua ligging, architectuur en functionaliteit is er sprake van een fantastische voorziening.

DE FONKEL
Prins Karelstraat 131
5701 VL Helmond

@Angie:
Ben jij PR voorlichtster bij de gemeente? :?

@Ad nee hoor maar kreeg dus een mail van iemand hierover en dacht och tis wel een evenement he ... en aangezien het algemeen is moet ik die hier wel plaatsen anders had ik het bij die hangouderen kunnen plaatsen ... zal ook wel weer een ouderenmiddag gaan worden daar ...
:)

Vooruit dan zal ik je ook nog ff helpen. Hier een uitgebreider programma. Fonkel

P.s. duurt het bij jullie ook zo lang voordat deze site binnen is?

Ad: Verkeerde provider? Hier in een paar tellen binnen.

@Ad: In zowel Firefox als IE opent die site hier binnen 1 seconde.

Bij mij gaat het met vlagen goed en dus ook bij vlagen zeer langszaam. Het zal wel aan mijn computer liggen dan. Zal hem wel weer moeten opdraaien.
Nu is het lastig, maar niet zo heel erg. Morgen als de nieuwe vraag komt, wil ik toch wel weer een computer die wat sneller werkt.

Tsssssss, ik weet nog niet zo goed wat ik moet vinden van dat brede school/wijkhuis gebeuren... Ik weet wel dat er veel veranderd is in de regels naar de verenigingen toe en dat het niet altijd ten goede is... MAAR het moet ook wel een kans krijgen, dus dat krijgt het van mij ook. We gaan het zien!

hoi allemaal 13 maart komt jan smit optreden bij ons eigen helmond sport er zijn nog kaarten verkrijgbaar bij de kassa van helmond sport. dus kom op helmonders zorg dat het een keer uit verkocht raakt he is alleen maar goed voor ons eigen cluppie helmond sport.
groetjes van een helmondse

ria.. ik hou niet van jan smit, en ik hou niet van voetbal.. en 13 maart ben ik ook nog jarig... met andere woorden.. ik ben er dan niet.. ;) :D

Hey toevallig, ons mam is 13 maart ook jarig!

@Natasja en Sjaan
Dan weten we waar we op 13 maart moeten zijn. :D

noud.. ja hoor, kom hier maar een neut en een gebakje halen.. :D

IMpACT presents: vrijdag 23 december vanaf 21:00 uur, big x-mas rock n rol party!!!,hapjes,flugelaktie,superaankleding,dj liken van altstad einhoven!!!,and many more!!!entree gratis!!b-there!!cafe dadas steenweg 39 helmond 0641598633

stichting impact

Vanavond zondag 8 januari speelt vanaf 19:00 uur feestband Dinges in cafe de Wekkerrr aan de Steenweg in Helmond. Kom ook even meezingen met een van hun liedjes.

Zondagavond 15 januari kan je tijdens de Carnavals Party in cafe de Wekkerr, alvast een beetje oefenen voor het komende carnaval. Het feest aan de Steenweg begint om 19:00 uur, en het wordt op prijs gesteld dat je alvast in carnavals tenue komt. De beloning voor best verklede persoon is een drankenkaart t.w.v. 25 Euro.

@Porcupine (a.k.a. Noud): Zit jij in de feestcommissie van café de Wekkerrr?

Nee, ik zit niet in de feestcommissie. Maar af en toe een beetje reclame maken voor de zaak kan geen kwaad.

@Porcupine (a.k.a. Noud): Gelijk heb je.

En het leverd weer een paar gratis pilsjes op. :D

@Porcupine (a.k.a. Noud): Voor wie?

Voor ondergetekende, uiteraard. :D :D :D

@Porcupine (a.k.a.Noud): Ik lees net jouw reactie van 13.59 uur en dan zeg je dat die pilsjes voor ondergetekende zijn. Maar de eerste naam die staat onder jouw antwoord is die van Peter W maar ik heb nog niets gezien?

@Peter W
Ze stonden bijna lauw te worden, dus heb ik ze maar opgedronken. :D

@Porcupine (a.k.a.Noud): Ik dacht dat jij wel verkleed bij de Wekkerrr zou zitten met een gewonnen drankenkaart. ;)

Nee, ik was wat laat gisteravond. Maar de drankenkaart is aan mijn neus voorbij gegaan. :?

Misschien iets voor Peter W (en alle anderen met een of meerdere honden in hun bezit).
Op zondag 29 januari wordt er een Recordpoging: grootste verlichte hondenwandeling gedaan. Zie voor meer info stadspromotie Helmond

ZATERDAG 18 MAART. INTO THE PIT (impact edition)
TERUG VAN WEGGEWEEST |
entree 7 euro | deur open 16.00 uur |
Na 6 jaar weer terug in Plato! Met bands uit Nederland en Duitsland:

Born From Pain (grootste Nederlandse Metalcore band uit Heerlen)

Enemy Ground (talentvolle Gemertse metalcore/beatdown band)
In Blood We Trust (Duitse beatdown/mosh band)
Human Demise (een veel belovende hardcore band uit Eindhoven/Helmond)
Embraced By Hatred (Duitse hardcore/beatdown band)
Strike First (grootste Nederlandse NY-style hardcore band)
Strenght Above All (Metallic hardcore band)
Dawn of Mankind ( Metalcore band)

meer informatie op http://www.poppodiumplato.nl

laten we Plato weer leven inblazen deze dag!

Stichting Impact

Aanstaande zondag 19 maart vanaf 19:00 uur, wordt er in cafe de Wekkerrr... een Disco Party gehouden. Kun je lvast oefenen met dansen, voor het geval je naar het optreden van Koel in de Gang tijdens Helmond in Concert gaat.
Als gekleed in stijl komt, maak je ook nog kans op een drankkaart t.w.v. 25 Euro.

GEZOCHT
Tien creatieve individuen uit Helmond die ieder een korte film maken van minimaal vijf minuten en maximaal tien minuten. Iedereen kan zich aanmelden, ongeacht leeftijd, afkomst of opleiding. Er mogen geen opnames tijdens daglicht plaatsvinden en niet buiten Helmond. Alles moet na zonsondergang gebeuren. Dus in de late avond of 's nachts. Wat je verder filmt, daar ben je geheel vrij in. Je mag een documentaire of korte speelfilm maken, iets experimenteels of een gedicht verfilmen. Wij kunnen je voorzien van een digitale camcorder als je deze niet bezit. Je hoeft een film niet alleen te maken. Vrienden, familie en kennissen kunnen van dienst zijn. De persoon die zich aanmeldt voert echter de regie en is voor ons het aanspreekpunt.

Tevens zoeken wij mensen die beschikken over de apparatuur om te kunnen monteren en vrijblijvend willen assisteren bij de montage van de korte films. Dit in directe samenwerking met de maker van de korte film.

HOE
Om geselecteerd te worden dien je je in te schrijven door een e-mail te sturen naar helmondfilm@hotmail.com met daarin je naam, adres, leeftijd en motivatie. Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 15 mei 2006. Een week later zal een e-mail verstuurd met daarin de namen van de personen die geselecteerd zijn.

RESULTAAT
Het uiteindelijke resultaat zal na voltooing in Filmhuis Helmond op het grote doek vertoond worden.

lijkt me wel gaaf om een filmpje te maken.. maar ik zou niet weten wat ik zou moeten filmen... :? ;)

@natasjalex: Wat dacht je van Nicky. Een unieke kans toch?

Aan alle helmonders die eens lekker gezellig willen feesten en los gaan!!
Ziehier een korte(voorlopige) agenda van aankomende feesten van Stichting Impact, meer info volgt, maar zet deze datums nu allemaal alvast in je de agenda, want dit worden stuk voor stuk weer TOPFEESTEN!!!Allemaal komen dus, iedereen uiteraard welkom!!

Agenda Stichting Impact:

-27 mei: impact edition@dadas(maandelijkse editions)
Start: 20:00uur tot 24:00uur
line-up: -The crooks(levendige rock band+winnaar grote prijs van Helmond 2006)
-Hemaroids(punk-rock band)
entree: gratis
lokatie: Cafe dadas, steenweg 35 te Helmond.

-17 juni Impact punk/skate edition@popodium plato
Start 21:00uur tot 2:00uur
Line-up: nog in de maak, maar ongetwijfeld, goede,intressante, en vette programering, aantal punkbands, ramp,skaters,graffitiekunstenaars en meer!!!
entree: rond 5 euro
lokatie: popodium plato, molenstraat 123, te Helmond.

-30 september Impact Drum&Bass edition@muziekcafe
start:20:00 tot 3:00uur
Line-up: o.a.nymfo, red zone dj's,vj's,en meer!!!
Entree: onder 5 euro
lokatie: muziekcafe, zuidkoninginnewal, te Helmond.

-17 september IMPACT FESTIVAL@de markt Helmond
Start 14:00uur tot 24:00uur
line-up: Heeeel veel!!!, 3 muziekpodia,21 livebands(o.a.van dik hout),dans,film,kunst&cultuur,sport,markt,en veel meer!!!
Entree: gratis
lokatie: markt in Helmond

-medio oktober Impact film edition@filmhuis helmond
Start: ong 19:00uur tot 24:00uur
Linpe-up: kill bil 1+ kill bil 2 vertoning, vechtsportdemo's, capoeërademo, livemuziek, kortom een topavond vol vermaak en gezzeligheid!!!
Entree: onbekend
Lokatie: filmhuis helmond, piet.v.thielplein, te helmond

-Medio oktober: Booty drop 2, Impact edition@popopodium plato
Start: 21:00uur tot 03:00uur
Line-up: urban/hiphop/reggeaton dj's+nationale topdj, breakdanceshow, cocktailbar, vette aankleding, danseressen, en veel meer!!!
Entree: rond 6 euro
Lokatie: popodium plato, molenstraat 123, te Helmond.

-9 december Impact Dance festival@Bavariahouse,
Start 22:00uur tot 07:00uur
Line-up: 7 nationale topdj's in area 1+ 8 regionale dj's in area 2,vette lichtshow, mooie decoratie, chillroom, Topfestival dus!!!!
Entree: info volgt
lokatie: Bavariahouse event centre, steenweg, te Helmond.

Meer datums en info volgen zeer snel!!!!!!!
Feest mee en maak Helmond bruisend, gezellig, leuk, en
sfeervol!!!!!iedereen is welkom en dus bij deze aan iedereen gericht: TOT ZIENS OP ONZE FEESTEN!!!!!

Stichting Impact is een Helmondse jongerenorganisatie, Voor en door jongeren!!!!,
wil je meedenken?, meehelpen?, meeorganiseren?, laat iets weten!!!,of kom langs op onze open middag in popodium plato, iedere zateragmiddag(m.u.z.v.koninginnedag) van 12:00uur tot 15:00uur, kom langs voor een praatje,info,en een bak koffie!!

tot ziens,
vriendelijke groet
Geert blenckers

Morgen en overmorgen (14 en 15-6) van 10.00 tot 15.00 uur is er een gezellige markt bij de Ruilwinkel in de Molenstraat (Clarisse klooster)

Morgen is er weer de jaarlijkse summerparty in cafe de Wekkerrr... . Voor een, gratis, spraakmakende verfrissing wordt gezorgd.
Iedereen is welkom vanaf 16:00 uur.

Angelique heeft hier weer heel wat neergezet, van alles wat makkelijk is om te weten, of wat we eigenlijk wel moeten weten.

Morgen word er rondom wijkcentrum"De Boerderij" van alles georganiseerd voor jong en oud. Het begint om 14.00 uur en het wijkcentrum ligt in Helmond-Noord achter winkelcentrum De Bus bij de Harmoniestraat.

Open dag door Humanitas, Buitenlands Vrouwencentrum en GRIP/ Vriendendienst

 

Op zaterdag 16 september a.s. zal er van 11 tot 16u een open dag zijn op Azalealaan 2 in Helmond. In dit pand, (voorheen de Inloop: dagactiviteiten  van de GGZ) zijn sinds eind juni GRIP/Vriendendienst en Humanitas (de Ruilwinkel en Home-Start) gehuisvest.  Vanwege de verbouwing van het Claraklooster in de Molenstraat moest tijdelijk een ander onderkomen betrokken worden. Beide organisaties werken in toenemende mate samen met het Buitenlands Vrouwen Centrum in de van de Dungenstraat, vandaar dat ook dit centrum zich zal presenteren op de Azalealaan.

 

Humanitas heeft een aantal positieve ontwikkelingen gehad de laatste tijd:

  • De Ruilwinkel heeft inmiddels al 600 leden en heeft met veel inspanning financiering voor 2 jaar kunnen regelen. De ruimte op de Azalealaan ziet er uit als een echte winkel waar voor punten zowel diensten als goederen geruild kunnen worden. Er is een ruime collectie o.a. kleding in alle maten, boeken, serviesgoed, maar u kunt ook iemand vinden die uw tuin eens opknapt of een ander klusje kan doen. Coördinator: Mien Paridaans, Tel.0492-599449.
  • Home-Start Helmond, dat zorgt voor vrijwillige ondersteuning van jonge gezinnen,  gaat op verzoek van de gemeente uitbreiden. Er is daarvoor een 2e coördinator ingezet. Zij zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers om wekelijks een gezin te bezoeken en bieden op korte termijn een gratis voorbereidingscursus aan. Coördinatoren: Liesbeth van Merrienboer en Joland Widdershoven, tel. 0492-537323
  • Het Buitenlands Vrouwen Centrum werkt in toenemende mate samen met Humanitas en GRIP. 1 Medewerkster daar is in dienst van Humanitas. Er is financiering voor een aantal projecten door het Oranjefonds. Voorbeelden van samenwerking zijn naailessen en het gezamenlijk vieren van de jaarfeesten door leden van de Ruilwinkel en van het BVC. GRIP gaat binnenkort spreekuur houden in het BVC. Coördinator: Sadiye Üstüner, tel. 0492-528682.
  • GRIP is het informatiecentrum voor Geestelijke gezondheid. Hier kunt u alle informatie vinden of opvragen over psychische problemen en/of stoornissen. Ook kunt u hier te weten komen welke organisaties hulp kunnen bieden. Naast de Azalealaan is het infocentrum ook te vinden in het nieuwe RGC bij het Elkerliek Ziekenhuis. Coördinator: Mieke Rezaei, tel. 0492-564471
  • De Vriendendienst organiseert een maatjescontact voor mensen met een psychische beperking. Zo kan iemand die bijv. moeite heeft om alleen de straat op te gaan samen met een maatje toch af en toe iets gezelligs ondernemen. Ook de Vriendendienst kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken! Coördinator: Gert-Jan Altink, tel. 0492-564471

Al deze organisaties willen zich graag eens van hun beste kant laten zien tijdens hun open dag. Hier kunt u al uw vragen kwijt, u kunt informatie vinden (zowel schriftelijk als rechtstreeks van de medewerkers) en u kunt lid worden van Humanitas, de Ruilwinkel of u aanmelden als vrijwilliger voor Home-Start of de Vriendendienst. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken als u meer wil weten of gebruik wil maken van de aangeboden diensten.
Het belooft een gezellige dag te worden, waar u natuurlijk een drankje en een (hollands of buitenlands) hapje kunt vinden, er zal af en toe muziek gemaakt worden en enkele vrijwilligers zullen vertellen over hoe zij hun bijdrage leveren aan het welzijn van andere mensen.

Iedereen is van harte welkom op deze open dag, zaterdag 16 september van 11 tot 4 uur op Azalealaan 2 in Helmond!

 

@Solveg
Interessant, ik wist niet dat dat zo groot was in Helmond. Helaas kan ik zaterdag niet, anders zou ik zeker een kijkje zijn komen nemen.

Solveg, bedankt voor de bijdrage, ik probeer te komen !

ik wil alles weten over de koffrebakmarkt die afgelopen weekend werd gehouden in Brouwhuis (CV brouwhazen-cafe Bruheze)

Impact Editions 2006/2007

Zat. 30 september - Drum 'n Bass night
@ Muziekcafe Helmond
Met o.a.: DJ Nymfo(Redzone) en DJ woger.
Aanvang: 22:00 uur
Entree: 3 euro

Wo. 18 oktober - Kill Bill night
@ Filmhuis Helmond
Kill Bill 1 en 2. Compleet verzorgde avond in oosterse sfeer, met hapjes en vechtsportdemonstraties in de pauzes.
Aanvang: 19:00 uur
Entree: 7 euro

Zat. 21 oktober - Bootydrop (R 'n B, bubbling) @ Poppodium Plato
Vervolg op de succesvolle avond die in het vorige seizoen plaatsvond.
Binnenkort meer info op http://www.festivalimpact.nl

Zat. 4 november - Drum 'n Bass Night
@ Muziekcafe Helmond
Aanvang: 22:00 uur
Binnenkort meer info op http://www.festivalimpact.nl & http://www.Muziekcafe-helmond.com

Zat. 16 december - FruitCake
@ Plato
Wij brengen Fruitcake terug! Een groot dansfeest dat in de beginjaren al in Plato werd georganiseerd.
Binnenkort meer info op http://www.festivalimpact.nl

Zat. 30 december - Dance-night
@ BavariaHouse
Houd ons in de gaten want dit wordt een knaller tot diep in de nacht!
Binnenkort meer info op http://www.festivalimpact.nl

Zat. 20 januari - Bootydrop (R 'n B, bubbling)
@ Plato
Vervolg op de succesvolle avond die in het vorige seizoen plaatsvond.
Binnenkort meer info op http://www.festivalimpact.nl

Zat. 17 maart - Into the Pit
@ Plato
Vorig jaar bracht Impact Into the Pitt al terug in Plato.
Binnenkort meer info op http://www.festivalimpact.nl

Meer data volgt!
Tot ziens op 1 van onze editions!

Groeten
Impact Crew

Helmondsemarkt voor Helmond en omstreken
Het is leuk om je eigen spullen in Helmond of omstreken te kunnen verkopen.
Dit bespaart lange reisafstanden en mogelijk voorkomt het "miskopen". Je kunt immers direct in contact komen met de verkoper. Niets hoeft opgestuurd te worden.
De afstand binnen Helmond en omstreken is nauwelijks een probleem.
Het adverteren is gratis voor particulieren. Uw advertentie blijft ongeveer 60 dagen op de site staan.
Probeer het eens!

Helmondsemarkt klik hier is een nieuwe site, maar om het te laten werken moeten er natuurlijk wel advertentie's geplaatst worden, dus kijk even op de zolder of u nog iets te verkopen hebt en plaats het bij ons.
En........... zegt het voort, zegt het voort..............

Leuk het begint al te lopen, verschillende mensen hebben er al hun spulletjes neergezet.

Ik zie dat een van de medewerkers van de weblog van Helmond is uitgeslapen, want hij verkoopt zijn bed op Helmondsemarkt.nl ;)

Nou, dan weet jij meer dan wij !! Ha, ha...

Er staat maar 1 bed op die site. Effe klikken en je weet wiens bed het is.

Leuke site, die Helmondsemarkt, als het gaat lopen is het toch wel erg makkelijk, kun je tenminste er eerst naar gaan kijken.

@Porcupine, ik heb geklikt, ik heb goed gekeken en ik weet wiens bed het is, ha ha

Nog even off-topic, want ik denk dat die site nu wel voldoende reclame heeft gehad. Dit is volgens mij namelijk een log waarin je een evenement op de agenda kunt zetten:

@Angelique
Gisteren stond de hele naam van de verkoper nog op die site. Dus met voor- én achternaam.

Reunie dr. Knippenbergcollege en Henricus mavo vanavond 7 oktober 20.00 uur. Kijk even op de site van het knippenbergcollege.

Vanavond en morgen de voorstelling "Opdat ik niet Vergeet" van Marc-Marie Huijbregts in Theater 't Speelhuis! Bekijk mijn site voor meer informatie over deze geweldige Brabander!

http://www.marcmarie.web-log.nl

Groeten, Pauline

STICHTING IMPACT PRESENTS:
BASS IMPACT
30 DECEMBER BAVARAIHOUSE HELMOND
HARSTYLE/EARLY/HARDHOUSE
check voor info:
stichting-impact.nl of powercore.nl
vr gr geert

Vrijdag a.s. 1 december moet ook jij mee komen denken/praten en discusieren over de toekomst van poppodium plato!!!

een debat georganiseerd door de Gemeente Helmond met als doel een duidelijke structuur in dit mooie podium te creëren!!

iedereen is welkom vanaf 20:00 op 1 december te poppodium plato te molenstraat 123 in helmond!

denk mee, doe mee, en laat je horen!!!!

vr gr Geert

PARTYPEOPLE!!! Watch out, fasten your seatbelts...! :) iedereen die wil feesten...let op! Come to Maska..don't look further.. and go with the flow.... met andere woorden, zoek niet naarstig naar in discotheek in Helmond, wil je helemaal uit je bol, feesten en plezier hebben..dan is Maska the place to be! Inderdaad komen er polen, maar niet alleen zij, ook Nederlanders en alle medelanders, gezellig is en blijft het altijd, ik heb er altijddd naar mij zin..alleen als je er naar gaat, en je laat meeslepen door de DJ KOSMO, die alle stijlen draait, weet je dat ik NIET overdrijf...Reggeton, RB, URBAN, hij kan er wat van, draait van alles ook 80's 90¨s en techno...zie ook website van MASKA, http://www.maska.nl voor evenementen...Maska, de discotheek...kom ook, and let your hair downhoe meer zielen hoe meer vreugd...alle positieve reacties zijn welkom:) tot vrijdag aanstaande :);)

Zonnestraaltje

Zondag 17 december (morgen dus!) om 17.00 uur treedt het Stedelijk Helmonds Slavisch Koor op in de St. Lambertuskerk. Gratis toegang voor dit concert van ongeveer een uur.

Op 1 januari 2007 wordt in Helmond de eerste Nieuwjaarsduik georganiseerd. Het gebeuren vindt plaats in recreatieplas Berkendonk. Inschrijven kan vanaf 12.00 uur. Om 13.00 uur is het startschot door middel van een carbid-schot. Sedert juli jl. zijn wij, Cindy van Lieshout en Jan Schalks, hier al mee bezig. Het moet een evenement worden dat gebaseerd is op gezelligheid en durf. Je gaat tenslotte niet voor de afkoeling een frisse duik nemen, het is eerder om het nieuwe jaar in te luiden. De eerste uitdaging van het nieuwe jaar heb je dan al voor elkaar.

Diverse sponsoren hebben zich bereid verklaard om ons te ondersteunen in ons initiatief. De sponsors van het eerste uur zijn de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Helmond. In principe is het een batenloze actie, maar indien er geld overblijft, gaat dit naar een goed doel. Voor ons is dit de Reddingsbrigade, omdat deze mensen voor een appel en een ei hun werk doen. Zij verdienen die pluim.

Partytentenservice Rooijakkers zorgt voor een tent, waarin de deelnemers zich om kunnen kleden. Aannemersbedrijf Adriaans zorgt voor de kosten van de vergunning. Bo-Rent zorgt voor een sterk gereduceerde prijs voor 2 toiletten.

Een ding kan het plezier nog verstoren, als het doorzicht van het water op 31 december minder dan 1 meter is, wordt de vergunning ingetrokken. Het water is nu kraakhelder, en omdat het zuigen stopt tot 2 januari zien wij dit probleem niet voorkomen.

Indien er nog mensen zijn die ons willen sponseren, zijn die van harte welkom en kunnen ze zich aanmelden via nieuwjaarsduik@live.nl.

Kijk voor meer informatie op:

http://www.nieuwjaarsduik.com

GRATIS GSM MINICURSUS

GSM Service Helmond pakt flink uit in het nieuwe jaar! Bent u 55+ en heeft u moeite met het bedienen en instellen van uw GSM telefoon? Schrijf u dan nu in voor een GRATIS minicursus mobiele telefonie van GSM Service Helmond. Kijk voor meer informatie op onze website.

Natuurlijk staat GSM Service Helmond ook in het nieuwe jaar graag voor u klaar met gratis hulp bij AL uw GSM problemen.

Wij wensen u fijne feestdagen!

Team GSM Service Helmond

PS: Ook TIJDENS de feestdagen zijn wij bereikbaar voor gratis hulp.

@Cindy van Lieshout:
Leuk idee, hopelijk wordt het lekker druk. Maar het is te koud en op die dag te vroeg voor mij. Ik ben een koukleum en ga kort ervoor graag een potje bier pakken. Wellicht is Unox nog een bedrijf om het te laten sponsoren.

Wat hebben Helmond en wereldsteden als Londen, Hamburg, Berlijn,  Warschau, Milaan, Parijs, Athene, New York en San Francisco gemeen?
In al deze steden treedt de band Blackfield op. De primeur om de muziek van hun tweede CD op het Europese vaste land live te beluisteren heeft Helmond.
Op zaterdag 17 februari staat de band in Plato . Het enige nadeel is wel dat het op carnavals zaterdag is, maar voor de niet carnaval vierders  een prima alternatief om deze band, onder leiding van Steve Wilson van Porcupine Tree,  te zien rocken.
In het voorprogramma staat de al even talentvolle band Pure Reason Revolution.
Op deze en deze webspace (en ook op mijn weblog )kun je alvast wat muziek van beide bands beluisteren.

Morgen (donderdag 18 januari) weer Helmond Chat (talkshow) bij café Zeezicht met Leon van der Zanden, Maarten Toll en Annemarie Moons.
Aanvang 21.00 uur, de toegang is gratis.

Beste lezers,

Graag wil ik jullie allemaal attent maken op de rapbattle helmond 2007

(klik op de URL voor meer info!)

Via deze weg proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken, misschien spreekt het je persoonlijk niet aan maar je weet niet of het iemand in je omgeving wel aanspreekt !

dus mijn vraag aan jullie allemaal PROMOOT ons evenement ! er zijn voorrondes, workshops en natuurlijk een GROTE FINALE met TV opnames en presentatie, en een bekende nederlander.... later maken we nog bekend welke artiest het is !

voor meer informatie email ons !

Met Vriendelijke groet,

Alex van Meelis
&
Karen van Outersterp

(kunstkwartier)

Sympathieke actie om op donderdag 1 februari van 19.55 tot 20.00
alle lichten uit te doen voor de bewustwording rondom de klimaatverandering.
Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19u55 tot 20.00u !
DRINGEND : Actie tegen de klimaatsverandering.
Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van burgers tegen de klimaatsverandering ! Laat ons alle lichten doven, zodat de (politieke) besluitvormers beseffen dat er iets mis is.
Klik hier voor het hele bericht

Nieuwe opdracht Helmond Film:

De opdracht is om een korte (narratieve) speelfilm te maken met als thema 'verborgen'. De korte film moet tussen de (minimaal) tien en (maximaal) dertig minuten duren en de spelers dienen hoofdzakelijk Nederlands (dialecten zijn toegestaan) te spreken. Men is niet gebonden aan locaties in Helmond en ieder genre is toegestaan. De muziek die eventueel gebruikt wordt in de film moet rechtenvrij zijn. De inschrijvende deelnemer is zowel aanspreekpunt als regisseur van de opdracht. Hij/zij moet een inwoner van Helmond zijn. Personen die meehelpen aan de opdracht hoeven niet uit Helmond te komen.

Meer informatie op de vernieuwde website: http://www.helmondfilm.nl

Morgen, zaterdag 3 februari, Boogaloo's Swingcafé in het café van 't Cabaret.
Aanvang: 22.30 uur
Entree: gratis
De flyer van deze Soul & Funk Party staat hier.

Cafe Dadas presenteert:

Dadas Live!!
Starring:

30 Seconds Remaining
(Old School Hardcore)
http://www.myspace.com/30secondsremaining

The Unpredictable
(Punkrock)
http://www.myspace.com/theunpredictable.nl

Act Forward
(oldschool Hardcore)
http://www.actforward.nl

Start: 20:30 uur, deur 20:00uur

Dit word weer een niet te missen vette concertreeks!
Vertel het voort!!
Ben op tijd, vol = vol.
Wanneer: Zaterdag 24 Februari 2007
Entree: Gratis!!
Waar: Café Dadas, steenweg 39, Helmond

Tot dan!!!

*PREMIÄ–RE*

Graag nodigen we u uit op zaterdag 28 april a.s. 10.30 uur om
de première bij te wonen van het nieuwe radioprogramma AMBIENTE
Dit zal gebeuren bij Chéz René, Dierdonkpark 4, Helmond.
***
AMBIENTE is het maandelijkse lifestyle programma van
Stadsradio Helmond.
Samenstelling en presentatie is in handen van Lesley Kunstt.
***
Dit programma bevat vaste rubrieken, te weten;
Life & Garden met Conroy, de ideale wijnspijs combinatie wordt samengesteld door vinoloog Bart van Lierop en chefkok Morris
van Chéz René, de rubriek kunst en cultuur met Cathy
en live muziek van The Lady's Quartet.
***
Elke aflevering zijn er twee ondernemers te gast, van lokale ondernemers tot landelijk bekende ondernemingen. Deze gasten vertellen over hun eigen product en/of dienstverlening.
***
Ambiente wordt 'Live' opgenomen bij restaurant Chéz René te Dierdonk van 11.00 uur tot 12.00 uur.
Ambiente wordt uitgezonden van 13.00 uur tot 14.00 uur met op woensdag een herhaling van 21.00 uur tot 22.00 uur.
***

Lesley Kunstt

Hallo,
Stichting Impact zal Helmond op Koninginnenacht (a.s. zondag)op zijn kop zetten. Op het Havenplein zal een enorm bandpodium staan en op de Steenweg herrijst een extra grote dance-area. Het spektakel begint om 21:00u en zal tot 1:30u doorknallen, de toegang is gratis.
Vertel het dus voort!!!

Algemeen

Stichting Impact kan met gepaste trots bekendmaken dat zondag 29 april aanstaande het eerste Impact Koninginnenachtfeest plaats zal vinden. Dit gratis toegankelijke evenement is opgezet in samenwerking met Horeca Kanaalzone en mede mogelijk gemaakt door Bavaria, projectorganisatie Seiber, ZuidEvents, en de interieurbouwbedrijven Bestra, Gielissen Neos en SRI.

Locatie en programma

Impact Koninginnenacht zal zich vanaf 21:00u concentreren op twee locaties.

Op het Havenplein zal op het Bavariastage een gevarieerde mix van nationaal bekende bands en regionaal talent geprogrammeerd staan. Als eerste bijt het 9-koppige Helmondse Soundation het spits af met een repertoire vol meezingers, meespringers en verassingen. Vervolgens zal Halfvol, eveneens afkomstig uit Helmond, hun aanstekelijke Nederpop ten gehore brengen. Halfvol zal zowel covers als eigen werk de revue laten passeren. Daarna is het de beurt aan Relax, onder meer bekend van de MTV Roadrally. Relax speelt een funky melange van hip-hop en soul. De band heeft meerdere nationale popprijzen gewonnen, enkele top-40 hits en album top-100 noteringen op haar naam staan en geniet inmiddels internationale bekendheid. Tot slot zal BZB (Band Zonder Banaan) afsluiten op het Havenplein. Deze zevenkoppige dwaze feestband uit Volkel zal met behulp van allerlei muziekstijlen en door middel van theater, absurditeiten en capriolen het Havenplein volledig plat spelen.

De Steenweg zal omgevormd worden tot het Seiber dance-area. Ten eerste is het de beurt aan DJ Basta, die vorige jaar Festival Impact heeft afgesloten. Hierna zal DJ Lucaz (onder meer bekend van Filthy funk, Stiekem en Beach House) zijn kunsten vertonen. Beide DJ's zullen gevarieerde set vol House, Tech-house, Club en Electro ten gehore brengen. Voor alle jumpstyle-freaks is er vervolgens DJ D-Flect. Deze uit Helmond afkomstige dj is een voorstander van de wat meer stevigere en hardere jump wat altijd garant staat voor succes.
Door de bekende jumpstyle te combineren met stevige beats en opzwepende melodieën is stilstaan geen optie meer. Speciaal voor Impact Koninginnenacht zal D-Flect een energieke maar toegankelijke set draaien zodat zowel de beginnende jumpers als de die-hard jumpers aan hun trekken zullen komen.
Tot slot zal een van Nederlands beste DJ's de Steenweg in vuur en vlam draaien. Met meerdere tophits op zijn naam en elk weekend een volgeboekte agenda is de bekende DJ G-Spott niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Tot 2 maal toe werd G-Spott genomineerd voor een veelbelovende TMF Award: Beste Dance Act Nationaal. Zijn meest bekende hit releases zijn: 'Sadness', 'NRG' en 'Louder'.

Stichting Impact hoopt dat iedereen feest zal komen vieren in Helmond op dit bruisende Koninginnennachtfeest. Na het bovengenoemde programma zullen de kroegen geopend zijn tot 05:00u. Mocht het kampioensfeest van PSV doorgang vinden roepen wij iedereen op verder feest te vieren in Helmond.
Voor meer informatie: http://www.stichting-impact.nl
info@festivalimpact.nl

'Impact, vóór en dóór jongeren!'

De kasteeltuinconcerten komen er weer aan. Dit jaar zelfs met gratis toiletvoorziening.
Ben benieuwd of het weer zo druk wordt als vorig vorig jaar. Hopelijk hebben ze nu wel voldoende flessen bier/frisdrank.
Programma
Vrijdag 6 juli Out of the Basement
Vrijdag 13 juli Orquesta Pegasaya
Met optredens en workshops van Salsa Sensation Dance Company.
Vrijdag 20 juli Luie Hond en Jah Storm
Vrijdag 27 juli Mark Foggo's Skasters
Vrijdag 3 augustus Benny Sings
Vrijdag 10 augustus Doble Impacto
Met optredens en workshops van Salsa Sensation Dance Company.
Vrijdag 17 augustus The Blues Brothers en Band

Zondag 1 juli wordt er (na een jaartje afwezigheid) weer een countrydag gehouden op de Markt. De diverse horeca zorgt voor terrassen. Er is een dansvloer aanwezig en "Black Hills Country Band" zorgt voor de muzikale omlijsting.
Van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Festival Impact 2007!!
Kijk nu op de site!
http://www.festivalimpact.nl
Tot 16 September!
Stichting Impact

Morgenavond om 20:30 spelen, bij wijze van toegift op het Jazzfestival, The Rhumba Kings op het podium bij Café de Wekkerr.
Dus als je nog niet moe bent van al die jazz...

Tjonge lees ik in het ED dat Helmond uitgefeest is!

Dan heeft het E.D. het toch mis, Ad.
Op 16 september is er nog het Impact Festival, en op 30 september Helmond Zingt.
En tussendoor kun je nog altijd zelf een feestje bouwen, natuurlijk.

Overigens was het optreden van The Rhumba Kings afgelopen zondag georganiseerd door het bekende cafeetje én Bavariahouse.
Zo zie je maar dat kasteleins in Helmond wel degelijk kunnen samenwerken.
Dit in tegenstelling tot 2 (oud)kasteleins die afgelopen vrijdag kennelijk nog wat oud zeer met de vuisten hebben "opgelost".

idd Festival Impact gaat knallen!!!!!
Check de site!

Stichting Impact proudly presents:

Festival Impact 2007!!!

Op 16 September a.s. van 13:00 tot 23:00 zal Helmond weer helemaal los gaan, met 7 (!!) podia, en oneindig veel artiesten, en activiteiten!!!!!
Ook na 23:00 kan je op verschillende after party's weer tot diep in de nacht doorgaan!!

ZONDAG 16 SEPTEMBER IS HET ZOVER
DE TWEEDE EDITIE VAN HET GRATIS JONGERENFESTIVAL IMPACT!!
OVERAL GRATIS TOEGANG!!!!!!
check http://www.festivalimpact.nl voor meer info

Complete programmering

Bavaria Mainstage (Havenplein):
13:00 - 13:45 Spchlss
14:15 - 15:15 Seven
16:00 - 17:00 Ellen ten Damme
17:45 - 18:45 Brainpower
19:30 - 20:30 Soulvation
21:45 - 23:00 Di-Rect

Plus Hans van Aerle Rock Podium (Steenweg):
14:00 - 14:30 O.H.D.
15:00 - 15:30 Dreamcatcher
16:00 - 16:30 Discourse Avenue
17:00 - 17:45 Noyalty
18:15 - 19:00 Day Six
19:30 - 20:15 Human Demise
20:45 - 21:45 The Goods

Plus Hans van Aerle Pop Podium (Kasteellaan):
13:00 - 13:30 Hangover Sunday
14:00 - 14:30 Je Weet Toch Cru
15:00 - 15:30 Plenty Panther
16:00 - 16:30 Thunder Brothers
17:00 - 17:45 Che
18:15 - 19:00 Funquisition
19:30 - 20:15 Macronizm (Live Band)
20:45 - 21:45 Let's Quit

DA&A Dance Podium (Markt):
13:00 - 14:30 CJ Noah
14:30 - 15:30 Nymfo
15:30 - 17:00 Solemn Beats
17:00 - 18:30 Marcel Woods
18:30 - 20:00 Eugenio Ricci
20:00 - 21:30 Munami
21:30 - 23:00 Marco V

Demopodium (Smalle Haven):
14:00 - 14:15 Opening
14:15 - 14:30 Jumpstyle
15:00 - 15:15 WingTiun kungfu en Escrima door Vechtkunstcentrum Helmond
15:45 - 16:00 Dance Studio Geleijns Streetdance
16:30 - 16:45 Didgeridoo
17:15 - 17:30 Event-X-perience festival dans
18:00 - 18:15 K-kwadraat acrobatiek
18:45 - 19:00 Dance Studio Geleijns Streetdance

Zeezicht Cultuurpodium
13:00 - 13:20 Start Breakdance Battle
13:20 - 13:45 Eerste ronde: Battle I
13:45 - 14:20 Eerste ronde: Battle II
14:20 - 14:30 Uitslag eerste Battle ronde
14:30 - 15:30 Theater door Dikke Duim
15:45 - 16:15 Tonproater Naadje Pet
16:30 - 16:45 Tweede ronde Battle
17:00 - 17:30 Jessica stand-up comedy
17:30 - 18:00 Cabaret duo Niks en un bietje
18:00 - 18:30 Bekendmaking winaar Battle met optreden winnaar

Theater (Scalazaal BavariaHouse, Steenweg 19)In samenwerking met het Kunstkwartier worden een drietal voorstellingen verzorgd in de Scalazaal:
14.00 - 15.00 Seizoenen van liefde door de musical verdiepingsgroep
16.30 - 17.30 Kinders door de theater productiegroep
Ca. 18.30 Mannen? door dansgroep (Let op! Duurt ongeveer 5 minuten)
De entree is gratis!

Cultuurmarkt
De Kanaaldijk Noord-West wordt versierd met allerlei stands en kraampjes. Op deze cultuurmarkt zullen verschillende bedrijven zich presenteren. Ook staat hier een Impact infostand (zie onder). Komt dat zien!

Cultuurstraat
Met een graffitiwall van ruim 12 meter, tal van straatmuzikanten en straatartiesten wordt de Veestraat omgetoverd tot de Impact Cultuurstraat. Verder zijn hier ideële stands te vinden waar je in contact kan komen met charitatieve instellingen.

STUUR DIT BERICHT AAN IEDEREEN DOOR, WANT DIT FESTIVAL KàN EN MàG NIEMAND MISSEN!!!

Stichting Impact is ook nog hard op zoek naar vrijwilligers die een uurtje (of langer) mee kunnen helpen, kijk op de site voor meer info!

Stichting Impact wenst iedereen alvast heel veel plezier, en...mail, stuur, sms, vertel, bel, schreeuw dit unieke festival voort!!

Vorig jaar 22:000 tevreden bezoekers, dat worden er dit jaar nog veel meer!

Greets van het team van Stichting Impact!

http://www.festivalimpact.nl
http://www.festivalimpact.hyves.nl

Velvet Jazzy Sounds!!

- Donderdag a.s. Vanaf 19:30uur: Live: Zero Torrent!!Smoothy Funk met een vleugje Jazz!!

- Vrijdag a.s. Vanaf 19:30uur: Live: Singer en songwriters; Clint van lieshout en Nick Schapendonk, Afterparty Met DJ Roland Aka The Frogg!!

- Zaterdag a.s. Vanaf 21:00 DJ Roland Aka the Frogg!!

-Zondag a.s. Live!! T&T Van 17:00 tot 19:00, Sax en guitar Impressions!!

Alle dagen Gratis Entree!
Dagmenu vanaf 12,50!

Tot dan!!

Velvet Lounge, Steenweg 21 Helmond, 11:00-02:00, 0492-523175

velvet lounge

Hij komt er weer aan "De nieuwjaarsduik in Helmond"

Op 1 januari 2008 is het weer zover de tweede nieuwjaarsduik in Helmond op recreatieplas Berkendonk.
Om 13.00 uur precies zal het startschot klinken

nieuwjaarsduikhelmond.hyves.nl

Velvet Lounge presents:

live sounds @ Velvet!

23 November; Casual Ken!! Jazzy, Groovy en Soul sounds Live @ Velvet, aanvang 19:00uur

25 November; Ghandiman!! Rhythm & Poetry; 'In the Chill Zone' + Live sax!! aanvang 16:00uur

29 November; Zero Torrent!! Live groovy funk met soulinvloeden!!, aanvang 21:00uur

Alle dagen gratis entree!

Iedere Zondag bij de Velvet Lounge uitgebreid lunch/brunch buffet voor maar €7,- !! iedere zondag met live muziek!! aanschuiven tussen 13:00uur en 15:00uur.

Iedere dag een wisselend dagmenu!, 2-gangen € 12,50, 3-gangen € 15,-

Iedere Vrijdag en Zaterdag master Dj Froggson, the coolist frogg in town

Velvet Lounge; Chill, Lounge, Pool, Cocktails, Food, Live Muziek, Massage, Workshops & Wij!

Open; Ma: 17:00-01:00, Di t/m Do: 11:00-01:00, Vr & Za: 11:00-02:00, Zo: 11:00-01:00

Steenweg 21, Helmond, tel: 0492-523175

(Onze chille website zal op 13 december worden gelanceerd op http://www.develvet.nl)

Kom snel chillen!

Het Velvet team

velvet lounge

Niet echt een evenement en al eens genoemd maar ik wil jullie er toch nog even op wijzen. Bij het ED willen ze een recordpoging rijmen verbeteren. Het zal niet makkelijk zijn, vooral niet omdat het niet echt storm loopt. Misschien kunnen de bezoekers van dit weblog toch ook enkele zinnen toevoegen. Dan komt het doel (meer dan 5100 zinnen) wat sneller in zicht.

Dansvereniging X-perience presents Dance-X-plosion!!

Dansvereniging X-perience organiseert op zaterdagavond 23 februari en zondagmiddag 24 februari een spectaculair showfestival genaamd Dance-X-plosion. Wij nodigen u van harte uit om een ware showvoorstelling met ons te beleven. Onze gardedansen, showdansen en enig entertainment zullen een goede mix zijn om u te vermaken tijdens een geweldige voorstelling. Dit alles zal plaatsvinden in Ontmoetingscentrum De Geseldonk, Cederhoutstraat 44 te Mierlo-Hout.

Zaterdagavond gaat de voorstelling om 19.30 uur van start en zondag om 13.30 uur. De entreeprijs bedraagt slechts 3 euro per persoon. Entreekaartjes zijn vanaf zaterdag 9 februari te verkrijgen via Slagerij Biermans en C-1000 Brouns, beiden gelegen aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout. Onze danseressen hopen u graag te verwelkomen! Voor een impressie van onze vereniging bezoek onze website http://www.dvxperience.nl

22 Maart: WILD PORN Vol. I @ M.F.C. 't Aambeeld

Reserveer alvast zaterdag 22 maart in je agenda want, Helmond Party gaat die dag echt helemaal los met de aller eerste echte WILD PORN PARTY;

WILD PORN Vol. I:

Datum: zaterdag 22 maart 2008
Tijdstip: 21:00 uur tot 03:00 uur
Locatie: Cafe-zaal 't Aambeeld (Stiphout)
Min. leeftijd: 16 jaar
Entree: 12,50

Line-up:
NERD
David Presco ft. Joe Morero
NouveauBeats
BassJackers
Quintino
RawEndz
Dj Fox
and many many more... Hosted by: MC Djo

Kaarten zijn alleen in de voorverkoop te koop tot zondag 9 maart 2008

Voorverkoopadressen zijn:

Stadsherberg de Kei (Kasteellaan, Helmond)
Cafetaria La Venezia (Steenweg, Helmond)
Cafe-zaal 't Aambeeld (Dorpsstraat, Stiphout)
Cafe d'n Brouwer (Dorpsstraat, Stiphout)

Kosten: Slechts 12,50 p.stuk

Kom je niet uit Helmond? GEEN PROBLEEM!

Reserveren kan tot 9 maart via het E-mailadres:

Helmondparty@gmail.com

Onder vermelding van je persoonlijke gegevens:

Naam:
Adres:
Tel:
E-mail:
Aantal kaarten:

BEN ER SNEL BIJ WANT OP=OP & WIJ HOUDEN GEEN DEURVERKOOP!!!

Pub. hyves >>> Helmond Party

WIN VRIJKAARTEN:
Natuurlijk geven wij een aantal vrijkaarten weg voor dit te gekke, hippe porn feest...

Wat je moet doen om kans te maken op deze vrijkaarten:

Ga naar de volgende link

* Tip dit event (links onder het event)
* En klik op Ich bin Dabei (uiterst rechts)

Let op: Via de volgende partners geven wij ook vrijkaarten weg:

* Weekblad Traverse (5 kaarten, week 8)
* Radio Decibel (10 kaarten, week 9 t/m 12)
* Helmond Party (35 kaarten, tot week 12)

(wij geven in totaal 50 kaarten weg)

Groot debat over de uitverkoop van de thuiszorg

Honderden thuiszorgmedewerkers worden in Helmond ontslagen. Ouderen krijgen minder zorg en verliezen hun vertrouwde hulp. De invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) pakt funest uit. Wat betekent dit voor de verdere toekomst? Kan het anders? Kan het roer nog om? Over deze en andere vragen organiseert de SP een groot debat. Voor thuiszorgmedewerkers, cliënten en iedereen die de zorg een warm hart toedraagt.

Als aftrap voor het debat wordt de film De Naakte Waarheid vertoond.

Deelnemers
Marja van Heel(thuiszorginstelling Savant)
Henk van Gerven(huisarts en Tweede Kamerlid)
Hans-Martin Don (wethouder in Eindhoven)
Karin van Leeuwen(vakbond De Unie)
Renske Mol(Zorgbelang Brabant)

Locatie wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 123
Datum zondagmiddag 17 februari
Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur

Wilt u ook uw verhaal kwijt? Dat kan.
•op zondagmiddag bij de discussie
•bij het meldpunt Thuiszorg: http://www.wmomeldpunt.nl of ww.sp.nl
•bij de SP Helmond, Molenstraat 95, 5701 KB Helmond(0492-541481 / 0492 547784, tevens wekelijks spreekuur)

En niet te vergeten…
"Theater Op Maat" dat voor, tijdens en na het debat zorgt voor de vrolijke noot.

SP, Molenstraat 95
5701 KB Helmond
tel.: (0492) 541481 / 547784

f.vanderzanden

Op 29 maart a.s. organiseert Stichting Rock Around Helmond in zaal de Geseldonk het muziek-evenement Sound Of the Sixties.
Diverse Helmondse bands zullen die avond het podium met elkaar gaan delen.
Aanvang is om 20.00 uur
Entree 5 euro p.p.
Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij Ted Willems(Heistraat) en aan zaal de Geseldonk(Mierlo-Hout)

Stichting Rock Around Helmond

A.s Zondag 16 Maart: Live!
Camino Blanco
De beste jazz, bleus & funk
Entree: Gratis
Tijd: 16:00

Zaterdag 22 Maart: Live!
Nordgarden
Supergoede sing & songwriter uit Noorwegen
Entree: Gratis
Tijd: 20:30

Zondag 23 Maart: Live!
Casual Ken
Smooth jazz
Entree: gratis
Tijd: 17:00

Velvet Lounge

Live Sounds @ Velvet Lounge

29 April Live!!
Les Moustaches!
Funky, jazzy, cool, bossa, k-nacht…FEEST!!
Aanvang 22:00uur

11 Mei Licence 2 chill @ Velvet!
Live!! Funkyness Ken!!
Jazzy, groovy, easy listening, relax!
Aanvang: 16:30uur!

18 Mei Live!! Annique & Band!!
Geweldige zangeres met ballads in het funky/jazzy genre!
Aanvang 16:00uur

24 mei
-Wereldse spectaculaire lancering Stichting SEM!Houd de media in de gaten! (kan en mag je echt niet missen!)

-Jong Artimond @ Velvet, vele artiesten, kunst, activiteiten! check nu! http://www.jongartimond.nl

-19:00uur! The coolest funky Live tunes @ velvet! Check http://www.develvet.nl

25 Mei
-Jong Artimond @ Velvet,modeshow, live muziek! http://www.jongartimond.nl

-19:00! De Beste jazz live bij de Velvet Lounge!

30 Mei
Live! Yellow Dogs
Deze wereldmuziekanten zetten met hun grooverock een supershow neer! Niet te missen!
Aanvang: 21:00uur

Iedere Zaterdag grandmaster Dj Froggson!!!

Zoals altijd zijn ook deze optredens gratis toegangkelijk.

Tot ziens!

Het Velvet team

Velvet Lounge

JAN SMIT zingt weer, op 5 juni 2008 in het Bavaria House Helmond

Het is niemand ontgaan, begin oktober 2007 heeft Jan Smit te kampen met ernstige stem problemen. Waardoor hij alle optredens moest annuleren. Ruim 7 maanden heeft Jan Smit niet kunnen optreden. Maar zijn stem problemen zijn overwonnen en hij is weer helemaal terug! Zijn come back maakte Jan Smit op 30 april tijdens het Radio 538 koninginnendagfeest op het Museumplein in Amsterdam. En iets meer dan een maand later, staat Jan Smit in Helmond!

Op 5 juni 2008 zal Jan Smit optreden in het Bavaria House te helmond, samen met zijn zusje Monique Smit, Mick Harren en Anny Schilder. De organisatie is in handen van Fast Forward Evenementen die al vele malen met o.a. Jan Smit mocht werken. Aanvang van het evenement: 19:30 uur. Kaarten voor het evenement op 5 juni in het Bavaria house; met Jan Smit, Monique Smit, Mick Harren en Anny Schilder kosten € 29,95 en zijn verkrijgbaar bij het Bavaria House Helmond en alle PLUS Supermarkten van Hans van Aerle (Mierlo, Helmond de Bus, Helmond Centrum en Nuenen). Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.gevoelvan.nl

Fats Forward Evenementen

Stichting Sem trapt op 24 mei af met een grootse, spectaculaire en muzikale recordpoging en roept ALLE muzikanten uit Nederland op!

SEM gaat groots muziek maken samen met jou, waarmee SEM, met jou het record verbreekt van grootste band ooit in Helmond, misschien wel Brabant of Nederland.

Op 24 mei, voor de Velvet Lounge op de Steenweg in Helmond, om 17:30 uur is het zover en zal SEM alle muzikanten uit Nederland bijeen brengen, ook jij bent van harte uitgenodigd om mee te spelen.

Iedereen mag meedoen!!

Heb je een (akoestisch) instrument? Neem deze dan mee en kom het nummer 'Celebration' van Kool and the Gang meespelen. Maar ook als je geen muzikant bent, ben je van harte welkom om dit nummer mee te pingelen.

Er zijn genoeg instrumenten voor handen en experts en muziekdocenten zullen dit spectaculaire evenement in goede banen leiden.
Ook zal een geweldige soulzanger meezingen!

DUS:
-Wil je meedoen met een ultieme recordpoging?

- Wil je extra naamsbekendheid?

- Wil je groots optreden?

- Wil je stichting SEM mee lanceren en bijdragen aan een goed doel?

- Wil je SEM steunen die zich inzet voor muziekcultuur in Helmond en daarbuiten?

- Wil je meer optreden? SEM programmeert ook bands /acts op diverse podia, dus schrijf je vanaf 24 mei in op onze website.

- Wil je andere muzikanten leren kennen?

- Wil je een hoop lol beleven en lekker muziek maken?

Kom op 24 mei 17:15 uur naar de Velvet Lounge en zeg, mail, Hyve, bel, zing, schreeuw en speel het voort, want niemand mag dit missen!!!

Voor meer informatie bel SEM op 06 - 348 790 59
Of mail stichtingsem@hotmail.com
Of bezoek http://www.stichtingsem.nl (
vanaf 20 mei)

Stichting SEM

Op zondag 1 juni presentern De Muziek Makkers
Toon van Biene - Marije - Jolanda van den Heuvel - orkest PePe - Jolanda Claassen

in zaal de Weijer aan de Scherpenzeel 24 te Mierlo. De muiddag start om 13:30 uur en de zaal is open om 13:00 uur. De ENTREE is GRATIS dus kom op tijd want VOL=VOL

info 06-18421011

Stichting Sem trapt op 24 mei af met een grootse, spectaculaire en muzikale recordpoging en roept ALLE muzikanten uit Nederland op!

SEM gaat groots muziek maken samen met jou, waarmee SEM het record verbreekt van grootste band ooit in Helmond, misschien wel Brabant of Nederland.

Op 24 mei, voor de Velvet Lounge op de Steenweg in Helmond, om 17:30 uur is het zover en zal SEM alle muzikanten uit Nederland bijeen brengen, ook jij bent van harte uitgenodigd om mee te spelen.

Iedereen mag meedoen!!

Heb je een (akoestisch) instrument? Neem deze dan mee en kom het nummer 'Celebration' van Kool and the Gang meespelen.

Maar ook als je geen muzikant bent, ben je van harte welkom om dit nummer mee te pingelen. Er zijn genoeg instrumenten voor handen en experts en muziekdocenten zullen dit spectaculaire evenement in goede banen leiden. Ook zal een geweldige soulzanger meezingen!

DUS:
- Wil je meedoen met een ultieme recordpoging?
- Wil je extra naamsbekendheid?
- Wil je groots optreden?
- Wil je stichting SEM mee lanceren en bijdragen aan een goed doel?
- Wil je SEM steunen die zich inzet voor muziekcultuur in Helmond en daarbuiten?
- Wil je meer optreden? SEM programmeert ook bands /acts op diverse podia, dus schrijf je vanaf 24 mei in op onze website.
- Wil je andere muzikanten leren kennen?
- Wil je een hoop lol beleven en lekker muziek maken?

Kom op 24 mei 17:15 uur naar de Velvet Lounge en zeg, mail, Hyve, bel, zing, schreeuw en speel het voort, want niemand mag dit missen!!!

Voor meer informatie bel SEM op 06 - 348 790 59
Of mail stichtingsem@hotmail.com
Of bezoek http://www.stichtingsem.nl

OPROEP ACTIE THUISZORG!!!

Woensdag 11 juni organiseert de SP een landelijke actiedag thuiszorg. Op die dag debatteert de Tweede Kamer met staatssecretaris Bussemaker over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

De thuiszorg in Helmond verslechtert:

- thuishulpen worden ontslagen
- de kwaliteit van de zorg gaat achteruit
- ouderen krijgen steeds wisselende hulpen
- ouderen krijgen zelfs tijdenlang geen hulp

Alle reden dus om ook in Helmond woensdag actie te voeren voor goede thuiszorg.

Wij roepen iedereen die de zorg een warm hart toedraagt op om mee te doen.

Bent u medewerker in de zorg, maakt u gebruik van de zorg, of vindt u simpelweg dat u niet aan de kant mag blijven staan, kom dan woensdag 11 juni om 11.30 uur naar ons kantoor aan de
Molenstraat 95

SP-gemeenteraadsfractie Helmond,

Erik de Vries
Hans Verbakel
Nathalie van der Zanden
Danny Leppink
Ad Spruijt

P.s. Laat ons van te voren even weten of u komt en met wie. Bel ons op: (0492) 541481 / 547784 of mail ons via helmond@sp.nl (Ook als u meer informatie wilt hebben.)

Help de Helmondse band SPCHLSS naar de internationale finale

Kom SPCHLSS 14 juni aanmoedigen als nooit te voren:
Er zullen die avond meerdere bands spelen, en daarvan mogen de 6 met de meeste aanhang sowieso door. Het helpt dus als we meer mensen mee nemen!!
Die 6 worden daarna besproken door een jury en daaruit zal blijken wie er de BENELUX finale mag vertegenwoordigen!

Net zoals de vorige keer zal SPCHLSS voor alle lieve en trouwe fans GRATIS vervoer regelen. (Dus wees een echte Hollander en grijp deze kans!) Dit gaat per bus vanaf de MacDonalds in Helmond (19.00) en vanaf station Eindhoven (19:20)

Feiten even op een rijtje:
Waar: Tilburg 013 (grote zaal!)
Aanvang: 20.30uur (wil je met de bus mee dan wel op die tijden daar zijn)
Wanneer: 14 juni 2008
Kosten: €12 (inclusief GRATIS busreis en entree) Helaas heeft SPCHLSS niet voor de entree gekozen maar wordt dit van de organisatie gevraagd!

Geef je op: info@spchlss.com (geef hierbij ook aan of je met de bus mee wilt en vanuit waar je wilt vertrekken)

Groeten Bas, Patricia, Dani, Vince en Jeroen
SPCHLSS

Live bij de Velvet!
Een kleine greep uit ons programma

Woensdag 2 Juli
Jamsessie
Iedere eerste woensdag van de maand vanaf 20:30 spelen en luisteren naar de beste improvisatietunes uit de regio!

Vrijdag 4 Juli
Cd Presentatie ' ??' Van Zero Torrent!
Aanvang: 21:30  De beste Funktunes!

Zaterdag 5 Juli
Buffalo Skinners
Aanvang 22:00  Supergitaar trio met o.a. Marc Roosen!

Zondag 20 Juli
- 15:00 Boekenpresentatie 'De mens moet van ons leren deel 1' Door Alireza Ghorbani  prachtig en inspirerend jongerenboek 'De liefde in al zijn aspecten'

- 16:00 Boekenpresentatie 'Liefde is de basis van ons geluk' Door Alireza Ghorbani  Mooi en leerzaam boek over de liefde.

- Deze middag zal met live muziek sfeervol worden ingelijst.

Zoals altijd zijn deze activiteiten gratis toegankelijk!
Velvet Lounge, Steenweg 21, Helmond, tel:0492-523175

Velvet Lounge

Geachte redactie,

Tijdens Helmond kermis 13 juli 2008 presenteert zaal TOFF de 'Muziekmakkers'.
De muziekmakkers is een groep met artiesten uit Helmond en omgeving.
Bestaande uit…Jolanda van den Heuvel, Marije, Toon van Biene, Orkest Pepe en
Jolanda Claassen.
De presentatie is in handen van Jan Claassen.
Ze brengen hits van nu en toen.
Wilt U een gezellig middagje dansen of genieten van live muziek kom dan naar
Zaal Toff…….markt 22 Helmond.

Aanvang 15.30 uur zaal open 15.00 uur.
DE TOEGANG IS GRATIS!!!!!

Kom op tijd want VOL is VOL!!!!
Info: 0618421011

Zou U dit kunnen publiceren?

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Jolanda Claassen

Zondag 6 juli is er weer een Country Festival op de Markt. Van 14.00 tot 20.00 uur. Met optredens van Blackhills Country Band en Audrey Smits.

Live bij de Velvet!
Een kleine greep uit ons programma

!!! TIP!!! Jazzy dagen @ Velvet!
15 augustus  Jamformatie, jazzy tunes!Rob, Mark, Tim en Frans! aanvang 22:00uur

16 augustus  Paul Batto, Speciaal uit Slovenië, Singer/songwriter, mixt Jazz met Blues en Gospel en is een bijzonder vocalist.
Niet missen! aanvang 23:00uur

17 augustus  Gastmuzikanten Herbi, Bart, Peter en Tony zetten vette jazz en funk op de planken!Aanvang 20:30uur

Woensdag 3 September
Jamsessie
Iedere eerste woensdag van de maand vanaf 20:30 spelen en luisteren naar de beste improvisatietunes uit de regio!

Zaterdag 6 September
Licence to chill!
Vet Festival door heel de Velvet Lounge!
Met o.a. Momenteel (vette Funk) en de Hele NERD Crew (jazzy, funky beats) Aanvang: 21:00uur

Vrijdag 12 September
Frogfest!
Hangover Sunday (accoustisch), SPCHLLS (accoustisch) en Sidewalk (sing and songwriters)
Kom op tijd! Vol is Vol! Gratis toegang! Aanvang 20:00

Zondag 14 September
Vanaf 23:00 Live tunes bij de Velvet Lounge!Impact is afgelopen, bij ons nog even nachillen!

Donderdag 18 September
Lachen = relaxed!
Vanaf September iedere derde donderdag van de maand 'Lachen = relaxed', met als gastheren Marlon Kicken en Rob Scheepers, met wisselende gast cabaretiers en muzikale begeleiding van momenteel
Aanvang 20:30uur

Zondag 21 september
Sidewalk
Geweldige sing and songwriters! Chillen, luisteren en genieten!!
Aanvang 17:00

Zondag 28 September
Opening expositie Maria Rejaan, Feestelijke opening van de foto-expositie van Maria
Deze middag zal met live muziek sfeervol worden ingelijst door Rob Deelen van Funtain

Zoals altijd zijn deze activiteiten gratis toegankelijk!

Velvet Lounge, Steenweg 21, Helmond, Voor meer info/vragen/optreden/reserveren? bel:0492-523175 of 06-41598633 of kom langs bij de Velvet!
http://www.develvet.nl.

Velvet Lounge

Hallo,

In navolging van de eerste zeer gezellige en geslaagde Groene picknick organiseert GroenLinks er ook op zaterdag 16 augustus een.

Een hapje, een drankje, muziek, groene omgeving, interessante mensen, ruimte voor gesprek en discussie en veel meer…kortom voor ieder wat wils en iedereen is van harte welkom om eens aan te schuiven!

GroenLinks Helmond organiseert in de maanden augustus en September iedere zaterdagmiddag van 13:00 tot 15:00 een openbare picknick in de kasteeltuin in Helmond.

Deze picknick is voor iedereen toegankelijk en is o.a. bedoeld om de Helmondse politiek iets dichter bij de burger te brengen, verder is het natuurlijk gezellig en komen er iedere week interessante gasten langs!

Op 16 augustus zal een vertegenwoordiger aanschuiven van de Helmondse jeugdbeweging Helmond Jong 2 gether.

In het kader van een muzikale omlijsting zal Jaap van Ekkart aanschuiven.
Jaap, een Helmondse gitaarleraar, komt mooie stukken gitaar spelen met zang.

Sommige picknicks zullen er surprise gasten langskomen! Zo ook morgen!
Uiteraard zeggen we nooit wie maar geven we wel steeds een hint, voor morgen is die hint: 'Intermezzo'

Bij Regen zal de Picknick uitwijken naar De Velvet Lounge op Steenweg 21 te Helmond.

We nodigen iedereen dus van harte uit voor deze geweldige Groene Picknick en zouden het leuk vinden als ook jij aanschuift!

uitnodiging picknick GroenLinks Helmond

Openbare picknick GroenLinks Helmond

In navolging van de eerste twee zeer succesvolle, leerzame, gezellige, leuke, sfeervolle, interessante, spetterende, en niet te missen picknicks organiseert GroenLinks Helmond ook a.s. zaterdag 23 augustus een groene picknick!

Op de zaterdagmiddagen in augustus en september organiseert GroenLinks Helmond een supergezellige picknick in de kasteeltuin van Helmond. Tijdens deze picknicks is er tijdens het nuttigen van een hapje en een drankje ruimte voor lezingen, discussies en muziek. Bij iedere picknick zal een prominente en interessante persoon te gast zijn!

Iedere week zal er dus een interessante gast aanschuiven en komen vertellen over zijn / haar werk, bezigheden, visie en gevoel bij Helmond!

GroenLinks Helmond vind het belangrijk om mensen samen te brengen en de politiek op een laagdrempelige manier toegankelijk voor iedereen te maken.

Iedere Picknick zal er buiten de bovenstaande gasten ook een deel van de steunfractie van GroenLinks Helmond, Rudi van de Made (raadslid namens GroenLinks Helmond) en vaak ook live muziek aanwezig zijn.

Uiteraard nodigen wij heel Helmond uit om gezellig aan te schuiven en mee te kletsen, luisteren en lachen tijdens deze openbare en groene middagen!

A.s. Zaterdag 23 augustus zullen er wederom twee interessante gasten aanschuiven:

- Huib van den Boogaard, medeoprichter Helmond Jong 2 Gether, een Helmondse Jongerenorganisatie welke zich beleidsmatig inzet voor het jeugd en jongerenbeleid in Helmond.

- Rob van de weblog Helmond, op http://www.deweblog.nl kun je over Helmond praten, huilen en lachen! Rob is medeoprichter van deze weblog.

Doel van de picknicks is om de Helmondse burger op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de politiek, en andersom.

De picknicks zijn toegankelijk voor alle geïnteresseerden en de deelname is uiteraard gratis, u vind ons aan de rechterzijde van het Helmondse kasteel, tussen het kasteel en kanaal.

De picknicks beginnen om 13:00 en duren tot 15:00. Bij slecht weer vinden de picknicks plaats in de Velvet Lounge op de Steenweg 21 te Helmond.

Wij verheugen ons enorm om ook jou te mogen verwelkomen!

Tot picknicks en een groene en vriendelijke groet van GroenLinks Helmond.

http://www.groenlinkshelmond.nl
info of vragen? Bel gerust 06-41598633

Op 14 September is het weer zover!

Helmond gaat los, beleefd muziek en cultuur!

Festival Impact 2008!!

Kan en mage je niet missen!

voor meer info kijk je op:
http://www.festivalimpact.nl

Groetjes van het Impact team!

5e picknick GroenLinks Helmond!

Openbare picknick GroenLinks Helmond

In navolging van de eerste vier goedbezochte, succesvolle en supergezellige picknicks organiseert GroenLinks Helmond ook a.s. zaterdag 6 september een groene picknick in de Helmondse kasteeltuin. Doel van deze achtdelige picknickreeks is om de Helmondse burger op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de politiek, en andersom. Tijdens deze picknicks is er tijdens het nuttigen van een hapje en een drankje ruimte voor lezingen, discussies en muziek.

Naast leden van GroenLinks in Helmond (waaronder raadslid Rudi van de Made) zijn bij iedere picknick een of meerdere personen te gast. Deze zaterdag schuift Jürgen Feuerriegel aan. Feuerriegel is als voorzitter van de raad van bestuur van de Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond (SMO) en als voorzitter van de Stichting Super Sociaal ontzettend betrokken bij de sociale voorzieningen in Helmond.

De picknick is toegankelijk voor alle geïnteresseerden en de deelname is gratis. De picknick vindt plaats aan de rechterzijde van het Helmondse kasteel, tussen het kasteel en kanaal. De picknicks beginnen om 13:00 en duren tot 15:00. Bij slecht weer vinden de picknicks plaats onder de Traverse, op de voormalige locatie van het Meijhuis.

Wij hopen ook jou te mogen verwelkomen!

Vriendelijke groeten van GroenLinks Helmond

Morgen, vrijdag 12 sept, bij de Velvet Lounge!
Frogfestival!
Superchill, relaxed, goed, kwaliteit, mooi, coo, en niet te missen!!

Live met:

- SIDEWALK (SING & SONGWRITERS) http://www.sidewalkmusic.nl)

- HANGOVER SUNDAY (ACCOUSTISCH) http://www.hangoversunday.nl

SPCHLSS (ACCOUSTICH)
http://www.spchlss.nl

Vanaf 21:00uur!

Gratis toegang!!dus kom op tijd!!vol = vol!!

Vertel het voort en tot morgen!!

Greets van het Velvet Team!

Velvet Lounge

Uitnodiging 7e picknick GroenLinks Helmond

Picknick GroenLinks over jongeren en politiek

In navolging van de eerste zes goedbezochte picknicks organiseert GroenLinks Helmond ook a.s. zaterdag 20 september een groene picknick in de Helmondse kasteeltuin. Doel van deze achtdelige picknickreeks is om de Helmondse burger op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de politiek, en andersom. Tijdens deze picknicks is er tijdens het nuttigen van een hapje en een drankje ruimte voor lezingen, discussies en muziek.

Naast leden van GroenLinks in Helmond (waaronder raadslid Rudi van de Made) zijn bij iedere picknick een of meerdere personen te gast. Deze zaterdag is het thema 'Jongeren en politiek'. Landelijk voorzitter Jesse Klaver komt vertellen over GroenLinks' jongerenorganisatie DWARS en over de rol van jongeren in de politiek. Hij zal worden bijgestaan door Paul Smeulders, die namens GroenLinks lid is van de gemeenteraadsfractie in Helmond en de Provinciale Statenfractie in Noord-Brabant.

De picknick is toegankelijk voor alle geïnteresseerden en de deelname is gratis. De picknick vindt plaats aan de rechterzijde van het Helmondse kasteel, tussen het kasteel en het kanaal. De picknick begint om 13:00 en duurt tot 15:00. Bij slecht weer vindt de picknick plaats onder de Traverse, op de voormalige locatie van het Meijhuis.

Voor vragen of opmerkingen kun je uiteraard contact opnemen met Paul Smeulders (06-432053531)

Uitnodiging voor een avond schuddebuiken en dijenkletsen!

Lachen = relaxed.... en zeker op 18 September

Vanaf 18 September is het lachen geblazen in de Velvet Lounge in Helmond!
Vanaf nu iedere derde donderdag van de maand zullen Rob Scheepers en Marlon Kicken de gastheer uithangen tijdens de superleuke stand up comedy nights: Lachen = relaxed!

Van stand up comedy tot try outs, ervaren en onervaren, alles zal de revue passeren.
De avonden, die overigens gratis toegankelijk zijn, zullen telkens rond de klok van 21:00 beginnen, zorg dat je er op tijd bij bent want iedereen houd van lachen, gappen en grollen!

De aftrap dus op 18 September met maar liefst 4 stand up comidians, zij zullen nieuwe shows, improvisatie en de beste jokes uit de kast halen.
Om deze geweldige avond compleet te maken zal de topband ' Momenteel' het geheel muzikaal omlijsten.
Speciaal voor deze avond hebben deze rasmuzikaten hun programma in cabareteske vorm gegoten!

Kortom; dit kan en mag je niet missen!

Als korte introductie een voorstelronde van de stand up comidians die het podium (en zaal) deze avond onveilig gaan maken:

Willem van Hout

Afkomstig uit Helmond, Student Godsdienst wetenschappen, professioneel grappenmaker die zijn eerste schreden naar het podium gaat maken. Deze avond zal hij het publiek verrassen met zijn scherpe humor en woordspelingen. Deze vuurdoop mag je zeker niet missen!

Marlon Kicken (gastheer)

Deze tonprater gaat zijn weg vinden in de stand up wereld. Deze keer laat hij zijn tenue van Brother John thuis en gaat hij de mensen weer te lijf met zijn humor. Laat je meenemen in wereld van deze tropische Aarlese jongen. Je zult merken hoe mooi en leuk het leven is als je er op andere manier naar kijkt.
Chill !

Rob Scheepers (Gastheer)

Na alle podia in de regio te hebben gezien als o.a. hooligan, acteur en clown gaat hij de stap wagen als stand up komediant. Met zijn dubbelzinnige monologen, botte scherpzinnigheden en twistzieke schakelingen weet Rob een snel en scherp verhaal neer te zetten. Zijn
programma zit vol punten, hier en daar afgewisseld met een welkome komma.

Cristian Pielich
De talentvolle Cristian Pielich, schrijver, dichter, comedian, cabaretier, presentator, fantast, kunstenaar, dromer, recensent, criticus en groot liefhebber van koffie en coca cola. Vele podia, optredens, ervaringen en en roem zijn reeds aan hem toebedeeld!
Een uitzinnig komisch figuur met inhoud.

Zorg dus dat je erbij bent!

We hopen dus ook jou te mogen verwelkomen bij deze relaxte comedy/lach avond!

Velvet Lounge

Hallo,

Aanstaande zaterdag 13 september organiseert GroenLinks Helmond de zesde picknick in de kasteeltuin, van 13:00 tot 15:00 tussen het kasteel en het kanaal.

Een hapje, een drankje, muziek, groene omgeving, interessante mensen, ruimte voor gesprek en discussie en veel meer … kortom voor ieder wat wils en iedereen is van harte welkom om eens aan te schuiven!

Deze picknick is voor iedereen toegankelijk en is o.a. bedoeld om de Helmondse politiek iets dichter bij de inwoners van onze stad te brengen, verder is het natuurlijk gezellig en komen er iedere week interessante gasten langs!

De gast van deze week is Jan van den Heuvel. Deze voormalig directeur van de Wilhelminaschool en ex-wethouder, is tegenwoordig voorzitter van Jazz in Catstown en sinds kort Businessmanager van de gloednieuwe Groene Campus. Voldoende stof voor gesprek, lijkt ons.

We nodigen iedereen dus van harte uit voor deze geweldige Groene Picknick en zouden het leuk vinden als ook jij aanschuift!

In geval van regen verplaatsen wij onszelf 150 meter naar het noorden, en vervolgen de picknick onder de Traverse.

Hopelijk tot zaterdag dus.

Groeten van GroenLinks Helmond.

Wat me opvalt dat er best vaak iets te doen is bij Velvet Lounge. vanavond ben ik er! SPCHLSS is goed!

Ik ben Nelleke Schippers, kunstenares uit de binnenstad van Helmond. Vanaf vrijdagmiddag 26 september heb ik 6 weken lang een expositie in Wijkhuis de Fonkel. Ik nodig daar iedere Helmonder graag voor uit.

Tijdens de expositie zullen in de wandelgangen geheel nieuwe werken te bezichtigen zijn. Met lijsten ,die door mij zelf ontworpen en gemaakt zijn, waardoor mijn werken een compleet geheel vormen.
Tijdens de opening zijn beneden voor die dag, mijn laatste nieuwe werken, (voor een volgende expositie bestemt) en ook enkele oudere werken te bezichtigen. In een geheel andere stijl dan in de wandelgangen die daar 6 weken blijven hangen.
Op mijn site http://www.nellekeschippers.nl kun je zien wat voor werk ik zoal maakte.

Wellicht vind je het leuk om naar de officiële opening door wethouder Boetzkes bij wonen. Die opening is op vrijdag 26 september van 16.00 uur tot 19.00 uur. Naar idee van iemand van de weblog (met een beetje dwang hahaha) stel ik graag 5 uitnodigingen (per uitnodiging kunnen 2 personen komen) ter beschikking voor de bezoekers van De weblog van Helmond. Mail me op info@nellekeschippers.nl en ik mail je een uitnodiging.

Live Bij de Velvet!

Zondag 21 september Aanvang 17:00

Sidewalk

Geweldige sing and songwriters! Chillen, luisteren en genieten!!

Biografie
"Maakt het uit waar we vandaan komen? Hoe oud we zijn of waarom we met z'n tweeën zijn? Het gaat toch om de muziek?" Zanger Coen van der Horst begint een grote glimlach op te zetten. "Heb je ooit de biografie van een band gelezen en gedacht: 'Ik ken de muziek niet, maar ik word er fan van!' Nee toch? Het gaat toch om de liedjes die ze spelen?"

Daar heeft hij een goed punt. Het liefst geven zanger Coen en gitarist Jeroen dan ook helemaal geen informatie weg. En niet om vervelend te zijn, nee, maar omdat het inderdaad om de liedjes draait. Of, zoals Jeroen het zegt, "Ik vond Oasis leuker voordat ik alles van die broers wist. Het ging me om de liedjes, het gevoel wat er bij kwam kijken."

Maar beiden weten ze ook dat vandaag de dag mensen echt alles willen weten. Dus, Sidewalk: begonnen als solo project van Coen, nu twee jongens uit Eindhoven die in het najaar van 2007 zijn begonnen samen liedjes te maken en uit te werken. Nu, ruim een half jaar later, ligt het eerste demo klaar. Met de rare titel (love). Coen: "Het komt uit een zin die ik ooit schreef en nooit in een liedje terecht is gekomen. Dat je niet durft te vertellen dat je iets voor een ander voelt, maar het toch wilt. 'I don't want to say it out loud so I'll put it in between brackets.' We vonden het een mooie zin, en kwamen toen op (love)."

Met oudere liedjes zoals For The Better en fan-favoriet She's A Maze (met de tekst 'I'd like to sit her down, just… something new / in a room full of candles and say "this song's about you" / sing and make her cry, looking like the perfect guy / but that's a TV moment and this is real life') hebben ze fans gerust gesteld dat sommige nummers zeker niet verdwenen zijn in de nieuwe bezetting. Maar ook met nieuwe nummers zoals The Day I Got Over You en Shut Up Already is (love) een cd die perfect weergeeft waar het de jongens van Sidewalk om te doen is: liedjes maken en spelen die een impact hebben op mensen. En tegelijkertijd ook laten zien dat ze alleen maar verder willen. Coen: "Natuurlijk willen we veel bereiken: een platencontract binnenslepen, een fantastisch album opnemen en dan over de hele wereld toeren. De jongensdroom, dus. Misschien een beetje hoog gegrepen, maar zoals een oude vriend van me altijd al zei: 'Als je niet hoog mikt, kom je nergens.'"

Zodra je de cd beluistert valt het meteen op: diepzinnige, intensieve teksten die samengaan met mooie, melodische liedjes. Hoog gemikt? Misschien. Maar die jongensdroom ligt zeker niet buiten bereik…

http://www.myspace.com/sidewalkmusic
http://www.sidewalkmusic.nl

"Maakt het uit waar we vandaan komen? Hoe oud we zijn of waarom we met z'n tweeën zijn? Het gaat toch om de muziek?" Zanger Coen van der Horst begint een grote glimlach op te zetten. "Heb je ooit de biografie van een band gelezen en gedacht: 'Ik ken de muziek niet, maar ik word er fan van!' Nee toch? Het gaat toch om de liedjes die ze spelen?"

Daar heeft hij een goed punt. Het liefst geven zanger Coen en gitarist Jeroen dan ook helemaal geen informatie weg. En niet om vervelend te zijn,...

"Two guys, a sensitive voice and a guitar; the comparison with Racoon is quickly made. Sidewalk, however, are no copy. Shut Up Already and For The Better are powerful songs and with She's A Maze, it's the strong lyric that persuades. What a good angle! With a little tweaking, they'll get far."
- Live XS magazine

http://www.sidewalkmusic.nl

Greetings van het Velvet Team

p.s. Vanavond, donderdag 18 September vanaf 21uur de beste comedy @ Velvet! 4 cabaretiers, 1 band 'Momenteel'

Zoals altijd zijn deze activiteiten gratis toegankelijk!

Velvet Lounge, Steenweg 21, Helmond, Voor meer info/vragen/optreden/reserveren? bel:0492-523175 of 06-41598633 of kom langs bij de Velvet! http://www.develvet.nl.

Velvet Lounge

Feestelijke opening Foto expositie Maria Rejaan.

Zondag 28 September aanvang 14:30uur.

Opening expositie Maria Rejaan

Feestelijke opening van de foto-expositie van Maria. Maria is al lange tijd bezig met fotografie en geeft de Velvet Lounge de eer om als eerste haar werken te exposeren!

Deze middag zal met live muziek sfeervol worden ingelijst door Rob Deelen van Funtain.

Maria stelt zich voor:

Maria Rejaan is mijn naam woon in het hartje Helmond heb veel vrienden en kennissen opgebouwd op de Basisschool Dierdonk waar ik als Tussenschoolse opvangleidster werk. En velen weten dat ik fotografeer en van mijn hobby is nu mijn beroep geworden. Omdat vele studenten en jongelui graag model/acteur willen zijn maar niet weten hoe verder te komen, help ik hen door middel van foto's en advies verder en heb ik de deur voor mijn modellen open gezet. Ook fotografeer ik jongelui met allemaal een eigen stijl en karakter en tussendoor bewerk ik de foto's met allerlei kleuren en ook in het zwart-wit wordt veel naar gevraagd door mijn klanten daarom hou ik Zondagmiddag de 28 september vanaf 14.30 uur een Foto-expositie in de Velvet Lounge op de Steenweg waar iedereen mag genieten van mijn Foto-kunsten....

Rob Deelen:

Na als mannetje van 13 jaren jong een optreden gezien te hebben van een vaag bandje in een rokerige kroeg, begon het van binnen aardig te kriebelen. Deze jongen wilde ook op het podium staan en rocken met een aantal andere ruige muzikanten. Al snel leende ik een gitaar en begon ik fanatiek met het verslijten van verschillende snaren. Hoewel ik pas 4 akkoorden zuiver kon spelen richtte ik samen met wat vrienden een bandje op.Vanaf dat moment ben ik steeds dieper doorgedrongen in het muziekwereldje in en rondom Helmond. Na mijn veertiende levensjaar ben ik altijd actief geweest in verschillende bands.

kortom; een inspirerende en kunstzinnige zondagmiddag!

Zoals altijd is ook deze activiteit gratis toegankelijk!

Velvet Lounge, Steenweg 21, Helmond, Voor meer info/vragen/optreden/reserveren? bel:0492-523175 of 06-41598633 of kom langs bij de Velvet! http://www.develvet.nl.

Velvet Lounge

Helmond-Noord verrijkt met een bijzonder project, de LETS-Ruilwinkel!
Vrijdag 19 september opening 14.00uur voor genodigden en op zaterdag 20 september Burendag iedereen welkom van 11.00-16.00uur.

Een nieuwe start aan de Vondellaan 48 is voor de LETS-Ruilwinkel aanleiding om veel mensen te nodigen voor de feestelijke opening. Wie zijn de genodigden? Vooral de medewerkers van vele organisaties in Helmond, zodat zij zelf kennis kunnen gaan maken met het LETSysteem, de vrijwilligers en enkele leden leggen hen uit hoe het systeem werkt
Geen champagne en wijn, maar koffie en thee met zelf gemaakt gebak van diverse leden van de Ruilwinkel. Zo zullen de gasten worden verwelkomd. Het doel is vooral om zoveel mogelijk gasten op de hoogte te brengen van het laagdrempelige systeem waarin iedereen al snel kan meedraaien en actief is of wordt om eigen problemen op te lossen. In de Ruilwinkel worden spullen te ruil aangeboden.
Er wordt niet betaald met euro's maar met ruilpunten die mensen kunnen verdienen door spullen die ze overhebben naar de winkel te brengen of door diensten of klusjes voor anderen te verrichten.
Het contact verbeteren, nieuwe mensen uit Helmond en omgeving leren kennen, je netwerk vergroten. Want in een moeilijke periode in je leven, heb je de neiging om onder te duiken.
Het voormalige pand van de apotheek, heeft een grote overzichtelijke winkelruimte met prachtige etalages en achterin aparte ruimtes om werkzaamheden uit te voeren door leden en vrijwilligers.
Een ruime kantoorruimte, een multifunctionele ruimte waar was wordt gestreken en aan de computers gewerkt kan worden. Maar in de toekomst wordt er ook computer - en naailes gegeven en de schilderlessen worden met een dagdeel uitgebreid. In het magazijn worden goederen geselecteerd en elektrische apparaten en andere kleine goederen gecontroleerd en gerepareerd.
Iedere maand worden er voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd, de leden worden laagdrempelig geïnformeerd over werkzaamheden van: St. Leergeld, Home-Start, GRIP, Mantelzorg, GGD en SWOH.

Op zaterdag 20 september is het Nationale Burendag, daarom houden we Open Huis in onze nieuwe buurt van 11.00-16.00uur. Ook u kunt een kijkje nemen in het nieuwe pand.
De Ruilwinkel is interessant voor vele inwoners van Helmond, zeker ook voor de jongeren. Ga je als jongeren binnenkort op jezelf wonen? En heb je niet veel om te spenderen? Houd je van vintage kleding, boeken, keukenspullen, glaswerk en nog veel meer…? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Verdere uitleg over lidmaatschap en de Ruilwinkel wordt allemaal op de dag zelf gegeven. Kijk ook op http://www.ruilwinkelhelmond.nl.

Tevens foto-expositie van Fren Nabuurs
Tijdens de Opening en de Burendag is er een prachtige expositie van foto's gemaakt door Fren Nabuurs. Hij verklaart:
"In december 2007 kreeg ik een opdracht van de Kunst academie St.Joost in Den Bosch waaraan ik studeer voor de opleiding 'documentairefotografie'. Via mijn vader, die in Helmond woont, kwam ik in de Heistraat terecht waar ik mijn ogen uit keek.
Op een late regenachtige december middag hoorde ik een Sinterklaasliedje uit een trompet. Het geluid kwam uit een achteraf steegje. Een grote grijze stalen deur van een nooduitgang ging open en een vriendelijke mevrouw zei 'welkom, kom binnen'. Mijn eerste ontmoeting met De Ruilwinkel in een tijdelijk pand aan de Heistraat.
Binnen was het chaotisch knus en gezellig. Op mijn vraag wanneer de Sint zou arriveren kreeg ik het antwoord 'we hebben alleen maar Pieten, met een Sinterklaas erbij zou te veel gaan kosten' .
De Ruilwinkel werd hiermee een van de hoofdonderwerpen uit mijn opdracht."

Kom kijken en kennismaken, een bezoek aan de Ruilwinkel, de moeite waard!
Medewerkers, stagiaire en vrijwilligers LETS-ruilwinkel Humanitas, Vondellaan 48, 5702 AL Helmond.
Tel.0492-599449 e-mail info@ruilwinkelhelmond.nl website: http://www.ruilwinkelhelmond.

Vrijdag 3 oktober Live bij de Velvet Lounge

Live de 7-koppige topband Groovelation, Feesten, chillen en genieten dus! Aanvang 22:00uur!

Live!!

GroovElation: Latin-Jazz-Funk (en nog meer) van Eindhovense bodem

Met een ongebruikelijke bezetting van flamenco-gitaar, mondharmonica, kurzweil synthesizer,
alt- en baritonsax, bas en drums brengt GroovElation een aanstekelijke mix van stijlen: van
Jazzdance tot Latin, van Funk tot R&B. Op het repertoire - beurtelings poëtisch, groovy en
funky - staan klassiekers van Dizzy Gillespie en Miles Davis, maar ook eigen nummers.
Kenmerken: hecht en strak gearrangeerd, transparant, vurig en meeslepend.

GroovElation bestaat uit: Ruud studeerde flamencogitaar in Sevilla, Dirk toerde met het
mondharmonica kwartet Fata Morgana over de hele wereld, master van de vintage sounds
Roel op toetsen, Paul onder meer altsaxofonist in een Tsjechische Big band, Hans Dulfer fan
Gert op bariton, animator met spilfunctie Roland op bas, slagwerker al een leven lang Theo.

De band ontleent zijn naam aan het gelijknamige nummer van Jazzfusion-gitarist John Scofield.

in de groove - in de stemming
elated - opgetogen

Zie ook http://www.groovelation.nl.

Moet je dus bij zijn!

Greetings van het Velvet Team

Zoals altijd is ook deze activiteit gratis toegankelijk!

Velvet Lounge, Steenweg 21, Helmond, Voor meer info/vragen/optreden/reserveren? bel:0492-523175 of 06-41598633 of kom langs bij de Velvet! http://www.develvet.nl.

Velvet Lounge

De volledige bemanning van de weblog was vanmiddag aanwezig bij de opening van het nieuwe pand van de LETS-Ruilwinkel aan de Vondellaan.
Een gezellige drukke opening van mooi pand dat prachtig werd ingericht. Proficiat. De Ruilwinkel kan nu nog meer dromen gaan realiseren.

Hallo allemaal,

Nadat het pand in de ameidestraat 24 lange tijd heeft leeg gestaan wil ik even melden dat wij per 15 november een hele mooie Trendshop gaan openen de zaak heet STYLE @ 24.

Ik denk dat het voor Helmond n mooie aanwinst is en ik hoop dat we veel mensen blij kunnen maken met onze mooie horloges en sieraden en natuurlijk de service die we gaan leveren.

Ik hoop jullie snel te mogen begroeten in mijn mooie nieuwe zaak.

Linda beckers.

Linda Beckers

Iedere eerste woensdag van de maand is het jamsessie bij de Velvet Lounge!

Vanaf 20:30 lekker muziek maken en luisteren!

Iedereen is welkom!!ook vanavond dus!!

Gratis toegang!

Zeg en speelt het voort!

Velvet Lounge

Helmondse singles hoeven voortaan de stad niet meer uit om met andere vrijgezellen in contact te komen.

Aluvea, ofwel de Allerleukste Uitgaansgroep van Eindhoven voor Alleengaanden, houdt morgen om 20.00 uur een introductieavond in Lounge Café Velvet aan de Steenweg in Helmond. Singles kunnen hier gratis aspirant- lid worden en deelnemen aan de vele activiteiten die worden georganiseerd.

Aluvea werd in 1995 opgericht door Theo Donkers en is uitgegroeid tot een stichting met ruim 400 leden, opgesplitst in een jongerengroep (25 tot en met 35 jaar) en een niet-jongerengroep (35 tot en met 50 jaar). Donkers: "Aluvea is géén datingclub, maar een activiteitenclub voor singles die iets willen ondernemen en nieuwe vrienden willen maken. Het gebeurt wel dat er relaties ontstaan tussen leden, maar dat is niet waar het om gaat."

Aluvea heeft een vrijblijvend karakter, de enige verplichting die de leden hebben is dat ze minstens een keer in het jaar een activiteit organiseren. Hierdoor is er elke maand een breed aanbod van activiteiten. Helmondse Aluvea-leden Hans Oosterbosch en Franà§ois Dieleman zijn de initiatiefnemers van de introductieavonden in de Velvet Lounge. Oosterbosch: "Voor de activiteiten moet je toch steeds naar Eindhoven. Het zou leuk zijn als ik op mijn fiets kan stappen om een bakje koffie te drinken op een terras dichtbij huis."

Voor veel alleengaanden ligt de drempel om lid te worden van een singlesclub hoog, weet Oosterbosch. Vooral bij jongeren, zegt hij, en dat is volgens hem nergens voor nodig. "Aluvea is geen grijs wereldje of zielig clubje. De sfeer is gemoedelijk en iedereen is vriendelijk. Je kan helemaal jezelf zijn. Het is een 'welkom thuis- gevoel'." http://www.aluvea.nl

Velvet Lounge

4 oktober
Nordgarden 22:00, Wegens groot succes een prolongatie!
speciaal uit Noorwegen naar de Velvet!! Een nieuwe cd! Die hij speciaal voor het over enthousiaste Velvet publiek komt presenteren!
NORDGARDEN
New acoustic pop (Noorwegen)

Terje Nordgarden is gezegend met een imposante stem, dito verschijning en een fantastisch gevoel voor melodie. De tijdloze liedjes van zijn CD 'A Brighter Kind of Blue' - nu krachtig, dan weer breekbaar - hebben al menige recensent in complimenten doen uitbarsten. Vergelijkingen met groten als Ryan Adams en Elliot Smith zijn niet van de lucht, maar zelfs de grootste scepticus moet erkennen, dat Nordgarden een geheel eigen stijl heeft. Na eindeloos toeren door Italië, Engeland, Ierland, Polen en zijn thuisland Noorwegen is nu ook Nederland weer aan de beurt. En gelukkig komt Terje dan nog een tweede keer naar het Oranje Koffiehuis!

Nordgarden schrijft prachtige liederen. Hij rockt, maar hij schrijft geen rockmuziek, zijn muziek groeit in populariteit, maar is nog steeds geen popmuziek. Het is tijdloos, de muziek van de mensen zonder letterlijk 'folk' te zijn. Het begon 6 jaar geleden toen Nordgarden door de straten en de pleinen van Italië speelde, opzoek naar pubs die bereid waren zijn ziel te betalen in dit vreemde universum. In 2003 werd hij gevangen genomen in het bekende net van de maffia van Florence en hij mocht niet weggaan, dus was hij beter af door enkele liederen te gaan schrijven en het contract te ondertekenen dat ze hem voor zijn neus schoven. Net zoals Frankie ol' blue eyes speelde hij alle plaatsen plat, voor zowel teenagers en volwassenen, om zo het land van de spaghetti een betere plaats te maken voor iedereen. Aan het eind van zijn laatste tour kondigde hij de val van Berlusconi aan, een ander berucht hopeloos geval van uiterste waanzin - en uiteindelijk moest ' La Berlusca ' aftreden. Zo hadden de woorden en de muziek van Nordgarden nog eenmaal de capaciteit om enigszins invloed op de politiek van vandaag te hebben
Op 4 oktober komt hij zijn nieuwe cd presenteren, zorg dus dat je erbij bent!
Meer info: http://www.nordgarden.info
Luisteren: http://www.myspace.com/nordgarden

velvet lounge

Beste Jij,

Velvet Lounge presenteert voor tweede maal Velvet Laughs

Na het overweldigende succes van de eerste Velvet Laughs presenteert de Velvet Lounge in Helmond op donderdag 16 oktober voor de tweede maal de maandelijks terugkerende comedy-night. Met een uitgebreider programma dan de eerste keer - vier stand-up comedians en één cabaretier - zal ook deze keer de zaal ongetwijfeld onder de stoelen van het lachen liggen.

De bekende Helmondse comedian Luc de Graaf zal de avond aan elkaar praten, waar vervolgens Pieter Reitsma (Enschede), Raymon Hofkens (Raamsdonk), Rob Scheepers (Sterksel) en Marlon Kicken (Aarle-Rixtel) hun stand-up kunsten aan het publiek zullen vertonen. Als klap op de vuurpijl zal up-and-coming cabaretier Arie Vuyk uit Rotterdam 20 minuten van zijn nieuwe show try-outen.

Om deze geweldige avond compleet te maken zal Erik van Tilburg het geheel muzikaal omlijsten.

Het voorlopige programma van deze superavond:

MC: Luc de Graaf
DJ: Erik van Tilburg

20.30 Zaal open
21.00 Pieter Reitsma
21.20 Arie Vuyk
21.45 Pauze
22.00 Stand upper 2
22.15 Stand upper 3
22.30 Stand upper 4

De Velvet Laughs avonden vinden iedere derde donderdag van de maand in de Velvet Lounge plaats.

Van stand up comedy tot try outs, ervaren en onervaren, alles zal de revue passeren. De avonden, die overigens gratis toegankelijk zijn, zullen telkens rond de klok van 21:00 beginnen, zorg dat je er op tijd bij bent want iedereen houd van lachen, grappen en grollen!

Kortom; dit kan en mag je niet missen!

Zaal open om 20.30u. Meer informatie over Velvet Laughs is te vinden op http://www.develvet.nl.

Velvet Lounge, Steenweg 21, 5707 CD, Helmond, info? tel: 06-41598633 of 0492-523175

http://www.develvet.nl

Stuur, mail, hyve, sms dit door want iedereen houd van lachen! en niemand wil dit missen

Velvet Lounge

SEM presenteert: "Mr. Borats bigscreen night".

Beste SEM Vrienden!

Bij deze nodigt Stichting SEM ook jou van harte uit om naar de Mr. Borats Bigscreen night te komen.

Stichting SEM organiseert op donderdag 23 oktober een Mr. Borats Big screen Night: De dolkomische film Borat op groot scherm, Live performance van Mr. Borat himself, een goede sfeer, hoop gezelligheid en dat voor maar €2,- entree.

Mag je dus ook weer niet missen!

Wij vroegen het Borat zelf, zijn kort doch krachtige antwoord was: 'You like to see my moviefilm?, you come into my tent, come to the Velvet Lounge'

Ben jij in voor een dolle en dwaze avond? Met een speciale gast uit Kazachstan, die niet alleen de film verzorgd maar ook de drank!

Dit geweldige gebeuren is te bezichtigen voor slechts €2,- vanaf 20:30 @ the Velvet lounge, steenweg 21 in Helmond.

Deze avond word mede mogelijk gemaakt door de Velvet Lounge en Bio Bello.

Meer info: http://www.stichtingsem.nl

Vertel het door! Hier móet je bij zijn!

NIEUW GELUID SYMFONIEORKEST HELMOND-VENRAY

Op zondagmiddag 2 november geeft het symfonieorkest Helmond-Venray een concert in wijkhuis De Fonkel in Helmond. Het concert is met name bijzonder daar dit het eerste concert is onder leiding van de nieuwe dirigent, Jacco Nefs. Met Jacco als dirigent waait er merkbaar een frisse wind door het symfonieorkest. Met zijn aanpak van hard werken en veel plezier maken weet hij de muzikanten duidelijk te inspireren, waardoor het orkest erin is geslaagd een nieuw geluid neer te zetten. Dit nieuwe geluid is te horen op 2 november om 15:30 uur in De Fonkel, Prins Karelstraat 131. Op het programma staan de ouverture in g klein van Bruckner, de 1e symfonie van Beethoven en het prachtige Kol Nidrei, adagio voor cello en orkest van Max Bruch. De solo in Kol Nidrei zal worden uitgevoerd door (de slechts14-jarige!) Anton Spronk.
Kaarten à  7,50 zijn verkrijgbaar aan de kassa, reserveren kan via e-mail: shvpost@live.com

Symfonieorkest Helmond-Venray

Huiskamer Kunstroute in Rijpelberg

Op zondag 2 november vindt er voor de eerste keer in de geschiedenis een Huiskamer Kunstroute plaats in Helmond, en wel in de wijk Rijpelberg. Vanaf het middaguur openen Rijpelbergers de deuren van tien verschillende huiskamers om bezoekers deelgenoot te maken van hun beleving van kunst. Muziek, poëzie, toneel, dans, fotografie en beeldende kunst worden gepresenteerd in een huiselijke omgeving. Wat een gastvrijheid en wat een rijkdom in Rijpelberg.

Kort samengevat is de Huiskamer Kunstroute Rijpelberg een wandeling langs huiskamers in de wijk. De wandeling wordt in groepjes gelopen langs twee verschillende routes. Op de routes vindt de bezoeker huiskamers waarin wordt gemusiceerd, waarin een schilderij ontstaat terwijl zelfgeschreven gedichten worden voorgedragen, waarin een theatrale vertolking wordt gegeven van Het vervolg op Hans en Grietje, enz… Bekende wijkbewoners treden voor de gelegenheid op als begeleider van de groepjes. Terwijl ze rustig naar de volgende huiskamer wandelen, kunnen deelnemers met elkaar in gesprek gaan en ervaringen delen. Zo wordt de Huiskamer Kunstroute ook een belevenis van uitwisseling en ontmoeting.

Vanaf 12.00 uur vertrekt er vanaf De Brem ieder uur een groep langs route A en een groep langs route B. Het lopen van een hele route, met bezoek aan vijf verschillende huiskamers, duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten. Wie om 12.00 uur vertrekt kan twee hele routes lopen. Het is ook mogelijk om afzonderlijke huiskamers naar eigen keus te bezoeken. Dit kan door op de vaste speeltijden bij de betreffende huiskamer aan te sluiten bij de groep. Informatie over speeltijden per huiskamer vindt u gedurende de hele middag bij De Brem.

De Huiskamer Kunstroute Rijpelberg is een gezamenlijk initiatief van actieve wijkbewoners verzameld in de ABCD-groep en Kunstkwartier, het regionale centrum voor Beeldende Kunst, Dans, Muziek en Theater. De wijkbewoners die op 2 november hun kunsten laten zien, zijn in enkele maanden bij elkaar gebracht door Wanda Hendrickx vanuit Kunstkwartier. Een extra bijzonderheid is dat wijkbewoners die een presentatie verzorgen, coaching hebben kunnen krijgen van kunstvakdocenten van Kunstkwartier. Met dit soort projecten in de wijk streeft Kunstkwartier ernaar zoveel mogelijk mensen te laten delen in de beweging, verbinding en verwondering die kunst met zich meebrengt.

Wat Huiskamer Kunstroute Wanneer zondag 2 november 2008 Hoe laat 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 uur Waar Rijpelberg, vertrek vanaf wijkcentrum De Brem. Deelname gratis
Info:
http://www.rijpelberg.info
http://www.kunst-kwartier.nl

Live bij de Velvet!

Zondag 26 oktober Aanvang 18:30

Barbara breedijk, the finest jazz, Een der nederlands beste jazzzangeressen! Chillen, genieten, luisteren, en tot rust komen bij haar zachte rustgevende stemgeluid.

Barbara Breedijk

Ze is een kleine, ranke verschijning met springerige, blonde krullen waar ze veelvuldig met haar hand doorheen woelt. Haar jazzy stem klinkt groots, volwassen en doorleefd. Haar repertoire is afwisselend en varieert van swingende up-temponummers tot heerlijk relaxte songs. Barbara's jazzy sound ligt goed in het oor en doet soms denken aan Madeleine Peyroux.
Vol energie en zelfvertrouwen staat ze op het podium, helemaal opgaand in haar muziek. Inspiratie voor het schrijven van teksten haalt ze uit het dagelijkse leven, zoals het tv-programma Boer Zoekt Vrouw en uiteraard, de liefde. Ook de woorden van acteur en kok Pierre Wind waren voor Barbara aanleiding om het nummer 'Screaming For A Skirt' te schrijven. "Volgens hem moest ik eens een jurkje aantrekken op het podium, zodat ik meer zou schitteren''
Barbara Breedijk stond eerder al in de finale van de Grote Prijs van Nederland. En terecht, bewijst ze met haar liedjes vol jazz-, blues- en folkinvloeden. Sterke punten zijn haar energieke podiumpresentatie en haar totaal eigen sound.

3voor12 - Linda Slagter

Barbara speelde o.a in Paradiso & Melkweg. Ze was te horen op BNN for Live, TROS radio 2, KRO radio 1, Desmet Live radio 5, VPRO radio 6. Deed ze mee met het rondreizende festival de Popronde in 2006. Verder organiseerde ze in dat jaar een aantal muzikale evenementen o.a het benefiet Singing For Grannies (voor oma's in Moldavië) in het KHL Koffiehuis, Girls n Strings in Café Sappho en Ladies Live Night in de Winston Kingdom in Amsterdam

check: http://www.myspace.com/barbarabreedijk

Moet je bij zijn!

De toegang is gratis!

Zegt het voort!

Groetjes van het Velvet Team

info: 0492-523175

Velvet Lounge

De Wereldwinkel viert feest

In november is het 5 jaar geleden dat de Wereldwinkel zich vestigde in de Ameidestraat op nummer 5. Het is een fantastische plek om vanuit een prachtige winkel producten uit de derde wereld te verkopen. Dat is de reden dat de Wereldwinkel feest gaat vieren, een maand lang. Zo'n 29 jaar geleden startten een aantal mensen met verkoop van eerlijke koffie in een kraam op de markt. Op een gegeven moment kwam er een winkel in het Ketsegengske. Daar werd de basis gelegd voor wat de winkel nu is, de (H)eerlijkste cadeauwinkel van Helmond.
De winkel wordt volledig gerund door vrijwilligers. Zij verkopen de mooiste wereldcadeaus, originele producten met een hedendaags tintje. Alles is fairtrade, dat wil zeggen "eerlijke handel", gemaakt in ontwikkelingslanden met respect voor mens en milieu. Iedereen die spullen in de Wereldwinkel koopt, werkt dus mee aan een menswaardiger bestaan van de producenten. Juist dat maakt het cadeau tot het wereldcadeau.
Mede door dit alles hebben de Wereldwinkels tijdens de verkiezing, georganiseerd door Elsevier Retail, van Beste Winkelketen van 2008 de eerste prijs gewonnen in de categorie Hobby, cadeau & overig

Uniek en ludiek startschot
Op zaterdag 1 november geven loco burgemeester Kees Bethlehem en Peter Tielemans samen het startschot, in de Ameidestraat, voor de Wereldwinkel. De manier waarop is even ludiek als uniek. Om 12.00 uur nemen ze plaats achter een schildersezel. Tegenover elkaar gaan ze een portret van elkaar schilderen, met penseel en verf. (Noot: de symboliek van deze actie staat apart verwoord in een apart kader aan het eind van dit persbericht). De unieke portretten hangen daarna de hele maand in de etalage. Tijdens koopzondag 30 november worden de schilderijen publiekelijk bij opbod verkocht. (Noot: nadere berichtgeving volgt).
Elke zaterdag in november vinden er van 11.00 tot 15.00 uur feestelijke activiteiten plaats voor de winkel in de Ameidestraat. Op 8 november is er muziek met djembé. Op 15 november worden de kinderen vermaakt. Op 22 november wordt er in koor gezongen en op de 29e worden de snaren geraakt door gastmuzikanten. Op zondag 30 november vindt de veiling van de unieke schilderijen plaats.

Een wereldcadeau kopen is leuk
Vanwege het jubileum zijn er gedurende de hele maand november in de winkel ook allerlei leuke attracties. Kinderen van klanten die iets kopen, mogen een verrassing uit de grabbelton halen. De klant zelf mag met een dobbelsteen gooien. Valt deze op 5, dan gaat er 5% van het aankoopbedrag af. En er is een afdeling waar de spullen 25% (5x5) zijn afgeprijsd. En speciaal voor de feestdagen in december zijn er mooie producten ingekocht, voor ieder wat wils, in de (h)eerlijkste cadeauwinkel van Helmond.

De openingsactie door loco burgemeester en centrummanager
Loco Burgemeester Kees Bethlehem met o.a.. Kunst & Cultuur in zijn wethouders portefeuille is vandaag aanwezig als betrokken bestuurder . Peter Tielemans is als Centrummanager steeds bezig is de kwaliteit van het Centrum op hoger niveau te brengen en draagt de Wereldwinkel een warm hart toe. Beide slaan zodoende ook een mooie symbolische brug.
De Wereldwinkel is een organisatie "van en voor wereldburgers". Hoe kijken wij met zijn allen vanuit het rijke westen tegen de arme werelddelen aan en andersom. De mens staat centraal, de rijken zijn solidair met de armen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.
De vrijwilligers van de Wereldwinkel dragen door hun verkoopactiviteiten bij aan een menswaardiger bestaan van velen. Zij kijken positief naar de arme medemensen op deze aardbol. Portretteren is bij uitstek het positief naar de medemens kijken en iets doen.
De producten uit de winkel zijn origineel, gemaakt met respect voor mens en milieu. Kleurrijk en volstrekt uniek worden ook deze twee portretten. Ze zijn gemaakt met respect voor elkaar.
En de eindresultaten hebben ook een waarde. De opbrengst besteden we voor het grootste deel aan een goed doel, namelijk Stichting Helmond - San Marcos.

ook jij bent dus van harte uitgenodigd om op 1 november bij de aftrap van deze geweldige feestmaand te zijn!

Graag tot ziens!!

Groetjes van het team van de Wereldwinkel!

Wereldwinkel Helmond

Guten Tag. Sagen Sie bitte vor, wo man die Kontaktdaten des Besitzers dieser Webseite finden kann? Danke. (ich piongulikaza)

@ piongulikaza, hier kann dass.

http://www.deweblogvanhelmond.nl/mail.php

15 November wederom een swingende Rock & Roll dansavond in D'Herbergh, Molenstraat 96/98 Helmond

M.M.V. o.a. The Marvin Players, duo TWO OFF US, en special guest Alex Starr

aanvang 20.00
a/d kasse 10,- reserveringen 7,50
0621232047/0614278162

HM Music-Events

22 November Indorock dansavond!!
M.M.V. The Black Wings Revival Band &
special guest "Tante Leen" (Wieteke v.Dort look a like)

Locatie: D'Herbergh, Molenstraat 96/98 Helmond

aanvang 20.00
entree 10,-

HM Music-Events

29 November Rock & Roll dansavond M.M.V.
The Marvin Players, zangeres Trijnie & special guest Alex Starr!

Tijdens deze avond ook een showdemo "Burns Guitars)

Locatie: Buurthuis St.Anna, Hoogeindsestr.24, Helmond

Aanvang 20.00 - entree 5,-

HM Music Events

Spec soul band! The Revival!

Het was 1998, nu 10 jaar geleden dat de Spec soul Band er mee ophield.

A.s. zondag 9 november staan zij na 10 jaar weer op de planken in de Velvet Lounge, noem het een ultiem afscheid optreden, een revival, een reünie, een samenkomst van soulliefhebbers, hoe dan ook; een hoop gezelligheid en voor de aller, aller laatste keer!

10 jaar bestaan, grote regionale successen en optredens, een van de meest populaire regionale soulbands van die tijd!, 9 topmuzikanten, ...slechts enkele feiten over dé soulband van toen!

De Spec soul band, opgericht in 1988, bestaat uit 9 rasmuzikanten uit Helmond en omgeving.

Met o.a. 4 blazers en een zangeres zetten zij een supersfeer en een hoop gezellige en kwaliteit Soul op de planken!
De complete band zal aanwezig zijn m.u.v. Leon vd Laar, hij zal worden vervangen door Martin van Schijndel, een bekende en zeer ervaren gitarist.

In 1997, de hoogtijdagen van de Spec Soul band, word een professionele en unieke live cd opgenomen, deze unieke live cd is op 9 november in beperkte oplage nog te verkrijgen!

In 1998 besluit de band ermee te stoppen nadat zij 10 jaar hoogtepunt na hoogtepunt hebben beleefd, ook word dan beloofd dat er nog een ultiem laatste optreden zal gaan plaatsvinden, die belofte word aanstaande zondag ingelost, en hoe!

Zondag 9 november vanaf 15:00 in de middag zal het feest losbarsten in de Velvet Lounge aan de steenweg 21, zorg dat je er op tijd bij bent want er zal zich een schare fans opdringen om een glimp van deze cult en soulhelden op te vangen!
De toegang is geheel gratis!

Heb je kinderen? Een tip!
Stichting SEM organiseert iedere zondagmiddag een kinder crea middag in de Velvet Lounge, met professionele begeleiding en iedere week een ander thema, deze week is het thema kijkdozen maken! Vanaf 14:00uur tot15:30uur kunnen alle kinderen dus knutselen, leren en plezier maken! Dit alles voor slechts €2,50 p.p.
Meer info: http://www.stichtingsem.nl

Velvet Lounge
Steenweg 21
5707 CD Helmond
Tel: 0492-523175
Tel: 06-41598633
http://www.develvet.nl

velvet lounge

Hallo,
Ok dit weekend weer een vol programma bij de Velvet Lounge!

Vrijdag 28 nov.
Hangover Sunday promoot videoclip in Loungecafé Velvet
Vrijdag 28 november presenteert de Helmondse band Hangover Sunday in Loungecafé Velvet de nieuwe videoclip van haar single "Sometimes".
De opnames van de videoclip vonden plaats in Velvet en daarom zal de videoclip aanstaande vrijdagavond voor het eerst in dit café worden vertoond. Naast de videoclip zullen er ook andere beelden van de band te zien zijn, waaronder making of beelden van de video.
Vanaf zaterdag 29 november is de clip ook op http://www.hangoversunday.nl te zien. Loungecafé Velvet is te vinden aan Steenweg 21 in Helmond.

Zaterdag 29 nov.
Live; Juicy flavour!
Juicy Flavour is een viermansformatie bestaande uit Geert Hagelaar, Levien van Kooten, Jorrit van Kooten en Jorrit de Vries. In 2006 vielen de bands van Geert en Jorrit V uit elkaar. Omdat ze allebei volop door wilden gaan met het maken van muziek besloten ze samen wat dingen te proberen. In het begin waren dit simpele dingen als sunday bloody sunday van U2, maar ze merkten al gauw dat er meer in zat. De eerste grondslag voor de band die nu als Juicy Flavour bekendstaat was gezet.
Niet alleen de muzikale band van Geert en Jorrit V groeide, ook leerden ze elkaar beter kennen. In deze periode waren ze volop op zoek naar aanvulling voor hun bandje, wat leidde tot benadering van Jorrit K en Levien, twee broers. Geert kende hen al langer, ze woonden bij hun in de buurt.
In het begin was het nog wat zoeken naar elkaar en was het hard werken om het niveau van iedereen gelijk te trekken. Maar na wat optredens en banduitjes werd duidelijk dat er iets speciaals uit kon groeien. We sloegen een andere weg in en begonnen met eigen nummers. Vanaf dat moment roken we de mogelijkheden en begonnen we elkaar uit te dagen om beter te worden.
Juicy Flavour is vanaf moment een begonnen met rock, maar begon later uit te breiden naar meerdere stromingen. Zo hebben we eigen nummers die een vleugje raggae en drum&bass in zich hebben, maar kunnen we er ook van genieten om een flink hard rocknummer ten gehore te brengen. Het ene moment word je bij ons omringd door gillende gitaren en pompende drums, het andere moment denk je ''ey wat een rustige lounge! Dit omdat we denken en proberen 'alle' muzieksoorten op een of andere artistieke manier met elkaar te kunnen combineren.
We zijn de afgelopen tijd door een zware periode gegaan, met een bandlid in het ziekenhuis, maar we zijn met z'n vieren dankbaar dat het allemaal goed is afgelopen en het heeft onze muziek, en onze band alleen maar sterker gemaakt. Kortom: kom kijken als Juicy Flavour moet optreden want we hebben heel wat voor je in petto!
a.s. zaterdag dus vanaf 22:00!

Zondag 30 nov.
Live! een der beste singer / songwriters uit nederland!
Niet te missen!
zie en luister: http://www.peterhabets.nl
aanvang: 20:30

Al deze activiteiten zijn net als altijd weer gratis toegankelijk!
Vertel, mail en hyve het door!
Greetings van het Velvet team

Velvet Lounge

Een muziekspektakel in de Velvet Lounge!

Zaterdag 13 december zal het dak eraf gaan in de velvet lounge, er spelen namelijk 2 geweldige bands.

De avond zal om 21:30uur beginnen met;

Cassettebandje

Wie zijn het cassettebandje? 4 muzikale Helmondse jongemannen, al heel hun leven bezig met muziek en sinds een jaar verenigd in een band; cassettebandje

Doch dit cassettebandje neemt `geluid` niet alleen op. Het wordt ook weer uitgestoten, in een mix van reggae tot rock&roll en van pop tot singer-songwriter, over het algemeen eigen muziek. Achter de microfoon/gitaar Thomas Pieters, gitaar/mondharmonica Rob Hermans, achter de bas Teun Blenckers, en achter de drums Sabesan van Vijfeijken. Voor deze laatst-genoemde zal dit het eerste en laatste optreden zijn, samen met Cassettebandje. Bij deze dan ook een oproep, want cassettebandje is dus op zoek naar een nieuwe drummer!

Na dit ongewtijfeld superoptreden zal de avond worden voortgezet door;

Quramitry

In 1998 begon Mark Courage (Quram) liedjes te schrijven in een ander genre dan de toenmalige sax-rock-formatie 'Black Wish' waar hij deel van uitmaakte. Sindsdien heeft Quramitry al een aantal bezettingen gekend. De filosofie van Mark is dat verschillende uitvoerende het verschil kunnen maken. Zo blijft de muziek van Quramitry zich ontwikkelen. De liedjes van Quramitry worden door de verschillende bezettingen telkens opnieuw ontdekt en gearrangeerd.

De stijl van Quramitry is te omschrijven als een mix tussen americana en popmuziek met raakvlakken aan bluegrass, blues, jazz, latin en folk.
De huidige bezetting van Quramitry bestaat uit 'Quram' (zang en gitaar), Laila Lu (bas), Buckweat Tom (drums), Brahms (accordeon) en Olyvia (viool, zang).

zie:

2 geweldige bands die je niet kan en mag missen!

De toegang is zoals altijd gratis en de avond zal om 21:30uur starten.

Velvet Lounge

Steenweg 21

Helmond

Info: 06-41598633

Velvet Lounge

Vereniging Wijkbeheer Binnenstad

Persbericht en uitnodiging

Op vrijdagmiddag 19 december a.s. rond 16.15 uur zullen bewoners van de Vossenburcht, Binnenstad de lichtjes ontsteken van de kerstbomen bij de voormalige Uilenburcht aan de Hamsterstraat. Dit zal dan tevens het officiële startsein zijn voor een groot kunstproject op dit voormalige schoolgebouw. Buurtbewoners, betrokkenen en geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Het eerste kunstproject "Vos" en "Uil" uitgevoerd door studio Blooos zal dan ook al te zien zijn op de dichtgetimmerde ramen.
Bewoners van de Vossenburcht hebben de handen uit de mouwen gestoken en zijn met medewerking van stadshobbycentrum het Baken en woningbouwcorporatie Woonpartners creatief aan de slag gegaan om de overige panelen aan deze zijde van het gebouw te beschilderen.
Met name door de inzet van Woonpartners is de uitvoering van de eerste fase van dit project op korte termijn gerealiseerd.

Het monumentale pand De Uilenburcht (voorheen een basisschool) gelegen aan het Prins Karelstraat / Hamsterstraat, staat sinds geruime tijd leeg. Tot nu toe is er nog geen herbestemming voor het pand gevonden en naar verwachting zal het pand nog ruim driekwart jaar leeg staan.

Het pand is de omwonenden van wijk een doorn in het oog. Het onkruid in de bijbehorende tuin stond metershoog en de ramen zijn bedekt met houten panelen. Al met al ziet het er troosteloos en verwaarloosd uit. Aangezien het pand niet geschikt is om open te stellen voor deze korte termijn, is op verzoek van wethouder Stienen, besloten om puur de buitenkant van het pand aan te pakken. De gemeente, De Fonkel, directe omwonenden, jongerenwerkers en lokale kunstenaars zijn hierover met elkaar in gesprek gegaan en hebben besloten om de buitenkant van het pand in fases te verfraaien. De omvang van het pand vereist een fasering; verschillende deelprojecten zullen de Uilenburcht de komende maanden een ander en beter aanzicht geven. Het idee is om de buurtbewoners, lokale kunstenaars en jongeren uit de buurt intensief te betrekken bij dit project.

Er wordt naar gestreefd de deelprojecten alle in 2008 reeds uitgewerkt te hebben en hiervoor ook de financiële middelen voor te regelen. Maar het wordt niet noodzakelijk geacht. Creatieve ideeën kunnen altijd nog worden besproken en worden toegevoegd. Tevens kan het bijbehorende plein incidenteel en spontaan worden ingezet als evenemententerrein.

Voor het eerste deelproject is besloten (een deel van )de houten panelen die de ramen bedekken aan zijde van de Hamsterstraat, te vervangen door panelen die bedrukt zijn met foto's. Deze foto's werden eerst gedrukt op water- en weerbestendige folie die vervolgens aan de houten panelen bevestigd is. De overige panelen werden door bewoners geverfd in effen kleuren

Bijkomend werden een drietal kerstbomen met verlichting geplaatst m.m.v. de Vereniging Wijkbeheer Binnenstad en werd het omliggende puin en onkruid geruimd door de gemeente. Ook de dakgoten werden schoongemaakt.

In 2009 staan diverse andere projecten op stapel aan de speelplaatszijde van het gebouw. Zo is er aanvraag voor een graffitiproject, een kunstzinnig nestkastenproject, een schoolproject met kunstenaar, een project met leerlingen van het ROC , enz.
Voor alle projecten wordt afzonderlijk subsidie gezocht bij verschillende instanties.
De organisatie is in handen van Gemeente Helmond, Economische Zaken i.s.m. Woonpartners, Vereniging Van Eigenaren de Vossenburcht, stadshobbycentrum 't Baken, Vereniging Wijkbeheer Binnenstad en lokale kunstenaars. coördinatie grafische vormgeving: Sandra v.d. Berg, algehele coördinatie: bedrijfsleider van de Fonkel, Otto Spierings.

De aanpak van de buitenkant van De Uilenburcht zal de onvrede in de wijk doen verminderen en zo de leefbaarheid vergroten. Verder zal de samenwerking met verschillende partners de sociale cohesie binnen de wijk bevorderen door samenwerking in zelfwerkzaamheid.

De kunstwerken zullen bij een nieuwe bestemming van het gebouw niet verloren gaan. Zij worden geplaatst in o.a. de parkeergarages van de Vossenburcht en De Fonkel.

Voor vragen over deze uitnodiging / persbericht kunt u contact opnemen met:
Otto Spierings
De Fonkel: 0492 597444
Mobiel: 06 23 595 096

PERSBERICHT

Chaos in Helmond centrum
Rabbits verbijsteren winkelgangers

Helmond, 20 december 2008 - Aankomende zondag maken alle losgeslagen rabbits zichzelf bekend! In het centrum van Helmond laten ze dan zien wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze zichzelf met de publiciteitsstunt van afgelopen zaterdag op de kaart wilden zetten.

Zaterdagmidddag zijn in de middag losgeslagen rabbits gesignaleerd. Ruim dertig groen, roze geklede rabbits
met onherkenbaar gezicht en grote rabbit-oren renden zaterdagmiddag door het centrum van Helmond.
Zij gaven de jongeren onder de Helmondse bevolking een hand en riepen het woord: MORGEN!!!

Tot verbazing van enkele voorbijgangers waren dit niet paashazen die te vroeg waren gekomen.

Bent u nieuwsgierig wie dit zijn en wat ze onder de aandacht willen brengen? Kom dan morgenmiddag naar het centrum van Helmond.

Helmond Rabbit

3 Januari 2009: Rock-a-Billy & Rock'n'Roll Nieuwjaarsparty m.m.v.
The HI-TOMBS!!
Buurthuis St.Anna, Hoogeindsestraat 24, Helmond
0492 549216
aanvang 20.00 Entree 5,-

Helmond Sport organiseert in samenwerking met PSV naast de talentendag ook weer de KEEPERSDAG op sportpark de Braak.
Op zondag 8 maart 2009 vindt de jaarlijkse keepersdag weer plaats.
Deze dag is bestemd voor jonge keepers die uitkomen in een E, D of C jeugdelftal.
Schrijf je in via de website van Helmond Sport. Na het invullen van het inschrijfformulier ontvang je van Helmond Sport een bevestiging.

Tentoonstelling fotoclub Brandevoort

Op 13 maart a.s. opent Wethouder Frans Stienen de 4de tentoonstelling van de nog jonge FotoClub Brandevoort. Uit de sterk gegroeide club zullen 30 leden hun werk van het afgelopen seizoen tonen. Net als vorig jaar zullen de bezoekers weer kunnen stemmen, welke foto voor hen de beste van 2008 is geweest. De openingstijden: vrijdag 13 maart van 20.00-22.00, zaterdag 14 maart van 10.00-17.00 en zondag 15 maart van 11.00-17.00 uur. Gratis toegankelijk.
't BrandPunt, Biezenlaan 27 in Brandevoort

Lustrumreis naar Bratislava, Slowakije
Pointwood Big Band bestaat 20 jaar!

De nieuwste lustrumreis van de Pointwood Big Band (opgericht in 1989) staat voor de deur. Ditmaal gaat de Band naar Bratislava, op speciale uitnodiging van de heer G. H. Meulensteen, zakenman en kunstverzamelaar. In en rond de hoofdstad van Slowakije verzorgt de Pointwood Big Band meerdere optredens. Waaronder twee uitvoeringen in het toonaangevende Danubiana (Meulensteen Art Museum), een concert met het combo in de Nederlandse ambassade op koninginnedag en een optreden op het plein Hlavné Námestie in het historisch centrum van de stad. De Band vertrekt op 28 april en is op 3 mei weer thuis.

Programma
Naast de optredens, staan onder meer een rondleiding door Wenen, een stadswandeling door Bratislava en een bezichtiging van de werken van de Franse kunstenaar Robert Combat (in het Danubiana) op het programma. De muzikanten overnachten in het sfeervolle Botel Gracia met uitzicht op de Donau.

Point-wood
De Pointwood Big Band bestaat uit ruim twintig muzikanten, waaronder jazz-zangeres Lidy Allan, die al vele jaren succesvol in de regio optreedt. Hoewel de band in Stiphout (letterlijk vertaald: Point-wood) is opgericht, komen de meeste leden uit de wijde omtrek van Stiphout. De afgelopen jaren heeft de Band veel podiumervaring opgedaan, in zowel binnen- als buitenland. Zo traden de muzikanten in 2004 en 2007 meerdere malen op in respectievelijk Spanje en Duitsland.

Repertoire
De swingband speelt muziek uit de hoogtijdagen van de Big Bands. Denk aan de orkesten van Glenn Miller, Duke Ellington en Count Basie. Met nummers als In the Mood, Sweet Georgia Brown, American Patrol, Splanky en Cute, staat de Pointwood Big Band garant voor nostalgische momenten.

Een nieuw geluid!
Sinds kort staat arrangeur en componist Ray Drossaert voor de Pointwood Big Band. Onder zijn deskundige leiding blijft de Band schaven aan haar unieke stijl en sound. Zodat luisteraars steeds op een gevarieerd en swingend concert kunnen rekenen.

SEM is jarig, VIER MEE!!

Hiep Hoera een Feestje. SEM werd vorig jaar mei spectaculair gelanceerd met een recordpoging grootste band van Helmond. Is dit gelukt? Jazeker! Dit jaar zijn we terug met nog meer kabaal want we vieren op zaterdag 23 mei 2009 ons 1-jarig bestaan! Vier dit feest met ons mee!

Dit 1 jarig bestaan van Sem gaan we vieren met wederom een recordpoging op de Steenweg. Waar het om gaat is om met zoveel mogelijk mensen, muzikanten, zangers, hobbyisten en geïnterreseerden één nummer te spelen onder (semi) professionele begeleiding. Lekker improviseren, meepingelen, alles is goed! Dus haal je gitaar uit de kast, de triangel uit het stof, de pannen uit de kast en kom zaterdag 23 mei om 17.30 uur naar de Steenweg voor de grootste kakofonie van Helmond! Het nummer dat gespeeld gaat worden is hoki poki en 1 kleine Semmer. Hou de site in de gaten de tabs komen eraan!!!!

Schoolband - " In Your Face"

Speciaal voor dit 1 jarig bestaan zal er voor de record poging de Schoolband van de Berkenschutse "In Your Face" komen optreden. Met Jesse de Louw - piano, John van den Hurk - Basgitaar, Maarten arts - Electrische gitaar, Reinier - Drum en Charlotte, Loes & Nastasja zijn de zangeressen.

Ze zullen verschillende nummers van nirvana, greenday amy Mcdonald en survivor spelen.

Zie jullie allen 23 Mei op de steenweg!!!! Doe Mee doe Sem!

Vrijdag 29 mei vanaf 20.00 uur: de Live-ronde van WilHelmonds in Zeezicht.
De 9 beste inzenders gaan dan strijden voor 1 van de 3 Finale-plekken.
De entree is natuurlijk gratis.
Wil je meer weten over WilHelmonds, kijk dan hier.

Vrijdag 12 juni vanaf 20.00 uur: de Finale van WilHelmonds in Brabant House.
Helmonds Hoop,'t Akkoordje, Monald Aben en de Gebroeders Tel strijden voor de felbegeerde WilHelmonds titel.
De entree is natuurlijk gratis!!

Wil je meer weten over WilHelmonds, kijk dan hier.

FEESTELIJK WEEKEND BIJ DE DIERENAMBULANCE

Op zaterdag 8 en zondag 9 augustus 2009 is er heel wat te doen bij de dierenambulance aan de Grasbeemd 17 in Helmond.
Vooral voor de kinderen is het feest met o.a. een

 Kindermarkt met mooie spulletjes van € 0,25 tot € 3,00.
 Grabbelton lekker grabbelen voor € 0,25 altijd prijs.
 Ballen happen in water € 0,25 altijd prijs.
 Kleur wedstrijd met als hoofdprijs een dag mee met de Dierenambulance.

Maar dat is nog lang niet alles
De kinderen mogen onder begeleiding kennis maken met onze
kittens in de speciale kittenkamer, waar de kittens zitten die gechipt en geënt zijn, en voor € 65 mee mogen.

Zie ook onze Website http://www.dierenambulancehelmond.nl.

Voor Mamma en Pappa is er een terrasje, waar men tegen een kleine vergoeding
een lekker hapje en drankje kan nuttigen. En voor de kinderen is er limonade.
Ook is er een marktkraam waar van alles te koop is te veel om op te noemen.
Om 10.00 uur gaat de deur open en om 17.00 uur weer dicht.

DE OPBRENGST VAN DEZE DAGEN KOMT GEHEEL TEN GOEDE AAN ONZE DIEREN.

Natuurlijk kan iedereen elke werkdag tussen 9.00 en 18.00 uur bij de Dierenambulance binnenlopen om een kat uit te zoeken. In het weekend kan men alleen op afspraak komen.

Gratis workshops tijdens zomeracademie


In de laatste week van de zomervakantie, van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 september, is er weer de zomeracademie.

In wijkcentrum De Fonkel en jongerenhuis Het Badhuis worden speciaal voor de huidige leerlingen van groep acht van de basisschool en de leerlingen van de eerste klas van de middelbare school allerlei gratis workshops gegeven; van kickboksen en breakdance, tot sieraden maken en schilderen.

Workshops van professionals

Vier dagen lang draait alles om leren, meedoen en genieten. De jongeren kunnen uit diverse workshops kiezen zoals breakdance, streetdance, rappen, henna, graffiti, sieraden maken en kickboksen. En ze krijgen deze workshops van echte professionals. Zo geeft de Helmondse profkickbokser Nieky Holzken de workshop kickboksen.

Meedoen

Om zich op te geven hoeven ze alleen een e-mail te sturen naar zomeracademie@swhhelmond.nl, met daarin het volgende:

  • Naam, adres en telefoonnummer
  • De drie favoriete workshops
  • Leerlingen van groep 8 geven de e-mail als onderwerp "zomeracademie 1e jaars" mee. Leerlingen van de 1e klas voortgezet onderwijs geven de e-mail als onderwerp "zomeracademie 2e jaars" mee.
  • Op welke dag ze komen. Leerlingen van groep acht kunnen kiezen voor 1 en 2 september, leerlingen van de eerste klas middelbare school kunnen kiezen voor 3 en 4 september.

Wie zich snel inschrijft krijgt op de dag van de workshop(s) twee consumptiebonnen. Na de inschrijving wordt per e-mail alle informatie toegestuurd. Wie nog vragen heeft kan contact opnemen met Swh, tel. 0492-540215.

Bron:helmond.nl

Hallo,

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar? Wil jij meepraten over zaken welke (Helmondse) jongeren aangaan, wat je echt interesseert? Wil je weten wat de Socialistische Partij (SP) hier van vindt en hoe haar jongerenafdeling ROOD hier op in gaat?

Kom dan op donderdag 10 september aanstaande naar onze jongerenavond in The Velvet Lounge aan de Mierloseweg 21 te Helmond en doe mee!

Als gasten ontvangen we Ronald van Raak, 2e kamerlid van de SP fractie en/of Eva Gerrebrands, voorzitter van ROOD landelijk.

We beginnen om 20.00 uur en eindigen zo rond de klok van 22.00 uur.

Wil jij meedenken en -doen met de meest aktieve partij van Helmond en je inzetten voor jongeren, blijf dan niet thuis maar kom.

Oh ja, en neem gerust je vriend of vriendin mee!

Voor meer info mail helmond@sp.nl of bel 06-47982616

De wedstrijd Helmond Sport - De Graafschap van vrijdag 9 oktober begint om 19.30 uur. Dit in verband met de live uitzending bij RTL 7.

Persbericht

Helmond, 29 september 2009

Forumavond wijkontwikkelingsplannen Helmond-West

Op donderdag 8 oktober 2009 vindt er een forumavond plaats in wijkcentrum 't Patronaat voor bewoners en belanghebbenden van Helmond (West). De forumavond heeft als onderwerp de wijkontwikkelingsplannen Helmond-West, zoals die gelanceerd zijn door de gemeente Helmond en woningbouwvereniging woCom op de inloopavonden 14 en 21 juli en 23 september 2009.

Op 10 september zijn alle gemeenteraadsleden van Helmond per telefoon en/of per mail uitgenodigd de forumavond te bezoeken en als voorbereiding een enquête in te vullen met stellingen over de wijkontwikkelingsplannen Helmond-West. De uitkomst van de enquête dient als input voor de stellingen die aan de forumleden op de forumavond zullen worden voorgelegd.
Het forum bestaat uit fractievoorzitters van de politieke partijen in Helmond of een aangewezen plaatsvervanger. Aan de hand van stellingen wordt gedebatteerd.

Na de pauze krijgt het publiek de gelegenheid om open vragen te stellen aan de forumleden.

Na afloop van de forumavond vindt een persconferentie plaats.

Gespreksleider tijdens deze forumavond is Bernke van Kreij.

Programma forumavond:
20:00 : Welkomstwoord door voorzitter Belangenvereniging BUITEN(ONS)OM
20:00 - 21:00 : Debatronde onder leiding van Bernke van Kreij
21:00 - 21:15 : Pauze
21:15 - 22:00 : Vragenronde onder leiding van Bernke van Kreij
22:00 : Slotwoord door voorzitter Belangenvereniging BUITEN(ONS)OM
22:00 - 22:30 : Naborrel
22.10 : Persconferentie met de forumleden

De forumavond wordt georganiseerd door de Belangenvereniging BUITEN(ONS)OM.

De forumavond vindt plaats in wijkhuis 't Patronaat (2e Haagstraat 40) van 20:00 - 22:30.
De zaal is open vanaf 19:30 uur.

Pers en media worden uitgenodigd verslag te doen van de forumavond.

Einde persbericht

Huiskamer Kunstroute Rijpelberg op zondag 4 oktober

Dit jaar openen Rijpelbergse artiesten en kunstenaars, na een succesvolle editie in 2008, voor de tweede keer hun huiskamer voor geïnteresseerd publiek. Op zondagmiddag 4 oktober vanaf 12.00 uur vertrekt er ieder uur een groep bezoekers vanuit Wijkhuis de Brem aan Rijpelplein 1. De bezoekers wandelen onder begeleiding van een Rijpelberger door de groene Helmondse wijk langs verschillende huiskamers. De laatste groep vertrekt om 15.00 uur. Er kan gekozen worden uit drie verschillende routes waarin wijkbewoners hun muziek, beeldende kunst, poëzie, toneel en dans presenteren. Het aantal locaties is dit jaar uitgebreid van tien naar twaalf en omvat ook basisschool de Straap waar leerlingen zich van hun beste kant laten zien.
Elke presentatie duurt 15 minuten en het wandelen van een totale route duurt ongeveer twee uur. De toegang is overal gratis. In Wijkhuis de Brem liggen boekjes klaar met informatie over de artiesten en kunstenaars en de uitgezette routes.
Kijk ook op http://www.rijpelberg.info

Hierbij het affiche van de forumavond met fractievoorzitters uit Helmond van donderdag 8 oktober met als onderwerp: wijkontwikkelingsplannen in Helmond West, samen meedenken, samen meedoen!

Rob Mientjes

U2 Acrobat speelt morgen, zondag 18 oktober, vanaf 15.00 uur in Café 't Vat aan de 2e Haagstraat (tegenover de Em-Té).
De band speelt zowel oude als nieuwe U2 songs en zal, net als vorig jaar, weer een super show neerzetten! Zorg dat je erbij bent.
De entree is gratis, sinds de vorige keer weten we: vol = vol! DJ Frogson verzorgt de muziek voor en na het optreden.

U2 Acrobat speelt morgen, zondag 18 oktober, vanaf 15.00 uur in Café 't Vat aan de 2e Haagstraat (tegenover de Em-Té).
De band speelt zowel oude als nieuwe U2 songs en zal, net als vorig jaar, weer een super show neerzetten! Zorg dat je erbij bent.
De entree is gratis, sinds de vorige keer weten we: vol = vol! DJ Frogson verzorgt de muziek voor en na het optreden.

U2 Acrobat speelt morgen, zondag 18 oktober, vanaf 15.00 uur in Café 't Vat aan de 2e Haagstraat (tegenover de Em-Té).
De band speelt zowel oude als nieuwe U2 songs en zal, net als vorig jaar, weer een super show neerzetten! Zorg dat je erbij bent.
De entree is gratis, sinds de vorige keer weten we: vol = vol! DJ Frogson verzorgt de muziek voor en na het optreden.

U2 Acrobat speelt morgen, zondag 18 oktober, vanaf 15.00 uur in Café 't Vat aan de 2e Haagstraat (tegenover de Em-Té).
De band speelt zowel oude als nieuwe U2 songs en zal, net als vorig jaar, weer een super show neerzetten! Zorg dat je erbij bent.
De entree is gratis, sinds de vorige keer weten we: vol = vol! DJ Frogson verzorgt de muziek voor en na het optreden.

U2 Acrobat speelt morgen, zondag 18 oktober, vanaf 15.00 uur in Café 't Vat aan de 2e Haagstraat (tegenover de Em-Té).
De band speelt zowel oude als nieuwe U2 songs en zal, net als vorig jaar, weer een super show neerzetten! Zorg dat je erbij bent.
De entree is gratis, sinds de vorige keer weten we: vol = vol! DJ Frogson verzorgt de muziek voor en na het optreden.

OPROEP OM TE STEMMEN op de St. Trudoschool Helmond/Stiphout.
Het Eindhovens Dagblad gaat voor 4 goede doelen een inzamelingsactie houden. Er hebben zich 50 goede doelen aangemeld, waaronder de school van mijn dochters. Op de
site van het Eindhovens Dagblad kun je per emailadres stemmen voor een nieuw speeltoestel op ons schoolplein. De site =
http://www.edinactie.nl STEM OP ST. Trudoschool Helmond. Hoe meer stemmen hoe groter onze kansen. Ik reken op jullie.
Groetjes
Helga

@Helga: Ik heb gestemd, succes met de actie!

Ha Helga, Hoe is ie?

Uiteraard stem ik voor een nieuw speeltoestel op jullie schoolplein. Leuk dat jij het op deze manier opneemt voor jullie school.

Helmondse Liedertafel "t Akkoordje 0rganiseert
Ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan een
3e LIEDERTAFELFESTIVAL 2009
op zondagmiddag 13 december
in T.O.V. aan Azalealaan 40 in Helmond

m.m.v.
Showband de Notenknaawers Gemert
Smartlappenkoor Tot tranen toe beroerd Zaltbommel
Zing maar lekker mee 's Hertogenbosch
Liedertafel 't Akkoordje Helmond
Dansorkest Calypso Deurne

Zaal open 13:00
aanvang 13:15
toegang gratis
iedereen is van harte welkom.
Na 18:00 uur is er een gezellig samenzijn, en kan er gedanst worden op de klanken van dansorkest Calypso.

30 Januari Mega Dansavond met "live" Jukebox Classics/Rock&Roll in de Kamenij, Jeroen Boschstraat 19,5702XP te Helmond
m.m.v. Shakin'Stars (Rock&Roll)en N-JOY 60,70 ties.
Aanvang 20:00 entree 5,-pp. cons.1,50 pst.

Stichting De Nederlandsche Cacaofabriek (DNCF)

ONVERMIJDELIJK STUK

Sieberen-Henk de Jong

Zaal
opening: zondag 17 januari om 15:00 uur
expositie is te zien t/m zondag 28 februari 2010

In het werk van Sieberen-Henk de Jong worden figuratieve beeldelementen gebruikt zoals het vliegtuig.
De voorstellingen zijn ontstaan uit onderzoek naar mythologische archetypen.
De schilderijen gaan over de verbeelding van het noodlot en bevinden zich tussen gekte en gelatenheid.
Geïnspireerd door de vertelling van de val van Icarus, is de getoonde serie werken het resultaat van dit onderzoek.

Jongensdroommuseum

Ad Wijgergangs

Projectruimte
opening: zondag 17 januari om 14:00 uur
expositie is te zien t/m zondag 28 februari 2010

Ad Wijgergangs (Veghel 1960) woont en werkt in 's-Hertogenbosch.
Hij studeerde in 1988 af aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving aldaar. Nadien heeft hij jarenlang achter de schermen van de kunstwereld gewerkt aan een oeuvre dat bestaat uit tekeningen, werken met gemengde technieken, collages, (mono-)prentjes en kijkdoosjes.
Sinds begin vorig jaar laat hij af en toe het veelomvattende werk zien in de vorm van een terugblik naar meer dan twintig jaar solitair kunstenaarschap.

A PENCILLED TEXT IN THE SPACE

Ineke van der Wal

Ontmoetingsruimte
vanaf: zaterdag 6 februari
expositie is te zien t/m zondag 28 februari 2010

Een tekst muur van geschreven woorden; een dialoog tussen mijzelf als kijker, toeschouwer, de muur en de aanwezige kunst in de ruimte.

'A pencilled text in the space'. Myself as viewer in a dialogue between the art present and the space .

De Nederlandsche Cacaofabriek

Dag van de gemeente Helmond

Optredens van Helmondse zangeressen. Uitleg over de nieuwste projecten in de stad. De politieke partijen die zich presenteren aan het publiek. Spetterende demonstraties van de Helmondse brandweer. Dat is in het kort het programma van de Dag van de Gemeente Helmond op zondag 31 januari.

Van 13.00 uur tot 17.00 uur zijn de inwoners van Helmond en alle andere geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te komen nemen 'in de keuken' van de gemeente Helmond. De activiteiten vinden plaats in de Stadswinkel, de Raadzaal en op het Boscotondoplein. De toegang is gratis.

Bijzondere projecten
In de Stadswinkel wordt uitleg gegeven over enkele bijzondere Helmondse projecten, zoals Brandevoort, Suytkade en de nieuwe spooronderdoorgang bij het NS-station. Maar ook over Helmond Jong 2Gether, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Helmond heeft Antwoord. Ook de mensen die willen weten wat er op de High Tech Automotive Campus gebeurt en hoe de wijk Helmond West verbeterd wordt, kunnen op de Dag van de Gemeente in de Stadswinkel terecht.

Optredens
Op het Boscotondoplein voor de Stadswinkel komt een grote tent te staan. In deze tent presenteren de Helmondse politieke partijen zich met hun eigen stand aan het publiek. Ook is er een podium, waarop de zangeressen Algo Ellensburg en Annique van den Heuvel - die beide bij de gemeente Helmond werken - optreden met band.

De Helmondse politiek
In de raadzaal op de tweede verdieping van Boscotondo krijgt elke politieke partij die op 3 maart meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond 15 minuten de tijd om zijn belangrijkste standpunten naar voren te brengen. Tijdens de dag lanceren de partijen samen de StemWijzer. Op deze website kunnen kiezers een stemadvies krijgen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Vliegen over Helmond
In de commissiekamer, ook op de tweede verdieping, staan demonstraties van Virtueel Helmond op het programma. Ook kunnen bezoekers hier zelf met een avatar (virtueel karakter) over de stad vliegen en de plannen van de toekomst in 3D bekijken.

Brandweer
Buiten de tent zijn er spectaculaire demonstraties van de Helmondse brandweer. De brandweer laat onder meer zien hoe in een mum van tijd een dak van een auto wordt geknipt.

Gemeentemuseum open
Tijdens de Dag van de Gemeente is ook het Gemeentemuseum Helmond gratis te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Dat geldt voor beide locaties: zowel het Kasteel als de Boscotondohal.

Meer info
Meer informatie en het precieze programma van de Dag van de Gemeente staat op http://www.helmond.nl.

Op zaterdag 20 maart 2010 vindt in Wijkgebouw "De Zonnesteen" weer de zomereditie van de kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. De beurs is te bezoeken op 20 maart van 09.30 - 11.30 uur.

De Zonnesteen is te vinden aan de Rijnlaan 91 te Helmond (Brouwhuis).

Ook inschrijven voor het zelf verkopen van speelgoed en/of kleding (baby t/m maat 176) is mogelijk. Kom dan op dinsdag 16 of donderdag 18 maart naar de Zonnesteen tussen 20.00 en 21.00 uur.

Kinderkledingbeurs Brouwhuis

Groots benefietfestival voor Haïti op zondag 24 januari in het Muziekcafé Helmond! Vele topbands en veiling! Zorg dat je deze legendarische avond niet mist!

LINE-UP: YELLOWDOGS / JAN VRIENDS / HANGOVER SUNDAY / BEEZ / HUMMINGBIRDS / BARBABOB / DEFAMERICANS / DEE DEE YORK / LOCK NINE / VENDERS BREAKFAST / BAD BACKBONES / DJ AFTERPARY

Luc de Graaf presenteert de avond en zal tevens veilingmeester zijn van een hoop leuke attributen geschonken door veelal Helmondse winkeliers!
Heb je nog leuke veilingitems meld je dan op: 0641598633

Deze niet te missen avond start om 20:00 uur. De entree is slecht €5,- (meer mag natuurlijk) en deze zal rechtstreeks in de pot voor Haïti gaan, net als de baropbrengst (dus drinken voor Haïti!) en veilingopbrengst.

Dus zorg dat je ruim op tijd bent, de deuren zijn tijdig open!
Zegt het voort en we reken ook op jou!

Zojuist nog toegevoegd aan de programering van het benefietfestival:
Momenteel en Dreamcatcher!

Zegt het voort!

Stichting Artevent Helmond presenteert: Zondag 7 maart expositie van het project de Werkwinkel @ Cacaofabriek! Dit jaar hebben 20 jongeren zich, in 10 weken tijd dmv workshops, ingezet om binnen het thema 'ontmoeting' bijzondere kunstwerken te maken. 'Ontmoet'tussen 13.30 en 17.00 de (jonge 16-26) talentvolle Helmonders van de toekomst! Toegang is uiteraard gratis en overweldigende indrukken zijn niet uitgesloten.

EERSTE OPENCOFFEE BIJEENKOMST IN HELMOND.

Open Coffee's zijn netwerk bijeenkomsten waar ondernemende mensen met elkaar kunnen connecten.

Aanstaande dinsdag 23 februari is DE EERSTE OPENCOFFEE BIJEENKOMST IN HELMOND. Deze zal gehouden worden van 20:00 uur tot 22:00 uur bij Restaurant Ons Loes.

Aanmelden is gewenst maar niet verplicht. Je kunt via deze link aangeven of je wel of niet aanwezig zult zijn en zien wie er nog meer komen. (hiervoor is wel een LinkedIn account nodig)
http://bit.ly/EersteOpenCoffeeHelmond

Of meld je zonder linkedIn account aan via http://www.opennetwerk.net/inschrijven.html

De kosteloze entree maakt de OpenCoffee toegankelijk voor iedereen
maar let wel: geconsumeerde koffie of andere drankjes zèlf even afrekenen!

Deze eerste OPENCOFFEE zal geopend worden door een SPECIAL GUEST.
En we hebben twee korte succes verhalen over LinkedIn.

NA DE EERSTE OPEN COFFEE ZAL DIT EVENT HERHAALD WORDEN OP IEDERE LAATSTE DINSDAG VAN DE MAAND ZELFDE TIJD ZELFDE PLAATS.

Andere informatie omtrent de Open Coffee zal bekend worden gemaakt via LinkedIn en http://www.opennetwerk.net / http://www.opencoffeehelmond.nl

Graag tot ziens op dinsdag 23 februari,
Frank van Lieshout
&
Patricia van den Eertwegh

Seizoensopening Johan Cruijff Court

Op zaterdag 13 maart wordt om 13.00 uur een clinic gegeven door de voetballers van Helmond Sport op het Cruijff Court Helmond Sport veld. Deze clinic is het startsein van een nieuw seizoen vol sportplezier.
Van 13.00 uur tot 16.00 uur staan er diverse (sport) activiteiten gepland. De clinic door de Helmond Sport voetballers begint om 13.00 uur. Wees er snel bij, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Om 14.00 uur opent burgemeester Jacobs officieel het nieuwe Activiteitenbord en Spelregelbord. Daarna vindt er een voetbaltoernooi plaats. Burgemeester Jacobs treedt tijdens de eerste wedstrijd als scheidsrechter aan. Deze wedstrijd is tussen het ambtenarenteam van de Gemeente Helmond en jongeren uit de binnenstad. Na deze spectaculaire wedstrijd komen alle andere teams aan bod om de strijd met elkaar aan te gaan. Opgeven voor dit toernooi is mogelijk op de dag zelf vanaf 13.00 uur. Daarnaast is ook de Pannakooi aanwezig en worden er ook spellen voor de jonge jeugd georganiseerd.
Iedereen is welkom om te komen kijken, te supporten en natuurlijk mee te voetballen! Het Cruijff Court Helmond Sport veld ligt aan de Hermelijnstraat in de Binnenstad. Het is een openbaar voetbalveld van kunstgras, te gebruiken door jong en oud.
Een absolute aanrader!!

In 2010 worden er heel wat activiteiten op het Court georganiseerd door o.a. Helmond Sport, SWH, BJ Brabant, buurtbewoners, jongeren, R.K.S.V. Mulo en de gemeente.

Johan Cruijff Court

Helmondse Voorjaarskermis: en drááien maar weer!

Van 26 maart tot en met 1 april kun je weer je zenuwen (en je maag) testen, want dan staat de Helmondse binnenstad in het teken van de Voorjaarskermis. Tientallen prachtige attracties zorgen ervoor dat jong en oud zich op een betaalbare manier amuseren. De kermis wordt opgesteld op de Markt, het Ameideplein en de Noord Koninginnewal tot aan de kruising met de Molenstraat.

Betaalbaar
De Helmondse kermis is volksvermaak voor gezinnen, opa's en oma's met kinderen of om lekker in je eentje te bezoeken. De Voorjaarskermis zou de Voorjaarskermis niet zijn zonder een aantal verrassende attracties. En betaalbaar. Eén euro voor alle kinderzaken, 2 euro voor de andere attracties, met uitzondering van de Booster Max en spookhuis Spuk.
Naast supersnelle high tech attracties kunnen bezoekers hun nostalgische kermisgevoelens ophalen. Wie wil er geen fraaie knuffel winnen in de schiettent of halsbrekende toeren uithalen voor zijn vrienden in de botsautootjes. De carrousel ontbreekt natuurlijk niet. Ook voor kleinere kinderen is er weer volop topvermaak te vinden.

Opening
De kermis is weer in de stad vanaf vrijdag 26 maart 17.00 uur. Vanaf 17.00 uur is de 'KB de Kermisbeer' aanwezig. Deze Mascotte van de Nederlandse kermis loopt vrijdag de hele avond rond en kinderen kunnen met hem op de foto.
Om 18.00 uur wordt de kermis officieel geopend door wethouder Kees Bethlehem in de Kiosk op de Markt. Na de opening kan er 20 minuten lang gratis gebruik worden gemaakt van de kinder- en vermaakzaken.

Fototentoonstelling kermisattracties
Tijdens de kermisperiode is er op het Speelhuisplein een fototentoonstelling over de rijke Helmondse kermisgeschiedenis. Deze expositie wordt vrijdag 26 maart om 18.15 officieel geopend door wethouder Bethlehem.

Helmondse Voorjaarskermis

Extra sportuitzending op 2e paasdag

Sportradio Helmond volgt as maandag 2e paasdag de extra inhaalronde in het amateurvoetbal.
In diverse klasses strijden Helmondse voetbalclubs om het kampioenschap.
Sportradio volgt alle tussenstanden en zendt de volgende 2 wedstrijden live uit:
Rood Wit '62 - Festilent
MULO - Stiphout Vooruit

U kunt as maandag 5 april live luisteren vanaf 14:00 op 107.2 FM en 94.4FM kabel.
Of via Deze link

Vijfde Regionale Veteranendag in Helmond
Veteranen uit de regio Brabant Zuid Oost komen op zaterdag 19 juni bijeen in de City Sporthal in Helmond voor de vijfde Regionale Veteranendag. Iedereen is welkom om deze dag samen met hen te vieren.
Het algemene doel van de Regionale Veteranendag is om aandacht te geven en respect te tonen aan (voormalige) militairen die voor vrede en veiligheid gestreden hebben in oorlogsgebieden en deelgenomen hebben aan vredesmissies, wanneer én waar ook ter wereld. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de gewezen en de nog actief dienende militairen.
De Regionale Veteranendag wordt georganiseerd door de Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost en Stichting Veteranendag Helmond e.o. in samenwerking met de gemeenten Eindhoven en Helmond.
De viering in de City Sporthal aan de Watermolenwal 14 in Helmond begint rond 10.00 uur met registratie en ontvangst, waarna van 11.00 tot 16.00 uur een afwisselend programma wordt geboden. In de komende periode wordt met enige regelmaat meer over dit evenement bekend gemaakt.
Meer informatie en het volledige programma vindt u op de website van de Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost.

Zaterdag 8 en zondag 9 mei word op Berkendonk het allereerste leuk- festival ge organiseerd. Kijk voor meer info op:
http://www.leuk-festival.nl

Woensdag 2 juni t/m zaterdag 5 juni wordt de 51e Helmondse Wandelavondvierdaagse gehouden.
De kosten bedragen bij voorinschrijving € 3,= per persoon. Inschrijving op de 1e marsdag (woensdag) kost € 3,50 per persoon.
Iedere betalende wandelaar krijgt na het uitlopen van de Wandelavondvierdaagse een medaille. Voor groepen van minimaal 20 personen wordt er ook een groepsherinnering uitgereikt.
Ter afsluiting van de 51e Helmondse Wandelavondvierdaagse wordt er op zaterdag 5 juni de traditionele bloemenintocht gehouden. Door een delegatie van het College van Burgemeester en wethouders zal het bloemen-defilé afgenomen worden.

Bezoek ook onze site voor alle overige informatie: http://www.wandelvierdaagsehelmond.nl

Informatiebijeenkomst over werk en uitkeringen op donderdag 20 mei aanstaande om 20.00 uur in wijkgebouw De Fonkel.
Op deze informatiebijeenkomst willen we met u graag bespreken hoe het verder moet met Nederland. En dan in het bijzonder over hoe we ervoor moeten zorgen dat er voor iedereen fatsoenlijk betaald werk beschikbaar komt. En zeker zo belangrijk, wat te doen als men onverhoopt toch werkloos hetzij arbeidsongeschikt wordt.
Duidelijk is dat het huidige systeem van werk en uitkeringen uiterst onrechtvaardig is.
En het de echte slachtoffers van de crisis tot schuldigen bestempelt en daarom straft!
Dat kan anders en dat moet anders, althans volgens FNV Bondgenoten.

Maar wat vindt u daarvan?
Kom daarom naar de onderstaande bijeenkomst en praat en discussieer mee!

De inleiding op deze bijeenkomst wordt verzorgd door W. Banning, bestuurder FNV Bondgenoten.

De bijeenkomst wordt gehouden op
donderdag 20 mei, aanvang 20.00 uur
in: Wijkgebouw de Fonkel, ………………………

wil raaijmakers

Femke Halsema schuift vandaag aan bij de speciale verkiezingspicknick van GroenLinks in de Helmondse kasteeltuin. Ze komt niet alleen, want ook Jolande Sap, de nummer twee op de verkiezingslijst, zal aanwezig zijn. Daarnaast zal Floor Hofman voor muzikaal vermaak zorgen. Deze jonge singer-songwriter wordt door kenners als opkomend muzikaal talent beschouwd. Hoewel ze pas 14 is, heeft ze al heel wat nummers geschreven. Vanmiddag zal ze enkele van haar schitterende liedjes ten gehore brengen, zichzelf begeleidend op de gitaar. Een heuse chefkok zal voor een heerlijk hapje zorgen! Ook is er een springkussen. De picknick begint om 11.30u en is afgelopen om 13.00. GroenLinks nodigt iedereen van harte uit om tijdens de picknicks aan te schuiven! Deelname is gratis.

Verkiezingspicknick GroenLinks met Femke Halsema en Paul Smeulders
Zojuist vond de verkiezingspicknick van GroenLinks (lees hierboven) plaats in de kasteeltuin onder een stralende zon. Paul Smeulders, onze voormalige columnist en de nummer 22 van de GroenLinks-lijst bij de Tweede Kamerverkiezingen in juni, was de gastheer. De vele prominente GroenLinks-ers uit het land die met de onderstaande bus de kasteeltuin in waren gereden, konden zo de Helmondse verkiezingspicknick meemaken. Vol trots twitterde Smeulders daarna "De verkiezingspicknick in Helmond was geweldig! Trots op mijn stad en de afdeling!"
De speech en het beantwoorden van vragen liet Paul over aan Femke Halsema.

Bovenstaande GroenLinks Verkiezingspicknick en daarmee de Helmondse kasteeltuin fungeerde in een zojuist uitgezonden Groenlinks-spotje in een uitzending voor politieke partijen op Nederland 1.

Vanavond 20:30 Nederland-Kamaroen! Open: 19:00!
Alle oranje fans verzamelen!

Muziekcafé Helmond

Donderdag 2 September!!! Guy Forsyth in het muziekcafé! Deze geweldige wereld bluesmuzikant komt in zijn tour door europa langs bij ons muziekcafé! Toegang gratis, open 20:00, aanvang 21:00

Geen jazz maar Yes op 24 september in de Lakei in Helmond.
Toetsenist Tony Kaye en multi-instrumentalist Billy Sherwood van de wereldberoemde band Yes, spelen samen met de zanger Bobby Kimball van de al even beroemde band Toto in De Lakei aan de Molenstraat. Onder de naam YOSO spelen ze nieuwe eigen composities, maar ook nummers van zowel YES als Toto.
De zaal van Lakei gaat op vrijdag de 24e open om 20:00 uur.

Vlooienmarkt 26 september te Beek en Donk, aan de Baron van Leefdaelstraat.
Nog enkele kramen te huur voor € 15.
Aan inwendige mens wordt gedacht.
Entree € 1,00 pp.

Opbrengst van deze markt is voor ons project in Uganda, waar wij Gerda Jansen en ik Joke Graat imn oktober voor 4 weken als vrijwilligster gaan werken.

Timetable programmering Festival Impact 2010, komende zondag!!!

Impact Main Stage - Markt
13:00 - 13:15 Opening
13:15 - 14:00 Grey
14:30 - 15:30 Boef en de gelogeerde Aap
16.15 - 17:15 All Missing Pieces
18:00 - 19:00 The Partysquad
20:00 - 21:00 Gotcha! Allstars
21:45 - 23:00 BZB

Bavaria Feestpodium - Havenplein
15:00 - 15:45 Out of the Basement
16:30 - 17:15 Halfvol
18:00 - 19:00 Big Shampoo & the Hairstylers
19:45 - 20:45 Plork en de Aannemers
21:30 - 23:00 Loco Loco Discoshow

SLG Dance Area -Kasteelplein
14:00 - 15:30 Lapendo
15:30 - 17:00 D'Horsé & MC Mac
17:00 - 18:30 Vato Gonzalez & MC Tjen
18:30 - 20:00 Bassjackers
20:00 - 21:00 Jackin'PumpKidz
21:00 - 22:00 Rocka Bump
22:00 - 23:00 Ricky Rivaro

Muziekcafe Regionaal Podium - Kerkstraat
13:00 - 13:45 Smacked Apples
14:15 - 15:15 The Bad Backbones
15:45 - 16:45 F.O.O.B.
17:15 - 18:00 Winnaar 0492 Poppodium: The Sofu Sessions
18:30 - 19:30 The Mississippi Angelus
20:00 - 21:00 The Beat Conspiracy
21:30 - 22:30 Sungrazer

Impact/Carat Urban Stage - Markt
14.15 - 14.30 Openingswoord Urban Podium
14.30 - 14.45 4XM B-Boys Show
15.00 - 15.30 Ronde 1 Dance battle
15.45 - 16.15 Ober er zit een Rap in mijn soep (Rap workshop door Sir Sore, Napster, Macro en Dj Native)
16.30 - 17.00 Ronde 2 Dance battle
17.15 - 17.45 Workshop Beatboxing Sir Sore
18.00 - 18.45 Ronde 3 Dance battle
19.00 - 19.30 Workshop Turntablism Sir Sore en Dj Native demo
20.00 - 20.45 Halve Finale Dance battle

Festival Impact 2010

aanvulling, gisteren vergeten:

20.45 - 21.00 Sensation Cheerleaders
21.00 - 21.30 Finale Dance Battle

Impact/ArtEvent I-Candy Podium - Kop van de Markt
14:30 - 15:00 Sing & songwriter
15:15 - 15:45 Demoteam Streetdance
16:00 - 16:30 Klassiek optreden
16:45 - 17:15 Drumact
17:30 - 18:00 Sing & songwriter
18:15 - 18:45 Food Fight!!
19:15 - 19:30 Sensation Cheerleaders
19:45 - 20:15 Paalsport Helmond
20:30 - 21:00 K-Kwadraat

Festival Impact 2010

Pensioengerechtigd en toch springlevend

Scouting Leonardus viert dit jaar haar 65-jarig bestaan met een aantal activiteiten. Eén van die activiteiten vindt plaats op zaterdag 2 oktober. Dan wordt namelijk officieel stil gestaan bij het feit dat net na de oorlog (1945) in de Leonardusparochie gestart werd met twee groepen: de 'St. Jorisgroep' voor jongens en de 'Genoveva van Brabantgroep' voor meisjes. Later werden deze twee groepen samengevoegd tot Scouting Leonardus, genoemd naar de wijk waarin het allemaal ontstaan is. Die wijkgebondenheid gaat nu niet meer op. Scouting Leonardus heeft haar blokhut op Binderen en het grootste deel van de leden komt uit heel Helmond-Noord (en een aantal zelfs daarbuiten).

Expositie en Opendag
Zoals gezegd wordt op zaterdag 2 oktober officieel stil gestaan bij het jubileum. Dat gebeurt 's middags met een expositie over de geschiedenis van de groep, waarin met name aandacht besteed zal worden aan de beginjaren van de St. Joris- en Genoveva van Brabantgroep.

Tevens is er dan gelegenheid voor belangstellenden om de "Open dag" te bezoeken, waarbij op het veld rondom de blokhut allerlei activiteiten ontplooit worden door de diverse speltakken.
De Expositie en opendag wordt gehouden van 10.00 uur tot 16.00 uur op het terrein van Binderen en is voor iedereen toegankelijk.

Feestavond
's Avonds wordt er een receptie en feest gehouden voor genodigden, ouders en oud-leiding. Mensen die tot deze doelgroep behoren en nog geen uitnodiging hebben ontvangen kunnen zich wenden tot de Secretaris van Scouting Leonardus

ZONDAG 10 OKTOBER 2010 OPEN DAG ST. ANIMAL HOPE GRASBEEMD 17 IN HELMOND.

Wat iedereen vorige maand heeft kunnen lezen in de krant en de huis aan huisbladen is dat Helmond sinds 1 augustus 2010 een eigen dierenasiel heeft. De naam van het dierenasiel is Stichting Animal Hope. Het is een onderdeel van de St. Dierenambulance Helmond e.o. En het wordt volledig gerund door uitsluitend vrijwilligers. Wat men nog niet weet is dat St. Animal Hope op zondag 10 oktober een open dag heeft. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op die dag. Omdat dit jaar werelddierendag op maandag valt en er vorig jaar veel commentaar kwam dat de dierenambulance een open dag had op 4 oktober en veel mensen naar het Hortensiapark gingen vanwege demonstraties met hondentrainingen, hebben we besloten onze open dag een week later te houden en dus op 10 oktober. Het dierenasiel zit in het gebouw van de dierenambulance aan de Grasbeemd 17 in Helmond.
Wilt u meer weten over het werk van de dierenambulance of het dierenasiel dan zijn er genoeg mensen die u hierover uitgebreid kunnen vertellen. Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een huisdier, dan kunt u ook bij ons terecht er zitten genoeg honden en katten op en baasje te wachten. Ook aan de kinderen is gedacht op deze dag, er zijn verschillende activiteiten voor de kinderen, zoals het maken van ballondieren door een clown, schminken, eigenlijk teveel om op te noemen. Ook is er gedacht aan de inwendige mens. De open dag is van 11.00 uur tot 16.00 uur toegang is natuurlijk gratis, alhoewel wij natuurlijk geen bezwaar hebben tegen een kleine bijdrage in de collectebus, maar dat is beslist niet verplicht.

10 december dag rechten van de mens. Vanaf 20.00 inloopavond anti pvv borrel in het filmhuis. Dit is geen bericht van het filmhuis. Maar van verontruste anti pvv helmonders

bruggenbouwer

Op 02 november organiseert FNV Bondgenoten Helmond een thema-avond met als onderwerp Pensioenen.
Deze avond wordt gehouden in Wijkhuis de Fonkel en begint om 20.00 uur. Deze avond is ook voor niet FNV-leden en er zullen consulenten van pensioenfondsen aanwezig zijn.
Voor wie 2 november verhindert is wordt deze avond ook gehouden in Gemert in café de sport op 28 oktober ook om 20.00 uur

wil raaijmakers

Kasteel van Sinterklaas ontvangt mensen met een beperking

Speciale dag op zaterdag 4 december
Een bezoek aan Sinterklaas die in het kasteel van Helmond logeert, is voor ieder kind een belevenis. Voor mensen met een beperking werpt het middeleeuwse kasteel met zijn smalle gangen en vele trappen echter wat drempels op. Daarom wordt zaterdag 4 december speciaal gereserveerd voor bezoek van mensen met een beperking en kinderen die rolstoelgebonden zijn, autisme hebben of chronisch ziek zijn. Alleen op uitnodiging van de organisatie kan deze doelgroep Sinterklaas bezoeken.

Extra tijd en begeleiding
Vorig jaar was er voor het eerst zo'n speciale dag. Een groot succes volgens Jan van der Velden van de PR-commissie van Stichting Sinterklaasstad Helmond. "Natuurlijk wil Sinterklaas ook mensen met een beperking ontvangen, maar tijdens de reguliere bezoekersdagen is dat lastig. Om het bezoek soepel te laten verlopen, hanteren we een strakke planning. Iedere 7 minuten komen de bezoekersgroepen in een ander vertrek. Ook is het kasteel niet rolstoelvriendelijk. Op 4 december nemen we meer tijd en worden extra begeleiders ingezet om het bezoek in goede banen te leiden."

Alleen op uitnodiging
De belangstelling is overweldigend. Dit noopt de organisatie tot keuzes maken. Helaas kan niet iedereen die tot de doelgroep behoort zomaar in de rij aansluiten. Daarom is besloten op volgorde van aanmelding de toegangsbewijzen toe te wijzen. Van der Velden: "We schrijven zorginstellingen aan die hun bewoners, maar ook thuiswonende kinderen, voor deze dag kunnen aanmelden.
Voor diegene die niet via een zorginstelling wordt benaderd bestaat de mogelijkheid om een inschrijfformulier aan te vragen.
Per Mail: info@sinterklaasstadhelmond.nl
Of per mobiel: 06 18013545.
Liefst zouden we natuurlijk iedereen verwelkomen, maar dat is organisatorisch niet mogelijk binnen de beschikbare tijd. Sinterklaas is nu eenmaal niet langer dan drie weken in het land."

Regulier bezoek t/m 3 december
Zaterdag 4 december is de laatste dag dat Sinterklaas in het kasteel van Helmond bezoek ontvangt. Daarna is het pakjesavond en hebben Sint en zijn Pieten hun handen meer dan vol.
Het reguliere bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas is van dinsdag 16 november tot en met vrijdag 3 december. Op maandag rust Sinterklaas uit. Toegangsmunten zijn vanaf 09.00 uur
verkrijgbaar aan de kassa op het voorterrein van het kasteel. Op tijd in de rij aansluiten voorkomt teleurstelling. In de loop van de middag bestaat het risico dat het Kasteel van Sinterklaas is uitverkocht. Raadpleeg de website http://www.kasteelvansinterklaas.nl

Kasteel van Sinterklaas

Opening sportpark Espendonk met wedstrijd Bruheze - All-Stars
Op zaterdag 23 oktober om 14.45 uur wordt het nieuwe sportpark in Brouwhuis, sportpark Espendonk, officieel in gebruik genomen. Ter ere van de feestelijke opening speelt voetbalvereniging Bruheze een wedstrijd tegen een All-Star team met ex-profvoetballers, waarvan velen met een Helmondse achtergrond, zoals de gebroeders Van der Kerkhof en Berry van Aerle. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze feestelijke wedstrijd bij te wonen.
De wedstrijd tussen v.v. Bruheze 1 en het All-Star team wordt voorafgegaan door een 'Champions League' opkomst, waarbij de spelers worden begeleid door 22 ballenjongens en -meisjes. Wethouders Stienen en van den Heuvel verzorgen de officiële aftrap. Het All-Star team bestaat uit oud-profvoetballers en staat onder leiding van Willy van der Kuijlen. De stadionspeaker van PSV, Arie Willems, verzorgt de presentatie deze middag.
De voorlopige selectie van het All-Star team: Willy en René van der Kerkhof, Berry van Aerle, Gerry Mühren, Peter Houtman, Glen Helder, Stan Valckx, Arnold Scholten, Hans Vincent, Hans Meeusen, Rob Lansbergen, Martin Vreysen, Mart van Duren, André van Gerwen en Hans Werdekker.

Het nieuwe sportpark in de wijk Brouwhuis biedt onderdak aan twee clubs: tennisvereniging 't Trambaantje en voetbalvereniging Bruheze. Beide verenigingen waren eerste actief op sportpark Heiakker. Het oude sportpark heeft een nieuwe bestemming gekregen. Op deze plek zal het nieuwbouwplan Heiakker gerealiseerd worden. Het nieuwe sportpark ligt tussen Branshoef en de Stipdonkseweg. Het sportpark is te bereiken via de nieuw aangelegde toegangsweg Sportpark Espendonk. Voor fietsers is speciaal een vrijliggend fietspad aangelegd. In totaal heeft het nieuwe sportpark 108 parkeerplaatsen.
Met het nieuwe sportpark Espendonk, zijn de twee clubs helemaal gereed voor de toekomst. Voetbalvereniging Bruheze heeft nu de beschikking over 3 natuurgrasvelden en 1 kunstgrasveld. Het is de bedoeling dat de velden door scholen en jongerenwerk gebruikt gaan worden. Voor Tennisvereniging 't Trambaantje zijn er zes verlichte tennisbanen en één minibaan beschikbaar.

Bron: gemeente Helmond

Informatiebijeenkomst Wijkontwikkelingsplannen Helmond West

Op maandag 18 oktober is er een informatieavond in het wijkcentrum 't Patronaat aan de 2eHaagstraat 40 (het gebouw naast de Emté supermarkt).

Bent u benieuwd hoe de plannen voor de vernieuwing van Helmond West ervoor staan? Wilt u meer weten over het Wijkhuis Brede School, de Goorloop, de nieuwe weg BuitenOm of over uw eigen woning? Kom dan langs.

De avond begint om 19.00 uur. Eerst wordt er een presentatie gegeven van hoe de plannen er op dit moment voor staan. Deze presentatie duurt 30 tot 45 minuten en wordt gegeven door de projectleiders van de gemeente en woCom. Ook coördinerend wethouder Frans Stienen is aanwezig.

Na de presentatie volgt er een korte pauze, waarin de zaal wordt omgebouwd. Er komen tafels te staan, waar u informatie kunt krijgen over de diverse plannen. Bij deze tafels kunt u terecht met al uw vragen over deze plannen. Ook kunt u hier uw mening en uw eigen ideeën achterlaten.

U hoeft zich voor de informatieavond niet aan te melden. U kunt gewoon binnen lopen.

Zaterdagavond 20 november 2010
Concert "Parels uit Spanje", Symfonieorkest Helmond-Venray, o.lv. Jacco Nefs.
TOV-gebouw, Azalealaan 40, Helmond.
Hoogtepunt: "Concerto de Aranjuez" met gitarist Aart Strootman, verder mooie Spaanse werken met gloedvolle Spaanse melodieën (o.a. "Suite Espanola", "La Leyenda del Beso").
Aanvang: 20.15 uur; Kaarten: 7,50 (volw.); 5,00 (kinderen,studenten); reserveren: info@sohv.nl. Info: http://www.sohv.nl

Nevelpop 2010
Hét popfestival in de nevel van november!
zaterdag 20/11/2010 // vanaf 20:00 uur in Poppodium Lakei

Vet ik kom!!

Op Impact was Halfvol super, dus ik ben er ook met mijn meisje.

Helmond Winterstad
Van 10 december t/m 6 januari vindt Helmond Winterstad plaats; een nieuw winters evenement met een kunstijsbaan bij het kasteel.
Helmond Winterstad concentreert zich rondom een grote kunstijsbaan voor het kasteel. Die op zich al bijzondere locatie krijgt een aankleding in kerstsfeer. Het evenement biedt winters vertier voor jong en oud in een heel bijzondere ambiance. In het verwarmde horecagedeelte zullen diverse culinaire arrangementen, winterse kost en drankjes verkrijgbaar zijn.
De ijsbaan is dagelijks geopend van 10 uur in de ochtend tot 22 uur in de avond.
Jong en oud kan voor € 3,- de hele dag op de ijsbaan komen schaatsen (kinderen tot 6 jaar € 1,50). Schaatshuur kost eveneens € 3,-.
Het is de bedoeling Helmond Winterstad de komende jaren uit te breiden met nog meer winterse activiteiten.
Voor meer informatie en wie als vrijwilliger deel wil uitmaken van dit sfeervolle evenement in Helmond: http://www.helmondwinterstad.nl

Omdat ik de rubriek "Helmond op TV" niet meer kan vinden zet ik het maar even hier neer.

Vanavond worden in het programma Tussen Kunst en Kitsch opnamen uitgezonden die zijn gemaakt in het Helmonds Gemeentemuseum.
Het programma begint om 20:30 op Nederland 1.

Op zaterdag 18 december 2010 signeert de Helmondse schrijver en illustrator Jan Vriends zijn nieuwste boek "Hoe verzin je het?" vanaf 12 uur in boekhandel De Ganzenveer, Oude Aa Helmond.

Lees meer over het boek op http://www.janvriends.nl/

HET TESTAMENT VAN DE HOND IN HET ANNATHEATER

Toneelgroep Vreemd Beest, het huisgezelschap van het Annatheater, is momenteel volop bezig met repetities voor de voorstelling 'Het Testament van de Hond',
die op 28 januari 2011 in première gaat.

Plaats van handeling: een klein dorpje in de binnenlanden van Noordoost Brazilië.
De bakkersvrouw wil haar stervende hond door de pastoor laten zegenen. Maar de pastoor is bang voor het oordeel van de bisschop. Iedereen bemoeit zich ermee en er ontstaat een intrige waar ze in soapland nog wat van kunnen leren.
De bakkersknecht John Grilo geniet van de chaos en ziet zijn kans schoon om zowel de kerk als het bakkersechtpaar een loer te draaien. Dat lijkt hem goed af te gaan totdat de bandiet Severino ten tonele verschijnt…
Vriendschap en vertrouwen, geloof en twijfel, list en bedrog, hemel en hel, de macht van geld, zonde en barmhartigheid: alle ingrediënten voor een boeiend toneelstuk.

Deze komedie van de Braziliaan Ariano Suassuna werd geschreven in 1959 en is verrassend actueel. Onder regie van Lavínia Germano, zelf een Braziliaanse, is het een zinderende voorstelling vol temperament geworden.

Spel: Michel Coumans, Dick Eleveld, Cleo Ganzeman, Adrian Grootenboer, Rudy Janssen, Ruud Hakvoort, Sylvia Hermsen, Marlies Magermans, Annette van Soest, Carmen Masella-Vreeling, Sladjana Spasojevic, Eveline Vlems, Jacinto Zimmerman.

De kaartverkoop is gestart. Kaartjes voor deze voorstelling, die van donderdag 27 januari (try-out) tot en met 12 februari in het Annatheater speelt, kunnen gereserveerd worden via:
- http://www.uitinhelmondpeel.nl € 13,00
- reserveren@annatheater.nl, via tel. 0492-475255 en aan de kassa € 15,00
- CJP en try out € 10,00 uitsluitend via het Annatheater te reserveren

Aanvang: alle avonden om 20.30 uur, op zondagmiddag 6 februari 15.00 uur.

Voor iedereen vanaf 12 jaar

Deze theaterproductie is tot stand gekomen mede met financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant en Nederlandse Antillen en Aruba.

Het Annatheater is gelegen aan de Engelseweg ter hoogte van het NS-station. Het adres is Floreffestraat 21a, Helmond. Voor meer informatie kijk op de vernieuwde website van het Annatheater: http://www.annatheater.nl

ruud hakvoort

Een avond vol interactiviteit, animatie, muziek en cabaret rondom een veiling zoals die nog niet eerder getoond is in het Helmondse! Dat alles voor het prachtige doel Look Good….Feel Better waarbij mensen met kanker op een positieve manier praktische tips en workshops krijgen om er fantastisch uit te zien! Junior Kamer Peelland trekt daar alles voor uit de kast en zal u versteld doen staan op 15 januari in het Kasteel van Helmond.

Een Kunstzinnige avond, waarbij gerenommeerde kunstenaars zoals Jacqueline Bozon, Mart Seijkens en Jurjen de Haan hun kunst ter veiling aanbieden. Breng uw bod uit in de E-bay vertrekken van het kasteel middels een goed getimede sms, om nét voor de deadline, eigenaar te worden van een topstuk. Of verzamel in de grote zaal om per Amerikaans opbod de prijs voor het goede doel op te schroeven. Wie weet scoort u in de dienstenveiling een metamorfose met fotoshoot, een gezellige culturele avond of zelfs een botox-behandeling…

Geniet ondertussen van afwisselend; cabaret, poëtische woorden, kleinkunst en swingende muziek. Al uw zintuigen zullen op scherp gezet worden. Uw smaakpapillen worden daarbij niet vergeten. Onze trendy-kok verbaast u met gerechtjes die niets met eten te maken lijken te hebben.

Al met al is de toon voor alle evenementen hierna gezet met de Winter Art Auction van Junior Kamer Peelland!

Bestel uw kaarten via de website: http://www.jkpeelland.nl en volg het laatste nieuws op Twitter: http://www.twitter.com/winterartauction of via Facebook: WinterArtAuction Helmond

We zien u graag op 15 januari 2011.

Samen kerst vieren in Helmond West

Gepubliceerd op http://www.helmondwest.nl op 15-12-2010

Op woensdag 22 en donderdag 23 december gaan we samen kerst vieren in Helmond West. Dat doen we bij de Mariaschool en De Troubadour.

Op woensdag 22 december staat de gemeente met een tentje op het schoolplein bij de Mariaschool, tussen 12.00 en 13.00 uur.

Op donderdag 23 december staat er een tentje op het schoolplein bij De Troubadour, tussen 15.00 en 16.00 uur.

Kom naar het tentje voor gratis chocomel, koffie, thee, limonade en iets lekkers. Er is een leuke winterse verrassing voor de kinderen.

Wethouder Frans Stienen en de projectleiders van de gemeente zijn aanwezig om uitleg te geven over de wijkvernieuwing. Ook kunt u bij hen terecht voor al uw vragen over Helmond West.

Alle wijkbewoners van Helmond West zijn van harte welkom.

Jacky Ottenheijm, zaterdag 29 januari markt Helmond.

@Helga,

Al in carnavalsferen?

@Ad, un bietje.

In Helmond kun je terecht voor design dierverblijven met caviaflats als specialisatie.
Een caviaflat, wat kun je je daar nu bij voorstellen? Dat willen we je natuurlijk graag laten zien.

Op 2 april 2011 vieren wij ons 3-jarig bestaan en omdat wij ons huis waren uitgegroeid vieren we met dit jubileum, ook de opening van onze nieuwe locatie.

Tussen 10.00 en 17.00 ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze werkplaats, showroom en caviastal. Niet alleen de flats vind je bij ons maar je kunt hier ook terecht over deskundig advies als je van plan bent een cavia aan te schaffen.

Voor iedere bezoeker hebben we een kleine attentie en de koffie staat klaar met iets lekkers erbij.

Kinderen mogen hun cavia meenemen en samen met de cavia op de foto. Als je het leuk vindt dan kun je meedoen aan een 'knuffelkeuring' waarbij wij nog verzorgings tips kunnen geven en als het nodig is knippen wij de nageltjes en maken de oortjes schoon.Na de keuring krijg je een certificaat mee.

Dus misschien tot zaterdag 2 april 2011 bij Caviaflat.nl in de Binnendijk nummer 5F in Helmond.

Concert Symfonieorkest Helmond-Venray:
"Serail"- Muziek over het Oosten

Symfonieorkest Helmond-Venray, onder leiding van dirigent Jacco Nefs, brengt u dit voorjaar in oosterse sferen.Op zaterdagavond 9 april (Venray) en zondagmiddag 10 april (Helmond) vindt dit voorjaarsconcert plaats. Laat u verleiden!

Gespeeld worden:"Entführung aus dem Serail" van Wolfgang Amadeus Mozart; "De steppen van Centraal Azië" van Alexander Borodin; de 7-delige "Aladdin orkestsuite" van Carl Nielsen en tot slot Symfonie nr. 3 van Franz Schubert.
Kaarten reserveren via info@sohv.nl en kopen aan de zaal; 7,50 euro volwassenen, 5,00 euro (kinderen, scholieren, studenten).
Venray 9 april: Paterskerk, Leunseweg 5,5802 CE, 20.15 uur. Helmond 10 april: Wijkhuis 't Brandpunt Brandevoort,Biezenlaan 29 5708 ZD , 15.00 uur.
Zie ook: SOHV

Expositie in Elkerliek
Van 10 april t/m 19 mei exposeert de in Helmond wonende kunstenares Nelleke Schippers in het Elkerliek ziekenhuis te Helmond en wel op de afdeling radiologie (2de etage). In de vele jaren dat zij als kunstenares actief is, heeft zij met allerlei technieken en materialen gewerkt waaronder: keramiek, acryl, aquarel, pastel, gemengde technieken, en olieverf,, zelfs 'glas in lood' en het restaureren van oude (beschilderde) meubels. De meeste schilderijen op de expositie tonen onderwerpen die duidelijk een relatie hebben met het ziekenhuis of bevatten materialen die in het ziekenhuis worden gebruikt., Heel toepasselijk heeft Nelleke als onderwerp gekozen "de anatomie van de mens". Met name 'de geboorte' heeft een symbolische betekenis voor haar en wordt op kunstzinnige wijze in beeld gebracht.
Mocht u ook andere werken en technieken willen bekijken, dan kunt u haar atelier bezoeken op afspraak (info@nellekeschippers.nl).

Internationale skatewedstrijd in Helmond!!!

Zaterdag 23 juli wordt er op de wielerbaan R&TC Buitenlust in Helmond niet gefietst, maar geskate. Op die dag ontvangt Helmond de inline-skatetop van Nederland. Deze toppers rijden dan een wedstrijd in de KPN Inline Cup competitie.

Bewegen is gezond
R&TC Buitenlust, de fractie van politieke partij Helmond Aktief en de gemeente Helmond hebben de handen ineen geslagen om skeeleren op topniveau naar Helmond te halen. Naast het EK Kanopolo in september heeft Helmond dit jaar dus nog een topsportevenement om naar uit te kijken. "Bewegen en sporten door alle Helmonders vindt het college van belang," legt wethouder Van den Heuvel uit. "Bewegen is gezond. Mensen die sporten zitten over het algemeen beter in hun vel, worden minder ziek en zijn minder bevattelijk voor stress. Daarnaast leer je door sporten samen te werken, te winnen en te verliezen en ook wat je grenzen zijn. Omdat we bewegen zo belangrijk vinden, hebben we in Helmond combinatiefunctionarissen die leerlingen laten kennismaken met een groot aantal sporten. Maar ook een initiatief als de beweegtuin in de Leonardusspeeltuin". Om bewegen te stimuleren worden er ook breedtesportactiviteiten gekoppeld aan het evenement. Zo worden er in de dagen voor de wedstrijd voor Helmondse kinderen skeeleractiviteiten georganiseerd.

6 sterren
De wielerbaan is door de KNSB geclassificeerd met 6 sterren. Dat is de hoogste kwalificatie die een baan met daarbij de algehele aankleding zoals kleedlokalen, kantine, geluidsinstallatie en verlichting kan krijgen.

De wedstrijd
Op de wedstrijddag worden wedstrijden in vier categorieën gereden: de beloften, dames, masters en de A-categorie. De wedstrijd telt mee voor de nationale Inline Skate competitie op de weg. Deze reeks van 14 wegmarathons wordt georganiseerd onder auspiciën van de KNSB. Topsporters als Sjoerd Huisman, Koen Verweij, Bob de Vries, Elma de Vries, Mariska Huisman en Hilde Govearts nemen deel aan de wedstrijd.

15 mei a.s. is de eerste Open Dag van kunstenaarscentrum de Uilenburcht in het centrum van Helmond, tegenover de Fonkel. Deze voormalige basisschool wordt al een half jaar gebruikt als atelierruimte voor verschillende kunstenaars, waaronder diverse vormgevers, fotografen en kunstschilders.

Er wordt ons vaak de vraag gesteld: Mag ik hier even binnen kijken? Ik heb hier vroeger op school gezeten! Omdat we dat niet kunnen blijven doen, hebben we besloten eenmaal per jaar een open dag te organiseren waarbij 15 mei 2011 de vuurdoop is.

Van 13.00 tot ca. 17.00 uur staan de deuren open. Kinderen kunnen zich vergapen en vermaken bij kindercircus Jacona (buiten, bij slecht weer binnen). Bij FotoPeet is een leuke fotosessie ter plekke mogelijk en bij Atelier Kralaria kun je even proeven aan glaskralen branden d.m.v. een mini workshop. Peerapong vertelt je graag over zijn werk, Petry laat haar beelden en sculpturen zien en bij Rieky kun je genieten van alle bloemenpracht met haar natuurkunst. Dit is nog maar een kleine greep uit ons aanbod!

Kom gerust langs!

Kijk voor alle informatie op onze website: http://www.uilenburchthelmond.nl

Koopzondag 26 juni 2011 tussen 13 en 17 uur vindt in het centrum van Helmond, het kasteel en de kasteeltuin het nieuwe evenement
Helmond in Beeld plaats. Het centrum is deze dag een groot beeldenpark met living statues op de Markt, in de Ameide- en Veestraat.
De kasteeltuin is omgetoverd tot een bijzondere beeldentuin: levende beeldengroepen van Helmondse bodem voeren acts op die zich afspelen in het verleden van Helmond. Speciaal voor kinderen is een schatkaart ontwikkeld. Zij kunnen zoeken naar een schat uit het verleden...

Meer informatie over het evenement is vanaf heden te vinden op: http://www.helmondinbeeld.com

Helmond in Beeld is een productie van Kuculemu en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Helmond in het kader van Volkscultuur 2011, Verhalen van Brabant, Rabobank Helmond, Gemeentemuseum Helmond en door de enthousiaste inzet van diverse Helmondse verenigingen.

Stichting ArtEvent Helmond presenteert met trots de expositie '1,2,3,4' waarin kunstwerken van de deelnemers van het project HAP centraal staan. De expositie vindt plaats op 29 mei 2011 (tijdens Artimond) in de voormalige bibliotheek (Markt 43 Helmond). Het doel van ArtEvent is het bieden van een podium voor jong creatief talent uit de regio Helmond. In de expositie vindt u een verzameling en versmelting van verschillende kunstdisciplines, zoals mode en vormgeving, beeldende kunst, taal en dichtkunst, graffiti, fotografie, digitale en analoge muziek en videokunst.

Voor meer info kun je kijken op http://www.arteventhelmond.nl

Op 26 juni vindt de Artyparty plaats van het project HAP: Lokaal 42 (Markt 42 Helmond), vanaf 19.30 uur.

Vrijdag 20 mei wordt in boekhandel De Ganzenveer in Helmond de gedichtenbundel Helmond gepresenteerd. De bundel is geschreven door de Helmondse stadsdichter Wim Daniëls. In de bundel staan 26 gedichten, die allemaal over mensen, straten, beelden en gebeurtenissen in Helmond gaan. Er zijn ook twaalf foto's in opgenomen, gemaakt door fotograaf Rob Donkers. Het eerste exemplaar van de bundel wordt uitgereikt aan Jan van den Eijnde, al 42 jaar werkzaam bij Van Oorschot Mode in Helmond, over wie in de bundel ook een gedicht is opgenomen. De presentatie bij De Ganzenveer begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk. De Ganzenveer is te vinden aan de Oude Aa, een zijstraat van de Veestraat. Na afloop van de presentatie is de bundel ook te koop (prijs 9,90). Desgewenst kan men de bundel dan ook laten signeren.

zaterdag 21 mei toeptoernooi bij d'n hap en d'n tap aanvang 13 uur .inschrijven aan de bar. er wordt getoept volgens de regels van d'n bond.cafe d'n hap en d'n tap bernadettestraat 9 in de bloemenwijk . graag tot ziens!!!!

ramon van ras

och jeej de cafee loopt leeg, er komen niet genoeg klanten meer binnen,het gaat niet snel genoeg, dan maar een toeptournooi,helemaal niet klantgericht alleen om jou zakken (sorry neus)te vullen,minder klanten wil zeggen minder briefjes, minder briefjes wil zeggen minder valse streepjes, wil zeggen minder inkomen dus minder voor mijn eigen gerief,dit noemen ze nou een kat in 't nou,die maakt rare sprongen,als kastelein ongeschikt.
betaal eerst je mensen uit 't verleden maar, die zitten met rekeningen die nog niet betaald zijn en je gaat weer vrolijk op dezelfde voet verder,leer je het dan nooit.

Bogaard Art - Kunsthuis, Galerie en Beeldentuin

Bogaard Art viert feest. Dit jaar is het precies vijf en twintig jaar geleden dat Bogaard Art zijn inmiddels landelijk bekende Beeldentuin inrichtte. Daarmee is Bogaard Art een van de oudste en grootste beeldentuinen van Nederland.

Zoals ieder jaar werden ook dit jaar kosten noch moeite gespaard om de 2,5 ha grote beeldentuin in te richten met een prachtige collectie beelden. Bekende kunstenaars uit binnen- en buitenland herscheppen de fraai aangelegde beeldentuin tot een feest van herkenning en verwondering.

Ongetwijfeld kunnen de bezoekers in de sfeervolle landschapstuin volop genieten van het uitzicht over het uitgestrekte gazon, de sfeervolle terrassen, de ruime bloemenborders, maar bovenal van een uitgelezen selectie van dikwijls verrassende sculpturen.

Bijzondere aandacht verdienen enkele buitenlandse kunstenaars. Madeleine van der Knoop (B) bijvoorbeeld heeft zich gespecialiseerd in mens- en dierfiguren in brons, realistisch, evenwichtig en meestal beschouwend. Maar vooral door haar manier van patineren bereikt zij een niveau dat slechts weinig collega's weten te evenaren. Geen wonder dat Van der Knoop ook internationaal is doorgebroken.

Wilfried Jacops (B) beheerst de beeldhouwtechniek als geen ander. Deze kunstenaar werkt uitsluitend in een directe techniek, dus zonder voorafgaande klei- of tekenstudies. Zijn werk is figuratief realistisch waarbij vooral vrouw en kind centraal staan. Zijn thema's gaan veelal om het ontstaan van het leven. Geboorte, liefde en emoties eisen de voornaamste plaats op in zijn oeuvre.

Gemma en Vincent van Leeuwen(D) blinken uit in hun glastechniek. Met veel vakmanschap snijden, breken en plakken zij als het ware het vlakke glas tot vormen waarmee zij hun objecten opbouwen die met elke lichtval weer anders zijn. Het licht speelt daardoor een grote rol in hun werk dat de kijker telkens weer boeit en verrast met een andere uitstraling.

Ook Jutta Vogelsberger (D) werkt met glas, zij het op een heel andere wijze. Deze kunstenares werkt sterk ambachtelijk. Na het lassen van ijzeren staven tot een skeletachtig model wordt het geheel van een draadnet voorzien. Hierop komt een laag beton waarmee het uiterlijk gevormd wordt. Als deze laag hard is, worden er stukjes gesneden glas op geplakt. Het glas heeft een intense kleur en glans, en blijft steeds weer fascineren. Het opbrengen van de verschillende stukken glas lijkt enigszins op schilderen en maakt een expressieve benadering van de sculptuur mogelijk. De wisselwerking tussen de kleurrijke mozaïekstukjes en de vorm van de sculptuur roept een eigen spanning op.

Ook dit jaar is de galerieruimte opengesteld voor het publiek waardoor de mensen nog meer kunnen genieten van enkele series prachtige collectie schilderijen, waarvoor o.a. Jos van Beek en Bernadette Leijdekkers garant staan..

De gastvrouwen Marlène en Natascha van Doorn weten ook dit jaar natuur en cultuur tot een prachtige twee-eenheid te combineren.

BOGAARD ART

Diversiteit en kwaliteit zijn de belangrijkste kenmerken van de Kunstmanifestatie in beeldentuin en galerie van Bogaard Art. Eigenschappen die, zo is de ervaring van de galeriehouders, de bezoekers zeker zullen aanspreken.

Kunstmanifestatie in beeldentuin en galerie van zaterdag 14 mei t/m 13 juni.

BEELDEN - SCHILDERIJEN - GLAS - KERAMIEK

Alleen open op zaterdag, zondag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Grote Overbrug 1 - 5707 LH Helmond - tel. 0492-536591 - http://www.bogaardart.nl

Ruime parkeergelegenheid en gratis entree

Ik mis nog Dale Chihuly. Kunnen jullie die ook uitnodigen? Dan kom ik zeker kijken.

Zoals op 13 mei werd aangekondigd werd gisterenavond de gedichtenbundel Helmond gepresenteerd. Die bundel is geschreven door de stadsdichter Wim Daniëls en het eerste exemplaar overhandigde hij aan Jan van den Eijnde, over wie in de bundel een gedicht staat.
Onderstaande foto werd gemaakt door Wim van den Broek.

En zojuist mailde Wim van den Broek deze tweede foto naar post@deweblog.nl:

Op 20 juni aanstaande organiseerd JOVD Helmond, de liberale jongerenorganisatie een activiteit over belastingen. Gastspreker is Toine Manders, voorzitter van de Nederlandse Libertarische Partij. Hij is in z'n geheel tegen belastingen en pleit ervoor deze af te schaffen. Na de lezing volgt een discussie met Toine Manders. De activiteit zal plaatsvinden om 20:00 uur in de bovenzaal van café het Pakhuis. Wil je erbij zijn? Stuur dan aub een mailtje naar bestuur@jovdhelmond.nl zodat we rekening kunnen houden met het aantal mensen

EEN AVOND PROGROCK IN DE LAKEI

Op zaterdag 18 juni staat De Lakei bol van de progressive rock! De spits wordt afgebeten door Sky Architect, een vijfmansformatie die binnenkort hun tweede CD zullen uitbrengen. De Nederlandse band oogste voor hun eerste CD (Excavations Of The Mind) al lovende kritieken, hetgeen resulteerde in een uitnodiging voor het prestigieuze Lorely Festival (D).

Als tweede band staat Mindgames op het programma. Deze vriendelijke Belgische formatie bracht inmiddels 3 CD's uit, waarvan de meest recente (MMX) uitstekend werd ontvangen.

Het sluitstuk van de avond is Anima Mundi, een Cubaanse formatie die momenteel door Europa tourt. De in 2010 uitgebrachte CD 'The Way' betekende de definitieve doorbraak voor het gezelschap. Hun eerste optreden in Europa (op het ProgSud festival in Marseille) was een doorslaand succes.

Er zijn nog kaarten (a € 12,50) beschikbaar, zie de website van De Lakei in Helmond (http://www.lakeihelmond.nl/). De organisatie is in handen van LiveProg.

STRIP-BOEK-SPEKTAKEL op 26 juni in LAKEI

De Boekenwurm in samenwerking met Made Events (een studieopdracht van het ROC Ter AA) een beurs waar boeken en strips centraal staan in poppodium LAKEI te Helmond op zondag 26 juni.

De Boekenwurm bestaat dit jaar 20 jaar en wilde dit vieren door een leuk spektakel te organiseren.

De activiteiten voor deze dag zijn: De striptekenaars van Suske en Wiske, Eugene Goossens & Dick Heijns komen signeren en zetten een leuke tekening in een album, Kinder-veiling en loterij, kleurwedstrijd met geweldige prijzen, Grabbelton, Suske & Wiske springkussen, Leescafé & een Kinderhoek (met kleuren en lezen), met Suske op de foto, en nog veel meer!

Er is ook een 1 Euro shop waar honderden artikelen van Suske & Wiske, boeken en strips te koop zijn voor €1,-! Zo krijgt u voor zeer weinig geld een volle tas met artikelen mee naar huis! En als u op de beurs iets koopt krijgt u het Suske en Wiske magazine met het unieke kortverhaal De Meteo Machine cadeau!

Vanaf 11.00 in de molenstraat 123 met Suske & Wiske, Strips, Boeken en veel meer geweldige artikelen! Kinderen hebben gratis toegang (onder begeleiding), de entreeprijs voor volwassenen bedraagt slechts €2, - en men krijgt een kopje koffie gratis en het kaartje is tevens een lot waar men leuke prijzen mee kan winnen.

Meer info >> http://www.stripfan.nl

Gratis Muzikale Reis met zanggroep Pabo.

Exclusief op zaterdag 25 juni zal zanggroep Pabo u een muzikale reis aanbieden.
Deze start om 19.00 uur op het Carat-Paviljoen in stadspark de Warande aan de Jan van Brabantlaan te Helmond. Pabo-Koor, Pabo-Junior en de Pabo-Band zullen ieder van zich laten horen, zo ook gezamenlijke muziek brengen tijdens deze muzikale reis.
Op deze manier kunt u alvast in de vakantiestemming komen.

Vrij toegang
Aanvang 19.00 uur
Zanggroep Pabo Helmond

Kasteelbelevenissen
Hét zomerprogramma voor kinderen

Naar een groot kasteel? Terug in de tijd? Avonturen in middeleeuwse kleding? Dat kan deze zomer in en rond het Kasteel van Helmond. Van 2 juli t/m 4 september is in het Gemeentemuseum Helmond weer een speciaal zomerprogramma voor kinderen te beleven.

Beleven, proeven en genieten van het verleden
Kinderen worden jonkvrouw, ridder, prinses of schildknaap en doen middeleeuwse spelletjes op het binnenplein. Ze bezoeken de oude ridderzaal, misschien zelfs de geheime zolder, maken een speurtocht door de kelders en leren zo van alles over de geschiedenis van het kasteel en haar bewoners. Vervolgens maken ze tijdens workshops een prinsessenhoed of wapenschild, leren boogschieten of bakken zelfs minnekoeck.

Gratis Toegang
Kinderen t/m 12 jaar betalen geen entree voor het museum, slechts een kleine bijdrage voor een aantal workshops. Op de website http://www.kasteelbelevenissen.nl is het volledige programma te bekijken. Aanmelden voor rondleidingen en workshops kan vooraf telefonisch of op de dag zelf aan de balie van het museum.

Meedoen aan een heerlijk zondagochtend ontbijtje met twitteraars en verzorgd met heerlijk brood van #StoepjeBakker bij Bedrijvencentrum Traverse? We vragen iedereen enkel beleg een ons beleg, een pak melk of iets anders lekkers 'ontbijterigs' mee te nemen... :-)
wat: een tweetup ontbijt
wanneer: zondag 21 augustus 2011
hoe laat: vanaf 09:30u.
tot ??
waar: Bedrijvencentrum Traverse Kasteel Traverse 68-100
5701 NR Helmond
06-81152022

Vanaf 09:30u. ben je welkom op zondag 21 augustus... Tot dan!

Kijk wie er al komt en Schrijf je even in op:
http://www.bedrijvencentrumtraverse.nl/ontbijtstoepje/

Helmond maakt zich op voor tweede kortebaandraverij

Helmond heeft er twee jaar op moeten wachten, maar op zaterdag 27 augustus 2011 vindt voor de tweede keer in de historie de kortebaandraverij plaats op de Kanaaldijk N-W. De eerste editie in juni 2009 was een groot succes.

De winst ging die vrijdagavond naar Yours or mine en Wim van der Mespel. De merrie, die deze dag debuteerde, zorgde in Helmond voor een grote verrassing. In de halve finale rekende ze af met Viva's Limburgia. Deze ruin moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats.

Viva's Limburgia is zaterdag 27 augustus de lokale favoriet. De ruin is in eigendom van de Helmondse familie Gerrits die met dravers in heel Europa succesvol is. Viva's limburgia is één van de beste kortebaners sinds jaren. De klasbak in training bij entrainement Aad Pools won in zijn carrière op de kortebaan al meer dan 30.000 euro. Dit seizoen was hij de beste in Assendelft en Egmond aan den Hoef. Op zijn thuisbaan in Helmond gaat hij ongetwijfeld voor de winst.

Kortebaanjaarboek.nl

De eerste start op de Kanaaldijk N-W is zaterdag 27 augustus om 18.30 uur. De inschrijving sluit donderdag 25 augustus om 10.00 uur. Mocht het deelnemersveld dan nog niet volledig zijn gevuld, wordt de inschrijving opengesteld tot vrijdag 26 augustus om 10.00 uur. Direct na de bekendmaking van de loting is het deelnemersveld op http://www.kortebaanjaarboek.nl te downloaden. Later volgt ook een voorbeschouwing. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, uitleg over de sport en wedmogelijkheden te vinden. Liefhebbers kunnen op de site ook gratis deelnemen aan een tipcompetitie waarvoor door Victoria Park Wolvega mooie prijzen beschikbaar zijn gesteld.

Het mooiste en grootste profcriterium van Nederland dit jaar op 24 juli 2012 in Stiphout. Profronde van Stiphout.

Knip - Carolus

Van 23 maart tot en met 29 maart
Helmondse voorjaarskermis: en drááien maar weer

Van 23 maart tot en met 29 maart kun je weer je zenuwen (en je maag) testen, want dan staat de Helmondse binnenstad in het teken van de Voorjaarskermis. Meer dan vijftig prachtige attracties zorgen ervoor dat jong en oud zich op een betaalbare manier amuseren. De kermis wordt opgesteld op de Markt, het Ameideplein en de Noord Koninginnewal tot aan de kruising met de Molenstraat.

Betaalbaar
De Helmondse kermis is volksvermaak voor gezinnen, opa’s en oma’s met kinderen of om lekker in je eentje te bezoeken. De Voorjaarskermis zou de Voorjaarskermis niet zijn zonder een aantal verrassende attracties. En betaalbaar. Eén euro voor alle kinderzaken, 2 euro voor de andere attracties, met uitzondering van de Booster Max en de Katapult.
Naast supersnelle high tech attracties kunnen bezoekers hun nostalgische kermisgevoelens ophalen. Wie wil er geen fraaie knuffel schieten in de schiettent of halsbrekende toeren uithalen voor zijn vrienden in de botsautootjes. De carrousel ontbreekt natuurlijk niet. Ook voor kleinere kinderen is er weer volop topvermaak te vinden. De pony’s zijn weer terug! Voor 1,50 maak je een ritje door de Ameidestraat.

Opening
De kermis is weer in de stad vanaf vrijdag 23 maart 13.00 uur. Om 16.00 uur wordt de kermis officieel geopend door wethouder Jan van Den Heuvel bij de attractie de “Hully Gully” ten hoogte van Noord Koninginnenwal nr. 13 . Er zijn drie nieuwe attracties die geopend worden: De Hully Gully, de Ice Jet en de Surf Party.
Actie: Van 16:00 tot 17:00 uur kun je gratis gebruik maken van de kinder- en vermaakzaken met de bonnen uit de Trompetter. Alle de andere zaken kun je de kortingsbonnen inleveren tijdens dat uur.

Happy Monday.
Voor maandag 26 maart zijn er kortingsbonnen, voor alle zaken, in het zondagsnieuws die je de hele maandag kunt gebruiken!

Vuurwerk
We sluiten de kermis af met een vuurwerkspektakel! Deze wordt vanaf het dak van het voormalig postkantoor aan de Watermolenwal afgevuurd rond de klok van 22:00 uur. Zorg dat je dit niet mist!

Natuurlijk wil je als ouder het beste voor je kind en houd je graag de sfeer goed in huis.
Toch merk je dat regelmatig in de valkuil trapt van straffen en mopperen zonder veel resultaat. Wij bieden je nu de kans om dat te doorbreken.
Het ouderschap kan enorm bevredigend en plezierig zijn, maar het is niet altijd gemakkelijk. Tijdens enkele bijeenkomsten krijg je concrete tips en handvatten over een effectieve manier van opvoeden waarin een positieve benadering van kinderen voorop staat.
De eerste avond gaat over de uitgangspunten en de effecten van een positieve opvoedstijl. Op de tweede avond is het onderwerp zelfvertrouwen en sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren. Op de laatste avond is het onderwerp veerkrachtige kinderen opvoeden.
De bijeenkomsten sluiten op elkaar aan maar ze zijn ook apart te volgen.
Deelnemen aan deze thema avond? U kunt zich aanmelden bij de bibliotheek in Helmond.
Data:
Donderdag 22 maart
donderdag 19 april
Op dinsdag 22 mei
Waar : Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11, Helmond
Tijd : inloop vanaf 19:30 aanvang 20.00 tot 22:00 uur
Mail : info@bibliotheekhelmondpeel.nl
Telefoon : 0492-522220
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Centrum Jeugd en Gezin in Helmond, tel 0800-5566555 (gratis) of info@cjghelmond.nl

Jeugdvereniging de Vonk organiseert zaterdag 12 mei een piratenmiddag.

Komend weekend kanopolo bij Helmvaarders

HELMOND – Komend weekend wordt in de Zuid Willemsvaart in Helmond voor de achttiende keer het Helmond International Tournament, het grootste kanopolotoernooi van Europa gehouden. Zestig teams uit onder meer Nederland, Duitsland, Polen, Denemarken en België strijden in drie divisies om de prijzen. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk.

De wachtlijst telt nog zeker tien teams. “Jammer, maar we zitten echt aan het maximum”, stelt toernooidirecteur Joris Heesakkers die in 2011 voor zijn inspanningen bij organiserende vereniging HWC De Helmvaarders de Sportvrijwilligersprijs kreeg uitgereikt. “Dit toernooi staat in pololand bekend als een toernooi met een uitstekende sfeer en een goed niveau. Dat willen we graag zo houden.”
Voor de ruim tweehonderd wedstrijden worden, naast het altijd aanwezige hoofdveld, zes extra velden aangelegd. Op zaterdag start het wedstrijdprogramma om acht uur ’s ochtends. De laatste wedstrijd staat voor half zeven gepland. Ook op zondagochtend wordt om acht uur gestart. Om drie uur vinden de finales plaats in de tweede en derde klasse. Om half vier wordt de grote finale gespeeld, waarna om kwart over vier de prijzen worden uitgereikt.
De accommodatie van HWC De Helmvaarders ligt aan de Kanaaldijk Zuidoost 50 en is te bereiken vanaf de Vossenbeemd.

NK slalom
Tegelijkertijd met het grote kanopolotoernooi zijn de slalomvaarders van HWC De Helmvaarders op zaterdag en zondag actief tijdens het Nederlands Kampioenschap dat in Zoetermeer wordt gevaren. Op de wildwaterbaan van DWD is Claudia Leenders wel ongeveer zeker van de titel bij de dames. Dian Derks en Maartje Otten maken beiden ook kans op een podiumplek. Bij de mannen is Sander Berkers kanshebber op een medaille bij de C1-vaarders. Jacob van de Kerkhof en Jelle Tosseram staan voor de grootste uitdaging. Zij moeten zich bij de beste drie junioren varen om zich te kwalificeren voor het EK dat in september in Slovenië wordt gehouden.

Komend weekeinde zullen ruim 200 Scouts hun tenten opslaan op terrein de Zandbergen in Helmond (Stiphoutse bossen). Dan worden namelijk de Regionale Scouting Wedstrijden voor de regio Helmond gehouden. Het gaat om teamwedstrijden; in totaal nemen er 35 teams deel die bestaan uit 5 tot 7 verkenners (jongens), gidsen (meisjes) of scouts (gemengd). De organisatie en begeleiding worden verzorgd door ongeveer 65 kaderleden uit de regio.

Hoewel plezier voor de deelnemers en de leiding voorop staat, is het wedstrijdelement toch ook belangrijk. De scouts worden o.a. beoordeeld op hun vaardigheden bij het kamperen (tent opzetten, koken, veiligheid, hygiëne) en op hun kennis van technieken als kaart- en kompas lezen. Ook zijn er verschillende spelen waarmee punten te verdienen zijn.

Thema: Game Over
Het hele weekend staat in het teken van “Game Over”, gebaseerd op de populaire computergames zoals Mario Bros. Dit thema is verwerkt in de opdrachten en spelen waar de Scouts mee te maken krijgen.

De nummers 1 en 2 van deze wedstrijden mogen met Pinksteren meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden in Baarn. Daar gaan ze de competitie aan met de winnaars van de andere regio’s en districten in ons land. Een gigantische happening, waar alle Scouts graag bij willen zijn. Reden genoeg voor alle deelnemers aan de regionale wedstrijden om hun allerbeste beentje voor te zetten.

Dodenherdenking in Helmond
Op vrijdag 4 mei herdenken we onze doden. In Helmond vindt de dodenherdenking plaats bij het bevrijdingsmonument in het Hortensiapark, aan de zijde van de Wethouder van Wellaan.
Het programma is als volgt:
19.30 uur: Kinderen brengen bezoek aan St. Jozefgedachteniskapel en steken waxinelichtjes aan
19.40 uur: Samenkomst bij bevrijdingsmonument
19.45 uur: Twee liederen door Helmonds Mannenkoor
19.50 uur: Gedicht van leerling Dr.Knippenbergcollege
19.54 uur: Toespraak burgemeester drs. A.A.M. Jacobs
19.58 uur: “Last Post” door trompettist
20.00 uur: Twee minuten stilte
20.02 uur: Krans- en bloemlegging door burgemeester drs. A.A.M. Jacobs (namens het college van burgemeester en wethouders), de heer J.H.J.M. Roefs (namens de gemeenteraad), vertegenwoordiging Helmondse veteranen, publiek. Tot slot worden door de aanwezige jongeren bloemen bij het monument neergelegd.
20.10 uur: Wilhelmus door Helmonds Mannenkoor
20.15 uur: Einde samenkomst bij het bevrijdingsmonument.

Dodenherdenking in Helmond


LIVE: Benefiet Festival Kadowinja met MC Music Project + Jamsessie Band + Djembé Act
Vrijdag 11 Mei 2012 vanaf 21:00u staat het Muziekcafé Helmond in het teken van de kansarme kinderen in Afrika. Het gaat hier om een unieke samenwerking tussen het Muziekcafé en de stichting Kadowinja. Een van de doelen van de Stichting Kadowinja is om kansarme Afrikaanse kinderen een plaatsje op school te bieden en dat doel vormt de opzet van deze gezellige avond. Door middel van onder anderen een vrijwillige bijdrage, gooi-voor-goed-doel-bakken en een veiling van Afrikaanse attributen wordt aan een zo hoog mogelijke opbrengt gewerkt.

Deze benefietavond wordt muzikaal ingekleed door MC Music Project en de Jamsessie band en een djembé-trommelgroep.
MC Music Project bestaat uit een in het muziekcafé samengestelde groep muzikanten die het publiek gaat vermaken met een zeer uiteenlopende setlist met topnummers. Rocken MC-Style gegarandeerd.
Daarnaast komt de Jamsessie Band haar kunsten vertonen. Voor deze gelegenheid hebben een aantal vaste gasten de koppen bij elkaar gestoken om een superlijst met klassiekers en covers samen te stellen. Zoals de naam van de band al suggereert, worden deze nummers met de nodige vrijheid ten gehore gebracht.
Een Djembé-trommelgroep zal de sfeer nog verder de hoogte in blazen. Een djembé is een Afrikaanse trommel van een uitgeholde boomstam met geitenvel waaruit zo’n 30 verschillende geluiden te produceren zijn. Samenspel is van het hoogste belang bij djembé-trommelaars en dat is precies wat de essentie vormt van deze avond, namelijk “samenwerken aan iets moois”.

Meer informatie over de Stichting Kadowinja is te vinden op deze website.
Het Muziekcafé Helmond is al geopend vanaf 15:00u. De toegang is gratis.

The God Story

Vrijdag 1 juni 2012 en Zaterdag 2 juni 2012

Zaal open 20:00u
Gratis entree

The God Story is een indrukwekkend evenement. Tijdens een avond met muziek, rap, dance, film en andere optredens worden mensen voorgesteld aan het levensveranderende Verhaal van God.
Deze evenementen vinden plaats in populaire locaties, over heel Europa en nu dus ook in Helmond!

Vrijdag 1 juni en Zaterdag 2 juni komt The God Story naar ons toe en kun je gratis komen genieten van verschillende culturele uitspattingen door met name jonge mensen.

De inloop is vanaf 20.00 uur; het evenement start om 20.30 uur.

http://www.thegodstory.org
http://www.facebook.com/thegodstory

Volg ons op Twitter @TGSHelmond

Het is in de Lakei, Molenstraat 23
zie http://www.lakeihelmond.nl

Hierbij doen we een oproep aan alle oud werknemers van de EDAH ,op 30 sept. 2012 is er een Reunie in het Edah museum,aanmelden tot 01-08-2012
Bijna 100 jaar heeft dit bedrijf hier in de regio: Helmond/Bakel/Deurne/Someren/Gemert e.o en ver daarbuiten , voor een arbeids plek gezorgd,jammer dat het moest verdwijnen .
Daarom iedereen die een Edah gevoel heeft kan/mag zich melden,of het ze nu de kassa juffrouw of magazijn bediende /kantoor of chauffeurs zijn geweest ,allen die willen komenis welkom,
( ook de partner) Voor meer info http://www.edahmuseum.nl of e-mail c.claasens@upcmail.nl of per tel op vrijdag middag 0492-661947

‘IN DE KREUKELS’
Open bijeenkomst over vergoeding bij letsel te Helmond

Op 14 juni 2012 wordt een informatiebijeenkomst gehouden voor slachtoffers van ongelukken met letsel. De bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk en zal van 15.00 tot 17.00 uur duren. Deskundige de heer Van Schaik gaat deze middag nader in op schadevergoeding bij letsel na een verkeers- of bedrijfsongeval.
Locatie: centraal kantoor LEVgroep Leven & Verbinden Penningstraat 55, 5701 VK Helmond.
Reservering: telefoonnummer 040 – 20 44 45 of http://www.indekreukels.nl

Praktische voorbeelden
In Nederland worden elk jaar 18.000 mensen opgenomen in het ziekenhuis die gewond zijn geraakt in het verkeer. Ongeveer 100.000 slachtoffers worden alleen behandeld op de Eerste Hulp. Jaarlijks zijn er ook ongeveer 230.000 bedrijfsongevallen met uitval als gevolg.
Gedupeerden krijgen niet alleen te maken met tijdelijk of blijvend letsel, maar ook met financiële gevolgen door onkosten en verandering in inkomsten, werk en ziektekosten. In veel gevallen kan de financiële schade verhaald worden. Een schadevergoeding regelen is vaak lang en ingewikkeld. Tijdens de open bijeenkomst krijgen de deelnemers meer inzicht in het proces van aansprakelijkstelling en schadevergoeding. Daarnaast geeft de spreker ook veel uitleg bij voorbeelden en tips uit de dagelijkse praktijk. Er is ruimte voor algemene of persoonlijke vragen.

Succesvolle start Vrijwilligers in het Algemeen Maatschappelijk Werk

Afgelopen jaar is LEVgroep, een regionale organisatie voor Welzijn en Zorg, gestart met het project VIA, dat staat voor Vrijwilliger In Algemeen Maatschappelijk Werk. Maatschappelijk werkers en vrijwilligers werken hierbij samen om cliënten van LEVgroep zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden. VIA vrijwilligers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen om hun werkzaamheden uit te mogen voeren. “Bij vragen of problemen is het niet altijd noodzakelijk om ondersteuning te krijgen van een maatschappelijk werker”, aldus projectleider Dennis Elliott. “Vaak kan een vrijwilliger een waardevolle inbreng zijn.”

In 2011 startte het project met vier pilots. Dit jaar gaan vrijwilligers ook aan de slag bij overige (wijk)teams. Maatschappelijk werkers kunnen dan een beroep op hen doen. Maatschappelijk werker Geert Lemmen is blij met de ondersteuning van de vrijwilligers, “Vrijwilligers worden ingezet bij begeleiding naar instanties. Ze bieden een luisterend oor, ondersteuning bij praktische zaken en hulp bij het leggen van contacten.”

LEVgroep is altijd opzoek naar nieuwe vrijwilligers in Laarbeek, Asten-Someren, Helmond, Son en Breugel. Ben jij sociaal, betrouwbaar, vind je het leuk om andere mensen te ontmoeten en doe jij graag iets voor een ander? Neem dan contact op met Dennis Elliott, projectleider VIA, (0492) 59 89 89 of dennis.elliott@levgroep.nl

Oranje Fonds
LEVgroep is blij met de financiële bijdrage vanuit het Oranjefonds die het project VIA mede mogelijk maakt. Het Oranjefonds is het grootste, nationaal fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer €24 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Maxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Heistraat Braderie

Zondag 10 juni a.s. wordt de tweede editie van de grote Heistraat Braderie gehouden. Van 10.00 tot 17.00 uur valt er voor jong en oud van alles te beLEVen. Hoogtepunt is het optreden van de Helmondse zangeres Rochelle Perts, aanvang 16.45 uur.

Muziekcafé Helmond: Live: Muffler Men (BE)

Op Zaterdag 23 Juni om 22:00u komt de Muffler Men naar het Muziekcafé Helmond om een strak en explosief optreden weg te geven.

Met slechts drums, elektrische gitaar en basgitaar en vocals wordt een stuk alternatieve rock neer gezet wat het meeste neigt naar stoner rock. Het zal niet verwonderlijk zijn dat invloeden van Queens of the Stone Age, Foo Fighters en Muse te horen zijn in het eigen werk van deze indrukwekkende band.
Dit power trio uit Gent (BE) staat garant voor veel energie en veel volume. Het unieke aan Muffler Men is dat zij die eigenschappen perfect weten te combineren tot één oorstrelende sound, één subliem geheel.

Vrijwel alle Belgische non-mainstream-festivals hebben al mogen genieten van hun live-performance en nu verschuift Muffler Men eindelijk hun ambities over de grens. Het muziekcafé Helmond heeft de eer om als een van de eersten in Nederland om Muffler Men op hun podium te mogen ontvangen.

Begin 2011 heeft Muffler Men hun debuut-album “Trigger and Fly” opgenomen. Hiervoor is samengewerkt met niet de minste uit de scene, namelijk Tony De Block (Hooverphonic), Werner Pensaert (U2, Rammstein) en Brian Gardner (Queens of the Stone Age, Foo Fighters, David Bowie). Kortom een bewijs dat het hier om een band gaat met internationale allure en ambitie.

Entree is gratis.

Muziekcafé Helmond: E-Bird Music Summer Travel

Vrjidag 29 Juni vanaf 22:00u zijn de draaitafels van het Muziekcafé Helmond voor DJ E-Bird met zijn muzikale zomerreis door de tijd. De meest zomerse nummers van de beste albums van de beste artiesten zullen voorbij komen.

De Music Travel’s van E-Bird gaan altijd van de jaren vijftig tot de hedendaagse populaire muziek waarbij juist niet de meest grijsgedraaide nummers aan bod komen.
De Summer–editie legt de meer nadruk op zonnigere muziekstijlen zoals Jamaicaanse Reggae, Afrikaanse Funk, Jazz Dance en Cubaanse Salsa. Maar ook de reguliere muziekgenres worden gedraaid, weliswaar met zomerse nummers en uitvoeringen.

E-Bird Music Summer Travel brengt deze avond het muzikale equivalent van zwoele temperaturen met verkwikkende briesjes naar het Muziekcafé Helmond.

De toegang is gratis.

Muziekcafé Helmond: LIVE: Jacky Checker + Generaal Mus

Voor zaterdag 30 Juni omstreeks 22:00u heeft ‘t Muziekcafé Helmond deze keer twee bands gestrikt. Jacky Checkers en Generaal Mus mogen het druk geprogrammeerde podium gebruiken om twee stevige optredens neer te zetten.

Jacky Checker is een vuige Tilburgse postpunk / rockband en speelt inmiddels bijna drie jaar samen. Op sexy, rauwe en doortastende wijze perst dit vijftal hun vuige en melancholieke werk uit de boxen. Hun sound ligt een beetje tussen Bowie ‘meets’ the Deftones enerzijds en Queens of the Stone Age en Joy Division anderzijds.

Generaal Mus komt eveneens uit Tilburg. Sinds de zomer van 2009 is deze band continue in ontwikkeling en aan het experimenteren. Daardoor is een geheel eigenwijze en eigenzinnige sound ontstaan dat prog-rock als basis heeft. Opmerkelijk dat de band geen zanger heeft en nog opmerkelijker dat dit heel goed mogelijk blijkt te zijn. Erg spannend luistervoer geïnspireerd door vele rockbands en –stijlen.

Een avond vol ruige rock met twee bands die ondanks behoorlijke verschillen, uitstekend op een avond bijeen gebracht kunnen worden.

(Entree is gratis._

Alzheimer Café: Wat kan de WMO voor u betekenen?

Wat houdt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) precies in? Wat heeft de WMO te bieden voor mensen met dementie en hun naasten? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van huidige regelingen? Zijn er verschillen per gemeente? Is er al iets te zeggen over welke mogelijkheden er in de toekomst zijn?
Op donderdag 21 juni as. komen deze en andere vragen aan bod in het Alzheimer Café. Te gast is Karin Erps, kwaliteitsmedewerker bij de Zorgpoort.

In de maanden juli en augustus is het Alzheimer Café gesloten, het eerstvolgende café vindt plaats op donderdag 20 september.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie (in welke vorm dan ook) te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand, in Serviceflat de Ameide, Ameidepark 8 in Helmond.
Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café bent u op 21 juni, zonder aanmelding vooraf, vanaf 19.00 uur van harte welkom voor een kopje koffie of thee. Het programma start om 19.30 uur. Na het gesprek met de gastspreker is er tijd voor een drankje. Daarna is er alle gelegenheid uw vragen te stellen of ervaringen te delen. Na de afsluiting, rond 21.00 uur blijft u welkom om nog iets te drinken en na te praten tot 21.30 uur.

Alle inwoners uit Helmond en omliggende gemeenten zijn van harte welkom in het Alzheimer Café.

Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Stichting LEVgroep Leven & Verbinden, telefoon 0492-59 89 89 (tijdens kantooruren)

USA Car and Bike Meeting

Op zondag 15 Juli 2012 vanaf 12:00u is het de beurt aan de jaarlijkse USA Car and Bike Meeting. Dit evenement is een samenwerking tussen Back Stage Chevy Club Helmond en Muziekcafé Helmond en is inmiddels een begrip in Helmond.

De gehele omgeving van de Noord èn Zuid Koninginnewal vormt het toneel voor vele, doorgaans klassieke, maar zeker unieke USA-cars en er is een speciale area voor motoren ingericht. Veel eigenaren zullen graag het geluid van hun voertuig laten horen, een blik onder de motorkap bieden of een gesprek voeren over hun passie.

De vele kraampjes op de festivalmarkt bieden een grote variëteit aan onder anderen lederen jacks, buttons, platen, tassen, vlaggen en T-shirts. Aan de kinderen is ook gedacht en voor hen staat er onder andere een groot springkasteel. En bij de uitgebreide Amerikaanse barbecue kan men terecht voor o.a. saté, shaslicks, braadworsten, hamburgers enzovoorts.

Live-muziek mag niet ontbreken tijdens zo’n evenement en dat is er volop. ’t Muziekcafé Helmond heeft 3 geweldige en sfeervolle bands weten te boeken.
Dwayne & the Texmexplosion speelt texmex, blues en rock ‘n’ roll. Deze vierkoppige band uit Limburg bestaat uit de piepjonge, vingervlugge rock-accordeonist Dwayne Verheyden aangevuld met 3 muzikanten van grote klassen. Een band met inmiddels veel internationale ervaring.
Hi-Tombs biedt roots en wild southern rockabilly. Voor Rockabilly van het eerste uur is men bij dit trio aan het juiste adres.
Lil’ Esther & her Tinstars uit Den Haag hebben een repertoire van 40-er en 50-er jaren en western-swing rockabilly. De zoetgevooisde stem van Ester weet tot de diepste regionen van de ziel door te dringen. De Tinstars hebben afzonderlijk een geheel andere stijl. Hierdoor ontstaat een zeer afwisselend optreden, uitermate geschikt voor een brede groep liefhebbers.
DJ Harry v.d. Westerloo zorgt voor passende muziek voor, tussen en na de bands.

De USA Car en Bike Meeting is uitgelezen moment om te genieten van een praatje, een drankje, een hapje, veel live-muziek, en natuurlijk oude en nieuwe Amerikaanse auto’s en motoren en de toegang is gratis.

Kasteelbelevenissen 2012
Hét zomerprogramma voor kinderen

Naar een groot kasteel? Terug in de tijd? Avonturen in middeleeuwse kleding? Dat kan deze zomer in en rond het Kasteel van Helmond. Van 30 juni t/m 2 september is in het Gemeentemuseum Helmond weer een speciaal zomerprogramma voor kinderen te beleven.

Beleven, spelen en genieten van het verleden
Kinderen worden jonkvrouw, ridder, prinses of schildknaap met hun zelfgemaakte wapenschild, helm en hoed. Ze bezoeken de oude ridderzaal, misschien zelfs de geheime zolder, maken een speurtocht door de kelders en leren zo van alles over de geschiedenis van het kasteel en haar bewoners.

Gratis Toegang
Kinderen t/m 12 jaar betalen geen entree voor het museum, slechts een kleine bijdrage voor een aantal workshops. Op de website ww.kasteelbelevenissen.nl is het volledige programma te bekijken. Aanmelden voor rondleidingen en workshops kan vooraf telefonisch of op de dag zelf aan de balie van het museum.

Gemeentemuseum Helmond

Havana Soul Swing

Op vrijdag 6 Juli 2012 vanaf 22:30u kan er weer lekker gedanst, geswingd en geborreld worden bij het Muziekcafé Helmond tijdens de Havana Soul Swing. DJ Boogaloo en DJ E-Bird hebben hun Soul, Swing, Salsa, Latin & Rumba-platen weer afgestoft en staan ze te popelen van ongeduld om die zomerse juweeltjes te draaien.

Dit is de eerste van zeven Havana Soul Swing-afterparties en ze zijn steeds aansluitend op de kasteeltuinconcerten. Al jaren vormen deze avonden een grote publiekstrekker. Dat is ook niet zo gek aangezien de kasteeltuinconcerten die sfeer er goed in brengen bij de gasten en die gezelligheid wordt vervolgens voorgezet bij ’t Muziekcafé.

Iedereen is welkom om tot de late uurtjes door te feesten bij Havana Soul Swing en de toegang is gratis.

Muziekcafé Helmond: LIVE: Down and Dirty

Zaterdag 7 Juli om 22:00u heeft het Muziekcafé de band Down and Dirty op het podium staan. Down and Dirty spelen op en top blues op robuuste wijze. Blues die je pakt. Blues met ballen.

Met maar liefst met zes man sterk weet Down and Dirty al meer dan tien jaar zich te onderscheiden in de Nederlandse Blues-scene door op overtuigende en sterke manier vrijwel alle blues-stijlen te integreren in hun muziek. Hiermee wordt alleen weggekomen wanneer de muzikanten perfect op elkaar ingespeeld zijn en dat is àbsoluut het geval hier. Opvallend is ook de rauwe, diepe en opzwepende stem van de frontman Frank van den Hoogen waarmee hij precies het juiste onderscheid weet te maken tussen goede en een geweldige bluesband.

De blueskenners onder het publiek zullen invloeden herkennen van o.a. Walter Trout, George Thorogood en B.B. King. Behendig wordt eigen werk met covers afgewisseld. Dit eigen werk is ook terug te vinden op één van hun cd’s.

Entree is gratis.

Op zoek naar interessant vrijwillig werk?

Vacaturebank voor vrijwilligers
van LEVgroep biedt uitkomst

De vacaturebank voor vrijwilligers van LEVgroep Leven & verbinden, gevestigd aan de Penningstraat 55 in Helmond, kan zowel de toekomstige vrijwilliger als de organisatie op zoek naar vrijwilligers bijstaan in hun zoektocht.

Via de site http://www.levgroep.nl kan worden doorgeklikt naar de site van de Vrijwilligerscentrale. Op die site staat een link naar de vacaturebank, waarin alle vacatures staan vermeld. Door in te loggen kan direct op een vacature worden gereageerd. Ook kunnen vrijwilligers in spe tijdens kantooruren binnenlopen op het centraal kantoor van LEVgroep en onder het genot van een kop koffie of thee een inschrijfformulier invullen en in de mappen met vacatures bladeren om te kijken of er een interessante vacature bij zit.
Voor meer informatie over vrijwilligerswerk of een specifieke vacature kan een afspraak worden gemaakt met de consulente van de vacaturebank, Carla Schepers. Zij is aanwezig op maandag en dinsdag van 09.00 tot 14.00 uur en donderdag van 09.00 tot 17.00 uur. Het maken van een afspraak kan via de receptie van het centraal kantoor van LEVgroep, telefoonnummer 0492 – 59 89 89. Ook op het inschrijfformulier kan interesse in een gesprek met de consulente worden aangegeven.

Vrijwilligerswerk voegt iets toe aan het leven van een ander en dat van de vrijwilliger. Heel veel activiteiten in wijken, buurten, gemeenschappen, verenigingen en organisaties zouden niet bestaan zonder de inzet van al die mensen die daar voldoening uit halen. Een op de vier Nederlanders is vrijwilliger. Het mooie van vrijwilligerswerk is dat het om verschillende redenen wordt gedaan en dat het ook op verschillende manieren kan worden gedaan.

Muziekcafé Helmond: Havana Soul Swing

Vrijdag 13 Juli 2012 vanaf circa 22:30u wordt bij het Muziekcafé Helmond de zomerse sfeer voorgezet met de Havana Soul Swing. DJ Boogaloo en DJ-E-Bird bieden volop gelegenheid om lekker te dansen op de beste Soul, Swing, Salsa, Latin & Rumba.

Deze tweede editie van zeven Havana Soul Swing-afterparties sluit uitstekend aan op de reggae, soul en rockband Splendid die bij de kasteeltuinconcerten geprogrammeerd staat.
Daarnaast vormt de Havana Soul Swing al jaren een gezellige ontmoetingsplek om met vrienden af te spreken, om oude bekenden weer eens tegen te komen of om nog simpelweg een paar uur door te feesten na de kasteeltuinconcerten.

De toegang is gratis.

Muziekcafé Helmond: Havana Soul Swing

Vrijdag 20 Juli 2012 vanaf 22:30u zullen bij het Muziekcafé Helmond DJ Boogaloo en DJ-E-Bird hun beste Soul, Swing, Salsa, Latin & Rumba-albums weer op de draaitafels leggen. Een uitstekende ambiance weten zij steeds neer te zetten met aanstekelijke, dansbare en zomerse songs.

De band Amariszi zal met hun Balkanbeats het kasteeltuinconcert in een mediterrane sfeer brengen, waarna het publiek verder kan feesten op de 3e Havana Soul Swing-afterparty. Maar simpelweg bijkomen of verder kletsen is net zo goed mogelijk, tenslotte vormt de Havana Soul Swing al jaren voor velen de gelegenheid bij uitstek om het genot van de kasteeltuinconcerten voort te zetten bij het Muziekcafé.

De toegang is gratis.

Het 250ste bericht van deze log is aan Muziekcafé Helmond

met

LIVE: Two Man Band Night

Voor Zaterdag 21 Juli 2012 om 22:00u heeft het Muziekcafé maar liefst drie rockbands weten te strikken. Alle drie de bands bestaan uit twee personen en mogen met recht complete bands genoemd worden.

Young and Damaged is een post-hardcore-punk-noise duo uit Deurne. Deze twee vrienden hebben één doel en dat is samen muziek maken en dan het liefst live. Op brute en meedogenloze wijze brengen deze drummer en gitarist spastische rauwe muziek met veel energie en inzet en hier en daar een oerkreet. Geïnspireerd door o.a. Sonic Youth, Nirwana, Joy Division, System of a Down weten ze de geluidsboxen tot hun limiet te testen.

Those Foreign Kids komt uit Haarlem. Eveneens met drums en gitaar speelt dit tweetal alternative en garage rock. Beide bandleden nemen daarnaast ook de vocalen voor hun rekening. Hun debuutalbum ‘Rekkordings’ wordt aan het publiek gepresenteerd met de energie van Death From Above 1979 en de gruizige fuzz-lagen van A Place to Bury Strangers.

Edelhout uit Helmond mixt rauwe garage, stoner en bluesrock door elkaar met veel enthousiasme en nog meer passie. Met z’n tweeën nemen ze de gitaars, drums en vocals voor rekening. Met invloeden van o.a.The White Stripes, Led Zeppelin, Ramones en The Kinks wordt hun eigen werk er vanaf de eerste toon tot de laatste rif goed in geknald. De band noemt zichzelf een blaasorkest en wat ze daarmee bedoelen, mag het publiek zelf ervaren.

Dus drie enorm gemotiveerd bands die de kleine bezetting overcompenseren met decibels. Rauw, hard en vol gas is wat men kan verwachten vanavond.

De toegang is gratis. Het Muziekcafé is al om 17:00u geopend.

Op vrijdag 24 augustus 2012 organiseert stichting Marokkanenbrug in samenwerking met de LEV-groep en Werkgroep Salaam de "Vrijdagmiddag couscous" in Wijkhuis De Fonkel.

Aanvang 17.30u - Einde 21.00u.

Wat is de vrijdagmiddag Couscous?
Vanuit de Marokkaanse traditie wordt de vrijdagmiddag benut om, onder het genot van couscous, stil te staan bij maatschappelijke ontwikkelingen. V...an oudsher een traditie waarin men elkaar inspireert en vanuit betrokkenheid een bijdrage levert aan de samenleving. Vanuit dit gedachtegoed brengen we de Vrijdagmiddag Couscous naar Nederland!

Wij nodigen u uit…
Een goed gesprek met ons allen over maatschappij, mens en samenleving. Op 24 augustus aanstaande zoomen we in op de verborgen ambities van Marokkaanse jongeren. Er is duidelijk behoefte om deze ambities te activeren. De Vrijdagmiddag Couscous wordt in samenwerking met de LEV groep en werkgroep Salaam georganiseerd.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan aan op: http://www.vrijdagmiddagcouscous.nl

Muziekcafé Helmond: Havana Soul Swing

Vrijdag 27 Juli 2012 vanaf 22:30u brengen DJ Boogaloo en DJ-E-Bird hun beste Soul, Swing, Salsa, Latin & Rumba-songs mee naar het Muziekcafé voor de Havana Soul Swing. Een zwoele sfeer met naar verwachting een zomerse avond staat op het programma van deze avond.

Nadat de driemans-formatie Sense het publiek bij het vierde kasteeltuinconcert naar een opperbeste stemmig heeft gebracht, staat de MC-crew klaar om die stemming nog verder te vergroten bij de gezelligste afterparty na het kasteeltuinconcert. Vol is niet vol, want buiten het Muziekcafé wordt zoals gebruikelijk ook gefeest.

De toegang is gratis.

Muziekcafé Helmond: LIVE: Gentlemen of Verona (BE)

Zaterdag 28 Juli om 22:00u treedt de band Gentlemen of Verona op in het Muziekcafé te Helmond met een avond vol garage rock, post-punk en indie rock.

Minimalistisch, rauw en vlijmscherp zijn drie woorden waarmee je de sound van deze band het beste kan omschrijven, veroorzaakt door stevige gitaarriffs, wulpse baslijnen en een ruwe drumstijl. De drijfkracht ligt grotendeels bij de diepe en donkere stem van de bezwerende frontvrouw Debby Termonia waarmee duidelijk is dat er ook een lady deel uit maakt van de Gentlemen of Verona. Samen met vier uitstekende muzikanten worden zowel post-punkfans als liefhebbers van pure indie op hun wenken bediend. Het eigen werk doet het midden aan van Iggy Pop, PJ Harvey en Karen O waarbij overeenkomsten met Triggerfinger herkenbaar zijn.

Dit Belgische vijftal is met inmiddels drie afgeleverde langspeelalbums hard op weg om hun professionele carrière uit te bouwen. Hun laatste album ‘Raw’ is nog maar een paar maanden geleden gereleased. Met vocalen die klinken als een kerkklok en een muur van muziek gaat het hier om een stevig en ruw album waarop hoogtepunten in rap tempo elkaar opvolgen. Perfect om helemaal los te gaan.

Entree is gratis.
(Het Muziekcafé Helmond is geopend vanaf 17:00u.)

Jubilerend VVN-Helmond houdt expositie in bibliotheek

In de komende vakantieperiode (om precies te zijn tot en met 25 augustus) houdt de jubilerende VVN-afdeling Helmond een expositie in de bibliotheek. VVN-Helmond bestaat 75 jaar. De expositie geeft een beeld van 75 jaar bevordering verkeersveiligheid in Helmond en in Nederland. Menig bezoeker krijgt ongetwijfeld nostalgische gevoelens bij het zien van vele bekende VVN-posters uit vroeger tijden. Er zijn ook zwart-wit-filmpjes te zien van verkeersexamens uit vroeger tijden in Helmond. VVN-Helmond heeft voor deze gelegenheid een kleine brochure gemaakt met daarin een kort historisch overzicht en een kijk op de handel en wandel van de afdeling in deze tijd. Het boekje kan gratis meegenomen worden.

Te zien tijdens openingsuren van de bibliotheek
De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan de Watermolenwal. U vindt de tentoonstelling op de eerste verdieping van de bibliotheek.

VVN-afdeling Helmond

Uit de nieuwsbrief van Lokaal 42:

De platenkast van...
Bij Lokaal42 delen enthousiaste muziekliefhebbers hun muziek liefde en hun collectie, deze week maakt Noud uit Helmond zijn debuut achter de muziekdesk bij Lokaal 42. Voor degene die Noud wel of juist niet kennen, het lijkt ‘n stille & rustige gast maar pas op als ie z’n muziekale hart laat spreken, dit is wat ie over z’n platenkast aan ons los laat....

Uit mijn uitgebreide muziekcollectie maak ik een afwisselende selectie van Pop, Rock, New Wave, onverwachte covers en een vleugje psychidelica.

Expect the unexpected.

Zaterdag 28 juli vanaf 22:00 uur op de mainstage in Lokaal 42, Markt (42) in Helmond.

Muziekcafé Helmond: Havana Soul Swing

Op vrijdag 3 augustus om 22:30u staan DJ Boogaloo en DJ E-Bird in de startblokken om de Havana Soul Swing te voorzien van geweldige Soul, Swing, Salsa, Latin & Rumba-songs. Meer dan 4 uur lang brengen ze de fijnste zomerse muziek naar het Muziekcafé Helmond.

In de kasteeltuin zorgt de tribute-band Totolicious voor het nodige spektakel met de mooiste en beste nummers van de rockband Toto. Na dit vijfde kasteeltuinconcert kan er natuurlijk weer gekletst, na-geborreld maar zeker geswingd worden op de leukste en gezelligste KTC-afterparty. Dit kan allemaal zowel binnen als buiten bij het Muziekcafé.

Iedereen is van harte welkom om nog uren door te feesten bij Havana Soul Swing en de toegang is gratis.

Muziekcafé Helmond: VOL! GAS! MC!

Op zaterdag 4 augustus 2012 vanaf 22:00u staan DJ Ep & Liz achter de knoppen op het podium voor een unieke Muziek(café)-‘Tribute’-avond. Deze avond is speciaal toegewijd aan ruim 15 jaar muziek in en van ‘t Muziekcafé Helmond.

De meest toepasselijke en kenmerkende platen door de jaren heen, muziek van de ontelbare bands die er op getreden hebben… het zal allemaal de revue passeren.
DJ Ep & Liz putten daarvoor uit de enorme Muziekcafé-collectie maar ook zullen zij hun eigen vinyl-koffers meezeulen. Uitstekende ingrediënten waarmee dit legendarische DJ-duo on stage een puike show weg zal geven.

Het MC-credo zal de toon voeren, ofwel “VOL GAS!” met high-energy-nummers, vette rock-tunes, en nog meer wat ooit bij het Muziekcafé op de draaitafels heeft gelegen.

Zoals altijd is iedereen zeer welkom en zoals vrijwel altijd is de toegang gratis.

@Noud op woensdag 25 juli 2012 om 10:34:

1 Van de teamleden van de weblog komt zeker een kijkje nemen. Toch eens controleren of Noud (onze eerste stamgast) inderdaad zo'n geweldige muzieksmaak heeft.

Is dat hetzelfde teamlid dat me eens heeft gevraagd of het niet leuk zou zijn dat klanten in een café zelf hun eigen muziek zouden draaien? Ik herinner me iets van een café aan de Steenweg.
Ook andere teamleden zijn overigens nog welkom. Er zijn nog enkele plaatsen over. ;)

Woensdag 26 september om 20.00 uur geeft Jelle Brandt Corstius (“De minst saaie Nederlandse Reisschrijver.” volgens Kees Fens) een lezing in het Literair Café Helmond.

Literair Café Helmond

@Noud op vrijdag 27 juli 2012 om 21:29:

Dat zou inderdaad goed kunnen. Maar als die niet komt, komt een ander. Al was het maar omdat we gezegd hebben te komen.
Wie weet dat er nog andere bezoekers van de weblog (die niet op vakantie zijn) vanavond komen luisteren. Zou leuk zijn.

Ja, dat zou leuk zijn als er meer bezoekers van De Weblog komen vanavond.
Nu maar hopen dat het beter weer is dan gisteravond.

Nou ge zijt bedankt Nout. Draai de een nummer dat Here comes de flood heet en dan komt spontaan de regen mi bakken uit de lucht vallen.
Verder wel goeie muziek trouwens.

Muziekcafé Helmond: Havana Soul Swing

Vrijdag 10 Augustus vanaf 22:30u worden de leukste, warmste en coolste Soul, Swing, Salsa, Latin & Rumba-nummers gedraaid door DJ Boogaloo en DJ E-Bird tijdens de Havana Soul Swing in het Muziekcafé Helmond.

The Basily Gipsy Band opent om 20:30u deze avond op het zesde kasteeltuinconcert. Meerdere malen heeft deze 9-mans-formatie opgetreden tijdens het North Sea Jazz Festival en dat zegt genoeg. Met de opgedane energie die deze band overbrengt kan aansluitend bij de Havana Soul Swing verder gekletst, geborreld en gefeest worden. De geweldigste afterparty na de kasteeltuinconcerten wordt in en buiten het Muziekcafé Helmond gevierd.

De uitmuntende sfeer en de toegang zijn gratis.

@Muziekcafé Helmond op maandag 30 juli 2012 om 17:01:

Ik had begrepen dat E-Bird is gestopt met draaien.

Muziekcafé Helmond: LIVE: Jack’s Dignity

Op zaterdag 11 augustus om 22:00u treedt de band Jack’s Dignity op in het Muziekcafé Helmond.

Deze Bestse driemansformatie weet altijd een sterke podiumperformance neer te zetten met voornamelijk old-skool rock en grunge en moeiteloos wordt er ook nog regelmatig een stevig portie blues tegenaan gegooid. Snoeiharde drums, rauwe riffs, energieke solo’s, diepe brombas en scheurende zangstem is kenmerkend voor dit trio waarmee ze het predicaat van een echte Muziekcafé-band verdienen.

Met positieve recensies van o.a. 3voor12, optredens in bijvoorbeeld de Effenaar en enkele 3FM-optredens weten deze jongens zich uitstekend te manifesteren op een groeiend aantal belangrijke Nederlandse podia. In hun eigen werk hoor je hun helden terug, zoals o.a. Pearl Jam, Nirvana, Sound Garden, Audioslave en U2. Dit werk is eind vorig jaar verschenen op hun album Ctrl_Alt_Del.

Vorig jaar stonden ze reeds tweemaal op hetzelfde podium, namelijk op het 0492Poppodium en tijdens Frogfest. En naar eigen zegge waren dit één van hun leukste optredens, dus dat belooft wat!

Het Muziekcafé opent al om 17:00u haar deuren. Entree is gratis

Muziekcafé Helmond: Havana Soul Swing

Op vrijdag 17 augustus om 22:30u vindt de laatste Havana Soul Swing van 2012 plaats in het Muziekcafé Helmond. De mooiste Soul, Swing, Salsa, Latin & Rumba-nummers worden door DJ Boogaloo op de draaitafels gelegd en voorzien deze avond van een passende ambiance.

De inmiddels zeer bekende Havana Soul Swing vormt al jaren één van de leukste afterparty’s na het kasteeltuinconcert. Doordat er goed gedanst, veel gekletst en lekker geborreld kan worden, vinden velen hun weg naar ’t Muziekcafé.

Maar eerst zal Santa Rosa het zevende en laatste kasteeltuinconcert afsluiten. Met Bas Rijckevorsel als zanger, bekend van Idols, zal deze topband een geweldige selectie van de leukste nationale en internationale pophits spelen. Voordat iedereen meteen na afloop naar de Havana Soul Swing snelt, wordt toch aangeraden om de spectaculaire laser- en vuurwerkshow af te wachten.

Havana Soul Swing heet iedereen van harte welkom en de toegang is gratis.

Op 26 augustus is het weer zover. Dan gaat om 14.00 uur de tweede Stilettorun van start op de Steenweg in Helmond. Vrouwen rennen een parcours van ongeveer 125 meter en de snelste wint een prijzenpakket twv € 1.500,-. Dit jaar zal het er nog harder aan toe gaan… Vorig jaar is iedereen op scherp gezet en barstte de strijd los. Die strijd gaat verder waar we vorig jaar geëindigd zijn…

De best verklede vrouw mag een week lang in een Fiat 500 rondrijden en de nr 2 t/m 10 ontvangen een geweldige goodie bag.

Samen met de enthousiaste ondernemers van de Steenweg gaan we een hilarische middag presenteren.

Op de site vind je alle benodigde informatie, like ons op Facebook en houd ons Twitter-account nauwlettend in de gaten!

Tot 26 augustus!

Muziekcafé Helmond: LIVE: The RoadRunners (BE)

Op zaterdag 18 augustus om 22:00u staat de Belgisch band The RoadRunners op het podium bij het Muziekcafé Helmond.

Met hun fenomenale gitarist wordt een stevig stuk powerblues in de ether geknald. Deze geluidsmuur wordt aangevuld met enige country- en rockinvloeden.
Samen met een creatieve drummer en een strakke bassist is The RoadRunners de belofte voor de toekomst op bluesrock-gebied.
Een opkomende en veelbelovende topper in spe is wat het publiek te wachten staat deze avond.

Het Muziekcafé opent al om 17:00u haar deuren. Entree is gratis

Muziekcafé Helmond: Frogson Indie Night

Op Vrijdag 24 augustus staat DJ Frogson achter de knoppen tijdens Frogson Indie Night bij ’t Muziekcafé Helmond.

Dit maandelijks terugkerende thema neemt het publiek mee in de wereld van de alternatieve muziek. DJ Frogson put hierbij uit muziekstijlen zoals britpop, artrock, garage, postpunk en culthits. Tevens is er speciale aandacht voor nieuwe upcoming bands en albums op het gebied van independent music. De bands met de bovengenoemde muziekrichtingen die inmiddels mainstream zijn geworden, zullen eveneens veelvuldig de draaitafels vinden.

De diversiteit van de muziek zorgt ervoor dat één ieder aan haar of zijn muzikale trekken komt, of dat nu genietend aan de bar is of swingend op de dansvloer.

Het Muziekcafé Helmond is al open vanaf 17:00u. De toegang is gratis.

Muziekcafé Helmond: Frogfest 2012 met LIVE: Voltage + The Chargers

Zaterdag 25 augustus om 22:00u is de regie in het Muziekcafé Helmond in de vakkundige handen van DJ Frogson tijdens het jaarlijkse Frogfest.

Het feest dat in 2008 voor de grap bedacht werd, is inmiddels alweer toe aan haar vijfde editie.
Gewoon een feest ‘omdat het kan’. Dat is het motto waarmee de man van de avond het best omschreven kan worden.

Bij DJ Frogson rust de zware taak om de megasuccesvolle 2011-editie te overtreffen en daarvoor heeft hij een aantal succes-ingrediënten samengebracht.
De geweldigste en meest dansbare platen worden gedraaid zodat de dansvloer geen moment rust zal krijgen. Uit de lijst van 0492Poppodium-deelenemers heeft The Frog twee spannende bands uitgekozen, namelijk The Chargers en Voltage.
The Chargers speelt voornamelijk indie & alternative rock met een licht funky karakter.
Voltage is minstens zo energiek met hun high-powered blues / rock ’n roll.
De best geklede gast kan een mooie prijs in de wacht slepen. Tip: hoe groener, hoe beter.

Een super avond vol uiteenlopende hoogtepunten waarbij de sluitingstijd de enige spelbreker is.

Het Muziekcafé opent al om 17:00u haar deuren. Entree is gratis

Op zaterdag 15 december zal de 27e editie van het zestigerjarenpop plaatsvinden in De Traverse te Helmond. We houden je op de hoogte via de website, Twitter en Facebook!

D66 organiseert een debatavond

D66 Helmond organiseert op woensdag 22 augustus a.s. een debatavond. In café Zeezicht aan de Steenweg 2-4 te Helmond zullen verschillende thema's aan de orde komen. Enkele belangrijke thema's die de revue passeren zijn Europa, duurzaamheid en de vrije openingstijden. Het is mogelijk in debat te gaan met drie kandidaat- kamerleden, waaronder Helmonder Michiel Verkoulen en andere aanwezigen. Het zal natuurlijk niet alleen gaan over landelijke politiek, de thema's bieden namelijk alle ruimte om ook te spreken over de lokale politiek. Inloop: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur.

Muziekcafé Helmond: LIVE: Danny Giles Band (UK)

Vrijdag 31 augustus om 22:00u staat de buitengewoon getalenteerde Danny Giles Band op het podium van het trotse Muziekcafé Helmond.

De Engelse Danny Giles Band is het muzikale toppunt van super vette, geniale en energierijke rock & blues. De academische geschoolde voorman Danny Giles weet op zinderende en melodieuze wijze zijn gitaar te bedienen met een zeldzaam hoge snelheid. Met het geluid van Walter Trout, de kracht van Dimebag Darrel en de snelheid van Yngwie Malmsteen wordt het publiek overspoeld door een vloedgolf van blues en rock. Het publiek zal ontdekken waarom muziekcritici al vele parallellen hebben gelegd met gitaarvirtuozen zoals Jeff Healey, Jimi Hendrix en Gary Moore.

Korte tijd stond deze band in voorprogramma’s van optredens van gevestigde namen, maar erg snel wist deze band erkenning te krijgen met hun eigen repertoire en muzikaal talent. Inmiddels heeft DGB het podium gedeeld met Jan Akkerman, Stoney Curtis, The Yardbirds, The Zombies, Otis Grand, The Nimmo Brothers, Carvin Jones en vele anderen.

Aangezien dit een band van wereldklasse is, was ‘t Muziekcafé er als de kippen bij om deze band nog snel te boeken alvorens deze band onbetaalbaar wordt. ’t Muziekcafé had Danny Giles Band voor de Bluesroute Helmond op 4 november willen vastleggen als één van de top-acts, maar hun tourschema liet dat niet toe.
Momenteel is Danny Giles Band aan het doorbreken in Europa en om deze band nog gratis te kunnen bewonderen, is dit één van de laatste kansen in Nederland.

Wellicht ten overvloede, muziekfans in het algemeen en bluesliefhebbers in het bijzonder mogen dit optreden beslist niet missen.

Het Muziekcafé opent al om 17:00u haar deuren. Entree is gratis.

http://www.rockhouseijmond.nl/dannygiles.htm
https://www.facebook.com/DGBPROFILE/info

Muziekcafé Helmond: LIVE: Chasin’ Allister

Op zaterdag 1 september om 22:00u komt de bluesrock-band Chasin’ Allister naar het Muziekcafé Helmond.

Chasin’ Allister weet het publiek te vermaken met rasechte bluesrock van Amersfoortse bodem. Opvallend is de flamboyante zanger Kees van der Bie die met ruim 40 jaar podiumervaring nog steeds een energieke wervelende show neer weet te zetten.

Deze band bestaat uit vijf mannen die elk hun eigen blueshelden erop na houden. Deze diversiteit is goed terug te horen in hun sound tijdens hun optredens en in het eigen werk. Ondanks dat er momenteel druk gewerkt wordt aan een eigen CD vol met ‘steaming bluesrock’, heeft Chasin’Allister toch nog een gat in de agenda gevonden om in het Muziekcafé op te komen treden.

Het Muziekcafé is reeds vanaf 17:00u geopend. Entree is gratis.

http://www.chasinallister.nl/

Op donderdag 17 januari 2013 wordt het Gemeentelijk Sportgala georganiseerd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater “Speelhuis”, in de OLV-kerk aan de Wilhelminalaan, worden de Helmondse sporters en sportvrijwilligers in het zonnetje gezet. Bovendien worden er diverse prijzen uitgereikt.
Leden/teams van uw vereniging die u graag wilt nomineren voor een van de prijzen, kunt u schriftelijk aanmelden.

BLUESROUTE HELMOND

2e Editie van BLUES ROUTE HELMOND is een feit.

Op zondag 4 november 2012 zal BLUES ROUTE HELMOND haar tweede editie beleven. Met een keur aan nationale –en internationale bluesartiesten zal ook dit jaar de kwaliteit van zeer hoog niveau zijn. Het nog jonge festival zal plaatsvinden op de podia in Muziekcafé Helmond aan de Zuid-Koninginnewal, Grandcafé Zeezicht aan de Steenweg, eetcafé Lokaal42 aan de Markt, Poppodium Lakei aan de Molenstraat en met een vijfde locatie wordt nog onderhandeld.

Na het enorme succes van de eerste editie van vorig jaar september kon een vervolg niet uitblijven. Grote namen als Jan Akkerman, Bertus Borgers en Gene Taylor trokken vorig jaar vele muziekliefhebbers naar dit nieuwe jaarlijkse bluesfestival. Een evenement waarop Helmond met recht trots mag zijn gezien de publieke interesse en de kwaliteit van de bijna twintig optredende bands. De organisatie ligt wederom in de bekwame handen van Geert Blenckers, Wim Strijbosch en Marc Roosen.

Eerste editie Popronde Helmond een feit: Boordevol programma op zaterdagavond 8 september

Dit jaar strijkt de Popronde voor het eerst neer in Helmond, en nu al met een grote editie. In totaal zullen er 32 bands spelen op 12 podia, verspreid over de gezellige binnenstad. Verantwoordelijk voor het opzetten is Monique van den Boogaard - ook al jaren programmeur van Popronde Eindhoven. Alle concerten van de gloednieuwe Nederlandse talenten zijn gratis toegankelijk.

Bijzonder op deze eerste Popronde Helmond is het buitenpodium aan het kanaal, een gezamenlijk initiatief van de naast elkaar liggende deelnemende podia De Kei en De Vlegel, waar The Spinshots en PLeaSe! zullen optreden. Ook het zaaltje van Hotel Brasserie St. Lambert belooft een bijzonder podium te worden, naast natuurlijk de 3voor12 Hollandse Nieuwe-stage Muziekcafé Helmond, én de groots opgezette 3FM Serious Talent-locatie: poppodium Lakei stelt maar liefst twee podia ter beschikking. In totaal spelen er 7 acts! In de Lakei vindt vanaf 23.30 uur tevens de afterparty plaats met Benjamin City, Supra Naturals en Wannabeastar.

Voor het volledige programma en meer informatie kijk je op de pagina van Popronde Helmond: http://www.popronde.nl/steden/Helmond.

Popronde 2012 in 31 steden
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Dit jaar strijkt het festival neer in alweer meer steden, maar liefst 31, waaronder nieuwe stad Helmond. Het festival wordt bovendien groots afgesloten op zondag 18 november in Nijmegen. De Popronde is voor de jaarlijkse selectie - door een uiterst deskundige jury - van 100 talentvolle, aanstormende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden.
In elke stad presenteren zich op één avond tientallen opkomende Nederlandse bands en artiesten. Er is geen beperking qua genre. De optredens vinden plaats bij cafés, theatertjes en poppodia in het centrum van de stad. Alle optredens zijn gratis.
Het publiek krijgt op de Popronde een beeld van wat er in Nederland op live muziekgebied gebeurt. De Popronde beperkt zich niet qua muziekstijl; er zijn optredens van singer-songwriters, gitaarpop, rock, jazz, folk en dance acts te bezoeken.
Het festival is voor aanstormend talent een kweekvijver en opstap naar het live- en festivalcircuit. Het is een gelegenheid tour- en speelervaring op te doen voor nieuw publiek. De 100 geselecteerde bands en artiesten voor Popronde 2012 zullen samen meer dan 900 optredens gaan geven bij de 550 deelnemende podia in 31 steden en minstens 80.000 bezoekers trekken!

Popronde 2012 vindt plaats in 31 steden:
Opening Vr 7-09 Nijmegen / Za 8-09 Helmond / Do 13-09 Amsterdam / Vr 14-09 Rotterdam / Za 15-09 Zwolle / Vr 21-09 Apeldoorn / Vr 22-09 Bergen op Zoom / Do 27-09 Delft / Vr 28-09 Emmen / Za 29-09 Deventer / Do 4-10 Wageningen / Vr 5-10 Den Bosch / Za 6-10 Almere / Do 11-10 Groningen / Vr 12-10 Arnhem / Za 13-10 Haarlem / Do 18-10 Utrecht / Vr 19-10 Tilburg / Za 20-10 Alkmaar / Do 25-10 Enschede / Vr 26-10 Venlo / Za 27-10 Amersfoort / Do 1-11 Den Haag / Vr 2-11 Leeuwarden / Za 3-11 Oss / Do 8-11 Leiden / Vr 9-11 Sittard / Za 10-11 Almelo / Do 15-11 Middelburg / Vr 16-11 Eindhoven / Za 17-11 Maastricht // Grote afsluiting Zo 18-11 Nijmegen

Muziekcafé Helmond: LIVE: Jamsessie

Donderdag 13 september vanaf 20:30u is het podium van ’t Muziekcafé Helmond beschikbaar voor de MC-Jamsessie.

Beginnende of ervaren muzikanten en zangers mogen hun kunsten vertonen op het podium van ’t Muziekcafé. Backline is aanwezig.
Er valt altijd wat te leren aan of door collega-musici en af en toe worden er ook interessante contacten gelegd. Relaxed spelen zonder poespas is net zo goed mogelijk.

Het publiek wordt regelmatig getrakteerd op geniale nummers welke op het podium tot stand komen door willekeurige bezettingen. De jamsessie is daardoor altijd verrassend en meestal erg vermakelijk.

De enige echte jamsessies zijn dus weer terug van weg geweest na een onderbreking van enkele maanden. Voor de rest van 2012 zijn de jamsessies gepland op 13 en 27 september, 11 oktober, 1 en 29 november en 13 december.

Het Muziekcafé is al vanaf 20:00u geopend. Entree is gratis.

Muziekcafé Helmond: LIVE: We Sell Guns

Op vrijdag 14 september om 22:00u staat de rockband We Sell Guns op het beruchte podium van het Muziekcafé Helmond.

Het Schiedamse We Sell Guns is een stevig rock-duo met slechts een drummer en een zanger / gitarist en een enorme partij ervaring en toewijding. De rock sounds spatten het podium af met een geweldige gekozen setlist waarbij de drumstokjes en de plectrum een ware marteling ondergaan. Het strak spelende tweetal gooit regelmatig met het grootste gemak een vette solo er tegen aan waarmee zij meteen hun visitekaartje afgeven.
Het eigen werk doet het meest denken aan rauwe rock ’n roll in de stijl van Blood Red Shoes, Black Keys en The White Stripes.

De band treedt pas een half jaartje op in deze bezetting, maar deze twee muzikanten hebben samen al meer dan driehonderd optredens op hun naam staan met hun vorige formatie Vegas for Millions.

Het Muziekcafé is reeds vanaf 17:00u geopend. Entree is gratis.

http://www.wesellguns.nl/
http://3voor12.vpro.nl/lokaal/zuid-holland/nieuws/rotterdam/2012/maart/We-Sell-Guns.html
http://3voor12.vpro.nl/lokaal/zuid-holland/nieuws/rotterdam/2012/april/We-Sell-Guns---Horses-on-Fire.html

Muziekcafé Helmond: LIVE: Kantor Tzar Collectif (IE)

Zaterdag 15 september om 22:00u verzorgt de Ierse band Kantor Tzar Collectif een avondje alternatieve rock op het podium van het Muziekcafé Helmond

Kantor Tzar Collectif is een ‘visual art rock band’ bestaande uit twee heren, beide voorzien van gitaar en aangevuld met elektronische beats. Het beste kan hun muziek getypeerd worden als atmosferische experimentele rock, maar hiermee wordt deze band toch te kort gedaan.
Hoe het muzikaal klinkt om complexiteit, minimalisme en perfectionisme te combineren, dient deze avond in het Muziekcafé te zijn. Invloeden van Primal Scream, Zero 7, Portishead duiden op een rasechte Indie band.

Momenteel zijn ze bezig met een promotie-tour in Nederland om hun EP onder de aandacht te brengen. Deze EP is erg goed ontvangen door de critici, vooral door het talent om verschillende muziekstijlen en –elementen in elkaar over te laten gaan.

Indie-specialist DJ Frogson is verantwoordelijk voor de muzikale invulling voor en na dit unieke optreden van Kantor Tzar Collectif waarmee het Muziekcafé een aantrekkelijk alternatief biedt voor de house beats afkomstig van het Impact Festival bij het kasteel.

Het Muziekcafé is reeds vanaf 17:00u geopend. Entree is gratis.

http://kantortzarcollectif.bandcamp.com/album/absent-ep
https://www.facebook.com/pages/Kantor-Tzar-Collectif/147764039216
http://www.musicreviewunsigned.com/KantorTzarCollectif.html

Zwevende kiezerscafé met Martijn van Dam met live-muziek

Op vrijdagavond 7 september organiseert Tweede Kamerlid Martijn van Dam (PvdA) samen met de Helmondse afdeling van zijn partij in café Zeezicht in het centrum van Helmond een zwevende kiezerscafé. Deze avond is speciaal voor kiezers die nog geen keuze hebben gemaakt op wie te zullen stemmen op 12 september. Onder het genot van live-muziek kan iedereen met elkaar, en met Martijn natuurlijk, in gesprek over de aanstaande verkiezingen. Wij nodigen u daarvoor van harte uit.
Ruim 2/3 van de kiezers is nog aan het zweven volgens TNS-NIPO op 17 juli. Met 12 september in zicht komt het moment van keuze maken dichterbij. Tweede Kamerlid en nummer 7 van de landelijke PvdA-lijst Martijn van Dam organiseert een politiek café om u te helpen met uw keuze.
Natuurlijk om mij over te halen om op de PvdA te stemmen? Martijn is Tweede Kamerlid voor de PvdA, maar deze avond staat hij open voor alle zwevende kiezers. Als ervaren Kamerlid weet hij als geen ander uiteen te zetten waarom welke partij wel of niet goed voor u is. Graag deelt hij zijn ervaringen met u! Dus ook als u overweegt een andere partij dan de PvdA te stemmen, bent u van harte welkom. Uitgangspunt is dat zoveel mogelijk kiezers gebruik gaan maken van hun stemrecht.
Vanaf 19.00 uur zal hij met partijgenoten in het Centrum van Helmond het publiek te woord staan om daarna met alle belangstellenden naar café Zeezicht te trekken. Daar zal de avond in een aangename sfeer worden voortgezet.

Zwevende kiezerscafé met Martijn van Dam met live-muziek | Vrijdag 7 september 20:30 | Café Zeezicht (Steenweg 2-4)

Mirjam van der Pijl

Muziekcafé Helmond: LIVE: Street! (Herman Brood Tribute)

Vrijdag 21 september om 22:00u wordt het podium van ’t Muziekcafé Helmond in bezit genomen door de Herman Brood Tribute band: Street!

Voor non-stop dampende rock ’n roll kan men bij de zes heren en twee dames van Street! terecht. Deze formatie bestaat louter uit grote fans van onze enige echte rock & roll-junkie: Herman Brood. Met een enorme toewijding weten zij de sfeer van een authentiek Brood-concert akelig goed te benaderen. Het muziekcafé biedt dan ook een uitstekende ambiance om het geheel te completeren.

Hun uitgebreide repertoire bevat uiteraard alle hits van Herman Brood & his Wild Romance, maar ook minder bekende juweeltjes.

Deze muzikanten houden niet van verkleedpartijtjes of look-a-like-contests, maar spelen Brood zoals hij herinnert dient te worden.

Het Muziekcafé is reeds vanaf 17:00u geopend. Entree is € 4,-

http://www.hermanbroodtribute.nl/
https://www.facebook.com/pages/Street-Herman-Brood-Tribute/209825105723764

Muziekcafé Helmond:LIVE: Tributör

Zaterdag 22 september om 22:00u komt rockcoverband Tributör een show weg geven op het druk bezette podium van Muziekcafé Helmond.

Het Tilburgse Tributör neemt het publiek een jaartje of 25 terug in de tijd met heavy metal/ hardrock/classic rock-klassiekers van de vetste 70’s & 80’s-bands. Deze vijf heren weten de gouwe ouwe-nummers op magnifieke wijze te spelen zonder muzikale concessies.
De musici hebben allemaal een waslijst aan bands op hun CV staan, en dat is ook te horen aan de hoge kwaliteit van hun spel.
De setlist bestaat uit AC/DC, Black Sabbath, The Cult, Iron Maiden, Judas Priest, Scorpions, Van Halen, Whitesnake en vele anderen, wat garant staat voor een rockfeest van formaat.

De nostalgie bij het Muziekcafé wordt nog verder verhoogd door DJ Geert XXL die 70’s & 80’s op z’n duimpje kent. Hij zal voor en na de band de sfeer opbouwen en er in houden met topnummers uit diezelfde periode.

Het Muziekcafé is reeds vanaf 17:00u geopend. Entree is gratis.

http://www.tributor.nl/
http://www.maxazine.nl/interviews/860-tributoer

Heel Helmond Dicht

In mei riep Stichting BEELD iedereen in Helmond op om gedichten en kunstwerken in te leveren met het thema verbondenheid.

Het project ‘Heel Helmond Dicht’ startte in mei met een dichtwedstrijd waarbij circa 150 gedichten door Helmonders werden ingezonden. De gedichten vormden een inspiratiebron voor kunstenaars. Tot 22 augustus konden de kunstenaars hun kunstwerken inleveren bij Stichting Beeld.

Expositie
Een jury van acht prominente Helmonders op gebied van taal en kunst kozen op 23 augustus uit de ingezonden werken de beste 10 gedichten en 10 kunstwerken. Deze worden vanaf 14 september tentoongesteld in het oude Kaarsenfabriekje. Wethouder van den Heuvel opent de expositie om 16.00 uur met een klein boekwerk waarin alle winnende gedichten en kunstwerken zijn opgenomen.

Van 15 tot 21 september is de expositie te bezichtigen tussen 12-17 uur.
Het oude Kaarsenfabriekje ligt aan Kanaaldijk Noord West, tussen Adriaans Wonen& Werken en Bloemsierkunst Valentijn.

De ingezonden gedichten, informatie over het project en de uitslag zijn na te lezen op de volgende website: http://www.stichtingbeeld.nl/gedichten/.

Komt dat zien!

Zie ook:
http://www.stichtingbeeld.nl/in-de-media/persberichten/

Muziekcafé Helmond: LIVE: Jamsessie

Donderdag 27 september vanaf 20:30u is het podium van ’t Muziekcafé Helmond beschikbaar voor de MC-Jamsessie.

Beginnende of ervaren muzikanten en zangers worden uitgenodigd om hun kunsten te delen op het podium van ’t Muziekcafé. Backline is aanwezig.
Gezelligheid, samen jammen, samen spelen en samenspelen is het motto tijdens deze avond. Het publiek wordt regelmatig getrakteerd op geniale nummers welke op het podium tot stand komen door willekeurige bezettingen. De jamsessie is daardoor altijd verrassend en meestal erg vermakelijk.

Tijdens de jamsessie kan er gespeeld, geluisterd, gedanst, geborreld, gekletst, getoept en gezongen worden. Voor één ieder wat wils.
Er zijn ook jamsessies gepland op 11 oktober, 1 en 29 november en 13 december.

Het Muziekcafé is al vanaf 20:00u geopend. Entree is gratis.

Muziekcafé Helmond: Frogson Indie Night

Op Vrijdag 28 september presenteert DJ Frogson nieuwe muziek, muziekstijlen, artiesten en bands tijdens Frogson Indie Night.

Dit maandelijks terugkerende thema neemt het publiek mee in de wereld van de alternatieve muziek. DJ Frogson put hierbij uit muziekstijlen zoals britpop, artrock, garage, postpunk en culthits. Tevens is er speciale aandacht voor nieuwe upcoming bands en albums op het gebied van independent music. De bands met de bovengenoemde muziekrichtingen die inmiddels mainstream zijn geworden, zullen eveneens veelvuldig de draaitafels vinden.

De diversiteit van de muziek zorgt ervoor dat iedereen aan haar of zijn muzikale trekken komt, of dat nu genietend aan de bar is of swingend op de dansvloer.

Indie is afgeleid van het Engelse independent (onafhankelijk) maar in de praktijk betekent dit meer vernieuwend. DJ Frogson’s interpretatie hiervan zal de muziekliefhebber zeker weten te waarderen.

Het Muziekcafé Helmond is al open vanaf 17:00u. De toegang is gratis.

Muziekcafé Helmond: LIVE: The Red Phone

Zaterdag 29 september om 22:00u staat The Red Phone te popelen om op te treden op het illustere podium van ’t Muziekcafé Helmond.

The Red Phone heeft stijl die zich het best laat omschrijven als soulful bluespunk, gespeeld op sexy en rauwe wijze. Het is wild swingend, extatisch en soms dromerig en relaxed. Opmerkelijke combinatie waarbij één ding zeker is: The Red Phone is nieuw en rockt hard!

Deze Tilburgse band maakte een vliegende start door snel met een geweldige EP te verschijnen en als klap op de vuurpijl werd het nummer ‘Sonny Boy’ gebruikt in de bioscoopfilm Blackout (met o.a. de zusjes Schuurman). Heel vreemd is dat niet aangezien dit trio diverse muzikale omzwervingen achter de rug heeft. De bassist en drummer hebben samengespeeld in de band Germaphonics en zanger Walsh had eerder al twee goed ontvangen albums gemaakt onder zijn eigen naam.

DJ Frogson zal zijn muziekbibliotheek doorspitten om deze avond muzikaal voor te zetten nadat de band uitgeput naar huis mag.

Het Muziekcafé is reeds vanaf 17:00u geopend. Entree is gratis.

http://www.theredphonemusic.com/theredphone/HOME/HOME.html
https://www.facebook.com/theredphonemusic/info

Bluesroute Helmond op 4 november 2012:

Bluesroute Helmond groeit verder
Goed nieuws uit het Bluesroute front: met trots kondigt de Bluesroute aan dat er een extra podium zal worden toegevoegd aan de tweede editie van Bluesroute Helmond. Daarmee komt het totaal uit op maar liefst 5 podia. Café Franske aan de Havenweg heeft zich aangesloten bij Zeezicht, Lakei, Muziekcafé en Lokaal 42. Een welkome uitbreiding en tevens een bevestiging dat de Bluesroute steeds breder gedragen wordt.
Bluesroute Helmond zal ook dit jaar voor een duidelijk programmaboekje zorgen. Zo kan de bluesliefhebber de beste route kiezen die bij zijn of haar muzikale voorkeur past. Deze programmaboekjes zullen op locatie beschikbaar zijn. Op facebook (www.facebook.com/bluesroute.helmond) kan men ook terecht voor de laatste informatie.
De organisatie is druk doende om een overzichtelijke website zo spoedig mogelijk online te krijgen, alwaar men dagelijks op de hoogte kan blijven van alle nieuwsitems en info omtrent de Bluesroute Helmond. Uiteraard zullen ook tijdens deze editie alle optredens gratis toegankelijk zijn.

Bluesroute Helmond blijft trouw aan de blues
De Blues kent vele gezichten, is een breed geaccepteerde muziekstroming voor zowel jong als oud en man of vrouw. Kortom: Blues blijft boeien(d)! De organisatie van de Bluesroute Helmond is dan ook van mening dat iedere zichzelf respecterende middelgrote stad een bluesfestival verdient. Zo zijn er vele prachtige bluesfestival in de gehele regio te vinden zoals in Tegelen, Ospel, Eindhoven, Breda en Asten. Met het succes van de eerste editie van de Bluesroute Helmond in 2011 kan met recht worden gesteld dat een bluesfestival ook in Helmond bestaansrecht heeft.
Dit jaar zet de organisatie vol in op kwaliteit en diversiteit: van jonge, frisse en enthousiaste blues tot hartverscheurend heftige bluesrock, uit zowel binnen als buitenland.

Ieder deelnemend podium zal op 4 november haar eigen naam en bluesstijl opgespeld krijgen; Zeezicht wordt; Uptempo stage, Lakei wordt; House of the guitar blues, Muziekcafé wordt; Vol Gas stage, Lokaal42 wordt; Twelve Bar blues stage en café Franske tenslotte gaat Intimate Harbour stage heten. In navolging van het grote succes tijdens de vorige editie zal er de gehele dag een ware bluesbus van locatie naar locatie rijden, zodat niemand iets hoeft te missen. Uiteraard zal ook deze bus gratis toegankelijk zijn en zullen er bij iedere locatie bluesbushaltes te vinden zijn.
De organisatie speelt dit jaar in op de grote vraag naar Bluesroute gadgets van vorige jaar door middel van unieke T-shirts, kekke blueshoedjes en enkele verrassingsitems.

Muziekcafé Helmond: LIVE: The Brimstone Days (ZWE)

Donderdag 4 oktober om 21:30u komt The Brimstone Days het podium van ’t Muziekcafé Helmond heroveren met hun energieke 60’s & 70’s rock.

The Brimstone Days zijn echte podiumtijgers en dat blijkt ook uit hun lange lijst met optredens. Een supervette live-act met eigen werk in de stijl van Jimi Hendrix, Free, Led Zeppelin.
Uptempo Sixties and Seventies Rock & Roll met een scheut bluesrock en enkele tinten ‘peace, love and understanding’ vormt de basis van hun energy sound maar dan in een modern jasje.

Deze 3 Zweden begonnen 13 maanden geleden hun Europese tour bij het Muziekcafé (op 1 optredentje in Krefeld na). Het dak ging er af in Helmond en het publiek genoot duidelijk van dit knettergekke trio uit Malmö. Daarna ging het hard en tourden ze o.a. in Duitsland, Spanje, Engeland, Polen, Denemarken om hun album ‘We are the Brimstone Days’ te promoten.

Een geweldige live-performance dat niet gemist mag worden.

Het Muziekcafé is reeds vanaf 20:00u geopend. Entree is gratis.

http://www.muziekcafehelmond.nl/event/live-the-brimstone-days-swe
https://www.facebook.com/thebrimstonedays
http://www.myspace.com/thebrimstonedays
http://www.thebrimstonedays.com/

Muziekcafé Helmond: 70's & 80's Frogson Style!

Vrijdag 5 oktober om 22:00u staat DJ Frogson op het podium met zijn favoriete 70’s & 80’s songs in het Muziekcafé Helmond

Huis-DJ Frogson haalt alles uit de kast om ultieme, goede, foute, eigenaardige en feestelijke hits uit de zeventiger en tachtiger jaren te draaien. Juist de vetste nummers komen aan bod waarmee de dansvloer gevuld wordt. Zijn motto: ‘iedereen moet helemaal los gaan’.

DJ Frogson houdt van alle stijlen uit de 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, 00’s en 10’s. Een muziekliefhebber pur sang die niet te beroerd is om zelf regelmatig de microfoon in handen te nemen tijdens jamsessies en dergelijke. Zijn muzikale nieuwsgierigheid maakt hem een echte indie-specialist met een verhoogde affiniteit voor Britpop.

Het Muziekcafé is reeds vanaf 17:00u geopend. Entree is gratis.

Muziekcafé Helmond: LIVE: MiX&dorp

Zaterdag 6 oktober om 22:00u beklimt de One-Man-Band MiX&dorp de bühne van ’t Muziekcafé Helmond met onvervalste ‘modern’ blues.

MiX&dorp is één man, één gitaar, één MacBook en nieuwe ‘beats, loops & samples’ en heel veel blues. Oude bluestradities gaan overboord bij MiX&dorp. Geen melodrama in deze blues-interpretatie, maar juiste frisse tunes en moderne beats geschikt voor op de hipste party’s en festivals. Deze band maakt blues weer dansbaar zoals het ooit de bedoeling was. De blues opnieuw uitgevonden met ruwe creatieve en ritmische energie verenigend in één swingend geheel.

North Sea Jazzfestival had MiX&dorp al ontdekt eerder dit jaar en het jaar daarvoor stond MiX&dorp nog op het fenomenale Sziget-festival alwaar de eerste CD ‘Blues + Beat’ gepromoot werd.

Het Muziekcafé opent om 17:00u al haar deuren. Entree is gratis.

http://www.muziekcafehelmond.nl/event/live-mixendorp
http://mixendorp.com/
https://www.facebook.com/pages/MiXendorp/152870691404494

Expo 2012 fotoclub Fotodier

Fotoclub Fotodier uit Dierdonk Helmond houdt op zaterdag 6 en zondag 7 oktober haar jaarlijkse expositie. De expositie wordt gehouden in wijkhuis Parkzicht, centraal gelegen in Dierdonk. De zaal is zaterdag open van 13:00 uur tot 18:00 uur en zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Fotodier bestaat sinds november 2008 en heeft sinds de oprichting constant zo'n 20 tot 25 leden. Helmond had in die tijd nog maar 1 fotoclub en die zat (en zit nog steeds) jammer genoeg aan de andere kant van de stad. Het werd dus hoog tijd een eigen club op te richten in de mooie wijk Dierdonk.
Elke maand organiseert Fotodier een uitstapje met telkens een ander thema, zoals: urbex, bloembollen, zee, studio, landschappen, portret, etc. Geen enkel fotografisch thema wordt uit de weg gegaan. Tijdens deze uitstapjes wordt er hevig geoefend en wordt de opgedane theoretische kennis in praktijk gebracht. Deze kennis spijkeren we bij op de clubavonden, die gemiddeld zo'n eens in de 2 à 3 weken plaatsvindt. Op deze clubavonden beoordelen we ook elkaars foto’s voor een optimaal leereffect. Op deze avonden wordt ook altijd weer 1 ding heel duidelijk en dat is dat we allemaal gek zijn van fotografie.
Fotografie is een boeiende wereld met heel veel facetten. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden, iets wat uit de fotobesprekingen telkens weer blijkt. Wij zijn benieuwd naar uw 1.000 woorden en nodigen u uit om onze foto's te komen bekijken. Op dit evenement exposeren alle leden van Fotodier een 2 tot 3-tal foto's die door de expositiecommissie zijn geselecteerd. Elk lid heeft een aantal foto's ingeleverd en de expositiecommissie heeft haar best gedaan om hieruit een grote diversiteit aan foto's te selecteren zodat het een waar genot wordt voor het oog. Ik nodig u dan ook van harte uit om het resultaat te komen bekijken van onze vereniging.

Op zaterdag 13 oktober wordt wederom de World Wide Photowalk in Helmond georganiseerd. Alle liefhebbers van fotografie; amateurs, professionals of gewoon geïnteresseerden die kunnen van de partij zijn en deelnemen aan deze gezellige foto wandeling.

Kijk op de onderstaande link voor meer informatie:

http://www.jdekort.com/nieuwsblog/world-wide-photo-walk-helmond-2012.html

Op zondag 14 oktober is er een open dag bij de Dierenambulance Helmond. Naast kennis maken met de dieren uit het dierenasiel 'Animal Hope', een rondleiding door het dierenasiel en een kijkje achter de schermen, kunt u zich inschrijven voor de CHIPACTIE (= uw huisdier laten chippen voor een gereduceerde prijs). U kunt met uw huisdier bij onze eigen dierenarts (Dier en Dokter Mierlo-Helmond) terecht voor een GRATIS CHECK-UP.
Verders zijn
er TALLOZE GASTEN aanwezig die zich aan u willen voorstellen, zoals onder andere:
- Het vogelasiel uit Someren
- Stg. Hulphonden Nederland
- Dierencrematorium/-begraafplaats 'De Peelrust' uit Handel
- Konijnenopvang 'Franky'
- Hondenuitlaatservices kyno2go en filozoika
- FrettenStichting
- Caviaflat.nl
- Dierenarts Dier en Dokter Helmond-Mierlo
- en anderen
Tevens komt er een tekenares die van een foto van uw huisdier een mooie tekening kan maken.
Aan de kleinste onder ons is ook gedacht dmv een kleurwedstrijd, schminken, ranjaclown en een springkussen!

Kortom een dag die door geen enkele dierenliefhebber gemist mag worden.
DE TOEGANG IS GRATIS!
Meer informatie en laatste ontwikkelingen vind u op de website: http://www.dierenambulancehelmond.nl

Klorriemorrie

Muziekcafé Helmond: LIVE: Jamsessie

Donderdag 11 oktober vanaf 20:30u is het podium van ’t Muziekcafé Helmond beschikbaar voor de MC-Jamsessie.

Beginnende of ervaren muzikanten en zangers worden uitgenodigd om hun kunsten te delen op het podium van ’t Muziekcafé. Backline is aanwezig. Gezelligheid, samen jammen en samen spelen is het motto tijdens de enige echte Helmondse Jamsessie.
Beginnend of ervaren publiek wordt uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Regelmatig komen er geniale nummers tot stand op het podium door de vaak willekeurige bezettingen. De jamsessie is daardoor altijd verrassend en meestal erg vermakelijk.

Tijdens de jamsessie kan er gespeeld, geluisterd, gedanst, geborreld, gekletst, getoept en gezongen worden. Voor één ieder wat wils.
Er zijn dit jaar ook jamsessies gepland op 1 en 29 november en 13 december.

Het Muziekcafé is al vanaf 20:00u geopend. Entree is gratis.

Muziekcafé Helmond: DJ Geert XXL ft. DJ Liz

Vrijdag 12 oktober 2012 om 22:00u staan DJ Geert XXL en DJ Liz gereed om de gasten in ’t Muziekcafé Helmond te vermaken met de vetste rocksongs uit de laatste veertig jaar.

Geen enkele muziekstroming wordt geschuwd, niemand weet nog hoe het begint of hoe het zal eindigen met deze synergie van voortreffelijke DJ’s. Echt alles kan gebeuren zoals Ambient, Indie, Hiphop, Triphop, Stoner, Hardrock, Jazzrock, Metal, Techno, Dance, om maar wat te noemen.
DJ Geert XXL en DJ Liz zullen elkaar uitstekend aanvullen, en zéker ook uitdagen. Het publiek staat een avond vol muzikale wendingen en verrassingen te wachten.

DJ Geert XXL heeft zijn sporen ruimschoots verdiend door zijn jarenlange ervaring als DJ, maar zeker als muzikant (Hummingbirds, Stardusters) en muziekliefhebber pur sang. Het muziekcafé is al lange tijd één van zijn muziekarena’s.

DJ Liz heeft haar DJ-carrière weer opgepakt sinds Lokaal42 haar deuren opende. Een enorm brede muziekinteresse heeft DJ Liz naar talloze concerten gebracht. Gekoppeld aan haar uitgebreide vinyl-collectie en haar onstilbare koopwoede voor muziek bleek DJ Liz een geweldige aanwinst te zijn voor het Muziekcafé. Inmiddels zal zij voor de vijfde keer aan de knoppen gaat staan.

De toegang is gratis en het Muziekcafé Helmond is al vanaf 17:00 geopend.

Muziekcafé Helmond: LIVE: Funtain

Zaterdag 13 oktober om 22:00u staat de Classic Rockband Funtain op podium van het Muziekcafé Helmond.

Dit stel jonge gasten uit Helmond weten gegarandeerd het originele sixties-geluid te reproduceren. Zanger Daan van Duppen neemt het publiek een kleine 50 jaar terug in de tijd met veel puurheid, plezier en passie. Zijn stem met groot bereik is intens en precies datgene waar het de meeste andere sixites-bands aan ontbreekt. Omringt door vier uitstekende muzikanten brengt Funtain onvervalste 60’s rock naar ’t Muziekcafé.

Hun uitgebreide setlijst varieert van ballads tot meezingers en van rocken tot swing met songs van onder anderen Neil Young, The Doors, Rolling Stones, Beatles, Van Morrison.
Optredens op WiSH Outdoor, in de Effenaar en 013 en op vrijwel alle Eindhovense buiten-evenementen tonen aan dat deze band over de juiste vaardigheden en kwaliteiten beschikt die bij een rasechte sixties-band horen.

Funtain has got the sound and the voice!

Het Muziekcafé is reeds vanaf 17:00u geopend. Entree is gratis.

http://www.funtain.eu
https://www.facebook.com/pages/Funtain/156781561002792

Muziekcafé Helmond: LIVE: Pat Roberts & The Heymakers (USA)

Zondag 14 oktober om 16:00u mogen Pat Roberts & The Heymakers het Rock ’n Roll Sundays-seizoen beginnen op podium van het Muziekcafé Helmond.

Pat Roberts & The Heymakers zijn ware traditional, roots and rockabilly veteranen uit Phoenix, Arizona (USA). Hun authentieke rockabilly / honky tonk muziek is beïnvloed door artiesten als Hank Williams, Johnny Cash, Faron Young, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley.

Midden in hun Benelux-tour doen dit trio het Muziekcafé aan. Het publiek wordt getrakteerd op veel nummers van hun vorig jaar verschenen debuutalbum “Lonesome and Blue”. International rockabilly critici ontvingen dit briljante album met veel lof voor de sfeer en authenticiteit. (zie http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2012/JAN1/CD48.html en http://rockabillyromp.com/rockabilly-artists/pat-roberts-and-the-heymakers-lonesome-and-blue/)

Rock ’n Roll-liefhebber DJ Harry v/d Westerlo zorgt voor overige muzikale invulling.

Het Rock ’n Roll Sunday-seizoen kan niet beter van start gaan dan met Pat Roberts & The Heymakers waarmee de muzikale lat meteen erg hoog wordt gelegd.

Het Muziekcafé is reeds vanaf 15:00u geopend. Entree is € 6,-.

https://www.facebook.com/pages/Pat-Roberts-and-the-Heymakers/215912381760245
http://www.reverbnation.com/patrobertsandtheheymakers
http://www.electriclotuslabel.com/index.php/Pat_Roberts_&_The_Heymakers

Muziekcafé Helmond: LIVE: DiTCH

Vrijdag 19 oktober om 22:00u brengt de Haagse stonerband DiTCH de nodige decibels naar het Muziekcafé Helmond.

Nadat ze vorig jaar in no-time een album vol eigen materiaal hebben gemaakt, staan ze gelukkig weer op het podium om de vuigste stonerrock met lomp en hard geweld de ether in te blazen. Vier heren die samen een lange rij bands hebben versleten, verlaten eindelijk de randstad om de rest van Nederland kennis te laten maken met hun ranzige gitaarklanken en pompende drums. Hun sound is onmiskenbaar ontleend aan hun grote cult-voorbeeld Kyuss en aan Slo Burn waarvan zij zeer waarschijnlijk de diverse nummers in hun set hebben opgenomen. Ook bands als Black Sabbath, QOTSA en Crownbar lieten hun sporen achter in het muzikale karakter van DiTCH.

DiTCH is oorspronkelijk ontstaan als een hommage aan het originele stonergeweld in het algemeen en de band Kyuss in het bijzonder. Maar kwaliteit liet zich niet vangen in de beperking van een coverband waardoor het niet al te lang duurde voordat het eerste eigen werk het daglicht zag. Dit eigen werk is een paar maanden gelden verschenen op hun debuutalbum.

Support DJ Frogson. Entree is gratis. Het Muziekcafé is reeds vanaf 17:00u geopend.

http://www.ditch-band.nl/
https://www.facebook.com/ditchband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: