2reacties

Zorggroep Helmond is failliet

De rechtbank Oost-Brabant heeft Stichting Zorggroep Helmond aan de Azalealaan gisteren failliet verklaard. Het faillissement wordt afgehandeld door curator mr. drs. Floris Dix uit Best.
Meer details over het faillissement zijn ons op dit moment nog niet bekend. Zorggroep Helmond, sinds een jaar ook bekend als ONZ (Onderweg Naar Zelfredzaamheid), is niet bereikbaar voor commentaar en de net aangestelde curator is begonnen met een onderzoek naar de situatie bij de zorgaanbieder. Hij laat weten dat hij weliswaar berichtgeving heeft gevonden over fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb’s), maar dat hij “blanco” begint aan de zaak. Hij gaat binnenkort met het bestuur praten.

Zorggroep Helmond kwam onder meer veelvuldig in het nieuws omdat deze zorgaanbieder veel meer uren declareerde dan er aan zorg en begeleiding werd besteed. Zorgverzekeraar CZ deed vervolgens onderzoek en constateerde dat er sprake was van fraude. CZ wil het onjuist bestede geld terugvorderen. In april van dit jaar riep de zorgverzekeraar voormalige cliënten op om aangifte te doen tegen Zorggroep Helmond.