9reacties

Nog maximaal 3 jaar uitkering aan Tielemans

interview in december 2013Voor een periode van maximaal 3 jaar wordt de wachtgelduitkering aan oud-wethouder Peter Tielemans voortgezet. Dat besluit (pdf) nam B&W tijdens een extra vergadering precies een week geleden. Sinds zijn aftreden 3 jaar geleden, ontving hij tot voor kort wachtgeld.
De nieuwe uitkering is in de vorm van een invaliditeitspensioen op grond van een volledige arbeidsongeschiktheid. De uitkering is een bruto maandbedrag van zo’n 5 duizend euro, zijnde 70% van zijn laatst verdiende loon als wethouder. Omdat de gemeente daarvoor niet verzekerd is, wordt er voor zijn invaliditeitsuitkering geld gereserveerd bij de gemeentelijke jaarrekening 2016.

De verdere ontwikkelingen in zijn gezondheidstoestand (Tielemans heeft zowel geestelijke als lichamelijke klachten) worden periodiek onderzocht. Uiterlijk 1 jaar na de toekenning van het invaliditeitspensioen is er een herbeoordeling om te bezien of er redenen zijn voor herziening of intrekking van de uitkering.
De vrees van de krant op 19 november dat de gemeente Tielemans nog 6 jaar moet doorbetalen, is daarmee gehalveerd. Bij deze zetten we ook meteen ff hun foutje recht. De krant dacht dat Peter Tielemans vorige maand voor het eerst sinds juni 2013 het stilzwijgen doorbrak over de taxibonnenaffaire die hem tot aftreden dwong. Maar dat gebeurde 3 jaar eerder al, bekijk de video met het uitgebreide interview dat Arnold Otten met Tielemans had op 30 december 2013.