16reacties

De Kasteeltuinconcerten van 2013

Op de eerste vrijdag van juli is dit jaar het eerste Kasteeltuinconcert. Alweer voor de 13e keer organiseert Stadspromotie Helmond deze 7 gratis toegankelijke en drukbezochte zomeravondconcerten in de kasteeltuin. Deze reeks begint dus op vrijdag 5 juli. Vrijdag 16 augustus is de laatste. Zoals de traditie het inmiddels voorschrijft, beginnen de optredens om 20.30 uur en eindigen ze om 23.00 uur.
Voor de meeste bezoekers gaat het bij de Kasteeltuinconcerten om de sfeer, de gezelligheid, het drankje, de prettige temperatuur, het zien en gezien worden en/of het weerzien met oude bekenden. De muziek in het grootste openluchtcafé van de stad is, voor een groot deel van de 7 keer plusminus 5 duizend bezoekers niet het belangrijkste.
Maar toch. Komende week wordt bekend wie op welke avond mag optreden. Wij weten er 2 van de 7. Dynamic Orchestra (zie hun 5 YouTube-filmpjes) zal de reeks dit jaar op 16 augustus afsluiten  De vrijdag daarvoor (op 9 augustus) treedt Stardusters op. Zij spelen een tribute aan hun held Neil Young (zie dit YouTube-filmpje). Mocht jij toevallig al meer optredende artiesten weten, lezen we dat natuurlijk graag in de reacties hieronder.
Net als vorig jaar, was het ook dit jaar overigens weer best spannend of de Kasteeltuinconcerten door zouden gaan. Klagende omwonenden en de rechter staken daar bijna een stokje voor, zie dit persbericht (Word-document) van de gemeente. Maar nu de vergunning deze week werd afgegeven, is Helmond verzekerd van editie 13 in de kasteeltuin. Het al dan niet doorgaan van deze concerten begint trouwens te lijken op de jaarlijkse “gaat het Sinterklaasfeest door?”, maar dat terzijde.
Om je alvast in de sfeer van de Kasteeltuinconcerten te brengen, hieronder een ruim 11 minuten durende samenvatting van de editie van vorig jaar: