Buiten is het 25 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.044 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
40reacties

De geplande reeks kasteeltuinconcerten gaat deze zomer toch gewoon door, dat werd zojuist bekend gemaakt. De organisatie heeft het veiligheidsplan aangepast en goede maatregelen getroffen om de veiligheid van de vele bezoekers te garanderen.
Burgemeester Fons Jacobs heeft daarom nu de vergunning voor de 7 concerten wel verleend. Bij de eerste 6 concerten wordt uitgegaan van een maximum van 7.000 bezoekers en bij het slotconcert maximaal 10.000 bezoekers. Daarop zijn de veiligheidsmaatregelen zoals in- en uitgangen en de inzet van beveiligers afgestemd. Eerder werd het veiligheidsplan 2 keer niet goed genoeg bevonden door de burgemeester.

Na het elfde, dus ook een twaalfde editie van de Kasteeltuinconcerten. Dit jaar van 6 juli tot en met 17 augustus. Zoals altijd begint de muziek op die vrijdagavonden om 20.30 uur en eindigt om 23.00 uur. De Kasteeltuinconcerten zijn gratis toegankelijk.

Het programma van dit jaar:
vrijdag 6 juli. Orquesta Salsabor (salsa)
vrijdag 13 juli. Splendid (reggae)
vrijdag 20 juli. Amariszi (balkanbeat)
vrijdag 27 juli. Sense (pop)
vrijdag 3 augustus Totolicious (Toto-covers)
vrijdag 10 augustus. een band die gipsy muziek speelt, naam nog niet bekend
vrijdag 17 augustus. Santa Rosa & Friends (covers)

40 reacties:

Mooi!

Beantwoorden

En aansluitend na elke kasteeltuinconcert is bij ’t MuziekcafĆ© de Havana Soul Swing verzorgt door DJ Boogaloo en DJ E-Bird. Een geweldige afterparty dat altijd veel mensen trekt.

Beantwoorden

Goede zaak dat de kasteeltuinconcerten doorgaan natuurlijk. Maar ik had er geen angst voor dat het niet zou doorgaan.
Leek een beetje op het haast jaarlijkse ritueel met sinterklaas waarbij het ook vaak de vraag is of de sint komt of niet of dat zijn grote boek kwijt is of niet. Ook daarvan weet ik altijd dat het goed afloopt. šŸ˜‰

Beantwoorden

Vanmiddag maakt Stadspromotie Helmond de programmering van de Kasteeltuinconcerten bekend.

Beantwoorden

Ben benieuwd of ze geluisterd hebben en geen topact voor de laatste avond noemen, maar het op een mysteryguest houden. Dat scheelt mogelijk ook extra drukte.

Beantwoorden

Geen plaatje bij dit log, zo vroeg een belangstellende bezoeker ons. Nee, want dat was er nog niet. Nu wel.

In het roze bij elk Kasteeltuinconcert de stad of provincie die dat adopteerde om daarmee hun culturele medeleven te tonen met het verlies van ’t Speelhuis.

Beantwoorden

En ook de website van de Kasteeltuinconcerten is nu online:
http://kasteeltuinconcerten.nl/cms/

Beantwoorden

Dit jaar geen fotograaf naar de kasteeltuinconcerten?

Beantwoorden

Ik ben er gisteravond geweest, het weer was goed,sfeer was goed pissen was gratis(kleine bijdrage gevraagd dat mag natuurlijk)alleen de muziek man o man konstant hetzelfde ritme totaal geen variatie,dat viel wel wat tegen,maar al bij al zover ik kon zien een geslaagd begin

Beantwoorden

Dit jaar inderdaad geen fotografen die meteen foto’s kunnen plaatsen.
Maar als iemand mooie foto’s maakte, leuk als je er maximaal 3 mailt naar [email protected] Wij plaatsen ze dan hieronder voor je (met jouw naam als reageerder). Zet er even een korte beschrijving bij, zodat een ieder weet waarvan en/of wanneer de foto werd gemaakt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 7 juli 2012 om 15:37:

Gisteren werd bij het Kasteeltuinconcert geen enkele fotograaf gemist.

Beantwoorden

De foto’s van het Kasteeltuinconcert met Splendid vanavond.


.

Beantwoorden
Wim van den Broek

Die onderste foto had je wel weg kunnen laten.
Er zijn wel leuker mensen te vinden met een pilsje in hun hand.

Beantwoorden

Beantwoorden

@Noud op zaterdag 14 juli 2012 om 12:11:

Leuke foto’s juist.
Maar wat ik wat minder vind is dat de achterkant met de drankverkoop bij de Traverse zeg maar er niet meer is. Het is nu minder intiem heb ik het idee, maar misschien moet dat wennen.

Beantwoorden

@Noud op zaterdag 14 juli 2012 om 12:11:

Was het eigenlijk wel zo splendid? Wie zijn trouwens die 2 gasten?

Beantwoorden

@Ronald op zaterdag 14 juli 2012 om 16:09:

Ik had het alleen maar over de onderste foto, Ronald.
Er is trouwens achter nog wel een bar, maar die is een stuk kleiner dan de andere jaren. Ik denk dat dit gedaan is vanwege de veiligheid, zodat er nu geen smalle ingang/uitgang meer is. In geval van een calamiteit is er nu een brede uitgang, waardoor het veld snel leeg is.

Beantwoorden

@Tejo op zaterdag 14 juli 2012 om 16:29:

Ik weet niet of het splendid was. Ik ben niet geweest.
Die twee mensen op de onderste foto zijn, naar mijn mening, toch wel wereldberoemd in Helmond. De man links op de foto zelfs ver buiten Helmond.

Beantwoorden

@Noud op zaterdag 14 juli 2012 om 23:48:

Ik had mijn leesbril niet op maar de man links op de foto lijkt op Fons Jacobs, burgemeester van Helmond.

Beantwoorden

We kunnen nu rustig filosoferen. De Weblog van Helmond slaapt nu toch.

Beantwoorden

@Tejo op zondag 15 juli 2012 om 04:40:

De Weblog van Helmond slaapt nooit.

Beantwoorden

Ik weet niet of het waar is, maar iemand zei me dat de kasteeeltuinconcerten nu ook een kort reclamespotje hadden op de landelijk TV. Zal wel niet kloppen want welke Nederlander van verder weg dan 20 kilometer gaat daar naar toe komen? Maar goed, omdat ik beloofde het na te vragen: iemand toevallg gezien?

Beantwoorden

@Ronald op donderdag 19 juli 2012 om 13:13:

Ja, dat klopt. Ik heb het vorige week toevallig ook gezien. In het spotje wordt reclame gemaakt voor Cultuurstad 2018. Een banner voor Cultuurstad 2018 is ook te zien boven het podium tijdens de Kasteeltuinconcerten.

Beantwoorden

Gisteren Kasteeltuinfeesten.was een beetje niks vond ik. Beetje slaapmuziek die in een rustig kroegje met een man of tien misschien wel leuk is, maar op zo’n podium echt niet kan hoor. Vond het ook niet druk tot de pauze. Toen maar gegaan. Jammer.
Anders altijd goed en leuk, nu een keer een missertje.

Beantwoorden

Tijdens het Kasteeltuinconcert gisteravond werd 1 man aangehouden voor mishandeling.

Beantwoorden

@Lieke op zaterdag 21 juli 2012 om 07:38:

Het geluid was trouwens ook slecht. Midden op het veld hoor je niets van wat zich op het podium afspeelt. Jammer, want de band deed wel haar best.

Beantwoorden

Bosschenaar mishandelt 2 beveiligers Kasteeltuinconcerten
Een inwoner van Den Bosch (42 jaar) mishandelde gisteravond 2 beveiligingsmedewerkers van de Kasteeltuinconcerten. Na een nachtje cel werd hij vanochtend door de politie gehoord. Die moesten hem vertellen wat hij had gedaan. Zelf wist hij niets meer van die mishandelingen. Via snelrecht kwam een schikking en kreeg hij een boete 400 euro. Na die boete betaald te hebben is hij weer op vrije voeten. Dat liet Jeroen Loohuis, wijkagent in Helmond Noord ons zojuist weten.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 21 juli 2012 om 12:49:

Enkeltje Den Bosch, en zich niet meer vertonen in Helmond, hoop ik.

Beantwoorden

Ik vond het pauzemuziekje deze keer ook leuker dan wat er op het podium gebeurde. Inderdaad was het niet zo druk, maar ik twijfel of dat aan het optreden ligt. Het natte weer (gelukkig viel het tijdens het optreden nog reuze mee) en de vakantie heeft volgens mij meer invloed op de opkomst gehad.

Beantwoorden

Beantwoorden

@Noud op zaterdag 21 juli 2012 om 11:20:

Was echt zacht geluid ja. Keek net dat filmpje, dat is wel beter.
Vechtpartij in de kasteeltuin, jammer zeg, gelukkig geen Helmonder.

Beantwoorden

10 Augustus, dat wordt pas een happening als The Basily Boys de boel komen versterken in de Kateeltuinen. Dat wordt een avond gipsymuziek van de bovenste plank. Deze jongens die veel hebben opgestoken van Het Rosenberg Trio spelen fantastische muziek, dat wordt swingen. Ze hebben ook samen gewerkt met artiesten zoals Grad Damen. Hun gitaarmuziek is virtioos te noemen. Het zal me een invasie geven daar van gipsy’s, maar dat is juist altijd gezellig, gezien mijn ervaring met die mensen. Nee, ik kan niet wachten……………

Beantwoorden

@Ronald en @Noud op donderdag 19 juli 2012:

Hierbij het bewuste reclamespotje van de Kasteeltuinconcerten. Die commercial wordt sinds de eerste week van juli inderdaad op de nationale tv vertoond.

Beantwoorden

Dat viel tegen zeg vanavond. Ik had er veel meer van verwacht. The Basily Boys
Als dit nou de top is van de gipsy muziek zoals wordt beweerd…

Beantwoorden

DJ-Bart zal vrijdag van 23.00 tot 24.00 uur de kasteeltuinconcerten van dit jaar afsluiten, zo laat jij via Twitter weten.
Voorafgaand daaraan staat Santa Rosa & Friends op het programma. Zij stonden daar vorig jaar als The European ClassicRockShow.

Beantwoorden

Arrestant trapt deur politievoertuig tegen gezicht agente
Agenten hebben zaterdag kort na middernacht tijdens het laatste kasteeltuinconcert 2 vechtende mannen aangehouden. Het ging om een 29-jarige man uit Helmond en een man waarvan de identiteit nog onbekend is. Deze laatste verdachte verzette zich met man en macht tegen zijn aanhouding en mishandelde hierbij een agente.
Hij weigerde na de aanhouding in een politieauto te stappen en schold de agenten uit. De man bleef schoppen toen hij op de achterbank van het voertuig zat. Toen de politie de deur dicht deed trapte de man deze weer open, waardoor de deur het gezicht van een agente raakte. Hij zit vast op het politiebureau voor verder onderzoek. Ook de 29-jarige verdachte uit Helmond zit nog vast.

Beantwoorden

Ik begrijp niet wat de beveiliging nu uitmaakte en wat de burgemeester bezield.

Zonder de hekken waren er veel meer mogelijkheden om te ontsnappen bij calamiteiten

Dan worden door de beveiligers kinderen van 8 tot 12 jaar later op de avond geweigerd! Omdat het te vol is. Dus ze kunnen geen suikerspin halen om daarna naar de ouders te mogen!

Dan is de beveiliging ook nog eens veel te duur waardoor de concerten bijna niet rond kunnen komen.

Ik stel voor om maar een hek om het uitgangsgebied te zetten, ik denk da het havenpleintje ook wel crowdmanagement nodig heeft!!

Beantwoorden

wat een topavond! Santa Rosa was super. Maar de ClassicRockShow…
Wat een show!!! GEWELDIG!!
Nooit zoveel goed muzikaals bij elkaar gezien en gehoord.

Volgend jaar weer!!!

Beantwoorden

Beantwoorden

De compilatie van de 7 weken kasteeltuinconcerten dit jaar. Die werd gisteren op YouTube gezet.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *