9reacties

Nieuw Helmonds nieuws in juli 2013 

Woensdag 31 juli 2013

Grote brand aan de Duizeldonksestraat
Om 20.28 uur is de brandweer met groot materieel uitgerukt voor een uitslaande brand aan de Duizeldonksestraat op het industrieterrein. De brand woedde bij keukenbedrijf Spoormakers Keukens.
Maar goed dat we de op 1 na snelste brandweer van Nederland hebben.
De eerste foto door Paul

Onderstaande foto werd gemaakt door Erik de Vries:

Op deze pagina staan nog 16 foto’s van deze brand.

Stilettorun van Steenweg naar Havenplein
Zondag 29 september is de derde Helmondse Stilettorun. Waar de Steenweg in de eerste 2 jaar het parcours was, wordt er dit jaar gestreden langs het kanaal richting het Havenplein. Dames (en wie weet ook enkele heren) op naaldhakken van minimaal 8 centimeter zullen die koopzondag in september gaan rennen. Wie het snelst over de 125 meter met klinkers rent, wint de eer en het prijzenpakket.
Behalve de Stilettorun is er dit jaar ook een ‘Achterstevorenrun’. Zoals de naam al zegt, wordt daarin achterstevoren gerend. De reden voor die tweede run is de Helmondse stichting Achterstevoren. Een initiatief van de zusjes Sofie (10) en Emma (8) die zich samen met een team van professionele regelaars en medici inzetten om wensen uit te laten komen van ernstig zieke kinderen.
De Stilettorun is een initiatief van de serviceclub Junior Kamer Peelland.
Hieronder een impressie van de Stilettorun van vorig jaar.

Maandag 29 juli 2013

Helmond wil Fietsstad 2014 worden
Helmond heeft zich bij de Fietsersbond kandidaat gesteld om Fietsstad 2014 te worden. De gemeente maakte daar een heus bidbook (pdf) voor.
Daarmee is Helmond 1 van de 19 gemeenten die zich bij de Fietsersbond heeft gemeld. Dit najaar zal de Fietsersbond uit deze 19 kandidaten in totaal 5 gemeenten nomineren voor de titel. Dat gebeurt op basis van ingestuurde documenten (beleid, motivatie) en landelijke cijfers (ongevallenrisico, fietsgebruik, gegevens van de Fietsersbond Routeplanner). Hierbij wordt vooral gekeken naar de score op het thema ‘Fietsen zonder hindernissen’.
Fietsers komen tijdens hun dagelijkse fietstochten heel wat hindernissen tegen. Slecht wegdek, drempels, paaltjes, onoverzichtelijke oversteekplaatsen, spoorwegovergangen, autowegen, maar ook andere fietsers, automobilisten, scooters en bussen kunnen een fietsrit onprettig maken. De gemeente die de beste oplossingen biedt om deze hindernissen uit de weg te gaan, mag zich in 2014 Fietsstad noemen.

Zondag 28 juli 2013

Verdachte van gewapende woningoverval aangehouden
Zaterdag rond 23.40 uur is in zijn woning in Helmond een 37-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een overval eerder die avond. Rond 18.30 uur zaterdagavond werd een 51-jarige man Bergeijk overvallen in zijn woning, er raakte niemand gewond.
De dader bedreigde hem met een vuurwapen gelijkend voorwerp en ging er daarna vandoor. Via een Burgernetbericht verspreidde de politie gisteravond zijn signalement. Na onderzoek kon de politie de 37-jarige man uit Helmond aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Moeder en zoon (16) mishandelen buurtgenote
Een 37-jarige vrouw en haar 16-jarige zoon zijn zondag door de politie rond 0.55 uur aangehouden in hun woning in Helmond. Zij worden er van verdacht een 36-jarige buurtgenote te hebben mishandeld.
De twee zouden haar geslagen hebben bij een burenruzie. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Donderdag 25 juli 2013

Meisje (12) gewond na mishandeling door Helmonder (36)
De politie het woensdagavond rond 21.45 uur op de Heistraat een 36-jarige man uit Helmond aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 12-jarige plaatsgenote.
Ze fietste even daarvoor met twee vriendinnen over de Heistraat toen er een woordenwisseling ontstond met een 44-jarige vrouw uit Helmond die daar op straat liep. Een man die in de buurt was zou het meisje daarop bij haar arm hebben gegrepen. Toen zij daarop wegrende achterhaalde de man haar en zou hij het slachtoffer in een portiek met haar hoofd tegen een ruit hebben geslagen. Vervolgens zou hij het meisje over de grond hebben gesleurd. Ze raakte niet ernstig gewond. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en zit vast voor verder onderzoek.

Woensdag 24 juli 2013

4 Helmonders gearresteerd vanwege mensenhandel
Vier mannen uit Helmond zijn dinsdagochtend opgepakt voor een onderzoek naar mensenhandel.
De aanhoudingen vonden in de vroege ochtend plaats in drie verschillende woningen verspreid over Helmond. Het viertal (17, 19, 28 en 33 jaar) wordt verdacht van betrokkenheid bij gedwongen prostitutie. Het slachtoffer is een jonge vrouw van 18 jaar. De verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Dinsdag 23 juli 2013

Potloodventer met mes aangehouden bij de McDonald’s
Een 40-jarige man uit Grave is maandagavond kort na half negen bij de McDonald’s op de Deurneseweg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op die plek kort daarvoor zijn geslachtsdeel getoond te hebben aan 2 vrouwen uit Helmond van 20 en 21 jaar.
Bij de verdachte trof de politie een mes aan. Dit is in beslag genomen. De man is na verhoor op het politiebureau in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.
Er is nog geen duidelijkheid of deze man verantwoordelijk is voor meerdere zaken als bijvoorbeeld deze, zo liet wijkagent Francisca Kamphuis de weblog desgevraagd weten.

Zondag 21 juli 2013

Vrijwilligerspenning voor Vlisco-designer Anton van de Manakker
Vanochtend kreeg Anton van de Manakker de vrijwilligerspenning van de gemeente voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor de kunstzinnige vorming van veel cursisten in Helmond. Wethouder Jan van den Heuvel reikte hem deze onderscheiding uit in D’n Huijsakker in Mierlo-Hout
Anton van de Manakker werkte 30 jaar in de tekenkamer van de Vlisco. In 1963 ontwierp hij het beste Vlisco-dessin. Stoffen met dat ontwerp, Agelina ook wel de Sigarenband genoemd, worden nog altijd verkocht. Daarnaast ontwierp hij nog een beroemd dessin, de Fleur de Mariage, dat ook nog altijd verkocht wordt. In de jaren ‘60 gaf hij tekenles aan toekomstig Vlisco-medewerkers aan de Cor Matthijssenschool. Lesgeven bleek zijn tweede natuur, want na zijn pensionering in 1987 pakte hij deze draad weer op en werd belangeloos tekenleraar bij de Gilde in wijkhuis De Fonkel, nu alweer 25 jaar lang.

Zoon (18) aangehouden na mishandelen van zijn moeder
De politie heeft zondagochtend rond 3.15 uur een 18-jarige man aangehouden voor mishandeling van zijn 49-jarige moeder.
Even daarvoor zou hij haar bij een conflict in hun woning in Helmond-West tegen haar hoofd hebben gelagen. De vrouw zou als gevolg daarvan gewond zijn geraakt aan haar oog. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Loopbrug van 28 ton en 28 meter bij Fitland XL geplaatst 
Bij het in aanbouw zijnde complex van Fitland XL op Suytkade werd gisteren een ruim 28 ton wegende 28 meter lange loopbrug geplaatst. Die werd in Mill (tussen Uden en Nijmegen) gemaakt en vrijdagavond via een speciaal transport verhuisd naar Helmond.
Deze loopbrug verbindt Fitland letterlijk met De Groene Campus. Leerlingen van die school gaan vanaf het komende schooljaar praktijkgericht bij Fitland leren en werken. In oktober opent Fitland in fasen haar deuren. Als eerste een sporthal (met een capaciteit van 1200 supporters), enkele weken later volgen dan faciliteiten als een fitnesscentrum, wellnessresort, diverse horecagelegenheden, bowlingbanen en een hotel.
Onderstaande foto werd gemaakte door Johan Sterke.

Woensdag 17 juli 2013

Benzinelekkage bij onbemande TinQ-tankstation
Op het onbemande TinQ-tankstation aan de Lagedijk (vlakbij de kruising met de Engelseweg) op het industrieterrein was aan het begin van de avond een lekkage. Daarbij stroomde een nog onbekende hoeveelheid benzine uit 1 van de 2 pompeilanden.
De brandweer werd om 18.29 uur gealarmeerd. Zij brachten een waarschuwingslint aan en spoten schuim rondom de pomp. TinQ schakelde de pomp op afstand uit, een monteur van het bedrijf komt de lekkage repareren.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Onverzekerde Astenaar ramt lantaarnpaal en rijdt door
Op de hoek van de Melis Stokelaan en James Ensorlaan in Helmond-Noord ramde een auto vandaag een lantaarnpaal. De bestuurder van de personenauto besloot daarna de plaats van het ongeval te verlaten, waarmee hij automatisch betrokken is bij een verkeersmisdrijf.
Dat zal deze inwoner uit Asten binnenkort ook nog persoonlijk van de politie te horen krijgen omdat het kenteken van zijn auto bij de politie bekend is. Iemand die het zag gebeuren noteerde namelijk netjes het kenteken, zo liet wijkagent Jeroen Loohuis (die ook de bijgaande foto maakte) weten. En omdat de bestuurder niet verzekerd was, zal deze aanrijding aardig in de papieren gaan lopen.

Dinsdag 16 juli 2013

Oudere vrouw mogelijk zwaar gewond bij ongeluk
Een oudere vrouw is rond 13 uur vanmiddag tegen een autodeur aangereden. Naar verluidt zou de vrouw gereanimeerd moeten worden, zo liet Frank Wouters ons weten. Een trauma-helikopter uit Nijmegen is ingeroepen.
Die deur werd net geopend toen de vrouw voorbij reed. Dat ongeluk vond plaats op de Mierloseweg, ter hoogte van Anclairs babyhuis.
Update om 14.15 uur:
Volgens een omstander reed de vrouw op een fiets tegen die autodeur aan. Zij werd niet opgemerkt door de bestuurster van een grijze Opel Corsa toen die uit haar wagen wilde stappen. Het ongeluk vond plaats aan de andere kant van de straat dan waar Anclair babyhuis zit.
De fietsster viel lelijk op de straat en bloedde flink op haar gezicht en arm. Zij zou daarna met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht zijn.
Update woensdag om 10.55 uur: De vrouw die gewond raakte was 64 jaar. 

Maandag 15 juli 2013

Marco van der Burgt nieuwe Koning St. Catharinagilde
Tijdens het jaarlijkse Koningschieten is Marco van der Burgt gisteren de nieuwe Koning van het St. Catharinagilde Helmond geworden. Bij het 89e schot wist hij het koningszilver te bemachtigen.
Marco is in het dagelijks leven administratief medewerker bij de GGZ Oost Brabant en binnen het gilde secretaris/penningmeester. De eerste keer dat hij koning van het gilde wordt, zie hun lange lijst met Koningen sinds 1950. Het Catharinagilde schoot dit jaar voor het eerst op hun nieuwe locatie te Binderen. De trotse Marco van der Burgt; “het is zo mooi om van zo’n oud gilde Koning te mogen zijn en dan op deze historische plek bij ons nieuwe gebouw, gewoon geweldig”.
Ereschutter werd dit jaar Rik Bosma die de vogel naar beneden wist te halen. Bij het schieten voor de jeugd verwierf Isa Verhofstadt het fel begeerde erekruis.
Op onderstaande foto brengt Ted Hegeman de vendelgroet om de nieuwe Koning en de oude Koning Ron Peters te eren. Sjef Jonkers maakte de foto.

Voor duizenden euro’s aan sieraden gestolen
Op dinsdag 2 juli 2013 werd er tussen 14.00 uur en 18.00 uur ingebroken in een woning aan de Zwanenbeemd. Men kwam de woning binnen door het raam aan voorzijde open te breken.
Er werd onder meer voor duizenden euro’s aan sieraden buitgemaakt. De politie wil achterhalen waar de sieraden terecht zijn gekomen en heeft daarom ook enkele foto’s van de sieraden vrijgegeven.
– Gouden schakelketting
– Gouden schakelarmband
– Gouden trouwring met inscriptie “Martin 99”
– Dameshorloge met serienummer: 51602587
– Herenhorloge met serienummer: 1090141
Zag jij 1 van deze sieraden ergens te koop aangeboden? Of kreeg je die sieraden als juwelier of goudopkoper te koop aangeboden? Als je informatie hebt, neem dan contact op met de politie op 0900 – 8844 onder vermelding van zaaknummer: 2013090630
Update op dinsdag 08.45 uur:
De hierboven genoemde en getoonde gestolen dames- en herenhorloge zijn inmiddels terecht.

Helmonder scheurt met ruim 200 km/u over de A73
Een 28-jarige motorrijder uit Helmond reed gisteren met snelheden van boven de 200 kilometer per uur over de snelweg A73. Bij de afrit Boxmeer werd de snelheidsduivel door de politie staande gehouden. Zijn rijbewijs kon hij meteen inleveren. Dagblad De Gelderlander liet dat vanochtend weten.

Zondag 14 juli 2013

Man slaat en schopt zijn vriendin in bijzijn van hun kind 
Zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur is een 22-jarige man uit Helmond in zijn woning aangehouden voor mishandeling van zijn 22 jarige vriendin.
De man had haar geschopt en geslagen in het bijzijn van hun jonge kind. De vrouw waarschuwde de politie en deze heeft de man overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Steekpartij vannacht op de kermis 
Zondagochtend omstreeks 04.00 uur zijn twee mannen uit Helmond, van 23 en 26 jaar, en een 22-jarige man, waarvan de woonplaats nog onbekend is, aangehouden op de Watermolenwal voor vernieling en overlast.
Bij de politie kwam een melding binnen van een steekpartij op de kermis. Ter plaatse trof zij de drie verdachten met bloed aan handen en kleding, maar geen slachtoffer. Tevens hadden de mannen een prullenbak vernield. Beveiligers droegen hen over aan de politie. De mannen zijn ingesloten voor verhoor en de politie probeert helder te krijgen wat er voorgevallen is. Bent of kent u het slachtoffer van een vecht- dan wel steekpartij op Helmond kermis, meldt u zich dan bij de politie.

Zaterdag 13 juli 2013

Man bedreigt zijn buurman met een keukenmes
De politie heeft vanmiddag een 45-jarig man aangehouden voor het bedreigen van zijn buurman met een keukenmes. Geluidsoverlast was de achterliggende reden van die bedreiging. Dit conflict vond plaats in Helmond-Oost in de buurt Straakven. De man is ingesloten voor onderzoek. Dat liet wijkagent Haci Koklu de weblog weten.

Winkeldievegge (47) krijgt 210 euro boete
Vanochtend hield de politie een 47-jarige vrouw aan voor winkeldiefstal bij de Trekpleister aan de Markt. De gestolen goederen hadden een winkelwaarde van 14,28 euro. Van justitie kreeg zij een boete opgelegd van 210 euro. Dit liet wijkagent Johan Meeuwsen weten. Het was de eerste keer dat ze werd aangehouden voor winkeldiefstal.

Wijkraad Rijpelberg begint met Commissie Jongeren
Na de zomer start de Wijkraad Rijpelberg, in samenwerking met de LEV-groep en Bijzonder Jeugdwerk Brabant, de Commissie Jongeren. Die commissie is gericht op jongeren en wordt bestuurd door jongeren. Zij gaan de wijkraad bijstaan in beslissingen die ook jongeren aangaan en zij zullen meedenken en vorm geven aan activiteiten en evenementen die gericht zijn op jongeren.
Geïnteresseerde jongeren die willen meepraten over of ideeën hebben voor de wijk Rijpelberg, kunnen zich melden via samenleving@wijkraadrijpelberg.nl

Vrijdag 12 juli 2013

Verkeerscentrale Zuid-Nederland naar Helmond
De verkeerscentrale voor Zuid-Nederland, die nu gevestigd is aan de A67 in Geldrop verhuist naar Helmond. Ze komt op de AutomotiveCampusNL. Naast de verkeerscentrale verhuist ook de servicedesk mee naar Helmond. In totaal gaat het om circa 80 medewerkers
“Het is een geweldige waardetoevoeging op Mobiliteit en we kunnen samen nieuwe kansen benutten op het gebied van Smart Mobility. Daarbij geeft het een enorme impuls aan de campusontwikkeling. Met de vestiging van de verkeerscentrale op de AutomotiveCampusNL, dient zich een unieke kans aan om een koppeling te leggen tussen de operationele verkeerscentrale, innovatieve automotive ontwikkelingen en samenwerking tussen diverse partijen”, aldus wethouder Yvonne van Mierlo.
Rijkswaterstaat is op dit moment bezig met de invulling van de vestiging op de Campus in Helmond. Over hoe en wanneer dit alles gaat plaatsvinden, kan de woordvoerster Miranda Post van Rijkswaterstaat nog niet zoveel zeggen. “De minister heeft pas onlangs, op 3 juli, het principebesluit getekend. Het personeel is inmiddels ingelicht. Na de zomervakantie gaan we verder kijken waar de vestiging precies komt. Er volgen nog gesprekken met diverse partijen” aldus Post. De verkeerscentrale beheert alle rijkswegen in Zuidoost-Brabant. Medewerkers houden via schermen de verkeersaders in de gaten, verzorgen verkeersinformatie en assisteren bij ongevallen en calamiteiten.

Helmonder aan de haal met ramen in Raamsdonksveer 
Dankzij een oplettende getuige kon de politie twee dieven op heterdaad inrekenen. Het duo probeerde donderdag 11 juli rond 23.00 uur renovatieramen te stelen vanaf de Beatrixlaan in Raamsdonksveer (in het noordoosten van de provincie.Noord-Brabant).
De alerte getuige meldde dat hij twee mannen renovatie ramen op een aanhanger zag zetten. Het was al laat en de getuige vertrouwde de zaak niet. Er vinden momenteel aan de Beatrixlaan renovaties aan woningen plaats, waarbij diverse bouwmaterialen staan opgesteld. De politie werd gebeld en de agenten traceerden de twee verdachten op hun vlucht. In de buurt van de Beatrixlaan werd het tweetal aan de kant gezet. Ze hadden op hun groene aanhanger twee raamkozijnen staan.
De twee mannen werd gearresteerd. Het gaat om 18-jarige man uit Helmond en een 24-jarige inwoner van Spijkenisse. De buit werd in beslag genomen. Hun grijze Ford Mondeo en de aanhanger werden tijdelijk bij het politiebureau gestald. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt.

Evenveel aantal overvallen in Helmond in eerste helft 2013
In het district Helmond zijn er in de eerste 6 maanden van dit jaar 8 overvallen gepleegd, precies evenveel als in dezelfde periode in 2012. Dat maakte de politie vanmiddag bekend.
In geheel Oost-Brabant werden er in het eerste half jaar aanmerkelijk minder overvallen gepleegd dan in dezelfde perioden de afgelopen 3 jaar. Toen waren dat er 75 (in 2010), 71 (in 2011) en 70 (in 2012), nu bleef de teller gesteken op 52. In het district ‘s-Hertogenbosch werden dit jaar tot nu toe 23 overvallen gepleegd, tegenover 29 in de eerste helft van 2012 en het district Eindhoven zag een daling van 33 naar 21.

Donderdag 11 juli 2013

22-Jarige vrouw sinds zaterdag vermist
Vanaf de Markt is sinds zaterdagmiddag omstreeks 14 uur een Somalische vrouw van 22 jaar vermist. Zij draagt een zwarte jurk en een rode hoofddoek. Zij is pas een week in Nederland en spreekt geen Nederlands, liet wijkagent Rob Jansen op de Haar zondagochtend weten. Heb je haar sindsdien gezien of heb je tips bel dan de politie op 0800 – 0011.
Update zondag om 12.12 uur:
De vermiste vrouw uit Somalië is nog steeds vermist, de politie zoekt verder.
Update maandag 09.40 uur:
De vermiste vrouw is nog steeds vermist.
Update donderdag 13.30 uur:
Ze is nog steeds niet terecht, de politie heeft taal nog teken van haar ontvangen, aldus wijkagent Johan Meeuwsen.
Update donderdag 21.10 uur:
De naam van deze vermiste Somalische vrouw is vrijgegeven, zij heet Suad Ahmed. Ook is deze pasfoto (links) van haar nu openbaar. Heb je informatie over haar, dan kun je ook contact opnemen met de politie Helmond via 0800-6070.

HIS KIS bij 20 Helmondse huisartsen
20 Helmondse huisartsen werken binnenkort allemaal met eenzelfde HIS (Huisarts InformatieSysteem) met een geïntegreerd KIS, een KetenInformatieSysteem. Zij maakten onderling afspraken voor het uniform registreren en administreren voor de chronische patiënt. Deze samenwerking van 20 Helmondse en nog 60 regionale huisartsen op een dergelijk grote schaal is uniek in Nederland. De 80 huisartsen zijn aangesloten bij Elan, een ondersteuningsorganisatie voor huisartsen in het praktijkgebied Helmond – Geldrop en omstreken.
Huisartsenpraktijken, medisch specialisten, apothekers en para-medici werken vaak met verschillende systemen. Voor een aansluitende behandeling is dat geen goede zaak. Daarom begonnen deze Elan-huisartsen 10 maanden geleden aan een traject dat nu heeft geleid tot dit resultaat.
Een fantastische prestatie aldus Peter Martens, coördinator Servicecentrum Huisartsen van het Elkerliek ziekenhuis. “We prijzen ons als ziekenhuis gelukkig met de goede samenwerking met huisartsen, die door dit systeem nog eens versterkt wordt. Op andere plaatsen in het land zie je dat dit soort trajecten heel moeizaam gaan en jaren duren. Hier zitten 80 huisartsen in heel korte tijd op één lijn. Dat is een compliment waard.”

Snorfietser had een ploertendoder onder de buddyseat
De politie heeft bij een controle van een snorfietser gistermiddag om 13.45 uur op het Piet van Bokhovenpad een ploertendoder onder de buddyseat van zijn snorfiets aangetroffen. De bestuurder werd daarop aangehouden, de ploertendoder in beslag genomen en in overleg met justitie is hem een transactie uitgereikt. Dat liet wijkagent Johan Meeuwsen ‏vanochtend weten.
Een ploertendoder is een gevechtswapen, vergelijkbaar met een gummiknuppel dat bestaat uit een flexibele stok. Maar in tegenstelling tot de gummiknuppel zit aan het uiteinde nog een zware loden knop waardoor een hardere slag kan worden toegebracht.

Bromfietsdief bedreigt agenten met de dood
Een 33-jarige man uit Vught werd woensdagavond aangehouden op de Willem Beringstraat voor diefstal van een bromfiets. Na zijn aanhouding bedreigde hij agenten.
De eigenaar van de bromfiets zag de verdachte met zijn voertuig op de Jan Stevensstraat en alarmeerde de politie. De bromfiets werd diezelfde middag gestolen bij het Elkerliek ziekenhuis. De eigenaar deed toen aangifte. De diefstal was op bewakingsbeelden vastgelegd. De bromfietseigenaar ging achter de man aan, in afwachting van de komst van politiemensen. De Vughtenaar verzette zich vervolgens hevig tegen zijn aanhouding en hij moest op het politiebureau zelfs gedwongen worden een fouillering toe te staan. Daarbij bedreigde hij agenten met de dood en beledigde hij ze meerdere malen. De politiemensen deden daarvan aangifte. De betreffende bromfiets werd terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar. De vermoedelijk dief werd in verzekering gesteld.

Woensdag 10 juli 2013

Het bericht ‘Troc.com Helmond sinds gisteren failliet’ is verhuisd.

Dinsdag 9 juli 2013

Man in Helmond opgepakt voor woninginbraken in de regio
Een 51-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats werd dinsdagmorgen in een woning in Helmond buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere woninginbraken, gepleegd in Eindhoven, Someren en Veldhoven. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.
Zo is hij medeverdachte van een woninginbraak aan de Van Aelstlaan in Veldhoven, gepleegd op 16 april. Er werden toen goederen weggenomen waaronder een laptop en een navigatiesysteem. De politie had voor deze inbraak al eerder aanhoudingen verricht. Zo werd op 17 april een 47-jarige in haar woning in Helmond aangehouden en een dag later een 41-jarige Helmonder in een woning in Helmond aangehouden. Deze verdachten zijn inmiddels heengezonden; de 51-jarige verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Minder treinen tussen Helmond en Eindhoven
Tussen Helmond en Eindhoven rijden minder treinen door een defecte goederentrein, zo liet de NS zojuist om 11.55 uur weten.
Je moet er rekening mee houden dat er een extra reistijd is van ongeveer 30 minuten. De NS verwacht dat de verstoring rond 13.00 uur is verholpen.
Update om 12.16 uur:
De defecte goederentrein is weer onderweg, de overige treinen kunnen daarom ook weer rijden. Er kan nog wel een langere reistijd zijn.

Man gepakt voor inbreken in woning aan Zwanenbeemd
De politie hield maandagmorgen om 8.30 uur een 43-jarige man in zijn woning in Helmond buiten heterdaad aan.
Hij wordt verdacht van een woninginbraak aan de Zwanenbeemd, gepleegd op tussen 2 en 3 juli. Er werden diverse spullen uit de woning weggenomen waaronder een tablet en horloges. De gestolen goederen zijn nog niet terecht. De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij informatie verkregen uit het buurtonderzoek. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Maandag 8 juli 2013

2 Mannen aangehouden voor mislukte woningoverval
De politie hield maandagmorgen rond 4.30 uur op de Brederodelaan in Helmond-Noord twee mannen aan. Ze zouden kort daarvoor een deur van een kamerbewoner aan de Jan Stevensstraat in de binnenstad open hebben getrapt.
De 51-jarige kamerbewoner die hier lag te slapen werd hiervan wakker en een van de verdachten vroeg hem om geld. Omdat de kamerbewoner geen geld gaf, verlieten de twee zonder buit zijn kamer en vervolgens de woning. Aan de hand van een signalement konden de twee even later in de kraag worden gegrepen. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek. De hevig geschrokken kamerbewoner bleef ongedeerd en heeft inmiddels aangifte gedaan.

Zaterdag 6 juli 2013

Gezicht 13-jarige jongen verbrand door ‘vlammenwerper’
Het gezicht van een jongen van 13 jaar is zojuist om omstreeks 18.15 uur verbrand doordat iemand een spuitbus deodorant leegspoot en er een aansteker bij hield. De spuitbus werd daardoor een soort vlammenwerper. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht en is daar opgenomen. Het is onbekend hoe ernstig de brandwonden in het gelaat van de jongen zijn, zo liet wijkagent Jeroen Loohuis weten.
Deze zware mishandeling gebeurde op het Welpenplein in de binnenstad. Er zijn 3 blanke jongens richting de Molenstraat weggevlucht, de spuitbus lieten ze achter. Heb je iets gezien of weet je meer, bel dan de politie op 0900 – 8844 (of anoniem op 0800 – 7000).
Update zondag om 15.35 uur: • Brandwonden ‘vlammenwerper’ was ongeluk

Vrouw moet naar ziekenhuis na zware mishandeling door haar man
Voor het mishandelen van zijn echtgenote heeft de politie zaterdagochtend 6 juli een 44-jarige Helmonder aangehouden.
De 41-jarige vrouw meldde rond 5.30 uur bij de politie dat ze enkele uren eerder in hun woning door de man was mishandeld. Hij zou haar onder meer met haar hoofd tegen een muur hebben geslagen, haar geprobeerd hebben te wurgen en haar van de trap hebben gegooid. Ze is naar een ziekenhuis gegaan om zich aan haar verwondingen te laten behandelen en is daarna naar de politie gegaan. Agenten hebben de man vervolgens thuis aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Vrijdag 5 juli 2013

Gemeente sluit horecazaak in Molenstraat voor 6 maanden
Het Helmond Interventie Team (HIT) heeft op donderdagavond 6 juni een controle gehouden bij een aantal horecagelegenheden in Helmond. Tijdens deze controle zijn bij een horecazaak aan de Molenstraat drugs aangetroffen en in beslag genomen. Burgemeester Elly Blanksma heeft nu besloten dat deze horecagelegenheid vanaf 5 juli 2013 voor de duur van zes maanden de deuren moet sluiten.
Na de controle door het Helmond Interventie Team is de situatie die in dit horecapand werd aangetroffen nader onderzocht. Uit dit onderzoek is vast komen te staan dat het om een handelshoeveelheid drugs gaat. Dit is voor de burgemeester van Helmond onacceptabel en daarom heeft zij besloten om een bestuurlijke maatregel op te leggen van een sluiting van zes maanden.

Poging tot overval juwelier Stockx, 2 daders gezocht
Een poging om de juwelier Stockx in de Ameidestraat vanochtend rond 09.43 uur te overvallen is mislukt. Bij deze poging zijn geen gewonden gevallen. Volgens een winkelier in de straat (noem maar niet mijn naam), hielden de 2 zich al een tijd
De 2 daders zijn gevlucht, zij droegen zwarte kleding (1 droeg een zwarte jas met grijze strepen) en zwarte helmen en zaten op een matzwarte scooter. Zij hadden een rood-witte tas bij zich. Heb je tips, bel de politie op 0800 – 0011.
Update om 10.29 uur:
De 2 maakte een beginnersfoutje. Ze stonden namelijk voor een gesloten deur. Personeel reageerde op de verdachte situatie en sloot op afstand elektrisch de deur, liet wijkagent Henri van Vonderen ons weten.
Update om 10.50 uur: De daders zijn niet aangehouden, de politie zoekt verder.
Meer informatie volgt zodra wij die hebben.

Donderdag 4 juli 2013

Schennispleger in Dierdonk
Vanmiddag werd een schennispleger gesignaleerd in Dierdonk in de omgeving van de Sandenburglaan.
Zijn signalement: blanke man, ongeveer 20 jaar, zwart krullend haar. Hij droeg een zwarte korte broek, blauwe ruitjesbloes en handschoenen zonder vingers (fietshandschoentjes). Heb je tips bel dan de politie op 0800 – 0011 of 0900 – 8844.
Update vanmiddag:
De gezochte man is nog niet aangetroffen. De politie zoekt verder.

Mogelijk einde stedenband met Zielona Gora (Polen)
De gemeente overweegt om de stedenband met de Poolse stad Zielona Gora te beëindigen. Dat laten het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van schriftelijke vragen (pdf)) van Helder Helmond.
Dit mogelijk einde houdt verband met de eerder dit jaar gevoerde discussie over de bestaande formele stedenbanden met Zielona Gora en het Belgische Mechelen in de raadscommissie Internationale Betrekkingen. “Aan deze discussie is de slotsom verbonden dat enerzijds er veel verschillen zijn in de (mate van) samenwerking tussen Helmond en de partnersteden Mechelen en Zielona Gora en anderzijds het gemis aan balans in de relatie met Zielona Gora” aldus B&W. Een definitief standpunt is er nog niet.
In 2009 werd ook al eens getwijfeld over het nut en de noodzaak van de stedenband met de Poolse stad (119 duizend inwoners). Toen werd besloten om door te gaan met die samenwerking. (In 2006 vroegen we op de weblog nog wie hun burgemeester was.)

Woensdag 3 juli 2013

Gebouw Catharinagilde officieel geopend door de burgemeester
Zondagmiddag werd het nieuwe onderkomen (de gildekamer) van het St. Catharinagilde officieel geopend door burgemeester Elly Blanksma. Samen met de oudste gildebroeder, Martien van Santvoord, onthulde zij het naambord.
Sinds april huurt het St. Catharinagilde het gebouw op Binderen 6 (waar de opgeheven buurtvereniging Kindervreugde zat). Het nu opgeknapte gebouw zal gebruikt worden voor vergaderingen, tentoonstelling en uitvalsbasis voor optredens in de stad. Op het bijbehorende terrein wordt geoefend het vendelen en trommen.
Na de officiële opening van het gebouw installeerde Koning en Oude Deken (voorzitter) Ron Peters de burgemeester als ere-deken van het gilde. Zij is daarmee de eerste vrouwelijk ere-deken van het gilde dat traditioneel wordt ingevuld door de burgemeester van Helmond. Als herkenningsteken kreeg Elly Blanksma een zilveren ketting met een gebroken rad, het symbool van het Catharinagilde.

Grote hoeveelheid xtc-pillen onderschept bij drugsdeal in Dierdonk
De politie heeft dinsdagavond een 47-jarige vrouw uit Helmond, haar 22-jarige inwonende zoon en een 17-jarige Helmonder aangehouden die verdacht worden van handel in drugs. Het drietal zit vast
Uit onderzoek van de politie bleek dat dinsdag mogelijk op het Dierdonkpark in Dierdonk een drugsdeal zou plaatsvinden. Terwijl rechercheurs de betreffende locatie in de gaten hielden, verschenen moeder en zoon in een auto en werd gezien dat iets werd overgegeven aan de jeugdige Helmonder. Toen de agenten ingrepen, gingen de twee mannen er vandoor. Ze werden beiden na een korte achtervolging te voet ingerekend.
De 17-jarige jongen probeerde via een tennisbaan aan de agenten te ontkomen, maar kwam daar ten val. Twee passanten hadden snel in de gaten wat er aan de hand was. Ze trokken een sprintje, grepen de jongen vast en droegen hem over aan de achtervolgende agent.
Op de vluchtroute van de jongeman vonden de rechercheurs in de bosjes twee zakken met totaal 321 xtc-pillen. Later die dag werd een huiszoeking gedaan in de woning van de aangehouden moeder en zoon. Daar werden nog eens enkele honderden xtc-pillen gevonden. Tevens nam de politie vanuit die woning enkele duizenden euro’s aan contant geld in beslag, alsmede een flinke hoeveelheid hennep en hasj. Ook vonden agenten enkele drugsgerelateerde goederen.
De drie aangehouden verdachten zijn ingesloten en inmiddels in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de mogelijke herkomst van de aangetroffen drugs.

Dinsdag 2 juli 2013

Gevluchte bijtende winkeldievegge vergat haar tas met personalia
Een 29-jarige vrouw uit Helmond is maandag 1 juli aangehouden voor een winkeldiefstal met geweld.
Ze werd zondag 30 juni rond 18.00 uur in de AH XL aan de Torenstraat betrapt bij de diefstal van levensmiddelen. Toen een beveiligingsmedewerker haar daar op aanspraak, beet ze de man hard in een pink en ging er vandoor. In de consternatie vergat ze haar tas. Daar bleek persoonlijke informatie in te zitten die naar de identiteit van de verdachte leidde. Op verzoek van de politie meldde de vrouw zich maandagmiddag bij het bureau in Helmond en werd daar aangehouden. Ze is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Maandag 1 juli 2013

Spoedreparatie: spoorwegovergang Kanaaldijk afgesloten
Aannemer Strukton voert de komende nacht (in opdracht van spoorbeheerder ProRail) een spoedreparatie uit op de spoorwegovergang Kanaaldijk Zuidwest. Ter hoogte van deze overweg is een breuk in een spoorstaaf geconstateerd, die met spoed gerepareerd moet worden.
Tijdens de werkzaamheden, die middernacht starten om duren tot ongeveer 8.00 uur in de ochtend, is de spoorwegovergang in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers.
Doorgaand verkeer vanuit de richting Weert/Someren wordt omgeleid via de Rochadeweg en N279. Verkeer vanuit de richting Beek en Donk/Aarle Rixtel wordt ter hoogte van de Julianabruggen omgeleid via de Julianalaan of het Oostende. Dit wordt aangegeven met de gebruikelijke gele borden.
De werkzaamheden aan de spoorstaaf hebben ook gevolgen voor het treinverkeer. Er wordt geprobeerd om ervoor te zorgen dat passagierstreinen tussen Helmond en Eindhoven tijdens de werkzaamheden kunnen blijven rijden. Dat gebeurt dan wel met een aangepaste snelheid. Dit brengt extra reistijd met zich mee. Het zou ook kunnen dat er geen treinen kunnen rijden. Aan reizigers die vanavond laat of morgenochtend met de trein reizen, wordt geadviseerd om vooraf goed op de website www.ns.nl te kijken.
Update om 18.05 uur:
Door noodzakelijke herstelwerkzaamheden rijden er komende nacht van ongeveer 22.30 tot 5.30 uur geen treinen maar bussen tussen Helmond en Eindhoven. Tussen 5.00 en 7.00 uur rijden er minder treinen tussen Helmond en Eindhoven.
De NS-reisplanner wordt nog bijgewerkt bijgewerkt.

 

 

 

maandoverzichtNieuw Helmonds nieuws
9 reacties
Reageer

Die motorrijder kwam die toevallig ook door de molenstraat gisteren want daar maakte een motorrijder een wheelie.

@Mark Berens op maandag 15 juli 2013 om 12:31:

Niet dat wij weten.

@ De Weblog Van Helmond,

Ik weet niet hoe ik direct contact moet zoeken, daarom zo even.
Kunt u ook even een topic openen over Helmond zomerkermis 2013.
Hier heb ik wat leuke ideeen over betrekking hebbende op een nieuwe opstelling etc. Mogelijk kunt u nog wat tievoegingen plaatsen.

Met vriendelijke dank,
Adrie Bijsterveld

@Adrie op dinsdag 16 juli 2013 om 17:41:

Het onderwerp zomerkermis is dit jaar helaas niet doorgegaan.
Maar als je ons per mail wilt bereiken, ons mailadres is post@deweblog.nl

"Nog geen Nieuw Helmonds nieuws vandaag......"

Kan er dan wat komkommer nieuws gemeld worden?

@jopie op zaterdag 27 juli 2013 om 17:39:

Zojuist hebben we weer 2 keer Nieuw Helmonds nieuws geplaatst. Komkommernieuws is namelijk niet onze specialiteit, dat laten we aan de specialisten over. ;-)

is er nog geen nieuws bekend over het faillissement van martax

Martax Helmond Failliet

Gepubliceerd: 31 jul 2013 14:45 Laatste update: 31 jul 2013 15:22 Zakennieuws

Het bedrijf wat in 1992 het levenslicht zag en in 2011 Vertax nog over heeft genomen, moet nu zelf haar deuren sluiten.

Het faillissement zorgt ervoor dat 8 fulltimers en 6 partimers op straat komen te staan. De curator is van mening dat een doorstart niet tot de mogelijkheden gaat behoren, omdat hij een volledig uitgekleed bedrijf aantrof.

Het bedrijf heeft door de snelle groei al drie keer naar een groter onderkomen moeten verhuizen, maar de huidige economie heeft het bedrijf toch in de problemen gebracht.

@arjen op donderdag 1 augustus 2013 om 00:32:

Zie het item 'Failliete Martax maakt een doorstart'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: