22reacties

Brouwhorst 1 van 10 schoonste van ’t land


Winkelcentrum Brouwhorst is 1 van de 10 winkelgebieden die in de race is voor titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ 2017. Maandag 20 november tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon wordt de winnaar bekend gemaakt en gehuldigd door Stichting Nederland Schoon.
Wethouder Erik de Vries: “Ik ben heel trots op de nominatie voor Winkelcentrum Brouwhorst! We besteden in Helmond veel aandacht aan het schoonhouden van onze stad in het algemeen en de winkelgebieden in het bijzonder. Deze nominatie is een geweldige beloning voor alle vrijwilligers en professionals die het hele jaar door in de weer zijn om het winkelcentrum en het gebied er omheen schoon te houden.”
In het kader van deze verkiezing worden elk jaar in juni tot en met augustus Nederlandse winkelgebieden onaangekondigd op 3 manieren onderzocht (pdf) op hun schoonheidsgraad. Dit jaar waren dat in totaal 612 winkelgebieden in 88 gemeenten. Per winkelgebied werden minimaal 40 bezoekers middels ongeveer 20 vragen bevraagd naar hoe schoon hij of zij het winkelgebied in het algemeen en op dat moment vinden. Ook werd er 1 deskundigen-observatie gedaan en 3 tot 5 lokale ondernemers bevraagd naar hun beleving, kennis en gedrag.
In 2012 en 2013 werd WC Brouwhuis uitgeroepen tot het op 1 na schoonste winkelcentrum van Nederland. Eerder dit jaar verkocht Dela Vastgoed dit winkelcentrum in Brouwhuis aan het Amerikaanse Lone Star Funds. In 2015 bleek Winkelcentrum Brandevoort de schoonste en vorig jaar de op 1 na schoonste van het land.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
22 reacties
Reageer

De kop klopt niet helemaal met het verhaal. gaat het nu om Brouwhuis of om Brandevoort?

een kritische helmonder

Dat is dan ook één van de weinig schone plaatsen in Helmond die ik kan vinden Het ligt niet aan de gemeente, dat ligt aan alle subhumans die alle rotzooi dagelijks van zich afgooien. Volwassenen die een geweldig voorbeeld geven aan hun kinderen, die het dus ook doen.....

Twan Peeters

@een kritische helmonder op maandag 9 oktober 2017 om 16:50:

Bedankt voor jouw terecht kritische reactie. De kop was wel goed, maar het tweede woord van ons artikel was verkeerd en is nu verbeterd in de tekst.

Wel wordt er vaak nog gefietst in de verboden voor fietsen gebieden; en soms zelfs gebromd. Ook zou roken verboden moeten worden.

Mooie beloning want in dat winkelcentrum wordt er ook echt aandacht aan besteedt! Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Dat wist ik sta regelmatig een praatje te maken met 1 van de mensen die daar verantwoordelijk voor zijn keep the good work going

Hilbert van Stiphout

Update 1:
Winkelcentrum Brouwhorst is het Schoonste Winkelgebied van Nederland
Winkelcentrum Brouwhorst in Brouwhuis is zojuist de winnaar geworden van de landelijke verkiezing ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland 2017’. De door “afvalbutlers” opgetrommelde winkeliers werden in hun eigen winkelcentrum verrast door Dorien Bosselaar, programmamanager NederlandSchoon die deze jaarlijkse wedstrijd organiseert. In het bijzijn van wethouder Erik de Vries overhandigde zij de bijbehorende plaquette die voortaan zal gaan prijken aan een gevel van het winkelcentrum.
Vico Hoozemans was erbij en maakte de onderstaande foto's:

Maandag 20 november wordt de ‘Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2017’ en de ‘Grootste Stijger 2017’ bekend gemaakt tijdens een congres in Utrecht.

Gefeliciteerd succes met de zaken

Proficiat .👍 🇳🇱 💐

Update 2:

En dat zonder Piet van Doorn !!

Willem Hegeman

Mooi gedaan, proficiat Gerrit en alle anderen natuurlijk die dit voor elkaar hebben gekregen.

Gefeliciteerd

Mieke van Rijsingen

Jippie

Kijk dat is nu écht Helmond Promotion en eindelijk eens geen negatief beeld van Helmond, alhoewel en jammer genoeg niet het centrum van de stad.
Proficiat Gerrit en alle andere winkeliers, die samen hun winkel in dit schoonste winkelgebied hebben. Een dikke, vette pluim!

Gefeliciteerd allemaal.

Haydee Arduin

Al het zwerfafval waait hier met de fietsers, brommers en scootmobielers mee, die af en toe als malloten door het winkelcentrum razen.

Update 3:
Vico Hoozemans maakte ook de onderstaande foto's en de gemeente maakte het onderstaande filmpje.

Update 4:
Winkelcentrum Brouwhorst heeft de overwinning vooral te danken aan de hoge betrokkenheid van de winkeliers en de gemeente bij dit winkelcentrum zo meldt NederlandSchoon. Daarnaast zijn bezoekers erg te spreken over de inrichting waardoor het er prettig toeven is. Winkelhof Waldeck in Den Haag en Centrum Bergambacht in Krimpenerwaard eindigen op een respectievelijk tweede en derde plek. In de volledige ranglijst (pdf) staan ook de 12 andere Helmondse winkelgebieden.
De eerste reacties van 3 betrokken op de uitverkiezing van Brouwhorst:
Wethouder Erik de Vries van Mobiliteit, Stedelijk Beheer en Groen, Wijken: “We besteden in Helmond veel aandacht aan een schone leefomgeving. En met succes! Sinds jaar en dag eindigt Helmond hoog in de lijst met schoonste winkelcentra. Ook winkelcentrum Brouwhorst was al een paar keer dicht bij de titel, maar won nog nooit. Tot vandaag! Brouwhorst mag zich vanaf nu een jaar lang het schoonste winkelcentrum van Nederland noemen. Ik ben daar geweldig trots op en feliciteer alle betrokkenen van harte met dit mooie resultaat.”
Gerrit Bouwmeester, voorzitter winkeliersvereniging Brouwhorst: “Ik was al heel trots op de nominatie van ons winkelcentrum. Nu we de prijs voor het schoonste winkelcentrum van Nederland ook echt gewonnen hebben, loop ik bijna naast mijn schoenen! We hebben er met z’n allen hard voor gewerkt om ons winkelcentrum schoon, veilig en aantrekkelijk voor onze klanten te maken en te houden. We hebben hier elke dag iemand rondlopen die de boel schoonhoudt en kleine reparaties verricht. Dat dagelijks bijhouden is ontzettend belangrijk. Want hoe schoner de omgeving, hoe meer mensen geneigd zijn om die sigaret of dat papiertje in de prullenbak te gooien in plaats van op de grond te laten vallen. Dus een grote ‘dank je wel’ voor iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!”
Dorien Bosselaar van NederlandSchoon onderstreept het belang van samenwerking: “De intensieve samenwerking tussen lokale ondernemers, gemeenten en vrijwilligers werpt in dit geval zijn vruchten af. Een winkelier die in zijn eentje elke dag zijn eigen stoep schoonveegt maakt nog geen verschil. Op het moment dat alle winkeliers dat doen en ook nog eens samen met de gemeente en vrijwilligers, is het effect logischerwijs veel groter. Net zoals dat het geval is hier bij winkelcentrum Brouwhorst.”

Gefeliciteerd Toon 👍🏼

Marlon Berghausen

Gefeliciteerd. Jammer dat op het naastgelegen gebied een McDonalds is gevestigd. Hun afval ligt overal in Rijpelberg en Brouwhuis.

Gefeliciteerd Toon

Ans van der Vlugt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: