Buiten is het 13 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 77.994 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Niet iedereen houdt van ons. Mooi!

Havenplein Helmond in 2002

door Vico Hoozemans in 2002

6reacties

Winkelcentrum Brouwhorst is 1 van de 10 winkelgebieden die in de race is voor titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ 2017. Maandag 20 november tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon wordt de winnaar bekend gemaakt en gehuldigd door Stichting Nederland Schoon.
Wethouder Erik de Vries: “Ik ben heel trots op de nominatie voor Winkelcentrum Brouwhorst! We besteden in Helmond veel aandacht aan het schoonhouden van onze stad in het algemeen en de winkelgebieden in het bijzonder. Deze nominatie is een geweldige beloning voor alle vrijwilligers en professionals die het hele jaar door in de weer zijn om het winkelcentrum en het gebied er omheen schoon te houden.”
In het kader van deze verkiezing worden elk jaar in juni tot en met augustus Nederlandse winkelgebieden onaangekondigd op 3 manieren onderzocht (pdf) op hun schoonheidsgraad. Dit jaar waren dat in totaal 612 winkelgebieden in 88 gemeenten. Per winkelgebied werden minimaal 40 bezoekers middels ongeveer 20 vragen bevraagd naar hoe schoon hij of zij het winkelgebied in het algemeen en op dat moment vinden. Ook werd er 1 deskundigen-observatie gedaan en 3 tot 5 lokale ondernemers bevraagd naar hun beleving, kennis en gedrag.
In 2012 en 2013 werd WC Brouwhuis uitgeroepen tot het op 1 na schoonste winkelcentrum van Nederland. Eerder dit jaar verkocht Dela Vastgoed dit winkelcentrum in Brouwhuis aan het Amerikaanse Lone Star Funds. In 2015 bleek Winkelcentrum Brandevoort de schoonste en vorig jaar de op 1 na schoonste van het land.

6 reacties:

De kop klopt niet helemaal met het verhaal. gaat het nu om Brouwhuis of om Brandevoort?

Beantwoorden
een kritische helmonder

Dat is dan ook één van de weinig schone plaatsen in Helmond die ik kan vinden Het ligt niet aan de gemeente, dat ligt aan alle subhumans die alle rotzooi dagelijks van zich afgooien. Volwassenen die een geweldig voorbeeld geven aan hun kinderen, die het dus ook doen…..

Beantwoorden

@een kritische helmonder op maandag 9 oktober 2017 om 16:50:

Bedankt voor jouw terecht kritische reactie. De kop was wel goed, maar het tweede woord van ons artikel was verkeerd en is nu verbeterd in de tekst.

Beantwoorden

Wel wordt er vaak nog gefietst in de verboden voor fietsen gebieden; en soms zelfs gebromd. Ook zou roken verboden moeten worden.

Beantwoorden

Mooie beloning want in dat winkelcentrum wordt er ook echt aandacht aan besteedt! Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Beantwoorden

Dat wist ik sta regelmatig een praatje te maken met 1 van de mensen die daar verantwoordelijk voor zijn keep the good work going

Beantwoorden
Hilbert van Stiphout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *