3reacties

Start voorbereidingen voor Speelhuis-facelift

Om eind dit jaar te kunnen beginnen met de grote facelift van Theater Speelhuis, starten deze maand de voorbereidende werkzaamheden.
De eerste klus bestaat uit het kappen van 35 bomen en een aantal struiken rondom het Speelhuis. De aannemer begint daaraan in de week van 22 februari en zal er een dag of 3 werk aan hebben. Om vogels niet te verstoren tijdens het broedseizoen worden die bomen nu al gekapt. Op een later tijdstip worden er nog 8 bomen in de Kromme Steenweg gerooid. Via deze bewonersbrief (pdf) met tekening met de te kappen bomen, werden de omwonenden daarvan al op de hoogte gesteld. In het voorjaar van 2018, nadat de werkzaamheden voor deze facelift helemaal klaar zijn, plant de gemeente nieuwe bomen en ander groen in de omgeving van het theater.

In april worden de torens van de OLV-kerk gerestaureerd. Hiermee is het noodzakelijke onderhoud van de gehele buitenzijde van de kerk klaar.
De komende maanden wordt het Voorlopig Ontwerp (zie de 7 impressies) verder verfijnd naar een Definitief Ontwerp. Daarna vindt de aanbesteding van de bouw plaats. Parallel hieraan wordt een bestemmingsplanprocedure doorlopen. Eind 2016 gaat de schop voor deze grote facelift de grond in. Het jaar 2017 (met eventueel uitloop tot halverwege 2018) staat in het teken van de bouw.
Zoals 10 maanden geleden bekend werd gemaakt, krijgt Theater Speelhuis in de OLV-kerk deze make-over. De pastorie en de plek van de voormalige Mariaschool maken onderdeel uit van de plannen. Deze facelift, de aankoop van de pastorie en de kerk gaat zo’n 10 miljoen euro kosten. Dat wordt betaald van de verzekeringspenningen waarop de gemeente nog recht heeft vanwege het afbranden van het oude Speelhuis eind 2011.