Buiten is het 4 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.156 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Om eind dit jaar te kunnen beginnen met de grote facelift van Theater Speelhuis, starten deze maand de voorbereidende werkzaamheden.
De eerste klus bestaat uit het kappen van 35 bomen en een aantal struiken rondom het Speelhuis. De aannemer begint daaraan in de week van 22 februari en zal er een dag of 3 werk aan hebben. Om vogels niet te verstoren tijdens het broedseizoen worden die bomen nu al gekapt. Op een later tijdstip worden er nog 8 bomen in de Kromme Steenweg gerooid. Via deze bewonersbrief (pdf) met tekening met de te kappen bomen, werden de omwonenden daarvan al op de hoogte gesteld. In het voorjaar van 2018, nadat de werkzaamheden voor deze facelift helemaal klaar zijn, plant de gemeente nieuwe bomen en ander groen in de omgeving van het theater.
In april worden de torens van de OLV-kerk gerestaureerd. Hiermee is het noodzakelijke onderhoud van de gehele buitenzijde van de kerk klaar.
De komende maanden wordt het Voorlopig Ontwerp (zie de 7 impressies) verder verfijnd naar een Definitief Ontwerp. Daarna vindt de aanbesteding van de bouw plaats. Parallel hieraan wordt een bestemmingsplanprocedure doorlopen. Eind 2016 gaat de schop voor deze grote facelift de grond in. Het jaar 2017 (met eventueel uitloop tot halverwege 2018) staat in het teken van de bouw.
Zoals 10 maanden geleden bekend werd gemaakt, krijgt Theater Speelhuis in de OLV-kerk deze make-over. De pastorie en de plek van de voormalige Mariaschool maken onderdeel uit van de plannen. Deze facelift, de aankoop van de pastorie en de kerk gaat zo’n 10 miljoen euro kosten. Dat wordt betaald van de verzekeringspenningen waarop de gemeente nog recht heeft vanwege het afbranden van het oude Speelhuis eind 2011.

3 reacties:

Flinke bak geld voor iets wat een paar jaar geleden ook al een bak geld heeft gekost. Wordt natuurlijk door de uitbater betaald en niet door de burger

Beantwoorden

Het is mij nog steeds onduidelijk en tegelijkertijd ook onbegrijpelijk waarom op de oude plek het Speelhuis niet terug kon worden opgebouwd. Moet je nu eens kijken wat de uiteindelijke prijs is die betaald moet worden, ondanks uitbetaalde verzekeringspenningen. En zoals hier beschreven staat zal het uiteindelijke bedrag voor het speelhuis over enige jaren alleen maar oplopen. Gezien de entourage rondom de oude kerk en parkeergelegenheid vind ik dat plaatje ook niet succesvol……………………………………

Beantwoorden

@Twan Peters op zondag 14 februari 2016 om 13:49:

Daar kom je wel mooi op tijd mee, nu ze net gaan beginnen aan de facelift. 🙂
Op de oude plek zullen wel winkels komen en ik vind het in die kerk juist hartstikke mooi. Heeft iets extra’s, net als bij het oude Speelhuis. Ik vind dat het verbouwen alleen wat lang duurt allemaal.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *