Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.208 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

Het is het thema van de opening van de totaal vernieuwde spoorzone. De vernieuwing die de aorta van onze stad bijna 30 maanden lang ervan weerhield haar inwoners ‘rond te pompen’. Een infarct dat menig Helmonder de schrik om het hart deed slaan en in combinatie met de bouwputten elders in onze stad, de rasechte Helmonder zelfs tot wanhoop dreef. Vanaf de Mierloseweg door het Haagje naar ’t Hout reizen was maandenlang een fiksere uitdaging dan het oplossen van een Mensa-puzzle.

Maar de toekomst is aangebroken!
Heel Helmond zal morgen getuige zijn van de feestelijke opening van dit mega project. Heel Helmond!

Hoewel; vanaf 13:00 uur is iedereen van harte welkom. Om 13:45 begint het schouwspel en zal even later Hans Klok zijn show starten. Aansluitend gaat het feest door tot 17:00 u. En kunnen Helmonders en reizigers genieten van een spektakel dat zijn weerga niet kent. Kinderen kunnen zich laten schminken en kunnen naar hartenlust knutselen, er is livemuziek, en zeer waarschijnlijk kun je over de koppen van de ambtenarenl open.
De rest van Helmond is dan immers nog aan het werk en de kinderen , onze “Future”, zijn namelijk pas na 15:00 uur uit school.

HELLO!

Edwin van Hoof

17 reacties:

Sorry hoor, maar hoe vaak nog worden plannen gemaakt zonder enig gevoel voor realiteit?

Voor wie zijn dit soort “feestjes” nou eigenlijk?

Als het van gemeenschapsgeld gaat. Geef dan ook iedereen de kans om er van te genieten.

Misschien een advies voor de opening straks van het nieuwe parkje, niet weer alleen die borrel voor ons kent ons!

Beantwoorden

Gemeente #Helmond zegt dat tijdstip opening station afgestemd is op de agenda’s van de gasten, de geldschieters (*bron Hans vd Ven via twitter)

Beantwoorden

Jammer maar zelfs Helmonders moeten gewoon werken dus we zijn er niet bij!

Beantwoorden

De voorbereidingen voor de HELLO Future-show van Hans Klok zijn in volle gang.

Beantwoorden

De betaler bepaalt, maar die betalers doen dat met geld van de burger!

Zij kunnen met hun salaris naar het theater om Hans Klok te zien, een aangeklede borrel was voldoende geweest en dan voor de Helmondse burger die inderdaad nog moet / mag werken als hij geluk heeft, kan er dan in het week-end zo’n show gegeven worden.

“Participeren” alleen als de burger nodig is?

fatsoen moet je doen!!

Beantwoorden

Wat een gezeur om niks. Typisch Helmonds (of is het Nederlands)!
Verder zal ik maar geen opmerkingen maken…………

Beantwoorden

Wel een ongelukkige tijd inderdaad. Maar mijn overbuurjongetje van een jaar of tien regelde het gewoon. Na wat zeuren had zijn moeder hem gewoon ziek gemeld ’s middags. Want hij was zo benieuwd naar Hans Klok. Zo kan het ook 🙂

Filmpje: http://youtu.be/syHe6oBU8U8

Beantwoorden

Kon je er gisteren om wat voor omstandigheden niet bij zijn, op de website van de gemeente staan foto’s. Ook als je er wel bij was, mag je daar kijken natuurlijk. 😉
Mocht je meer willen zien van de werkzaamheden in de afgelopen jaren aan de Spoorzone, bekijk dan hier de verschillende foto-topics.

Beantwoorden

Heeft u de opening van de Spoorzone gemist? Kijk dan op vrijdag 6 juni naar de uitzending van Door de Week Heen op Omroep Helmond TV. Daar worden beelden uitgezonden van de opening en de show van Hans Klok. De uitzending begint om 18.00 uur en wordt elk uur herhaald. Omroep Helmond is te bekijken op UPC analoog frequentie 256 en UPC digitaal kanaal 31

Beantwoorden

in 1 woord waardeloos !!
De gewone hellemonder stond weer een half uur in de regen te wachten, omdat de boboos liever niet nat worden….. ( als wij een half uur te laat komen,,,, ontslag of… kom volgende week maar terug )
Dan daarbij….. de gewone man zag helemaal niks !!!!!!!
De mensen die hier dag en nacht aan gewerkt hebben ( incl. weekend ) waar waren die ?

Beantwoorden

Het openingsfeestje kostte 20.000 euro belastinggeld
Het openingsfeestje van het nieuwe station en de Spoorzone heeft 45.000 euro gekost. Daarvan werd 20.000 euro betaald uit gemeenschapsgeld. Dat liet de gemeente weten aan onze collega’s van Dichtbij.
Die 20.000 euro komt uit het budget van het project Spoorzone. Dat budget van 30 miljoen euro werd voor 75% bijeengebracht via subsidies van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Noord-Brabant, SRE en een Europese subsidie. De resterende 25% werd betaald door de gemeente Helmond.

Beantwoorden

Schandalig. Ik doe het voor de helft.

Beantwoorden

Tja….. en als de gewone man nou ook nog iets kon zien !
De bobo’s zaten weer vooraan en droog onder een reuze parasol
De gewone man stond in de regen te wachten omdat het geldverslindende circus een half uur te laat begon !
En…….. donderdag middag….( dan moeten de meesten toch werken ) de ambtenaren onder werktijd kijken,
Nee er is geweldig goed over nagedacht!

Beantwoorden

Onzinnige geldverkwisting natuurlijk, maar op een bedrag van 30 miljoen: ach. Net als die 150 duizend euro voor die paal met een lichtkrant. Dat is kunst en is ook verplicht. Ach ja, zolang er geld zat is: waarom niet?

Beantwoorden

Hans Klok is toch altijd fake en dus geldverspilling

Beantwoorden

@Jan op donderdag 12 juni 2014 om 13:09:

Je kunt het ook omdraaien: zolang er andere zaken zijn die belangrijker zijn en geld nodig hebben, waarom wel?

Beantwoorden

nuttige besteding wederom pfffffffffff

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *