74reacties

Dure fusie Omroep Helmond & DitIsOnzeWijk

Zondag tijdens een feestje kreeg ik van iemand het bedrijfsplan over het samengaan van Omroep Helmond en Dit is onze wijk. Omdat ik het vroeg, stuurde hij dat aan me door omdat ik dat wel interessant vind. Ik kijk namelijk bijna wekelijks graag naar het tv-uurtje van Omroep Helmond. En op de website van Dit is onze wijk kom ik geregeld voor de evenementenagenda, die is makkelijk omdat ik sinds een paar jaar geen Facebook meer heb en wil.
Behalve dat gestuurde rapport, vertelde die man me zondagmiddag best veel nieuws over het verleden van Omroep Helmond en ook over de fusie, zoals: 

Dat Omroep Helmond zo’n 70.000 euro subsidie krijgt en dat verder niemand van de Helmondse media een cent subsidie krijgt. Dat er bij Omroep Helmond al vrijwilligers op zijn gestapt vanwege de fusie. En dat de gemeente aan een speciale commissie al 25 duizend euro betaalde om Omroep Helmond en Dit is onze wijk bij elkaar te krijgen en een plan te schrijven. En ook hoorde ik dat ze vorig jaar een eenmalige subsidie van 225.000 euro hadden gevraagd om te fuseren. Maar dat vond de gemeente veel te veel (ik ook trouwens).

Zondagavond thuis aangekomen ben ik het bedrijfsplan gaan lezen. Met verbazing, die steeds groter werd, zat ik te lezen. Want nu willen ze ineens tussen de 150.000 en 225.000 euro, niet eenmalig maar per jaar!!! Belachelijk vind ik. Omdat zij willen fuseren hebben ze ineens extra geld nodig dat wij hardwerkende burgers moeten betalen??? Ik dacht dat als bedrijven fuseren, ze vaak juist geld besparen…. Maar niet hier dus…. 
Ik begrijp trouwens dat er nog over die subsidie nog besloten moet worden. Maar als dit doorgaat dan kan Helmond aangemeld worden bij het TV-programma Dat kan niet waar zijn! Want wat een zak geld over de balk! BahBah!

In de reacties hieronder staan updates van de weblog.