Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.997 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
21reacties


Zomaar een nieuwsfeit in de afgelopen weken op ED digitaal. Een nieuwsfeit, puur betrekking hebbend op Helmond. Dus onze aandacht waard.
Het nieuwsfeit gaat over een raadslid. Mevrouw de De Bruijn van het CDA. Over haar wordt beweerd dat zij niet meer in Helmond zou wonen. En als dat waar is, kan zij geen raadslid van Helmond zijn stelt de kieswet.
Opzienbarend is dat het hele verhaal de wereld in is gebracht door iemand van het CDA zelf, mevrouw van Van den Waardenburg, ex-secretaris van het CDA Helmond. Inmiddels heeft mevrouw van Van de Waardenburg aangifte gedaan bij de politie wegens smaad, want mevrouw de De Bruijn heeft in een krantenartikel gezegd dat ze gechanteerd zou worden.
Tot zover de feiten zoals die blijken uit krantenberichten. Een soap waard zou je zeggen.

Ik ben dan altijd benieuwd naar de reacties van de lezers Hieronder laat ik wat citaten zien,  het gaat om de inhoud, niet om de schrijver. Spel- en stijlfouten heb ik overgenomen.

  • Laat ze maar vechten zogenaamd, het gaat toch alleen maar om die duizend euro per maand en de lekkere etentjes voor die graaiers.
  • Als dat zo is,dat zij de kieswet overtreed en daardoor onterecht 1000 euro per maand incasseert ? Eigenlijk is dat toch eigenlijk gewoon ordinaire diefstal, en dan hoort daar ook aangifte van gedaan te worden ! Prima toch,zou ik zo zeggen !
  • Mevrouw de Bruijn met haar studies psychologie en Nederlands recht , zal zoiets toch niet doen ?

Nu gebeurt het vaker dat nieuws niet volledig gebracht wordt. Zo ook hier. Mevrouw Van de Waardenburg heeft in een gesprek met mevrouw De Bruijn  een opnameapparaat laten meelopen, zonder De Bruijn daarvan in kennis te stellen. Op zijn minst niet zo netjes. Anders gesteld, als bij een verhoor de politie niet vermeld dat het verhoor opgenomen wordt, is het prijsschieten voor de advocaat.

Wat het ED ook niet vermeld is, wie mevrouw De Bruijn zou opvolgen als zij aftreedt. En die kennis, die informatie staat op de kieslijst. Het is een mevrouw Van de Waardenburg, een dochter van de eerder genoemde mevrouw Van de Waardenburg. Op zijn minst opmerkelijk. Mijn vraag is simpel, en hier te beantwoorden, hoe reageert het publiek als men kennis neemt van deze feiten. Ik ben benieuwd.

Hans Gruijters

21 reacties:

Wat het ED ook niet vermeld is, wie mevrouw de De Bruijn zou opvolgen als zij aftreedt. En die kennis, die informatie staat op de kieslijst. Het is een mevrouw van Van de Waardenburg, een dochter van de eerder genoemde mevrouw Van de Waardenburg. Op zijn minst opmerkelijk. Mijn vraag is simpel, en hier te beantwoorden, hoe reageert het publiek als men kennis neemt van deze feiten. Ik ben benieuwd.

Dat noem ik nog eens nieuws. Dat verklaart haar ophef. Natuurlijk haar gored recht, maar dat er even bijzeggen zou wel zo volledig zijn.

Beantwoorden

Dochterlief van de Waardenburg wordt al jaren klaargestoomd voor een plekje op het pluche, niet zo heel vreemd dat het op deze manier gebeurd… Ik zou hetzelfde gedaan hebben voor me eigen familie als zo’n mogelijkheid zich voordeed.

Omdat wat mevrouw J*** de Bruin doet helemaal niet door de beugel kan, ze woont NIET* in helmond, een post adres is geen woonadres. Punt.

Beantwoorden

Dank PH voor uw reactie. En ook Ronald. Aan de heer/mevrouw PH zou ik willen vragen om de wijsheden waarover hij/zij schijnt te beschikken dan ook maar hier te plaatsen. En dan graag met uw naam, dat is tenslotte ook wat ik gedaan heb.
Uw zienswijze over het op onjuiste manier uw familie bevoordelen kan ik helaas niet delen.

Beantwoorden

Heel simpel, een familie lid van mij liet altijd de belasting invullen door Joke. En dat ging niet meer omdat ze uit Helmond gingen verhuizen en een boerderij hadden gekocht. En wat betreft de familie van de Waardenburg hun gung ik elke positie in ’t Helmondse pluche, als ze gelijk krijgen. Regels zijn regels.

Hoe of wie ik ben is niet belangrijk, en als je echt wilt is iedereen te vinden.

Klein voorbeeldje:

Adviesbureau De Bruijn & Van Velthuizen

Uitgeschreven:
http://www.openkvk.nl/Baroniehof%20111

Het bedrijf wat actief is op dat woonadres is ‘collecteuro’s’ is van een ander familielid.
http://branchout.com/Bjorn.de.Bruijn

Zorg en Adviesbureau, de Bruijn
Uitgeschreven:
http://www.openkvk.nl/52312984

Welke recentelijk nog actief was:
http://nederlanddata.nl/company/523129840000/Zorg-en-Adviesbureau–de-Bruijn

Volgens andere bedrijven sites is dit bedrijf nu in Horst-America te vinden (-nog- niet volgens de KVK):
http://www.allebedrijveninvenlo.nl/beauty-en-gezondheid/gezondheidscentra/america/zorg-en-adviesbureau-de-bruijn

Huis verkocht (ik kan niet verifiëren wie er nu woont):
http://www.funda.nl/koop/verkocht/helmond/huis-47924313-veluwehof-10/

Welke bedrijven zijn nog wel actief:

Care for you zorg:
http://www.openkvk.nl/17206512

Health and Believe, de Bruijn:
http://www.openkvk.nl/17130951

Dus trek je eigen conclusies hier uit of niet. Ik geloof mijn familie lid, dat het waar is dat ze hier niet meer ‘echt’ woont.

Beantwoorden

Oja en veel bejaarden voor je winnen helpt ook altijd goed in de poll resultaten:

http://www.deweblogvanhelmond.nl/raadsverkiezingen/poll-damir-ibrovic-scoort-het-hoogst/

Maar dat is een ander verhaal, denk ik.

Beantwoorden

Het stinkt wel bij het CDA zeg. Joke de Bruijn is nu wel afgewerkt denk ik en Gaby van den Waardenburg kan met goed fatsoen ook niet meer in de gemeenteraad.

Beantwoorden

Ik kan alleen maar bevestigen wat PH schrijft.
En ik praat uit eigen ervaring!!
Ook ik heb zelf altijd de belasting in laten vullen bij J.de Bruijn.

Beantwoorden

Pas nog op Baroniehof geweest voor belastinghulp bij mevr. de Bruijn. Ook regelmatig voor Care for You. Dat misschien een hoofdvestiging in America zit, oke. Ik ben het helemaal eens met de heer Gruijters, In deze geloof ik ook onze burgemeester. Dus stoppen met die onzin en CDA wees blij dat u van personen zoals mevr. van den Waardenburg afbent. Ik heb de indruk dat zij uit is voor haar dochter op de € 1600 (bruto) en moeder ook gebruik kan maken van de gratis parkeerkaart op Boscotondo.
Verder ben ik het met de heer Gruijters ook nieuwsgierig wie PH is. PH is toch een waarde voor de zuurgraad? (Daarvoor hadden we toch lakmoes papiertjes)

Beantwoorden

@Martin van Hees op 9 maart 2012 om 12:24:

Dat u graag uw collega wilt beschermen begrijp ik, de doelstelling van deze log was om mevr. van de Waardenburg in diskrediet te brengen en zo de aandacht van mevr. de Bruijn af te leiden. Vrindjes politiek noemt men dat. Mij maak je niets wijs, ik heb niets tegen beide vrouwen, en ik was hier eerlijk gezegd klaar mee, het stonk, het stinkt en het blijft stinken bij bepaalde politieke partijen.

Maar nu blijf ik deze kwestie nog even volgen, bestuderen en uitpluizen gewoon om te kijken hoe ver en diep het gaat. Ik stel wel voor dat de personen die denken mevr. de Bruijn te kunnen helpen door logs en reacties zoals deze te plaatsen op het internet en in de krant voorlopig beter even stil kunnen blijven, zodat deze kwestie weer verdwijnt als oud nieuws van gisteren.

ondertussen zal ‘zuurgraadje’ de boel rustig blijven volgen ergens in een stil hoekje.

Beantwoorden

PH is dat niet de meisjesnaam van mevrouw van den Waardenburg of vroeger van de Broek? De oud secretaresse van het CDA. Ik heb hier een sterk vermoeden van. PH wees eerlijk en geef dit toe of ontken ken het wanneer mijn vermoeden niet waar is. Wanneer mijn vermoeden juist is dat PH en mevr. van den Waardenburg een en dezelfde persoon is dan citeer ik:

Dochterlief van de Waardenburg wordt al jaren klaargestoomd voor een plekje op het pluche, niet zo heel vreemd dat het op deze manier gebeurd… Ik zou hetzelfde gedaan hebben voor me eigen familie als zo’n mogelijkheid zich voordeed.

Dan heeft u dit al gedaan en begrijp ik uw reactie. U heeft mede uw dochter klaargestoomd voor het pluche maar dit is niet bereikt.

Verder ben ik geen collega van mevrouw de Bruijn. Maar u schijnt wel meer zaken niet juist te citeren of geheime opnames te laten maken. Verder heb iker geen woorden voor.

Beantwoorden

Dat zal Philomeen leuk vinden… email haar zelf om antwoord zou ik zeggen.

Ik reageer al langer op de weblog dan sinds deze log… En ik heb bij deze log geen citaten geplaatst of gezegd dat alles wat ik zeg waar is. Alleen dat ik me eigen familie geloof over wat hun zeggen over Joke, en dan blijf ik nog netjes…

En dat wist ik al voordat deze berichten ooit naar buiten kwamen. Ik ben geen klokkenluider, want ik weet toch wel dat alles blijft zoals het was. Ik ben iemand die graag tegen begroeide muurtjes aan schopt om te zien wat er dan zoal naar beneden komt.

U mag uw frustratie verder uitten in dit log, ik ga verder met andere logs.

Beantwoorden

Hier even een reactie van Alex.

Ik zie dat mijn bedrijfsgegevens hier zijn gepubliceerd, zonder toestemming.
Nu heb ik mezelf helemaal afgehouden van deze kwestie, omdat ik het als “kinderachtige onzin” beschouw.

Als eerste:
Ik begrijp niet waarom PH, mijn persoonlijke gegevens publiceerd. Mijn adres is hierdoor openbaar, wat niet mag zonder toestemming. Ook mijn bedrijfsgegevens horen hier niet te worden geplubiceerd.
Graag dus een persoonlijke noot naar PH.
Geen gegevens publiceren die niet rechtstreeks verband houden met de situatie. Anders worden hier rechtmatige stappen in ondernomen.

Mw de Bruijn (ons moeder) woont in Helmond.
Het bedrijf dat in America zit, is een bedrijf. Deze is ook zo gehypoteerd, Met bedrijfsplan.
M.a.w. Als je onderzoekt, doe dit goed of ga iets doen waar je wel goed in bent.

Geen gegevens plaatsen die niet relevant zijn.

Als er problemen zijn met mij, dan mail mij persoonlijk.
[email protected]

Beantwoorden

Beste Alex, je adres gegevens zijn al openbaar en publiek domein, dat krijg je als je een eigen bedrijf hebt aan huis hebt en zelf naw gegevens en foto’s publiceert op het net.

Maar mijn welgemeende excuses hier voor. Voor de rest blijf ik bij mijn mening.

Beantwoorden

Opvallend, Joke de Bruijn gaat nu te biecht bij de duivel. http://www.ed.nl/regio/helmondstad/10627558/Joke-de-Bruijn-Ik-hou-mijn-rug-recht.ece

De ED-berichten nagelden haar verschillende keren aan de schandpaal, nu doet ze haar verhaal bij hen. Ze moet toch echt nattigheid voelen, anders doe je dat niet, lijkt mij.
Ik vind het er niet goed uitzien voor haar. Ze heeft de schijn wel heel erg tegen en dat heeft ze aan haar eigen handelen te danken.

Beantwoorden

Ik heb deze weblog geschreven omdat ik vond, en vindt, dat iemand op een verkeerde manier behandeld wordt. Nergens in mijn log schrijf ik over wie in deze kwestie gelijk heeft. Blijkbaar hebben sommigen er dat toch in zien staan. Met deze log wilde ik, kijk ook naar de titel, dingen aangeven die in digitaal ED niet genoemd werden, en die toch van wezenlijk belang zijn.
Wat er fout aan is om je rug recht te houden weet ik ook niet, maar goed, ieder zijn/haar mening, en dat mag gelukkig.
Als ik had geweten dat hier iemand op het forum zit die allerlei dingen door elkaar haalt, had ik het onderstreept. Een voorbeeld, wat de VERKOOP van een huis op Veluwehof te maken heeft met Mevrouw de Bruijn is voor mij een raadsel. zoals u in de4zelfde reactie zelf aangeeft woont!!! mevrouw de Bruijn op Baroniehof. Ik las dat mevrouw van de Waardenburg een offensief gaat starten op internet. Ik hoop voor haar dat ze met beter materiaal komt dan dat hier geplaatst is. En nee, @PH ik ga hier niet alle privé-omstandigheden van mevrouw de Bruijn vermelden. Uiteindelijk geeft u zich ook niet bloot. Maar ik verzoek u een ding, en daarmee geef ik tegelijkertijd antwoord op al uw suggesties, haal niet de hele familie de Bruijn erbij, die hebben met deze zaak niets te maken. Ik hoop dat u ook realiseert dat zoon Alex u een waarschuwing geeft, ik zou die maar te harte nemen.
Ik heb een open discussie gewild over een politiek feit, en men maakt er, over mijn rug, een riool van.

Beantwoorden

Waarom zou ik mezelf bloot moeten geven. Ik sta niet ter discussie, mevr. de Bruijn staat ter discussie. Maar schijnbaar mag dat niet gezegd worden, daar wordt steeds om heen gedraaid.

U vroeg om reactie, u kreeg reactie. U vroeg om mijn wijsheden te onderbouwen na mijn 1e reactie, ik gaf u links die gepubliceerd zijn door derden. Dat is geen bewijs, maar in mijn ogen wel aanleiding om meer vragen te stellen, en ik vermoed na het lezen van de reactie van @Rinske, waar verder niet op in werd gegaan, dat er wel meer mensen zijn in Helmond die weten wat er verteld werd door mevr. de Bruijn in 2010.

Maar in plaats dat er betere tegen argumenten geplaatst werden, word er alleen tegen mijn persoon ingegaan, en dus wordt ‘weer ‘ de discussie verplaatst, omdat deze niet liep zoals gewenst. En dat ik er een open riool van maak? U zit pas sinds kort op het internet? Het internet is sinds het begin één open riool van meningen in allerlei soorten en maten. Dat is juist wat het zo sterk maakt en de politiek zo bang. Maar als een mening u niet aanstaat en u niet wilt- of kan reageren dan leest u verder, zo werkt dat. En dit was mijn mening, en ik hoef deze niet te onderbouwen, want mijn mening is één van velen.

En wat betreft de verwijzing naar het bedrijf Collecteuro’s ik wil de eerste rechter nog wel zien, die iemand veroordeeld op basis van het plaatsen van links die notabene openbaar zijn gemaakt door de K.V.K. Dat zou nog eens weblog worden, dan weet je meteen hoe diep dit zaakje stinkt. En dit is vaak ook het eerste wat mensen roepen als ze in het ongelijk staan. Oh wacht…

Morgen zullen we het tegen argument lezen in de ED. En ook ik zal deze lezen. Waarom? omdat ik altijd doe, want waar niet over gesproken word zegt veel meer dan wat wel verteld wordt.

Beantwoorden

Na de volgende mededeling stop ik ermee. Maar ik wil wel even nog eens duidelijk maken dat u maar een enkel uittreksel van de KvK hebt gehaald. Dit is een uittreksel betreffende iemand anders dan mevrouw de Bruijn alle andere links verwijzen naar hoofdzakelijk kredietbureaus, en hebben geen enkele waarde.
Ik hoop dat u het leuk blijft vinden op een internet waar u kunt ronddolen in het open riool van meningen. Ik loop liever ergens rond waar men op niveau met elkaar discussieert.

Beantwoorden

Het valt me op dat mensen hier anderen met een andere mening persoonlijk aanvallen of zich aangesproken voelen.
Het doel is informatie en je mening geven.
Het is aan ieder om de informatie en meningen voor zich zelf uit te zoeken.
Je hoeft niet alles te geloven of mee eens te zijn wat er geschreven is, hier of in welke krant of tv programma.
Ik ken Joke ook persoonlijk en ze doet ook goed werk.
Maar… ik vind het niet handig van haar dat ze veel mensen de indruk heeft gegeven dat ze verhuist is.
Een mens kan meer adressen of huizen hebben of huren?
Ze zal heus wel weten wat ze doet, en misschien zijn er mazen in de wet.
En als dat zo is heeft ze ook gelijk om zo te handelen.
En zo niet ,dan zal ze denk ik uit de raad moeten.
Maar ik ga het niet op de persoon spelen, er zijn wel ergere dingen in Helmond gebeurd.

Beantwoorden

Hans. Vandaag komt het ED met een antwoord op jouw vragen. Maar of daarmee de mist verdwenen is blijft de vraag. Volgens mij heeft in deze kwestie niemand iets te winnen, alleen maar te verliezen. Triest maar waar.

Beantwoorden

Joke wordt niet vervolgd door justitie.

Beantwoorden

Fijn voor je Joke. Nu kun je weer rustig verder gaan.
Je bent eindelijk af van die nulde graads journalist die eerst iets de wereld in slingert en dan elke paar dagen reacties van wie wil op de voorpagina van de krant zet. Met als argument de krant moet toch vol. bah bah
Zelf is hij niet helemaal zuiver op de graat.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *