Buiten is het 24 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.122 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
18reacties

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 in HelmondDe kiezer heeft gesproken. PvdA’er Damir Ibrovic is met een ruime meerderheid van de 1437 stemmen tot het beste raadslid van Helmond gekozen. Met Joke de Bruijn-van der Vleuten en Lodewijk den Breejen als afgetekende 2e en 3e. Zij zijn er kennelijk in geslaagd hun achterban het beste te mobiliseren.
Aanvankelijk leek het een strijd te worden tussen PvdA’er Den Breejen en Michael Rieter van Helder Helmond, tot Ibrovic aan een inhaalslag begon. Vervolgens ontwikkelde zich een nek aan nek-race tussen beide PvdA-leden, die door Ibrovic de laatste weken ruim gewonnen is. Rieter eindigt uiteindelijk op de 5e plaats en moet daarmee Rudi van der Made van GroenLinks voor zich laten gaan.
De 2e plaats voor Joke de Bruijn is ook opmerkelijk. Zij heeft in de jaren dat ze in de raad zit nauwelijks de media gehaald. Misschien is haar populariteit te verklaren uit haar nevenfuncties in onder meer de Rijpelberg, Brouwhuis en het Tienerhuis.
Opvallend is ook wat onder aan de lijst gebeurt. Bekende raadsleden als Henk Bekkers, Wynus Dams, Chris Davies, Ellen Niessen-Noordraven en Lex Pellemans kregen nauwelijks stemmen. Met als treurig dieptepunt Emmie de Voogd-van Dortmont van de gelijknamige lijst, voorheen Helmondse Seniorenpartij, die zelfs op 0 bleef staan. Datzelfde geldt voor Marie-Anne Mattheij-Van Woensel van het CDA, ondanks haar inzet voor Stiphout en Helmond-Oost. Overigens heeft mevrouw Mattheij al laten weten na 8 jaar een punt achter haar raadswerk te willen zetten.
De lage scores van bekende en actieve raadsleden zouden te maken kunnen hebben met hun bekendheid op het internet, of juist hun gebrek aan bekendheid op en met dit medium. Ofschoon bijvoorbeeld Niessen om de 6 weken lezenswaardige columns op onze weblog plaatst. Deze bekende voormannen en -vrouwen zijn hier kennelijk niet de stemmentrekkers waarvoor zij vaak aangezien worden of die ze in 2006 misschien nog waren.
Het meest frappant is natuurlijk dat het nu tot beste raadslid verkozen Damir Ibrovic zich heeft teruggetrokken als kandidaat voor de PvdA. Lees daar hier alles over.
Omdat ieder raadslid hieronder zelf de mogelijkheid heeft te reageren op zijn of haar winst, het verlies of bijvoorbeeld om de stemmers te danken, heeft de weblog zelf geen contact met hen opgenomen voor een reactie.

Alvast ter informatie: half januari volgt de verkiezing van het slechtste raadslid.

18 reacties:

Ben benieuwd of de winnaars van deze verkiezing hun achterban ook “zo gek” krijgt om hen hoog op de lijst van slechtste raadslid te krijgen. Zou toch een eitje moeten zijn.

Beantwoorden

Proficiaat Damir!
Echt jammer dat je stopt!

Beantwoorden

Beste mensen, ik wil iedereen heel erg hartelijk danken voor het stemmen. Echt super.
Wat een geweldige inzet.
Damir van harte gefeliciteerd met de eerste plek. Ook jij Lodewijk van harte gefeliciteerd.

Beantwoorden

Dus als je regelmatig in de media komt ben je een goed raadslid, ik ben van mening dat als je altijd voor de mens klaar staat dan ben je een goed volksvertegenwoordiger.
Tip voor Joke volgende keer direct de media aanschrijven als je weer iets geweldigs doet.
En ondanks dat het je siert niet meer zo bescheiden zijn dat is namelijk je valkuil.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Damir Ibrovic. Ik vind het knap dat je 20% van de stemmen haalt!

Beantwoorden

Ik wil iedereen bedanken die op mij gestemd heeft! Het was een mooie wedstrijd.
Een soort generale voor de echte gemeenteraadsverkiezing op 3 maart 2010.
Kijk regelmatig op het openbare gedeelte van mijn Hyvespagina, daar staan o.a. alle blogs op, voor iedereen.
Tenslotte Damir en Joke gefeliciteerd met jullie 1e en 2e plaats!
Deze uitslag laat prima zien dat het er niet alleen om gaat wat je in raad en commissie doet maar ook wat je daarbuiten doet en met welke inzet. Loon naar werken zou ik zeggen.Dat geldt wat mij betreft ook voor Michael en Rudi.
Tenslotte wil ik de weblog bedanken voor de mogelijkheid om ons zo te presenteren.

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Beste mensen,

Ik wil iedereen bedanken die op mij gestemd heeft. Ik ben zeer blij met deze steun.
Lodewijk, Joke en Michael, ook van harte gefeliciteerd.

Damir

Beantwoorden

@Lodewijk den Breejen:
Dank voor je mooie woorden, wij vinden het leuk om dat platform te zijn.

Beantwoorden

Damir van harte gefeliciteerd! 1437 stemmers bedankt, in het bijzonder die 174 op mijn persoon. 12% van de stemmen, dat is een mooi streven voor GroenLinks Helmond op 3 maart 2010.

Beantwoorden

Wat een grote onzin! Nou ja een jury had echt wel anders gekozen. Ik denk dat hieruit Sytze Ferwerda of Rudi van der Made uit zou zijn gekomen. Voor de volledigheid: Ik denk dat Damir niet op dat lijstje zou voorkomen, maar wellicht heeft hij als docent zijn leerlingen zo gek gekregen om op hem te stemmen.

groet

Beantwoorden

Ik vind die laatste opmerking van Bauke een beetje flauw .Het draait niet altijd om de zelfde personen Het zou eens een keer flink tijd worden dat er is een grote wind door het geheel komt ???? En eerlijkheid naar de bewoners toe!!

Beantwoorden

Allereerst natuurlijk Damir gefeliciteerd! Des te jammerder dat je er juist nu mee stopt! Je weet ik had je graag in de raad gehouden! Uiteraard de andere koplopers Joke, Lodewijk en Rudi gefeliciteerd! Die ruim 11,5 procent voor mij zijn omgerekend toch maar even 4 zetels voor Helder Helmond! En daar teken ik graag voor! Dus op naar 3 maart 2010 ………….
PS En natuurlijk de weblog bedankt om dit allemaal mogelijk te hebben gemaakt.
PS2 Lees ook eens mijn laatste column van deze week.

Beantwoorden

@Michael Rieter: Graag gedaan!

Beantwoorden

Gefeliciteerd Damir Ibrovic, een afgetekende overwinning. Jammer dat je je terugtrok, anders had je mooi campagne kunnen voeren met als slogan “Stem op het beste raadslid, stem op Damir Ibrovic”

Beantwoorden

Damir gefeliciteerd. Joke, Lodewijk, Rudi en Michael ook jullie hebben een goede uitslag.

Rest mij de mensen te bedanken die op mij hebben gestemd, hopelijk vind men ook de weg naar de stembus op 3 maart.

groet,
Mohammed Chahim

Beantwoorden

Het is goed om te zien dat ondanks de kritiek twee prominente pvda’ers hoog geeindigd zijn! Doet mijn pvda hart deugd :D. Verder natuurlijk ook Joke, Rudi en Michael gefeliciteerd, er is goed gestemd dus er zit zeker kiezerspotentieel.

Beantwoorden

Damir gefeliciteerd met de uitslag !

Leuk om te zien dat er uiteindelijk 1437 mensen hun stem hebben uitgebracht… bedankt stemmers! En dan wil ik graag de mensen die hun stem op mij uitgebracht hebben extra bedanken 🙂

Ik wens iedereen verder een fijn 2010 toe!

met vriendelijke groet,
Angelique Raaijmakers- v.d. Pol

Beantwoorden

Ik denk dat de meeste stemmers niet eens weten wat die raadsleden uitvoeren / doen en bovendien hebben zij mogelijk ook nog NOOIT, de moeite genomen om eens een raads/ of commissie vergadering te bezoeken. Hoe kun je dan een deskundige stem uitbrengen. Dit hele stemmen is een grote farce.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *