76reacties

Q&A over het nieuwe zwembad

Beste Helmonders, de gemeente heeft Optisport voor de komende 15 jaar aangewezen als beheerder en exploitant van het prachtige nieuwe Zwembad De Braak. Wij hebben er heel veel zin in. We stellen ons graag aan je voor en beantwoorden alvast 5 veel gestelde vragen.
We horen ook graag van jou. Want in ieder geval tot de opening van het zwembad in het najaar van 2023, gaan we hieronder jullie vragen beantwoorden.

Optisport in het kort:
Optisport exploiteert ruim 300 locaties in Nederland en België. Veel locaties zijn sportclubs, zoals zwembaden, fitnessclubs, ijsbanen en sporthallen. Maar ook diverse culturele- en ontmoetingscentra worden door Optisport met veel plezier beheerd en in bedrijf gehouden. Ruim 1½ miljoen mensen komen maandelijks in beweging op een Optisport-locatie! Een van onze sleutels naar succes is lokaal ondernemerschap. Onze locaties maken onderdeel uit van de gemeenschap en brengen jong en oud samen.

Wie is Bas Nijnens?
Mijn naam is Bas en ik ben projectmanager bij Optisport. Samen met mijn collega’s zet ik de komende maanden mijn schouders eronder zodat De Braak klaar voor de start is in november! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Q&A
De afgelopen periode heb ik aandachtig alle zwembadberichten gelezen op De weblog van Helmond en heb veel vragen en opmerkingen voorbij zien komen. Graag beantwoord ik er nu alvast 5 via deze Q&A. Mochten er meer vragen zijn die ik kan beantwoorden, dan lees ik die heel graag in een reactie hieronder. Kijk vooral ook eens op onze nieuwe website voor meer informatie.

 1. Gaat Optisport De Braak ook zwemlessen geven en neemt Optisport de kinderen over van Laco?
  JA! De afgelopen weken heb ik deze vraag al meerdere keren ontvangen. We kunnen jullie geruststellen: de kinderen die nu al zwemmen bij Laco kunnen gewoon door blijven zwemmen bij ons.
  Optisport De Braak biedt verschillende soorten zwemlessen aan, reguliere zwemlessen, turbo zwemlessen, zwemlessen voor kinderen die wat meer aandacht nodig hebben en privélessen. Een goed overzicht over de Zed & Sop zwemlessen hiervan vind je op hier onze website
  Je dient je kindje wel weer opnieuw aan te melden via onze website, uiteraard start je op het niveau waar je gebleven bent. Ook de kinderen die nu via Stichting Leergeld zwemmen zijn van harte welkom om te komen zwemmen bij ons. De afspraken met Stichting Leergeld worden nu gemaakt.
 2. Hoe ziet er recreatief zwemmen er straks uit bij Zwembad De Braak?
  De locatie heeft een peuterbad van 100 m² en daarnaast 2 grote zwembaden. Het klopt dat er geen glijbanen of golfslagbad aanwezig is. We compenseren dit met toffe stormbanen in het water, loopmatten en andere speelattributen. Daarnaast zetten wij een tof activiteitenprogramma op waarbij er regelmatig leuke dingen georganiseerd worden zoals een bommetje challenge, DJ op het bad, etc. We krijgen hier heel enthousiaste reacties op van zwemmers op onze andere locaties in het land. Heb je zelf een goed idee voor een activiteit? Laat het ons zeker weten! De stormbanen hebben we al besteld, kijk maar eens hier.
  We zijn van plan om recreatief zwemmen aan te bieden op woensdag, vrijdag avond en zondag en in de vakanties nog veel meer uren.
 3. Hoe gaat het activiteitenrooster eruitzien?
  Sommige bezoekers van de weblog hebben aangegeven zich zorgen de maken over het voortbestaan van het doelgroepen zwemmen in het nieuwe zwembad. Met name de ouderen doelgroep maakte zich zorgen. Dat is echt niet nodig. Wij zijn van plan om juist meer van dit type activiteiten en meer banenzwemmen aan te bieden dan nu het geval is bij De Wissen. Daarnaast willen wij op de woensdag, vrijdag avond en zondag recreatief zwemmen gaan aanbieden.
  Wij zullen 7 dagen in de week geopend zijn en de bedoeling is dat wij ook een aantal dagen onze deuren om 07 uur in de ochtend openen voor de vroege vogels.
  Uiteraard is het bad ook geheel toegankelijk voor de senioren en beschikken wij over een lift, grote kleedhokjes en een “luie” trap zodat iedereen veilig het water in kan komen.
  Het rooster van Zwembad De Braak komt na de zomervakantie online. Houd dus onze website in de gaten!
 4. Hoe gaat Zwembad De Braak eruitzien? Nu lijkt het een vrij saaie locatie.
  In de bovenstaande antwoorden heb ik geprobeerd dit punt te weerleggen. Stenen zijn “maar” stenen. Het gaat er voornamelijk hoe we samen de sfeer in het centrum gaan maken!
  Inmiddels zijn wij bezig met het interieur van o.a. het horecameubilair en kleurstellingen. We creëren een warme sfeer in een strakke omgeving.
 5. Zijn de tarieven hoger in het nieuwe zwembad?
  De tarieven blijven grotendeels gelijk aan de tarieven van De Wissen. Uiteraard blijven ook wij samenwerken met organisaties zoals LEV, Stichting Leergeld en andere maatschappelijke instellingen zodat ook deze doelgroepen niet vergeten worden. Je kunt ze hier bekijken.

Bas Nijnens

In de reacties hieronder staan updates.