Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.396 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Column Ilse uit HelmondBrabant zou Brabant niet zijn, als er geen carnaval gevierd werd. Met tromgeroffel, toeters en bellen, vrolijke gekleurde pakken, een prins en prinses met hun gevolg, een vrolijk gezicht en met ook vast een hoop alcohol heeft ook Helmond de aftrap gegeven voor carnaval 2009.

Altijd heb ik gedacht, dat Helmond tijdens carnaval “Kattenmeppers-land” of iets dergelijks zou heten, maar na enig speurwerk kwam ik er dan toch achter dat er sowieso meerdere verenigingen zijn hier in Helmond. Toen ik aan een aantal andere inwoners van Helmond vroeg hoeveel het er dan zouden zijn, kon niemand mij daar een exact antwoord op geven.

De eerste naam die mij al snel werd gegeven was C.V. de Keiebijters. In eerste instantie dacht ik dat dit een vereniging was die het leuk vond om wedstrijdjes te houden in het bijten van keien. Maar toen ik vervolgens geen C.V. de tandjestuffers kon vinden ben ik deze gedachte gaan vergeten. Deze vereniging heeft dit jaar als prins Prins Briek XXXVI, alias Joop Kuijpers. Vond het al verdacht, dat ik geen enkele “Briek” ken, en er hier ineens 36 zouden wonen.  Ik vraag me dan toch af,  waarom dan de naam Briek en niet Alexander, Constantijn, Maurits of Bernhard?

Maar er zijn er meer, de volgende waarvan men ook zeker wist dat het een carnavalsverenging binnen Helmond  zou zijn, is C.V. de Kluppels, met als motto van prins Peter II “T(r) append de carnaval dur…” Ik neem aan dat hij hiermee bedoeld dat we allemaal op de fiets moeten gaan als we willen gaan drinken en dat vind ik een nobel streven van Prins Peter! Laten we daar met zijn allen gehoor aan geven!

Vervolgens werd C.V. de Spurriezeiers uit Stiphout opgenoemd. Daar zwaait dit jaar Prins Martien de scepter, laten we hopen dat hij niet te hard zwaait voordat er ongelukken gebeuren…  Ook C.V. `t Barrierke is in het bezit van een eigen (vast ook dorstlustige) hoogheid, genaamd prins Joey die met zijn raad van elf (ik tel er 9 op de website?) gaat voor heel veel lol.

En dat is wat ik jullie ook ga wensen want uiteindelijk gaan we allemaal voor het zelfde doel. En dat is natuurlijk niks anders, dan met carnaval veel lol beleven met elkaar. En dan sluit ik op mijn beste Helmonds deze column af met de woorden:  “Nie Miauwe, gewoon gezellig in Helmond karreneval houwe”

Ilse

3 reacties:

Verrekte carnavallers.. allemaal afschieten 😛

Beantwoorden

Alaaf!

Beantwoorden

Ilse leuk item, goed gedaan

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *