Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.838 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
247reacties

foto: Harrie FotografieIn het Elkerliek ziekenhuis is voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus, een patiënt opgenomen met een positieve uitslag na het testen op COVID-19. De patiënt kwam gisteren met klachten bij de Spoedeisende Hulp in Helmond. Vanwege de verdenking van besmetting, is de patiënt direct geïsoleerd en getest op het coronavirus. De testresultaten bleken positief zo meldde het ziekenhuis 10 minuten geleden.
De patiënt wordt nu in strikte isolatie verpleegd in het ziekenhuis. Hierbij gelden verschillende maatregelen die verdere besmetting van anderen dienen te voorkomen. Denk hierbij aan het dragen van beschermende kleding door het verplegend personeel en het toestaan van slechts 1 bezoeker per patiënt per dag. De GGD start een contactonderzoek om eventuele verdere verspreiding in kaart te brengen.
Het Elkerliek laat in haar persbericht weten dat de zorg in het ziekenhuis in Helmond doorgaat zoals gewoonlijk. De eerder genomen maatregelen om (verdere) verspreiding van het coronavirus te voorkomen, blijven van kracht.
Vanmiddag meldden we via onze sociale media dat het aantal Helmondse coronapatiënten vandaag is gestegen van 6 naar 7.

In de reacties hieronder staan updates.

247 reacties:

Nu begin ik het corona echt eng te vinden. ???? ???? Opa van mijn beste vriendin ligt daar ook. Hopelijk niks aan de hand, maar toch…

Beantwoorden

En nu….. paniek ???

Beantwoorden

Ben paar weken geleden nog in het ziekenhuis geweest, komt wel erg dichtbij zo.

Beantwoorden

Paniek zaaiers zeg godverdomme zeg kut land tuurlijk als mense ziek zijn word je ook ziek is normaal neee nu heeft nl het een naam gegeven denkt iedreen of heb de ziekte

Steletje paniek zaaiers word hier kots miselijk van die paniek zaaiers

Beantwoorden

Heftig, het komt steeds dichterbij

Beantwoorden

Der hing vanmorgen al aan de hoofdingang hekken met tekst .

Beantwoorden

van den boogaard heeft het flink te pakken..

Beantwoorden

@Nicole Waters op maandag 9 maart 2020 om 18:56:

Dat hangt er al vanaf vorige week. allemaal uit voorzorg..

Beantwoorden

Voor ze hier de uitslag hebben is onderhand half Helmond besmet????, wordt toch onderhand ok wel strontziek van, je hoort niks anders meer!
Nederland neemt pas iets serieus als het te laat is vaak. Beterschap

Beantwoorden

lekkerdan en ben gistere avond nog op de.spoedpost geweest maar dan is die mens ook verkeerd die had zn eigen moeten melden bij de ggd?

Beantwoorden

Owkee….. Moet dr morgen heen ????

Beantwoorden

@van den boogaard Als u er kotsmisselijk van wordt is het misschien goed om toch een dagje binnen te blijven. Kunt u ondertussen oefenen op spelling en grammatica.

Beantwoorden

@lissy op maandag 9 maart 2020 om 19:05:

Beantwoorden

god zij dank heb ik een telefonische afspraak deze week

Beantwoorden
Jacqueline Kweens

Het is allemaal best wel wat erger dan de meeste mensne schijnen te “denken”…als je de verhalen uit Italie hoort…
Natuurlijk 90% van de mensen komt met dit virus weg zonder erg.
10 % heeft merkbare verschijnselen,maar die met een kleine combinatie of complicatie al meteen fataal kunnen aflopen.
Als half nederland dit virus dus zal krijgen in maart/april2020 dan 1% van deze mensen dood; das dan 85000 doden!
Los van alle ellende en economische slowdown…

Beantwoorden

Kunstmatige massahysterie…diverse geroemde specialisten / virologen zijn er heilig van overtuigd dat door de “normale” jaarlijkse griep-uitbraken wereldwijd meer dodelijke slachtoffers vallen dan door dit virus !
Dus…..
Wat me wel enigszins beangstigd is, dat volgens sommige artsen, dit virus misschien wel in een laboratorium is vervaardigd….wie weet ?????

Beantwoorden

Heel veel beterschap gewenst aan de corona-patiënt en voorzichtigheid gewenst voor de medewerkers en andere patiënten in het Elkerliek.

Beantwoorden

@van den Boogaard op maandag 9 maart 2020 om 18:54:

Paniek? Ik zie nergens paniek. Alleen mensen die verstandige maatregelen nemen.
De enige die panikeert en nogal doorslaat bent u.

Beantwoorden

@Fazzella op dinsdag 10 maart 2020 om 07:25:

Goed gezegd. Laten aub niet doen of het om niks gaat.

Beantwoorden

Ik heb het desparado ziekte is dat ook erg

Beantwoorden

Iedereen vergeet derhalve dat er NOOIT iets vermeld wordt over alle ‘normale’ griepvirussen die iedere jaar opduiken waardoor zo’n 2000 vooral ouderen mensen komen te overlijden.

Beantwoorden

@Twan Peeters op dinsdag 10 maart 2020 om 10:02:

Klopt maar met de “normale” griep liggen niet opeens alle intensive care afdelingen vol he? Maar goed, lekker selectief je eigen werkelijkheid maken, dan komen we er wel. Het is maar een griepje.

Beantwoorden

Heel erg dit en dat is nergens te delen ??? Sterkte voor allen! Niet zo belangrijk zeker???

Beantwoorden

Ik zit er nou. Ik merk er niet zoveel van. Alleen dat er maar 1 deur open is.

Beantwoorden

Update 1:
Het aantal coronapatiënten in Helmond is vandaag gestegen van 7 naar 11. Sinds gisteren zijn er in heel Nederland 61 nieuwe patiënten bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gemeld. Hiermee komt het totaal aantal positieve testen in ons land op 382.
Dat is te lezen op deze kaart waarop per gemeente het aantal patiënten staat dat positief op het nieuwe coronavirus (COVID-19) is getest.

Beantwoorden

Een vriend van me vroeg gister: “Hoest?”. Dus die zit nu in quarantaine.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 10 maart 2020 om 14:43:

Het zijn er veel meer geloof me maar, hoe ziek je ook al 1,5 week bent na 2 prednison kuren en antibiotica, hoe benauwd je het ook hebt, steken in borst en rug….hoesten….zelfs in de bloeduitslagen zijn de leukocieten verhoogd dat betekent dat je een virus hebt, maar dat virus moet je maar uitzieken!! je wordt gewoon niet getest en na een verneveling voor de 3 e keer gewoon weer naar huis gestuurd omdat je geen koorts hebt, alleen verhoging en niet in een besmet gebied geweest bent of in aanraking met een besmet persoon!

Beantwoorden

Kunnen mooi samen in de raad van elf !

Beantwoorden

Niemand krijgt bijna een test. Weet zeker dat er meerdere zijn

Beantwoorden

In Helmond 4 nieuwe gevallen, in heel het land 61 nieuwe gevallen. Procentueel dus veel meer in Helmond. 🙁
Als aanvankelijke corona-non-believer, begin ik na die ene in het Elkerliek en nu deze aantallen toch ook best bang te worden voor de Helmondse corona-situatie. Want hoeveel komen er vandaag bij? We gaan het meemaken.

Volgende week delen van Brabant op slot? Laten we het niet hopen!!! Met 3 vriendinnen wilde ik zaterdag eigenlijk weer eens een keertje naar het Muziekcafé gaan. Dat hebben we maar uitgesteld. ????

Beantwoorden

Update 2:
Vanwege het coronavirus worden bijeenkomsten vanuit de gemeente Helmond tot komende dinsdag afgelast. Later vandaag geeft de gemeente aanvullende informatie over deze maatregel. Een raadscommissievergadering gisteravond werd in verband met dit virus enkele uren voor aanvang tot nader orde uitgesteld.
Omdat veel Helmondse ambtenaren vanuit thuis werken, zijn er minder lijfelijk aanwezig en ontstaan er langere wachttijden. De gemeente: “uiteraard blijven we onze belangrijkste taken richting onze inwoners uitvoeren.” Maar ben je verkouden, hoest je of heb je koorts, dan word je verzocht je eventuele afspraak te verzetten en niet naar het gemeentehuis of de Stadswinkel te komen.

Beantwoorden

Ik denk dat NLdoet dit weekend dan ook wordt afgelast. Balen maar wel begrijpelijk.

Beantwoorden

Gaat Helmond kermis wel door?

Beantwoorden
Ellen van de Mortel

Waar kan ik vinden hoeveel besmettingen dr in helmond zijn?

Beantwoorden

@Mari op woensdag 11 maart 2020 om 08:49:

https://localfocus2.appspot.com/5e60d6e7bfb6f

Beantwoorden

@Ellen van de Mortel : ik kan me zo voorstellen dat je vraagstuk nu even geen prioriteit heeft bij het openbaar bestuur

Beantwoorden

Wat ik niet begrijp is dat honderd duizenden ‘mensen’ gewoon dat fijne fissie carnaval hebben gevierd, met alle gevolgen van dien. Ook onbegrijpelijk is dat velen ondanks waarschuwingen gewoon op vakantie zijn gegaan in risico gebieden, óók voor en tijdens carnaval…. want ZE zouden eens thuis moeten blijven, oh wat erg. En nu nog pakken veel van die idioten hun auto en gaan richting vakantielanden. ook toevallig is dat je het meest mensen uit Brabant en de randstad zult aantreffen in die zelfde risicogebieden. Was dus slechts een kwestie van tijd totdat de pleuris uitbrak, vooral hier in Brabant…..Maar uiteindelijk heeft dit alles de ‘mens’ …grootste fout van de evolutie veroorzaakt, zoals het vernietigen van onze natuur en het kapot maken van alles wat leeft op aarde….Kon niet uitblijven dat karma z’n gram haalt over de gehele mensheid.. En zoals ik het bekijk, het wordt nog erger,……

Beantwoorden

@Twan Peeters: jij hebt de huidige ontwikkelingen natuurlijk allemaal aan zien komen.

Beantwoorden

@Twan Peeters op woensdag 11 maart 2020 om 09:12:

Oh dit gaat zeker fout, ben het wel met je eens. En als je dan ziet hoe onze regering (weer die ambtenaren) zo amateuristisch en laks te werk gaat (met wat we weten uit Italië) dan vind ik dit niet te geloven, en de Nederlandse nieuws berichtgeving is ook al om te huilen. Lees voor meer info op http://www.xandernieuws.net (ook niet alles geloven maar wel vaak bij het rechte eind) voor meer eerlijke info.

Beantwoorden

@Roland op woensdag 11 maart 2020 om 09:23:

Ik wel, maar ik lees/hoor dan ook niet alleen de Nederlandse MSM.

Beantwoorden

@Twanneman het staat op internet dus het is waar ????.

Beantwoorden

@Twan Peeters, @Roland en @Twanneman en wie het nog meer betreft:

Bij dit topic is het onderwerp het coronavirus in onze stad. Reacties over de wereldwijde & Nederlandse oorzaken, problemen, oplossingen, (fake) nieuwsberichten en gezemel inzake corona, beschouwt De weblog van Helmond vanaf nu als off-topic en zullen we daarom moeten verwijderen. Voor het geven van dergelijke meningen zijn er tal van andere plekken op internet te vinden. De weblog van Helmond gaat namelijk over… Helmond. 😉

Beantwoorden

Update 3:
Geen NLdoet dit weekend in Helmond
Er zijn dit weekend geen activiteiten rondom NLdoet in Helmond vanwege het coronavirus. De organiserende LEVgroep annuleerde die activiteiten en vragen de Helmondse organisaties en honderden vrijwilligers om hun deelname aan NLdoet te annuleren of te verzetten.
In het kader van deze grootste vrijwilligersactie van Nederland zou zoals elk jaar ook B&W deelnemen. Burgemeester Elly Blanksma, wethouder Eric de Vries en wethouder Gaby van den Waardenburg zouden vrijdagochtend vrijwilligerswerk uitvoeren bij Kinderboerderij De Veldhoeve in Helmond Noord. Zoals we vanochtend al typten, komt vandaag aanvullende informatie over de maatregel om bijeenkomsten vanuit de gemeente Helmond tot komende dinsdag af te lasten. Hierboven de eerste melding die we daarvan van een woordvoerder van de gemeente ontvingen.

Beantwoorden

En de zaterdagmarkt gaat die door?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 11 maart 2020 om 09:49:

Jammer maar begrijpelijk. Ik verheugde me alweer op het duofietsen.

Beantwoorden

Update 4:
Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten steeg vandaag van 11 naar 12.
Reagerend op enkele reacties hierboven: we realiseren ons bij het geven van deze aantallen dat dit alleen het aantal Helmonders is dat positief getest werd. Dat zijn dus mensen waarbij het virus daadwerkelijk is vastgesteld. Zondagavond 1 maart werd vastgesteld dat de eerste Helmonder besmet raakte met het coronavirus. Een dag erna belde burgemeester Elly Blanksma deze 45-jarige vrouw uit Stiphout om haar sterkte te wensen. “Als college hechten wij waarde aan de privacy van deze patiënt en haar omgeving en spreken onze hoop uit dat die gerespecteerd wordt.”

Beantwoorden

@Mari op woensdag 11 maart 2020 om 08:49:

Kijk op: https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/cfc2084c995c40e7ae72254029bf6251

En klik op het Helmond bolletje.

Beantwoorden

Update 5:
Coronavirus vastgesteld bij leerling van Jan van Brabant College
Vanmiddag is bekend geworden dat een leerling van het Jan van Brabant College positief is getest op het coronavirus. Deze leerling uit vt2a op de vestiging aan de Molenstraat zit in thuisisolatie en was op maandag 2 maart voor het laatst op school. Dat meldde Geert-jan Nillesen, de vestigingsdirecteur een uurtje gelden.
De betreffende leerling zou het goed maken en voorspoedig herstellen. Hij blijft in thuisisolatie totdat hij 24 uur volledig klachtenvrij is. De GGD onderzoekt de besmetting nu verder, onder andere door een contactonderzoek uit te voeren. Voor de medeleerlingen uit zijn klas gelden aanvullende maatregelen. Het Jan van Brabant College blijft open en de toetsweek voor de bovenbouwleerlingen gaat gewoon door.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 11 maart 2020 om 18:41:

Oh echt dichtbij

Beantwoorden
Henriette Westerhof

En gewoon ope laye snap da nie grote evenementen op slot en schole gewoon open terwijl daar ook super druk is dom land

Beantwoorden

Heel veel beterschap voor de leerling!????????

Beantwoorden

En de school blijft gewoon open

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 11 maart 2020 om 18:41:

was te verwachten. Het woekert voort.

Beantwoorden

En familie ook dan toch ?

Beantwoorden

Wel apart om tóch te besluiten de school open te laten……

Beantwoorden

sorry maar mij kind blijft lekker thuis !!!???? heel veel beterschap !

Beantwoorden

Ook ouders die tot de “risicogroep” behoren hebben kinderen op scholen zitten. Word hier wel aan gedacht ?

Beantwoorden

Beterschap voor de leerling ☘☘☘

Beantwoorden

Mijn zoon en ik allebei verkouden thuis.
Na een brief van school sinds maandag 9 maart is hij thuis gebleven maar was zeker al een week verkouden.
Ik zal morgen de dokter gaan bellen voor een test maar begrijp dat dit niet heel gauw wordt gedaan

Beantwoorden

Veel beterschap voor de jongen die ziek is????

Beantwoorden

Ik heb begrepen dat het besluit om de school te sluiten bij het RIVM ligt. Vooralsnog is dat niet het geval. Maar volgens mij is het RIVM inmiddels ook het overzicht een beetje kwijt……..

Beantwoorden

Das niet te geloven school blijf gewoon open ! Mijn dochters blijf gewoon thuis. Veel beterschap voor de leerling

Beantwoorden

@Laila El op woensdag 11 maart 2020 om 21:02:

En gelijk heb je. Ik heb geen dochters, maar weet zeker dat ik hetzelfde zou doen. ????

Beantwoorden

Applaus voor de school!! Ze laten de school gewoon open ondanks bekend is dat een leerling besmet is en wss al meerdere leerlingen heeft besmet. Door dit soort laksigheid worden we allemaal de dupe van dit.

Beantwoorden

Beste ouders laat uw kinderen AUB thuis blijven. Voor uw gezondheid en voor iedereen. RIVM is veel te laks.

Beantwoorden

@Mohamed Bouhafa op woensdag 11 maart 2020 om 22:43:

Ik weet niet of jij of Vico gelijk heeft wie de boosdoener is, maar wat raar dat die school dan niet voor een weekje of twee gesloten wordt. Safety first vind ik.

#fail Op zo’n school laat je je kinderen liever niet studeren.

Beantwoorden

@Arne op woensdag 11 maart 2020 om 19:53:

Zonde van je belminuten. Een heel lang verhaal, maar geloof me, ze testen het de eerste week dat je het vraagt niet al pleit je als Moscovitisch of geef je ze 500 euro. 🙁

Beantwoorden

Die leerling is ,zo schat ik maar even in, dus 1 dag op 2maart op school geweest.
Die is dus laatste week februari lekker in noord italie op ski vakantie geweest.
duizenden idioten zijn willens en wetens gewoon “lekker” op hun vakantie daar gegaan.En terug gekomen…
kinderen meteen naar school laten gaan…
Omdat we dit soort mensen hebben, en blijkbaar in Brabant meer dan elders, moeten de kwetsbare groepen eraan geloven.
Gezonde mensen moeten thuis blijven, want de straat is wederom voor de asocialen…
Leuk te horne dat die leerling het “naar omstanddigheden ” goed maakt; welke omstandigheden? Hij heeft wellicht die hele school besmet(daarvoor is 1 persoon uit zijn klas besmetten reeds genoeg..die doet vervolgens de rest.
En die kinderen zullen niet snel overlijden,maar welk kind komt zonder symptomen thuis bij hun ziekelijke ouders/grootouders en deze zullen er aan overrijden?
Onbestaanbaar da ter zulke mensen zijn die tegen alle verstand in anderen in gevaar brengen.

Beantwoorden

en de school open houden goed bezig verstand van niks ik zoe mijn kinderen thuis houden

Beantwoorden

Update 6:
Installatie jeugdburgemeester uitgesteld vanwege corona
De installatie vanmiddag van de 19-jarige Noël Silalahi tot jeugdburgemeester is gecanceld. Ook de bijbehorende presentatie van de Jeugdagenda en bijbehorende mascotte voor Jeugdvriendelijke stad gaan niet door.
Ook dit evenement van de gemeente in het Speelhuis wordt getroffen door corona. De bedoeling was om Helmond vandaag in het teken van jongeren te laten staan. Dat werd afgelopen half jaar uitgebreid voorbereid middels een onderzoek bij zo’n 2000 Helmondse kinderen en jongeren, een 12-koppige kinderredactie, een panel van plusminus 45 jongeren en gesprekken met 32 organisaties uit onze stad.
Zoals eerder gemeld zijn alle vergaderingen en bijeenkomsten die de gemeente plande tot en met maandag geannuleerd. We meldden al NLdoet (zie update 3). Ook zijn de vergaderingen van gemeenteraadsleden uitgesteld en gaan de onderstaande 3 wijkspreekuur met wethouders niet door:
• gisteravond met wethouder Erik de Vries in ’t Huukske in de Binnenstad,
• vanavond met wethouder Harrie van Dijk in ’t Brandpunt in Brandevoort en
• maandagavond met wethouder Erik de Vries in De Lier in Helmond Oost.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 11 maart 2020 om 18:41:

Hij is al vanaf 2 maart thuis, dus volgens mij kan er al ff niks meer gebeuren en zonder nieuwe klachten valt het wel mee. Vind dat we hier in Nederland meteen helemaal door slaan.

Beantwoorden

Update 7:
2 Medewerkers van het Elkerliek ziekenhuis besmet met corona
2 Medewerkers van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond zijn positief getest op het coronavirus. Zij zijn in contact geweest met patiënten. Dat bevestigde de woordvoering van het Elkerliek desgevraagd. Deze coronabesmetting bleek uit de uitgebreide steekproef die het RIVM afgelopen weekend hield onder medewerkers in Brabantse ziekenhuizen.
De met corona besmette personeelsleden zitten inmiddels in thuisisolatie. De patiënten die inmiddels weer thuis of elders verblijven, zouden op op de hoogte zijn gebracht. 3 Ziekenhuiskamers met patiënten zijn preventief in isolatie geplaatst. Met hoeveel en wat voor ‘soort’ patiënten die 2 in aanraking kwamen, kan of wil het ziekenhuis zeggen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 12 maart 2020 om 09:11:

Nee hè, gvd! Dit wordt wel heel gevaarlijk allemaal. Of overdrijf ik nu ook?

Beantwoorden

Ivm de privésituatie mogen ze niks bekend maken …ben gvd eens gewoon eerlijk …het is erg genoeg dat mensen besmet zijn..maar zo kunnen andere geen maatregelen nemen

Beantwoorden

Heb a.s. vrijdag een afspraak, maar ik ga niet! Krijg schrik.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 12 maart 2020 om 09:11:

Ze kunnen op zijn minst zeggen welke functie en/of welke afdeling het betreft
Ben deze week 2 x voor een onderzoek geweest ….werd onderzocht zonder mondkapjes

Beantwoorden

Paniek, paniek! Kans is groter dat je besmet wordt door iemand in de supermarkt lijkt me!
Mensen die in contact zijn geweest zullen best wel benaderd worden 2 mensen op een ziekenhuis met tig werknemers…

Beantwoorden
Yvonne Ulrich-Derksen

Kom er net vanaf fijn

Beantwoorden
Betsie van Ruitenbeek

@Salomi Flohr op woensdag 11 maart 2020 om 12:58:

Uitgaande van de huidige situatie, gaat de zaterdagmarkt overmorgen door. Dat liet een woordvoerster van gemeente ons desgevraagd weten.

Beantwoorden

Heb gelezen op fb dat eentje is van de kraamafdeling de andere nog niks van gelezen

Beantwoorden

Update 8:
Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten steeg in de afgelopen 24 uur van van 12 naar 14. Dat aantal werd om 14.00 uur bekendgemaakt en is het aantal Helmonders dat positief getest werd.

Beantwoorden

Even een vraagje
Is het verstandig om als je een controle afspraak hebt in het Elkerliek om die te verzetten?
Wat is het protocol op dit moment?

Beantwoorden

Ik was vrijdag in het Elkerliek (poli),moet ik me zorgen maken?was op cardiologie.

Beantwoorden

Goed om te horen dat de zaterdagmarkt door gaat (schrijft de Weblog hier). Of dit verstandig is, laat ik aan de wijze heren over.

Ook goed dat ze bijvoorbeeld bij Domino’s contactloos bezorgen en dat Jumbo intussen er toe overgaat dat ook te doen. Bezorgers tot aan de deur en niet in huis. Maar informeer dan wel je eigen personeel.

Mijn bezorger was stomverbaasd en wist van niets en deed zoals altijd: in de keuken met dat spul! Ik heb hem een mail die Jumbo stuurde uitgeprint en meegegeven.
Pluimpje voor die man.

Beantwoorden

@Af Vogels op donderdag 12 maart 2020 om 14:13:
@Toos op donderdag 12 maart 2020 om 14:18:

Op https://www.elkerliek.nl/actueel staat de meest actuele informatie die het Elkerliek wil geven. Daar heb je volgens mij niet veel aan want die gaat slechts tot dinsdagavond. 🙁 Staat ook helemaal niks over die besmette medewerkers. Op hun Facebook melden ze ook al niks meer sinds dinsdag. Van mij krijgt het Elkerliek een hele dikke fail voor die slechte communicatie.

Als ik jullie was, zou ik zeker niet bij het Elkerliek naar binnen gaan en angstig zijn als ik er net geweest was.

Beantwoorden

Update 9:
Bijeenkomsten in Helmond in maart met meer dan 100 personen afgelast
Zoals in heel Nederland worden deze maand ook in Helmond alle bijeenkomsten afgelast waarbij meer dan 100 personen worden verwacht. Dat geldt ook voor publieke locaties als musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
Dat is 1 van de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die vanmiddag bekend werden gemaakt. Op korte termijn worden er extra maatregelen verwacht voor de provincie Noord Brabant.
Wat dat alles voor Helmond gaat betekenen, weten we nu nog niet. Die zullen druppelsgewijs binnenkomen. Maar Helmonders die al iets hoorden en/of weten: laat je middels een reactie hieronder horen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 12 maart 2020 om 16:15:

Jezus, dat is dus geen voorjaarskermis op 27 maart. BALEN BALEN BALEN Ik zou voor het eerst met mijn kleine gaan. 🙁
En iedereen maar zeggen dat het wel meevalt met de Corona.

Beantwoorden

En Kienen????

Beantwoorden

Kermis?
Markt?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 12 maart 2020 om 16:15:

Kermis meer dan 100 personen lijkt me

En de markt? Komt ook veel man op af altijd

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 12 maart 2020 om 16:15:

En wie gaat dat allemaal controleren?

Beantwoorden

En de lichtjesoptocht?

Beantwoorden

En cafe’s restaurants etc blijven die gewoon open… Zal Havenplein wel leeg blijven dit weekend…

Beantwoorden

Dat nieuwe Italiaans restaurantje gaat vanaf vandaag de hele maand dicht hoorde ik. Wel raar vind ik want daar zitten nooit 100 man.
Moeten de grote kroegen als Muziekcafé trouwens nu ook dicht?

Beantwoorden

@Irma op donderdag 12 maart 2020 om 17:14:

Haha, we waren tegelijk. 🙂

Beantwoorden

Kermis afgelast! Dan krijgen we in de zomer hopelijk een kermis met
kwaliteit, want het afbrokkelende evenement zet zich gewoon door in 2020.
Heren kermismeester(s) er is nog veel werk aan de winkel om Helmond Kermis te redden!

Beantwoorden

Alle winkels in de Veestraat en de rest van het centrum kunnen in ieder geval open blijven, daar komt haast niemand. Een geluk bij een ongeluk. 😉
Geen zaterdagmarkt zou wel erg zijn. Die hebben juist de pech dat het daar wel druk is.

Beantwoorden

En scholen …
4 klassen met 25 leerlingen (lees: basisschool groep 1 t/m 8)?

Beantwoorden

Ik denk dat ze het hele Havenplein wel kunnen sluiten in het weekend, kroegen als de Plaza staan stampvol met zeker dik over de 100 kids. Hopelijk pakt die kroegeigenaar zijn verantwoordelijkheid. Daar ga je je kind anders niet meer heen sturen lijkt mij.

Beantwoorden

Ach gewoon naar de borrelbar zaterdag hatsikidee

Beantwoorden

Update 10:
De coronamaatregelen die het Elkerliek ziekenhuis nam
foto: Wim van den BroekIn het Elkerliek ziekenhuis zijn de afgelopen dagen verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een half uur geleden ontvingen wij dit uitgebreid persbericht (pdf). Daarin lees je onder andere dat alleen mensen zonder ‘corona-achtige’ klachten het ziekenhuis in mogen, een aantal operaties geannuleerd zijn en het plaatsen van coronapatiënten op vierpersoonskamers. Over de 2 besmette ziekenhuismedewerkers (zie update 7) werd geen informatie verstrekt.

Beantwoorden

Update 11:
‘Cancel ook evenementen met minder dan 100 bezoekers’
Via haar Facebook en Twitter meldde onze burgemeester vanavond alle waardering te hebben voor een ieder die zich met hart en ziel voor de aanpak en bestrijding van het coronavirus inzet. Blanksma: “Uiteraard krijgen de nieuwste instructies van het kabinet en RIVM ook in Helmond hun opvolging.”
Naast de richtlijn dat álle Helmondse evenementen met meer dan 100 bezoekers deze maand worden afgelast (zie update 9), is er deze opmerkelijke oproep: “Daarnaast doet de gemeente een oproep aan alle organisatoren van evenementen en bijeenkomsten in Helmond met een bezoekersaantal lager dan 100 personen om te heroverwegen of zij hun activiteiten wel door moeten laten gaan. Vanwege de kans op besmetting is het bij elkaar brengen van grotere groepen mensen op dit moment niet verantwoord.”
De gemeente meldt verder dat al hun bijeenkomsten waarbij politici betrokken zijn, uitgesteld zijn of niet doorgaan. Dat betreft de raadsvergadering van dinsdag, de Podiumbijeenkomst coffeeshopbeleid (dinsdag 24 maart), OV-opstapdag (donderdag 26 maart), opiniecommissies (dinsdag 31 maart) en wijkspreekuren (12, 16, 19 en 26 maart).
De extra coronamaatregelen die Brabant neemt, worden naar verluid ná het weekend afgekondigd.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 12 maart 2020 om 23:37:

Ik vind het een goed idee, want waarom alleen met 100 mensen? Als er minder mensen zijn is de besmetting net zo groot. Goed bezig burgemeester ????

Beantwoorden

Agèrum, succes voor degende die gaan trouwen.

Beantwoorden

Kan de bron niet vinden. In welk bericht meldt de gemeente dit?

Beantwoorden

???? Dan kan alles net zo goed dicht drol

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 12 maart 2020 om 23:37:

Dat vraagt veel van die organisaties maar ik begrijp de oproep van de gemeente wel. Hoe minder contacten, hoe minder kans op corona. Respect voor wie dat gaat doen en hun verantwoording neemt.

Beantwoorden

En Restaurants ZIEN , CAFÉ HET HART

WAT Is daarmee mijn man word 50 e vieren het 27 maart bij het♥️

Elke maand thema avond bij ZIEN nu 18 maart.
En elke keer druk daar.

Beantwoorden
Jose van den nieuwenhof

@De weblog van Helmond op donderdag 12 maart 2020 om 23:37:

ik kijk zojuist op haar facebook pagina en Twitter, maar ik lees niets over de oproep om evementen met minder dan 100 personen te overwegen.

Beantwoorden

Dus de Lichtjesparade in Mierlo-Hout zal ook niet doorgaan #gemeentehelmond.

Beantwoorden
Adrie Bijsterveld

En de kermis dan?

Beantwoorden
Patricia Filippini

@Michèn Bernards op vrijdag 13 maart 2020 om 06:02:
@Sjef Jenniskens op vrijdag 13 maart 2020 om 07:27:

Dat plaatste de gemeente in 1 van de bericht op https://www.helmond.nl. Je moet op de middelste van de 3 coronabuttons klikken. Die rode met vinger is hun nieuwste coronabutton, zie de pijl op de schermafbeelding hieronder. Op een overzichtspagina zie je daar dan de laatste coronavirus-ontwikkelingen. Op dit moment geeft die rode coronabutton bij ons echter “Deze pagina werkt niet” als resultaat. ???? Wellicht dat die het straks weer doet…

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 12 maart 2020 om 23:37:

Goed zo gemeente ????????

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 13 maart 2020 om 08:15:

Bij mij doet die link het gewoon hoor.
https://www.helmond.nl/1/Inwoner/Alle-onderwerpen/SmartInstant2-Actueel/Coronavirus

Beantwoorden

@Jan op vrijdag 13 maart 2020 om 08:53:

???? dat je dat even meldt, nu werkt die bij ons dus ook weer. #raar.

Beantwoorden

Update 12:
Zoals Adrie B gisteren al schreef is de voorjaarskermis afgelast. Die zou zijn van vrijdag 27 maart t/m zondag 5 april.
De zaterdagmarkt gaat vooralsnog gewoon door. Mocht dat veranderen, dan laat de gemeente dat weten. Dat meldde een woordvoerster van de gemeente zojuist op Twitter.
Ook de Helmondse Lichtjes Parade op zaterdag 28 maart gaat niet door.

@Ellen van de Mortel op woensdag 11 maart 2020 om 08:19
@Burhenne op donderdag 12 maart 2020 om 16:55
@Bianca op donderdag 12 maart 2020 om 16:57
@Saskia op donderdag 12 maart 2020 om 17:05
@Adrie Bijsterveld op vrijdag 13 maart 2020 om 07:51

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 13 maart 2020 om 09:14:

Heel verstandige keuze!

Beantwoorden
Ellen van de Mortel

@De weblog van Helmond op donderdag 12 maart 2020 om 23:37:

super van de burgemeester gewoon even niks om verdere besmetting te voorkomen.

Beantwoorden

Update 12a @De weblog van Helmond op vrijdag 13 maart 2020 om 09:14:

Of de voorjaarskermis dit jaar wordt afgelast, blijkt op dit moment ineens onzeker. De berichtgeving van de gemeente daarover bleek voorbarig en is herroepen.
Inmiddels zijn de tweets van de gemeente daarover verwijderd en is dat evenement ook uit deze lijst op de website gehaald. Via telefonisch contact met een andere woordvoerster van de gemeente weten we nu dat er rond het middaguur besloten wordt of de Helmondse voorjaarskermis ja dan nee zal doorgaan.

Beantwoorden

Evenementen niet door laten gaan Ook de kermis niet Dat is natuurlijk heel erg vervelend en jammer maar hoe meer we allemaal meewerken hoe beter

Beantwoorden
Henriette vaRixteln

Niet door laten gaan

Beantwoorden

Staat foutje op website vd gemeente denk ik…. evenementen met meer dan 1000 mensen worden afgelast… volgens mij moet dat 100 zijn ???? #gemeentehelmond

Beantwoorden

De gemeente heeft pachtgeld ontvangen van de kermisexploitanten. Die zullen restitutie vragen en eventueel onkosten- en schadevergoeding.

Beantwoorden

Ze gaan wel de kermis aflassen maar geen school luister op school zitten ook meer als 100 mensen maar maar

Beantwoorden

Oooh dalijk geen kasteeltuinfeesten meer paniek paniek ????

Beantwoorden

Wat een onduidelijke corona-nieuwsvoorziening van de gemeente op https://www.helmond.nl/1/Inwoner/Alle-onderwerpen/SmartInstant2-Actueel/Coronavirus Daar staat bovenaan: Op deze pagina leest u de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus in onze regio.

Is het nu hun bedoeling dat elke Helmonder steeds al die onderwerpen gaat bekijken om te zien of er iets veranderd is? Dat is toch onzinnig. Zet de belangrijkste punten gewoon op één pagina.

Beantwoorden

Update 12b @De weblog van Helmond op vrijdag 13 maart 2020 om 10:03:
Nu definitief: geen voorjaarskermis dit jaar
Een screenshot van de lijst met afgelaste evenementen (voor het geval de gemeente het wederom ineens wijzigt, dit keer voor de zekerheid op deze wijze):

Daarnaast, zo laat de gemeente aanvullend weten, sluiten Museum Helmond (vanaf morgen) en Theater Het Speelhuis (is inmiddels gesloten) tot en met 31 maart. De zaterdagmarkt morgen kan wel doorgang vinden.
Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten steeg in de afgelopen 24 uur van van 14 naar 16. Dat aantal werd om 14.00 uur bekendgemaakt.

Beantwoorden

@Edwards op vrijdag 13 maart 2020 om 12:38:

geld kan terug, schadevergoeding is onzin…

Beantwoorden

Ook de Bibliotheek is tot en met 31 maart gesloten 🙁

Lees ons persbericht:

Naar aanleiding van de nieuw aangekondigde maatregelen proberen we ook als Bibliotheek Helmond-Peel ons in te zetten om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Dit ter bescherming van onze medewerkers, vrijwilligers en bezoekers.
De Bibliotheek heeft daarom helaas moeten besluiten om met ingang van zaterdag 14 maart haar Bibliotheken te sluiten. Deze sluiting duurt in ieder geval tot en met dinsdag 31 maart en geldt voor de vestigingen in Asten, Deurne, Helmond en Someren. Ook VVV Helmond, gevestigd in de Bibliotheek, is daardoor voorlopig gesloten. In Helmond blijft Lunch- en Leescafé De Bieb aan het Piet Blomplein vooralsnog wel geopend. Daar kun je met eigen apparatuur ook gebruikmaken van onze studie- en werkplekken.

Boeken lenen in de Bibliotheek zelf is vanaf zaterdag 14 maart niet mogelijk. Inleveren blijft mogelijk in onze boekenbrievenbussen. De Bibliotheek kent sinds enkele jaren geen boetes meer als je een tijdje te laat bent. Je kunt daarom ook wachten met inleveren tot de Bibliotheken weer geopend zijn.

Heb je een boek gereserveerd? We komen je graag tegemoet. Uitsluitend voor het afhalen van gereserveerde boeken kun je van maandag t/m vrijdag in onze vestigingen terecht van 16.00 tot 17.00 uur. In Helmond kun je bovendien reserveringen afhalen tussen 10.00 en 11.00 uur ‘s ochtends.

Alle activiteiten zijn tot en met 31 maart geannuleerd. Als er nieuwe data zijn waarop de activiteiten alsnog doorgaan wordt dit zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Hoewel we allemaal de komende tijd meer aan huis gebonden zijn is het niet nodig om je te vervelen. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld leuke voorleesfilmpjes op http://www.jeugdbibliotheek.nl/voorleesfilmpjes die je na inloggen met je bibliotheekpas kunt bekijken. Voor jeugd en volwassenen zijn er de e-books op http://www.onlinebibliotheek.nl

We hebben tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd aan de gratis LuisterBieb app. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel luisterplezier!

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Online blijven we bereikbaar. We proberen zo snel mogelijk te reageren.
http://www.bibliotheekhelmondpeel.nl/corona

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 13 maart 2020 om 15:29:

Verstandig besluit.

Beantwoorden

BREAKING NEWS:
Helmond Voorjaarskermis 2020 wegens Corona virus geannuleerd.
Dan in juli maar een Helmond waardige megakermis, en niet de bras van afgelopen 10 jaar.

Beantwoorden
Adrie Bijsterveld

@De weblog van Helmond op donderdag 12 maart 2020 om 23:37:

Gewoon Helmond op slot gooien twee weken lang. En dan verder kijken. Word moe van dat geouwehoer over evenementen. Mensen kunnen ziek worden of miss wel dood gaan. Wie heeft er überhaupt zin in een feestje

Beantwoorden

Het wordt hoe langer hoe gekker,met dit virus begin me langzamerhand toch wat zorgen te maken.

Beantwoorden

Ik ben machinist bij de NS ik zit op de trein,mij is geadviseerd om thuis te werken nu speel ik op zolder met mijn treintjes fuut fuut

Beantwoorden

Laatste advies van RIVM. Blijf gewoon binnen. Sla die verjaardag over, ga niet naar de kroeg enzo enzo. Winkelen? Weekmarkt? Ho maar. Het wordt stil op straat…….

Beantwoorden

Update 13:
Open brief inzake corona van burgemeester Blanksma aan alle Helmonders

Beste Helmonders, We bevinden ons in een moeilijke periode. De ontwikkelingen rondom corona volgen elkaar snel op. Het is inmiddels een wereldwijde crisis, waar we ook in Helmond de gevolgen van ondervinden. Het kabinet zet alles op alles om de gevolgen zo klein mogelijk te houden en in onze stad proberen we daarop zo goed mogelijk te reageren.
.
De impact is groot. Natuurlijk vooral voor die mensen die zelf besmet zijn. De afgelopen twee weken heb ik contact gehad met de patiënten in Helmond. Zij gaan door een hele vervelende tijd, natuurlijk omdat ze zich ziek voelen. Maar ook vanwege de onzekerheid en de soms negatieve reacties uit de samenleving. Ook vanaf deze plek wil ik deze Helmonders heel veel sterkte en een spoedig herstel toewensen.
.
Indirect voelt onze hele stad de gevolgen. De maatregelen die het kabinet op 12 maart heeft afgekondigd zijn zichtbaar, in onze straten, in onze wijken, in het centrum. Veel mensen werken thuis, evenementen gaan niet door. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om de verspreiding te remmen en het virus te stoppen. Maar als burgemeester snap ik dat het niet makkelijk is. Ondernemers en winkeliers voelen de onzekerheid. En het niet doorgaan van de Voorjaarskermis, de Lichtjesparade, of het sluiten van Het Speelhuis en het Museum Helmond doet velen pijn.
.
Het is van groot belang dat we in deze periode extra naar elkaar omkijken. Vooral naar hen die kwetsbaar zijn: de ouderen, of mensen met een mindere fysieke gesteldheid. Hen bezoeken is lastig in deze tijd. Maar dat betekent zeker niet dat we deze groep aan hun lot over laten. Sterker nog, we moeten meer dan ooit voor hen klaar staan. Bijvoorbeeld door voor hen boodschappen te doen of eten te bereiden. Of gewoon door een telefoontje om te vragen hoe het gaat. Op dat gebied zie ik al mooie initiatieven ontstaan. Ook de mensen in de zorg, zoals in het Elkerliek Ziekenhuis of bij de GGD, die er alles aan doen om patiënten te helpen en de crisis te bestrijden, verdienen al onze waardering en respect! Hetzelfde geldt voor onze onderwijzers.
.
Van de gemeente Helmond mag u ook in deze crisistijd verwachten dat we er voor u zijn. Samen met deskundigen zijn we vanuit de gemeente dag in dag uit bezig om de crisis in bedwang te houden. Zorg en ondersteuning blijven mogelijk, uitkeringen worden verstrekt en we blijven continu bereikbaar. Via onze website informeren we u bovendien elke dag over de laatste ontwikkelingen. Tegelijkertijd staat – door de genomen maatregelen – ook onze dienstverlening onder druk. Ik vraag daarvoor uw begrip.
.
Het is belangrijk dat iedereen de voorzorgsmaatregelen goed opvolgt, denkt aan de persoonlijke hygiëne en geen onnodige risico’s neemt. En tot slot: heb oog en hou rekening met de mensen om u heen. Saamhorigheid zit in de genen van de Helmonders: laten we ook in deze crisistijd aantonen dat we samen sterker staan dan alleen.
.
Elly Blanksma

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 14 maart 2020 om 17:49:

Sluit de scholen aub

Beantwoorden

Onzin. Niks is gedaan en veel te laat. Rustig aan in dit geval werkt niet. Als wij kunnen niet juiste beslissingen doen moeten wij kijken naar andere landen als China en Polen

Beantwoorden

Goh, maar de weekmarkt mocht gewoon doorgaan,was nog druk ook nog

Beantwoorden

Update 14:
Van de leerlingen van de Grote Jan heeft 1 op 3 zich ziek gemeld
Gisteren was 35% van de 1012 leerlingen van het Jan van Brabant College -afdeling Molenstraat- ziek gemeld. Van het personeel waren dit er 13. Dat antwoordde de woordvoerster van de Grote Jan vanmiddag op vragen die we haar stelden. Ter vergelijk: op de Knip, Carolus, Praktijkschool en het Vakcollege ligt dat percentage fors lager. Op die scholen meldde zich tot vandaag 10% van de leerlingen ziek, zo liet hun voorlichter de weblog weten.
Maandag is de laatste dag van de toetsweek van de bovenbouw aan de Molenstraat. De vraag is of het aantal ziekmeldingen bij die leerlingen dan fors zal oplopen. De woordvoerster: “Of de toetsweek van invloed is op het aantal ziekmeldingen weten we niet, een voorspelling van het aantal zieke leerlingen volgende week is dan ook niet te geven. Het crisisteam bekijkt de situatie van dag tot dag en we besluiten steeds op basis van de meest actuele informatie en situatie.”
Of ze de school gaan sluiten? “Vooralsnog niet. We houden ons nog aan de oproep van de regering om de scholen zolang mogelijk geopend te houden. Tegelijkertijd zijn we hard aan het werk, ook in dit weekend, om de mogelijkheden van leren op afstand te onderzoeken, zodat we op elk scenario zijn voorbereid. Prioriteit is de continuïteit van het onderwijs, met name voor onze examenleerlingen.”
Woensdagavond maakten we bekend dat bij 1 leerling van de school aan de Molenstraat het coronavirus was vastgesteld (zie update 5).

Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten steeg sinds gisteren van 16 naar 17. Dat aantal werd om 14.30 uur bekendgemaakt.

Beantwoorden

Ik zou mijn kind thuis houden ( ik hou mijn kind nu al een week thuis van de opvang). En die toetsenweek? Verschuif maar, wat is nou belangrijker? Ik denk flatten the curve toch?!

Beantwoorden

Bundertjes nu ook “waarschijnlijk” een besmetting. Kind wordt niet getest door de ggd maar het gezin wordt 2 weken in quarantaine gehouden. Gewoon alle scholen dicht gooien!

Beantwoorden
Jacqueline Vroomen

@De weblog van Helmond op zaterdag 14 maart 2020 om 20:19:

Nou ik hoor net over 7 besmettingen op knippenbergcollege, en mogelijk op de bundertjes. Sluiten die handel ????

Beantwoorden

Wat een paniek! Die ziekmeldingen zijn juist het gevolg van ouders die van mening zijn dat scholen moeten sluiten, niet omdat ze echt ziek zijn. Mensen denk na! Wat gebeurt er als de scholen sluiten? De kids gaan naar opa en oma (wel risicogroep!!), kinderen hebben nog steeds leerplicht!, mensen in de zorg blijven thuis met als gevolg chaos in ziekenhuizen, etc etc. Denk na mensen!! Houd t hoofd koel! Kijk naar de cijfers van de “gewone” griep: https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte

Beantwoorden
Linda van Kortenhof

Hamsteren mensen! Overdrijf niet maar zorg dat je voldoende eten en drinken hebt voor 6 weken want over 2 weken als NL 10000/100000 besmettingen heeft wil je echt de deur niet meer uit voor de boodschappen.
Ik zit met vrouw lief die in de zorg werkt mooi thuis in Helmond en nee ook zij werkt niet meer.
Egoïstisch zegt U jammer dan dat is nog altijd beter als dood zeker nu medisch personeel niet meer getest wordt wegens tekorten

Beantwoorden

Alle scholen sluiten normaal voor dit virus! !!!!zou je kind maar wezen die het krijgt
Sluit de scholen aub
Praten praten en nog eens praten. …sluiten !!!

Beantwoorden
Henriette van Schijndel

Er is (nog) geen sprake van besmettingen binnen de scholen van OMO Scholengroep Helmond, zoals hierboven wordt gesteld door Miriam Smits. Vrijdag is het volgende gecommuniceerd: op het Carolus zijn drie personen in contact geweest met iemand buiten school die mogelijk het coronavirus draagt; op het Dr.-Knippenbergcollege gaat het om zeven personen. Zij zijn allen uit voorzorg voorlopig niet op school.

Dit is wat anders dan ‘besmettingen op school’.

We delen zojuist dit op al onze kanalen: Het kabinet heeft vandaag een spoedberaad met het RIVM en de Federatie van Medisch Specialisten (FMS); daarnaast spreekt het kabinet met onderwijsorganisaties. Na de overleggen komen we vandaag (zondag) nog met meer informatie over de mogelijke aanscherping van eerder genomen maatregelen.

Beantwoorden

Het aantal besmette personen is veel groter dan nu zichtbaar. Die worden pas zichtbaar als ze ziek worden over 6 -14 dagen. Dat blijkt uit alle Internationale berichten van mensen die het in de praktijk meemaken. Wij luisteren naar incapabele deskundigen, die menen dat ze het onder controle hebben en kunnen houden. Met deze beperkte en vrijblijvende maatregelen is dat beiden niet waar. Ondertussen woekert het virus verder. In China konden ze het stoppen door alle potentiële besmette mensen direct in quarantaine te zetten. Dat hadden we hier kunnen voorkomen. Kan nog maar dan vanaf vandaag volledige lockdown en testen, testen, testen. Luister naar de erg bezorgde mensen uit de praktijk. Luister vooral niet naar die theoretici achter het buro.

Beantwoorden

En dan te bedenken dat al deze ‘paniek’ niet nodig was geweest als het kabinet en het RIVM de scholen gesloten hadden. Ik denk dat de Helmondse scholen sowieso morgen amper leerlingen gaan zien. Ook ik hou mijn zoon thuis, al zit hij in het examenjaar. Hier komt vast wel een oplossing voor. Gezondheid gaat voor alles.

Beantwoorden

Vooral Mario hierboven sta ik volledig achter…zo doorzichtig hoe onze overheid zich verschuild achter omt en rivm, terwijl dat weer subsidie afhankelijke meelopers zijn van de gevestigde elite. Hoezo is RIVM deskundig,want deze bende negeert al maanden lang elk buitenlands advies,en erkende buitenlandse ervaringsdeskundigen en onderzoeken vanuit China en Japan met name.
Dit is exact wat er in 2007 gebeurde met de uitbraak van Q koorts in Herpen.
Destijds stuurde ik alle bekende onderzoeken uit Australie en USA aan het ministerie van V en W. Dit omdat zij vanaf dag 1 riepen geen informatie te hebben dat het ernstiger is dan dat zij zelf erkenden. Natuurlijk, tevergeefs, nog geen dank u we voor uw moeite of niets. Men bleef stellen “er is geen informatie”..terwijl ik deze persoonlijk verzonden heb! Beide landen kendne grotere geitenfokkerijen en uitbraken van de Qkoorts bacterie en dat deze airborn werd in droge stofdeeltjes. “Onze”deskundigen bleven jaren ontkennen dat zij dit NIET hebben geweten of hadden kunnen weten.
Ook nu lijkt RIVM en het OMT te bestaan uit betweterige mannetjes die hun eigen wereldje creëren, en niets van anderen aan te nemen of zelfstandig te onderzoeken. Onverantwoordelijk, en in mijn ogen strafbaar .Maar de constructie is wederom tweeledig; Rutte speelt stommetje achter de ruggen van ja knikkers en conformisten, die indien ontslagen, in de banenpool voor mazzelbaantjes in aanmerking komen.(inkomen vanaf 150k per jaar)
Maw. Scholen dicht. Wie anders zegt heeft een dubbele agenda.

Beantwoorden

Aantal mensen klopt helemaal niks meer van . Dit zijn er veel meer . Veel mensen zitten ziek thuis en worden niet getest .

Beantwoorden

zondag 15 maart 2020 11:07:03
Ten aanzien van onze capaciteit op poliklinieken wordt van onze dokters gevraagd deze kritisch te screenen. Steeds 2 dagen vooruit. Voor u als patiënt geldt: Wie echt moet komen, komt. Wanneer het niet nodig is om te komen, willen we dat u niet komt, om daarmee te voldoen aan de oproep tot sociale onthouding. Toch willen we u wel zorg blijven leveren. Daarom maken graag met u een afspraak voor een telefonisch en/of digitaal consult. U krijgt van ons instructie als dit aan de orde is. Mocht u zelf besluiten niet te willen komen, laat u ons dat dan a.u.b. telefonisch weten.

Deze situatie vraagt veel begrip van ons allen; van onze medewerkers en van u als bezoeker en/of patiënt. We zijn steeds goed voorbereid in het Elkerliek.

Beantwoorden

Update 15
???? Alle Helmondse scholen en horeca dicht in strijd tegen coronavirus ????
In Helmond gaan, net als in de rest van het land, morgen de scholen en kinderopvangcentra morgen niet open en ook de cafés, restaurants en sportkantines moeten de deuren sluiten. Het kabinet neemt deze verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld, zodat ze aan het werk kunnen blijven. Dat bevestigen Haagse bronnen aan de NOS.
Straks geven ministers Bruins en Slob een persconferentie over de maatregelen. Morgen spreekt premier Rutte het land toe via de televisie.

Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten is sinds gistermiddag gelijk gebleven op 17. Dat aantal werd om 14.00 uur bekendgemaakt.

Beantwoorden

@Helmonders die het betreft:
Bij dit topic is “het coronavirus in Helmond” het topic. Reacties over de wereldwijde, Nederlandse en Brabantse oorzaken, problemen, oplossingen, (fake) nieuwtjes en gezemel inzake corona, beschouwt De weblog van Helmond sinds donderdag als off-topic en verwijderen we daarom.
Voor het geven van zulke reacties zijn er tal van andere plekken op internet te vinden. De weblog van Helmond gaat namelijk over… Helmond. 😉

Beantwoorden

Helmond staat bekend als arbeidersstad. Het is dan ook niet te geloven hoeveel virologen, epidemiologen, wetenschappers en artsen Helmond herbergt gezien alle bovenstaande adviezen, constateringen en verwijten .

Beantwoorden

Harrie Fotografie maakte de eerste foto’s op de Markt bij Kota Radja binnen en buiten bij Yasas & La Cubanita.

Beantwoorden

Ook de Cacaofabriek en Pathé dicht. 🙁 🙁 🙁

Beantwoorden

Harrie Fotografie maakte zojuist ook de onderstaande foto’s van de horeca die vanaf 18.00 uur moest sluiten. Naar verluidt mag er nog wel eten afgehaald en bezorgd worden in Helmond.

Beantwoorden

hehe dicht is dicht. Ja ,vervelend, maar zo leren we ook waarderen wat we hebben.
Nu beetje rustig aan doen, wie kan werken ,die doet dat lekker, en de rest veel rust thuis.(Beste remedie tegen virus is rust,slapen)
De grote piek zal toch wel komen, dit omdat alles te weinig en te laat zal blijken.
Daarom alle sterkte en succes aan alle hulpverleners, maar ook aan alle supermarkten en personeel dat ons erdoor gaat helpen met natje en droogje.
Misschien kan deze weblog iets online organiseren ,waardoor mensen minder eenzaam zijn ?

Beantwoorden

Beste mensen,

Mijn naam is Melissa van Schaik, ik ben 18 jaar en woon in Helmond,

In het kader van het corona kan ik mezelf goed voorstellen dat er ouderen zijn die hier door bijvoorbeeld niet naar buiten kunnen/durven om boodschappen te doen, graag zou ik deze mensen willen helpen om boodschappen te gaan halen voor deze mensen,

Ook kan ik mezelf voorstellen dat er ouders zijn die toch moeten werken en nou dat de scholen gesloten zijn daardoor niet zomaar een oppas kunnen vinden, ik bied me daar graag gratis voor aan

Bij intressen kunt u mij bellen : 0642243435

Met vriendelijke groet, Melissa van Schaik

Beantwoorden
Melissa van schaik

@Melissa van schaik op zondag 15 maart 2020 om 20:35:

Heel veel respect voor jou ????????????

Beantwoorden

Heel mooi! Respect hoor! ????????

Beantwoorden

Lief en sociaal van Melissa!

Beantwoorden

????mooi❤

Beantwoorden

Respekt????????

Beantwoorden

Super!❤

Beantwoorden

Heel veel respect voor jou

Beantwoorden

Goedbezig meid ❤️

Beantwoorden

Respect voor jou????

Beantwoorden

Geweldig

Beantwoorden

Awhh wat lief zeg????. Keep up the good work????????????????

Beantwoorden
Claudine Coldenhoff

@De weblog van Helmond op zondag 15 maart 2020 om 18:18:

Ik zat met mijn vriendinnen bij la cubanita. We waren er om 5 uur en kregen om half 6 te horen dat we om 6 uur eruit moesten. Verplichte sluiting horeca vanaf 6 uur vanavond. We kwamen buiten met het eten in afhaalbakjes ???? en daar stond toevallig de fotograaf van de weblog van Helmond en maakte deze foto van ons.

Beantwoorden
Franka Maas van Dijk

Lief van jou

Beantwoorden
Gwenda van Horssen

@Melissa van schaik op zondag 15 maart 2020 om 20:35:

Veel Respect en waardering voor jou en je metgezellen die zich hiervoor inzetten.

Beantwoorden

Super lief

Beantwoorden

‼️☢️⚠️ Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. is tot en met in ieder geval 6 april dicht voor bezoekers. Ook bij ons gelden er Corona-regels en we willen besmetting en verspreiding natuurlijk zo veel mogelijk tegengaan.‼️☢️⚠️
☑️????De ambulance is wel gewoon bereikbaar en rukt ook uit. Echter, ambulancemedewerkers komen niet bij de klant binnen voor de veiligheid van alle partijen. Kom immers met zo min mogelijk mensen in contact.
☑️????Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar op 0492 513971
Mail: [email protected]
Uiteraard mag dit bericht gedeeld worden, graag zelfs.

Beantwoorden
Dierenambulance Helmond

@De weblog van Helmond op zondag 15 maart 2020 om 18:18:

Daar stonden we met onze bakjes eten op de stoep…maar wat moet,dat moet t is vreselijk voor al die mensen met een zaak die nu hun personeel moeten doorbetalen en geen cent verdienen…..sterkte voor iedereen die hiermee te maken heeft of nog krijgt????

Beantwoorden

Super lief!!

Beantwoorden

Heel maal top van je jij bent iemand met respect

Beantwoorden

De Veestraat, vanmiddag rond 12.30 uur:

Beantwoorden

Update 16:
???? Albert Heijn XL aan de Torenstraat roept haar klanten op boodschappen doen niet te zien als een sociaal (gezins)uitje

archieffoto

Nu we van het grote nieuws van gisteren zijn bekomen (zie update 15 hierboven), weer het dagelijkse aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten. Dat aantal is sinds gistermiddag gelijk gebleven op 17. Dat aantal werd om 14.00 uur bekendgemaakt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 16 maart 2020 om 17:30:

Was gisteren bij de lidl en daar loopt dan een heel gezin binnen met de kinderen op inlineskates.

Beantwoorden

Hier bij de jumbo ook in de rijpel.hoop kinderen gezien die daar rondrennen! Niet normaal

Beantwoorden

Vandaag (17:30) bij de jumbo in t haagje alles voorradig en lekker rustig ????????

Beantwoorden
Quinty van de Meulenhof

@Quinty van de Meulenhof op maandag 16 maart 2020 om 18:23:

????is ons(haagje)geheimpje

Beantwoorden
Zannemarie Pennings

@Quinty van de Meulenhof op maandag 16 maart 2020 om 18:23:

Niet verraden! 😉 Dat zal morgen dan ook wel druk worden daar.

Beantwoorden

Joseph Gruyters Er zijn toch beveiligers bij AH, deze mogen ook optreden.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 16 maart 2020 om 17:30:

Goed besluit ????

Beantwoorden

Ben het helemaal met AH XL eens. En vooral ook niet hamsteren.

Beantwoorden

Ja je zal wel moeten als je kleintjes thuis hebt zitten ????

Beantwoorden

Ah met zowat leeg! Jan linders was alles volop

Beantwoorden

problemen? Ja, corona.
Bestel online en je hoeft je niet te ergeren. Of toch??
Ja, in het weekend kon je niet online komen, bij Jumbo, omdat opeens allerlei malloten de weg voor de vaste klanten versperden. Maar vanaf vandaag was alles weer bij het oude!

Beantwoorden

Geen aardappel te krijgen(om te koken)heb ik nodig om op gewicht te blijven dus hopelijk weer snel aanwezig

Beantwoorden

@Joyce op maandag 16 maart 2020 om 22:06:

wij hebben zaterdag groente, fruit en aardappels besteld bij Kadir groente en fruit. Die staan elke week op de markt, maar je kunt via hun website ook laten bezorgen. En zo steun je ook een lokale ondernemer????

Beantwoorden
Margarita Avila Lama

@De weblog van Helmond op zaterdag 14 maart 2020 om 17:49:

Je bent een topper mevrouw Blanksma

Beantwoorden
Geraldine Rosegarden

Coronavirus eist eerste dode in de Peel. Het wordt spannend. Kan Helmond het dodelijke virus buiten de deur houden.Volgens Rutte hebben we 50% kans.

Beantwoorden

Voor iedereen die alleen aan de lege schappen denkt. Respect voor de medewerkers. Ze komen naar hun werk ondanks alle zenuwen. Ze zijn in nauw contact met hun klanten. En zetten klantvriendelijkheid op alles. Zorgen voor de regels en proberen iedereen te voorzien! Respect!

Beantwoorden

@Margarita Avila Lama op maandag 16 maart 2020 om 23:04:

Precies, dank je wel: https://www.facebook.com/AHXL1615/posts/1402176953295385

Beantwoorden

M.b.t. het hamsteren; ik zie op sociale media vele paniek-berichten voorbijkomen van lege schappen en winkels. Inclusief foto. Daar moeten we echt mee stoppen want dat wakkert de hamsterwoede alleen maar aan. Verder zouden supermarkten in Helmond de ‘maximaal X per klant’-regel in moeten gaan voeren. Ik las dat sommige supermarkten dit inmiddels al doen. Heel goed!

De spanning is -terecht- overal voelbaar nu. Misschien moeten we allemaal proberen om enigszins de rust te bewaren, hoe moeilijk dat nu ook is. Het is bijvoorbeeld geen misdrijf als je even een wandeling maakt in de lentezon…….

Beantwoorden

De setting van De weblog van Helmond is duidelijk. Het gaat over Helmond.
Helmond is geen eiland.
Vanuit China komen berichten dat het land vanaf het 2e kwartaal 2020 weer als vanouds gaat doorwerken. In Helmond/BrabantNederland/Europa wordt gemeld dat we ons moeten voorbereiden op een maandenlange aanpassing van onze leefgewoonten.
Een gigantische hoeveelheid tegengestelde berichten zorgt voor onduidelijkheid.
Wat staat ‘de consument’, per slot van rekening zijn we dat allemaal, nog te wachten?

Beantwoorden

@Edwards op dinsdag 17 maart 2020 om 09:36:

Wat niet weet wat niet deert. Wel even lachten redactie.

Beantwoorden

Update 17:
Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten is sinds gistermiddag gestegen van 17 naar 19. Dat aantal werd vanmiddag om 14.00 uur bekendgemaakt.

Beantwoorden

Update 18:
Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten is sinds gistermiddag gestegen van 19 naar 20. Dat aantal werd vanmiddag om 14.00 uur bekendgemaakt. Het aantal inwoners met corona is veel hoger, maar bij hen is er nog (?) niet getest op dat virus.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 18 maart 2020 om 14:05:

Op de website van het RIVM staat uitleg waarom niet iedereen wordt getest: er is een maximum aan het aantal tests dat kan worden uitgevoerd (inclusief verwerking in laboratoria), daarom wordt de beperkte capaciteit die er is gereserveerd voor de ernstigere gevallen, waarin een arts zo’n test nodig vindt.

Voor zover ik het begrijp is deze uitbraak in feite gewoon een griepgolf, alleen grootschaliger. De ophef heeft vooral met die grootschaligheid te maken: de medicijnmannen en -vrouwen moeten de piekbelasting aan blijven kunnen, om ook de zwakkeren door deze periode heen te helpen.

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Op de website van de World Health Organization staat wat meer over het verloop van de ziekte, wie die zwakkeren zijn, wat je wel en niet kunt doen om de kans op besmetting te verkleinen, en hoe je moet handelen als je denkt dat je al besmet bent. De informatie wordt gegeven in het العربية, 中文, English, Français, Русский en Español, maar vreemd genoeg niet in het Helmonds.

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

Beantwoorden

Kan er hier een oproep geplaatst worden dat mensen zich aan de richtlijnen houden?
Was drama in de supermarkt en drogist in Helmond-Noord.
Mensen staan gewoon bovenop elkaar in de rij bij de kassa en in de winkel zelf houden mensen ook geen afstand tot elkaar en ik moest een vreemde vrouw die tegen me begon te praten verzoeken om afstand te houden.
Mensen gebruik astublieft jullie verstand en wordt wakker!!! Maatregelen zijn er niet voor niks.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/16/wat-betekent-afstand-houden-vanwege-het-coronavirus?fbclid=IwAR2dWZlouHbqkZDK8VIK_f_g_tk5Heusg1QUZNphijV98VSQMFkU8_D1DHE

Beantwoorden

Update 19:
Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten is afgelopen 2 dagen gestegen naar 26. Dat aantal werd vanmiddag om 14.00 uur bekendgemaakt.
Het aantal Helmonders met corona is en wordt de komende weken helaas nog veel hoger.

Beantwoorden

Update 20:
Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten is de afgelopen 24 uur wederom stevig gestegen: van 26 naar 32. Dat is de grootste stijging in 1 dag. Dat aantal werd vanmiddag om 14.00 uur bekendgemaakt. Het aantal Helmonders met corona is en wordt de komende weken helaas nóg veel hoger.

Het Elkerliek vervoerde inmiddels 11 corona-patiënten naar ziekenhuizen elders in het land. 3 Van hen lagen op de intensive care. Later volgen nog minstens 6 overplaatsingen. Dat meldt het ED vanmiddag.
“Daardoor hebben wij weer plekken vrij voor nieuwe patiënten”, aldus een woordvoerder. Het Elkerliek heeft in totaal 12 ic-bedden beschikbaar in Helmond, vanochtend waren nog 5 ic-bedden vrij.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 21 maart 2020 om 14:17:

Het gaat ineens ook in Helmond hard met die vervloekte corona. Sterkte allemaal waar je ook verblijft.

Beantwoorden

Update 21:
Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten steeg van 32 naar 38. Dat nieuwe aantal werd vanmiddag om 14.00 uur bekendgemaakt.

Beantwoorden

Update 22:
Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten is ten opzichte van gisteren (zie hierboven) weer stevig gestegen: van 38 naar 49. Dat is de grootste stijging in 1 dag. Dat aantal werd vanmiddag om 14.30 uur bekendgemaakt. Het aantal Helmonders met corona is en wordt de komende weken helaas nóg veel hoger.
Het kabinet is vanmiddag opnieuw bijeen voor crisisoverleg. Daarin worden de laatste landelijke cijfers van het RIVM over het coronavirus besproken en bekeken of er extra maatregelen nodig zijn. Naar verwachting volgt rond 19.00 uur een live uitgezonden persconferentie.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 23 maart 2020 om 15:27:

En komende zaterdag weer gewoon een markt houden. 🙁

Beantwoorden

En dan moet je boodschappen doen en dan staan ze nog in je nek te hijgen en als je daar wat van zegt kijken ze je boos aan!

Beantwoorden

En maar door blijven hamsteren????????‍♂️

Beantwoorden

Ik zou gewoon weer een weekmarkt houden.. dat helpt ????

Beantwoorden

Zijn er veel meer hoor. Alleen mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen worden nog getest.
Ik heb het waarschijnlijk ook. Zit in de zorg, zijn nu 4 positief geteste bewoners. En nog worden we niet getest. Mag nu ook binnenblijven en maar afwachten of het hier bij blijft.

Beantwoorden

Gister las ik dat het juist was gedaald. Ik voorspel dat het virus over 2 weken ingedampt is. En medio mei helemaal verdwenen is.

Beantwoorden

Graag wel realistisch blijven, mensen. Helmond heeft 90.000 inwoners en 38 Helmonders zijn opgenomen in het ziekenhuis vanwege het Coronavirus. Graag geen paniek voetbal en handelen volgens de richtlijnen.

Beantwoorden

Aan allen heel veel sterkte.

Beantwoorden

Gewoon massaal. Gaan wandelen

Beantwoorden
Danny van Engelen

Update 23:
Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten is sinds gisteren gestegen van 49 naar 55. Dat aantal werd zojuist om 14.00 uur bekendgemaakt.

Beantwoorden

Zijn dat dan mensen die zich in Helmond bij Elkerliek melden,of echt Helmonders? Of totaal van gemeente.
Volgens berekeningen heeft zo onderhand de helft van Helmond dat virus wel (gehad). Het aantal zal nog flink oplopen,al testen ze alleen de mensen die opgenomen worden.
Ik hoop dat Helmond bekend komt te staan als een van de steden waar de mensen het goed oppakten.
Laten we na de crisis vooral solidair blijven met de minder bedeelden.

Beantwoorden

Update 24:
Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten is in de afgelopen 24 gisteren gestegen van 55 naar 63. Dat nieuwe aantal om 14.00 uur vanmiddag werd zoals elke dag rond dat tijdstip bekendgemaakt.

Beantwoorden

@redactie is er al bekend hoeveel doden het heeft geëist in Helmond of zitten we nog op 0?

Beantwoorden

@its me op donderdag 26 maart 2020 om 05:19:

Dat weten we niet, we gaan het navragen.

Beantwoorden

Update 25:
In de afgelopen 24 uur is het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse corona-patiënten gestegen van 63 naar 66. Dat werd om 14.00 uur bekendgemaakt.

@its me op donderdag 26 maart 2020 om 05:19:
Zodra wij het aantal Helmonders weten dat door corona overleed, melden we dat. Weet iemand anders het, laat het dan weten in een reactie hieronder.

Beantwoorden

Het dagelijkse aantal Helmonders van wie de ???? corona-besmetting door het RIVM tot en met update 25 werd geregistreerd.

@Kees: dank voor je tip per mail vanochtend.
@Helmond: om ± 14.00 uur wordt het nieuwe aantal bekendgemaakt.

Beantwoorden

Update 26:
Tussen 14.00 uur gisteren en vandaag zijn er 9 Helmondse corona-patiënten bijgekomen. Daarmee stijgt het totaal van 66 naar 75. Zij werden deze maand positief getest en het RIVM meldde dat vanmiddag op haar inmiddels drukbezochte internetpagina. Hoeveel van hen als patiënt in het Elkerliek opgenomen is (geweest), kan het ziekenhuis ons op dit moment niet vertellen. Het RIVM meldt 29% als landelijk gemiddelde.
Zoals de meeste Helmonders inmiddels weten, is het aantal niet-op-COVID-19-geteste corona-Helmonders veel hoger. Ons daarover via mailtjes en/of onze Faccebook en/of Twitter informeren, is niet meer nodig (denken wij).

Beantwoorden

Update 27:
Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse corona-patiënten is de afgelopen 24 uur wederom stevig gestegen: van 75 naar 91. Met een verschil van 16 is dat tot nu toe de grootste stijging in 1 dag. Dat aantal werd vanmiddag om 14.00 uur bekendgemaakt.

Beantwoorden

Wees wijs, blijf thuis!!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 28 maart 2020 om 14:11:

Word nog wel erger zolang de mensen nie thuis blijven. Tis hier in de straat (Engelseweg) een drukte als elke andere (zater)dag. ????‍♀️
Erg frustrerend voor de mensen die zich wél zo goed mogelijk aan de regels houden om die ellende te stoppen!

Beantwoorden

Weer een stijging in Helmond, en het einde is ben ik bang nog lang niet in zicht.
Deze week sprak ik 2 mensen over de telefoon die met corona patienten werken in het Catharina ZH in Eindhoven.
Mensen geloof me, doe jezelf een plezier en de mensen die je lief zijn, en blijf binnen als je er niet persé uit hoeft.

Beantwoorden

Ja ze willen niet luisteren let maar op er komt een lockdown mensen.

Beantwoorden

Helmond will stay strong ????

Beantwoorden

Mischien dat de klussende Helmonders het deurbeleid van de bouwmarkten eens serieus gaan nemen….Kom alleen en ga geen discussies voeren, fun shoppen doen jullie maar na de crisis..Anders is er volgende week helemaal niks meer te klussen door al eigenwijze mensen ‍♀️

Beantwoorden

90 mensen van de 91.000 ….. ik ben niet bang

Beantwoorden
Georgette Leijgraaf

Domme opmerking Georgette denk eens aan je kwetsbare medemens.

Beantwoorden

Da bedoel ik nou…. Zo DOM! Egoïst!

Beantwoorden

Omdat wij beide in de zorg werken.
Moesten we wel eruit, om mensen te helpen die hulpbehoevend zijn.
Helaas zijn wij beide tijdens het woonwerkverkeer getroffen door het corona virus.
Waardoor wij nu beide thuis in quarantaine zitten, met het gevolg dat zorgpersoneel steeds schaarser worden.

Ik wil samen met hulpbehoevende mensen bij deze dan ook de mensen bedanken die het toch niet konden laten om niet noodzakelijk toch maar lekker naar buiten te gaan.

Beantwoorden

@Georgette Leijgraaf op zaterdag 28 maart 2020 om 17:28:

Maar wel naief.

Beantwoorden

Wil niet veel zeggen, maar die JC trapveldjes worden behoorlijk goed gevuld door mocrootjes die schijt aan Nederlanders hebben volgens mij. Vergeten alleen dat ze zelf ook een opa of oma hebben.

Beantwoorden

Bij ons om de hoek is een voetbal / basketbal plein en waren vandaag druk aan het voetballen.
En ook nog staan Chillen met je auto’s bij de zorgflat er tegenover. Men moet zich schamen.
Ja ik kan er wat van zeggen maar dan ben ik de gebeten hond. Mensen moeten hun verstand gebruiken.

Beantwoorden

Op een van de komende dagen kondigt minister-president Rutte nieuwe maatregelen aan. Een lock-down behoort tot de mogelijkheden.
Misschien krijgt Rob gelijk.

Beantwoorden

Ja hoe zou het toch komen al die mert bezoekers en dan manderijnen voor oma en opa kopen en wat nemen ze mee corona.en bedankt!

Beantwoorden

@Richard op zaterdag 28 maart 2020 om 18:47:

Ik wens jullie heel veel beterschap!! Ik hoop dat jullie snel weer opknappen! #StayStrong

Ik maak me zo boos om die egoïsten! En tegelijkertijd voel ik me machteloos, omdat je er niks tegen kan doen… Alleen de overheid kan dat

Beantwoorden

en door zulke domme mensen, zitten we straks met z’n allen met de gebakken peren en moeten we nog langer binnen blijven. Bedankt eikels! Schrijf 2020 voor festiviteiten maar grotendeels af. Daar kun je gif op innemen!

Beantwoorden

2 jaar geleden 9000 mensen overleden aan de griep,
Daar hoor ik ‘t niemand over hebben.
Apart die regels toen niet waren.
Ik wens iedereen sterkte, op wat voor een manier je er ook mee te maken hebt.

Saskia Daelmans

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *