Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.569 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

24reacties

Ge moet zò veul muggeluk binne blieve! Ge moet effe da bietje verstand gebroike wa ge het en nie gaon zitte mòùwe wa ge nou drie wèke tois mì oe strontjoong an moet. Want as ge nou nie zo veul muggeluk binne bliet dan blieve die jong nog langer tois.
Kiek, we worre allemaal ziek, mar de kunst is da we allemaal un bietje ziek worre, zodè die awtste as laatste ziek worre en behandeld kenne worre in het ziekenhois. Ut land hillemòl op slot doen da wèèrikt nie (die kakkers noemen da lock down) want dan stelde ut allenig mar oit en worde toch allemol zìèk als ut land wir van ut slot af gù.
Dus wa ge moet doen is gewoon ff drie wèke zò veul muggeluk binne blieve en doe vaak die klutjesvingers mì wa zeip in t watter! Gò lekker èète bestelle bij de cafetaria want als ge nou nie drie wèke binne bliet, dan gooit hij die kiet dalik wel op slot, dan kende ook ginne friet mir bestelle en ge kent die jong dan ok nie mir nòr ut veldje sture. Kauwp zoveul muggeluk wc papier want we schijten zeuve klurre stront van de dn skrik. De kapper, de skoonheisspesjaalist en de nagels moete dan nog langer dicht, en kenne wai ons hoare nie laten doen. Sociaal as da wai zin hebbe die zzp’er’s en zwart werkers van ons wel ffkes te èète. As we un joar op slot moete dan hedde er niks aan dè dr allinnig maar skòn bluumkes in oewen hof stòn want dan moette echt grüntus gaon verbouwen in dn toin. We hebbe ok effe niks mir aan die moie tassen en skòn jassen en diejen skonnen nauto kende ook gin bal mir mì. Ut innige wor we nou wa aan hebbe is binne blieve, denkt an oe èèijge en helup mekare!
Kortom mensen, blie binnen, wast oe háánd, dan worre die jong as uurste ziek en immuun (das da ze nie meer ziek worre dornoo ) en dan kenne die verpleegsters en dokters goed veur allie zurige!! Ziezouwe nou witte hoe ut zit!


Met dank aan:
Mark Rutte die gisteravond ons land toesprak. 
‘n Vriendin van de weblog stuurde vandaag de vertaling.
Huub Niessen fotografeerde op dat moment de zonsondergang
vanaf het Koeienpad van Helmond Noord naar Aarle-Rixtel.

24 reacties:

Wat een misplaatst artikel.

Beantwoorden

@Roland op dinsdag 17 maart 2020 om 20:37:

Grapje of ginne Helmonder? Is erg skôn man! Wa gai?

Beantwoorden

@Jan de Vries: inderdaad hi-la-risch.

Beantwoorden

En zo ist! Duidelijke taal ????

Beantwoorden

Geweldig!

Beantwoorden

Hahahha doorgestuurd naar meerdere helmonders! Geniaal dit

Beantwoorden

@Roland op dinsdag 17 maart 2020 om 20:37:

Mag dit ook al niet meer? Dat stemt me best triest. Zijn we zo ver afgestompt? Een Helmonder die ik ooit trof in een kroegje zei me een keer toen ik iets raars zei: spoel je mond! (Dat ben ik nooit vergeten zoals je ziet.)

Ik vind het echt geweldig dat ze dit plaatsten. Een dag niet gelachen… Een zonnige dag, een prachtige zonsondergang en een geweldige vertaling. Super! Doet deze mens goed.
Een Wim Daniëls-vertaling?

Beantwoorden

En nog verstaan ze het niet gezien de hoeveelheid Helmonders in de speeltuintjes en dergelijke met kinderen. Dit is geen vakantie ofzo he.

Beantwoorden

‘Kauwp zoveul muggeluk wc papier want we schijten zeuve klurre stront van de dn skrik’ ????????????????????

Beantwoorden

Mooi man, humor moet blijven.

Beantwoorden

Beantwoorden

Kei skon stuk tekst. Mi dees daag doen wai s ff hillemol niks! Bietje humor vur d’n afwisseling matje matje toch wa un erremoei.
Van die kut Corona rakte voornamelijk aan de schijt neem ik aan,als ik al da volk mi die rollen zie sjouwe.Da is ok ! Man man.

Ze zeggen da’t zondag ginne mis is.
witte warum? Omda ut momenteel goe mis is.
Ik ben benieuwd hoelang die poppenkast gi duren met z’n lock-down of wa ut inhoud?witte geit?

In ieder geval veul sterkte allemaol ok al gi ut nou nog goe. En lop nie in zeuven slooten tegelijk.

Godnondeju nou is ut moi geweest.ik ga ut maar weer eens goe begaaien.

De groeten uit brabant verrekte kut….houdoe!!!!

Beantwoorden

Het is nu misschien 5 voor 12,
maar Helmonders, voor ons geldt:

Toch?

Beantwoorden

Zijn er ook gebarentolken Helmonds?
En kan deze speech van Rutte ook omgezet worden in het Helmonds in braille?

Beantwoorden
Peter van Lieshout

hay wit t wel [kiek mar nao zun hant

Beantwoorden

As we dur mi zun alle de skooouwers onder zette, ginne floouwe kul oithale en op mekoar lette, dan wee”k zeker de ut goeuwd kune, wanne?

Beantwoorden

Haai hi ok gin verstand dn oelewapper

Beantwoorden

@Peter van Lieshout op woensdag 18 maart 2020 om 07:06:

Wat dacht je van onze voorleesbutton? Duurt een sonde of 10 voordat die begint, maar dan heb je wat…

Beantwoorden

Wie was eerder? 😉

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 18 maart 2020 om 21:59:

Prima idee! Een duimpje omhoog!
Ik vraag me wel af wat “sonde” in het Helmonds is…

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 18 maart 2020 om 00:05:

In het ABH – Algemeen Beschaafd Helmonds – is het hele spreekwoord:

“GLD ZT N GNNE SKRK”.

Beantwoorden

Geweldig van die Rutte, zeuven klurre stront skijten hahaha

Beantwoorden

Ik had m vorige week geschreven in m.n beste hellemonds nadat ik m gelezen had een soortgelijke in het Tilburgs hij werd snel “gecopieerd door mensen . Of diegene die dit erop gezet m bij mij ook “geskoept ” heeft weet ik niet . Maar als het wel zo is fijn.dat je leuk vond ????????en voor diegene die m niet leuk vinden , ga gewoon verder met je leven he kunt niet alles grappig vinden ???? maar ff kunnen lachen tussen alle shit van de ellende van het corona door is wel ff fijn.. wees lief voor elkaar niet alleen nu maar ook als deze ellende weer voorbij is !! Groetjes van meen ????????

Beantwoorden

Ook in moeilijke tijden is humor vlakbij.
Ik sluit te me helemaal aan bij de wijze woorden van @Marjolijn Olff.

Deze column is de humorcolumn in deze moeilijke coronatijden in tegenstelling tot de column “zaterdagmarkt gaat morgen door” – óók hier op de weblog.

Een perfect voorbeeld van deze humor stond in het Eindhovens Dagblad.
Hier komt ie!

Gratis wc-papier bij een vlaai

HELMOND – Een bijzondere actie – met een knipoog – van Supervlaai in Helmond. Wie een vlaai koopt, krijgt er een rol wc-papier bij. Gerard Krabbendam probeert zo zijn flink gekelderde omzet wat op te krikken.

Hans van de Ven 19-03-20, 16:54 Laatste update: 17:06 Bron: ED

,,Ik zie iedereen toiletrollen hamsteren”, zegt de ondernemer uit winkelcentrum De Bus. ,,Mijn verkoop is ingezakt. Ik dacht ‘weet je wat, ik ga zelf rollen halen’. En geef er ééntje weg bij elke vlaai.

Láchen
Hoe reageren de klanten? ,,Ja, láchen. Ze vinden het geweldig. En ze krijgen hem ook echt.” Zolang de voorraad strekt? ,,Ach, ik verkoop nu acht vlaaien op de dag, dus zo hard gaat het niet. Normaal zijn dat er twintig tot dertig. Bedrijven bestellen er soms vijf of tien, dat is nu nul geworden.”

De actie loopt twee dagen: ,,Ik ben tien rollen kwijt. Het zet geen zoden aan de dijk. Maar als alles straks voorbij is, zijn ze me misschien niet vergeten.”
———————————————————————————————-
Kortom: mensen die naar de markt willen, gaan naar de markt en mensen die dat niet willen gaan naar W.C De Bus of naar een van de andere winkelcentra in Helmond. En daarmee is de vraag “TO MARKT OR NOT TO MARKT, THAT’S THE QUESTION” – met een glimlach hoop ik – opgelost

PS. Ik weet niet of deze actie in W.C (W.C staat in dit geval voor Winkelcentrum) De Bus ondertussen nog loopt. Tegenover W.C. De Bus ligt – ik noem het maar even – verzorgingscentrum de Eeuwsels. Misschien kunnen we met zijn allen – ook al is het maar even – denken aan de bewoners en – ook al is het maar in gedachten – applaudisseren voor het personeel in dit en alle andere verpleeg – en verzorgingscentra in Helmond.

Beantwoorden
Peter van Lieshout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *