Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.572 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

21reacties

Gisteren stond er een uitgebreid artikel in de Volkskrant over schoolmeisjes die in Nederland worden geronseld voor prostitutie en jongens die als drugskoeriers werken. Burgemeester Elly Blanksma vertelde daar over de Helmondse situatie:

‘Voor sommige kinderen begint hun criminele carrière al tussen de 10 en 12 jaar. Die zitten nog op basisscholen. Het houdt me enorm bezig. Hoe kun je ingrijpen?
‘Alles is drugsgerelateerd. Ze gebruiken. Ze dealen. En ze zijn koerier. Er zijn jongens van 16, 17 jaar die 10 duizend euro per maand te besteden hebben. Toen ik dat besprak met onze politiemensen zei een van hen: ‘Met tien mille zit je echt aan de onderkant, er wordt veel meer verdiend.’ Een jongen van 16 die meer dan een ton per jaar binnenhaalt zal niet denken: het is zaak dat ik mijn opleiding afmaak.’
De burgemeester is met drie schooldirecteuren, die meer dan tienduizend leerlingen onder zich hebben, aan tafel gaan zitten. Ze komt op voor de scholen. ’90 procent, 95 procent gaat goed’, zegt ze. ‘Maar de rotte plekken moeten eruit.
‘Die directeuren kunnen mij de namen noemen van ten minste tien gezinnen waar het fout gaat, want dat zie je gewoon, je voelt het als schooldirectie. Als wij die gegevens nu eens leggen naast een top-10 van onze kant, zouden we misschien een keer echt achter de voordeur kunnen komen. De wet verbiedt het delen van deze informatie. Dat is een probleem.

21 reacties:

Serieus 10?

Beantwoorden
Tamara Vermulst

en waarschijnlijk nog jonger……. triest heel triest….

Beantwoorden

Hoezo, het delen van info mag niet volgens de wet.
Scholen hebben een meldplicht inzake hun leerlingen.

Beantwoorden
Karin van der Werff

De wet moet heel gsuw veranderd worden

Beantwoorden

pff en de ouders merken niet dat die kinderen zoveel te besteden

Beantwoorden

Het begint allemaal bij de opvoeding van kinderen.

Beantwoorden

Vraag gewoon de wijkagent. Die kan de gezinnen zo aanwijzen.

Beantwoorden

ik ben mustaffa ik woon in Marokko heb 30 jaar een broodjeszaak en rijd rond op een gestolen fiets,mijn neefje charim woont in nederland 3 maanden, rijd gloednieuwe Mercedes beetje dealen,ik ook naar nederland verhuizen.

Beantwoorden

@helder als wat op zondag 4 juni 2017 om 18:30:

Ezel dat je bent. Met je mustafa en marokko. Genoeg tokkies hier in Helmond van Nederlandse afkomst die net zo hard mee doen. Bahbah.

Beantwoorden
Waarheid is hard

De waarheid is inderdaad hard… stop je kop nog wat verder in het zand…

Beantwoorden

Dit is dus waarom wietteelt en verkoop het criminele circuit uit moet. Helmondse kinderen worden de dupe van de houding van enkele partijen op dit standpunt.

Beantwoorden
Michiel van Geel

@Michiel van Geel op maandag 5 juni 2017 om 16:35:

Misschien kun je wat wiet in plaats van dadels naar de Willem Prinzenstraat brengen, worden ze misschien wat rustiger van, voorkomt wellicht dat de glasverzekering onbetaalbaar wordt.

Hulde aan Blanksma; gewoon hard optreden en niet wat jij wil; pappen en nathouden. Beetje lafjes om drugsdealers die er nu al zijn ook nog legaal te gaan maken en dus te belonen. Kom eens met echte oplossingen in plaats van die laffe meuk van je.

#wel-daden-stellen-geen-dadels

Beantwoorden
Bring Weed Not Dadels

De feiten spreken voor zich dat het vooral Marokkanen betreft.
Wat doe je daar dan aan als burgemeester? Geef ze nog meer gratis kickboxen, reisjes naar Marokko en buurthuizen. En vergeet vooral het excuus niet dat het ramadan is. Ze lachen ons keihard uit.
Echte oplossingen zoals het paspoort afnemen en ze uitzetten zijn helaas (nog niet) mogelijk.

Als u echt op wilt treden burgemeester, doe dit dan. Maak ze het leven zo zuur dat ze vanzelf vetrekken. In Tanger in Marokko stikt het van de ‘Europese’ Marokkanen die ‘even weg moeten’.
Geef de politie de bevoegdheid tot etnisch profileren, maak u sterk voor de agenten die niet met zich laten sollen. Pak heel de families aan die allemaal in de bijstand of wao zitten die niets mankeren.

U erkent het probleem gedeeltelijk. Nu nog durven benoemen.

Beantwoorden

@Bring Weed Not Dadels op maandag 5 juni 2017 om 18:15:

Dat “keihard aanpakken” proberen we al jaren, maar kennelijk werkt dat dus gewoon niet. Dan mag je je terecht af gaan vragen waarom we van cannabis een illegale drug gemaakt hebben, terwijl alcohol en sigaretten redelijk vrij verkrijgbaar zijn. Dat diezelfde criminele bendes die profiteren van de illegaliteit van cannabis vervolgens ook zich bezig gaan houden met loverboy-praktijken maakt het alleen maar erger. Haal die voedingsbodem weg en zorg dat ze er geen droog brood meer mee kunnen verdienen.

Beantwoorden
Michiel van Geel

Van Geel: ik merk niets van een keiharde aanpak. En ik denk dat ik écht niet de enige ben.
Dat volk wordt met fluwelen handschoentjes aangepakt en eieren onder de reet gelegd. De Helmondse politiek verschuilt zich en heeft oogkleppen voor, bang om als rechts te worden aangemerkt. Ik denk dat er weinig zal veranderen. Ik kan er mee leven, maar onze kinderen en vooral kleinkinderen komen voor problemen te staan die hun boven het hoofd groeien. Door toedoen van onze regering en de lokale overheden. Slapheid is het woord!

Ik denk dat eerst maar eens de fraude mbt WAO en dergelijk moet worden aangepakt. Ik ken meerdere van die ouderen die een blauwe maandag hebben gewerkt en daarna teerden op financiële vergoedingen van welke aard dan ook. Ze weten donders goed de weg.
Dat werd buitenlanders die naar ons land kwamen veertig jaar geleden al door middel van een boekje te kennen gegeven.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op dinsdag 6 juni 2017 om 11:23:

Je loopt te zwetsen. Er wordt niet keihard aangepakt, dat gebeurt gewoon niet. Grappig dat jij verband legt tussen loverboy praktijken en drugsdealertjes, jij hebt blijkbaar een rapport waarin dat wordt aangetoond.
Ik heb het krantenbericht waar Zarroy naar verwees ook gelezen. Ik verwacht dan ook binnenkort een voorstel van D66 om van loverboy een echt legaal beroep te maken. Immers hier “proberen we ook al jaren keihard aan te pakken”. Wat was de laatste straf die is uitgedeeld aan de laatst veroordeelde loverboy? Met het verband dat jij trekt tussen loverboys en drugsdealers, zou de staat het smartengeld/ schadevergoeding waartoe ze veroordeeld zijn, niet meer hoeven “voor te schieten”. Want die dealers maken immers tonnen per maand, volgens de kop van dit artikel. “Voor te schieten” tussen aanhalingstekens, want jij voelt hopelijk ook wel op je klompen aan, dat dat geld nooit terug komt.

Zo lang je te lage straffen blijft toepassen, of het niet uitzetten van criminele drugsdealers met dubbel paspoort, want die zijn immers juist in deze tak van criminaliteit oververtegenwoordigd (hoe snel zou je kunnen scoren als we dat wel deden), is het dweilen met de kraan open. En dan kom je dus op het punt wat ik maakte: kom eens met echte oplossingen. In plaats van iets legaliseren van een probleem dat je niet onder controle krijgt omdat je het niet genoeg aanpakt. Maar goed, ben benieuwd wanneer komende weken weer de vlam in de pan slaat, Willem Prinzenstraat kan al worden afgestreept. Ik neem nog een dadel.

Beantwoorden
Bring Weed Not Dadels

@punt-uit op dinsdag 6 juni 2017 om 11:55:

Het opsporen en vervolgen van drugsdealers en WAO-fraudeurs valt onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Justitie, niet van de Helmondse gemeenteraad.

@Bring Weed Not Dadels op dinsdag 6 juni 2017 om 12:17:

Hogere straffen toepassen werkt niet. Kijk maar naar de “war on drugs” in de Verenigde Staten. Er zitten daar in verhouding (dus per miljoen inwoners) ongeveer tien keer zoveel mensen in de gevangenis dan in Nederland, maar desondanks is de criminaliteit er ook tien keer zo hoog. De “war on drugs” heeft er alleen maar toe geleid dat de drugs geconcentreerder en duurder zijn geworden, waardoor de drugshandel alleen maar lucratiever is geworden en criminele organisaties gewelddadiger.

In Portugal hebben ze de sprong in het diepe gewaagd en *alle* drugs volledig gelegaliseerd, gecombineerd met een goede verslaafdenzorg. Het resultaat is dat er minder verslaafden zijn, daardoor minder vraag, daardoor minder criminaliteit.

Beantwoorden

@Bring Weed Not Dadels op dinsdag 6 juni 2017 om 12:17:
“Grappig dat jij verband legt tussen loverboy praktijken en drugsdealertjes, jij hebt blijkbaar een rapport waarin dat wordt aangetoond.”
Gisteren werd in de Tweede Kamer gedebatteerd over de verwevenheid van onder- en bovenwereld in Brabant en de noodzaak om behalve de daders te pakken ook een cultuuromslag te bewerkstelligen. Ik ben echt niet de enige die dit probleem constateert en concludeert dat de aanpak die tot nu toe gehanteerd is gefaald heeft.

“Zo lang je te lage straffen blijft toepassen, of het niet uitzetten van criminele drugsdealers met dubbel paspoort, want die zijn immers juist in deze tak van criminaliteit oververtegenwoordigd (hoe snel zou je kunnen scoren als we dat wel deden), is het dweilen met de kraan open.”
U pleit er dus voor om Nederlanders die hier geboren zijn en toevallig ook nog een ander paspoort hebben uit te zetten. Dat is dus discriminatie op basis van afkomst, want voor autochtone criminelen gelden dan andere regels en hen wordt het nederlanderschap dan niet afgepakt. Daarmee maak je van alle nederlanders die een dubbel paspoort hebben dus tweederangs burgers.

“In plaats van iets legaliseren van een probleem dat je niet onder controle krijgt omdat je het niet genoeg aanpakt.”
Ik pleit ervoor om iets te legaliseren dat in eerste instantie al niet illegaal had moeten zijn. Zodat de politie zich bezig kan gaan houden met belangrijkere zaken. Zonder licht fietsen is ook al jaren illegaal, moet de politie daar ook harder optreden dan? Daar werkt de aanpak toch ook al jaren niet? De belangrijkste vraag bij dit soort dingen is hoeveel schade je jezelf en je omgeving toebrengt met je gedrag. En dan moet ik constateren dat cannabis een stukken minder urgent probleem is dan bijvoorbeeld die loverboypraktijken. Dan vind ik de politieinzet die erop gezet wordt een duidelijk voorbeeld van het verkeerd stellen van prioriteiten.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op woensdag 7 juni 2017 om 09:34:

Je LP blijft hangen. Punt is ongewenst gedrag bestraffen en niet legaliseren omdat je niet handhaaft of niet wil handhaven. Ik denk dat jij ook wel snapt als we nog minder gaan controleren op fietsen zonder licht, dat dit nog meer verkeersdoden en miljoenschade tot gevolg heeft. Onze oud-wethouder heeft hier in het verleden genoeg campagnes van VVN letterlijk voor afgetrapt.

Voor wat betreft mijn punt om degenen die gigantisch oververtegenwoordigd zijn in deze tak van sport: ja gewoon keihard aanpakken en als daar juridische mogelijkheden voor zijn, om dat af te straffen met het verliezen van je dubbele nationaliteit, meteen doen. Vorige week is de campagne van de overheid gestart over het verliezen van de Nederlandse nationaliteit en daarin een zeer kleine verwijzing naar gedwongen het Nederlanderschap verliezen. Heeft niks te maken met discriminatie, maar met wetgeving die erop gemaakt is om ongewenst gedrag te voorkomen. Waarom moet dat tuig profiteren van de Nederlandse voorzieningen die wij hebben opgebouwd in onze verzorgingsstaat?
Ik benoem gewoon het feit dat dit een flinke groep is die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Dus niet meteen de discriminatie en racisme kaart trekken, wegkijken is geen oplossing, moge onderhand toch wel duidelijk zijn. Draai het maar eens om: de goedwillende Helmonders worden gediscrimineerd, omdat er voor dit tuig van richel veel extra gemeenschapsgeld wordt uitgetrokken en is uitgegeven en niet aan de welwillenden (met ook nog eens zeer weinig resultaat). Dus Michiel graag terug naar het hoofdpunt: oplossen van de shit en aanpakken van dat tuig.

Beantwoorden
Bring Weed Not Dadels

@Bring Weed Not Dadels op woensdag 7 juni 2017 om 10:22:

“Ik denk dat jij ook wel snapt als we nog minder gaan controleren op fietsen zonder licht, dat dit nog meer verkeersdoden en miljoenschade tot gevolg heeft. Onze oud-wethouder heeft hier in het verleden genoeg campagnes van VVN letterlijk voor afgetrapt.”
En waar zijn die campagnes op gericht? Juist, op bewustwording en verandering van ingesleten gedrag.

“Vorige week is de campagne van de overheid gestart over het verliezen van de Nederlandse nationaliteit en daarin een zeer kleine verwijzing naar gedwongen het Nederlanderschap verliezen. Heeft niks te maken met discriminatie, maar met wetgeving die erop gemaakt is om ongewenst gedrag te voorkomen.”
Het heeft alles te maken met discriminatie en die wet is een smet op het blazoen van onze rechtsstaat. We hebben het over geboren Nederlanders die vervolgens gedumpt worden in een ander land met het idee van “niet meer ons probleem”. Hoe asociaal kun je zijn als land.

“Ik benoem gewoon het feit dat dit een flinke groep is die met kop en schouders boven de rest uitsteekt.”
https://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/07/marokkaanse-afkomst-heeft-met-criminaliteit-niet-1385404-a705705
Onderzoeken laten een ander beeld zien. De beste manier om jongeren op het rechte pad blijven? Zorgen dat ze iets te verliezen hebben. Een baan, een woning of een partner. Dat is de werkelijkheid.

Je wil oplossingen? Laten we eens beginnen met het verdubbelen van het aantal wijkagenten in Helmond, zodat we aan het landelijk minimum gaan voldoen. En laten de we bezuinigingen op jongerenwerk en evenementensubsidies eens terugdraaien. Laten we eens zorgen dat jongeren een beter toekomstperspectief hebben op de arbeidsmarkt. Want met alleen aanpakken van criminelen kom je er echt niet.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op woensdag 7 juni 2017 om 15:08:

Klopt niet wat je zegt; het is bewustwording te creëren, door duidelijk te maken dat er boetes worden uitgedeeld. Straffen dus. Je geeft zelf al aan hoe je ze op het rechte pad wil houden….. Maar ik neem aan dat dat een slip of the tongue van jou was.

Wat moet je met die extra wijkagenten? controleren of je bij je zak wiet, gekocht bij de lokale straatdealer wel een BTW bonnetje krijgt? Als die wijkagenten overtredingen constateren, staat het straattuig, met die lauwe reprimandes die ze krijgen ipv echte straffen, weer zo op straat hetzelfde vergrijp te plegen.
Maar ik vind het wel een goed idee om geld te besteden aan jongerenwerk, dat kunnen we mooi halen uit het potje voor ontspoorde jongeren als we die gewoon gaan straffen (of dubbel paspoort afnemen, waardoor ze geen recht meer hebben voorzieningen van onze verzorgingsstaat, dat levert nog veel meer op) ipv pamperen. Dat toekomstperspectief vergallen ze zelf, daar begint het artikel mee, liever dealen dan naar school.

ED vanmorgen al gezien? Iets over wegkijken en illegale prostitutie. Daar heb je je loverboys.
http://www.ed.nl/eindhoven/brabantse-gemeenten-wegkijken-bij-criminaliteit-in-buitengebied-is-gemakkelijker~ac2fde21/

Beantwoorden
Bring Weed Not Dadels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *