35reacties

De line-up van de Kasteeltuinconcerten 2023

Over precies 1 maand begint de 21e editie van de Kasteeltuinconcerten. Ook dit jaar weer gratis te bezoeken, coverbands, gezellig een drankje drinken en het weerzien met oude bekenden. Want waarom iets veranderen als het goed is…Hopelijk denken de weergoden er net zo over. Dan is het weer 8 vrijdagavonden feest in de kasteeltuin en lekker druk. Vorig jaar waren er iedere avond gemiddeld zo’n 9 duizend bezoekers.
Vers van de pers hierbij het volledige programma van het hoofdpodium dit jaar:

 • Vrijdag 7 juli: PROOST! 
  “De band bestaat uit 6 muzikanten. Zij nemen je mee in een muzikaal avontuur met “meer dan 120 super hits uit heden en verleden waar je helemaal los op kan gaan tijdens een feest der herkenning.” Aldus de organisator.
 • vrijdag 14 juli: CAPITAL S
  “Capital S is 1 van de beste Nederlandse soul, disco en funk coverbands. Na 7 jaar samen op de planken staan kan deze 12-koppige soulformatie alles aan; van zwoele soul klassiekers tot daverende disco hits. De groovy ritme sectie, 5-koppige dansende blazerssectie en 2 charmante zangeressen brengen een breed repertoire met tijdloze soulhits van legendes als Aretha Franklin en Etta James, tot moderne klassiekers van Bruno Mars en Jamiroquai. In 2017 deed de band mee met de clash of the coverbands Benelux en haalde de finale in Paradiso en eindigde als tweede.”
 • Vrijdag 21 juli: BRUCIFIED 
  “Geïnspireerd door de beroemde urenlange liveconcerten die Bruce Springsteen over de hele wereld geeft, ontstond in 2017 de tributeband Brucified. Springsteen haalde zijn inspiratie uit het leven. De kleine en grote gebeurtenissen van alle dag, maar ook artiesten zoals Elvis Presley, The Beatles en Johnny Cash leidden hem de weg naar de geweldige tekstschrijver, zanger en muzikant die hij is. Brucified neemt je mee op deze reis, met hun enthousiasme brengen ze een prachtige en veelzijdige ode aan Bruce Springsteen & The E Street Band. Van zijn mooiste ballads tot rock and roll en van duetten tot muzikale ensembles. Bruce Springsteen verkocht dit jaar 150.000 tickets voor zijn Nederlandse shows dus is populairder en actueler dan ooit tevoren!”
 • Vrijdag 28 juli: THE NIGHT FLIGHT 
  “9 Jonge topmuzikanten op het podium, die samen zorgen voor 1 show vol energie, sensationele acts, springende, luidkeels zingende menigten en een feest dat uit zijn voegen barst. Hun repertoire bestaat uit een enorm pakket van hits, dance, 90’s classics, Nederlandstalige hits en enorme floorfillers. Voeg dit samen in een geweldige show en je hebt het recept van The Night Flight.”
 • vrijdag 4 augustus: STEAM SISTER
  “Dit is voor iedereen die van een feest houdt, tot de grens gaat en eraan voorbij. De Steam Sister brengen covers, herkenbaar maar niet voorspelbaar. Deze 6 vrouwen blazen het publiek omver met hun energieke show vol glitters, stoom en neon. Tijdens hun show komen enkel hits voorbij. Niet van kop tot staart, maar alleen dát stuk wat het publiek wil horen! Van een Dirty Rock Medley naar een R&B Medley en van een 80’s Medley naar een Happy Hardcore Medley.”
 • vrijdag 11 augustus: DE HEEREN VAN AEMSTEL BAND
  “Een ongekende energie. Wat een heerlijke zang. Wat een strakke muzikanten. Maar bovenal: wat een feest! De 8-persoons formatie van de Heeren van Aemstel Band speelde al heel wat zalen en pleinen plat en nu dus de kasteeltuin met de beste nederpop nummers. Niet voor niets dat topartiesten graag met deze band het podium betreden.”
 • vrijdag 18 augustus: STEVIE WONDER TRIBUTE
  “Deze Stevie Wonder tribute was 1 van de finalisten van Battle of bands waar ze ontzettend goed in de smaak vielen bij het publiek. De nummers van Stevie hebben geen introductie nodig. Ze zijn een deel van ons collectieve geheugen want hij behoort tot succesvolste en invloedrijkste artiesten uit de popgeschiedenis. De Stevie Wonder Tribute is een heerlijke energieke show. Positive vibrations, meezingen en dansen gegarandeerd!”
 • Vrijdag 25 augustus: ABBA TRIBUTE 
  “In navolging van het gigantische succes in 2019 én op veler verzoek. In de geschiedenis van de popmuziek heeft ABBA een grote hoofdrol gespeeld. Wie herinnert zich niet klassieke hits als “Dancing Queen”, “Waterloo”, “Mamma mia”, “Voulez vous”, “The winner takes it all” en al die andere hits. De 6-koppige liveband vuurt in 1 avond alle bekende Abba hits op je af.”

In de bovenstaande bandbeschrijving hebben we de aanprijzing van de organisator aangehouden. Stichting Helmond City Events weet immers (hopelijk) hoe hetgeen zij boekten gaat klinken.

Ook dit jaar weer PodiumTwee met lokale en regionale bands. Het programma aan de kanaalkant start wekelijks om 19.30 uur de live muziek en de bar gaat daar om 19.00 uur open. Bij dit podium zijn ook zitplaatsen. Helmonders die behoefte hebben aan een rustiger alternatief en/of slecht ter been zijn, hebben met PodiumTwee een alternatieve plek. De line-up maakt de organisatie binnenkort bekend.

Dit jaar staan er diverse foodtrucks. Nieuw is de cocktailbar naast de duiventoren met zomerse cocktails en gin tonics. In mei maakte de organisator bekend dat Rooijakkers Party & Events, Beer & Beefs en Makers Events de komende 3 edities de drankjes verzorgen. Daartoe tekenden deze lokale ondernemers het contract in ons kasteel.

Wie nog even wil kijken hoe het in 2022 ook al weer was, kan via deze link en via de aftermovie hieronder veel te weten komen.

In de reacties hieronder staan updates.