Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.212 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
34reacties

Komend weekend is het weer zover: 2 dagen Festival Impact. Dit jaar is de locatie bij de bieb (Speelhuisplein, Watermolenwal en De Bleek).
In 2006 (de eerste keer) al meteen groots opgezet en nu (de achtste keer) nog altijd Helmonds grootste gratis jongerenfestival.
Zaterdag (als de DJ’s hun ding doen) mag je alleen binnen als je 16 jaar of ouder bent. Zondag is iedereen op het terrein welkom. Het recept is ongeveer als voorgaande jaren. Er zijn 3 muziekpodia, 2 cultuurpodia, en voor de jeugd tot 12 jaar is er de Kidszone. Zie het programma.
We zullen bij dit log in de reacties vooral foto’s plaatsen die we zelf maakten of binnenkregen via [email protected] en Twitter.

34 reacties:

Maandag zijn de voorbereidingen aan het festivalterrein begonnen. Hieronder de eerste foto’s van de hardwerkende jongens met blote basten die de houten vloer en de schermen op de zandvlakte plaatsten.

Beantwoorden

Is hier wel over nagedacht,wat een locatie vlakbij keizerinnendaal,word je op je ouwe dag of zieke mensen nog effe wakkergeschud door die kloteherrie.

Beantwoorden

Ik vind het wel lekker die herrie en het uitzicht op de jonge medemens….
Beter als ziek zwak en misselijk naar die verrekte geraniums te moeten staren!

Beantwoorden

Wel een hoop commentaar maar geen naam durven geven, tjonge jonge, wat een lef.

Beantwoorden

Is solveg wel een naam dan?

Het anoniem kunnen schrijven van reacties op de weblog vind ik te gemakkelijk.
Jammer, ik wil graag weten op wie ik werkelijk reageer, dus niet op iemand die zicht verschuilt achter een verzonnen naam.
Als je mening oprecht is moet dat kunnen.

Beantwoorden

sorry mijn naam is solveg.en dan daarbij wat voor lef moet je hebben om mijn reactie te plaatsen,zit toch niks beledigends bij.

Beantwoorden

Over festival Impact het volgende:
Petje af voor al die jongeren die zich daar zo voor inzetten.
Ik gun hen een heerlijk week-end.
Blijft jammer zoals ik al eerder schreef dat er geen rekening is gehouden met het verpleeghuis.
Snap dat het moeilijk is om een locatie te vinden waar niemand last van het festival heeft. Maar met een beetje verdraagzaamheid moet dat toch te doen zijn.
Nogmaals aan al die jongeren GENIET er van!

Beantwoorden

Lunchroom Komma in de bibliotheek is boos omdat er gisteren al hekken langs het terras zijn geplaatst.

http://www.ed.nl/regio/helmond/eigenaresse-lunchroom-komma-boos-om-hekken-impact-helmond-1.3990726

Beantwoorden

Zolang het niet elk weekend bal is denk ik dat het plezier van velen zwaarder weegt dan de rust van enkelen. Bij mij in de straat mogen ze van mij ook rustig een aantal keer per jaar mijn (nacht)rust verstoren. Als daar een stukje levendigheid in de wijk tegenover staat, graag!

Ik kan me wel voorstellen dat Komma niet blij is met die schermen voor hun neus. Was het nou echt niet mogelijk voor de organisatie om hen te betrekken in het programma als compensatie voor de overlast? Het ziet er ook zo sneu uit zo, een terras met van die blauwe schermen ernaast.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op donderdag 5 september 2013 om 14:34:

Ach Hr. v Geel, u weet heel goed hoe dit in de Gemeente Helmond werkt Het woord communicatie dient heir nog te worden uitgevonden.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op donderdag 5 september 2013 om 14:34:

Ach die Daniëlle, die snapt er echt helemaal niks van. Kon zo meedoen met Impact, maar ja, daar moet je natuurlijk wel voor betalen aan Impact. Logisch! Zij wil gratis meeliften, zoals altijd….. Dom!
Mensen die haar afgelopen jaren dagen gratis en voor niks hielpen, moesten dan wel gewoon hun kopje koffie of broodje afrekenen. Bah bah! Het is een mooie meid van de buitenkant …..

Impact is gewoon een geweldig iets dat de jeiugd van Helmond zelf heeft opgezet! Grote klasse, was elke tiener maar zo in Helmond, dat scheelde de stad heel veel problemen!

Beantwoorden

Als het aan veel Helmonders ligt valt er hier nooit iets te beleven voor jongeren. Altijd maar negatief en klagen over al die ‘herrie’.

Geef de organisatie van Impact eindelijk eens de kans aan een stabiel festival te bouwen. Ieder jaar moest er weer gezocht worden naar een nieuwe locatie. Niet goed voor de naam van een festival, mensen weten niet meer wat ze ervan moeten verwachten.

Cultureel worden de oudjes al voldoende bediend (Jazz, Warandeconcerten, Kasteeltuin). Hopelijk mogen wij jongeren ons ook een keer per jaar uitleven en genieten van cultureel aanbod? Het is er namelijk al zo weinig 🙁

Beantwoorden

Ben inderdaad blij dat er voor de jeugd wat georganiseerd wordt. En wat is herrie … naar mijn mening hangt het samen met smaak van en voor muziek(soort) … en dat is persoonlijk. En sommige mensen vinden dus alles herrie …. Geen smaak???
Wat betreft Komma … periode ruim voor de Speelhuisbrand ging ik daar op zaterdagochtend regelmatig een koffie met chocoladetaart eten. Toen de prijs van de ene op de andere week ineens met twee euro steeg was ik ook zeer verrast … dat stond overigens niet in de krant! over communicatie gesproken ….

Beantwoorden

De volgende 11 foto’s van de voorbereidingen vandaag op het festivalterrein. Er wordt hard gewerkt door tientallen jonge vrijwilligers en enkele professionals.
Met het zonnetje en de verschillende kleuren van de rode, gele, blauwe en zwarte hekken ziet het er nu al fleurig uit.

Beantwoorden

Ik vind het goed dat er iets georganiseerd word voor jeugd.
Maar de locatie vind ik ook niet echt geschikt.
Zoals gezegd is de keizerinnendaal wel heel erg dicht in de buurt.
En helaas wonen daar (geestelijk) zieke mensen die er wel veel last van kunnen hebben.

Beantwoorden

Zoals het hele centrum kan horen: Impact is begonnen.
De eerste 2 foto’s van het Impact terrein:

14.05 uur
14.12 uur

Beantwoorden

Beantwoorden

Deze mensen zijn er ook:

Beantwoorden

Beantwoorden

15.03 uur

15.52 uur

18.12 uur

Beantwoorden

Och Elvis met z`n rooie glitterjasje weer…. Zag op Dance at the park ook… Vreemde vogel… :-p

Beantwoorden

Beetje slap of niet?

Beantwoorden

Beantwoorden

Morgen slecht weer en toch willen genieten van festival Impact?

Omroep Helmond radio is de hele dag bij impact aanwezig! Sfeerimpressies, live optredens en interviews met artiesten. Vanaf 13:00 te beluisteren via 107.2 of via http://www.omroephelmond.nl

Beantwoorden

Beantwoorden

Superfeestje, dit krimpende evenement. Was gezellig.

Ik vind wel jammer dat Stichting Impact niet verplicht is om met lokale partijen in zee te gaan. Gemeente Helmond zou in ruil voor de dikke sponsoring (zelfs exclusief de royale bijdrage van het eveneens gemeentelijke Lakei) dit juist af moeten dwingen. De natte horeca kwam uit Nijmegen, de droge horeca uit Best, de beveiliging uit Uden en de toiletten uit Deurne, om maar wat te noemen…
Vermoedelijk knijpt Gemeente Helmond een oogje dicht omdat ze het festival gebruikt om zichzelf te profileren als leuke en boeiende stad (wat Helmond trouwens ook is). Zonde.

Verder complimenten aan de vrijwilligers van Impact.

Beantwoorden

Hallo allemaal,
Ik was zaterdag op Impact 2013. Gezellig feest, muziek stond ook zachter dan we gewend waren, maar dat heeft de pret niet gedrukt.
Via onder andere deze weg hoop ik iemand terug te vinden.
Het betreft een dame van rond de 35 jaar, lang krullend donker haar, komt uit Utrecht, maar woont al 12 jaar in het centrum van Helmond.
Zij was daar met een stel waarvan de dame zwanger is en nog 4-6 weken te gaan had. Zij had blond lang krullend haar. Hij was iets langer en redelijk kaal hoofd en een bril met ronde glazen.
Ik heb ze gesproken tijdens de regen onder het dakje van de frituurwagen en later nog op het festivalterrein zelf.
Mijn kleding bestond uit een grijze broek en een roze shirt met opdruk, vergezeld van een kale kop!!!
Ik hoop dat iemand mij de weg naar deze dame weet te vertellen!
Groeten Johan.

Beantwoorden

@Marcel op maandag 9 september 2013 om 13:09:

Was er maar even, maar was leuk inderdaad. Minder druk dan andere jaren leek het.
Ik dacht dat de vrijwilligers van Impact de drank zelf deden, maar heb er niet echt goed opgelet.

Beantwoorden

@Ronald,

Impact deed de natte horeca ook zelf, echter wel met behulp van die externe partij. Vreemde keuze om 20 barmensen van een horecauitzendbureau uit Nijmegen te betrekken. Kost toch een flinke bak geld.
Je wilt niet weten trouwens wat de Helmondse horeca oorspronkelijk had willen betalen om de horeca te mogen doen. Impact wilde echter zo nodig het contract verbreken enkele jaren geleden middels een gang naar de rechter.
(En waar was Boss security (Deurne) die vorig de horeca deed? Ik denk te weinig verdiend. Zo zullen we om dezelfde reden waarschijnlijk FoodWorldBest ook niet meer terug zien).
Jammer om Impact zo naar de knoppen te zien gaan. Volgend jaar vrees ik voor een lagere kwaliteit van het festival. Een trend die al een paar jaar aan de gang is. Het bestuur mag zich eens danig achter de ogen krabben over wat ze fout doen en hoe ze het beter moeten doen. Helaas hebben ze mogelijk al te veel schepen achter zich verbrand door hun houding/instelling die aan hoge arrogantie lijkt te grenzen.
Gelukkig bruist het in Helmond van de evenementen en hoeven we ons geen zorgen te maken over de toekomst 😀

Beantwoorden

@Marcel op woensdag 11 september 2013 om 16:15:

Jammer, zo gaat dit evenement dus kapot.
En ik maar denken dat die jongens en meisjes allemaal Helmondse vrijwilligers waren. Wat is er mis met Helmonders??? Nou snap ik dat ze extra subsidie nodig hadden. 🙁 Waarom werd de rechter ingeschakeld?
Ik ben geen kenner, maar iemand zei me dat de artiesten ook al minder waren en daarom minder publiek.

Beantwoorden

@marcel ook hier even reactie.

Zit je zelf bij stichting impact? Of heb je er zelf bij gezeten? Je weet blijkbaar wel allemaal hoe het zit niet? Horeca helmond en stichting impact hebben toch niet voor niets bij de rechter gezeten? De rechter heeft de stichting ook niet voor niets hun “kant” gekozen?De stichting os die rechtzaal toch niet begonnen maar horeca helmond? Ik kan me niet voorstellen dat het sponsor bedrag ook maar in de buurt van de omzet komt. En ik neem aan dat de subsidies en sponsor bedragen de afgelopen jaren flink gedaald zijn ivm de crisis.

Petje af voor de organisatie die ondanks alles toch weer een gaaf festival neer hebben gezet!

Beantwoorden

@Michael. Nee, ik heb nooit bij Impact gezeten.

Als een contract eenzijdig doorgescheurd wordt, dan stapt de ‘benadeelde’ partij meestal naar de rechter, en niet de veroorzakende partij. Door eenvoudige observatie en een beetje kennis, geloof ik dat het een grote blunder van Impact is geweest en niet alleen financieel.

Inderdaad LOF voor de organisatie voor een leuke editie van Impact. Heel veel succes volgend jaar!

Beantwoorden

Voor wie het nog niet zag:

Beantwoorden

was een hele mooie avond, lekker geswingd met de mensen, ik vond de sfeer wel rumoerig, maar de muziek was ook best slecht, voor de rest was het goed aangekleed en het ging lekker snel met het drinken. wel jammer dat er zoveel controle was, het hield de mensen wel op.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *