Buiten is het 1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.356 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Dit maal kunnen we in deze rubriek Gefundenes Fressen weer eens iets moois van en over Helmond bieden: 2 liedjes van de Helmondse band …met Roosen.

Bekentenis (Helmond):

.

Ode aan het kanaal:

.

Het eerste nummer mag inmiddels als een Helmondse klassieker beschouwd worden. In 1996 brachten zij het voor het eerst op de planken als hun bijdrage aan het Zuid Nederlands Smartlappenfestival. Na al die jaren staat dit nummer nog steeds als een huis.
Het nummer Ode aan het kanaal werd in april dit jaar gecomponeerd en opgenomen. In opdracht van Jan Kersten van de Helmondse Stichting Schip voor op de rondvaartboot De Waterengel. Aan die boot schonken we al eerder aandacht, maar dat was in een andersoortige rubriek.
Voor 5 euro per stuk zijn deze nummers via [email protected] op cd verkrijgbaar. Het tweede nummer is natuurlijk ook op De Waterengel zelf te koop.

1 reactie:

Klinkt goed! Als ze in de buurt optreden ga ik zeker eens kijken en luisteren.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *