Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.554 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

2reacties

In het Belgische Brugge werden gisteren 3 Helmonders van het Schutsgilde St. Catharina onderscheiden. Gildebroeders Ron, Frank en Marco ontvingen daar de Nobele Orde van de Papegay (Ordo Nobilis Papegayi). Dat is een hoge Europese onderscheiding waarmee sinds 1975 verdienstelijke gildeleden worden geëerd middels een medaille in diverse graden.
Oude Deken (rechts op de foto) Ron Peters kreeg de Gouden Medaille met bronzen papegaai. Dat ereteken kwam de voorzitter van het gilde toe vanwege zijn verdiensten op het gebied van huisvesting, de eigen schutsboom en het aantrekken van nieuwe jeugdige leden. Ron is de achtste generatie in zijn familie die actief is in het gildewezen.
Vanwege zijn 42-jarig lidmaatschap van het gilde en zijn inzet als bestuurslid werd Kamerbewaarder Frank Koolen zelfs bevorderd tot Officier. Hij kreeg de Gouden Medaille met papegaai al in 2017. Het Catharinagilde heeft nu 3 officieren, want Eef Luyben en Jan Andriessen waren dat al.
Secretaris-penningmeester Marco van der Burgt (links op de foto) werd beloond met de Zilveren Medaille met bronzen papegaai. “Marco is de stille kracht achter de schermen die steeds zorgt voor een goede ‘bedrijfsvoering’ en dat alles soepel verloopt.” Dat liet Ivana Peters aan de weblog weten. Zij is de Jonge Deken (vice-voorzitter) van het in 1401 opgerichte St. Catharinagilde.

2 reacties:

Dank voor dit bericht en hartelijkste gelukwensen aan Voorzitter Ron , Bestuurslid Frank en Secretaris Marco voor hun inzet en behoud van de tradities.

Dit is een eerbewijs voor alle leden van het St. Catharinagild en de stad Helmond.

Brugge kreeg als eerbetoon een zeer mooie vaandelgroet, perfect uitgevoerd op het Burgplein, het oude centrum, in het bijzijn van honderden kijklustigen.

De toekomst van het Gild is verzekerd. Hartelijkste groeten. Bart De Baere, Kanselier van de Nobele Orde

Beantwoorden

Mijn hartelijke felicitaties aan deze gildebroeders die voor een stukje historie in onze mooie Helmond zorgen!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *