Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.671 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

De Ecozone in Brandevoort is helemaal af. Deze aaneengesloten groene open plek ligt rondom de Veste en wordt vrijdag 14 juli feestelijk geopend door de wethouders Frans Stienen en Erik de Vries.
Aan de oostzijde is in 2004 het eerste gedeelte van de Ecozone om die buurt in Brandevoort aangelegd. Daarna is het project voortgezet aan de andere kant, waarmee de Ecozone helemaal rondom de Veste loopt (kaartje). Met de nieuwe inrichting van het gebied is er een zone ontstaan met ruimte voor natuur, landschap en recreatie. Er zijn vijvers en wateropvangzones aangelegd. Het trapje dat we in mei bevroegen bij De kennisquiz over Helmond maakt ook deel uit van deze ecozone. Tevens zijn er bloemweides ingezaaid en (boom-)beplanting aangebracht die kunnen dienen als leefgebied voor vogels en andere dieren. In de film over de Brandevoortse natuur uit 2016 kun je daarvan al het enige zien.

10 reacties:

Ik hoop wel dat ze het ook als ecozone gaan onderhouden en het geen strak grasveld wordt.

Beantwoorden

Is de kabel voor de Kabelbaan dan ook gespannen? Vanochtend nog niet namelijk. #puntjesopdeI

Beantwoorden

Mooi bultje voor de mountainbike

Beantwoorden
Jacco van Nimwegen

Ben er laatst helemaal doorgelopen. Ziet er veelbelovend uit maar een en ander heeft wat jaartjes groei nodig. Minpuntjes:

– Zigzagpaden met scherpe hoeken. Dat is onnatuurlijk om de paden de volgen en de kantjes zullen er wel vanaf gelopen worden.
– Veel paden hebben geen asfalt maar grint. Dat blijft onder je schoenzolen zitten.
– Weinig bomen. Veel vlakke grond met water.
– De groenstroken zijn wat smal. Je komt niet echt weg van de bebouwing en straten, zoals in parken.

Niettemin was het leuk om rond te lopen.

Beantwoorden

@Brandevoortert op maandag 26 juni 2017 om 22:21:

Ik vind dat zigzaggen wel leuk. Er zit wel degelijk asfalt onder de paden, het gele grind dat jij bedoelt, is de slijtlaag op het asfalt. Ligt er nu nog wat los op, maar je zal zien over een half jaar dat dat dan niet meer onder je schoenen blijft zitten.
Als straks wordt begonnen aan de zuidelijke strook en de strook onder Liverdonk, zul je zien dat het eigenlijk een rond park is met daarin De Marke en De Veste als woongebied.

http://www.deweblogvanhelmond.nl/wp-content/uploads/2017/06/kaart-inrichting-ecozone-Brandevoort.pdf

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op dinsdag 27 juni 2017 om 15:19:

Bovenstaand de gerealiseerde ecozone. Dat is dus alleen nog maar het stukje rond De Veste en naar het Eindhovens Kanaal. Hier nog een linkje naar het totale plan. http://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.079400002100pc060090-/p_NL.IMRO.079400002100pc060090-.pdf

Beantwoorden

Gaaf. Maar met dit bouwtempo duurt het nog wel een jaar of 10 voordat het allemaal klaar is.

Beantwoorden

Beantwoorden

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op dinsdag 27 juni 2017 om 15:19:

De link van de ECOzone werkt niet meer…:(. Mag ik weten waar de de detailkaart vandaan hebt?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *