Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.193 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Na de winst van het toernooi vorig jaar, organiseert SV Brandevoort dit jaar het Zilveren Helm Toernooi: het officieuze voetbalkampioenschap van Helmond.
In 1945 werd door Helmondse clubs voor het eerst gestreden om de Zilveren Helm. Deze trofee raakte 6 jaar later zoek en daarmee verdween het evenement geruisloos van de kalender. Op initiatief van PVV werd in 1978 het toernooi opnieuw gehouden en werd er een replica gemaakt van de Zilveren Helm.
7 Jaar later stopte die voetbalvereniging met het jaarlijks organiseren van dit kampioenschap van Helmond. Eind jaren 90 maakte het toernooi opnieuw een comeback nadat een Helmondse amateurvoetballer de originele Zilveren Helm bij toeval vond in café Atgier (zie de foto rechtsboven). Die revival was echter geen lang leven beschoren. Maar enkele jaren later besloot MULO om in 2015, ter gelegenheid van hun 100-jarig jubileum, het Zilveren Helm Toernooi nieuw leven in te blazen. Vorig jaar organiseerde Helmondia het toernooi ter ere van hun 100-jarig jubileum.
Dit jaar is de organiserende voetbalvereniging nog geen 100 jaar, maar namen zij wel de handschoen op want zondag 18 juni is het toernooi op sportpark Brandevoort. Die dag spelen 6 Helmondse clubs in een halve competitie partijtjes van een half uur. De winnaars hiervan strijden om de Zilveren Helm die sportwethouder Frans Stienen mag uitreiken. Daarnaast is er een prijs beschikbaar voor het meest sportieve team van het toernooi. De loting vindt plaats op vrijdag 16 juni om 19.30 uur.

In de reacties hieronder staan updates.

6 reacties:

Update 1:
Morgen beslissen de vaandelteams van Helmondia, Mulo, Rood Wit ‘62, Stiphout Vooruit, Oranje Zwart en het thuisspelende SV Brandevoort wie Helmonds beste voetbalclub is.
Het programmaboekje (pdf) en het wedstrijdschema van het Zilveren Helm toernooi 2017:

Beantwoorden

Aangezien dat ze het veld van oranje-zwart af willen pakken ,hvv en pvv opdoeken en alle aandacht en geld naar de wijk brandevoort gaat is de uitslag niet moeilijk ‼️⁉️????????????

Beantwoorden

Haha wat een zure reactie. Oranje-Zwart heeft sowieso geen bestaansrecht meer met als die rotzooi schoppende teams. En dat zowel hvv als pvv moeten verdwijnen is ontzettend vervelend en ook niet terecht, maar daar kan Brandevoort ook niets aan doen. Dat is nu eenmaal wel een club die verder groeit en dat is gewoon niet meer dan logisch in zo’n nieuwe wijk. Over 20 jaar kan het goed weer andersom zijn.

En los van dat: alsof het een ook maar iets te maken heeft met het ander. Toernooi moet toch ergens gehouden worden hè.

Beantwoorden

Ja waarom speelt dan Brandevoort bijna al haar wedstrijden op Hoofdveld en bijvoorbeeld Mulo bijna allen op bijveldje, alleen de wedstrijd tegen Brandevoortse op hoofdveld. Vreemd toch

Beantwoorden

Update 2:
Oranje Zwart is Helmonds beste voetbalclub. Deze voetbalclub werd gisteren op het zonovergoten sportpark in Brandevoort namelijk de winnaar van het Zilveren Helm toernooi. Een mooie opsteker voor de vereniging die afgelopen week te horen kreeg dat zij volgend seizoen haar laatste thuiswedstrijden op De Braak speelt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 19 juni 2017 om 08:29:

Aanvullend:
De tweede plaats was voor Rood Wit ’62 dat ook de sportiviteitsprijs won, derde werd Helmondia. Wethouder Frans Stienen reikte de prijzen uit.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door het organiserende SV Brandevoort.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *