Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Inloophuis De Cirkel krijgt 75.000 euro van de Stichting Roparun. Dat bedrag is bestemd voor de inrichting van keukens, gemeenschappelijke huiskamer, grote activiteitenruimte, gezondheidsruimte, activiteitenruimte Creatief/Yoga, washok en de buitenruimte. Dat maakte deze goede doelen organisatie vanmiddagĀ bekend.
HetĀ geld komt goed van pas want het Helmondse inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten verhuisde begin deze maand. Hun grotere nieuwe onderkomen zit voortaan in het voormalige pandĀ van Omroep Helmond aan de Evertsenstraat in Helmond Oost. Op 1 oktober hopen ze dat feestelijk te heropenen.
De Roparun is een jaarlijkse estafetteloop van ruimĀ 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Sinds 1992 zamelen lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. In die 25 edities waren er 108.000 deelnemers en werd er 73 miljoen euro opgehaald. Met de opbrengsten zijn 1400 projecten ondersteund die het leven van mensen met kanker veraangenamen. Dit jaar bracht de Roparun een bedrag van bijna 5,5 miljoen euro op.
Inloophuis De Cirkel kreeg de laatste tijd meerdere financiĆ«le bijdragen. Zo liet B&W inĀ oktober weten een bedrag vanĀ 15.000 euroĀ te betalen. Als genomineerde voor Helmonder van het jaar 2015 kregen zij in januari een cheque van 1000 euroĀ  en afgelopen zaterdag overhandigde supermarkt Jan Linders aan de Dijksestraat een cheque van 1053 euro. Een benefietavond 2 maanden geleden inĀ Theater Speelhuis leverdeĀ 20.000 euro op. Daar traden diverse HelmondseĀ artiesten op zoals Striepke Veur, Luc de Graaf, ’t Akkoordje en Tjeerd van de Kimmenade.

1 reactie:

Gefeliciteerd en dik verdiend! Mooi werk dat al die vrijwilligers van dit inloophuis doen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *