Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.214 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Dinsdag 31 juli

Verwarde vrouw legt treinverkeer even stil
Het treinverkeer tussen Deurne en Helmond is vanmiddag een tijdje stilgelegd. De reden was dat er een verwarde vrouw over het spoor liep. De trein vanuit Deurne kon ter hoogte van de Churchilllaan gelukkig tijdig voor haar stoppen. Het treinverkeer liep daardoor een dik half uur vertraging op. De politie stelde het GGZ in kennis.
Onderstaande foto werd ter plaatse gemaakt door wijkagent Jeroen Loohuis.

Maandag 30 juli

Krijgt Helmonds enige olympiƫr dadelijk speelminuten?
De 23-jarige Bob de Voogd maakt deel uit van het Olympisch Nederlands hockeyteam. Hij is de enige sporter uit onze stad die deelneemt aan de Olympische Spelen in London.
Vanmiddag om 17.00 uur speelt Nederland tegen angstgegner India. Of Bob de Voogd meespeelt? Tijdens de laatste oefenwedstrijd tegen Nieuw-Zeeland was deze aanvaller in ieder geval van de partij en scoorde hij zelfs.

Vernieuwing straten in Helmond-Oost
De Willem van der Zaenstraat, Van Kinsbergenstraat en Evertsenstraat in de wijk Helmond-Oost worden volledig vernieuwd. De riolering wordt vervangen, het wegdek en de stoep worden vernieuwd, het groen wordt hersteld en er komt nieuwe straatverlichting. De werkzaamheden starten op maandag 6 augustus en duren tot half december.
Gemeente Helmond heeft de uitvoering van de werkzaamheden opgedeeld in vier fasen. Zo zijn de straten niet allemaal tegelijk afgesloten en blijven de woningen en de wijk zo goed mogelijk bereikbaar. De indeling is tot stand gekomen na overleg met de bewoners. Zij hebben tijdens een informatieavond voor de zomervakantie gereageerd op de uitvoering van de werkzaamheden en de bereikbaarheid. De gemeente heeft hierop de indeling aangepast en zo veel als mogelijk afgestemd op de wensen van de bewoners.
De weeromstandigheden kunnen, zeker in de herfst en winter, van invloed zijn op de start en duur van de werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden voor de kerst klaar.

Werkzaamheden fietspad naast Heeklaan
Vanaf maandag 6 augustus wordt het fietspad naast de Heeklaan bij Mierlo-Hout vernieuwd. De nutsbedrijven werken aan de gasleidingen onder het fietspad en vervolgens wordt de tegelverharding vervangen door asfalt.
Het gaat om het fietspad aan de noordzijde van de Heeklaan, tussen De Bergen en de grote rotonde bij de Hoofdstraat. Dit is het fietspad aan de kant van het sportpark van RKSV Mierlo-Hout.
De werkzaamheden starten op maandag 6 augustus en duren tot eind september. Eerst wordt gewerkt aan de gasleidingen. Vervolgens worden de tegels vervangen door asfalt. Hierdoor wordt het een stuk comfortabeler om over dit fietspad te rijden. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers gebruikmaken van het fietspad aan de andere kant van de Heeklaan, dat dan tijdelijk een tweerichtingen fietspad zal zijn.

Zaterdag 28 juli

Helmondse auto gisteravond laat in het kanaal gereden
Gisteravond is een auto aan de Kanaaldijk Noord Oost in het kanaal gereden. De om 23.40 uur gealarmeerde brandweer heeft met duikers naar mogelijke inzittenden gezocht, maar die niet werden gevonden. Met een kraan werd de auto op de kade gehesen. Dat gebeurde onder het toezien van veel (uitgaans)publiek.
De auto is afkomstig uit Helmond, of die auto gestolen was kon een schoondochter van de eigenaar nu niet zeggen. De politie onderzoekt de zaak.
Hier kun je de video bekijken. Hieronder de foto’s door Giowin en Patrick Verstappen.

Bellende automobilist had een imitatievuurwapen
Vanochtend vroeg werd een automobilist staande gehouden omdat hij niet handsfree belde. In zijn auto lag een, naar later bleek, imitatievuurwapen. Hij werd daarom door de buurtbrigadier in Brouwhuis meegenomen naar het politiebureau.
Na overleg met het Openbaar Ministerie werd bepaald dat de boete 250 euro bedroeg. Nadat dat werd betaald, mocht de bestuurder weer vertrekken.

Vrijdag 27 juli

Aanhouders Aldi-overvallers in het zonnetje gezet
Met een bloemetje en gebak zijn donderdagmorgen de burgers in het zonnetje gezet die afgelopen zaterdag 21 juli twee overvallers van supermarkt Aldi in winkelcentrum De Bus in Helmond overmeesterden. Mede door hun inzet kon de politie zondagmorgen ook de derde verdachte aanhouden in zijn woning in Tilburg. Zie ook het uitgebreide bericht hieronder op zaterdag 21 juli.
De mannen, die verder anoniem willen blijven, bedachten zich zaterdagmiddag geen moment toen zij de overvallers door het winkelcentrum zagen rennen en zetten de achtervolging in. Net buiten het winkelcentrum wisten zij twee van de drie mannen te overmeesteren en konden hen later overdragen aan de politie.
Dit snelle en dappere optreden zorgde ervoor dat het onderzoek van de politie een vliegende start kende en daardoor werd ook de derde verdachte snel aangehouden. Bij hem werd vermoedelijk ook een deel van de buit aangetroffen. Een ander deel van die buit hadden de overvallers tijdens hun vlucht uit het winkelcentrum al laten vallen.
De Helmondse burgemeester Fons Jacobs en afdelingschef van de politie Ad Berkers trakteerden de moedige burgers donderdagmorgen op gebak en bloemen. Burgemeester Jacobs: ‘Voor jullie doortastende optreden, waarmee de stad Helmond een beetje veiliger is geworden en maar weer eens aangetoond is dat misdaad niet loont.’
De vier heren die donderdagmorgen werden bedankt zijn niet de enigen geweest die hebben geholpen. Afdelingschef Ad Berkers: ‘Er waren meer mensen die een handje hebben toegestoken. In de commotie van het moment zijn er ook enkelen vertrokken zonder zich bekend te maken bij de politie en van hen hebben we geen gegevens. Laat duidelijk zijn dat we ook deze mensen zeer erkentelijk zijn!’

Vrouw gearresteerd voor het pikken Aldi-overvalgeld
Donderdagmorgen om 7.30 uur werd ook een 51-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Zij wordt ervan verdacht geld te hebben verduisterd dat de overvallers tijdens hun vlucht op de grond lieten vallen. De vrouw kon worden geĆÆdentificeerd aan de hand van beschikbare camerabeelden binnen en buiten het winkelcentrum. Zij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Woensdag 25 juli

De hennepkwekerij aan de Vlierdense Bosdijk is opgerold
De politie heeft woensdagochtend rond 10.00 uur in een pand aan de Ā Ā  Vlierdense Bosdijk een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
Eerder kreeg de politie een melding dat zich in het pand mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden. Toen agenten de locatie bezochten bleek dit inderdaad het geval. In totaal werden 78 hennepplanten aangetroffen. Alle kweekapparatuur is in beslag genomen en de hennep is vernietigd. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Na verhoor is hij heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Politie waarschuwt voor opdringerige klusjesmannen
De politie waarschuwt ook in Helmond voor opdringerige klusjesmannen die hun diensten aanbieden aan de deur.
Met enige regelmaat worden ā€“ vaak oudere ā€“ mensen aan huis benaderd door (veelal Engels sprekende) klusjesmannen die op zeer dwingende wijze hun diensten aanbieden. Bijvoorbeeld om dakgoten te reinigen en schoorstenen te vegen, tegen betaling. Wanneer zij daadwerkelijk door een bewoner worden ingezet, kan er achteraf een rekening gepresenteerd worden die vele malen hoger is dan het vooraf afgesproken bedrag omdat de klussers zogenaamd tegen meer problemen aanliepen.
Ook in Helmond blijken dergelijke praktijken zo nu en dan plaats te vinden. Op 21 juli waren mannen bezig met het reinigen van de daken van twee huizen in de Rijpel. De eigenaren hadden allebei een prijs afgesproken van 600 euro, maar uiteindelijk kregen ze rekeningen gepresenteerd van 1500 en zelfs 2400 euro. Gelukkig kon met bemiddeling van de politie voorkomen worden dat deze hoge rekeningen werden betaald.
De ā€˜klussersā€™ lijken het vooral te hebben voorzien op oudere mensen. De politie adviseert bewoners alert te zijn. Bedank vriendelijk voor het aanbod, maar ga nooit in op voorstellen. Ook niet wanneer de klussers aardig overkomen. Is het nodig dat er onderhoud gepleegd wordt aan uw woning? Neem dan altijd contact op met een bedrijf dat goed aangeschreven staat en maak van te voren duidelijke afspraken over het te betalen bedrag en de te verrichten werkzaamheden.

Dinsdag 24 juli

Automobilist overlijdt na aanrijding
Een automobilist is zojuist overleden bij een ongeluk op de Europaweg in de richting Eindhoven. Dat eenzijdig ongeval vond plaats kort voor 18.45 uur bij de afslag Brandevoortse Dreef (vlakbij het gebouw van UPC). De auto reed tegen een lantaarnpaal. De opgeroepen traumahelikopter werd gecanceld. Volgens een ooggetuige zat de auto compleet om de lantaarnpaal.
Onderstaande foto werd gemaakt door Vico Hoozemans.

Update om 22.25 uur:
De onderstaande 3 foto’s werden gemaakt door Jeffrey Vogels.


Update woensdag om 09.25 uur:
De overleden automobilist blijkt een man uit Mierlo te zijn van 31 jaar te zijn.

Update om 09.59 uur: (het officiƫle persbericht van de politie)
Man overleden na verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Brandevoortsedreef* is dinsdagavond rond 18.45 uur een 31-jarige man uit Mierlo om het leven gekomen.
De man reed op de N270, komende uit de richting van Helmond. Door nog onbekende oorzaak is hij met zijn auto in de slip geraakt, in de berm terecht gekomen en vervolgens in botsing gekomen met een lichtmast. Door de brandweer is de man uit zijn voertuig geknipt. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

*Naschrift door de weblog-redactie:
Brandevoortsedreef moet Europaweg zijn.Ā 

Autodief botst na politie-achtervolging tegen een boom
De politie hield dinsdagmorgen omstreeks 04.50 uur na een korte achtervolging op de Heeklaan een 36-jarige automobilist uit Gemert aan. Hij wordt verdacht van diefstal van een personenauto.
Een politiesurveillance zag even daarvoor een auto over de Geldropseweg rijden, ter hoogte van het kanaal tussen Mierlo en Helmond. Het voertuig lag vol met spullen zodat de automobilist nauwelijks zicht had naar buiten. De politie wilde hem daarvoor staande houden en gaf een stopteken. In plaats van hieraan gehoor te geven reed hij hard weg. Na een korte achtervolging raakte de automobilist de macht over het stuur kwijt en botste uiteindelijk tegen een boom.
Omdat de auto begon te roken werd de man via het zijraam uit de auto getrokken. De automobilist pleegde daarop verzet en moest gepepperd worden voordat hij in de boeien kon worden geslagen. In verband met de botsing werd de automobilist uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was kort daarvoor gestolen vanaf de Geldropse Ventweg. De 48-jarige eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan. In de buurt van de aanrijding trof de politie meerdere fietsen en andere goederen aan. De fietsen waren weggehaald uit schuren in de omgeving van de Geldropse Ventweg en Brandevoort. De verdachte is inmiddels ingesloten voor verder onderzoek.

Nicolette van Dam is in Helmond
Presentatrice Nicolette van Dam is vandaag in Helmond voor opname voor RTL Woonmagazine. Vanaf 25 augustus is dat TV-programma met de metamorfoses en droomhuizen weer op de buis.
Het is inmiddels al weer 2 jaar geleden dat Nicolette een aantal dagen in onze stad was. Toen in en rondom ’t Speelhuis dat nu gesloopt wordt, ook toen voor de opnames van een RTL-programma.

Maandag 23 juli

Helmonder schopte en sloeg zijn vriendin
De politie heeft zondagmiddag rond 15.45 uur in zijn woning een 23-jarige man uit Helmond aangehouden voor huiselijk geweld.
Kort daarvoor werd melding gedaan van een mogelijke ruzie in het huis. Toen de agenten ter plaatste kwamen troffen zij de bewoner aan, samen met zijn 18-jarige vriendin uit Helmond. De man wordt ervan verdacht de vrouw tijdens een conflict te hebben geschopt en geslagen. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Zaterdag 21 juli

Gewapende overval bij Aldi in WC De Bus
Supermarkt Aldi in Winkelcentrum De Bus is vanmiddag rond 17.45 uur, vlak voor sluitingstijd, overvallen. Er werden al 2 daders aangehouden, een derde dader is nog voortvluchtig. Dat meldde zojuist de politie.
Update om 19.22 uur:
1 Van de 3 overvallers bedreigde het personeel met een “op een wapen lijkend voorwerp” en eiste geld. Het is onbekend hoe groot de buit is, maar een deel werd al teruggevonden door de politie. Er zijn bij deze overval geen gewonden gevallen.
De 2 inmiddels aangehouden overvallers werden door omstanders overmeesterd en daarna aan de politie ter plaatse overgedragen. In en rondom het winkelcentrum is veel politie en technische recherche aanwezig, zo laten omstanders weten.
Update om 20.19 uur:
De aangehouden mannen zijn 21 jaar en komen uit Helmond en Bakel. 1 Van de alerte burgers die hen overmeesterden was een oud-politieman, die onlangs met vervroegd pensioen is gegaan. Dat meldde Omroep Brabant zojuist.
Update zondag om 00.35 uur:
Het is niet de eerste keer dat dit Aldi-filiaal in winkelcentrum De Bus werd overvallen. Ook in 2009 en 2010 gebeurde dat.
In 2009, op donderdagochtend 26 februari rond 08.00 uur, waren er 3 daders. Zij bedreigden een winkelmedewerkster met een steekwapen. De vrouw werd gedwongen de kluis te openen en nadat de overvallers een greep had gedaan, gingen ze er met een geldbedrag vandoor.
In 2010, vrijdagochtend 15 januari rond 07.00 uur waren het 2 overvallers. Ook toen werd een winkelmedewerker bedreigd met iets dat op een vuurwapen leek. Zij gingen er ook toen met een geldbedrag vandoor.

Onderstaande foto werd destijds gemaakt door Harrie Grijseels.

Update zondag om 11.55 uur: (het officiƫle politiebericht)
3 Aanhoudingen voor gewapende overval; 2 aanhoudingen door burgers

Met behulp van een aantal zeer attente burgers zijn zaterdagavond rond 18.00 uur twee mannen van 21 jaar uit Bakel en Helmond aangehouden aan het Nieuwveld. De derde verdachte, een 26-jarige man, werd zondagmorgen om 09.20 uur aangehouden in zijn woning in Tilburg.
Het drietal wordt ervan verdacht zaterdag een supermarkt in winkelcentrum De Bus te hebben overvallen. Rond 17.45 uur kwamen drie mannen met een bivakmuts op de winkel binnen gelopen. Daar waren op dat moment nog enkele klanten en personeelsleden aanwezig. Het personeel werd bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en vermoedelijk een stroomstootwapen. Zij moesten de kluis open maken en geld afgeven. Er raakte tijdens de overval niemand gewond en na de ontvangst van het geld gingen de daders er vandoor. Daarbij werden ze echter opgemerkt door een aantal mensen dat nog in het winkelcentrum aanwezig was. Deze achtervolgden de daders en wisten twee van hen op straat te overmeesteren. De inmiddels gealarmeerde politie kon hen even later aanhouden. Niemand raakte gewond, wel had Ć©Ć©n man lichte schade aan zijn auto waarmee hij Ć©Ć©n van de daders had proberen klem te rijden. In hun vluchtpoging hadden de verdachten een deel van de buit op straat laten vallen.
De derde verdachte wist in eerste instantie te ontkomen in een grijze auto. Uit verder onderzoek bleek deze voorzien te zijn van kentekenplaten die eerder op de dag van een auto gestolen waren aan de Johannes Vermeerlaan in Helmond. De politie zou graag willen spreken met mensen die mogelijk iets weten over de diefstal van deze kentekenplaten of de diefstal hebben gezien.
Uiteindelijk leidde het onderzoek naar de derde verdachte. Deze werd dus zondagmorgen in zijn woning in Tilburg aangehouden. Bij de aanhouding werd een nepvuurwapen in beslag genomen en een aanzienlijk geldbedrag. Onderzoek zal uit moeten wijzen of dit het nog ontbrekende deel van de buit betreft. Ook werd een auto in beslag genomen die erg leek op de vluchtauto tijdens de overval. Alle drie de verdachten zitten in verzekering voor verder onderzoek.

Helmonder zwaar mishandeld in Eindhoven
door Amsterdammer
De politie heeft zaterdagmorgen om 3.30 uur een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor zware mishandeling op het Stationsplein in het centrum van Eindhoven.
De politie kreeg eerder een melding dat daar een vechtpartij aan de gang was. Daarbij zou de 31-jarige verdachte een 23-jarige man uit Helmond in het gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie kon de verdachte aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Vrijdag 20 juli

Zus gewond nadat haar broer een schroevendraaier gooide
De politie heeft donderdagmiddag rond 17.30 uur in zijn woning aan de Gooisehof (in de Rijpelberg) een 26-jarige man uit Helmond aangehouden voor huiselijk geweld.
Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor bij een ruzie een schroevendraaier te hebben gegooid in de richting van zijn 28-jarige zus, die daardoor gewond raakte aan haar gezicht. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Donderdag 19 juli

Weer mogelijke drugsdealer aangehouden op de Wolfstraat
De politie heeft woensdagavond op de Wolfstraat een 25-jarige Helmonder aangehouden als verdachte voor het dealen van drugs.
Agenten zagen dat de man op de hoek van de Heistraat kennelijk een gripzakje overgaf aan een tweede man. Daarna wilde de verdachte wegfietsen, maar hij werd door de dienders staande gehouden. Tijdens zijn fouillering bleek hij zes gripzakjes hennep op zak te hebben. De man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De drugs werden in beslag genomen. De man mocht aan het einde van de donderdagmiddag na zijn verhoor weer weg. Hij krijgt proces-verbaal.
Vorige week donderdag werden bij drugsactie in de Wolfstraat 9 aanhoudingen verricht. Zie het bericht op vrijdag 13 juli hieronder.

Zoon bedreigt zijn moeder met glas
Vannacht rond 02.00 uur is een 23-jarige Helmonder uit Helmond-Oost in zijn woning aangehouden omdat hij zijn moeder met een glas bedreigd had. De Helmonder zit nu op het politiebureau in Eindhoven waar hij verhoord zal worden door de buurtbrigadier van Helmond-Oost.

Woensdag 18 juli

Derde verdachte aangehouden voor het steekincident Molenstraat
Een 42-jarige Helmonder is afgelopen maandagmiddag buiten heterdaad in zijn woonplaats aangehouden.
Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekincident in de Molenstraat, gepleegd in de nacht van 10 op 11 juli (zie het bericht van zaterdag hieronder). De verdachte is in verzekering gesteld.

Zaterdag 14 juli

2 Mannen aangehouden voor steekincident Molenstraat
Naar aanleiding van een onduidelijk steekincident/vechtpartij in de nacht van dinsdag op woensdag aan de Molenstraat was de politie op zoek naar verdachten.
Zaterdag omstreeks 03.00 uur werden aan de Celebeslaan in Eindhoven hiervoor een 18-jarige man uit ‘s-Gravenhage en een 21-jarige man uit Helmond aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De recherche doet verder onderzoek.

En jawel: Helmondse kraker doet het voor de derde keer
De politie heeft donderdagavond een 23-jarige man uit Helmond aangehouden voor het kraken van een pand aan de Industrieweg in Waalwijk. De man was afgelopen dinsdag en donderdagmiddag al aangehouden voor huisvredebreuk. Hij bleef echter terugkomen naar het pand en is aangehouden voor het kraken ervan.
Van de eigenaar is aangifte opgenomen omdat er vernielingen aan het pand waren aangericht om binnen te kunnen komen. Ook zou de verdachte goederen hebben opgeslagen in de loods en was er afval aangetroffen. De man is ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrijdag 13 juli

Versplaza in halve finale Beste Groenteman van Nederland
Versplaza Weijts in de Ameidestraat staat in de halve finale van de verkiezing ā€˜Beste Groenteman van Nederland 2012ā€™. Dat kregen zij vanmiddag in de winkel officieel van iemand van de organisatie te horen.
Onderstaande foto van de winkel werd kort na dit heugelijke feit gemaakt door marktmeester Piet Ebisch.

Jongen (16) op scooter gewond bij aanrijding
Op vrijdagochtend is rond 10.30 uur een 16-jarige jongen uit Helmond gewond geraakt bij een aanrijding op de Kanaaldijk in Aarle-Rixtel.
Een automobilist had zijn auto gekeerd op een bedrijventerrein en wilde terug de weg oprijden. Op dat moment zag hij de 16-jarige jongen die op een scooter reed over het hoofd en kon hem geen voorrang meer geven. De jongen botste met zijn scooter tegen de auto aan en vloog vervolgens zelf over de auto heen. Hij is, vermoedelijk met een breuk in zijn onderarm, naar het ziekenhuis gebracht.

2 Poolse winkeldieven gepakt na achtervolging
Op donderdagavond zijn omstreeks 18.10 uur op de Markt en op de Kegelbaan twee Poolse mannen (21 en 28 jaar) aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.
De meldkamer van de politie kreeg een melding dat er kleding gestolen zou zijn uit een kledingzaak aan de Markt. Twee beveiligingsmedewerkers hadden de achtervolging al ingezet. De verdachten werden beiden op een andere plek aangehouden. Bij de insluiting werd bij een van de verdachten een zakje harddrugs teruggevonden. Deze is in beslag genomen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

9 Aanhoudingen bij drugsactie in de Wolfstraat
Op donderdagavond heeft de politie een drugsactie gehouden in de Wolfstraat op verdenking van de handel in softdrugs
Nadat de agenten de situatie een tijd hadden geobserveerd zijn zij rond 21.00 uur overgegaan tot aanhouding. Er zijn in totaal negen mannen aangehouden, in de leeftijd van 19 tot 34 jaar. De 34-jarige verdachte uit Helmond wordt verdacht van handelen in verdovende middelen. De andere verdachten die zijn aangehouden, de kopers, hadden allemaal een gebruikshoeveelheid softdrugs bij zich. De drugs zijn in beslag genomen. Alle verdachten zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Donderdag 12 juli

Helmonder (23) aangehouden in gekraakt pand in Waalwijk
De politie heeft dinsdagmiddag 10 juli 2012 in een bedrijfspand aan de Industrieweg een kraker aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Helmond. De arrestatie gebeurde op grond van het antikraakartikel (138a lid 1 van het wetboek van Strafrecht).
De agenten gingen ter plaatse na een melding dat een leegstaand bedrijfspand aan de Industrieweg gekraakt zou zijn. Alle sloten waren vervangen, van buiten af was een bed zichtbaar. Hierop is de woning met een machtiging betreden. Er werd Ć©Ć©n man in het pand aangetroffen. Hij is aangehouden. In het pand werd ook wat disco verlichting en enkele geluidsboxen aangetroffen. Tevens stonden er een drietal vrachtwagens. De man is aan het bureau verhoord, nadat zijn identiteit was vastgesteld is hij rond 21.30 uur in vrijheid gesteld.
Tot zover de berichtgeving van de politie. Volgens het Brabants Dagblad werd de man vandaag voor de tweede keer opgepakt voor het kraken van een bedrijfspand aan de Industrieweg in Waalwijk..

Helmonder mishandeld vanwege verkeersconflict in Gelderland
De politie heeft woensdagmiddag 11 juli in Zevenaar (Gelderland) nabij het industrieterrein aan de A12 een 38-jarige man uit Didam (ook Gelderland) aangehouden wegens mishandeling.
De man zou een 50-jarige man uit Helmond bij de keel hebben gegrepen en hebben geslagen. De aanleiding zou een verkeersconflict zijn dat eerder die dag had plaatsgevonden. De 50-jarige man alarmeerde zelf de politie. Toen agenten ter plaatse waren, was de 38-jarige Didammer al verdwenen. Kort nadat de 50-jarige man uit Helmond zijn verhaal aan de agenten had verteld, kwam de 38-jarige voorbij rijden en hebben de agenten hem aangehouden. De man is later die dag weer vrijgelaten en is in afwachting van het besluit van Justitie.

Helmondse amazone wint Europees goud
De Helmondse Dana van Lierop won vandaag goud in de EK-landenwedstrijd in het Zwitserse Bern. De 16-jarige amazone was de laatste voor het Nederlandse juniorenteam. Met het paard DJ Tiesto reed zij maar liefst 77,405% bij elkaar. Daarmee maakte zij het verschil: de beste Duitse amazone Vivien Niemann scoorde 3% minder. Een maand geleden werd Dana van Lierop al Nederlands kampioene bij de Junioren met een score van 81,67%.
Bondscoach Tineke Bartels was erg verheugd over het EK-goud: “Dana heeft een prima job gedaan. Maar dat geldt voor het hele team! Met drie combinaties bij de beste vijf is dit gewoon een super-team prestatie. Ik ben erg trots.” Dana zelf gebruikte wat minder woorden nadat ze wist dat ze won: “WOOEHOEE!! TE GEK”
Nederland won goud (221,459), Duitsland won dus zilver (218,676), Denemarken brons (206,946), Belgiƫ werd vierde (205,460).

Sierboom in de auto bleek gestolen
De politie heeft donderdagochtend rond 2.30 uur op de Karperlaan in Mierlo-Hout een 23-jarige man uit Helmond aangehouden op verdenking van een bedrijfsinbraak.
In de auto van de verdachte troffen agenten bij controle een sierboom en een kniptang aan. Kort daarna bleek bij Tuincentrum Coppelmans aan de Akkerweg een sierboom te zijn weggenomen. Een hekwerk rond het terrein van dat tuincentrum was opengeknipt. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Woensdag 11 juli

Man bedreigt een vader en zoon met mes
De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.45 uur op de Kasteel Traverse een 39-jarige man uit Helmond aangehouden voor bedreiging.
Hij wordt ervan verdacht zaterdagavond rond 21.45 uur op de Marslaan een vader en zoon (49 en 24 jaar) uit Helmond met de dood te hebben bedreigd. De man, een bekende van de slachtoffers, zou daarbij een mes hebben getrokken. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Dinsdag 10 juli

De Lelievijver bij Berkendonk wordt toch gedempt
Er waren 2 problemen: stankoverlast in de Rijpelberg en een vijver die gedempt zou worden op Berkendonk. Na een bezoek van D66 aan de wijk Rijpelberg werd duidelijk dat de stankoverlast niet (zoals gedacht) kwam van de Lelievijver bij Berkendonk, maar van een waterzuiveringsinstallatie bij de Rijpelberg. D66-raadslid Noureddine Zarroy stelde het college van burgemeester en wethouders daarover vragen en zij liet het volgende weten.
Wat de Lelievijver betreft, handhaaft het college haar standpunt dat deze schoongemaakt zal worden en daarna gedempt. De vijver zou zeker in de zomer onvoldoende vers water krijgen, en het water wat er in zit sijpelt weg door de kleibodem. De vijver trekt door haar ligging veel mensen aan, wat leidt tot vervuiling. Die vervuiling kan weer uitmonden tot botulisme, omdat watervogels eten van het vervuilde afval en sterven. Het college geeft toe dat botulisme op zich meestal geen kwaad kan voor de mens, maar wel weer voor de dieren. Verder voldoet de vijver niet aan haar oorspronkelijke doel, het fungeren als filter voor het water uit Rijpelberg wat naar Berkendonk vloeit. Het college ziet door het dempen van de Lelievijver geen aantasting van natuurwaarden.
Inzake de stankoverlast waarover geklaagd wordt door bewoners van Rijpelberg, het college zal na de zomerperiode een alternatieve methode van de waterbehandeling onderzoeken.

Buurtbrigadier hing tevergeefs om de nek van veelpleger
Buurtbrigadier Johan Meeuwsen probeerde vanmiddag een veelpleger aan …….
Dit item met de bijbehorende reacties is in het geheel verplaatst naar hier.

Maandag 9 juli

Ook fractievoorzitter Michael Rieter kandidaat voor Tweede Kamer
Michael Rieter, fractievoorzitter van Helder Helmond, staat op plaats 2 van de nieuwe landelijke partij Nederland Lokaal. Vanmiddag maakten wij al bekend dat Henriƫtte Verouden, raadslid voor Helder Helmond ook op hun kandidatenlijst staat.
Michael Rieter is sinds 2008 columnist op de weblog.
Woensdag is er een persconferentie in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Daar volgt de officiƫle bekendmaking.
Zowel Michael Rieter alsĀ HenriĆ«tte Verouden werden enkele weken geleden benaderd of zij interesse hadden. Daarop reageerden zij positief, op persoonlijke titel. Nadrukkelijk wordt gesteld dat dus nĆ­Ć©t Helder Helmond lid is geworden van Nederland Lokaal. Bij de aankomende verkiezingen voor de Tweede Kamer doet Nederland Lokaal een gooi naar 1 of meer zetels.
Voor meer informatie over Nederland Lokaal, zie het onderstaande artikel.

Raadslid Henriƫtte Verouden kandidaat voor Tweede Kamer
HenriĆ«tte Verouden, gā€emeenteraadslid voor Helder Helmond, staat op de 4e plek en als eerste vrouw op de lijst van Lokaal Nederland voor de Tweede Kamer verkiezingen. Deze nieuwe partij doet woensdag 12 september 2012 mee met de verkiezingen voor de Tweede Kamer. 24% Van de kiezers stemt bij de Gemeenteraadsverkiezingen op een lokale partij en daarmee vormen lokale partijen gezamenlijk de grootste partij van ons land. Lokaal Nederland wil in de Tweede Kamer een bruggenhoofd vormen zodat de lokale politiek een rechtstreeks aanspreekpunt krijgt.
De lijsttrekker van deze landelijke partij is Ton Schijvenaars uit Roosendaal. Per kieskring komt Lokaal Nederland met een eigen kieslijst waarbij de plaatsen 2 en verder gevuld worden met lokale kandidaten uit de betreffende kieskring. Iedereen kan zodoende op zijn eigen lokale kandidaat gaan stemmen.

Man bedreigt zijn vrouw met mes
In de nacht van zondag op maandag is omstreeks 01.00 uur een 31-jarige man uit Helmond aangehouden in een woning. De man wordt er van verdacht zijn vrouw te hebben bedreigd met een mes en haar te hebben mishandeld. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Zondag 8 juli

Ron Peters is de 60ste koning van het St. Catharinagilde
CDA-raadslid, oud-columnist van de weblog en voorzitter (Oude deken) van het St. Catharinagilde won vanmiddag het jaarlijkse Koningsschieten. Daarom werd hij geĆÆnstalleerd als de 60ste koning sinds de heroprichting van dit gilde. Het Koningsschieten vond plaats in Stiphout op het schietterrein van het St. Antoniusgilde (bij het sportpark Molenven)
Het St. Catharinagilde werd in 1401 opgericht en is naar eigen zeggen, de op 1 na oudste vereniging van Helmond. Zij beoefenen de vendelkunst, trommen en schieten.
Update maandag middels het officiƫle persbericht en foto:
Tijdens het jaarlijkse Koningschieten op zondag 8 juli is Ron Peters de nieuwe Koning van het St. Catharinagilde Helmond geworden. Bij het 87e schot wist hij het koningszilver te bemachtigen. Ron is voor de eerste keer koning van het gilde en is de 60e koning sinds de heropleving van het gilde (1950). Het was een zeer spannende wedstrijd waarbij een groot aantal broeders er op gebrand waren om het koningschap te verwerven. Ron Peters vervult binnen het gilde de functie van Oude Deken (voorzitter) en is lid van de gemeenteraad van Helmond.
De nieuwe koning is bijzonder blij met zijn eretitel: ā€œhet is een groot voorrecht en eer om de taak van koning het komend jaar uit te mogen oefenenā€ aldus de nieuwe koning.
Ereschutter werd dit jaar Leon Verhofstadt die de vogel naar beneden wist te halen. Bij het schieten voor de jeugd wist Rick Smit het fel begeerde erekruis te verwerven.

Helmond Sport in de middenmoot qua begroting
Met een begroting van 2,4 miljoen euro zit Helmond Sport komend seizoen in de middenmoot van de Jupiler League. Dat blijkt uit het lijstje dat VI vandaag publiceerde. Vorig jaar had Helmond Sport een begroting van 2,1 miljoen euro. Op 16 mei maakte de KNVB nog bekend dat de club (als 1 van de 6 uit het profvoetbal) in categorie 1 van de KNVB blijft. In deze categorie zitten de clubs die hun financiƫle huishouding niet op orde hebben.
De Graafschap (vorig jaar eredivisie) en Sparta Rotterdam zijn qua begroting de absolute lijstaanvoerders met respectievelijk 6,5 en 6,0 miljoen euro. AGOVV sluit de lijst af met een begroting van 1,5 miljoen euro.

Zaterdag 7 juli

Helmond Sport wint eerste oefenduel van Mulo
De eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2012/2013 RKSV Mulo – Helmond Sport werd vandaag 0 – 3. Voor rust scoorde de Tsjech TomaÅ” Kunc die deze week op proef bij Helmond Sport speelt. Na rust zorgde Arne van Geffen en Erik Quekel voor de doelpunten.
De opstelling (4-3-3 formatie): Sengier (46′ Van der Steen) – Lammers (46′ Verberne), De Regt (46′ Grabovac), Ter Horst, Hattu (46′ Justiana) – Kazlauskas (46′ Van Geffen), Siers, Velasco – Carlos David (46′ Brouwers), Kunc, Veerman (46′ Quekel). Geblesseerd en aan de kant bleven: Guvenc, Kuypers en Francke. Op het duel bij Mulo kwamen zo’n driehonderd toeschouwers af.
Dinsdag speelt de club van de nieuwe trainer Eric Meijers haar tweede oefenwedstrijd. Tegenstander is Sportclub Woezik uit Wijchen. De wedstrijd is in het Lavans Stadion en gratis te bezoeken.

Vrijdag 6 juli

Nieuw complex op AutomotiveCampusNL
De ontwikkeling van de AutomotiveCampusNL in Helmond krijgt een nieuwe impuls nu Benteler – een belangrijke partij op de AutomotiveCampusNL – haar huidige gebouwen en grond op de campus heeft verkocht aan Bouwbedrijf Van de Ven in Veghel. De partijen die hierbij betrokken zijn, hebben op donderdag 5 juli de contracten hiervoor ondertekend.
De ontwikkeling van een nieuw complex op de AutomotiveCampusNL kan na de zomer beginnen. Het nieuwe gebouw wordt het onderkomen van Automotive Facilities Brainport (AFB). Ook worden er de kantoren en werkplaatsen van Benteler ondergebracht. In een deel van het nieuw te realiseren gebouw komen verschillende hightech onderzoek- en testfaciliteiten voor bedrijven en organisaties. Daardoor wordt de aantrekkingskracht van de AutomotiveCampusNL vergroot.
Ook komen in het nieuwe gebouw kantoor- en werkruimtes voor kleinere startende ondernemers. Door de bouw van AFB is de AutomotiveCampusNL straks toegankelijker voor het midden- en kleinbedrijf en de startende ondernemers. Zij maken daardoor gemakkelijker gebruik van de faciliteiten die de campus biedt.
Naar verwachting wordt de werkgelegenheid op de AutomotiveCampusNL de komende jaren vergroot. Dat is ook het streven van het college van B&W. Wethouder Van Mierlo: ā€œNieuwe bedrijven binnen de automotive industrie strijken in de nabije toekomst op deze locatie neer. Want daarmee profiteren ze optimaal van elkaars kennis en kunde en kunnen ze gebruik maken van verschillende hightech onderzoek- en testfaciliteiten.ā€
Als alles volgens planning verloopt, wordt het gebouw aan het eind van 2013 in gebruik genomen.
Onderstaande foto werd gemaakt door PressVisuals.

Donderdag 5 juli

Met technische oplossingen langer zelfstandig wonen
Onder het motto ā€œLanger thuis, wat haal je in huis?ā€ start Fontys Paramedische Hogeschool met 14 partners een onderzoek naar het gebruik van technologie door mensen van 75 jaar en ouder. Het gaat dan om middelen die mensen kunnen helpen langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Het onderzoek vindt plaats in Helmond. Circa 45 ouderen worden drieĆ«nhalf jaar gevolgd, tot de afronding eind 2015.
Met de resultaten van het onderzoek wordt lesmateriaal ontwikkeld voor ROCā€™s, (technische) HBOā€™s en de installateursbranche om hen te helpen beter aan te sluiten bij de wensen van ouderen.
Het is belangrijk dat er techniek wordt ontwikkeld die door ouderen goed kan worden gebruikt. Hiervoor ontbreekt nog veel kennis.De onderzoekers hopen dat deze meerjarige studie belangrijke aandachtspunten oplevert, waarmee snel resultaat kan worden geboekt.
De meeste ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Dat is ook gezien de vergrijzing en de druk op het zorgstelsel een belangrijk streven. Technologie kan daarbij helpen, maar is voor veel ouderen een drempel. Bij ā€˜techologieā€™ wordt vaak gedacht aan computers, zorg op afstand en andere high-tech oplossingen. Bij dit onderzoek kijken de onderzoekers juist ook naar eenvoudige hulpmiddelen. Uitgangspunt is dat het een elektrisch hulpmiddel moet zijn dat wordt gebruikt om het zelfstandig thuis wonen te ondersteunen. Er wordt gekeken of mensen het hulpmiddel gebruiken voor het doel waarvoor het was aangeschaft, of men het ook na jaren nog blijft gebruiken, welke technologie afvalt of erbij komt en hoe dit eventueel beĆÆnvloed wordt door veranderingen in de persoonlijke situatie.
Voor dit project is een groot samenwerkingsverband ingericht, dat bestaat uit Helmondse partners : Savant Zorg, De Zorgboog, LEVgroep, Seniorenraad Helmond, gemeente Helmond en Domovisie. Verder doen nog mee het OTIB (opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche), Vertizon, ROC Techniek, ROC Zorg en Welzijn, ROC ter Aa, Fontys Techniek en Logistiek, en Simpact.
Het belang van het onderzoek wordt onderschreven door een subsidie die Fontys Paramedische Hogeschool en de partners hebben ontvangen van de Stichting Innovatie-Alliantie (SIA).

Woensdag 4 juli

Man gearresteerd voor zware mishandeling na het stappen
De politie heeft woensdagmorgen om 7.30 uur een 31-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning.
De man zou vrijdagavond 29 juni tijdens het stappen ruzie hebben gekregen met een 29-jarige Helmonder. Wat later kwam het tweetal elkaar opnieuw tegen op straat en daarop ontstond een vechtpartij. Daarbij zou de verdachte het slachtoffer geschopt en geslagen hebben. Deze brak daarbij zijn been en moest naar het ziekenhuis. De 31-jarige man kon na onderzoek van de politie worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Na de bouwvak nieuwe voegen in de Henri Dunanttunnel
De voegen tussen de asfaltplaten in de Henri Dunanttunnel (voor de meeste Helmonders ook wel bekend als ‘de badkuip’) worden direct na de bouwvakvakantie vervangen. Deze werkzaamheden worden in een viertal weekenden in augustus en september uitgevoerd door aannemer Rasenberg uit Eindhoven.
De werkzaamheden vangen per weekend aan op vrijdagavond om 19.00 uur en duren tot maandagochtend 06.30 uur. In deze periode wordt fulltime gewerkt: 24 uur op 24 uur. Door deze uitvoeringswijze wordt de overlast in doorlooptijd tot een absoluut minimum, welke benodigd is voor het werk, beperkt.
Om de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden zo groot mogelijk te houden, blijft gedurende de uitvoering voor de Oost-West (de Deurneseweg) verbinding altijd 1 rijstrook, per rijrichting, open voor het verkeer. Het verkeer in Noordā€“Zuid richting krijgt te maken met afsluiting en lokale omleiding waarbij 2 weekenden het wegvak Lage Dijk tussen Deurneseweg en Engelseweg afgesloten zal zijn en 2 weekenden het wegvak Wethouder van Wellaan tussen Deurneseweg en Azalealaan. Door de week (van maandag tot en met vrijdag) is de Henri Dunanttunnel tijdens de uitvoeringsperiode gewoon open voor alle verkeer.
De werkzaamheden betekenen per voeg circa 60 cm breed asfalt verwijderen, oude voegvulling verwijderen, nieuwe voegconstructie opbouwen en weer asfalt aanbrengen.
De Henri Dunanttunnel kent al een flinke tijd problemen met de voegen tussen de asfaltplaten waardoor het water slecht wordt afgevoerd. Afgelopen winter leidde dat tot een gedeeltelijke afsluiting van dit drukke verkeerspunt omdat er ijsvorming was ontstaan.


Grotere kaart weergeven

Dinsdag 3 juli

De Brazilianen komen onze slimme oplossingen bekijken
Een handelsdelegatie uit Braziliƫ brengt donderdag een bezoek aan Helmond. Dat bezoek maakt deel uit van een bezoek aan diverse landen in Europa en is het gevolg van een handelsmissie van 35 Nederlandse bedrijven aan Braziliƫ onder leiding van Minister Schultz Verhaegen in april 2012.
De delegatie bezoekt onze stad om geĆÆnformeerd te worden over slimme oplossingen op het gebied van mobiliteit. De delegatie zal per Phileas naar de AutomotiveCampusNL aan de Steenovenweg worden vervoerd.

De gezinssuites van Elkerliek in gebruik genomen
Kersverse moeder Samantha Beekers, vader Joris Goijaerts en baby Milan (die gisteren werd geboren) zijn met een feestelijk en groot boeket bloemen en een welkomstpakket ontvangen in 1 van de 6 nieuwe gezinssuites van het Elkerliek ziekenhuis. De voorzitter van de Raad van Bestuur van het Elkerliek ziekenhuis, Betty van de Walle, kwam dat brengen.
De gezinssuite is een privĆ©kamer in huiselijke sfeer, waar moeder, pasgeboren baby Ć©n partner dag en nacht bij elkaar kunnen zijn. Er is slaapgelegenheid voor alle 3, gelegenheid om de baby te verzorgen, een zitje, een keukentje en een ruime badkamer. Ook is in elke suite een webcam waarmee de baby op afstand gevolgd kan worden, bijvoorbeeld door familie die verder weg woont of door de moeder als de baby in een couveuse ligt. Als een moeder om medische redenen na de bevalling of keizersnee nog niet naar huis kan, kan zij vanaf nu in het Elkerliek samen met haar baby in een gezinssuite verblijven. Dit heeft voor moeder en kind veel voordelen. 1 Team zorgt voor de moeder en haar pasgeboren baby. De continuĆÆteit en kwaliteit van de zorg zijn zo optimaal gewaarborgd.
De realisatie van gezinssuites maakt deel uit van de visie van het Elkerliek op het gebied van gezinsgerichte zorg.
ā€œIk vind het heel fijn om hier te zijn, het is heel luxe, net een hotelā€, aldus moeder Samantha. ā€œEn ik heb heerlijk geslapenā€, voegt vader Joris eraan toe.
De foto werd gemaakt door Hein van Bakel.

Maandag 2 juli

Winkelcentrum Straakven krijgt meer uitstraling
Het plein van Winkelcentrum Straakven gaat op de schop. Het moet herkenbaarder worden en meer uitstraling krijgen. Het bureau BnS Vormgeving uit Deurne kreeg daar de opdracht voor.

De logistieke gevolgen van de zomerkermis 2012
Het centrum van Helmond staat vanaf komende donderdag 5 tot en met woensdag 11 juli weer helemaal in het teken van de kermis.
De kermis wordt opgesteld op de Markt, het Ameideplein, de Watermolenwal en de Noord Koninginnewal tot aan de kruising met de Molenstraat. De opbouw van de kermis begint morgen. Tot de opening moeten er zoā€™n 50 attracties worden opgebouwd. Donderdag 12 juli worden de attracties weer afgebroken.
In verband met de kermis worden enkele wegen afgesloten in het centrum van 4 tot en met 12 juli :
ā€¢ de Noord Koninginnewal vanaf de kruising met de Molenstraat;
ā€¢ de Ameidewal en de Watermolenwal ter hoogte van de Markt.
De City-sporthal en parkeergarage blijven bereikbaar via de westzijde van de Watermolenwal.
Tijdens de kermis zijn de gemeentelijke parkeergarages en fietsenstallingen ruimer geopend. Meer informatie op het informatiebord bij de ingang. De gemeentelijke fietsenstallingen in Helmond zijn gratis. De fietsenstallingen Steenwegkwartier (achter hotel West-Ende) en Kasteeltraverse zijn 7 dagen per week 24 uur geopend en hebben cameratoezicht.
De weekmarkt van zaterdag 7 juli wordt verplaatst naar de Kanaaldijk NO. Op die dag is de Kanaaldijk NO afgesloten vanaf de Havenbrug t/m Julianabrug. Er geldt dan een parkeerverbod vanaf ’s morgens 03.00 uur t/m 15.00 uur. De weekmarkten van woensdag 4 en 11 juli worden verplaatst naar de Watermolenwal ter hoogte van de openbare bibliotheek.

Vermiste meisje van 14 jaar is terecht!
Het vermiste 14-jarig meisje (zie het bericht van gisteren hieronder) is weer terecht! Ze is gisteravond ongedeerd thuis gekomen. Dat vernamen wij van 2 onafhankelijke bronnen en bevestigde een woordvoerder van de politie zojuist aan ons. De reden van haar vermissing was dat ze van huis was weggelopen.

Zondag 1 juli

Meisje van 14 jaar vermist
Het 14-jarig meisje Kaoutar Adda uit Helmond is afgelopen vrijdagochtend (29 juni) vanaf huis vertrokken. Zij ging naar school, maar is daar niet aangekomen. Ze heeft een Marokkaans uiterlijk. Zij heeft zwart haar, bruine ogen en is 160 cm lang. Op de dag van haar verdwijning droeg zij een lichtbruin/zwart jurkje, een zwarte legging, een zwart jasje, zwarte ballerina schoenen en een bruin/zwarte hoofddoek.
Deze zaak wordt behandeld door Politie Korps landelijke politiediensten. Bel 0900 – 8844 als je haar zag of iets meer weet.

8e Brandevoorter FierljepKampioenschappen
Vandaag werden de achtste Brandevoorter FierljepKampioenschappen gehouden.
Fierljeppen is de Friese benaming voor polsstokverspringen.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *