Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.184 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De parkeereis voor nieuwe horeca- of retailinitiatieven in bestaande gebouwen in het Centrum is sinds gisteren vervallen. Met deze eerste concrete stap in de uitvoering van het Centrumperspectief wil B&W een bijdrage leveren om de leegstand van panden op te lossen.
Tot op dit moment gold de eis dat deze ondernemers het parkeren op het eigen terrein moesten oplossen. Omdat dat in veel gevallen onmogelijk is, konden er als alternatief parkeerplaatsen worden afgekocht à 7.500 euro per parkeerplaats. De gemeente verplichtte zich dan de parkeerplaats elders in het Centrum aan te leggen.
Wethouder Erik de Vries: “In januari heeft de gemeenteraad het Centrumperspectief aangenomen. Ik heb toen al aangekondigd dat ik haast wil maken met de uitvoering. Het aanpakken van de leegstand is 1 van de speerpunten. We hebben de afgelopen jaren gezien dat de parkeereis in het centrum belemmerend kan werken waardoor interessante horeca- of retailinitiatieven soms niet van de grond komen. Dat is zonde. Daarom laten we de parkeereis bij functiewijziging van een pand in elk geval tot eind 2019 vervallen. We hopen en verwachten dat dit de drempel verlaagd voor nieuwe ontwikkelingen in het centrum en dus ook helpt om de leegstand te bestrijden.” De gisteren in werking getreden Beleidsregel Parkeernormen Helmond 2017 vervangt de Beleidsregel Parkeernormen 2007 (pdf). In de oude norm zie je het geëiste aantal parkeerplaatsen per 100 m² bedrijfsoppervlak bij de verschillende soorten activiteiten in het Centrum en de rest van de stad. Dit systeem werd destijds bedacht om de parkeerproblemen te verkleinen vanuit de gedachte ‘wie zorgt dat er extra parkeerplaatsen nodig zijn, moet daar voor zorgen’.
In de Helmondse parkeergarages is nu voldoende capaciteit om de extra parkeerders op te vangen. In elk geval tot de City-parkeergarage eind 2019 sluit omdat het gebouw gesloopt wordt. Daarom geldt de maatregel vooralsnog tot eind 2019. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *