Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

foto: Chantal van den BergHet volgend weekend (zaterdag 5 en zondag 6 april) rijden er wederom geen treinen van en naar de Helmondse stations. Ook deze keer zijn de werkzaamheden bij station Helmond de reden. De NS zet bussen in, dus iets langere reistijden.
Het goede nieuws is dat dit volgens ProRail de laatste grote werkzaamheden zijn: de perronoverkapping van het nieuwe stationsgebouw wordt geplaatst (en de oude verwijderd), er komt nieuw stationsmeubilair en er vinden nog wat kleine werkzaamheden (zoals het plaatsen van de glasplaten lift) op de perrons plaats.
Die werkzaamheden beginnen zaterdagnacht om 01.15 uur en duren volgens de planning tot maandagochtend 5.15 uur. Ook deze werkzaamheden zijn onderdeel van het project Spoorzone (onder meer een nieuw stationsgebouw, een onderdoorgang onder het spoor, een nieuwe fietsenstalling en het opknappen van het stationsgebied.)
Meer informatie, heel veel foto’s, impressies en een filmpje over dit project.
En je kunt de werkzaamheden nog altijd live meekijken op de bouwcam.
Let ook op dat er tussen zondag 30 maart en woensdag 16 april geen enkele trein rijdt tussen Den Bosch en Boxtel. Treinreizigers zijn in die weken op dit gedeelte van de rit aangewezen op de bus.

Datzelfde weekend werkt ProRail ook in Helmond West. Daar gaan zij een nieuwe onderdoorgang (de Mahatma Gandhi) bouwen onder het spoor als onderdeel van de Kasteelherenlaan die de Europaweg gaat verbinden met de Heeklaan. Om de onderdoorgang te kunnen bouwen, wordt de overweg Cortenbachstraat opgeheven. Vanaf vrijdagavond 4 april is de spoorwegovergang voor alle verkeer afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Kanaaldijk en Hoofdstraat. Dat duurt tot begin 2016 als de nieuwe onderdoorgang gereed is.
Ook wordt in Brandevoort de overweg Diepenbroek verwijderd. Hiervoor is al eerder de nieuwe onderdoorgang Alfred Nobel in de plaats gekomen.

6 reacties:

Voorbereidingen bij de Nelson Mandela-onderdoorgang voor de werkzaamheden dit weekend:

De perronoverkapping die geplaatst gaat worden (door bouwbedrijf Houta):

Beantwoorden

Leuk om werkzaamheden via webcam te volgen, als de 2de overkapping aangepikt wordt ga ik het plaatsen ervan, live volgen vanaf mooie fiets-voetgangersbrug.
Hiermee worden de laatste spektakel werkzaamheden afgesloten.
Was erg leuk om het gehele werk te volgen, heb er met het op z,n plaats rijden van viaduct delen hele nacht doorgebracht, met vele geïnteresseerde Helmonders. Prachtig project geworden, precies zoals gepland, knap hoor.

Beantwoorden

De onderdoorgang Nelson Mandela is vanmiddag geopend, Cees van Dijk maakte de foto.

Beantwoorden

Volgens een reactie op het ED heeft het eerste ongeluk al plaatsgevonden.

“De weg is vandaag rond 17.45 uur geopend voor het autoverkeer, 2 uur later was de eerste aanrijding een feit, auto schepte een scooterrijder die de weg overstak, heel veel fietsers en bromfietsers die onder de fietstunnel uitkomen, en uit de fietsstalling volgen niet het fietspad maar steken dan de weg over (wat daar dus niet geoorloofd is) met alle gevolgen van dien, mocht de gemeente daar niet spoedig ingrijpen zullen er mijns inziens daar veel ongelukken gebeuren.”

Beantwoorden

@Frank Vincent op maandag 7 april 2014 om 23:43:

““De weg is vandaag rond 17.45 uur geopend voor het autoverkeer” Dat klopt niet want anders kon Cees van Dijk die foto nog niet gemaakt hebben. 🙂

Beantwoorden

Net een aantal foto’s gemaakt met mijn mobiel van het station en de omgeving. Toen ik dat aan het doen was zag ik een scooter met helmplicht vanaf de fietsenstalling over het trottoir de weg op rijden. Het was blijkbaar teveel moeite om het fietspad te volgen. Een scooter met helmplicht mag vanaf de fietsenstalling gezien niet rechtsaf over het fietspad onder het spoor rijden, maar moet linksaf, vervolgens via de Weg op Den Heuvel en de Callenburgh de Stationsstraat oprijden en dan rechtdoor onder het spoor door.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *