Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

foto: Chantal van den BergHet volgend weekend (zaterdag 5 en zondag 6 april) rijden er wederom geen treinen van en naar de Helmondse stations. Ook deze keer zijn de werkzaamheden bij station Helmond de reden. De NS zet bussen in, dus iets langere reistijden.
Het goede nieuws is dat dit volgens ProRail de laatste grote werkzaamheden zijn: de perronoverkapping van het nieuwe stationsgebouw wordt geplaatst (en de oude verwijderd), er komt nieuw stationsmeubilair en er vinden nog wat kleine werkzaamheden (zoals het plaatsen van de glasplaten lift) op de perrons plaats.
Die werkzaamheden beginnen zaterdagnacht om 01.15 uur en duren volgens de planning tot maandagochtend 5.15 uur. Ook deze werkzaamheden zijn onderdeel van het project Spoorzone (onder meer een nieuw stationsgebouw, een onderdoorgang onder het spoor, een nieuwe fietsenstalling en het opknappen van het stationsgebied.)
Meer informatie, heel veel foto’s, impressies en een filmpje over dit project.
En je kunt de werkzaamheden nog altijd live meekijken op de bouwcam.
Let ook op dat er tussen zondag 30 maart en woensdag 16 april geen enkele trein rijdt tussen Den Bosch en Boxtel. Treinreizigers zijn in die weken op dit gedeelte van de rit aangewezen op de bus.

Datzelfde weekend werkt ProRail ook in Helmond West. Daar gaan zij een nieuwe onderdoorgang (de Mahatma Gandhi)Ā bouwen onder het spoor als onderdeel van de Kasteelherenlaan die de Europaweg gaat verbinden met de Heeklaan. Om de onderdoorgang te kunnen bouwen, wordt de overweg Cortenbachstraat opgeheven. Vanaf vrijdagavond 4 april is de spoorwegovergang voor alle verkeer afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Kanaaldijk en Hoofdstraat. Dat duurt tot begin 2016 als de nieuwe onderdoorgang gereed is.
Ook wordt in Brandevoort de overwegĀ DiepenbroekĀ verwijderd. Hiervoor is al eerder de nieuwe onderdoorgang Alfred NobelĀ in de plaats gekomen.

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *