Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

De VVD wenst opheldering van B&W over de gegeven antwoorden inzake de “Bewonersinformatieavond Carolus als mogelijke locatie voor het COA.” Met name de beantwoording van vraag 2 viel niet helemaal goed. Op die vraag van de VVD antwoordde B&W op 22 oktober dat de informatieavond voor omwonende van Carolus op 19 oktober geen besloten bijeenkomst was.
Uit eigen wetenschap kon De weblog van Helmond al meteen melden dat dat antwoord niet klopte. De weblog vroeg op 16 oktober de woordvoerder van de gemeente namelijk: “Is het een openbare bijeenkomst en mag daar pers bij aanwezig zijn?” Omdat er eerst intern navraag moest worden gedaan, kregen we ‘s middags per mail letterlijk dit antwoord: “Nee, de bijeenkomst is niet bedoeld voor de pers. Wel ontvangt de pers maandag een raadsinformatiebrief met daarin een toelichting.”
De VVD-fractie pikte dat op en stelt daarom vanavond tijdens het vragenhalfuur (voorafgaande aan de gemeenteraadsvergadering) de volgende 4 vragen:

  1. Hoe is het mogelijk dat er pers (De Weblog) is geweerd bij deze bijeenkomst?
  2. Waarom is die informatie niet met ons gedeeld?
  3. Zijn er nog anderen geweigerd?
  4. Het betreft hier een gevoelig maatschappelijk onderwerp, de vraag
    is: Hoe gaat u vanaf nu de stad erbij betrekken?

In de reacties staat een update.

5 reacties:

Die VVD toch. Zeer terecht dat gevraagd wordt naar de feitelijke gang van zaken rond deze bijeenkomst. Maar met de laatste vraag toch vlug nog even laten doorschemeren dat volgens de VVD “de stad” dient mee te praten is en blijft opvallend. In zijn eerdere reactie antwoordde het college al dat bewust besloten is om alleen de direct omwonenden uit te nodigen. Een juiste keuze. Want wat het oplevert mensen zonder enig direct belang hun (bekende) zegje te laten doen is inmiddels wel duidelijk.
Natuurlijk staat vragen vrij maar om via een omweg opzichtig in dezelfde vijver als Wilders proberen te vissen riekt naar damage controle.

Beantwoorden

@Huub op dinsdag 3 november 2015 om 15:11:

Ik vind het juist heel logisch dat de VVD nu ze vragen stellen, ook meteen even vraagt wanneer de dialoog nu eindelijk begint. Dat had Blanksma toch beloofd om te doen? En als je een beetje de reacties leest, zul je zien dat veel Helmonders dat ook verwachten. Ik ook. Ik krijg een beetje het idee dat de Helmonders hierover maar wat verteld wordt, net hoe het op dat moment het beste uitkomt. Net als met die zgn speciale avond voor bewoners is dat niet goed!

Beantwoorden

@Huub op dinsdag 3 november 2015 om 15:11:

Daar gaat het toch niet om? Het gaat om verkondigde openheid en transparantie. Of vind jij het prima om lastige onderwerpen maar onder het tapijt te vegen? Dus als het niet in jouw straatje past, dan maar weer achterafkamertjes politiek. Ik hoop toch echt dat die Fonzie Jacobs tijd achter ons ligt…. (hoewel dat binnenkort met het aangepaste centrumplan nog wel een staartje gaat krijgen als bepaalde projectontwikkelvriendjes weer schadeloos gesteld moeten gaan worden……zal wel niet open gespeeld worden, vrees ik)

Wie weet had VVD wel gepleit voor opvang van 800 echte vluchtelingen in plaats van de nu geplande 400 gelukszoekers…. Had dat dan wel gepast in jouw straatje “juiste keuze”?

Beantwoorden

Een logische reactie van de VVD naar aanleiding van de beantwoording van eerdere vragen van hen. Als je niet tevreden bent met antwoorden moet je naar mogelijkheden zoeken om aanvullende vragen te kunnen stellen. Het vragenuurtje is daar een uitermate geschikt instrument voor. De VVD is uiterst bedreven in het volgen van procedures en politiek handwerk zonder populistisch te zijn. Daar kunnen andere partijen nog wat van leren. Daarnaast had mevrouw Blanksma echt wel iets uit te leggen. Overal predikt zij gevraagd en ongevraagd transparantie en integriteit. Nu was ze weer eens aan zet en voor de zoveelste keer maakt ze weer een misser. Blijkbaar geldt wat zij verkondigt alleen voor anderen en niet voor haar. Ik vraag me trouwens ook af wat zo’n opgetuigde afdeling als Communicatie van de Gemeente nu eigenlijk doet. Met een beetje nadenken en uitwisselen van meningen kom je toch altijd tot de beste oplossing. Of zitten ze alleen maar ambtelijk te cocoonen. Het is heel simpel: behandel anderen zoals jezelf ook behandelt zou willen worden. Leg dat overal onder en je komt tot de beste oplossingen, hoe pijnlijk de boodschap ook kan zijn.

Beantwoorden

Update:
Inmiddels zijn de notulen van het vragenhalfuur in november beschikbaar. We waren ook zelf bij aanwezig, maar besloten die avond om daar geen eigen verslaglegging van te doen omdat het ook over ons ging.
Daarom voor de volledigheid, bij deze de volledige notulen van dat vragenuur. Die staan helemaal onderaan op pagina 10, 11 en 12 (pdf). Ter verduidelijking, de daarin genoemde VOORZITTER is burgemeester Elly Blanksma.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *